Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Michael van Praag komt tot inkeer en biedt zijn excuses aan

Laatste update:

Michael van Praag heeft spijt van de manier waarop hij Alex Kroes heeft aangepakt bij Ajax. De voorzitter van de Raad van Commissarissen heeft op een informatieavond op Sportcomplex De Toekomst zijn excuses aangeboden aan de leden van Ajax, zo meldt Mike Verweij van De Telegraaf.

Van Praag gaf toe aan de leden dat hij Kroes te hard heeft aangepakt. Ook laatstgenoemde hield donderdagavond op de informatieavond overigens een toespraak.

Kroes werd op 5 april door de RvC van Ajax geschorst vanwege vermeende beurshandel met voorkennis. Kroes kocht op 26 juli 2023, toen alleen hijzelf kennis had over zijn aanstelling als algemeen directeur, 17.500 aandelen van Ajax bij.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Onder druk van de bestuursraad besloot Ajax donderdag om Kroes terug te halen. Hij gaat verder als titulair technisch directeur in de Johan Cruijff ArenA.

Dat Kroes terugkeert bij Ajax werd door Van Praag direct uitgesloten toen Ajax de schorsing van de toenmalig algemeen directeur bekendmaakte. Leo van Wijk, die eind 2023 samen met Van Praag zitting nam in de RvC, heeft een grote rol gespeeld in de rehabilitatie van Kroes, zo bleek donderdag op de informatiebijeenkomst.

Van Wijk heeft minstens driemaal een-op-een met Kroes gesproken over een terugkeer. Daaruit is de oplossing naar voren gekomen om de directeur in een technische rol verder te laten gaan.

Van Praag en Van Wijk moeten overigens per 1 juli het veld ruimen bij Ajax, zo beweert Het Parool. De RvC zou een zeer zwakke indruk hebben achtergelaten op de bestuursraad. Niet alleen het besluiteloosheid rond Kroes wordt als misser gezien, maar ook met de presentatie van het KPMG-rapport over Mislintat heeft de RvC geen punten gescoord.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een slang is het ook. Weinig oprechts aan!

OK. De man heeft fouten gemaakt en nu excuses aangeboden. Daarmee is de kous wel af nu. Verder gewoon een clubman die dacht in het belang van de club te handelen. Laat hem nu gewoon in ere afscheid nemen.

25 april 2024 om 21:38

Heb jij niet het gevoel dat hij nu niet alleen aan zichzelf denkt ?

25 april 2024 om 22:35

Gewoon een oplichter. Niets excuses aanbieden. Gewoon de bak in. Witte borden crimineel.

25 april 2024 om 22:48

De bak in nog wel. We zullen zien hoe ernstig de toezichthouder het allemaal vind. Koers ging naar beneden, dus is er alleen verlies gemaakt.

25 april 2024 om 23:37

De uitkomst is niet relevant. Hij zat gewoon fout en zal hier voor gestraft gaan worden. Dat een beursgenoteerd bedrijf als supporter denkt en handelt is natuurlijk te gek voor woorden.

26 april 2024 om 00:09

Jij zit fout met je vooroordeel djdano. Ik ga hier niet zeggen of hij goed of fout zit omdat ik er te weinig verstand van heb en zelfs de (zogenaamde) experts zijn verdeeld in hun mening. Laten we lekker even het onderzoek afwachten voor we allemaal net als jij onzin de ruimte in slingeren.

26 april 2024 om 07:52

BJP: dat hij handelde met voorkennis is toch overduidelijk? Hij wist dat hij ging aangesteld worden als TD VAN Ajax en koopt enkele dagen daarvoor nog aandelen aan! Maw hij had informatie die niemand anders had en besloot toch aandelen te kopen. Er zullen vast wel slimme advocaten zijn die dit zullen kunnen rechtlullen maar dan nog blijft het handel met voorkennis hoor.

26 april 2024 om 18:08

@THenry dat er enige voorkennis zal ik niet betwisten maar dat betekend nog steeds niet dat hij een strafbaar feit heeft gepleegd. Alleen vooringenomen mensen zeggen te weten wat er uit komt. Wat mij betreft best wel dom.

Ik schreef vanmiddag al over excuus. Ik schreef ook dar er een oplossing komt zonder dat een der partijen echt schade ondervindt. Daarom klopt het ook niet dat v Praag per 1 juli het veld moet ruimen
Als dit echt zo zou zijn geweest dan had hij nooit excuus aangeboden.

25 april 2024 om 23:09

Van Praag en Van Wijk zaten sowieso maar tijdelijk en kort durend in de RVC.

Prima toch? Hij is niet over één nacht ijs gegaan, zal van Ziggo te horen hebben gekregen dat de hoofdsponsor twijfelt of ze door willen met Ajax vanwege het gerommel en meende dat hij een sterk signaal af moest geven in de hoop Ziggo aan boord te houden. Toen bleek dat dat een verkeerd signaal was en de soep wellicht niet zo heet gegeten hoefde te worden houdt hij niet aan zijn eigen gelijk vast en de deur voor Kroes staat weer open.
En weer door. Met Kroes als technisch directeur is Ajax er nog niet. Er moet nog meer geregeld worden.

25 april 2024 om 22:06

Dat. Of hij is onder zware druk van de eigen achterban bang geworden en trekt zn keutel terug.

Ik snap niet goed, als ze toch met hem doorgaan, waarom dan in een andere rol?

25 april 2024 om 21:44

Misschien om het gezichtsverlies van van Praag af te zwakken?

Alles alleen maar om zijn eigen hachje te redden.
Wat een slappe zak is hij toch.

Uiteindelijk heeft Van Praag ingezien wat nu het beste is voor Ajax. Feit blijft dat Kroes regels heeft overtreden waar Ajax flinke boetes voor kan krijgen. Daarnaast is het zaak om rust in de club te krijgen maar ook moraliteit terug te brengen na overmars en misliintat (voor sponsoren bijvoorbeeld. En nu weer door!

25 april 2024 om 21:57

Dat vraag ik mij af. Ik krijg vooral het gevoel dat hij de keuze had aan de excuses aanbieden of zelf opzij gezet worden. Hij kiest de makkelijkste weg om zijn ere baantje te houden. (denk ik)

25 april 2024 om 22:01

Ach, die man is 77, heeft een grote liefde voor zijn club. Hij zal terugtreden als de boel weer op de rit is.

25 april 2024 om 22:20

En volgens mij heeft hij ook een grote liefde voor zijn eigen ego.

25 april 2024 om 22:08

Hij heeft helemaal niets ingezien. Hij trekt gewoon zn keutel in om zn eigen zaakje te redden.

Maar hoe zit het dan met het (peperdure) advies van het advocatenkantoor wat van Praag ingewonnen had? Klopte dit advies niet? Of bleek dat advies toch wat genuanceerder te zijn?

25 april 2024 om 21:55

En hoe zit het dan met dat onderzoek dat volgens jou loopt tegen Kroes?

25 april 2024 om 22:13

Je bedoelt het strafrechtelijk vooronderzoek? Daar heeft van Praag toch bijzonder weinig mee van doen?

25 april 2024 om 23:42

Wel met het genuanceerdere beeld waar je nu ineens mee schermt.

26 april 2024 om 01:32

Het feit dat jij niet begrepen hebt wat ik initieel bedoelde, doet niets af van mijn initiële boodschap. Maar dat is ook niet erg Momus. Ooit komt er een dag dat jij het ook snapt.

26 april 2024 om 06:44

Het feit wat jij initieel bedoelde, bestaat niet.

Wat een hypocriet. Als erevoorzitter valt hij door de mand. Het haantjes gedrag van hem heeft geen vruchten afgeworpen. Eerst bij hoog en laag beweren van dat kan niet en daarna alles intrekken wat een vertoning. Dat hij per 1 juli vertrekt is goed voor Ajax ,maar wanneer ze er bovenop zijn zal lang duren.

Op de verjaardag van Cruijff nog wel. Verder nog goede ontwikkelingen over nieuwe trainers. Het lijkt of Cruijff zelf aan de touwtjes trekt vandaag. Prachtig.

Dat de man per 1 juli afscheid moet nemen samen met van Wijk prima, maar wil dan de bestuursraad ook even naar hun eigen handelen kijken? Ze hebben deze mannen ook zelf een akkoord gegeven op 10 november en die moeten zogenaamd alles binnen die 4 a 5 maanden hebben misdaan? Dan zoek je naar mijn mening gewoon een zondebok en dat is van Praag gewoon niet. Die man heeft het beste voor gehad.

Sowieso alsof zij iets aan dat KPMG rapport konden doen dat al 3 maanden voor hun toetreding werd gemaakt.

Vuile rat is het. Hij wist dat als hij dit niet zou doen hij zelf eruit zou liggen en met pek en veren de arena uit was gejaagd.

Wat een poppenkast blijft het daar in mokum… Anyway, onze gladde, volksmennende populist Kroes heeft zijn doel bereikt en de meeste supporters staan met oogkleppen op te klappen.

Ik vond het een eng beeld hoe hij op de tribune trots, bijna kwijlend, naar de spandoeken met zijn naam erop stond te kijken. Ik vrees dat dit een regelrechte ramp wordt.

25 april 2024 om 23:14

Confirmation bias.. Volksmenner? Kwijlend naar de spandoeken met z’n naam aan het kijken? Je ziet wat je wilt zien. Kroes heeft een fout gemaakt en als er een fatsoenlijk en logisch alternatief voor hem geweest was dan had er geen roep geweest om hem toch voor de club te behouden, in welke rol dan ook. Dan mocht ie het over een paar jaar opnieuw proberen. Maar dat alternatief was er niet. Heeft weinig met volksmenner van doen I.m.o. Al is het overgrote deel van de mens daar zeer bevattelijk voor, is daar in deze i.m.o. geen sprake van.

26 april 2024 om 00:30

Dus omdat er geen logisch alternatief is dan hebben we geen afscheid van m genomen. Wat een redenatie.

Stofhappen en verder zo weinig mogelijk praten tot dienstverband beëindigd wordt..

Nice! Iedereen maakt fouten! Hij ziet dit in en bied excuses aan. Accepteren en klaar! Op naar het volgende hoofdstuk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren