Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC haalt kind van de club na 11 jaar en 152 Serie A-duels terug naar Nijmegen

Laatste update:

NEC heeft de komst van Bram Nuytinck afgerond. De 33-jarige mandekker liep uit zijn contract bij Sampdoria en telent nu een contract tot medio 2026 in De Goffert. Nuytinck vertrok in 2012 bij NEC om een avontuur aan te gaan over de grens. Het merendeel van de periode sindsdien bracht hij door in de Serie A.

NEC was naarstig op zoek naar defensieve versterkingen, nu Ivan Márquez en Souffian El Karaouni de club hadden verlaten. Het wilde de deal met Nuytinck daarom snel beklinken. De ervaren Maldenaar wimpelde interesse van meerdere buitenlandse clubs af om huiswaarts te kunnen keren. Daar speelde Nuytinck tussen 2009 en 2012 al 77 duels voor NEC.

De Nijmegenaren verkochten de toenmalig Jong Oranje-captain destijds voor bijna twee miljoen euro aan Anderlecht. In Brussel beleefde Nuytinck zijn grootste successen als speler. In zijn debuutjaar werd hij direct landskampioen en dat kunstje herhaalde hij het seizoen daarop nog eens. Met drie landstitels op zak verkaste Nuytinck in 2017 naar Italië, waar dienstverbanden bij Udinese en Sampdoria volgden.

Nuytinck kon afgelopen seizoen niet voorkomen dat i Blucerchiati afdaalden naar de Serie B. Dat betekende dat zijn contract, dat anders met twee jaar zou zijn verlengd, per direct werd ontbonden. Nuytinck gaat de vierde zomerversterking van NEC worden, na Lars Olden Larsen, Mees Hoedemakers en Sontje Hansen. In de afgelopen jaren haalde het ook al twee routiniers terug in de persoon van Jasper Cillessen en Lasse Schöne.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Dit kan ik alleen maar toejuichen. Ook opvallend dat voormalige toppers ook allemaal graag terug komen naar NEC: Baretto, Schone, Cillessen en nu weer Bram.

23 juni 2023 om 13:04

Lijkt me wel een warme club, maar ik denk dat Boekhoorn ook wel wat geld erbij legt om deze jongens terug te halen. Niet de salaris wat ze destijds verdiende bij hun respectievelijke clubs, maar wel meer dan wat een gemiddelde eredivisie club kan betalen.

23 juni 2023 om 13:07

Zal zeker meespelen dat ze goed betaald kunnen worden, maar alsnog zouden ze voor het geld waarschijnlijk beter bij andere clubs kunnen tekenen. Blijkbaar vinden ze het ook gewoon mooi om bij NEC af te sluiten.

23 juni 2023 om 14:48

Ik kan je wel vertellen waarom dat is. Omdat zij onder de rekening van Boekhoorn zullen vallen. Boekhoorn zal hen betalen. Wat is er nou lekkerder om een beetje af te bouwen bij NEC op je 33 of 37ste? Zowel Cillessen, Schöne als Barreto hebben NEC geen stap verder geholpen. En nu Nuytinck. Ik vind het echt werkelijk waar he-le-maal niks.

23 juni 2023 om 19:01

Ja, dan is toch mooi dat je op deze manier clubmensen weer terug kan laten keren naar NEC? Of denk je werkelijk dat er spelers zijn die clubs (die een soortgelijk salaris kunnen aanbieden) laten schieten voor onze club? En mede dankzij Baretto, Schone en Cillessen speel je nu voor het derde seizoen op rij in de Eredivisie. Geef mij maar 100x liever dit jongens met een clubgevoel die zorgen voor herkenbaarheid, dan de aankopen die tien jaar geleden werden gedaan, waarmee voor het eerst sinds 30(!) jaar degradeerden.

23 juni 2023 om 21:18

Al die oud NEC spelers die zijn teruggekeerd hebben jullie wel degelijk geholpen Cancellara, anders speelden jullie nu al iedere vrijdagavond..

23 juni 2023 om 15:12

Niks opvallends aan, Nijmegen is de leukste stad van Nederland

23 juni 2023 om 18:36

Correctie: jij vindt Nijmegen de leukste stad van Nederland

23 juni 2023 om 19:13

Er zijn twee type mensen;
Mensen die Nijmegen de leukste stad van Nederland vinden, en mensen die ongelijk hebben.

Mooi in ieder geval dat dit soort spelers terugkomen, maakt het team daadwerkelijk sterker en zorgt voor binding met het publiek. Het publiek dat overigens wel wat meer waardering voor teruggekeerde helden mag hebben.

23 juni 2023 om 22:59

Hier sluit ik me volledig bij aan😜

24 juni 2023 om 06:00

Hahahaha heerlijke reactie!
Ik woon op de wereld, ben een Europeaan, heb in mijn paspoort Nederland staan! Kijk je wat beter zie je Gelderland maar noem mij alsjeblieft een Nijmegenaar!!!!!

Toch een redelijke stunt als dit lukt!
Zie hem graag komen! Heeft veel ervaring op een hoger niveau en kan zijn stempel drukken op de jonkies💪🏻

Als Nuytinck terugkomt zijn we Marquez toch wel heel snel weer vergeten! Nuytinck is nog wel n stuk beter dan hij. Duo met Sandler - Nuytinck volgend jaar staat dus al prima. Kramer als backup is ook niet verkeerd.

23 juni 2023 om 20:46

Heeft afgelopen jaar niet veel meer gespeeld bij de nummer laatst van Italië. Kwam ook niet meer mee. Vraag me af wat NEC hier nog mee moet.

23 juni 2023 om 21:22

Het blijft natuurlijk altijd afwachten, maar met 3 kampioenschappen in België en 152 wedstrijden als verdediger in de serie A verwachten we dat hij nog van grote waarde kan zijn in de eredivisie.

Dit zou ik fantastisch vinden!

Is toch alleen maar mooi dit. Heb Nuytinck altijd wel een leuke voetballer gevonden, geen absolute topper maar imo nog zeker een aanwinst voor NEC.

NEC moet wel oppassen dat het niet het nieuwe Utrecht wordt, door vooral spelers die over de heel zijn te halen ipv een goede mix

23 juni 2023 om 13:02

Je bedoelt een Utrecht dat elk jaar play-offs voor Europees voetbal haalt? Zolang NEC door dit soort spelers te halen nooit aan degradatie hoeft te denken, is dat meer dan prima.

23 juni 2023 om 14:59

Dat mag je ook wel verwachten van Utrecht met zo'n begroting.

23 juni 2023 om 13:04

Dat valt allemaal nog wel mee? Op dit moment alleen Schöne, Cillessen en misschien Nuytinck dus in de selectie. Deze zijn alle drie nog bruikbaar, al zie ik Schöne wel liever wat vaker op de bank komend seizoen.

23 juni 2023 om 13:16

Alleen heb ik bij Utrecht een beetje het gevoel dat die nog wel eens geilen op 'grote' namen zonder echt goed te kijken of ze deze echt nodig hebben. Elia, Labyad, Younes, VD Hoorn, Dost dat soort transfers. Dat heb ik bij NEC een stuk minder, zit m.i. meer een gedachte achter al gaat ook niet lang alles goed.

Daarnaast, al iets bij NEC wel goed zit dan is het de mix tussen jong en oud. Aantal jonge spelers uit de eigen jeugd (Van Rooij, Proper), paar spelers midden in de twintig die nog wat waarde vertegenwoordiger (o.a. Tavsan en Sandler) en een paar oude rotten (cillesen, Schone en nu dus Nuytinck). Nee, daar maak ik me niet zo zorgen over.

23 juni 2023 om 19:02

Nuytinck is 33 jaar oud. In de Serie A sta je dan als verdediger aan het begin van je carriere. Ik denk dat Nuytinck gewoon een prima versterking is voor alle clubs als onder de top-4.

Ik vind het terughalen van oud-jeugspelers en publiekslievelingen zo'n vet onderdeel van het huidige beleid van NEC. Eerst Barreto, daarna Schone en Cillessen en nu Nuytinck. Zorgt bij mij i.i.g. voor een zeer herkenbaar en leuk elftal. Het helpt ook dat deze spelers terugkeren op een leeftijd dat ze voetballend nog echt van hele grote waarde kunnen zijn i.p.v. dat ze komen afbouwen en dan eigenlijk niet meer mee kunnen.

Puur voetbalinhoudelijk lijkt me dit ook een uitstekende transfer. Met het vertrek van Marquez is er toch wat leiderschap, pit en onverzettelijkheid weggegaan centraal achterin maar Nuytinck zal dit meer dan compenseren. Enige wat je je kan afvragen is hoe in hoeverre hij na al die jaren Italiã« weer moet 'wennen' aan de Nederlandse manier van voetballen en verdedigen, aangezien dat nog wel eens anders wil zijn dan in Italiã«.

23 juni 2023 om 14:47

Zeer herkenbaar elftal? Deze zomer staat de teller van vertrekkende spelers nu al op 14. Elk jaar staat er een compleet ander elftal, op een paar namen na.

23 juni 2023 om 18:45

Herkenbaar als in dat het elftal voor een aardig deel bestaat uit jeugdproducten en/of ex-publiekslievelingen die of aan het begin van hun carrière staan (Van Rooij, Proper) of hier terugkeren zolang ze nog wat kunnen toevoegen (cillessen, Nuytinck, Schone). Met dat soort spelers kunnen supporters zich over het algemeen heel goed identificeren. Als ik voor mezelf spreek was ik vroeger al groot fan van zowel Cillessen, Nuytinck en Schone, dat waren voor mij toen ik jonger was mijn favoriete NEC-spelers en vind het echt supertof dat deze spelers nu weer in De Goffert te zien zijn i.p.v. dat ze ergens ordinair geld gaan scheppen.

23 juni 2023 om 19:07

Ja, leuk cijfertje, maar daar zitten slechts 4 basisspelers bij, waarvan 1 huurling. De overige spelers zijn allemaal passanten, waar NEC echt niet heel veel minder van wordt. De kern (Cillessen, Van Rooij, Sandler, Schone, Proper, Tavsan, Mattsson) blijft grotendeels hetzelfde.

23 juni 2023 om 23:02

Herkenbaar jaa, voorloppig hebbe we nog steeds sandler en kramer zoals vorig jaar? Van roij cillissen net zoals vorig jaar,middeveld schone proper net als vorig jaar, mischien in nieuwe voorhoede maar dat zijn toch in aantal herkenbaare namen? Of ben ik nou gek

26 juni 2023 om 13:14

Je hebt je eerste reactie aangepast, maar nu begrijp ik met je extra toelichting wel wat je bedoelt.

Ik hoop níet dat Nuytinck naar NEC komt. Behalve zijn twee identieke goals tegen NAC Breda in zijn eerste seizoen (geloof ik?) heb ik het maar een matige verdediger gevonden. Dat hij is gegroeid bij Anderlecht, Udinese en Sampdoria geloof ik zeer zeker. Maar daarnaast is een 33-jarige verdediger gewoon een sta-in-de-weg. Ten eerste voor spelers als Kramer en Sandler. Beiden moeten het aankomende seizoen 'gewoon' het hart van de defensie worden. Ten tweede zijn leeftijd. Aan een 33-jarige Nuytinck valt niets meer te verdienen. Dit hebben ze bij NEC hopelijk toch wel door met een Jasper Cillessen, Edgar Barreto en een Lasse Schöne? Allemaal leuk die namen, maar je hebt er gewoon geen ene malle moer aan. Branderhorst is ten koste van Cillessen nu transfervrij de deur uit gelopen. Met enig juist beleid (wat toch terugkomt in het clublied van NEC) had Branderhorst een aardig bedrag opgeleverd.

Maar ach, weet je, het is des-NEC's. Daarom groeien wij ook nooit door naar de subtop (lees Utrecht, FC Twente, Heerenveen) en zullen we altijd de grijze middenmotor blijven die bij een heel slecht seizoen ook plots kan degraderen. En dan is iedereen weer in rep en roer en ligt het aan het beleid en bestuur. En het seizoen erop promoveren we plots (of drie seizoenen later) en scandeert Van Schaik dat we een stabiele subtopper moeten en gaan worden. Haha. Het is net de Muppet-show. En nee ik heb geen zonnesteek opgelopen, maar puur de ervaring van sinds 1999 trouw aan NEC verbonden zijn.

23 juni 2023 om 15:14

Jeetje Cancellara wat een verhaal. Je bent werkelijk de enige die deze transfer niet toejuicht. Met een Nuytinck haal je een ervaren verdediger in huis die er direct staat. Daarnaast is het een j'ongen van de club' die er juist voor kan zorgen dat jongere spelers kunnen groeien.

Met alle respect met een centraal duo Kramer/sandler is niet goed genoeg voor de ambities (linkerrijtje) die NEC heeft. Nuytinck/sandler daarentegen komt veel meer in de buurt.

Het hele verhaal over Cillessen en Schone gaat ook nergens over. OK Cilessen heeft een slechte periode maar iedereen ziet zijn kwaliteiten in de wedstrijden voorafgaand aan zijn blunders. Daarnaast heeft Proper afgelopen seizoen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Je gaat mij niet zeggen dat de aanwezigheid van Schone hier niet mede voor gezorgd heeft.

Kop op, neem een drankje en laat je verassen door de nieuwe aanwinsten van Aalbers en co

23 juni 2023 om 23:04

Nijmegennn helemaal met je eens en ze zijn druk bezig ik laat me verassen!

23 juni 2023 om 19:00

'' Aan een 33-jarige Nuytinck valt niets meer te verdienen. Dit hebben ze bij NEC hopelijk toch wel door met een Jasper Cillessen, Edgar Barreto en een Lasse Schöne?''

Je klinkt echt als iemand die denkt dat de echte voetbalwereld een grote FIFA career mode is. De gedachte dat je het met enkel jongere spelers met 'restwaarde' gaat fixen is echt zo achterhaald. Ja, je moet ten alle tijden spelers in je elftal hebben die waarde vertegenwoordigen, zeker een club als NEC die jaarlijks minimaal een transfer moet doen om het hoofd boven water te houden. Maar het is echt geen hogere wiskunde om te begrijpen dat dergelijke jonge spelers juist ervaring om zich heen moeten hebben, spelers die het goed neerzetten en de jongere gasten ontlasten. Volgens mij is het in het voetbal gewoon een wetmatigheid dat als je iets wil bereiken, je enige vorm van ervaring nodig hebt. Maar leuk dat jij een elftal met alleen maar restwaarde wilt hebben. Het ironische is dat een dergelijk elftal op termijn alleen maar minder waard wordt door mindere prestaties doordat er ervaring ontbreekt.

Je stelling dat NEC niks heeft gehad aan Barreto, Schone en Cillessen doet overigens pijn aan de ogen. Barreto was in 2021 (samen met Van Eijden) van essentieel belang in de succesvolle nacompetitie, zonder hem waren we nooit gepromoveerd. Schone was in het eerste seizoen Eredivisie ook erg goed en Cillessen heeft ons er het afgelopen seizoen echt heel vaak doorheen gesleept (waarna hij, toegegeven, vanaf april een hele slechte periode had). Maar juist het terughalen van spelers als Barreto, Schone, Cillessen en Nuytinck is de basis voor presteren. Het is ook niet voor niets dat NEC weer uit het dal is geklommen sinds men in 2020 het aanwezige talent is gaan combineren met ervaring. Dat is echt geen toeval, al hebben de centen van Boekhoorn dat proces natuurlijk makkelijker gemaakt.

23 juni 2023 om 19:15

Je wil doorgroeien naar subtop? Nou, als je voor jongens als Kramer en Branderhorst gaat, gaat dat niet lukken. Weet je wat jongens als Cillessen, Nuytinck, Schone en Barreto met zich meebrengen? Een bak aan ervaring en een hoop naamsbekendheid, waardoor mensen NEC willen zien spelen. Je moet jezelf niet de illusie maken dat we door Boekhoorn tekeer kunnen alsof je in FIFA-career mode zit en iedere goede speler maar wil komen. Ik ben vaak kritisch (soms misschien wel te), maar met de contractverlengingen van Van Rooij en Proper zijn gewoon goede zaken gedaan en juist die jongens worden beter van spelers als Cillessen, Nuytinck en Schone om zich heen. Ik volg mijn club ook al bijna 25 jaar en vijf jaar geleden zou ik (bij wijze van spreken) een moord hebben gedaan om weer een grijze middenmoter te worden, maar juist door dit soort jongens die terugkomen bloeit NEC op en heeft men het over de club. Als jij dit wanbeleid durft te noemen, dan heb jij niet opgelet tien jaar geleden toen de ene exoot na de andere exoot werd binnen gehaald en we na 30 jaar Eredivisie-voetbal degradeerden. De contractverlenging van Meijer is het enige waarvan ik denk: dat kan wel eens verkeerd gaan.

Ik had verwacht dat hij het nog de Serie A of Serie B zou proberen, aangezien daar verdediger toch net wat langer meegaan dan hier in Nederland. Maar ik ben heel blij met de komst van Nuytinck. Was destijds een talentvolle, maar druistige verdediger, maar heeft zich (via Anderlecht, waar hij 3 keer kampioen is geworden) toch weten te ontwikkelen tot stabiele verdediger in de Serie A. Nuytinck is nu 33 jaar, daarnaast linksbenig, waardoor Sandler als rechtsbenige verdediger weer rechts centraal kan spelen. Het vertrek van Tannane is een aderlating, maar t.o.v. Marquez ga je met Nuytinck er gewoon op vooruit.

Prachtige loopbaan eigenlijk. Hoop dat NEC de middenmoot kan ontgroeien. Vitesse heeft het gewoon niet in zich; proberen dat al 25 jaar zonder succes. Geen Europees succes, geen prijzen..

23 juni 2023 om 20:46

Zal altijd een middenmoter blijven 😩

Ik kijk geen eredivisie voetbal maar Bram is een toevoeging voor de competitie vanwege zijn ervaring in het buitenland, uitgezonderd de top 4 natuurlijk.

Mooi zo, erg blij mee.
De geruchten gaan dat ook Bazoer naar NEC komt. Dan komt er langzamerhand toch weer een leuk elftal te staan.

Geweldig dit inmiddels is het rond, bram jasper schone de jongens van 2010-2011zijn terug😀alleen benieuwd na schone volgend jaar vondt hem dit jaar niet zo super

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren