Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maurice Steijn voert één wijziging door in opstelling Ajax

Laatste update:

Ajax-trainer Maurice Steijn heeft de opstelling van Ajax voor het Europa League-duel met AEK Athene bekendgemaakt. De oefenmeester voert ten opzichte van de gestaakte wedstrijd tegen RKC Waalwijk één wijziging door: Benjamin Tahirovic neemt de plek van de geschorste Silvano Vos op het middenveld in. Het duel begint om 18:45 uur en is te zien op Veronica en ESPN 2.

Jay Gorter staat onder de lat bij de Amsterdammers. De viermansdefensie bestaat uit Devyne Rensch, Josip Sutalo, Gastón Ávila en Jorrel Hato. Tahirovic en Kenneth Taylor staan achter nummer 10 Steven Berghuis op het middenveld. Spits Brian Brobbey ziet Carlos Forbs (rechts) en Steven Bergwijn (links) naast zich staan.

AEK-uit belooft een pittig potje te worden voor Ajax. De Grieken zorgden in hun openingswedstrijd in Groep B voor een verrassing door Brighton & Hove Albion met 2-3 te verslaan. Afgelopen weekend kreeg de ploeg van trainer Matías Almeyda echter wel een tik te verwerken in de competitie. OFI Kreta bleek met 2-0 te sterk.

Desondanks is het vertrouwen bij AEK groot, mede door de onrust in Amsterdam. "Ik krijg daar wel het één en ander van mee", vertelde Nordin Amrabat op de persconferentie. "Ik denk dat het altijd in je voordeel is als er chaos is bij een club (van de tegenstander, red.). Dat sijpelt door naar het veld. Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen."

Bij Ajax zal men staan te springen op een goed resultaat. De Amsterdammers leken afgelopen weekend op weg naar een zege, maar wegens de ernstige blessure van Etienne Vaessen werd het duel gestaakt en komt er pas in december een uitslag. Steijn liet op de persconferentie al weten dat de plek van Vos zou worden ingenomen door Tahirovic.

Sutalo, die ook aan de aftrap staat, speelde begin dit seizoen met Dinamo Zagreb tegen AEK in de voorrondes van de Champions League. Dinamo werd uitgeschakeld, waarna Sutalo naar Ajax vertrok. Daar maakt hij nog geen onuitwisbare indruk. "Ik ben in ieder geval blij dat de potentie er is, dus het is aan mij om dat eruit te halen", vertelde Steijn bij Veronica.

Opstelling AEK Athene: Stankovic; Sidibé, Vida, Moukoudi, Hajsafi; Amrabat, Szymanski, Gacinovic; Pineda; Ponce, Araujo.

Opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Sutalo, Ávila, Hato; Taylor, Berghuis, Tahirovic; Forbs, Brobbey, Bergwijn.

AEK Athene - Ajax:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op naar een stabiele basis

5 oktober 2023 om 17:46

Exact. Dit ziet er uit als een goed team. Ik verwacht wel een simpele overwinning.

5 oktober 2023 om 17:57

Lijkt nergens op. Hato is geen linksback. Je moet 5-3-2 spelen. Die blunderkeeper er uit. Ik zie ook Rensch, Taylor en Tahirovic in de opstelling. Dat wordt dus niks. Daar win je de oorlog niet mee. Nee, onze Steijn doet maar wat. Had Slot of van Gaal even geraadpleegd.

5 oktober 2023 om 18:09

Ik zou onzetten. Odd 4 van de bookies

5 oktober 2023 om 18:14

Tahirovic is een ondermaatse speler. Slecht aan de bal kan. Niet stofzuigen. En dat moet wel op die plek.

5 oktober 2023 om 18:39

In een 5-3-2 formatie zouden Rensch, Taylor en Tahirovic ook spelen....
Je zou alleen 1 aanvaller er uit halen voor Sosa. En dan ga je een systeem spelen wat die jongens helemaal niet kennen.

Ik geloof niet dat dat de oplossing is.

Die 3 zijn geen wereld top, maar ook lang niet zo slecht als hier wel eens wordt geroepen. Daarnaast heeft Ajax op dit moment ook geen betere alternatieven. Op iedere andere speler in de selectie is minstens net zo veel aan te merken.

Het tactisch meesterbrein is eruit, met Tahirovic zal tegen AEK wel lukken, wat tegen RKC faalde.

5 oktober 2023 om 17:41

Wie heb je anders voor die positie? Vos is geschorst en Mannsverk geblesseerd.

5 oktober 2023 om 18:06

"Wie heb je anders voor die positie?

Avila. Gewoon extra slot op de deur.

5 oktober 2023 om 18:19

Avila? Heeft die ooit in zijn carrière op het middenveld gespeeld uberhaupt? Sommige mensen denken echt dat het een potje FIFA is ofzo. Je gaat toch niet in zo'n belangrijk Europees duel een speler opstellen op een centrale middenveldpositie waar hij letterlijk 0 keer in zijn leven gespeeld heeft? 😂

5 oktober 2023 om 19:36

Ja want dat gebeurt nooit he..... Trainers als LvG of Pep hebben nog nooit een speler op een andere positie gezet voor het eerst....

Dat gebeurt alleen op fifa ja

Goede opstelling ik verwacht een 1-2 overwinning van Ajax. Zal ook wel fijn zijn als Ajax punten pakt vanavond anders kan het nog wel eens lastig worden in deze poule.

5 oktober 2023 om 17:46

Een overwinning zal ze erg gelegen komen, maar ik denk dat Aek in een volgepakt uitverkocht gekkenhuis nog even te ver gegrepen is.
Ik verwacht dat Aek wint en ik ben bang dat dat gaat gebeuren met ruime cijfers.
Die gasten zijn er helemaal, klaar voor en dat publiek zal voor helse kabalen gaan zorgen.

5 oktober 2023 om 17:55

serieus wat verwacht jij dan? meer dan 4-0 ofzo voor AEK? Het is geen Real of Bayern waar ze tegen spelen het is Aek., Ja Ajax zit in een slechte fase en de fans zijn daar fanatiek maar met ruime cijfers verliezen slaat helemaal nergens op

5 oktober 2023 om 18:24

In de Griekse competitie won AEK tot dusver pas 1 thuisduel, met 1 goal verschil wel te verstaan (2-1 tegen de nummer een-na-laatst door een penalty diep in blessuretijd nota bene). Antwerp won daar en Dinamo Zagreb speelde er ook gelijk. Je kunt ook overdrijven hoor tinus45, de kans dat AEK met grote cijfers van Ajax wint lijkt me niet bijzonder groot. Het zal wel een vijandig sfeertje worden ja, zoals gewoonlijk uit bij een Griekse topclub.

5 oktober 2023 om 17:53

Gelukkig hebben supporters niks te zeggen. Steijn heeft deze selectie ook niet samen gesteld. Daarbij zie ik geen trainer rondlopen die het wel voor elkaar gaat krijgen. Het is gewoon een matige selectie.

5 oktober 2023 om 18:01

Steijn heeft het heel aardig gedaan bij VVV en Sparta. Maar hij moet het nog wel bewijzen in de top. Zijn eerste weken, zijn op zijn zachtst gezegd matig te noemen en dat hij ook spelers afkraakt vind ik niet de juiste manier. Natuurlijk is het niet gegaan zoals het hoorde, want Mislintat is er terecht uitgegooid lijkt mij.

Maar als er een betere trainer te vinden is zou ik die kans als Ajax zijnde niet laten lopen. Ik twijfel of hij meer uit spelers kan halen zoals een ten Hag, Bosz en Slot overduidelijk wel kunnen, in Nederland dan tenminste. Zo'n trainer heeft Ajax wel nodig want ze zijn nu wel op het punt aangekomen dat het materiaal niet meer beter is dan dat van de concurrentie.

Op meerdere posities hebben niet alleen PSV en Feyenoord betere spelers maar ook bij AZ en Twente lopen spelers die bij Ajax meekunnen daar ben ik van overtuigd.

5 oktober 2023 om 18:16

Dit had je voor zijn aanstelling al kunnen weten. Ik ben zelf blij dat ze bij twente voor oosting waren gegaan. Steijn is geen slechte trainer. Maar vind hem wel een irritante karakter hebben. Dat hij spelers zo aanvalt in de media heeft hij bij andere clubs ook vaker gedaan. Maar nu zit hij er, kan je hem net zo goed de kans geven. Want ik zie niet zo welke beschikbare trainer hier wel iets van kan maken.

5 oktober 2023 om 18:25

Ja dat is natuurlijk ook zo hoor. Maar bijvoorbeeld wat Jans vorig seizoen liet zien en wat Oosting nu bij Twente laat zien, zou eigenlijk beter bij Ajax passen, omdat zij veel aanvallender voetbal spelen dan Steijn liet zien. Ook Pascal Janssen was misschien een betere kandidaat en natuurlijk hadden ze beter voor Bosz kunnen gaan. Steijn blonk toch wat meer uit met verdedigend voetbal.

Nu kunnen ze hem inderdaad de kans geven, maar er moet wel vooruitgang inkomen, want wat we tot nu toe hebben gezien is toch wel erg matig.

5 oktober 2023 om 18:39

Er is niks mis met deze selectie. Met de keuzes van de trainer waar geen touw aan vast te knopen is wel.

5 oktober 2023 om 17:56

Fijne supporter ben jij, in goede en in slechte tijden voor je club maar ook je trainer zijn.

5 oktober 2023 om 18:01

Ik ben altijd voor mijn club, in goed een slechte dagen. Maar Steijn wil ik niet bij Ajax zien, geen seconde langer. Net zoals Schreuder vorig seizoen al veel eerder had moeten oprotten.

Uiteraard hoop ik dat Ajax de pannen van het dak speelt en weer gaat presteren, maar onder Steijn gaat dit zeker niet gebeuren.

Maar neem jij gerust genoegen met Steijn!

5 oktober 2023 om 18:07

Wie zie je wel dan als trainer bij Ajax Rutger?

5 oktober 2023 om 18:24

We moeten het uiteindelijk toch met hem doen, ik zou mijn god niet weten wie jaeanders zou moeten nemen, Jij???

Sutalo maakte bij Ajax tot dusverre "geen onuitwisbare indruk". Leuk understatement.

Nou, we mogen wel een keer punten gaan verwachten van Ajax... Ze hebben in Amsterdam ambities om bij de Europese elite te horen en dan hoor je deze Grieken eenvoudig opzij te schuiven ondanks het fanatisme en de heksenketel wat ze daar hebben. Daarbij heeft Nederland hard punten nodig voor de uefalijst dus winst zal moeten worden behaald door de "galacticos" van Ajax. Maurice vind ik een zeer sympatieke trainer die hopelijk snel zijn spelers om zijn vingers kan winden...vanavond is een goed moment..

5 oktober 2023 om 17:58

Heh? Serieus? Ajax is de club die met de resultaten van de pak 'm beet laatste 5-7 jaar er nog net niet zelf voor gezorgd heeft dat de Nederlandse kampioen geen voorrondes hoeft te spelen oid.
Ajax heeft het Nederlandse voetbal goed vertegenwoordigd wanneer andere clubs dat minder goed deden. Nu zit Ajax in zwaar weer en moeten clubs als Feyenoord, PSV en AZ de kar even trekken.

Bedoel je dit nou provocerend of? Galacticos van Ajax? Een keer punten verwachten van Ajax? Dat Ajax nu voor geen meter draait is helaas waar, maar gelukkig heeft Ajax zelf de laatste jaren dusdanig goed gepresteerd dat het nu wat mindere momenten ook door kan komen. Feyenoord is ook al enkele tijd goed bezig in Europa en over AZ mogen we ook niet teveel klagen. Hopelijk kan PSV weer eens opvallen in Europa en doorgaan naar de volgende ronde.

5 oktober 2023 om 18:04

Natuurlijk bedoelt hij dit provocerend, geen weldenkend mens die voetbal volgt denkt zo over Ajax op dit moment. Dit is puur om reacties uit te lokken, verder weinig echte inhoud zoals altijd helaas.

5 oktober 2023 om 19:01

Nou als dit al provocerend overkomt, zult u ook uw eigen reacties soms eens goed door moeten lezen! Bij artikelen over andere clubs zie ik hetzelfde gebeuren. Of heb ik daar geen gelijk in?? Daarnaast mag ik er er toch vanuit gaan dat Ajax met haar ambities van dit soort clubs moet winnen?? Waar is die Amsterdamse branie gebleven?

5 oktober 2023 om 18:05

De afkeer druipt er weer vanaf Klaasje , moet je Ajax geen succes wensen? zoals je iedere wedstrijd bij AZ, PSV , Feyenoord en Twente doet ?

5 oktober 2023 om 19:03

Succes Ajax.

5 oktober 2023 om 18:38

Volgens mij heeft Ajax de afgelopen jaren genoeg punten binnen geharkt voor nederland. Andere clubs mogen nu ook eens opstaan.

5 oktober 2023 om 19:04

We moeten het samen doen. Met z'n allen.

90 minuten ergeren aan Devyne Rensch, Kenneth Taylor en Steven Bergwijn en bibberen zodra Gorter en/of Sutalo in de buurt van een bal komen.

5 oktober 2023 om 17:57

wat ik raar vind, 2 voorgaande trainers deden altijd geheimzinnig over brobby zijn kunde om 90 minuten vol te maken. En nu speelt hij de ene wedstijd volledig na de andere..

waren dat gewoon smoesjes vorig jaar? Of heeft hij conditioneel grote stappen gemaakt? Of wordt hij dit seizoen nu al overbelast?

5 oktober 2023 om 18:17

Brobbey heeft zelf al een keer aangegeven in een interview dat hij na de training nog aan zijn conditie werkt. Dus op een hometrainer of loopband. Die knop is bij hem inmiddels dus wel om.

5 oktober 2023 om 18:32

Dat kwam eind vorig jaar al dat hij vaak langer kon spelen.

Overigens waren het niet alleen zijn vorige 2 trainers, maar zijn vorige 4 trainers, naast Heitinga en Schreuder vorig jaar, daarvoor ook Ten Hag en, in Jong Ajax, van der Gaag die die aangaven qua conditie te kort kwam.

Maar als er nou iets is waar je als voetballer wel redelijk makkelijk aan kan werken dan is het dat. En daar lijkt hij dus, overigens ook volgens hem zelf, mee bezig te zijn.

5 oktober 2023 om 18:00

Ik zou het net opschrijven. Je bent me voor. Het is armoe in de technische staf. Het is het verhaal van de ezel met heel veel stenen….

Ajax moet niet overdrijven met het gebrek aan vertrouwen. Dit is echt geen wonderploeg en Ajax is niet opeens niveau KKD. Gewoon borst vooruit en gaan.

5 oktober 2023 om 18:18

Een veel betere ploeg dan RKC, Excelsior en Fortuna en dat leken tegen Ajax ook al wonderploegen. Borst vooruit zou ik ook hebben met Hancko, Geertruida, Gimenez, Ivanusec en Paixao in mn team ja

5 oktober 2023 om 18:23

Ajax lijkt veelal dit seizoen wel op KKD niveau helaas. Zal me verbazen als ze hier 3 punten pakken. Voorzie eigenlijk het ergste.

Logisch omdat hij dit gisteren al had aangekondigd. Wel echt slecht om Hato weer linksback te zetten. Zou altijd voor Sosa op linksback kiezen en Hato als LCV. Ook dat Bergwijn mag blijven staan is hopeloos. Had daar Mikautadze of Godts gezet. Steijn blijft drama, hopen dat hij snel weg is. Ben heel benieuwd zo, verwacht dat we dit niet gaan winnen (hoop dit natuurlijk wel).

Op de nieuwe EA FC 24 game ging ik er met Ajax tegen Marseille 0-2 onderuit, dat viel in werkelijkheid mee. Tegen AEK speelde ik 1-1, dus nu zeg ik: we nemen een resultaat mee uit Athene: 1 of 3 punten

Supporters moeten gewoon achter het Team gaan.dit is wat wij op dit moment hebben ,klagen over spelers of opstelling heeft op dit moment geen zin. Laten wij hopen op een goed resultaat.

5 oktober 2023 om 18:02

Supporters willen graag achter het team gaan staan. Maar wanneer gaat datzelfde team nu eens leveren? Na dik drie maanden. De fans hebben meer dan genoeg geduld getoond. Daar ligt het niet aan. Je moet het echt ergens anders zoeken…

Er is dus helemaal niets veranderd in tactisch opzicht. Steijn heeft niets geleerd en dat laat ie inmiddels al maanden zien. Ik maak me op voor een soort 4-2 type uitslag, ik hoop natuurlijk beter maar ja waar die hoop op gebasseerd is, who knows, hoop geluk en pech van AEK, zeker niet op iets wat we hebben gezien afgelopen weken. Je hoopt dat spelers een hoger niveau halen elke wedstrijd en dat is het eigenlijk. We moeten het hebben van pure opportunisme zoals elke wedstrijd tegenwoordig.

5 oktober 2023 om 18:06

De beste man weet het gewoon niet. En heeft het nooit geweten. Tactisch one trick pony. Alle ballen een peer naar voren en hopen op goed geluk. En die overschatte 2 wijsneusjes naast hem helpen nou ook niet erg. Gorter, Rensch, Taylor en Bergwijn horen niet in dit elftal thuis. En over Tahirovic en Sutalo heb ik ook twijfels. Je moet gewoon 5-3-2 of 4-4-2 spelen met het beschikbare materiaal.

5 oktober 2023 om 18:19

Eens. Ben ook erg teleurgesteld in die 2 naast hem. Het is echt een combinatie van lik me reet , ze vullen elkaar totaal niet goed aan. Meest lachwekkende technische staf van de Eredivisie is het gebleken inmiddels. Tahirovic en Sutalo krijgen van mij nog het voordeel vd twijfel maar die moet je nog even de tijd geven en ze beter begeleiden en inpassen in dit elftal. Die andere die je opnoemt zijn een groot blok aan het been wat mij betreft. Bergwijn moet ook echt sneller beter gaan presteren want die loopt er bij als een volgevreten vedette die overal te traag bij is en zowat niemand meer voorbij komt of een creatieve paas afgeeft. Ongelofelijk teleurstellend die man die een leider zou moeten zijn met zijn ervaring maar zich elke wedstrijd verstopt. 422 heb ik een hekel aan bij Ajax, maar ja alles om minder goals te incasseren momenteel eigenlijk. Denk dat een 532 beter is in dat opzicht eigenlijk en beter past bij het elftal.

Prima opstelling. Hopen dat deze wedstrijd voor meer stabiliteit en vertrouwen kan zorgen. Lets go!

Dan heb je 1 linksback in je elftal, die maakt 1 fout en bam meteen lig je er uit en dan staat iemand die geen linksback is voortaan in de basis. Echt die spelers moeten onder hoogspanning staan met deze trainer. 1 fout en je ligt er al uit. Sommigen hoeven zelfs niet eens een fout te maken om geen enkele kans te krijgen ( mikautatze). En sommige lievelingetjes mogen wekelijks 90 minuten lang onzichtbaar zijn ( bergwijn ) en blijven continu staan. En Gorter, hoeveel fouten mag hij maken? De rest ligt er na 1 al uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren