Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV ontvangt fikse boete en voorwaardelijke straf van de UEFA; fans toch blij

Laatste update:

PSV heeft een boete van 25.000 euro op de mat gekregen van de UEFA. De Eindhovenaren worden gestraft voor ongeregeldheden voor en tijdens het uitduel met RC Lens in de Champions League (1-1). Het besluit heeft tot opluchting geleid bij PSV-fans, die vreesden dat er een streep door het duel met Sevilla zou gaan.

Vorige maand sloopten meerdere PSV-supporters stoeltjes in het uitvak van Lens. De betreffende personen gooiden die stoeltjes vervolgens. Daarnaast werd er een brandend voorwerp gegooid naar een thuisvak van Lens.

De PSV-supporters verklaarden dat zij uitgedaagd werden door de fans van de Franse club. Zij zouden met ketchup en andere vloeistoffen richting de PSV-aanhang hebben gegooid, waarop de Eindhovense fans reageerden.

Dat komt PSV dus duur te staan: 25.000 euro. Daarnaast krijgt de Eindhovense topclub ook een voorwaardelijke straf opgelegd. Als er binnen twee jaar weer ongeregeldheden zijn, mag PSV geen uitsupporters meenemen naar zijn een eerstvolgende uitwedstrijd. Daarnaast moet PSV ook de schade aan het stadion van Lens, het Stade Bollaert-Delelis, vergoeden. Dat moet binnen dertig dagen gebeuren.

PSV is niet blij met de boete en heeft maatregelen getroffen, zo weet het Eindhovens Dagblad. De club heeft al zeven stadionverboden uitgedeeld. Daarnaast heeft de club beelden opgevraagd van een incident dat tijdens de rust plaatsvond. PSV wil de schade op de daders verhalen.

Opgelucht ademhalen
De straf is redelijk fors te noemen, al vreesden PSV en zijn supporters voor een zwaardere straf. Fans die hun tickets naar Andalusië hadden geboekt voor het treffen met Sevilla, vreesden dat er een streep zou gaan door het duel in het Ramón Sánchez-Pizjuán. De PSV-aanhang kan echter opgelucht ademhalen: zij zijn gewoon welkom.

Er staat voor PSV tegen Sevilla, die het op 29 november tegen elkaar opnemen, bijzonder veel op het spel. PSV heeft net als Lens vijf punten, Arsenal leidt de groep met negen punten. Sevilla, dat twee punten heeft, moet winnen om kans te houden op het bereiken van de volgende ronde van de Champions League. PSV kan zich op zijn beurt kwalificeren voor de volgende ronde, als het wint van Sevilla en Arsenal wint van Lens.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed van PSV dat ze de daders ervoor laten opdraaien!

11 november 2023 om 07:59

Dat streven hebben ze volgens mij altijd wel, tenminste dat is zo'n beetje de standaard reactie van elke willekeurige voetbalclub na het krijgen van een straf. Maar of het ook daadwerkelijk gebeurt? Ik hoop het, maar vrees dat PSV zelf uiteindelijk toch nog het grootste deel van de boete en schade betaalt.

Blij met de uitkomst, maar jammer dat het zo lang heeft moeten duren voordat de UEFA tot deze uitspraak kon komen. Ik heb met een aantal vrienden al weken kaarten voor deze wedstrijd in huis, maar we hebben toch maar gewacht met het boeken van de vluchten en het hotel. En die zijn nu natuurlijk veel duurder geworden.

11 november 2023 om 00:28

Puur uit interesse: hoeveel duurder was het met een annuleringsverzekering geweest destijds? Dat is dan toch interessant? Of een Airnbnb huren die je lastminute nog mag afzeggen.

11 november 2023 om 01:43

Toen de kaarten in de verkoop kwamen, was lens nog niet gespeeld dus snapte niet waarom mensen wachten. Ik was 90 euro kwijt, anderen nu 300...

12 november 2023 om 00:49

Wij hadden destijds inderdaad vliegtickets voor die prijs kunnen kopen. Inmiddels zijn de rechtstreekse vluchten echt veel te duur geworden. Dus nu vliegen we op de heenweg naar Faro en nemen we daar een bus naar Sevilla. En op de terug vliegen we met een tussenstop in Barcelona.

11 november 2023 om 01:41

Zo en hoe! Ik was 90 euro kwijt voor een retourtje vrienden van mij 300 zelfde vlucht!

11 november 2023 om 17:23

En dan zijn er mensen die dit elke week of wedstrij doen. Ik vraag me af waar ze dan geld en tijd vandaan halen.

Straf is fors te noemen? Sorry hoor maar een geld boete van 25.000 krijg je ook voor wat vuurwerk en het niet vrij houden van de trappen. Hier komt PSV goed weg.

Ben benieuwd of het bedrag daadwerkelijk bij de daders opgehaald kan worden. Zou terecht zijn.

Heeft Lens ook een boete gehad? Was namelijk van beide kanten onjuist is anders erg makkelijk om alleen het uitvak te straffen. Zijn tientallen broodjes met saus, zakken friet en bekers met drinken of andere dingen erin naar beneden gegooid!

11 november 2023 om 07:57

Dan sloop je het uitvak toch niet en smijt je niet met stoeltjes? Staat uitgebreid op YouTube. Bij ons kwamen ze met pyro aanvallen in het stadion, vond ik mooier.

Wel hebben ze buiten het stadion best wat gesloopt (op Strijp-S) omdat ze nog heel kwaad waren, dat vond ik minder en staat nergens..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren