Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje Leeuwinnen herstellen zich met minimale zege van blamage tegen Italië

Laatste update:

De Oranje Leeuwinnen hebben zich dinsdagavond hersteld van de valse start in de EK-kwalificatie. Na de kansloze nederlaag tegen Italië van afgelopen vrijdag werd er ditmaal wel gewonnen: Noorwegen werd met 1-0 verslagen.

Het duel tussen de Oranjevrouwen en Noorwegen werd gespeeld in het Rat Verlegh Stadion in Breda, waar onder meer een basisplaats was weggelegd voor Ajax-spits Romée Leuchter.

Dat Oranje uit was op revanche werd al vroeg in het duel duidelijk, daar Lineth Beerensteyn al na zes minuten spelen voor de openingstreffer zorgde. Nagenoeg uit stand krulde de speelster van Juventus de bal in de verre hoek vanaf de rand van de zestien.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De ploeg van bondscoach Andries Jonker had in het eerste kwartier weinig te duchten van Noorwegen. Nederland voetbalde makkelijk onder de druk uit, zonder daarbij echt gevaarlijk te worden voor het vijandelijke doel.

De eerste keer dat de Noren gevaarlijk werden was kort na rust, toen Celin Bizet het doel van Lize Kop onder vuur nam. De Oranje-keepster had er goed het zich op en kon vrij eenvoudig redden.

Noorwegen kwam met meer aanvallende intenties uit de kleedkamer na rust, maar was nauwelijks bij machte om de defensie van Oranje serieus op de proef te stellen. De ploeg van Koster loerde in die fase van de wedstrijd vooral op de omschakeling.

Een kwartier voor tijd leidde dat bijna tot een verdubbeling van de score. Opnieuw was het Beerensteyn die gevaarlijk opdook voor het doel van de Noren, maar ditmaal eindigde haar poging in het zijnet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben oprecht benieuwd naar de kijkcijfers hiervan, want kan me niet voorstellen dat iemand dit boven Real - City heeft zitten kijken

10 april 2024 om 09:18

Ik heb al het voetbal gemist en heb heerlijk liggen slapen. Gevolg dat ik al ruim 2u op kantoor zit vandaag :-)

Wel vanochtend vroeg bij ontbijt ff samenvatting gekeken en me weer dood zitten ergeren aan die Sherida Spitse. Die kan het gewoon niet meer belopen, waardoor haar befaamde traptechniek ook af begin te weten. Vervang haar voor Sanders, opbouwend misschien minder sterk maar verdedigend 1000% beter en kan met haar snelheid ook nog het enige corrigeren.

En zorg ervoor dat je die Lily Yohannes weet te overtuigen voor Oranje. Zelfs onze grootste talenten op het middenveld als v/d Donk en Roord kunnen niet aan het talent van dit meiske tippen.

Ik ben waarschijnlijk de enige Nederlander die hier naar heeft gekeken. Ik had geen zin in City - Madrid, dus heb hier half naar gekeken. Doodsaaie por waar er amper iets gebeurde. Beerensteijn draaide een prima bal in de verte hoek en verder was het vooral een opeenstapeling van slecht uitgevoerde counters.

9 april 2024 om 23:22

Ik keek ff hoeveel het stond rond de 80e minuut en miste daardoor de 3-3 van Real 🥲

9 april 2024 om 23:29

Dat was nog een werelddoelpunt ook. Dat is wel erg zuur.

Ik haak in deze fase van de CL vaak af en dan pak ik de finale mee. De elite clubs die elkaar elk jaar opnieuw treffen geloof ik wel.

10 april 2024 om 08:47

Ja ik vind er ook maar weinig aan de CL. Joepie de 748e editie van Real City.

10 april 2024 om 10:33

Hoe kunnen jullie dat saai vinden? Je mag juist blij zijn dat deze 'elite' clubs elkaar treffen. Beide teams hanteren een totaal andere speelstijl waardoor er altijd iets gebeurd. Wat een ongekend hoog niveau, ik kan persoonlijk niet begrijpen dat je dat overslaat voor de Oranje Leeuwinnen. De CL is jaarlijks dus zovaak kunnen ze nou ook weer niet tegen elkaar spelen...

10 april 2024 om 14:55

Voetbal is emotie, en bij zowel Real als City voel ik 0 emotie. Ik moet een duidelijke voorkeur hebben bij een voetbalwedstrijd, anders boeit het me gewoon niet. Ik kijk nog liever naar het 1e van mijn eigen amateurvereniging dan naar deze geweldige elite clubs.

10 april 2024 om 08:54

Nee hoor, je bent niet enige. Achteraf gezien had ik misschien liever gekeken naar de Champions League, maar wat je zegt. Het was zo ontzettend saai. Tegen Italië werden we al weggespeeld, maar vandaag moet je gewoon ruim winnen tegen Noorwegen. Het was zo frustrerend om naar te kijken.

Als we zo doorkwakkelen dan wordt het nog lastig om ons te gaan kwalificeren. Het spel tegen Noorwegen lijkt een voorbode voor het spel tegen Finland die waarschijnlijk ook behoudend gaan spelen.

We missen Viv voorin, iemand die wel counters af kan maken. Leuk en aardig die spitsen van ons, maar ze scoren amper wat. Jonker heeft een zware taak, want de verwachtingen zijn hoog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren