Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Newcastle veel te sterk voor Sunderland in eerste Tyne-Wear derby sinds 2016

Laatste update:

Newcastle United heeft zaterdagmiddag de beladen Tyne-Wear derby op bezoek bij Sunderland gewonnen. In het Stadium of Light werd het 0-3, door een eigen doelpunt van Daniel Ballard en twee goals van Alexander Isak. Door de zege voegt Newcastle zich bij de laatste zestien clubs in de FA Cup, terwijl Sunderland is uitgeschakeld.

Het is een van de bekendste derby’s in Engeland: de Tyne-Wear derby, ook wel de North East derby, tussen Sunderland en Newcastle United. De steden liggen slechts negentien kilometer uit elkaar, wat voor de nodigde rivaliteit zorgt.

Het duel was echter al lange tijd niet meer gespeeld, wat alles te maken had met de degradatie van Sunderland uit de Premier League in 2016. Daardoor vond de laatste Tyne-Wear derby voor zaterdag plaats op 20 maart 2016. In Newcastle upon Tyne eindigde het toen in 1-1.

Zaterdag was het dan eindelijk weer zover. Sunderland begon de wedstrijd met de achttienjarige Jobe Bellingham, het broertje van Real Madrid-speler Jude Bellingham, in de basis. Bij Newcastle startte Sven Botman in het hart van de verdediging.

Newcastle domineerde het duel in de eerste helft grotendeels en kwam na 35 minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Joelinton versnelde aan de linkerkant van het veld en gaf de bal voor richting Isak. In een poging de bal te onderscheppen werkte verdediger Ballard hem echter in eigen doel.

De tweede helft was nog maar dertig seconden oud toen het al 0-2 werd. Pierre Ekwah leed balverlies aan de rand van zijn eigen strafschopgebied. Miguel Almirón – die de bal veroverde – legde vervolgens breed op Isak, en de voormalig Willem II’er schoot raak.

Sunderland probeerde met een antwoord te komen, zag Alex Pritchard de bovenkant van de lat raken, maar kwam vlak voor tijd ook nog op een 0-3 achterstand. Anthony Gordon werd in het strafschopgebied neergehaald door Ballard, waarna Isak de toegekende penalty benutte. Daarmee was de eerste Tyne-Wear derby in bijna acht jaar tijd een prooi voor Newcastle.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Superjammer voor Sunderland maar Newcastle is natuurlijk klasses beter op het moment. De play-offs wederom halen zou voor Sunderland echt een goede prestatie zijn in de supersterke Championship van dit seizoen. Hopen voor de Black Cats dat Pritchard zijn aflopende contract zal verlengen

De playoffs halen gaat ze niet lukken als er niets bij gaat komen. Ze hebben niemand in punt staan die werkelijk iets kan forceren. Die Hemir die heeft werkelijk helemaal niets, geen snelheid, geen dribbel en ook geen goed schot. Mason Burstow kan je ook beter terugsturen richting Chelsea, talent heeft die jongen wel maar kan het fysieke nog niet aan misschien beter tot zn recht in de leauge one. Dan heb je Nazzariy Rusyn die heel erg zn best doet alleen overal loopt behalve in de spits win je het ook niet mee. Dan heb je nog mayenda waarvan ik te weinig gezien heb en Rigg (heeft wel veel talent 16 jaar) heeft dan de meeste goals gemaakt dit seizoen. Dat al die spitsen 3 goals bij elkaar gemaakt heb kan niet (Rigg 2x en Rusyn 1x)
Dus de playoffs worden lastig stel er komt niet wat stootkracht aan.

Jammer had gehoopt op een kraker. Was wel te verwachten natuurlijk op voorhand. Newcastle vele malen sterker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren