Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez wijst vier uitblinkers aan bij Ajax: ‘Goh, wat is die jongen goed!’

Laatste update:

Kenneth Perez heeft genoten van het optreden van Diant Ramaj tegen FC Volendam. De doelman van Ajax hield zijn ploeg meerdere keren op de been, zag ook de Deense analist van ESPN. Perez zag daarnaast nog een aantal uitblinkers in de ploeg van trainer John van 't Schip.

"Ik vond dat er vier uitblinkers waren", begint Perez. "Twee volwassen spelers en twee iets jonger. Jorrel Hato en die linksback (Ar'jany Martha, red.). Die heeft echt goede kwaliteiten. Van de ervaren spelers was Bergwijn echt de gangmaker, samen met Ramaj. Goh, wat is die jongen (Ramaj, red.) goed."

Wat Perez mogelijk niet wist is dat Ramaj slechts 22 jaar is. De jonge Duitser kwam deze zomer over van Eintracht Frankfurt en maakte tegen Volendam een volwassen indruk. Hij was rustig aan de bal en had belangrijke reddingen in huis op pogingen van Robert Mühren en Damon Mirani.

Ook Van 't Schip was dolenthousiast over zijn doelman. "De keeper was geweldig. Aan de bal was hij goed, maar ook de reddingen, daar staat hij voor." Ramaj krijgt voorlopig de voorkeur boven Remko Pasveer. Jay Gorter en Gerónimo Rulli zijn geblesseerd.

De grootste winst vindt Perez dat Ajax onder de eerste druk uitvoetbalt. "Nu spelen ze in ieder geval het middenveld of de buitenspelers in. Er is veel meer beweging. Dat is positief. Ik vond het ook opvallend dat alle spelers zeiden dat er een plan was. Dat klinkt alsof de vorige trainer (Maurice Steijn, red.) geen enkel idee had wat ze gingen doen."

"Dat geeft maar aan dat een trainer levensbelangrijk is voor een club en een spelersgroep. Het is echt niet alleen de kwaliteit van de spelers. Tuurlijk, dat is mooi meegenomen. Maar een trainer analyseert de kwaliteiten, bepaalt hoe hoog de lat komt te liggen en wat de standaard moet zijn binnen een team. Een spelersgroep heeft leiding en een plan nodig."

Ramaj maakte zijn debuut in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, toen Gorter na een kwartier moest afhaken met een blessure. Vervolgens behield de Duitser zijn plek. Volgens Steven Bergwijn laat de sluitpost zich ook op de training zien. "Hij heeft ons uitstekend in de wedstrijd gehouden", aldus de captain.

Vond jij Diant Ramaj de grootste uitblinker bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ramaj de topaankoop
Van Mislintat. Nu er een normale trainer voor de groep staat die de club en vultuur kent. Die iemand durft te laten debuteren. Kunnen we zien wie een miskoop is en wie niet.

3 november 2023 om 07:42

De meeste zijn nog steeds miskopen, maar de keeper niet. Vind hem wel te duur voor een 2e keeper als je Rulli had, maar goed in dit geval komt het prima uit

3 november 2023 om 07:54

Ja zeker duur maar ook niet gehaald als 2e/3e keeper. Rulli presteerde niet had veel ballen die houdbaar zijn en er toch invliegen. In 1 op 1 zijn gorter en ramaj beter. Er moet dus iemand weg.

3 november 2023 om 07:58

Viel toch wel mee met de prijs? Ik geloof aanvankelijk dat iedereen dacht dat Ramaj 10-12 miljoen zou kosten. Met 4/5 miljoen aan vaste transfersom viel het uiteindelijk mee. Dat er nog 3-4 miljoen bijkomt aan bonussen wanneer hij bevalt en het goed gaat met de club vind ik niet zo’n ramp.

3 november 2023 om 07:58

Hoeveel is te duur dan?

3 november 2023 om 08:25

Rulli zou vertrekken maar raakte geblesseerd. Is meer pech.

3 november 2023 om 08:36

Valt mee hoor 4 miljoen is niet te duur. Er zitten idd bonussen in waarbij het 10 kan worden. Als Ajax dat moet betalen wil dat alleen maar zeggen dat hij het heel goed heeft gedaan

3 november 2023 om 09:52

Vond deze keeper een van de weinige logische aankopen. Rulli stond op het punt te vertrekken en Gorter blijft gewoon onzeker. Ben blij met deze overwinnen en het vertoonde spel. Hopelijk winnen we ook van Heerenveen (verwacht ik wel) en zakt de spanning in de benen van een aantal jongens nog verder weg. Na winst op Heerenveen staan we denk ik 9e. Moet Ajax natuurlijk niet staan maar dan is de druk eventjes weg. In de media blijven ze gewoon doorgaan met bommetjes gooien, zoals onze captain eerder zei. Ik heb hem voor het eerst een normaal interview zien geven waarin hij niet oliedom overkomt. Hij lijkt in deze maanden door alles stress in een klap volwassen te zijn geworden.

3 november 2023 om 09:57

Ik begin die rare Gaai eigenlijk ook steeds beter te vinden. Tuurlijk hij maakt soms fouten waarvan je denkt hoe is het mogelijk maar die drang naar voren dat wordt met de wedstrijd beter lijkt het. Ik zou hem laten staan tov rensch iig

3 november 2023 om 10:03

Ik vraag me nog steeds af hoe hij prof heeft kunnen worden. Verdedigend is het echt amateur niveau en aanvallend heeft hij wel drang maar is het eindproduct nog steeds slecht.

3 november 2023 om 14:17

Rulli zou niet vertrekken. Hij heeft zelf nog letterlijk gezegd dat dat hele verhaal complete onzin was.

3 november 2023 om 08:56

Als Ramaj de grote uitblinker en topaankoop is tegen degradatiekandidaat numero uno Volendam, dan moet je je als Ajacied nog steeds enorme zorgen maken.

3 november 2023 om 09:02

Niet met je eens. Je kunt niet van 0 naar 100 gaan in 1 keer. Ajax heeft gisteren een compleet andere wedstrijd gespeeld dan in de maanden hiervoor. Je ziet duidelijk dat er vooruitgang is ingezet.

Dat niet alles loopt is duidelijk. Je kunt niet in een halve week alles veranderen. Maar er zijn afspraken gemaakt en zelfs Bergwijn liet zien nog te kunnen voetballen (en vooral heel hard te kunnen schieten).

Volendam was wel echt erbarmelijk slecht. Maar goed, die tegenstanders heb je ook.

3 november 2023 om 09:11

Volendam is ook 0 en dan zou individuele kwaliteit de boventoon moeten voeren. Uiteindelijk qua uitslag ook gebeurt, maar dat dit voornamelijk te danken is aan Ramaj geeft wel te denken. En de wedstrijd was niet veel anders dan tegen RKC, AEK en Marseille.

Vroeger speelde onze club ook regelmatig Ajax van het veld en toch verloren we de wedstrijd. Commentaar van Ajacieden: gebrek aan kwaliteit. Ik zie o.a. Brobbey de ene na de andere kans verprutsen in de eerste 70 minuten. Maar ook in de wedstrijden daarvoor sinds hij weer is teruggekocht. Jongen werkt kei hard, kan je dit seizoen niks van zeggen, maar na zoveel wedstrijden mag je hem wel eens laten banken voor een andere spits.

Vond die linksback wel een leuk debuut (?) maken

3 november 2023 om 09:12

En Ramaj individueel kan wel van 0 naar 100gaan omdat hij nooit speelde. Ook niet bij zijn vorige clubs overigens. Maar Hij brengt rust en dat is nnu net iets wat Gorter niet kan brengen. Gorter moet verhuurd worden en wellicht met een paar jaar is Gorter wat ouder en wijzer.

3 november 2023 om 09:19

Gorter is niet goed genoeg, al eerder aangegeven. Gorters topkwaliteiten zijn op de lijn en 1 tegen 1. Zijn zwakheden zijn hoge ballen en weinig ballen klem vast.
Coachen kan ik niet over oordelen.

3 november 2023 om 10:09

Als je vindt dat er niks veranderd is tov de wedstrijden tegen AEK en Marseille heb je echt met je ogen dicht zitten kijken. RKC heb ik niet gezien dus kan ik niet over oordelen.

Ramaj was niet de uitblinker, maar hij deed wat nodig was op de 2 momenten dat het nodig was. Taylor verdedigde mee en was onderdeel van de opbouw ipv het eindstation te willen zijn, het blok op het middenveld sprintte niet als een malle de 16 in zodra de bal over de middenlijn was en Bergwijn sprintte het snot voor z’n neus weg als Volendam een counter opzette. Er was onderlinge coaching in en buiten het veld en een coach die wisselde met een idee. Hij liet spelers zelfs op hun positie invallen.. imagine that.

Ik heb zelfs Sutalo (!) zien proberen op te bouwen door het middenveld in te spelen, wat eindelijk kon want vd Boomen en Taylor stonden waar ze horen te staan. Hoewel dat vaker niet dan wel goed ging zag ik gisteren wel bepaalde opbouwende passes die kwaliteit verraden, dat had ik tot noch toe nog niet gezien.

Daarnaast zie je ook gewoon dat Van ‘t Schip de club kent, want hij komt meteen met Martha op de proppen. Dat zou normaal niet kunnen als je er pas twee dagen zit, maar hij volgde de club op de voet, dan weet je waar je moet kijken. Dat is het voordeel van een ‘jongen van de club’ aan het roer hebben.

3 november 2023 om 10:16

Martha speelde omdat Vos, assistent van Schip en coach van Jong, dat aandroeg. Niet omdat Schip dat verzonnen had.

3 november 2023 om 10:24

Ah, kudos naar Vos dan. Dacht dat hij gisteren zei dat hij hem dit seizoen in JA had zien spelen.

3 november 2023 om 11:57

Daarom heeft Brobbey zelf aangegeven voor een individuele spitsen training.

3 november 2023 om 12:19

AEK, Marseille en Brighton wel gezien, eredivisie wedstrijden van Ajax zie ik hooguit de samenvatting m.u.v. de 2 klassiekers. Er moet echt geen reet te doen zijn als ik naar een eredivisie wedstrijd van Ajax ga kijken.

3 november 2023 om 09:12

Het zal moeten blijken of het een topaankoop is.

Zoals je een speler/keeper niet binnen 5 á 10 wedstrijden als miskoop kan bestempelen dan zou je zeker niet na 2 á 3 wedstrijden een keeper/speler als een topaankoop bestempelen.

Destijds vond ik het een aparte aankoop aangezien hij maar 2 wedstrijden in zijn carriere had gekeept in de bundesliga. Iemand durfde ook nog met droog ogen te beweren dat hij hem vaak gezien heeft een echte top aankoop.

Het is een goede start onder van het Schip. Veel op de helft van de tegenstander, ook al is het volendam.

3 november 2023 om 11:49

Precies. Laten we even afwachten of hij dit doortrekt. Maakt hij een cruciale blunder tegen Heerenveen is hij weer de schlemiel. Het enige wat we op basis van vandaag kunnen concluderen is dat hij potentie heeft en een goede pot speelde.

Ramaj moet je eerste keeper maken. Rulli zie ik namelijk sowieso nog een transfer maken en Gorter vind ik minder dan Ramaj. Toch iets wat Mislintat wel goed had gezien en waar Steijn lak aan had door Gorter te blijven opstellen.Martha kreeg nu natuurlijk de ruimte maar tegen betere ploegen is hij nog te jong denk ik. Dan kan je beter Sosa gewoon neerzetten.Akpom ook meer minuten geven, hij werd ook al afgeschreven op een aantal invalbeurten, geef hem maar eens zoveel tijd als Brobbey heeft gehad.

3 november 2023 om 07:48

Gorter is een bron van onrust. Die gaat er sowieso uit

3 november 2023 om 09:17

Hier ben ik het wel mee eens. Sterker nog ik ben van Mening dat je Brobbey moet banken.
Akpom heeft vorig seizoen meer goals in 1 seizoen gemaakt dan Brobbey in 4 jaar bij Ajax.

Ik was het ook volledig eens met de stelling die van Basten aangaf bij rondo, Brobbey is lui als het op trainen aankomt. Het moet uit jezelf komen dat je wil verbeteren. Als je inderdaad zoveel jaar in de jeugd speelt, en gebruik kan maken van allerlei expertise qua spitsen die rondlopen bij Ajax, en je weet nog steeds niet wat je moet doen in een, één op één situatie, dan ligt dit aan jezelf.

Ik denk dat Akpom zich wel aan de malaise kan onttrekken en er wel een paar in het mandje kan leggen tot aan de winterstop.

Ramaj moet je ook lekker laten staan dit seizoen, en gorter als 2e optie houden. Rulli lekker verkopen in de winterstop.

Ik zou Avila wel eens als nummer 6 willen zien. Hij wil vaak zat de bal naar voren geven dus daar ligt het niet aan. Alleen denk ik dat hij te kwetsbaar is als back met veel ruimte in je rug. Op de 6 positie heb je toch een betere positie om nog dingen te kunnen herstellen.

3 november 2023 om 09:28

Het probleem is dat Ajax met Akpom niet kan voetballen. Brobbey doet namelijk alles goed wat een Ajax spits moet doen, maar inderdaad het afwerken is inderdaad op dit moment niet goed.

3 november 2023 om 10:14

In tegenstelling tot hoe jij Brobbey beoordeeld, wordt een spits altijd afgerekend op maar 1 ding en dat is doelpunten maken.

Gister maakt Brobbey er 0 en Akpom maakt er 1, met nog bijna een 2e ook.

Wat doet Akpom volgens jou niet goed dan, omdat Ajax dan ineens niet kan voetballen? Denk dat je Brobbey een beetje overschat.

3 november 2023 om 11:51

Door de gemiddelde supporter wordt hij daar inderdaad wel op afgerekend. De trainer kijkt verder dan dat en ziet dat Brobbey ongelofelijk veel toevoegt in het aanvalsspel door als aanspeelpunt te fungeren. Had een assist, maar had er minstens 2 moeten hebben. Aanspeelpunten scoren vaak minder dan pure afmakers. Akpom kreeg een perfecte corner op zijn hoofd, moet je ook wel een beetje geluk mee hebben want alle andere corners waren belabberd. Ik denk dat Akpom vooral als invaller waarde kan hebben door zijn snelheid en doelgerichtheid.

3 november 2023 om 12:49

Hier ben ik het totaal niet mee eens.
Ja een aanspeelpunt in je aanval is fijn. Maar uiteindelijk zal elke trainer opzoek gaan naar een spits die beide aspecten kan vervullen.
Akpom heeft tot nu toe natuurlijk 0 kansen gehad als basisspeler en ik denk dat die jongen ook prima als aanspeelpunt kan fungeren.

Ik schat Akpom ook hoger in qua pure afmaker dan dat Brobbey is. Hij werkt hard en dat wordt gewaardeerd, maar er moeten doelpunten gemaakt worden door een spits, dat is immers je werk.

Nou ja, het zou ook wel heel raar zijn als tussen het dozijn gehaalde spelers er niemand iets kon. Ramaj maakt een prima indruk onder de lat, die blijft wel staan voorlopig.

Ik moet zeggen dat ik Akpom ook zowaar iets liet zien in zijn invalbeurt. Ook daar ben ik blij mee. Het zijn toch de kleine lichtpunt waar je naar zoekt nadat het een periode zo slecht was dat bijna alles wat je over aankopen riep neerkwam op afkraken. Simpel omdat er niks positiefs te zeggen viel.

Ramaj keepte deze wedstrijd prima, maar ook hij kreeg er tegen Brighton en PSV 7 om de oren. Waren allen geen blunders, maar hij pakte oon geen onmogeljke ballen. Nu speelt hij een keer wel top, en moet hij gelijk 1e keeper worden als Rulli weer terug is. Iets met 'een zwaluw maakt nog geen zomer'.

3 november 2023 om 07:51

Welke bal had hij tegen PSV moeten stoppen? Kijk ze nog ff terug.

3 november 2023 om 08:11

Een keeper als Onana zag je nog wel eens onhoudbare ballen pakken. Wat ik zeg: tegen PSV en Brighton waren het zeker geen blunders, maar je kun ook hem moeilijk een voldoende geven voor die wedstrijden.
Zijn we bij Ajax al tevreden als een keepers geen blunders maakt..?

3 november 2023 om 08:18

@davy de Pauw,

Onhoudbare ballen kun je niet pakken, want dan zijn ze blijkbaar niet onhoudbaar.
Daarbij, heeft hij in de wedstrijd tegen Brighton wel degelijk grote reddingen (paar keer 1 op 1) gepakt.

3 november 2023 om 08:48

Onana werd ook door zijn verdediging geholpen waardoor hij nog een kans kreeg een op het oog onhoudbare bal te stoppen.

Ramaj was tegen PSV daadwerkelijk kansloos op alle ballen. Dat moeten we de verdediging verwijten, hij kon er letterlijk niks aan doen.

3 november 2023 om 11:58

Die 1e van PSV was niet onhoudbaar in de korte hoek. Katachtige keepers kunnen die hebben. Ook bij de frommelgoal van Lozano leek hij een beetje te grabbelen. 1e tegen Brighton niet helemaal goed verwerkt. Verder kon hij niks doen aan de goals.

3 november 2023 om 14:24

Ik vraag me af welke bal hij dan had moeten hebben. Kijk eens wat hij op zich af kreeg dankzij de verdediging.

Had toch liever even mikautadze of akpom eerder gezien. Brobbey is echt klaar. Draaicirkel van een olieplatform en weer kansen zonder resultaat. Akpom eerste dode spelmoment een doelpunt. Daarvoor 8 corners waarbij nieteens iemand de lucht in gaat en gewoon worden ingeleverd bij de tegenpartij. Rouleer de nieuwe spitsen want die kunnen wel een doelpunt maken.

3 november 2023 om 08:00

Ik vind Brobbey dus juist ontzettend sterk in het meevoetballen, duelkracht en winnen. Als hij ook nog eens kansen gaat afmaken heb je gewoon een topspeler.

3 november 2023 om 08:20

Ik ben echt fan van Brobbey, vind hem een heerlijke aanvaller, maar intussen wel genoeg tijd gekregen om kansen af te maken. Hij speelt nu al een jaar basis, en heeft nog steeds hetzelfde probleem.

Er zit 0 progressie in zijn afwerking. Als je nou vooruitgang zag, was het goed geweest, maar ik zie dat totaal niet.

3 november 2023 om 08:33

Gisteren in een interview met van ‘t schip gaf hij aan dat Brobbey naar hem toe was gekomen en meer met de spitsen wilde trainen. Lijkt er dus op alsof brobbey onder een Steijn dat niet deed. Dat is wel erg kwalijk indien dat waar is. En als je niet met spitsen traint hoe kan je dan progressie boeken als afwerker?

3 november 2023 om 14:25

En toch laat ie te vaak ballen van z’n voeten af springen. Ik ben fan van de Brobbey onder ten hag. Niet van de huidige Brobbey.

3 november 2023 om 08:14

Door Brobbey werd er gescoord en zouden Taylor en Berghuis ook twee keer p.p. hebben moeten scoren. Kreeg zelf geen “echte” kansen, slechts drie halve kansen waar hij het beste mee doet. Gewoon een hele goede speler.

3 november 2023 om 12:00

Brobbey was juist heel sterk en de afgelopen wedstrijden ook. Weet je hoeveel aanvallen door hem ontstaan. Gister ook weer ballen vast houden breed leggen en diep gaan. Zo moet het. En zoals hij zelf aangaf nog ff 1 op 1 trainen met een spitsentrainer op het afmaken en dat kan een topper worden. En nee dit zeg ik niet om een goede wedstrijd, dit riep ik ook toen ze afgedroogd werden de laatste wedstrijden.

Hato deed het goed op dat ene foutje na , dat zo maar een doelpunt voor Volendam had kunnen opleveren.
Belangrijk is dat ze er een vervolg aan geven in de volgende wedstrijd zodat het vertrouwen blijft groeien.
Van't Schip is misschien geen toptrainer, maar misschien wel de trainer die deze groep nodig heeft.

Je ziet waar dit heen gaat. Focus op teamgevoel, eenheid en strijden. Dat pakt John goed aan. Geen onzin, leuk tactisch gebrabbel op tv. Dit team moet in vertrouwen groeien, 1 worden. Zegt genoeg wat voor drama Steijn was! Een sluwe amateur trainer.

Ik zou Akpom eens een paar wedstrijden laten staan, en denk niet dat Gorter er binnenkort nog in komt.

Ik zou Rulli lekker verkopen als ie fit is. Heeft ongetwijfeld een goed salaris en ik vind Ramaj een nog betere indruk maken en is 10 jaar jonger. Neem aan dat ie ook niet aan de bivenkant zit qua salaris.

3 november 2023 om 09:17

Misschien heeft Villareal weer interesse? Volgens mij hebben die eerder dit jaar alweer interesse getoond om hem terug te halen. Hebben nu ook Pepe Reina (de oude rot van 41) en volgens mij ene Jörgensen op doel staan, een relatief jonge Deense of Zweedse doelman dacht ik...

Dan kan men Rulli terughalen.

Belangrijkste is een rustige doelman. Nu Ramaj. Dadelijk Rulli als die terug is, tenzij Rulli weg zou willen naar Spanje weer. Dan verkopen en Ramaj de kans geven...

Verder hoop ik dat Bergwijn dit vast kan houden en dat Sutalo eens gaat presteren. Een ervaren kracht als Sutalo erbij die presteert is ideaal voor Hato. Die is zeer talentvol, maar heeft wel iemand naast zich nodig die stabiel is en ervaren.

3 november 2023 om 12:02

Iedereen roept dat Sutalo slecht speelt. Het is nog niet wat het moet zijn maar er zit wel degelijk een stijgende lijn in. Speelde gister ook meer naar voor en communiceerde ook veel meer.

3 november 2023 om 12:54

In welke taal?
Verder: ja, hij gaat misschien een beetje vooruit, maar vind jij ook niet dat een Kroatisch international (waarom kan hij uberhaupt geen Engels, waanzinnig in mijn ogen tegenwoordig), die voor een aardig hoog bedrag binnengehengeld is, wel meer mag laten zien.

Dat hij moet wennen en bijv. Engels moet leren: oké. Maar zoals paar potten terug, toen hij ene van de tegenstander met een half hoge bal kapot schoot, waar uiteindelijk die goal uit viel (FC Utrecht? Weet het ff niet meer). Is toch lachwekkend?

Je moet ergens beginnen met het leggen van je puzzel en ik denk dat deze Ramaj de eerstkomende 4 jaar gewoon vaste doelman moet zijn. Gorter kun je prima als 2e doelman houden en dan doe je Rulli weg.

Mislintat is een scout. Die ziet bepaalde kwaliteiten in spelers, en dat is goed. Maar hij is absoluut geen TD. Die moet een goede selectie samenstellen. Met een mix van routine, mentale hardheid en voetballende kwaliteiten. Dat vereist een kennersblik. En niet een diamanten oog……

Agh Ramaj speelde zoals je mag verwachten van een keeper bij Ajax. Je weet dat elke ploeg ergens in de wedstrijd een kans krijgt tegen Ajax en dan moet de keeper er staan. Dat de kans van Muhren mega was doet er eigenlijk niet toe, de keeper zorgde ervoor dat er geen doelpunt viel. De kopbal erna van Mirani vond ik pas echt kwaliteit, hoe hij die eruit haalde.

En alle analisten maar roepen dat hij er niets van kan. Amateurs zijn het.

Weet niet of iemand het is opgevallen, want ik zie zijn naam nergens vallen maar ik vond de Nr. 38 (Hlynsson vgm) erg lekker spelen. Bewegelijk speler op het middenveld en merkte dat hij veel Berghuis en de diepte opzocht in de eerste helft. Ben heel benieuwd hoe hij verder op het middenveld gaat groeien. Pluspunt dat hij al id jeugd is begonnen en het Ajaxspel natuurlijk ook onderhand kent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren