Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Paris Saint-Germain dankt Alexsandro voor rampavond en is klaar voor Sociedad

Laatste update:

Paris Saint-Germain heeft geen fout gemaakt in de Ligue 1. De absolute topfavoriet om aan het einde van het seizoen het landskampioenschap te vieren won zaterdagavond met 3-1 van Lille OSC. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong via Yusuf Yazici, maar de Parijzenaren stelden al snel orde op zaken via Gonçalo Ramos en een eigen goal van Alexsandro. Randal Kolo Muani maakte er in het slot 3-1 van. PSG kent zo een prima generale repetitie voor het Champions League-duel met Real Sociedad. In de Ligue 1 staat het eerste met 50 punten, gevolgd door OGC Nice, dat een duel tegoed heeft, met 39.

Aan de kant van PSG zette trainer Luis Enrique meerdere grote namen op de bank. Kylian Mbappé, Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi, Marquinhos en Warren Zaïre-Emery kregen een reserverol toebedeeld. Voorin moesten Ramos en Randal Kolo Muani zien af te rekenen met de defensie van de ploeg uit Rijsel.

Bij Lille was Yazici de aangewezen man om de doelpunten te verzorgen. De Turks international stelde niet teleur en maakte al snel de verrassende 0-1. Winteraanwinst Lucas Beraldo liet zich tot tweemaal toe dollen door Tiago Santos. De rechtsback van Lille stoomde op richting doel en gaf voor. In eerste instantie bereikte de Portugees niemand, maar de bal kwam uiteindelijk terecht bij Yazici, die opendraaide en de korte hoek vond.

Een prima start voor de bezoekers, die strijden voor een plekje bij de eerste drie en daarmee directe Champions League-kwalificatie. De voorsprong bleef echter slechts vier minuten op het bord staan. Alexsandro Ribeiro deed veel te lang over zijn verdedigende actie en leed dan ook balverlies, waarna het snel ging. Ousmane Dembélé gaf af op Ramos, die simpel binnentikte.

Het was bepaald niet de avond van Alexsandro. PSG bleef aanzetten en vond al snel waar het naar zocht: de voorsprong. Die leek er in eerste instantie niet te komen na een matige voorzet van Ramos. Dembélé hield echter binnen bij de cornervlag en gaf af op Fabián Ruiz. De Spanjaard zag zijn voorzet dusdanig van richting worden veranderd door Alexsandro, dat de bal in de verre hoek vloog: 2-1.

Vlak na rust kreeg Asensio een uitgelezen mogelijkheid om de score uit te breiden. De aanvaller veroverde de bal en stond oog in oog met doelman Lucas Chevalier, die simpel redding bracht op het te zwakke schot van de Spanjaard. Asensio had even later een prima pass in huis op Kolo Muani, die bij het wegwerken van Alexsandro geblesseerd raakte. Onder meer Bradley Barcola begon zich warm te lopen.

Lille zette enigszins aan, al bleven de écht grote kansen uit. Die kreeg PSG wel aan de andere kant via Kolo Muani, die na een prima eerste aanname een vrije schietkans kreeg. De Frans international had de hoek voor het uitkiezen, maar dacht niet na en ramde de bal vol. Een slechte keuze, want Chevalier kon daardoor redding brengen. De goalie moest even later alsnog vissen. Invaller Barcola brak door over links en gaf voor op Kolo Muani, die van dichtbij afrondde: 3-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Messi weg, Neymar weg. Maar alsnog een zieke selectie. Die kunnen het iedereen in de CL nog heel moeilijk maken.

10 februari 2024 om 23:37

De andere kant op heb ik ook het idee dat iedereen in de CL het dit PSG ook lastig kan maken. Zie ze niet eens zo makkelijk van Sociedad winnen. Sta er helemaal niet raar van te kijken als het na komende ronde weer exit PSG is.

Hahaha ik dacht even dat VZ een typfout maakte in de titel en het mij compleet ontgaan was dat Alex Sandro inmiddels van Juve naar Lille was getransfereerd, maar het blijken echt twee verschillende spelers. Het zijn allebei nog Brazilianen en verdedigers ook, alleen is de ene een links- en de ander een rechtspoot.

OT: Wel een lekkere generale, zeker als PSG ook nog eens een paar grote namen rust heeft kunnen geven én Sociedad vandaag verloren heeft van Osasuna. Ik had ergens goede hoop dat Sociedad nog wel eens zou kunnen stunten tegen PSG en dat kan natuurlijk nog steeds omdat Sociedad echt een hele sterke ploeg heeft voor hun doen, maar het zijn toch geen PSG-achtige namen en CL-wedstrijden worden vaak wel beslist op individuele oplevingen of een paar bepalende spelers.

La Real zal uit een ander vaatje moeten tappen als ze het Parijs moeilijk willen maken. Al 4 wedstrijden niet gescoord, dat is toch een groot probleem voor de Basken.

11 februari 2024 om 02:29

Het is misschien een open deur. Maar zo'n tweeluik is natuurlijk een duel op zich. Sociedad lijkt goede kansen hebben op een finale Copa del Rey. Hebben een overtuigende groepsfase gespeeld en als #1 afgesloten. In de competitie nipt van Barcelona en Real verloren maar eigenlijk beide duels de betere.

Op vorm gaan ze het niet winnen. Maar zo'n wedstrijd op zich acht ik Sociedad zeer sterk. Zou alleen een aderlating zijn als ze weer Oyarzabal een tijdje moeten missen.

11 februari 2024 om 03:38

Dit kan je natuurlijk over elk elftal zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren