Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Niet alleen maar hosanna in Rotterdam-Zuid: ‘Feyenoord voert crisisoverleg’

Laatste update:

Er heeft een crisisoverleg plaatsgevonden bij Feyenoord Onder 21, zo weet de doorgaans goed ingevoerde Feyenoord Youth Watcher te melden. Reden daarvoor is de dramatische seizoensstart van het beloftenelftal van de regerend landskampioen. Feyenoord Onder 21 presteert al jaren ondermaats en de club wil per direct verandering zien: het collectieve niveau moet flink omhoog.

Trainer Melvin Boel heeft zijn ploeg bijeengeroepen met een duidelijke mededeling. “Spelers van Feyenoord O21 hebben in een crisisoverleg te horen gekregen dat het collectieve niveau flink omhoog moet, willen ze onder de aandacht komen van Arne Slot”, valt te lezen in een bericht van de Feyenoord Youth Watcher op X. Al jaren brengt deze gebruiker betrouwbaar nieuws over de Feyenoord Academy op het platform, dat voorheen bekendstond onder de naam Twitter.

Melvin Boel is sinds juli 2022 trainer van Feyenoord Onder 21.

Het crisisoverleg komt niet uit de lucht vallen. Feyenoord hoopt al jaren te promoveren met het beloftenelftal, om uiteindelijk via een omweg alsnog terecht te komen in de Keuken Kampioen Divisie. De club ziet dat concurrenten vruchten plukken van de deelname aan het tweede niveau van Nederland, terwijl het die kans vanwege financiële redenen zelf ooit heeft laten lopen.

Voorlopig is promotie echter nog lang niet aan de orde. In de huidige competitie staat Feyenoord Onder 21 op de een-na-laatste plaats met slechts zes punten uit vijf wedstrijden. In het afgelopen weekend kwam het elftal van Boel niet verder dan een 3-3 remise met de leeftijdsgenoten van SC Cambuur.

Waar talenten van het beloftenelftal in recente oefenwedstrijden nog mochten opdraven bij de hoofdmacht, lijkt dat er de komende tijd niet in te zitten. Indien Feyenoord Onder 21 niet presteert, slaat Slot dat elftal over wat betreft kansen bij het eerste elftal. Daarbij wordt direct een voorbeeld genoemd.

Zo zouden Feyenoord Onder 18-middenvelder Thijs Kraaijeveld en Nassim El Harmouz tijdens de interlandperiode meetrainen met de selectie, terwijl de Rotterdammers normaliter hadden gekozen voor aanvullende krachten uit een oudere leeftijdscategorie. Veel van de spelers uit Feyenoord Onder 18 zitten ook in de Youth League-selectie van trainer Robin van Persie, die met twee overwinningen geweldig is begonnen aan de Europese campagne.

Toptalenten
Het crisisoverleg heeft overigens geen invloed op de situatie van Gjivai Zechiël (19), Antoni Milambo (18) en Leo Sauer (17). Het trio, dat eigenlijk nog in aanmerking komt voor Feyenoord Onder 21, maakt sinds dit seizoen definitief deel uit van de selectie van Slot. Zechiël krijgt aanstaande donderdag de ultieme beloning voor zijn ontwikkeling in de afgelopen maanden. Feyenoord gaat het contract van de Rotterdamse controleur openbreken, opwaarderen en met meerdere jaren verlengen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

O21 is een gebed zonder end. De beste jeugdspelers vertrekken op huurbasis naar Eredivisie of KKD clubs en O21 blijft over met wat opvulling en veel te jonge spelers. Toch jammer dat één van de belangrijkste clubs, wat betreft jeugdopleiding in Nederland, niet alsnog een kans krijgt in de KKD. Doorstromen in die piramide is zowat onhaalbaar, ook omdat je afhankelijk bent van de prestaties van Jong teams uit een hogere divisie.

11 oktober 2023 om 07:58

Met de huidige stand zouden zomaar twee jong elftallen kunnen degraderen. En dan doel ik niet op de degradatie van ajax en Utrecht uit de eredivisie

11 oktober 2023 om 08:11

Wat gebeurd er eigenlijk als Ajax/Utrecht degradeert (gaat niet gebeuren)? Aangezien je maar met een team mag deelnemen aan een competitie, zou dat betekenen dat de Jong teams verplicht uit de KKD moeten.

Promoveert er dan een team uit de 2e div of plaatst automatisch het hoogst geplaatste beloften team zich?

11 oktober 2023 om 08:19

Ja die moeten dan degraderen, en vanaf dit jaar volgens mij ook verplicht promotie. Maar ik heb me altijd afgevraagd of dat ook gaat gebeuren

11 oktober 2023 om 09:00

De regels verbieden het dus KNVB kan niet anders. Enige uitzondering is of was de beker. Maar daar kwam jong-Ajax ooit heel ver in en Ajax 1 werd heel vroeg uitgeschakeld. Toen kreeg je al de discussies over eerlijkheid ed

11 oktober 2023 om 09:37

Het zou voor de competitie best prima zijn als een jong Feyenoord en een Jong Twente aan sluiten bij de Keukenkampioen divisie. Dan heb je Ajax, Feyenoord, PSV Utrecht, AZ en Twente die daar hun talent kunnen stallen.

Voor het algehele voetbal en de ontwikkeling van de jeugd zou dat ook prima zijn. Dan speel je wel in een competitie met 22 teams maar dan heb je dus ook als club meer inkomsten uit kaarten en horeca.

Of het allemaal in de kalender past is een tweede. Maar ik ben wel van mening dat als men Feyenoord op dat niveau zou kunnen plaatsen het zowel voor de competitie als voor de club Feyenoord goed zou zijn.

11 oktober 2023 om 10:04

In theorie zou 22 teams wel kunnen dat hebben ze in Engeland ook, maar wat ga je doen als er nog 2 meer met Jong teams willen inschuiven? Ga je die daar dan ook toelaten? Misschien is het wel beter om een 3e divisie te maken, zodat het promoveren en degraderen beter toegepast kan worden. Dan heb je bijv de beste KKD teams met de beste Jong teams in de 2e divisie en de mindere KKD teams met de mindere Jong teams in de 3e divisie. En dan kan de top van de topklasse ook doorschuiven naar de 3e divisie als zij dat willen/kunnen.

11 oktober 2023 om 10:18

De jeugdopleiding van Twente is samen met Heracles (heet ook Jong Twente/Heracles), dus die zullen niet snel in aanmerking komen voor de KKD denk ik zo aangezien Heracles 1 zelf nog wel eens in de KKD wil vertoeven.

11 oktober 2023 om 10:55

Allemaal leuk en aardig maar niemand zit te wachten op nog meer belofte elftallen.

11 oktober 2023 om 11:05

Vind het persoonlijk inderdaad ook een aanslag op de competitie. Zou eerder voor een beleid zijn waar er max drie Jong teams deel mogen nemen.

Als je dan een normale promotie/degradatieregeling instelt voor de KKD gaan de zwakkere broeders er vanzelf wel uit. Maar ja, dan heb je de amateurclubs weer aan de hekken staan die niet willen promoveren.

11 oktober 2023 om 11:05

Behalve de mensen die hierboven reageren waarschijnlijk...

11 oktober 2023 om 13:55

@stefano360
Heb jij enig idee in welke klasse bijvoorbeeld IJsselmeervogels en Harkemase Boys spelen? Juist 3e divisie die bestaat al een poosje.
Het zou wel tijd worden dat Feijenoord zelf met de onder 21 in de piramide terecht komt

11 oktober 2023 om 14:31

@graafschapfan9 - de regelgeving momenteel is ook dat er max 4 Jong teams in de KKD mogen zitten, en 2 Jong teams in de Tweede Divisie.

Het zal dus alleen wisselingen worden tussen de teams, maar de hoeveelheid zal niet veranderen.

11 oktober 2023 om 17:05

Graafschapfan,

Zou je mij kunnen vertellen wie “niemand” op dit moment is? Wie zijn dat precies volgens jou?

Ik vind dat persoonlijk namelijk erg kort door de bocht. Er zullen namelijk genoeg mensen zijn die dat wel zien zitten.

Overigens vind ik dat de beste ploegen gewoon op het hoogste niveau moeten spelen. Of dat nu jong teams zijn of niet. Het lijkt in die keuken kampioen divisie soms wel een liefdadigheidsinstelling.

12 oktober 2023 om 09:03

Haha minimaal 20jaar eredivisie en dan zeg jij ze vertoeven weleens in de kkd(was vorig jaar en fct ook een jaar toch?)haha grappig

11 oktober 2023 om 08:23

Eens. Vorig seizoen verhuur je o.a. Hartjes, Bannis, Azarkan, Hall, Conteh en Jansen. Ben ervan overtuigd dat je met al die namen met gemak kampioen zou worden.

11 oktober 2023 om 09:59

Mwa, ik weet het niet. Het lijkt ook gewoon heel lastig (ook voor de huidige staf) om deze jongens te motiveren. Dit jaar hebben ze bijvoorbeeld diverse spelers binnen gehaald met zelfs al enige KKD (oftewel fysieke) ervaring. Ook is er nog altijd voldoende talent om genoeg ploegen over de knie te leggen.

Je ziet ook zodra jongens uit dat elftal verhuurd worden aan de KKD, ze beter voetballen. Wellicht doordat ze (eindelijk) meer uitdaging krijgen. Maar daarmee wil ik ook direct zeggen dat kwaliteit er echt wel is.

11 oktober 2023 om 14:29

Je moet een afweging voor club en speler maken. Om als club resultaat te boeken op een lager niveau om zo later op hoger niveau te kunnen acteren, heb je betere spelers nodig. Deze betere spelers ontwikkelen zich minder goed op een lager niveau, en voelen zich vast ook te goed hiervoor. Keuzes, keuzes.

11 oktober 2023 om 08:25

Repuiztav. Ik zou het persoonlijk heel vreemd vinden mocht Feyenoord zonder ervoor te voetballen worden toegelaten tot de kkd. Feyenoord heeft zijn kans gehad en nu moeten zij gewoon aantonen dat zij er voetballend thuishoren.

11 oktober 2023 om 08:28

Waarom kon dit voor de andere clubs wel zonder ervoor te voetballen?

11 oktober 2023 om 08:32

Omdat Feyenoord dat toen heeft afgewezen. Twente trok vervolgens zijn Jong terug uit de KKD en Utrecht was de vervanger .

11 oktober 2023 om 08:32

Vooral als Utrecht degradeert zou het niet meer dan logisch zijn. De teams uit de 2e divisie zijn Sparta en Almere en een 2e elftal met minimaal 16 contractspelers lijkt me voor beide onhaalbaar. Dan zou Feyenoord dat plekje kunnen opeisen.

11 oktober 2023 om 09:04

Repuiztav. Omdat zij moesten dienen als opvulling voor de kkd omdat die anders dreigde om te gaan vallen? Feyenoord heeft toen zijn kans gehad maar wilde niet. Dus zou heel vreemd zijn om Feyenoord nu een voorkeursbehandeling te geven op basis van wat?

11 oktober 2023 om 09:07

Als Sparta en Twente niet willen, dan degradeert het laagst geklasseerde Jong team gewoon niet uit de Kkd.

Als Utrecht degradeert, dan mag het hoogst geklasseerde Jong team uit de Tweede Divisie omhoog. Kanttekening is dat de Jong teams de promotie willen.

Ik zie Feyenoord niet snel dat plekje invullen door iets op te kunnen eisen. De boot gemist onder van Geel en nu afdwingen via promoties. Feyenoord is momenteel niet eens het beste O21 team.

Edit: in een langere post uitgebreider op ingegaan.

11 oktober 2023 om 09:11

@Ducktaildo. Eens hoor, maar waarschijnlijk gaat het Feyenoord nooit helemaal op eigen kracht lukken. Ze gaan hun meest talentvolle spelers namelijk niet in O21 stoppen; die spelen dan veel te laag.

11 oktober 2023 om 09:24

Volgens mij lag het ook aan het financiële plaatje destijds.

Feyenoord stond er gewoon beroerte ervoor, financieel was het niet goed en sportief ging het ook niet geweldig. Eerste investeringen die ER gedaan konden worden was gelijk aan het 1e elftal. Jeugdspelers die potenties hadden, schoof gelijk aan.

Meest faire oplossing zou zijn alle jonge teams eruit of geef Feyenoord desnoods een "boete" en dan toelaten.

11 oktober 2023 om 09:27

Toen had feyenoord ook de kans gehad om mee te doen en wilde ze het niet. Dan moeten ze niet achter af huilen dat het niet kon. Nu zijn de regels aan gepast zodat alle jong teams kans maken, maar dan moeten ze wel presteren.

11 oktober 2023 om 09:30

@mr_knowledge - het meest faire is dat Feyenoord O21 gewoon twee keer moet promoveren en zich niet jaren laten in kunnen kopen omdat ze nu geld hebben.

De instroom uit het verleden had te maken met de redding van de KKD. Dat is nu niet aan de orde. Niet de regels aan willen passen omdat het jullie nu het beste uitkomt. De O21 staat niet eens bovenaan.

11 oktober 2023 om 10:03

Sterker nog, Feyenoord had geeneens geld om jeugdspelers een contract te geven op enkele uitzonderingen daargelaten. O.a. Vincent Janssen behoorden tot een hele grote categorie die geen contract kregen.

Staat me wel bij dat Feyenoord daarna nog een keer de kans hebben gehad. Weet niet waarom men toen niet heeft toegehapt, Utrecht heeft vervolgens wel die kans gegrepen.

11 oktober 2023 om 10:23

Feyenoord had inderdaad niet de financiën hiervoor. Geloof dat Van Geel een keer aangaf dat destijds geschat werd dat een Jong team in de KKD een miljoen euro per seizoen kostte als je het goed wilde aanpakken (contractspelers, technische staf, medische staf etc.). Feyenoord had destijds niet eens 500k om een spits vast te leggen. 😂

11 oktober 2023 om 10:34

Dat is niet helemaal fair, het was gewoon unfair omdat Feyenoord geen geld had. Het trieste was, dat zelfs andere clubs financieel er beter voor stond.

Volgens mij wilt iedereen toch ook een sterke competitie uiteindelijk? Juist nu kan Feyenoord ook investeren en zorgen dat het niveau ook omhoog gaat.

Deze weg omhoog is gewoon onmogelijk. Vandaar een financiele boete en we kunnen weer doorgaan. Of zijn ze bang voor concurrent?

11 oktober 2023 om 10:50

@mr_knowledge - Waarom heeft Feyenoord prioriteit over de huidige Jong teams of de Jong teams in de Tweede Divisie? Als Feyenoord in die 7 jaar (10, minus de 3 laatste jaren geen promotie) tijd dat deze situatie al is, gewoon had gezorgd dat ze in de top van de Tweede Divisie zaten, dan was het nog maar een kleine stap.

Het was een momentopname en er was gevaar voor de continuïteit van de KKD. Gewoon twee keer promoveren nu en niet een plekje willen opkopen onder het mom van "niveau omhoog, meer concurrentie".

11 oktober 2023 om 11:04

Je kan ook je zin doordrijven, als jij daar blij mee wordt. Moet je het vooral doen.

Je ziet toch zelf dat ze het nu beter doen. Zowel sportief als financieel?

Daarnaast waar praat je over? Spelers willen niet een bepaalde klasse/competitie spelen. Jeugdspelers die het redelijk doen kiezen voor een verhuur (dat is dan zowel baat bij voor Feyenoord als de spelers zelf). Wat je krijgt is bijna een onmogelijk taak om te promoveren.

En als je gewoon een keer leest, Feyenoord wilde het wel maar had geen financiële mogelijkheden. Als je andere comments ook leest we konden geeneens jeugspelers een contract aanbieden. Je wilt toch zelf altijd meten met de beste, waarom ben je dan zo bang onder mom van.. Dit is is ook mijn laatste bericht op je.

11 oktober 2023 om 11:09

Saksenros65. Dat is dan de keuze die Feyenoord maakt. Dan blijven zij maar in de 021 spelen

11 oktober 2023 om 11:30

Dat is geen keuze die Feyenoord maakt, de spelers hebben hierin ook nog een stem.

Als jij een talentvolle speler bent wil je niet de kiss of death krijgen en een jaar lang in de Reserve Beloften Competitie moeten spelen. Je wil dan liever verhuurd worden aan een club als Excelsior of Dordt. En dus verliest Feyenoord de spelers die het naar de O21 verwijst.

Het ligt allemaal wat complexer dan simpelweg ‘dat is de keuze die Feyenoord maakt dus op de blaren zitten maar’. Feyenoord heeft gewoon pech gehad dat toen het kon, de financiën het niet toelieten en nu beloftevolle spelers eerder verhuurt willen worden dan in een reserve competitie te spelen. Je zit in dat O21 dus een beetje met óf te jonge spelers óf spelers die simpelweg niet goed genoeg zijn.

11 oktober 2023 om 14:25

@mr_knowledge - Algemene tendens bij de introductie van deze nieuwe O21 competitie in 2020 was veelal de mening dat dit was gedaan omdat Feyenoord de boot had gemist en het nu d.m.v. twee promoties eventueel alsnog kan gaan halen. Ook Feyenoord waardeerde deze opzet, zodat ze alsnog aan kunnen gaan haken. Dat ze dit jaar kiezen voor spelers te verhuren aan Dordrecht, dat is hun eigen keuze.

Dat de KKD teams die in de top 10 eindigen worden gespaard voor degradatie, is om het traject dat ze jaren geleden hebben ingezet niet in 1 klap weg zien vallen door een minder seizoen. Voor de Jong teams was het ook een risico toentertijd om in te stappen in de KKD. Als het niet goed had uitgepakt dan had het de andere clubs geld gekost, had Feyenoord de andere clubs dan gecompenseerd?

Feyenoord had toentertijd niet de middelen en daar kunnen de andere teams niets aan doen. En ik drijf mijn zin niet door, maar je gaslight de boel door te zeggen dat anderen bang zijn concurrentie, terwijl je inkopen op een hoger niveau gewoon verkapte corruptie is. Het ergste is nog dat je het niet eerlijk vindt dat Feyenoord zich niet mag inkopen omdat het jaren terug niet eerlijk was dat Feyenoord, door nota bene eigen toedoen, geen geld had.

Leipzig sloot zich ook niet direct bij de Bundesliga aan. Werk aan de winkel voor O21 clubs die willen promoveren.

11 oktober 2023 om 09:14

@repuiztav - Doorstromen vanuit de piramide is juist dit seizoen haalbaar omdat het laagst geklasseerd Jong team ook zal degraderen. En er is sinds dit jaar weer promotie en degradatie naar en vanuit de Kkd.

Met de prestaties van de O21 heeft Feyenoord momenteel ook nergens recht op. Gewoon presteren en twee keer promoveren.

Edit: misschien was ik iets te voorbarig, KAN degraderen is het eerder. Promotie en degradatie is ook alleen voor de Jong teams - zie mijn lange post ergens hieronder.

Tsja ergens zonde dat ze niet in de KKD zitten, maar heb toch het idee dat de echt grote talenten bij Feyenoord toch wel boven komen drijven.
Geertruida, Kokcu, Bijlow en nu weer Hartman.
Vooral voor een Milambo is het zonde dat hij de ervaring niet krijgt op dat niveau, omdat hij ook weinig minuten krijgt van Slot. En toch is hij slechts 18 en kan hij ook nog genoeg leren van de Youth League en de competitie van het huidige o21.
Sauer en Zechiel krijgen hopelijk wel wat meer minuten in Feyenoord 1

11 oktober 2023 om 08:06

Dan had Feyenoord destijds maar moeten instappen of deze jongens nu verhuren. Ze hebben met Dordrecht toch eigenlijk al een Feyenoord 2 lopen in de KKD?

11 oktober 2023 om 08:14

Niet helemaal. Feyenoord mag max. 4 spelers verhuren aan Dordt.

11 oktober 2023 om 08:47

Dat is wel zo'n beetje het aantal spelers bij bijvoorbeeld Jong PSV dat de stap naar het eerste zou kunnen maken. De rest is opvulling of wordt opgeleid om te verkopen aan een iets lager niveau.

11 oktober 2023 om 08:12

Zelfde zie je bij alle toptalenten ook bij de teams met KKD teams. Alleen Frenkie heeft aardig wat potjes in de KKD gespeeld, maar de Ligt, Gakpo, Bergwijn etc etc, sloegen dat team eigenlijk over.

Wel is het goed voor de mindere goden om stappen te maken. Wie weet was een Dylan Vente wel doorgebroken als hij wekelijks in de KKD mocht opdraven op zn 18e.

"de club ziet dat concurrenten vruchten plukken van de deelname aan het tweede niveau van Nederland" Zoals bij Ajax en Utrecht?

11 oktober 2023 om 08:54

Jazeker. Spelers die niet de absolute toptalenten zijn of de pech hebben dat de concurrentie op hun positie op dat moment te groot is kunnen dan nog 1 of meerdere jaren rijpen op schappelijk niveau. Bij Feyenoord moet je eigenlijk weg blijven uit de O21 en direct de stap maken van O18 naar het 1e. Nu het niveau van het 1e steeds verder omhoog gaat wordt dat steeds moeilijker

11 oktober 2023 om 11:17

Maar het gaat om het geciteerde zinnetje. Hoe is Utrecht of Ajax nou beter geworden van hun jong elftallen? Ik zie dat de jong efltallen eigenlijk vooral opleiden voor andere clubs. De doorstroom - door een paar jaar extra KKD - is er eigenlijk niet.

11 oktober 2023 om 11:35

Frenkie de Jong, vd Beek, El Mazraoui, Unuvar, Taylor, Baas, Gorter, Pierie, Daramy, ASE, Regeer, van Axel Dongen, Vos - zomaar wat spelers die vaste waarden werden/zijn hij Ajax 1 of uiteindelijk zich in de kijker konden spelen om verhuurd/verkocht te worden aan een Eredivisie club.

11 oktober 2023 om 09:11

Wellicht een kort termijn geheugen maar JA is zelfs kampioen geworden van de KKD.

Overigens doet Jong FC Utrecht het erg leuk dit seizoen. Er wordt veel gerouleerd, maar ook resultaten behaald. Zou zonde zijn als zij uit de KKD moeten omdat het eerste degradeert.

11 oktober 2023 om 09:15

Je zou bijna zeggen dat ze de teams stiekem van divisie moeten laten wisselen bij Utrecht...

11 oktober 2023 om 09:34

Dat gaat wel erg ver, maar er lopen bij JU wel een paar leuke spelers. Jenner sluit al veelal aan bij het eerste.

Jong Ajax speelt overigens ook leuk, maar kakt vaak in. Ze staan soms 2 of 3-0 voor en spelen dan nog gelijk. Ook de keepers maken veel ketsers. Sinds Ramaj keept gaat het beter en hebben ze ook gewonnen.

11 oktober 2023 om 09:56

Jong Ajax werd echter kampioen als ik het me goed herinner toen er nog geen zware restricties waren op wie er bij de Jong teams mee mochten toen, waardoor Ajax met regelmaat uit het eerste team kon putten.

11 oktober 2023 om 10:08

Mwa, ik weet dat aankopen Cassierra en Orujuela toen wel veel meededen dat jaar. Maar verder bestond Jong Ajax uit heel veel jongens uit de eigen jeugd. Vrijwel het hele elftal bestond wel uit jongens met potentie voor minimaal middemoot Erediviisie.

11 oktober 2023 om 10:31

@arnhem2001 - dat is waar, ondanks dat het een enkeling was die vanuit het Eerste werd gebruikt. Het team werd wel vooral gedragen door Frenkie, Nouri en vdbeek, die bij vlagen teams volledig wegtikte. Was bizar om te zien.

11 oktober 2023 om 11:19

Dat weet ik allemaal wel. Maar er staat beschreven dat het vlaggenschip, Utrecht 1 en Ajax 1 profiteren van deelname van de jong teams aan de KKD. Ik zie dat niet. Welke speler heeft zich bij de jong teams kunnen ontwikkelen en daardoor het eerste bereikt. Graag drie namen,

11 oktober 2023 om 12:26

Gorter, Hato, Rensch ongeveer een half seizoen aan wedstrijden. Vos, Axel-Dongen, Timber en Taylor, waarvan Taylor zelfs 2 seizoenen. En dat is alleen de huidige selectie. In het verleden nog Frenkie, de Ligt, vd Beek. Maar tussendoor ook nog de mindere goden zoals Victor Jensen, die naar Utrecht ging of Regeer naar Twente (verkoop).

Bij Utrecht is het aanzienlijk minder, maar een Kasius (voor 3m verkocht vanuit Jong), Balk, Venema, de Keijzer, die zijn allemaal naar het eerste gegaan.

Over kwaliteit kun je van mening verschillen. Maar je kan niet ontkennen dat de clubs die een Jong team in de KKD hebben er van profiteren, al dan niet in verschillende gradaties van succes.

We lossen het inmiddels op met spelers bij FC Dordrecht. Dus met alle respect heb ik het idee dat ze het zo gaan oplossen. Daarnaast heeft Feyenoord ook trainers aan Dordt verhuurd dus dit is de oplossing.

11 oktober 2023 om 10:52

Je kan er maar een handjevol kwijt bij Dordt en ze spelen ook nog eens niet allemaal. Je wil dit gewoon in eigen hand hebben.

11 oktober 2023 om 11:34

Snap ik! Alleen dit is voor nu de enige oplossing.

Ze kunnen beter de KNVB stalken totdat die een oplossing vinden om ze toch nog toe te voegen aan de KKD. Via de 'normale weg' gaat dit voorlopig niet lukken. Misschien maar hopen dat Utrecht degradeerd, haha

Verwijder eerst die trainer, Melvin Boel.
Een arrogante absolute nobody zonder enige knowhow.
Hij is nu al 2 jaar aan het kloten en heeft geen idee wat hij doet.

11 oktober 2023 om 09:24

Zijn voorgangers promoveerden ook niet. Het kan geen kwaad om eens naar het spelersmateriaal te kijken ipv de trainer eruit te gooien. Worden die jongens ook niet slechter van

11 oktober 2023 om 10:27

Kuiyt weer terug halen? Datbwas toch de man🤣 ik zou het toe juichen

Misschien als Utrecht degradeert?

Kijkt de trainer in het crisisoverleg ook in de spiegel? Hij speelt veel te open voor het materiaal dat hij heeft en het regent tegendoelpunten. Het spel is te stroperig en hij lijkt de groep amper nog te kunnen raken. Spelers als Jayden Slory en Kleijn willen niet verlengen en de rest is middemaat. Nesto Groen, die vorig jaar nog een prima eerste half jaar had, staat helemaal stil in zijn ontwikkeling en is voorbij gestreefd door Rust, mede door blessures overigens. Maar Zechiël en Milambo kunnen het niet in hun eentje.

En de aanvoerder, Sem Valk, vast een lieve jongen, maar dat is de minste van allemaal.

Ik zie dat er veel wordt gespeculeerd of wie degradeert en hoe, en kan Feyenoord de plek innemen of opeisen en hoe gaat het met de Jong teams in de KKD. Ik ben even in de regelementen gedoken.

Het meest makkelijke antwoord op eventuele promotie van een Jong team naar de Eredivisie: dat is niet mogelijk. De eerstvolgende niet-Jong club op de ranglijst promoveert dan. Zie Jong Ajax in het verleden, waar Fortuna als nummer twee direct promoveerde.

Degradatie uit de KKD naar de Tweede divisie: Er zijn 4 Jong teams actief. Hier wordt aan het eind van het seizoen een lijst gemaakt, en de eerste 3 zijn "veilig".

Deze nummer 4 kan degraderen, maar dat ligt aan diverse regeltjes. LET OP: de club uit de Tweede Divisie moet wel voor eind augustus - begin van het seizoen - NIET hebben aangegeven NIET te willen promoveren. In andere woorden: zwijgen is toestemmen, of je moet zeggen dat je niet wil promoveren.

En verder over het laagst geklasseerde KKD Jong team (max 4 Jong teams in Kkd):
- staat dit Jong team in de top 10 KKD, dan degradeert het Niet
- staat het op plek 11 t/m 18 + in de Tweede divisie is een Jong team 1e is geëindigd, van volgen 2 onderlinge wedstrijden. Winnaar speelt KKD, verliezer Tweede Divisie.
- staat het op plek 19 of 20 + in de Tweede divisie is een Jong team 1e of 2e geëindigd: degradatie naar de Tweede Divisie
- Indien het Eerste elftal degradeert naar de KKD, degradeert het desbetreffende Jong team direct naar de Tweede Divisie. Staat dit op plek 1, 2 of 3 van de lijst met 4 Jong teams, dan degradeert het 4e team niet. Het hoogst geklasseerde Jong team uit de Tweede Divisie zal dan promoveren (top 2 niet verplicht)

Deze regels kun je omkeren als je vanuit een Tweede Divisie perspectief kijkt. Ook kun je deze regels verder doortrekken wat betreft degradatie van de Tweede Divisie naar de O21 competitie. Bij de O21 competitie heb je wel een andere manier om tot de kampioen te komen, maar dat is momenteel niet relevant voor de vragen in dit topic.

Eerste elftallen uit de KKD kunnen niet degraderen dit seizoen uit de KKD. Dus de hele promotie- en degradatieregeling heeft alleen betrekking op de Jong teams. Heeft een club aangegeven niet te willen promoveren, dan vindt er dus ook geen degradatie plaats.

In principe is het voor mij goed duidelijk, echter heb ik nog 1 vraag: wat als er gedwongen degradatie is voor bijv. Jong FCU doordat FC Utrecht degradeert, en de Jong teams in de Tweede Divisie hebben aangegeven niet te willen promoveren, schuift het dan door op basis van ranglijst O21? Als al die clubs nee hebben gezegd, komen ze vanzelf bij Feyenoord uit. Hoe dan ook, dat zou dan de enige manier zijn voor Feyenoord om volgend jaar alsnog die stap naar de KKD te kunnen realiseren. Helaas kon ik niets vinden over welke clubs 'nee' hebben gezegd aan het begin van het seizoen.

Op een normale wijze is er meer kans op promotie voor de Jong teams, maar het moet wel allemaal goed vallen. Heb je een goed jaar, maar de divisie erboven eindigen de Jong teams in de top, dan pies je naast de pot.

11 oktober 2023 om 11:01

Mooie uitleg, dank! In de regel zullen veel van die Jong clubs al afvallen omdat het bijna allemaal KKD clubs zijn (of een combinatie elftal) of clubs die niet miljoenen per jaar aan een Jong elftal gaan besteden.

Momenteel staan in de competitie De Graafschap, Groningen, Twente/Heracles Combo, Go Ahead, Volendam en ADO boven Feyenoord. En dan heb je in de Tweede Divisie nog Almere en Sparta spelen.

Allemaal clubs die of zelf KKD spelen of waarschijnlijk geen miljoenen gaan investeren in contractspelers, technische staf, medische staf etc. voor hun Jong elftal. Misschien Sparta als die Europees halen? Maar verwacht het niet.

11 oktober 2023 om 12:39

Daar heb je helemaal gelijk in. Er spelen factoren mee zoals waar bevindt het Eerste elftal zich, financiën maar ook de huidige prestaties van het Jong team.

Een Almere City loopt grote kans te degraderen, dus investeren in een Jong team op KKD niveau terwijl je Eerste elftal dat niveau net is ontstegen... niet plausibel. Bij Sparta heb ik verder niets opgemerkt hierover en gezien de prestaties van Jong zou ik het ook niet toejuichen. We spelen, afgezien van een enkele uitschieter op plek 5 of 6, meestal voor de lagere middenmoot. Er moet wel perspectief zijn om een team neer te zetten die niet elke week 0-10 naar huis wordt gestuurd.

Grootste kanshebbers zou je normaal zeggen Twente/heracles, echter hebben die 10 jaar terug nee gezegd en geen idee hoe de KNVB een combinatie-elftal beschouwt op professioneel niveau. En daarna heb je echt al wel Feyenoord, daar ik de rest ertussen financieel niet stabiel genoeg acht of ze spelen zelf KKD / laag Eredivisie.

Uiteraard gaat dit balletje pas rollen als Ajax of FC Utrecht degraderen en - ongeacht de huidige prestaties - verwacht ik dat van beide clubs niet. Het zou echter wel de kortste weg voor Feyenoord zijn, mits Twente/heracles niet mag/wil.

Aan Feyenoord om gewoon tweemaal te promoveren en te wachten totdat een KKD Jong team verzaakt. Jong FC Utrecht, los van dit seizoen, is echt veruit de zwakste en zit steevast bij plek 18-20. Dus die plek ligt dan voor het grijpen.

11 oktober 2023 om 13:36

Nou denk ik niet dat Twente/Heracles boven Feyenoord eindigt dit seizoen om eerlijk te zijn, ze staan maar 3 punten los. Daarnaast staan ploegen als Go Ahead en ADO momenteel boven Feyenoord door een wedstrijd meer gespeeld te hebben.

Hoe dan ook het blijft een hoofdpijndossier. De allerbeste jeugd moet gespaard blijven voor de YL games dus de O21 blijft ook dit seizoen een ondergeschoven kindje.

11 oktober 2023 om 14:09

Groningen doet meestal ook mee voor de bovenste plekken. Nu heb je wel een najaar- en voorjaarshelft, dus ook al ben je nu minder, tijd genoeg om in te lopen en op het eind te shinen.

Overigens bij deze nieuwe O21 competitie, geã¯ntroduceerd in 2020, was veelal de mening dat dit was gedaan omdat Feyenoord de boot had gemist en het nu d.m.v. twee promoties alsnog kan gaan halen. Dit kan je zien als een opening voor Feyenoord om in dat gat te springen, waar de andere Jong teams niet in willen springen. Het moet dan wel de goede kant op vallen, en gepaard zijn met goede prestaties van Feyenoord O21.

Dat de KKD teams die in de top 10 eindigen worden gespaard voor degradatie, is om het traject dat ze jaren geleden hebben ingezet niet in 1 klap weg zien vallen door een minder seizoen. Dat kan Feyenoord wel tegen gaan werken, maar dat was het risico dat je nam door jaren terug niet mee te doen, door onmacht of niet.

Edit: club aangepast, Grunn ipv Twente.

11 oktober 2023 om 14:57

Twente/Heracles doet helemaal niet vaak mee om de bovenste plekken. Sterker nog, tot dit voorjaar speelde ze niet eens in de hoogste beloften competitie.

Ze speelde vorig jaar een divisie eronder in het najaar (Beloften 2) en zijn daar 1ste geworden. Toen pas kwamen ze in de huidige Beloften 1 waar Feyenoord ook speelt in het voorjaar en zijn ze kansloos 5e geworden.

Overigens weet ik niet wat je laatste alinea toevoegt aan deze discussie. Ik zeg toch nergens dat Feyenoord voorgetrokken moet worden? Dat deze competitie leven in is geblazen had niet alleen met Jong Feyenoord en promotie te maken, maar ook met de andere clubs die hun Jong elftal kleiner en kleiner zagen worden omdat de meest beloftevolle talenten de deur uitliepen.

Feyenoord O21 gaat de komende jaren niet promoveren, niet zolang wij CL spelen en de O19 YL speelt.

Ik bedoelde Groningen, heb mijn bericht al aangepast. Zat met Twente/heracles in mijn hoofd, af te vragen of een dergelijke combinatie wel mag op het hogere niveau.

Groningen dus, die doen mee voor de bovenste plekken. Die zouden ook een optie zijn naast Feyenoord. Uiteindelijk zal het Eerste elftal Groningen wel weer richting de Eredivisie moeten gaan, willen ze de jeugd laten doorstomen naar de Kkd.

Nee, jij zegt dat zeker niet. Ik vind je reacties tot dusver neutraal en positief om te lezen. Enkele andere reacties over inkopen of plek opeisen, daar ben ik het niet mee eens. Die laatste alinea was meer aanvullend op de eerdere berichtgeving hieromtrent, dat de opzet van deze league een opening kan bieden voor Feyenoord.

11 oktober 2023 om 16:10

Ahzo, Groningen had pech in het coronajaar, anders zag ik ze wel promoveren ipv Almere het jaar erop. Toen speelde Dallinga er nog.

FC Groningen zal overigens qua financiën niet zitten te wachten op een Jong team in de KKD. Die stonden er al niet heel florisant op, maar na dit jaartje KKD waar ze niet zomaar uit promoveren zie ik ze niet ook nog eens miljoenen in een Jong elftal stoppen. Daarnaast is de jeugdopleiding van Groningen nou niet bepaald een toonvoorbeeld van productiviteit.

Kan nog steeds niet geloven dat we twee jaar geleden die promotie/degradatieduels van Almere hebben verloren, dat was zo’n bagger team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren