Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oosting wil liever niet over Feyenoord praten en legt focus op FC Twente

Laatste update:

Joseph Oosting ruilt FC Twente niet in voor Feyenoord. De 52-jarige trainer verlengt zijn tot medio 2026 lopende contract in Enschede op korte termijn met een jaar. De handtekeningen moeten nog wel worden gezet, zo benadrukt Oosting in gesprek met Voetbal International.

"Het is nog niet honderd procent rond, maar we zijn er wel bijna uit. We waren inderdaad al een hele tijd met elkaar in gesprek over openbreken en verlengen", aldus Oosting, die in de winterstop al te horen kreeg van de Twente-leiding dat hij kon rekenen op een nieuwe verbintenis in de Grolsch Veste.

Feyenoord


Oosting weet dat hij in de afgelopen periode regelmatig is genoemd als opvolger van Arne Slot bij Feyenoord. "Hier en daar wordt je naam dan opeens genoemd. Maar ik was al zo lang met FC Twente in gesprek. We wilden er met elkaar uitkomen en dat is gebeurd", zegt de trainer uit Drenthe, bezig aan zijn eerste seizoen in Enschede.

De geruchten over Feyenoord hebben Oosting nooit aan het twijfelen gebracht. "Nee, dat heb ik niet gehad. We waren al zo ver met elkaar. En dan kun je wel gaan denken: als dit, als dat. Maar nee: ik heb het goed bij FC Twente en ik ben hier nog lang niet klaar."

"Als je dan voor de camera staat en vragen krijgt over die geruchten, dan kun je het nooit helemaal goed doen. Ik had woensdagavond kunnen zeggen: 'We zijn bezig over een nieuw contract', maar je moet soms ook even voorzichtig zijn. Als er nog een kans is dat je er samen niet uitkomt, moet je misschien een beetje in het midden blijven."

Reactie


Oosting sprak woensdagavond na het thuisduel met Almere City FC (3-1 winst) kort over de geruchten omtrent Feyenoord. "Ik lees het en dat is mooi, maar ik werk bij FC Twente en heb het hier goed naar mijn zin. Wat moet ik er voor de rest mee? Het zijn allemaal geruchten", vertelde hij bij ESPN.

Verslaggever Geert-Jan Jakobs van Voetbal International wil toch weten of Oosting door Feyenoord gepolst is. "Nee, eigenlijk niet. Weet je, het is helemaal niet belangrijk. Laten we het over Twente hebben: ik teken hier een nieuw contract. En dat doe ik omdat ik de intentie heb om hier te blijven."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben benieuwd of Oosting een afkoopsom in zijn nieuwe contract heeft staan. En anders kan Feyenoord eventueel nog steeds een paar miljoen op tafel leggen als ze hem echt willen hebben

26 april 2024 om 18:44

Hij zegt toch dat hij niet weg wilt 🤣

26 april 2024 om 19:14

Dat heb ik trainers vaker horen zeggen.

26 april 2024 om 19:52

Mwah, ik heb het interview niet gehoord. Maar wat ik hier lees dat leest toch niet echt als een hele harde uitspraak dat hij niet weg wil.

Meer als, we waren als zo lang in gesprek dat ik de interesse van een club die ik wel degelijk interessant vind geen invloed wil laten hebben.

Laat de beste man lekker met rust. Is net een jaar Coach van Twente en hij kan aankomend seizoen de vruchten plukken van dit succesvolle seizoen. Daarnaast hoop ik echt dat Feyenoord met een meer ervaren/bewezen Coach komt aanzetten.

26 april 2024 om 19:44

Tja, het zijn twee verschillende uitdagingen:

Wil hij hogerop, dan is Feyenoord natuurlijk de ideale stap. Daar hoeven we verder ook niet meer over uit te wijden.

Bij FC Twente is hij bezig met een project en de komende zomer is er waarschijnlijk meer mogelijk op de transfermarkt dan in de afgelopen pakweg 8 jaar bij elkaar. Daar zit veel potentiele progressie in. De top gaan ze niet aanvallen, maar ik denk wel dat het mogelijk is dat ze een Europees-waardige ploeg op de been kunnen brengen. Dat is het nu nog (net) niet.

Wat hem wmb het meeste te prijzen valt is de ontwikkeling v Daan Rots. Mijn hemel, iedereen in het Twentse schreeuwde dat hij eruit moest, inclusief ik. Gewoon vertrouwen blijven geven en zie het resultaat; een enorme waardevolle, slimme, doelgerichte speler. Verder past hij hier gewoon enorm goed, geen gezeik, eerlijk en ik denk in de kleedkamer hard als het moet (is een aanname). Blij met zijn aanblijven

26 april 2024 om 20:30

Daar mag hij inderdaad de credits voor krijgen. Ik had Rots ook al afgeschreven, maar die jongen is de laatste twee maand echt heel sterk bezig. Los van het rendement speelt hij ook goed. Dat zag ik vier maanden geleden nog niet aankomen.

Tactisch vind ik Oosting nog wel onervaren. Daar zit wel verbetering, maar onderaan de streep een goede coach en een perfecte match. Hij is niet onvervangbaar, maar absoluut een meerwaarde voor FC Twente. Met meer middelen in de zomer en een goede kans dat er volgend jaar een betere ploeg staat, ben ik nieuwsgierig wat hij eruit weet te halen.

26 april 2024 om 21:15

Het is haast een doodzonde geworden in Twente om kritisch te zijn op Rots. Ik vind Rots nog steeds niet van het niveau dat we bij Twente moeten nastreven. Allemaal leuk en aardig, maar veel te weinig effectief en stabiel. Eigenlijk is de kracht van Twente de as met Unnerstall, Pröpper en Hilgers, Sadilek en Kjølo. Aanvallend moet Twente echt gaan investeren in meer kwaliteit.Ik verwacht dat we Hilgers goed gaan verkopen en Sadilek ook. Gelukkig heb je met Bruns, van Hoorenbeeck en Eiting al goede spelers in je selectie die het over kunnen pakken.

26 april 2024 om 21:21

RaulDuke ben ik het niet mee eens. Hilgers ben ik niet kapot van en verwacht meer v Bruns op termijn. Rots heb ik ook vervloekt, maakte zo enorm veel domme keuzes maar vind ik nu gewoon enorm goed, en ook al langere tijd. Maar meningen verschillen natuurlijk. Wel eens dat er aanvallend echt een impuls nodig is. Weghorst zou ik mooi vinden, maar een buitenspeler op links moet er zeker bij. Sadilek is overigens ook echt een stille kracht, die gaat 90+ min tekeer, deelt een paar schoppen uit en ook nog eens overzicht en goeie trap. Onderschatte voetballer, denk oprecht dat met hem erbij het tegen Ajax heel anders was geweest.

26 april 2024 om 21:30

Ik vond Bruns het heel goed doen, maar vind op dit moment dat Hilgers meer rust en stabiliteit brengt. Hoe dan ook, daar zit het probleem gelukkig niet.

We mogen bij Twente wel eens weer wat meer verlangen van onze aanvallers. Je speelt steevast in de hogere regionen van de eredivisie mee en dan heb je gewoon goede buitenspelers nodig met een flink rendement. Je moet als Twente echt meer scoren dan dat je nu doet. Ook Rots scoort veel te weinig.

26 april 2024 om 22:10

RaulDuke op dit moment denk ik ook dat Hilgers de betere is, maar ik mis soms concentratie bij hem. Denk dat Bruns meer potentie heeft.
Aanval moet zeker wat bij, had er eigenlijk met Taha en Unuvar al moeten zijn maar Unuvar kom mi tekort. Taha vind ik wel wat hebben en kan zich zomaar eens ontwikkelen. Ben wel gecharmeerd v Boussaid v Utrecht op links. Transfervrij deze zomer, jong en blijft gaan. Echter is die een Utrecht salaris gewend + rechtsbenig dus die gaat op links Weghorst niet bedienen. Denk dat als je Weghorst haalt wel min 1 vd 2 buitenspelers een speler moet zijn die ballen voor slingert ipv naar binnen trekt. Lastig. Vooral omdat we nog niet de portemonnee hebben. Tenzij we CL halen natuurlijk 💪

27 april 2024 om 08:04

Hilgers mag er van mij ook gelijk uit. Bruns heeft veel meer potentie.
Al is het team dat staat goed genoeg om al deze punten te hebben gepakt.

26 april 2024 om 21:26

Niet alleen Rots, maar ook Kjolo. Van onzeker broekie, naar de steunpilaar op het middenveld (met Sadilek). Die heeft dit jaar een flinke ontwikkeling doorgemaakt.

26 april 2024 om 21:32

Roerend mee eens. Die heeft reuze stappen gemaakt. Ik verwacht persoonlijk ook erg veel van Eiting en hoop dat het eruit komt.

27 april 2024 om 08:03

Niet iedereen Heb me altijd uitgesproken over hoe ondergewaardeerd Rots is. Vooral omdat ik niks had met Cerny.. ()
Maar Rots heeft idd wel wat gedaan met de punten die hij moest ontwikkelen

Oosting past bij Twente. Drenthen en Tukkers, dat gaat sowieso wel goed samen. Daarbij onderschatten veel mensen hoe groot de club Twente is in het oosten van het land qua aanhang en beleving.

Ik zie dat Oosting de sfeer er goed in heeft gekregen, maar ik verwacht nog wel wat stappen op het gebied van tactiek van hem. Werd er eerder lekker aanvallend gespeeld en waren de wissels agressief, is het geleidelijk wat behoudender geworden met weinig durf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren