Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onrustig na Arsenal - PSV; fan provoceert met vlag van Ajax

Laatste update:

Het is na afloop van het Europa League-duel tussen Arsenal en PSV (1-0) korte tijd onrustig geweest in het Emirates Stadium. Op beelden die op internet circuleren is te zien hoe door aanhangers van PSV met vuurwerk wordt gegooid naar het thuispubliek. Ook zouden met stoeltjes en andere voorwerpen zijn gegooid. Een fan van Arsenal probeert de PSV-supporters te provoceren met een vlag van Ajax, zo is eveneens te zien.

Ondanks een karrenvracht aan reservespelers was PSV donderdagavond niet opgewassen tegen de grootmacht uit Londen. Granit Xhaka werd twintig minuten voor tijd de matchwinner met het enige doelpunt van de wedstrijd uit een voorzet van Takehiro Tomiyasu. Na afloop van het duel werd het onvriendelijk op de tribunes van het Emriates Stadium. Op een video van PSV-watcher Rik Elfrink is te zien hoe een vuurwerk wordt afgestoken en geschoten vanuit het uitvak. Elfrink noemt het 'doodzonde' en 'betreurenswaardig'. "Want tijdens het duel was de sfeer prima."

Op een andere video is te zien hoe film- en documentairemaker Daniel van der Molen de fans van PSV provoceert met een vlag van Ajax. De beelden deelt hij op zijn eigen Twitterkanaal. Oh dear, they didn’t like my flag. Come on Ajax!, schrijft Van der Molen erbij. Te zien is hoe een beveiliger van Arsenal hem aanspreekt en verzoekt de vlag weg te halen. "It is for Dennis Bergkamp", luidt zijn reactie. Uiteindelijk geeft hij gehoor aan het verzoek en gaat hij weer naar binnen.

"De rust is snel terug na afloop van Arsenal - PSV", schreef Elfrink op Twitter. "Fantastische sfeer in Londen, maar aan het einde toch een korte confrontatie. Arsenal-fans gooiden bier in het vak van PSV, waar enkele mensen zich lieten uitdagen. Vuurwerk afsteken hoort absoluut niet bij de kernwaarden van PSV. Ook De Telegraaf-verslaggever Jeroen Kapteijns deelde beelden van de wanordelijkheden. "Jammer dat dit weer moet gebeuren. De setting voor supporters is hier juist zo relaxed. Deel van aanhang PSV schat dat niet op de juiste waarde helaas. Zo krijg je hier ook een plexiglazen kooi."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je bent toch wel een bijzonder soort kneus wanneer je als volwassen man een Ajax vlag meeneemt naar een wedstrijd van PSV om een heel vak te provoceren.

21 oktober 2022 om 07:17

Je bent echt pas en kneus als je geweld gaat gebruiken als je een vlag ziet...

21 oktober 2022 om 07:39

Je laten provoceren door een vlaggetje is ook diep triest indd.

21 oktober 2022 om 07:42

Vlaggen kunnen diepe betekenissen hebben voor mensen. Als ik bepaalde vlaggen zie barst ik in huilen uit. Dat doet gewoon wat met je.

21 oktober 2022 om 08:01

Sorry wat? Mag ik daar een voorbeeld van?

21 oktober 2022 om 08:05

Natuurlijk is het heel triest dat er mensen zijn die hier helemaal wild om worden.
Maar als je op zijn profiel kijkt, hij is (voetbal)documentaire maker.
Dan weet je donders goed wat je hier doet.
Heel erg triest vind ik het.

21 oktober 2022 om 08:19

Ik wil je wel een filmpje opsturen dat ik aan het huilen ben terwijl ik naar een vlag aan het kijken ben?

21 oktober 2022 om 08:25

Waarom kan je er niet om lachen, altijd maar geweld gebruiken alsof dar iets oplost. Ga lekker het leger in Poetin is op zoek naar vrijwilligers en je krijgt oom nog geld. Maak he nuttig

21 oktober 2022 om 08:37

Die mensen die geweld gebruiken grijpen iedere aanleiding aan om het daadwerkelijk te gaan doen (sommige hebben er zelfs helemaal geen aanleiding voor nodig. Die zijn blij met zo'n vlag, want dan hebben ze in hun ogen een legitieme reden om even te rellen.

Echt super kansloos.

21 oktober 2022 om 08:41

''pas en kneus als je geweld gaat gebruiken als je een vlag ziet''

Moet je eens met een Feyenoord vlag in Amsterdam gaan lopen.
Merk je snel genoeg hoeveel kneuzen er zijn.

Provoceren is gewoon not done.

21 oktober 2022 om 08:46

Hadden ze de Ajax flag ondersteboven? Of waarom was men geprovoceerd?

21 oktober 2022 om 08:54

En je bent pas echt een kneus als je denkt dat het geweld gericht was op de vlag....

21 oktober 2022 om 09:19

Ja is goed stuur maar door. Ik kan niet wachten om je te zien huilen.

21 oktober 2022 om 09:33

PSVchelseaboy ook graag naar mij svp

21 oktober 2022 om 10:05

@rondvdmaten: begrijpend lezen is ook een vak...er is geen geweld gebruikt door PSV-supporters naar aanleiding van die vlag. Er is met vuurwerk gegooid nadat Arsenal- supporters met bier gooiden. Vuurwerk gooien hoort ook niet natuurlijk maar dat terzijde.

21 oktober 2022 om 10:21

Is vuurwerk naar mensen gooien geen geweld dan? Dat is zeker een schouderklopje voor het goede spel van Arsenal

21 oktober 2022 om 11:18

Nogmaals: begrijpend lezen. Het gaat er om dat niet het tonen van de vlag de aanleiding van het geweld was, maar het gooien van bier in het uitvak. Toen die vlag werd getoond werd de beste man uitgefloten.

22 oktober 2022 om 18:40

Tis een bijzonder verhaal. Je bent daar sowieso een knappe gast als t je lukt bier mee te nemen t vak in. Wordt daar strak op gecontroleerd.

21 oktober 2022 om 07:17

Ja, het is ook niet te begrijpen.wat ik ook niet begrijp is dat het dan als een rode lap op een stier werkt. Laat lekker gaan joh.

21 oktober 2022 om 07:25

Idd wat een sukkel. Totaal onnodig.

21 oktober 2022 om 07:27

Haha wat een zielenpoot inderdaad om zo Ajax vlag mee te nemen en dan ook af te spreken om je te laten filmen als je de vlag laat zien. Super trots het filmpje oosten van kijk is hoe stoer ik ben.

21 oktober 2022 om 07:28

Dat is natuurlijk een complete idioot. Maar degene die met geweld reageren idem dito. Wat een triest zooitje bij elkaar eigenlijk.

21 oktober 2022 om 07:32

Het is inderdaad onnodig provoceren van die persoon om even een momentje of fame te pakken. Verder maakt zo'n vlag voor mij echt niets uit.. Als PSV'er in Amsterdam weet ik echter dat er genoeg mensen zijn waar zoiets blinde haat oproept en dat zal in Eindhoven niets anders zijn. Trieste actie, trieste reactie van de fans wat mij betreft

21 oktober 2022 om 08:29

Ik ken iemand die bij het overstappen op station Eindhoven een paar tikken kreeg, omdat hij een Ajax shirt aan had. Overigens zal ie zelf ook wel wat gezegd hebben daarvoor, hem kennende. Maar ik snap helemaal niet hoe mensen een haat kunnen hebben aan andere clubs. Ikzelf kwam als Ajacied voor een oude baan vaak op de Herdgang. Iedereen daar wist dat ik voor Ajax was, de meeste spelers ook, maar niemand deed moeilijk en we konden gewoon een gesprek houden, ook over voetbal. Mijn buurman daarentegen, die is fanatiek PSV'er, daarmee kan ik niet over voetbal praten als de traditionele top drie erbij betrokken is.

21 oktober 2022 om 08:46

Ikzelf vind het wel leuk om een beetje te 'treiteren' maar altijd met een kwinkslag. Vind het ook jammer dat er zoveel mensen zijn die het veel te serieus en te ver doortrekken :-(

21 oktober 2022 om 11:33

@nijgoth hier in eindhoven lopen regelmatig mensen met ajaxspul rond zonder klappen te krijgen.
Dat jij niet over voetbal kan praten met je buurman ligt misschien aan jou.
Heb ook een collega die voor ajax is en als je met argumenten en feiten komt dan kan die alleen schreeuwen dat ajax 3 sterren heeft. Klopt ook wel.maar.daar gaat het gesprek niet over en dan kom je ook niet verder.

21 oktober 2022 om 11:49

Het is vaak ook hoe je jezelf opstelt of je veel gezeik krijgt, heb jaren in schiedam gewoond en moest altijd via Rotterdam centraal naar Amsterdam en kon prima met m’n Ajax shirt op Rotterdam centraal lopen ook al speelde Feyenoord op dezelfde dag thuis en liepen er vele Feyenoorders op het station, enige keer dat ik wel bewust mijn vest dicht had was de laatste speeldag van 2017 toen Feyenoord kampioen werd en het gros van de mensen al stomdronken was voor ze überhaupt de stad bereikt hadden. Af en toe krijg je een keer een lompe opmerking maar dat zegt in mijn ogen vaak meer over die personen dan over jezelf 🤷🏻‍♂️

21 oktober 2022 om 12:27

@nijogeth ach ja je hebt altijd van die types erbij, ik had ooit een collega in Amsterdam, fantiek ajacied, had geen lampen in huis van Philips, en toen feyenoord Opel als shirtsponsor kreeg heeft ie zijn astra verkocht.

ik vind het een trieste reactie om na de wedstrijd met die vlag te gaan wapperen, hij wist donders goed wat hij deed, en de reactie is niet goed te praten. maar ja voor een stier wapper je ook met een rode lap om agressie op te wekken.

21 oktober 2022 om 07:43

Ik vraag me altijd af wat er omgaat in het hoofd van zo'n Daniel van der Molen (who the f*ck is...). Is er nou geen enkel momentje dat je je bedenkt of je dit wel moet doen. Is er geen enkel momentje dat je je bedenkt hoe triest je bezig bent. Doe je dit voor je vrienden? Voor aandacht? Voor jezelf? Wie kan het mij uitleggen?

21 oktober 2022 om 07:48

Boehoe, bij napoli hing een feijenoors vlag en in 2003 in milaan een psv vlag.. tegen ajax.. van alle tijde dit

21 oktober 2022 om 08:00

Voor aandacht natuurlijk, hij laat zichzelf vooropgezet filmen om het op zijn twitter te gooien.

21 oktober 2022 om 08:02

Je kan veel zeggen, maar hij doet t in ieder geval niet anoniem. Dat is ook meer uitzondering dan regel.

21 oktober 2022 om 08:20

Ik vraag me af wat er in je hoofd omgaat als je met geweld reageert op een stukje textiel. Waarschijnlijk niets daar zijn ze te kortzichtig/dom voor.

21 oktober 2022 om 08:43

Ligt eraan welk stukje textiel. Als ik met een rood stuk textiel met daarin een wit opgevulde cirkel en daarin een zwart soort kruis ga rondlopen maakt niet uit waar in Nederland. Of een Japanse vlag in China. Of een Israëlische vlag in Iran.

Het is maar een stukje textiel of toch niet?

21 oktober 2022 om 08:49

Wat mij betrefd wel ja. Zou me eerder afvragen wat er mis met je is dan dat ik er geweld op zou los laten.

21 oktober 2022 om 08:49

De 'normale' Japanse vlag kan nog wel, maar de rijzende zon vlag moet je in Korea niet mee aankomen. Ajax vlag moet kunnen, maar is onnodige provocatie op zo'n moment lijkt mij

21 oktober 2022 om 09:39

Als jij heel veel familieleden bent verloren, of je hebt zelf veel leed doorgemaakt en een gast loopt met een stukje textiel wat herinneringen tot haat naar boven brengt, kan ik mij best voorstellen dat iemand zijn zelfbeheersing verliest. We hebben het dan niet over voetbalshirtjes en of vlaggen.

Stel een pedofiel staat voor je neus die jouw kind heeft misbruikt. Ga jij dan gezellig een bakje koffie met hem drinken en intussen afvragen wat er mis met hem is?

21 oktober 2022 om 11:34

Bjp79 lees nog.een keer het artikel. Het nutteloze geweld kwam pas na het bier gooien en had niets met de vlag te maken.

22 oktober 2022 om 18:46

Zo staat t wel in t artikel, maar dat is echt in twijfel te trekken. Tis bijna niet te doen om daar bier mee de tribune op te krijgen

21 oktober 2022 om 08:10

Vlaggen en bepaalde spreek koren zijn ludieke acties, daar is toch niks mis mee . Stoeltjes en vuurwerk gooien dat is pas tokkie gedrag , als het ons overkomt (Nederlandse clubs) dan spreken we er schande van , maar we doen het zelf wel ;

21 oktober 2022 om 08:31

Niet mee eens. Je bent supporter voor jouw club, niet tegen. In dit geval ben je voor Arsenal, voor PSV of neutraal.

21 oktober 2022 om 09:50

@nijogeth ik deel je mening , maar dat is nog geen reden om jezelf te laten gaan .

21 oktober 2022 om 08:23

Wat een onzin dat je laat Provoceren door een Vlag.Zegt meer over je zelf dan over de gene die zogenaamd aan het Provoceren is

21 oktober 2022 om 11:36

Het is ook onzin dat mensen geloven dat dit geweld door de vlag kwam....

21 oktober 2022 om 08:26

Dat was ook mijn gedachte, grow up zeg! Ajax speelt daar niet eens. En Danilo nog zeggen dat het voor Bergkamp is, alsof die dat ziet, herkent of boeit…

Neemt natuurlijk niet weg dat de psv-fans zich ook niet heel toerekeningsvatbaar reageren; met vuurwerk op mensen schieten is gewoon misdadig. Vind sowieso dat daar een misselijke groep uitschot tussenzit. Wat daar geschreeuwd en gezongen wordt is niet te geloven. Afgelopen zondag tegen Utrecht kon je op tv duidelijk horen: ‘mijn vader zat bij de commando’s, mijn moeder zat bij de ss, samen verbranden ze joden, want joden die branden het best’ 🤮

En niemand over gehoord he. Niet van psv, niet van de NOS, ESPN of andere media. Zo gemakkelijk om weg te kijken…

21 oktober 2022 om 09:43

Mijn vader die werkte bij philips, mijn moeder werkt op strijp S. Samen daar maken ze lampen, van philips die branden het best.

Dat is wat ze zingen, dus doe maar rustig

21 oktober 2022 om 11:38

Dat is wat ik iig zing, maar je zal vast wel een groepje hebben die het verbasterd. Totaal.onnodig.

21 oktober 2022 om 12:34

inderdaad, en als ze zingen wie niet springt, zei ik tegen mijn zoontje altijd en wie niet springt die is niet groot. heeft ie nog jaren gelooft.

21 oktober 2022 om 08:30

En PSV is slechts een concurrent en niet eens een rivaal. Dus veel zal het de supporters waarschijnlijk ook niet doen.

21 oktober 2022 om 11:08

De grootste uitdager. Wel de club op gelijke hoogte. Natuurlijk roept het dan bij beide kanten iets op. Vlagman en de geweldjochies zijn allemaal triest.

21 oktober 2022 om 08:37

Tsja hele vak op genaaid en men praat erover op een forum. Doel bereikt hé

21 oktober 2022 om 11:28

Tja toen de rangers in eindhoven speelde zaten er ook nederlandse ajax supporters in het uitvak. Zielige mensen die na de 0-1 ajax aan het toezingen waren.
Het ging blijkbaar niet alleen om de vlag maar over het bier gooien van de arsenal supporters. Dat er een ajax vlag was hoeft dan niet de reden zijn maar wordt uitgelicht.

21 oktober 2022 om 12:51

Nja Consy, het is dan ook wel een erg mooie vlag

Maar idd, het is best triest als je een vlag meeneemt om de tegenstander te provoceren, al ben je nog 3x zo stom als je er dan nog op in gaat ook.

21 oktober 2022 om 16:13

Ik vind dat juist nog wel meevallen. Volgens mij deden de Ajax supporters ook zoiets tegen Rangers door een vlag van Celtic te tonen.
Ik vind het erger dat er weer mensen zijn die vuurwerk in hun bilnaad hebben gestopt om dit in een stadion af te steken.
Als je de Premier league volgt zul je zien dat er nooit in het stadion mensen zijn die onder wedstrijden vuurwerk afsteken. In het stadion zijn de Engelse in mijn ogen een voorbeeld voor iedere supporter. Die leven voor voetbal en weten wat de consequenties zijn als ze gepakt worden.
Engelse fans komen naar het stadion voor de sfeer en hun club aan te moedigen in plaats van onrust maken en dingen te vernielen.

Kan iemand mij uberhaupt uitleggen hoe het kan dat vuurwerk na een fouliering controle het stadion alsnog binnenkomt? Of zit dit zoals gezegt bij hun edele delen verstopt?

22 oktober 2022 om 18:50

Ik vind t idd erg bijzonder dat ze dat is gelukt. Zou haast verstopt moeten worden op een plek waar t erg donker zou zijn…..
Net als dat bier, bij iedere ingang naar de tribune zijn ze erg scherp op het verbod om bier mee te nemen. Kan dus ook bijna niet.



Wat gaan er toch veel gekkies op pad hè. Bijzonder dat er in ieder geval een grapjas (volwassen man met een Ajax vlag bij een wedstrijd van psv tegen Arsenal, hoe zielig kun je zijn) bij zit die zich met naam en toenaam durft te laten zien. Je gaat bijna denken dat hij het doet met een reden. Heeft ie wat aandacht nodig voor nieuw werk?

21 oktober 2022 om 07:41



En dat noemt zich een documentairemaker. Als hij een steen op zijn kop krijgt is het huilen “ mamma ze hebben me op mijn kop geslagen en ik liep alleen maar uit te dagen met een vlag”. Ik zou de reactie van de journalisten vakbond horen hierop. Straks loop bijvoorbeeld die in een SS pak door de joodse wijk in Amsterdam, en dan is de wereld te klein.

Wat een trieste kneus zeg, geeft blik van weinig denkvermogen.

Wat het vuurwerk betreft: hoe krijg je die troep binnen in een stadion. Ik ben al diverse wedstrijden in Engeland geweest en daar keren ze je binnenstebuiten voor je in het vak zit.

Daarnaast, hoe primitief ben je als volwassene dat je een kick krijgt van een knal of een vuurpijl. Wat dat betreft ben ik een voorstander van een algeheel, vuurwerkverbod in Nederland.

Edit schrijf voutun

21 oktober 2022 om 08:17

Als je een Ajax vlag richting PSV supporters gaat vergelijken met een SS-pak in een Joodse wijk, dan ben je wat mij betreft af. Wat een enorm stupide vergelijking. Want Ajax is verantwoordelijk voor de dood van 6 miljoen PSV supporters op de meest gruwelijk wijze.

21 oktober 2022 om 08:45

@rochus: ik denk dat jij totaal niet begrijpt/wil begrijpen wat ik schrijf. Hoe verzin je het om zoiets op te schrijven dat Ajax 6 miljoen PSV aanhangers heeft vermoord. Ik val hiet helemaal niet Ajax lastig of dat ik PSV verdedig.

Ik heb het over de journalistieke intenties van deze idioot documentairemaker. Hij provoceert hier onnodig met een Ajax vlag. En hier zie ok alleen maar reacties dat je je niet moet alten provoceren door een vlag. Echter, als hij provoceert door met een SS pak door Amsterdam te lopen dan zijn de rapen gaar en ben ik benieuwd hoe bijvoorbeeld een journalistenbond hier tegenaan kijkt.

Jaren geleden speelde was er een hoop rond Feyenoord-Ajax. En ik meen dat Hugo Borst toen vlak bij de Kuip een slooputo met een Ajax shirtje achter ht raam neerzette. Om t laten zien hoe agressief de Feyenoord supporters zouden reagern. Dat is in mij ogen ook onnodige provocatie richting de supporters. Je weet vooraf al dat er agressie komt, waarom dan toch provoceren.

21 oktober 2022 om 09:06

My bad, dan begreep ik je inderdaad verkeerd. In mijn perceptie vind ik dat je je verkeerd uitdrukt, aangezien je hier een vergelijking maakt die totaal ongepast en niet relevant is. Maar soit even goede vrienden.

Er zijn ook zoveel simpele figuren die bij die wedstrijden zitten he

21 oktober 2022 om 07:35

Vooral in uitvakken. Ik ben zelf een keer naar een Europese uitwedstrijd van PSV geweest in het uitvak en ik wist echt niet wat ik meemaakte. Voornamelijk tokkies die vooral bezig zijn met het uitlokken van plaatselijke autoriteiten en het afsteken van rookbommen. En ja, natuurlijk zijn er ook genoeg uitsupporters die zich wel kunnen gedragen, maar die vallen helaas minder op.

21 oktober 2022 om 07:53



Kolarov, daar heb je wel gelijk. Ik ben groot liefhebber van voetballen. Bezocht van psv zowel de thuis als uitwedstrijden. Dat laatste niet zo vaak, maar toch. maar na een paar uitwedstrijden besloot ik toch dat ik niet op dezelfde hoop gegooid wilde worden met het gros dat daar naartoe gaat. Daar ben ik dus, jammer maar helaas, mee gestopt.

21 oktober 2022 om 09:34

Wauw Kolarov, je bent één keer mee geweest en jij concludeert daaruit dat het voornamelijk tokkies zijn, chapeau.

21 oktober 2022 om 12:54

Jammer, maar ik begrijp het wel.

Ik blijf dat toch zo sneu vinden, mekaar provoceren op afstand. Ook bij uitvakken simpele gasten die aan de buitenkant willen staan zodat ze andere simpele gasten aan de andere kant van de wand kunnen uitdagen. En andersom. En dan steeds woester worden en mekaar uitdagen hierheen te komen terwijl iedereen weet, dat gebeurd nooit.

En weer een druppel in de emmer die volloopt richting een verbod op uitsupporters...

"It's for Dennis Bergkamp" waarom laat je dan geen vlag van Dennis Bergkamp printen? Juist, omdat je toch vooral het mannetje wilde zijn en een reactie wilde uitlokken, alles voor de views., kleuter.

Over kleuters gesproken: lekker gewerkt PSV fans, we staan er weer goed op, helemaal fijn dat Arsenal nog naar Eindhoven moet komen, die rellen met Zürich waren ook bij mij voor de deur, nu kijken of die Engelsen wel door de ruiten heen komen, dankjewel hè.

Een vlag meenemen is echt wel super zielig, je er door laten provoceren als volwassen kerel is nog zieliger.

21 oktober 2022 om 08:18

Dit dus, ik kan me net voorstellen dat als ik een PSV vlag of Feyenoord vlag zie ik door het lint ga. Als daar je drempel ligt dan moet je serieus overwegen om jezelf preventief te laten opsluiten.

21 oktober 2022 om 09:36

Ik vind het meenemen echt wel een stukje triester hoor. We weten allemaal dat bepaalde supporters hierdoor door het lint gaan. Door dit dan toch bewust te doen, met deze kennis, maakt je echt wel een ongelooflijke droeftoeter.

Wel eens met je punt dat je je gewoon ook niet moet laten provoceren.

21 oktober 2022 om 09:51

Nja, je kan het ook als een beetje plagen zien. Het is ten slotte maar een vlag? Je erdoor op de stang laten jagen vind ik persoonlijk triester. Je kan ook met een big smile even de bird flip geven en weer verder gaan. Snap echt niet waar mensen steeds zon probleem van maken/laten opfokken.

21 oktober 2022 om 09:59

Als jij met een Ajax vlag afreist naar het Verenigd Koninkrijk, naar het Arsenal stadion in Londen gaat en deze met de intentie toont om die paar supporters op te fokken (want dat weet je van tevoren) 'omdat je een beetje wil plagen' snap je het gewoon niet.

Ik snap zelf de ophef ook niet, maar deze 'documentairemaker' (lol) weet dondersgoed wat hij hier aan het doen is.

21 oktober 2022 om 11:43

Hij werd alleen maar uitgefloten. Vuurwerk was niet voor hem.

21 oktober 2022 om 12:03

Besef even de gedachtegang van een volwassen kerel die naar een vlag kijkt en begint te schuimbekken. Een zielige provocatie waar je oprecht boos om wordt, dan hoor je wat mij betreft in een gesticht thuis.

21 oktober 2022 om 12:23

"begint te schuimbekken" nou nou, poeh poeh, er werden wat middelvingers opgestoken en er werd wat gefloten. Daar was hij toch naar op zoek, of niet dan?

Totaal voorbij gaand aan mijn eerdere punt overigens waarin ik de persoon die provoceert kwalijker vind, maar dat zal aan mij liggen.

Je bent toch ook wel heel zielig als je jezelf laat provoceren door een ajaxvlag. Dit soort fans zijn nog waardelozer dan de wedstrijd van gisteren... Snap gewoon niet waarom je helemaal de moeite neemt om voetbal te kijken in Londen en dan een beetje gaat lopen rellen.

21 oktober 2022 om 11:44

Dat rellen snap ik ook niet, maar heb je gelezen waarom er gereld werd? Niet om de vlag iig. De reden is net zo waardeloos, maar niet om de vlag

21 oktober 2022 om 12:59

Natuurlijk is er meer dan alleen een vlaggetje. Die "fans" hadden vuurwerk mee dus wat dat betreft kunnen we er sowieso wel vanuit gaan dat er iets uit de hand was gelopen. Nu is er toevallig en jongen met een ajaxvlag in beeld maar dat had natuurlijk ook een ander kinderachtig iets kunnen zijn.

21 oktober 2022 om 17:26

Er werd alleen gefluit en vast wel wat geroepen bij die vlag maar het gesloop en vuurwerk kwam door iets anders. Die vlag had er niets mee te maken.
Voor de duidelijkheid dat ik het gedrag niet goed praat met het vuurwerk enzo maar men moet het los zien van de vlag.

22 oktober 2022 om 18:55

En ook los zien van t bier

Hoe zielig kan je zijn om als volwassen persoon vuurwerk en rotzooi te gooien tussen het thuispubliek.

Persoonlijk naar Europese uitwedstrijden van mijn club geweest en ook daar vlaggen/muziek gezien en gehoord van andere clubs in NL en heb er gewoon om moeten lachen.

Engelse fancultuur is het schoolvoorbeeld hoe commercie onze sport kapot maakt. 0 fanbeleving, enorme toegangsprijzen, 0 sfeer en overal dagjesmensen. Niet gek dat er dan zo een toeristische clown met een Ajax-vlag staat te wapperen. De NBA heeft nog betere supporters dan Premier League clubs. Wat een parodie op voetbalfans zitten er tegenwoordig in zo een ultramodern Etihad of Emirates.

Samengevat: iemand neemt een Ajax vlag mee naar Arsenal -PSV. En anderszijds wordt er vuurwerk meegenomen.
Wat bezielt sommige mensen? Gek he, dat voetbalsupporters vaak in een kwaad daglicht worden gezet. Zwakzinnigen!

Dat je als Nederlander op de tribune van Arsenal met een Ajax vlag gaat zwaaien ben je volgens mij bewust uit op een reactie. Al helemaal als je documentaire maker bent, dan weet je echt wel wat de reactie is van de PSV aanhang. Slaat nergens op.

21 oktober 2022 om 09:09

" dan weet je echt wel wat de reactie is van de PSV aanhang"

Als je je laat provoceren door een vlag dan spoor je niet. Al van kleins af aan ben ik fan van de mooiste club van de wereld, Ajax ;-) Maar nog nooit heb ik erover nagedacht om een supporter van een andere club aan te vallen o.i.d. Ik denk dat dat met ontwikkeling te maken heeft.

21 oktober 2022 om 09:38

Rochus, het gaat hier helemaal niet om jou of hoe jij je er boven kan plaatsen, begrijp je dat niet? Het is een utopie te denken dat iedereen hier boven staat. Door als 'documentairemaker' (wat een clown ben je dan) die vlag te showen ben je gewoon uit op een reactie en die krijg je doorgaans in een voetbalstadion.

21 oktober 2022 om 09:53

Maar waarschijnlijk heb je er ondertussen ook nooit over nagedacht om bij pak em beet Utrecht - Feyenoord met een Ajax vlag te zwaaien..

21 oktober 2022 om 09:15

Vorig jaar of de jaar daarvoor PSV - Galatasaray waren er ook Turken in Eindhoven met een Besiktas sjaal en vlag. Is toch lachen man

Hahaha, vind het wel mooi dat deze ''dutch Football Enthusiast'' eventjes een ajax vlag gaat zitten wapperen, knus en veilig vanuit z'n skybox naar de PSV-fans. Dan ben je wel echt next-level treurig. Zelfde niveau als die fans die een fakkel richting de tegenstander slingeren.

Trieste actie en trieste reactie. Volwassen mannen anno 2022.

Wat triest weer. Weer zijn het Nederlandse uit-supporters die ergens in de wereld negatief in het nieuws komen. Trieste boel

Gaap... Supporters zijn ontoerekeningsvatbaar, worden boos om vlag. Up next: water is nat.

Haha documentairemaker. Iemand zet een filmpje op youtube en is tegenwoordig documentairemaker

21 oktober 2022 om 12:56

Ik heb jaaaaren geleden een filmpje op Youtube gezet. Ga denk ik mijn CV maar eens veranderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren