Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Neymar kan opgelucht ademhalen na goed nieuws van Spaanse rechtbank

Laatste update:

Neymar is door een Spaanse rechtbank officieel vrijgesproken van corruptie en fraude rondom zijn transfer van Santos naar Barcelona in 2013. Tegen de dertigjarige Braziliaan was een celstraf van twee jaar en een boete van tien miljoen euro geëist. In oktober werd echter al bekend dat de Spaanse aanklager alle beschuldigingen tegen Neymar introk, en inmiddels is de rechtszaak definitief ten einde.

“De rechters hebben besloten de negen aangeklaagden in het proces vrij te spreken, waaronder voormalige clubvoorzitters van Barcelona, Josep Maria Bartomeu en Sandro Rosell, Santos en de vader van Neymar”, laat de rechtbank weten in een verklaring. “Er zijn geen aanwijzingen dat Neymar steekpenningen heeft gekregen en/of heeft geëist om voor Barcelona te tekenen. Het is tevens niet bewezen dat er sprake was van een onrechtmatig contract.”

De zaak was aangespannen door DIS, een Braziliaanse investeringsmaatschappij die destijds recht had op veertig procent van de transferrechten van de aanvaller. Volgens DIS hadden Barcelona en het kamp-Neymar fraude gepleegd rondom de transfersom van 57 miljoen euro in 2013. Daarvan ging zeventien miljoen euro naar Santos, de vorige club van Neymar, en veertig miljoen euro naar Neymar en diens familie. DIS zou veertig procent van die zeventien miljoen euro hebben gekregen, maar beweerde juist recht te hebben op veertig procent van de veertig miljoen euro. De investeringsmaatschappij gaf bovendien aan dat er via een omweg tientallen miljoenen extra waren overgemaakt naar een maatschappij van de vader van Neymar.

In oktober liet Neymar in de rechtszaal in Barcelona al weten dat hij nooit betrokken is geweest bij de contractbesprekingen van destijds. “Mijn vader regelde dat soort dingen altijd en doet dat nu nog steeds eigenlijk. Ik onderteken alles waarvan hij zegt dat ik dat moet doen.” Het was niet de eerste keer dat Neymar en Barcelona in de problemen kwamen door de veelbesproken transfer: in 2016 werd er al een schikking van in totaal vijf miljoen euro getroffen met de Spaanse fiscus. De leiding van Barcelona gaf destijds toe fouten te hebben gemaakt met de fiscale planning rond de Neymar-transfer. Ook deze keer liep het dus met een sisser af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb hier niet veel verstand van dus kan iemand mij uitleggen waarom alle klachten opeens zijn weggevallen in Oktober?

13 december 2022 om 14:26

Dan eindigt het Spaanse boekjaar. Betaling voldaan

13 december 2022 om 14:27

Je kan niet direct alle aanklachten intrekken want de media zit er boven op. Alle ogen op deze zaak zijn nu weg dus de aanklachten kunnen nu ingetrokken worden.

13 december 2022 om 14:29

Staat toch gewoon in de tekst? Er is geen bewijs gevonden. Dus is de aanklacht van DIS geseponeerd.

13 december 2022 om 15:03

Neen dat staat er niet. Er staat dat DIS de aanklachten heeft laten vallen. Dit was een burgerlijke zaak voor zover wij weten dus zodra DIS niet meer mee werkt aan het proces houdt het op. Zij zouden immers het bewijs leveren. Zijn vraag was waarom men de klachten had laten vallen.

13 december 2022 om 15:35

Er is geen bewijs gevonden maar het is wel heel toevallig dat een hele hoop voetballers in Spanje verdacht worden van belasting fraude. Deze mensen hebben nooit genoeg geld en zijn ook nog te gierig om net als een ieder ander gewoon netjes belasting te betalen. En nu na zaak met top advocaten en constructies is er weer geen bewijs. Ik hoop echt dat 1 van deze gasten gewoon een keer in de bak belanden voor al die wan praktijken.

13 december 2022 om 16:29

ach een boos schaapje, je hebt geen idee hoe de wereld werkt. De meeste mensen die rijk zijn gebruiken van alles om zo min mogelijk belasting te betalen? en waarom zouden ze ?
wat doet de regering met onze belastingcentjes? paar jaar terug een miljard naar Griekenland en nu zijn er een half miljoen huishoudens die problemen hebben met de verwarming aan te kunnen zetten momenteel.

Zet het maar uit je hoofd dat de wereld eerlijk is want dat is het nooit geweest.

13 december 2022 om 18:00

Schaapje? 😂 het gaat mij niet om wat er met het geld gebeurd. Het gaat mij erom dat over het paard getilde voetballertjes allemaal denken dat ze alles kunnen maken omdat ze voetballer zijn.

13 december 2022 om 18:37

Intermilan70 er worden door voetballers bepaalde constructies gebruikt om belastingen, volgens mij voornamelijk op imagorechten, onder ondernemingen in gunstigere landen te laten vallen. Blijkbaar word dat overal toegelaten, maar is de belastingdienst in spanje een zaak tegen deze praktijken begonnen. Die kreeg toen gelijk, en zo kwamen alle spelers die in spanje speelden 1 voor 1 aan de beurt. De meeste hebben trouwens 4 jaar gekregen. Alleen zit je in spanje bij straffen van 4 jaar en korter niets uit als het de eerste keer is en het een niet geweldadig incident is.

Deze zaak van neymar is echter een heel ander verhaal. Maar bij gebrek aan bewijs maakt het eigenlijk niet uit he. Dan hoeft niemand te zitten.

13 december 2022 om 15:01

Dat is gissen. De meest aannemelijke mogelijkheid is dat de aanklager DIS en kamp Neymar het op een akkoordje hebben gegooid, 9/10 eentje waarbij Neymar een bepaald bedrag betaald als vergoeding. Dat spaart beide kampen veel tijd, negatieve media aandacht en geld in de vorm van juridische kosten uit.

Het lijkt me niet dat er ooit een casus als deze zou uitlopen op een straf die hier wordt geëist. Zullen Neymar & Co. nu niet een vervolg zaak beginnen? Lijkt me toch niet niks om bijna 10 jaar als fraudeur te worden neergezet en uiteindelijk komen ze met niets.

13 december 2022 om 14:33

Ik zou neymar en co aanraden helemaal niks meer te doen met deze zaak en dan vergeet iedereen het al heel snel. Zoals dat eigenlijk al het geval was. Dat zal ook zeker zijn wat ze gaan doen. Je wint helemaal niks door hier verder op te procederen behalve dst je naam en fraude wederom hits oplevert op Google.

13 december 2022 om 14:38

Ja, klopt. Ik zou persoonlijk ook niks meer doen en allang blij zijn dat het achter de rug is. Maar om van 2013 tot en met eind 2022 in een positie te hebben gestaan die wordt onderzocht lijkt me voor sommige niet heel gunstig. Voor Neymar zelf maakt het niet uit, die vader zou ook wel beter weten maar de clubleiding en ander personeel heeft de afgelopen 9 jaar misschien wel nergens kunnen werken. Of in prive kringen aangekeken te worden als oplichter etc.

Ik vraag me af of Neymar nog een stap gaat maken naar een andere club of zal hij na zijn tijd bij PSG terug naar Brazilië gaan?

Laten we vooral niet vergeten dat Rosell twee jaar van z'n leven kwijt is geraakt. Twee jaar in de gevangenis gezeten, in voorarrest, terwijl er onvoldoende bewijs was om überhaupt een zaak voor te laten komen. Het is een waardeloze bananenrepubliek dat onvoldoende is ontwikkeld om deel te nemen aan de EU. Getuige o.a. hun juridische macht, met idioten als José Manuel del Amo (degene die hierover ging).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren