Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid verslaat Man City na strafschoppen en staat in halve finale CL

Laatste update:

Real Madrid heeft de halve finales van de Champions League bereikt. Na de 3-3 in Santiago Bernabéu vorige week, werd het in het Etihad Stadium na 120 minuten voetbal 1-1. Rodrygo zorgde voor een vroege voorsprong namens de Koninklijke. Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd maakte Kevin De Bruyne de gelijkmaker. Na een doelpuntloze verlenging trok Real Madrid in de strafschoppenserie uiteindelijk aan het langste eind.

Deze editie tussen de twee Europese grootmachten begon voorzichtig, waarbij we tien minuten moesten wachten op het eerste schot. Na een lange aanval van Real Madrid was het Eduardo Camavinga die Ederson voor het eerst testte. Een minuut later werd de Braziliaanse doelman echter alsnog verschalkt.

Een hoge, lange bal werd door Jude Bellingham geweldig uit de lucht geplukt, waardoor de Madrilenen snel door konden voetballen en er ruimte achter de verdediging van Manchester City kwam te liggen. Vinicius Júnior dook in die ruimte en legde knap terug op Rodrygo. Zijn eerste inzet werd nog knap gekeerd door Ederson, maar via het lichaam van de doelman kwam de bal perfect terug voor de voeten van de vlugge aanvaller, die vervolgens koeltjes kon binnentikken: 0-1.

Daarna gooide Manchester City het tempo omhoog en creëerde het meerdere kansen. Erling Braut Haaland was heel dichtbij met een kopbal tegen de lat en De Bruyne testte met een snoeihard afstandsschot keeper Andriy Lunin, die de inzet van de Belg fraai langs het doel tikte. Real Madrid bleef ondertussen loeren op een snelle omschakeling, maar kwam er nauwelijks meer aan te pas.

Manchester City voerde het tempo en de druk richting het doel van Lunin na rust verder op, waarbij Jack Grealish met een harde volley de doelman trof. Even later zorgde Nacho Fernández voor een hachelijk moment voor het eigen doel na miscommunicatie met Lunin, maar kon hij de bal zelf nog net voor de doellijn en de instormende Haaland weghalen. Pep Guardiola merkte dat de tijd steeds meer begon te dringen en bracht Jérémy Doku binnen de lijnen voor Grealish.

Die wissel wierp zijn vruchten af. Doku ging een kwartier voor tijd buitenom bij Carvajal en gaf een voorzet, die zeer zwak werd verwerkt door Antonio Rüdiger. De bal kwam voor de voeten van De Bruyne, die niet nadacht en de bal hoog tegen de touwen schoot: 1-1. Een minuut later was de Belg ook nog dicht bij zijn tweede treffer, ware het niet dat Lunin net een vingertop tegen de bal kon krijgen.

Manchester City bleef ook in de slotfase aanvallen en creëerde zo nog enkele enorme kansen. Een teruggetrokken bal vanaf links kwam wederom voor de voeten van De Bruyne, maar deze keer jaagde hij de bal over het doel. In de reguliere speeltijd kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, waardoor het net als twee seizoenen geleden uitdraaide op een verlenging.

In die verlenging bleef het spelbeeld exact hetzelfde, met Manchester City dat de vijandelijke zestien omsingelde en op zoek ging naar een doorbraak. De grootste kans was echter voor de bezoekers. Een voorzet van invaller Brahim Diaz kwam terecht bij Rüdiger, die van dichtbij met links wild over schoot.

In het restant van de verlenging kregen beide ploegen het niet meer voor elkaar om kansen bij elkaar te voetballen en dus moesten er strafschoppen aan te pas komen. Daarin werd Lunin de held voor Real Madrid, door de strafschoppen van Bernardo Silva en Mateo Kovacic te stoppen, waardoor de Koninklijke zich plaatste voor de halve finale van de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zelden een team zo overdiend door zien gaan. Heb er een hard hoofd in, maar hoop dat Bayern over ze heen walst in de halve finale. Zon team en zo verschrikkelijk spelen, bijzonder.

17 april 2024 om 23:49

Real Madrid, met afstand de grootste en beste club ooit!!

17 april 2024 om 23:50

Historisch wel. Vandaag zijn ze echter van het kastje naar de muur gestuurd. Uiteindelijk toch door, doen ze knap. Met name de tweede helft was schrikbarend van Real. Het was nog erger dan Inter tegen Barcelona in 2010. Als Mourinho zulk voetbal speelt staan we met z’n allen te schreeuwen.

17 april 2024 om 23:53

Het leek wel of ze de hele wedstrijd met 10 man speelde.

17 april 2024 om 23:54

Van kastje naar de muur gestuurd, maar een 1-0 voorsprong gehouden tot het laatste kwartier. City had de bal maar Real gaf gewoon niks weg. Real dik verdiend door.

17 april 2024 om 23:55

@riomanchester

City heeft in de tweede helft en de verlenging misschien 2 of 3 kansen gehad. Alleen die van De Bruijne had echt moeten hangen. Verder kwam er echt niet zoveel van terecht.

Real heeft met Rudiger en die levensgevaarlijke counter bijna net zoveel grote kansen gehad.

Voetbal is niet hetzelfde als balbezit.

17 april 2024 om 23:57

Ik ben alleen maar blij hoor! Ben zelf ook Real fan. Dus je hoeft mij niet te provoceren dat Real dik verdiend door zou zijn hahaha. Doe dat maar bij de Barca fans als je daar zo gelukkig van wordt. Ik heb Real Madrid zelden zo kansloos gezien als in de tweede helft, maar ergens wist ik toch dat het goed zou komen. City was weliswaar beter, maar werd niet heel gevaarlijk. Zo trots op deze selectie, je mist het hele seizoen je keeper en je cv’s.

17 april 2024 om 23:57

@zizou, ga toch weg man. In Bernabeu scoor je uberhaupt de eerste 2 goals doordat iemand van City hem aanraakt. Zoals wel vaker de laatste jaren, bekert Real met de nodige mazzel door. Hopelijk kan Bayern er een eind aan maken.

17 april 2024 om 23:58

@JayJack Respect als je een supporter van Real Madrid kan zijn, oprecht. Altijd de beste spelers op de planeet, en zelden tot nooit eens leuk voetbal laten zien. Wel (vaak) met mazzeltjes doorgaan in de CL, blijft bijzonder. Restant van de CL campagne hoeft in ieder geval niet meer aan, want Real wint hem toch wel tegen PSG in de finale. Succes verder nog!

18 april 2024 om 00:00

Klinkt heel zuur! Heel vaak heeft Real toch echt subliem gevoetbald en het afgedwongen. City is gewoon een voetbalmachine op z’n top. In geen lichtjaren thuis meer verloren. Gewoon knap dat Real dit heeft gepresteerd!

18 april 2024 om 00:02

Ga slapen joh
Je bent niet helemaal helder meer..
Zijn compleet zoek gespeeld

18 april 2024 om 00:06

Geef je helemaal gelijk dat Real de beste ooit is ,Maar speelt City deze wedstrijd 10 keer tegen Real in deze tijd dan wint City deze wedstrijd 9 keer😀. City had hier met 3/4-1 kunnen winnen , maar de bal is rond en Real heeft deze wedstrijd veel geluk gehad met de bus goed te parkeren 😀

18 april 2024 om 00:08

Het is gewoon jammer dat Real zich als een degradatiekandidaat ingraaft na de 0-1. Daardoor gluur je 120 minuten naar een zaadpot. En dat na zo'n spektakel vorige week.

Maar goed, een winnende trainer heeft gelijk. Maar het is zeker mijn voetbal niet.

18 april 2024 om 00:27

@SilverFront

Gek hè, hoe Real altijd met geluk maar doorgaat, CL’s wint en kampioen wordt…

Snap niet waar ze dat geluk vandaan halen, zal namelijk niet aan de kwaliteit liggen.

18 april 2024 om 00:32

Nou ja, we hebben letterlijk net deze wedstrijd 2x gespeeld, en 2x gelijk dus zo overduidelijk is het ook weer niet.

De beste ploeg wint lang niet altijd, en zeker niet als de tegenstander niet idioot veel minder is.

18 april 2024 om 00:46

Deden ze ook, met 10 man in de 16

18 april 2024 om 03:22

wauw dat is wel hele verstandige praat haha.
Real inderdaad onder druk maar die vonden het best.
ik als real fan moet toegeven dat city/pep, zoveel voetbal hebben.
daar kan je niet anders tegen.

maar kom op mensen was gewoon een rete spannende pot

18 april 2024 om 08:29

Ze stonden ruim een half uur met 10 man in eigen 16-meter. Ik was neutraal maar heb zelden een ploeg zo lelijk en onverdiend zien winnen. Echt afschuwelijk.

18 april 2024 om 15:23

@silverfont

Alle teams hebben mazzel en geluk, maar enkel als de team die de CL jarenlang al domineert dit doet, hebben zij mazzel.

Beetje net als hoe Ajax altijd mazzel heeft, of Bayern en alle teams die simpelweg het meest wonnen.

17 april 2024 om 23:50

Onverdiend? City creëert zelf helemaal niets.

17 april 2024 om 23:50

Precies dat, ze bleven maar rond tikken tot ze bij de 16 zijn en dan staat de verdediging van Real gewoon uitstekend en waterdicht.

17 april 2024 om 23:52

Een parkeer de bus tactiek van het grote Real Madrid was toch nieuw voor mij. Maar goed, ze zijn ermee door en dat telt uiteindelijk.

17 april 2024 om 23:53

Haha, niets? 22 schoten, 10 op goal, 18 hoekschoppen. Bal op de lat. 3 maal vanaf 9/12 meter van de goal missen.

Is ook moeilijk echt kansen creëren tegen een team wat met 11 man verdedigt. Vond dat City het goed deed. Is een wonder dat het überhaupt een verlenging werd.

17 april 2024 om 23:53

Hoe vaak moet Real nog op deze manier blijven winnen, voor mensen snappen dat het geen toeval meer is.

Laat ik voorop stellen dat ik Real een rotclub vind, maar dat doet niets af aan het feit dat zij deze speelwijze hebben geperfectioneerd.

City moest wat meer durven forceren. Dat hebben ze niet gedaan. Ze blijven altijd maar eindeloos rondspelen. Dan ga je niet genoeg kansen krijgen.

17 april 2024 om 23:55

Real verdedigde uitstekend, maar City had deze wedstrijd wel moeten beslissen

17 april 2024 om 23:55

Deze speelwijze geperfectioneerd? Sorry maar je hebt ook geluk gehad zeker in de 90 minuten. In de verlenging heb je geluk dat De Bruyne eraf ging. Toen was City een stuk minder.

17 april 2024 om 23:58

@modricmagic
Ja natuurlijk heb je geluk. Maar dat heb je tegen een club als City altijd. En zij hebben ook geluk dat die counter waar (ik geloof) Vinicius alleen voor de goal staat niet wordt bereikt. Of dat uitgerekend Rudiger alleen voor de keeper opduikt.

City kwam er niet door. Ancelotti kan in zulke potten vreselijk goed georganiseerde verdedigingen opstellen. En dit is niet de eerste keer.

18 april 2024 om 00:05

Feye88, gozer zelfs wij real supporters geven toe dat City beter was. Wat is jouw belang in deze? Je bent van alles en nog wat aan het verzinnen om je gelijk te halen, maar deze overwinningen zijn lekkerder dan domineren. Dit jaar gaan ze weer die CL winnen. Dit was de finale

18 april 2024 om 00:12

@riomanchester
Belang? Ik heb een mening en dit is een forum. Ik heb niks met beide clubs. Maar ik heb wel gezien dat Real veel vaker op deze manier wint.

City is goed in balbezit houden. Maar niet in grote kansen creëren, of de verdediging van Real kapot spelen.

Ik vind wat Real deed anti-voetbal. Maar ik vind de dwangmatige behoefte om de bal niet te verliezen net zo goed anti-voetbal.

City is zo bang om de bal te verliezen, dat ze risicoloos aanvallen. Dan krijg je eindeloos passjes breed rond de 16. Ik heb 0 mooie aanvallen gezien. Dat was in de heen wedstrijd overigens wel anders.

18 april 2024 om 00:56

City is niet bang om de bal te verliezen. Men speelt rond tot het gaat is gevonden.

18 april 2024 om 07:58

Real wint van de beste ploeg ter wereld en men klaagt over de manier waarop? We spelen met spelers als Nacho, Vazquez en Diaz terwijl City allemaal wereldtoppers brengt voor andere wereldtoppers. Waarom kunnen mensen niet inzien dat ze hebben gespeeld naar de kwaliteiten van hun zelf én die van de tegenstander? Winnen bij City is haast onmogelijk.

In Bernabeu was het spel wat anders en straks in de 2luik tegen Bayern zal het ook weer anders zijn. Ook ik vond het jammer dat we zo gespeeld hebben maar het was nodig.

18 april 2024 om 08:14

Akanji, Doku, Alvarez, Kovacevic… zijn dat wereldtoppers? En Real heeft niet gespeeld naar ‘zijn kwaliteiten’. Real werd gedomineerd en kon bij momenten geen twee passen na elkaar geven door de pressing van City. Is het nou zo moeilijk om dat te erkennen? Real is door, felicitaties daarvoor, maar ze hebben het nodige geluk gehad.

18 april 2024 om 08:29

Andersom heeft City toch ook geluk gehad dat Real vorige week naliet te winnen, dat ze een goal maken na een ketser van Rudiger en dat diezelfde Rudiger in de verlenging de grootste kans van de wedstrijd mist?

Real heeft 120 minuten lang in een grote rondo gestaan en toch heeft City weinig echt grote kansen gehad. Elf schoten op doel en hoeveel daarvan waren nou echt grote kansen?

City speelde een typische Nederlandse wedstrijd: meeste balbezit, eindeloos breien en opbouwen, meeste kansen en eruit op penalties.

18 april 2024 om 15:26

@modric

In voetbal is geluk een constante factor en als het altijd uitvalt naar Real is dat kwaliteit dat zij die gelukkige momenten altijd naar zich toetrekken en andere teams niet.

17 april 2024 om 23:50

Het was werkelijk waar eenzijdig vanavond, onverdiend maar helaas. Hopelijk slaapt Carvajal wat minder goed vannacht wat is dat een ongelofelijk misselijkmakende speler.

17 april 2024 om 23:52

Als je zulke penalty’s neemt als Bernado deed, dan verdien je ook niet om door te gaan. En wat vond je van Grealish?? Typisch dat je hem niet benoemd maar Carvajal wel die uitgerekend vandaag solide speelde..

17 april 2024 om 23:53

carvajal heb ik nooit zo een hoge pet van op maar vandaag speelde hij niet slecht. Was inderdaad een beetje aan het zuigen en doen maar dat irriteert niet als je neutraal bent.

17 april 2024 om 23:57

@straatvoetbal
Ik was neutraal. Ik vind beide clubs helemaal niks. En toch vond ik Carvajal een vreselijk mannetje en ergerde ik me kapot aan m. Zo'n speler zou nou gewoon snel geel moeten krijgen..

18 april 2024 om 00:15

Dat irriteert juist als je neutraal bent, voor de wedstrijd volkomen neutraal, maar door dit soort trekjes en de spelopvatting van Real hoopte ik op city.

Hoe kan je nou met zo'n fantastische selectie zo spelen als Real doet. Tegen Leipzig ook al goed weggekomen. En dan zijn er ook nog 'voetbal' supporters die dit geweldig vinden. Geef mij maar de wedstrijd van vorige week.

18 april 2024 om 00:42

Waar waren jullie vorig seizoen toen Silva herhaaldelijk aanslagen pleegde op achillespezen van tegenstanders en niet een keer bestraft werd voor wat gewoon meermaals rood had moeten zijn? Toen waren jullie allemaal muisstil. En nu moet je wat te piepen hebben dus pik je maar Carvajal eruit die gewoon alles in de strijd gooit voor een resultaat en zelfs respect van Grealish krijgt? Wat een zwaktebod. Ik blijf lachen.

18 april 2024 om 03:12

Hierboven was je nog voor Real? Wat is het nou? Real is 100% verdiend door. Ze kozen verstandig hun gevecht uit. Simpel voetbal is het moeilijkst om te spelen

18 april 2024 om 05:51

Toen zat ik ook thuis op de bank me kapot te ergeren aan Silva. Net als ik me gisteren weer heb zitten ergeren aan Vini Jr. Boos worden op Grealish dat hij schwalbe maakt en dan nog geen 2 minuten later zelf een schwalbe maken....

17 april 2024 om 23:53

Euhmmm ben je Ajax vergeten?? Dat was de grootste onverdiende overwinning ooit.Die vond ik nog erger.. is geen troll maar reactie op zeldzaam onverdiende overwinning

17 april 2024 om 23:55

Real Madrid 2 jaar geleden. Tegen psg, tegen city en tegen liverpool waren ze stuk voor stuk de mindere. Toch winnen ze het toernooi aan het einde. Real madrid blijft een unieke club.

18 april 2024 om 15:39

@tomasderksen

Tja, wat is dus 'de mindere'. Real is een team wat perfect op momentum kan spelen en op elke manier, wat in een teamsport als voetbal op het hoogste niveau misschien een van de belangrijkste kwaliteiten is, want dit is ook iets waar 'geluk hebben' vaker uit bestaat in een sport als voetbal.

Vooral aangezien Real gewoon consistent heeft laten zien dat als ze echt moeten echt vrijwel niemand ze van scoren afhoudt, lijkt het me gewoon dat men vaak te oppervlakkig naar voetbal kijken en kijken naar wat beter 'oogt'.

17 april 2024 om 23:57

Vond het absoluut niet onverdiend. Dit is hoe Real speelt en dat doen ze fantastisch. Al was m.n. de tweede helft niet perse leuk om te zien voor de neutrale kijker. City te lafjes, te weinig willen forceren, niet direct genoeg. Pas toen die Doku er in kwam begonnen ze echt aan te dringen.

17 april 2024 om 23:58

Zeldzaam? Dit is hoe Real jaar in jaar uit de CL won. Matig spelen ten op zichten van veel tegenstanders, maar wel de wedstrijd weten te kantelen door of zwaar veel geluk, of puur op mentaliteit.

18 april 2024 om 00:07

Hoe had real anders kunnen winnen denk jij? We hebben een Nacho, Vázquez en Diaz uiteindelijk rondlopen?

18 april 2024 om 00:08

Met al dat foute geld bij Man City vind ik de term onverdiend altijd lastig. Ja, ze waren voetballend beter nu, maar blijkbaar niet goed genoeg. Het gaat uiteindelijk om goals maken, dat hebben ze na gelaten. Dan is er niets onverdiend aan in mij ogen.

18 april 2024 om 00:11

Als je als Real Madrid met Emirates op je borst en honderden miljoenen oliegeld in de zak rondloopt, dan kan je toch moeilijk geloofwaardig lopen klagen over City en hun foute geld.

18 april 2024 om 00:18

Jij vergelijkt appels met peren Hangover96. Real Madrid heeft geen FFP overtreden. City heeft 135 aantijgingen aan hun broek hangen waar niks mee gedaan wordt.

Emirates is gewoon luchtvaartmaatschappij die shirt-sponsor is van Real Madrid.

18 april 2024 om 00:40

Ik heb er niks tegen dat Real door is (of tegen Emirates) maar kom op man, je kan met zo’n sponsor niet de moraalridder gaan uithangen.

18 april 2024 om 01:00

Was inderdaad ook een slecht voorbeeld. Een goed voorbeeld zou gaan over een dictator die real groot heedt gemaakt.

18 april 2024 om 08:13

@hangover96: Volgens mij is een sponsor iets anders dan een eigenaar die op allerlei manieren de FFP probeert te ontduiken (en toen die er nog niet was, megaverliezen heeft geleden).

18 april 2024 om 15:43

@hangover

Het gaat hier niet om het moraal van de Emirates gelinkt aan Qatar. Het gaat hier om het feit dat als Real de regels zo zou buigen als City dat Real waarschijnlijk ook een team kon bouwen waar elk positie driedubbel gedekt is waardoor City veel fitter ook is aan het eind van het seizoen dan een Real, omdat zij consistent zonder problemen kunnen doorwisselen en Real dit enkel op het middenveld kan zonder veel kwaliteit te verliezen.

Punt is, wat Real doet is legaal, wat City doet niet. Dit gaat even puur om het voetbal gedeelte.

18 april 2024 om 00:08

Zelden een team zo door zien gaan? Real Madrid heeft al jaren patent op dit soort knock-out rondes overleven, dit is wat ze doen. Denk je dat er 1 Real fan over klaagt?

18 april 2024 om 00:19

1-0 kwam vroeg en waarom zou je dan nog voetballen? Je speelt niet tegen koekenbakkers en dan probeer je die 1-0 over de streep heen te trekken. Ze hebben goed geleerd van de 3-3 (vorige wedstrijd).

18 april 2024 om 00:26

Ze speelde naar hun kunnen, niemand walst zomaar over Real Madrid heen, de club heeft iets magisch als het er op aankomt in de Champions League, Real speelde als Atletico vanavond, maar puntje bij paaltje flikken ze het alsnog. De beker gaat gewoon naar Madrid dit jaar, dat kunnen we wel vaststellen.

18 april 2024 om 00:34

Lekker janken gozer.

Real stond verdedigend ijzersterk. Dit was pure tactiek.
Bovendien: iedereen weet dat er geen team op aarde is die het voetballend wint van City. Ook Real Madrid niet.

18 april 2024 om 00:49

Onverdiend? De gene die wint na 90 minuten of na verlenging en strafschoppen wint gewoon verdiend tenzij de scheidsrechter een fout maakt ?

18 april 2024 om 07:47

Riliqium, hoezo onverdiend? Real heeft gewoon heel goed verdedigd. Daar kun je ze ook de credits voor geven. Naar City gaan en tegen hun vol op de aanval gaan in zelfmoord dus kozen ze voor deze tactiek die ze overigens ook erg goed uitvoerde. Ik vind eigenlijk dat Real juist alle complimenten verdient omdat ze hebben laten zien ook instaat te zijn erg goed te kunnen verdedigen als het moet. Ik zie ze zeker weer de finale halen.

18 april 2024 om 14:37

Ajax tegen Bodo vergeten?

Anti voetbal helaas gewonnen vandaag, wat een enorme bus stond er voor het doel van madrid. Ongekend

17 april 2024 om 23:51

Jank nog meer. Dit is voetbal wordt niet altijd gewonnen door mooi voetbal.

17 april 2024 om 23:52

Verdedigen is gewoon een onderdeel van voetbal en dat heeft Madrid geweldig gedaan vandaag. Vind er niets onverdiend aan.

17 april 2024 om 23:57

@jacco Ik waardeer goed verdedigen enorm, maar als voetbalfan had ik wel gehoopt dat Real aan de bal veel meer had laten zien. Ik ga er liever uit tegen Real door goed voetbal zoals in Madrid dan op deze manier

18 april 2024 om 00:08

Precies, het defensieve aspect was geweldig uitgevoerd maar wat ze aan de bal deden was beschamend op de eerste 15 minuten na. Ik heb er geen probleem mee als men in bepaalde wedstrijden het balbezit aan de tegenstander laat maar doe dan wel iets met de openingen op de counter. Neen, elke 2e bal en eerste bal in de omschakeling waren voor City.

18 april 2024 om 00:13

Ik ga ook liever tegen een City eruit, waar een Sheikh geen FM speelt.. Ben benieuwd wanneer de vonnissen van die 100+ zaken worden uitgesproken.

18 april 2024 om 00:54

@real8: elke 2e bal en 1e bal in de omschakeling was voor City, maar dat was ook een verdienste van City die goed stonden, en met Bellingham die op zijn tandvlees loopt, Vini die niet fit lijkt en een ploeg die het hele jaar al zoveel minuten en meters maakt omdat een complete centrale verdediging inclusief keeper eruit liggen, waardoor je veel druk legt op de verdedigers die nog overeind staan, dan kan het dat je een keer zo voor de dag komt tegen de allerbeste ploeg van de allerbeste competitie met de allerbeste coach en de allerbeste middenvelder en de allerbeste doelpuntenmachine, etc. etc. etc.

18 april 2024 om 00:56

Real voetbalt alleen als het moet voetballen, was city op voorsprong gekomen had je een ander Real gezien. Als ze aanzetten is Real ook toch prachtig voetbal in staat, helaas doen ze het te weinig. Maar tactisch gezien met deze selectie tegen dit city is het gewoon een staaltje wereldklasse van Ancelotti en Real.

17 april 2024 om 23:52

Typische Nederlandse opmerking natuurlijk weer dit. Eens, ook geen fan van dit spel, maar alleen de winst boeit. Zoveel echte kansen heeft city ook niet bij elkaar gevoetbald. Beetje dezelfde ziekte die het NLs elftal vroeger altijd had, veel de bal maar alleen maar rondtikken op zoek naar de vrije man. Zuid Europees voetbal is puur op resultaat, dan krijg je dus dit.Zoals ik zei, ik had ook liever met mooi voetballen gewonnen, maar dit is wel realistisch voetbal. De aanval van Madrid is veels te magertjes, als je Diaz en Vázquez alleen nog maar hebt…

17 april 2024 om 23:54

Als andere ploegen tegen real verdedigen, dan is het een schande, maar als real het doet is het slim

17 april 2024 om 23:56

Hoor je mij niet zeggen hoor.

18 april 2024 om 15:46

@goat10

Ik hoor echt vrijwel nooit iemand die Real supporteert zeggen dat het een 'schande' is als andere ploegen tegen Real verdedigen. Leuk om te kijken? Dat niet, maar een schande dat een minder team dan Real beslist te verdedigen tegen Real?

En sneeuw is wit en water is blauw.

18 april 2024 om 18:53

goat10 moet je niet heel serieus nemen. Hij leeft in een omgekeerde fantasiewereld. De realiteit is als andere ploegen tegen Real verdedigen met 2 bussen, dan vindt hij dat prima, als Real het dan 1 keer doet is het volgens hem een schande.

17 april 2024 om 23:53

Eens maar het resultaat is er. City is de betere ploeg. Dan kun je wel lekker aan gaan vallen maar dat heeft geen enkele zin.

18 april 2024 om 00:01

Er zit echt nog een hele wereld tussen blind aanvallen en wat Real vanavond liet zien. Maar ook de mensen die van dit verdedigen genieten kunnen niet ontkennen dat je ook geluk hebt gehad vanavond, want die pingels zijn een loterij.

18 april 2024 om 00:05

Klopt, en ik kijk hier ook totaal niet met plezier naar hoor. Verdedigen is een kwaliteit maar leuk om te kijken is het absoluut niet. Real heeft zeker geluk gehad, dat kan niemand ontkennen.

17 april 2024 om 23:54

Waar draait het allemaal om? Winnen. En in Madrid weten ze dat als de beste. Dus jij verwacht dat ze als gekken gaan aanvallen en kapotgemaakt worden door City? Klasse gevoetbald door Real Madrid!

18 april 2024 om 00:01

Zie hieronder een hoop mensen die het resultaat heilig vinden en mij weer proberen aan te vallen, maar ik zet vooral de tv aan om mooi voetbal te kijken. Ik ben van beide teams geen fan, maar als je dan 120 minuten lang naar betonvoetbal te kijken wordt ik niet vrolijk. Vooral als je ziet dat beide teams gelijkwaardige teams hebben (zowel op kwaliteit en qua marktwaarde) verwacht ik over en neer spel, en geen Atletico voetbal dat ik vandaag heb gezien.

18 april 2024 om 00:05

Precies, grappig dat Real fans ineens met een verhaal op de proppen komen dat City beste team ter wereld is en dat dit dus een logische speelstijl is. Zelf lopen ze de rest van het jaar met een heel ander verhaal te pochen, maar goed.

18 april 2024 om 00:50

@ klapstoel Dan moet je je tv uitzetten. Als Perez weer een CL beker in de prijzenkast legt dan denkt er niemand bij Real aan jouw mening.

18 april 2024 om 01:02

Ach hou toch op met je onzinverhaal. Je had natuurlijk graag gezien dat City ons met 8-0 van tafel mepte. En nu ben je zuur dat dit niet is gebeurd. Jammer dan. Wanneer we de sterren van de hemel spelen en glansrijk winnen dan bedenken jullie wel wat anders, dan is het de scheidsrechter, het te hoge gras, de sproeiers die te lang hebben gedraaid, de temperatuur van het kopje thee van Pep dat net een duizendste graad te lauw was of Generaal Franco.

18 april 2024 om 15:51

@klapstoel88

De teams zijn niet gelijkwaardig. Veel spelers van Madrid vooral voorin zoals Vini, Bellingham en Rodrygo als ook achterin lopen op hun tandvlees, omdat het team niet op elke positie driedubbel bezet is als City en zij dus niet alleen minder fit zijn op dit moment, maar ook spelers als Diaz, Joselu en Vazquez als enige opties hebben als aanvallers waar Vazquez in werkelijkheid zelfs al jaren eigenlijk een rechtsback is.

De basis op papier is gelijkwaardig aan elkaar. In praktijk heeft City velen malen meer wapens en diepte en dus meer fitte spelers.

Volgend jaar met Mbappe, Endrick Davies en naar geruchten potentieel Saliba? Dan kunnen we gaan spreken van een gelijkwaardige selectie en zelfs dan zal het team van City in totaliteit breder zijn.

18 april 2024 om 07:16

Eerst zeikt iedereen dat city niks mag winnen want "olie club". Nu is Real anti voetbal? Echt schreeuwende "fans" als jou, en geloof me daar zijn er heel veel van, ruïneren voetbal

Lunin heeft heeft Real eigenhandig naar de halve finale gespeeld. Was tijdens de wedstrijd al heel belangrijk maar hoe geniaal was het om te blijven staan bij die penalty van Silva! Ancelotti geniaal zeg, goeie tactiek gekozen. 😂Gefeliciteerd Realfans.

17 april 2024 om 23:52

Bizarre statistiek met 11 gestopte penalties uit 23 stuks in totaal. Echt heel goed

18 april 2024 om 01:04

Die gemiste penalties waren gewoon ontzettend slecht. Die had elke keeper kunnen pakken.

Wat een verschrikking.... Dramatisch tot nauwelijks voetbal van Real en ze zijn nog door ook.

City had het natuurlijk allang moeten afmaken... Maarja ze hebben het nagelaten.

17 april 2024 om 23:55

Wie niet sterk is moet slim zijn.

18 april 2024 om 00:39

Dat is dus t probleem, real heeft een heel behoorlijk elftal dus ze zijn best sterk maar speelden alsof ze top oss zijn

17 april 2024 om 23:58

Enige manier om city te verslaan was op deze manier. Verschrikkelijk was het zeker maar beter dan 4-0 klop krijgen.

Ongelofelijk. Niet verdiend, maar daar hebben we schijt aan.

Hasta el final, Hala Madrid!

17 april 2024 om 23:56

Niet verdiend. Die term hoor je echt alleen in Nederland. In Spanje gaat het om de winst en dit City is een van de beste teams aller tijden, dus logisch dat er een busje geparkeerd wordt.

Lekker man. Weer 2 wedstrijden verdedigen in de halve finale. De neutrale kijker verliest hier.

17 april 2024 om 23:51

Welnee, heb er echt van genoten vanavond. Was echt spannend.
Knap van Real want war had City een hoop kansen, vooral de eerste helft.

17 april 2024 om 23:51

Nou de neutrale fans heeft in Bernabeu fantastisch voetbal gezien waar Real Madrid daar zichzelf tekort heeft gedaan. Daar moest het gespeeld zijn, helaas misten wij enorm veel kansen.

18 april 2024 om 00:09

Typische reactie weer van iemand met een Real brilletje. Je scoort vorige week de eerste 2 goals met enorm veel mazzel, gingen via een City speler. En op het einde scoor je nog een wereldgoal waardoor je er een punt uithaalt. Een xG van 0,65 vorige week, maar jij vond dat ze dus wel 6x hadden moeten scoren ofzo?

18 april 2024 om 15:57

@silverfront

Veel mazzel? Dat een bal via een speler er in gaat nadat je een team compleet weg speelt, lijkt mij geen mazzel.

Je weet ook best wat er bedoelt wordt. Als Real zorgvuldiger omging met hun kansen(niet perse schoten op doel, maar kansen) zouden ze waarschijnlijk al na de eerste helft de wedstrijd in handen hebben.

Real heeft gister weinig schoten op doel gehad. Dit komt omdat ze wel 3-4 keer een counter verkeerd uitspeelden waardoor het niet tot een schot leidde, maar betekent dit dat het geen velen malen grotere kans was dan sommige schoten op doel?

17 april 2024 om 23:54

Ik heb me anders prima vermaakt. Is tot de laatste seconde spannend gebleven en een hoop strijd gezien.

18 april 2024 om 00:00

Ik vond het anders een hele leuke en spannende pot. Had er niks aan gevonden als real druk ging zetten en dan 4-0 verliesr, is de spanning er gauw af…

Hahah hoe flik je dit toch keer op keer Real Madrid. Je bent 110 minute nergens en toch ga je door tegen een City die ultra dominant was. Bizar.

Lunin helden rol in de penalty fase zoals ik voorspeld had.

Als iemand hier vandaag kon winnen was dat Real Madrid wel.

Bye bye City, Bye bye Guardiola en zijn fans en iedereen weet wel wie ik bedoel.

17 april 2024 om 23:50

Zei het net in mijn vrienden groepsapp. Real heeft een aura over zich heen in de cl. Alsof ze extra kracht krijgen. Gefeliciteerd

17 april 2024 om 23:52

@CMG-

Gefeliciteerd met de overwinning ondanks dat City de betere was, blijf ik het mooi vinden dat er tenminste nog een club van Laliga nog in de CL zit.

Ik zie jullie ook in de finale komen en ik denk dat de finale Real-PSG wordt.

Ondanks dat ik het rivalen nooit gun om prijzen te winnen. Hoop ik van harte dat jullie de 15e CL pakken en pak die PSG aan in de finale!!

17 april 2024 om 23:54

En geen clubs meer uit de PL in de halve finales. Ook al tijdje niet meer zo geweest volgens mij.

17 april 2024 om 23:55

@Boinder

Volgens mij wel.

17 april 2024 om 23:56

Dat is nog eens een sportieve reactie zeg! Ik ben geen Barca of Real fan, maar dit vind ik dan wel weer mooi! Ik had het City wel gegund gezien het spel, maar niet altijd de beste kan winnen dus goed gedaan van Real.

17 april 2024 om 23:58

@Boinder, dat is ook wel weer lekker. Over met dat eindeloze Premier League geneuzel voor nu even. Gefeliciteerd, maak er een mooie avond van!

18 april 2024 om 00:13

@messi; tnx, zo kan het ook! Tot zondag

18 april 2024 om 00:21

@tobyjapie

Tot zondag!

18 april 2024 om 09:45

Kudos voor je reactie! Dank je wel bro! Het was 120 minuten Alles geven maar we hebben het olieclubje eruit geknikkert en in ieder geval ervan weerhouden om de CL back-to-back te pakken!

Op naam het weekend, hopelijk kunnen we allebei genieten!

18 april 2024 om 14:31

@unbeliebeble

Graag gedaan broeder van me, en helemaal gelijk ook City was echt wel de betere maar die Lunin heeft ook echt geweldig gekeept.

Tot zondag bro mogen de beste winnen!

18 april 2024 om 00:14

Ongelofelijk, Real kon 110 minuten de bal niet eens 3 keer overspelen en toch flikt Ancelotti het weer met deze tactiek. Des te heerlijker dat Pep met zijn eindeloze getik eruit vliegt.
Real heeft ook niet materiaal voorin om gevaarlijk te zijn, Vini/rodrygo hebben misschien 1 leuk seizoen gehad maar verder zijn ze zwaar overschat. Voorin moet flink geïnvesteerd worden met hopelijk Xabi als coach.

Jaaaaaaaa! OMG dat je dit nog na strafschoppen wint zeg! Echt niet normaal joh. Bedankt Lunin! Ancelotti heeft er een zooitje van gemaakt. Maar goed geluk heb je nodig. Want aan de andere kant is Man City uit in het Etihad wel de moeilijkste wedstrijd die je kan hebben. Dus dat niveau kom je niet meer tegen. Op naar de halve finale wat ook een kraker gaat worden tegen Bayern.



17 april 2024 om 23:52

Haha dat de enige van wie ik verwacht dat ie sws zn strafschop ging maken hem mist.. en Rudiger had ik echt van verwacht dat ie hem het stadion uit zou schieten. Gefeliciteerd Modric, nu maar gewoon de (geen idee hoeveel) volgende CL beker maar weer pakken hahah. Alles beter dan dat PSG.

18 april 2024 om 00:07

@modricmagic

Van harte kerel, ik ben er wel zeker van dat jullie nu jullie 15e CL gaan pakken en gun het jullie echt.

Finale PSG-Real zou mooi zijn Mbappe die tegen zijn toekomstige club gaat spelen. hoop van harte dat jullie die oliesjeik leren wat echt voetbal is!

18 april 2024 om 04:22

Die oliesjeik heeft geen bij elkaar gekochte team staan momenteel (op mbappe na) . In tegenstelling tot City. Waarom moet die oliesjeik een lesje leren?

18 april 2024 om 16:05

@utregsecur

In werkelijkheid naar mijn idee vallen beiden teams erg mee en staan vooral bekend om het kopen van spelers die nog niet persé bekend stonden als absolute wereldtop maar er tegenaan zitten of veel potentie hebben.

Ook PSG deed eens in de 3 jaar een aankoop als Neymar, Mbappe of Ibra, maar naar mij idee hebben beiden clubs niet consistent wereldtoppers gekocht en bij PSG is dat naar mijn idee zelfs wat hun vaker opbrak omdat ze blessures van spelers als Neymar, Marquinhos of een Verratti vaker niet goed konden opvangen.

18 april 2024 om 01:07

Ancelotti heeft jullie wederom juist geholpen. Het was zijn anti voetbal tactiek wat jullie de overwinning heeft gegeven en 2 spelers die de bal slechter dan slecht inschoten. Keeper heeft jullie niet door de strafschoppen serie geloost.

18 april 2024 om 16:09

@musi26

Het is geen anti voetbal. Getafe speelt anti-voetbal. Madrid speelde gewoon verdedigend. Er is meer qua voetbal dan aanvallen en los van dat heeft Guardiola en Cruyff altijd uitgesproken dat hun tactiek als eerste verdedigend is en vanuit dat aanvallend.

Het idee van het behoud van de bal en enkel risico nemen als er ruimte valt waarbij City speelt met in principe 4 centrale verdedigers waar de 'backs' naar binnen komen om transitie voetbal van de tegenstander te counteren is puur met een verdedigende insteek, maar dan met de bal.

Het 'als de tegenstander de bal niet heeft, kunnen zij niet scoren' concept. Klinkt dat aanvallend naar jouw idee?

Real Madrid, De grootste voetbalclub van de hele wereld, De Koninklijke… alvast dat wordt er gezegd. De Onderdanige past beter. Ik vind het persoonlijk zeer deprimerend om ieder seizoen de grootste club ter wereld te zien spelen als een stelletje broekschijters. Ik kan me nog amper wedstrijden in de knock-out fases herinneren van de laatste jaren waar Real de bovenliggende partij was, zelfs in hun jaren waar ze de cl wonnen. Ik heb helemaal niets met teams zoals City integendeel, maar het voetbal heeft toch verloren vanavond.

18 april 2024 om 00:07

Finale 4-1 tegen Liverpool , finale 4-0 tegen Juventus
Real heeft het gewoon slim gedaan. Kwam ook door die vroege 1-0 die ze tot 10 min voor tijd vast hielden. Daar gokte ze op. Ancelotti blijft een Italiaanse trainer als het om overwinningen gaat. Gewoon prima gedaan.

18 april 2024 om 00:55

3-1 tegen Liverpool en 4-1 tegen Juventus. Waarin de wedstrijd tegen Liverpool niet echt gedomineerd werd. Al met al maakt dat natuurlijk geen fluit uit als je de beker wint, resultaat is het enige wat telt want daarmee kerf je je naam in de voetbalhistorie. Daarom is Real de Koninklijke, de allerbeste

Om City in vorm te verslaan moet je hard werken, slim spelen en een beetje mazzel hebben, en Real heeft het alledrie gedaan. Misschien niet rechtvaardig, maar wel knap hoor.

Misschien had je toch beter de bruyne en Haaland er in kunnen laten wat een slechte penaltys van silva en kovacic. Maar ja anti-voetbal heeft vandaag gewonnen en het zou me niet verbazen als real madrid dit gewoon door trekt

17 april 2024 om 23:57

Ik kan me de wissel van Haaland nog ergens voorstellen, dat je met een nieuwe spits iets probeert te forceren. Maar had de Bruyne nu inderdaad echt geen 8 minuutjes door kunnen spelen?

18 april 2024 om 03:38

Blijkbaar niet want Guardiola heeft gezegd na de wedstrijd dat De Bruyne daar zelf om heeft gevraagd.

Madrid wint de CL, verschrikkelijk spelen maar toch winnen..

Ondanks dat City echt fantastisch voetbal speelt, kan ik er toch niet zo van genieten. Het is de (olie)machine waarvan ik gehoopt had dat ie nooit gemaakt was.

City de betere, Real Madrid ook een waardig halve finalist.

Tenslotte, wat is Bellingham toch ongelooflijk balvast.

Lelijk en mooi gewonnen..

Laten we eerlijk zijn. Die Guardiola moet naar een echte traditionele club. Dit ziet er gewoon niet uit. Totaal geen beleving en passie. De emoties die destijds aanwezig waren bij Barcelona zijn er helemaal uit. Gefeliciteerd Madrid! Selectie is niet indrukwekkend, maar dit is gewoon ervaring en gogme.

Yes yes yes. Zooo ben wel 2 kg afgevallen door de spanning. Hala Madrid.
Prachtige 2 wedstrijden gezien van deze geweldige ploegen.

17 april 2024 om 23:52

Prachtige wedstrijd vandaag? Met 10 man achter de bal?

17 april 2024 om 23:54

Qua spanning zeker. Vond dit echt een wedstrijd waar het billen knijpen was. En dat je dan uiteindelijk wint door Lunin maakt het voor mij prachtig.

17 april 2024 om 23:53

Ik ben 2kg aangekomen van de stress van gister. Gefeliciteerd

17 april 2024 om 23:56

Haha sterkte maat. Dit is wel een voordeel voor jullie mbt komende zondag. Denk dat er heel wat pijntjes ( Vinicius , carjaval ) nog wel eens een belangrijke rol kunnen spelen zondag.

Crystal Palace door naar de halve finale. Sorry, maar ik kan als Real fan hier niet van genieten. Ancelotti, aub na dit seizoen ontslaan. Kan gewoon niet op deze manier verder.

18 april 2024 om 00:00

Ancelotti wint La Liga en de CL. En nog niet tevreden ?

18 april 2024 om 00:16

Gaat mij om de manier waarop. Is gewoon beschamend om met dit materiaal, zo verdedigend te voetballen.

18 april 2024 om 00:22

Dan kan je die vorige vier CL titels van Zidane en Ancelotti ook wel inleveren, die werden ook niet bepaald met flitsend aanvallend voetbal behaald.

18 april 2024 om 01:11

Klopt. De laatste met leuk voetbal was nog met seedorf.

Het is gebaseerd op de onderbuik, ik heb geen idee of het feitelijk klopt, maar mijn gevoel zegt me dat je Madrid alleen kan verslaan in Bernabeu. Als je ze (zoals vandaag) op hun eigen helft treft dan is het nagenoeg onmogelijk om ze te verslaan, zelfs met strafschoppen zijn ze mentaal zo enorm sterk!

Wat een bittere triomf voor het anti-voetbal vandaag.

18 april 2024 om 00:34

Nouja zo flitsend was City toch ook niet? Natuurlijk wel een enorm overwicht. Maar Real kreeg ook kansen, zeker in de verlenging, om het te beslissen. City heeft in principe de betere ploeg en vorm, dan moet Real wel realistisch zijn. Vond ze niet smerig lelijk, gewoon naar hun mogelijkheden. Plus tsja, de manier waarop City groot is geworden is ook een vorm van anti voetbal.

Ouderwets genieten van Real. Bijzonder dat het bijna allemaal verdedigers zijn van Real die de penalty's feilloos inschieten. Ik ben heel blij. Hala madrid

Sneijder - niet geheel onpartijdig - vond het gelijkwaardig, met een verdiende strafschoppenreeks. Bizar. Man city was de positieve ploeg en had hier door moeten gaan. Knap gedaan van Real, wang verdedigen hoort er ook bij, maar niet mijn voetbal.

Hele wedstrijd park the bus en dan zo winnen. Real en hun UCL geluk blijft voortbestaan. Ongelofelijk. Proficiat dan maar.

Heerlijk. Nu de CL pakken en investeren aankomende zomer!


Lunin is echt een geweldige keeper zeg. Madrid mist het hele jaar het centrale duo en de 1e keeper en is in staat om vandaag zo een partij te kunnen verdedigen, niks anders dan lof.

VAMOSSSSS. Er is maar 1 team die dit kan! HALAMADRID

Heerlijk. En dat met Vazquez, Nacho en Rudiger als penalty nemers.

Gefeliciteerd Madridista’s!

Resultaat telt. City 120 minuten de baas maar je koopt er weinig voor… Het is een mentaliteit die rond de club hangt.

City heeft zichzelf tekort gedaan, maar dit is schijnbaar de manier om ze te verslaan. Met countervoetbal en voor de pot hangen. Guardiola is weer in het mes van een verdedigend team gelopen.

Ik zou een heel relaas op kunnen hangen over hoe dit anti-voetbal is en hoe onterecht het was, maar ze zijn gewoon door. Niemand geniet hier denk ik van, behalve de Real fans, maar ze staan straks gewoon weer met die beker in hun handen.

17 april 2024 om 23:55

Welnee, hier kan ik echt van genieten. City had al 42 keer niet thuis verloren op rij. Dan is dit de enige manier. Ook dit is voetbal.

18 april 2024 om 01:41

Tja het was vooral verdedigen inderdaad want de druk die City geeft als ze thuis spelen is immens. Logisch dat ze al ongeslagen waren sinds december 2022. Met afstand de moeilijkste pot die je kan spelen. Als je niet alles geeft ga je hier dik vanaf zoals we vorig jaar ook hadden.

Lekker hoor City eruit. Nu nog een uitglijder in PL en het feestje is compleet.

City Fans met hun "Wembley Express" Heerlijk dat we ze eruit knikkeren, nu tegen Bayern wat ook enorm zwaar gaat zijn

18 april 2024 om 00:36

Arsenal tegen Bayern waren opeens ook Arsenal fans die iets te veel hoop hadden. Opvallend hoe die fans de PL overschatten of anderen onderschatten. Maar City had ook wel echt een beetje pech, qua team zijn ze natuurlijk waanzinnig goed en horen ze een finale te halen.

Bizar. City vele malen beter, maar vergeten te scoren. Vond ze in de laatste fase van de wedstrijd ook niet agressief genoeg richting de goal. Veel te veel rondom de 16 rondspelen en te weinig geschoten vanuit de as op momenten dat het kon. Ik kan zo 10-15 momenten verzinnen waar op 18 meter een vrij moment was om te schieten, maar dan toch weer terug kappen. Vanaf de strafschoppen weet je dan eigenlijk al wat er gaat gebeuren, dat zit toch ergens in de hoofdjes. En Lunin blijkt echt een killer te zijn. Gefeliciteerd Madrid-fans, de Koninklijke flikt het weer.

Spaanse ploegen versla je nou eenmaal lastig. Behalve Barcelona natuurlijk de laatste jaren.

18 april 2024 om 00:23

PSG heeft er toch net behoorlijk moeite mee gehad, Barcelona had grote kans om te overleven.

Wat hou ik toch van zulke zure negatieve reacties over Real Madrid.
Dat is altijd zo geweest in Nederland en zal nooit anders zijn. Altijd maar hopen dat ze eruit vliegen. Altijd maar hopen dat ze worden vernederd.
Madrid is 1 van de beste clubs ter wereld en daar kunnen vele helaas niet tegen

Hala Madrid

18 april 2024 om 00:01

Madrid is totaal niet mijn ploeg maar je kan niet anders dan toegeven dat het de beste club ter wereld is.

18 april 2024 om 00:09

Dat “hala Madrid” stoor ik me alleen al aan haha !

Madrid is idd 1 van de beste clubs. Maar die zijn vandaag gewoon vernederd. Van kastje naar het muurtje gestuurd. City maakte hun kansen helaas niet af. 16 corners om 0. Sorry maar dan heb je gewoon helemaal niks in te brengen. Ik vond dat aardig schrik barend.

Maaaar hoe ze verdedigde dat was puik werk. Maar het blijft anti voetbal en is niet om aan te zien !

18 april 2024 om 01:01

Doorgaan naar de halve finale is niet vernederd worden. Vorig jaar verloren ze 4-0 in Manchester en hadden ze niks in te brengen, dat was een vernedering. Dit jaar waren ze daar op voorbereid en zijn ze nu door. Enige die vernederd is is City, het is alsof je met een Ferrari tegen een e-bike gaat racen en je verliest met je Ferrari.

18 april 2024 om 02:41

Ja inderdaad. Ik denk dat iedereen in Madrid zich kapot schaamt dat ze in de halve finale van de Champions League staan.

18 april 2024 om 08:46

Kastje naar de muur? Door dat eindeloze gebrei van City?

Je kunt zeggen wat je wil. Real Madrid heeft t slim gespeeld. City was natuurlijk heer en meester vandaag. Was een zeer aantrekkelijk duel

dit is niet de eerste keer dat een onverdiend ploeg door gaat in the UCL prime barca was tegen chelsea in halve finale wanneer weet ik niet meer en tegen inter van mourinho was barca vele maal beter maar ging inter door kan gebeuren dit is ook de goed en de slechte kan van dit mooie sport

17 april 2024 om 23:55

2012 tegen Chelsea.. dag herinner ik me nog heel goed. Zat toen zelf in het stadion.. die Torres 1 op 1 ging op Valdez. Langste moment van mn leven 😂

Wat is dit zuur zeg zo ontzettend onverdiend dit. Er was maar 1 ploeg die verdiende om door te gaan en dat was City. Maar in voetbal wint de beste ploeg niet altijd. En vaak is het zo als je in de knockoutfase van de CL tegen Real speelt dat je 90 minuten lang dat bal hebt en meer kansen hebt maar Real gaat door. Dat zagen we vanavond en dat zagen we zovaak hiervoor. Zal ongetwijfeld tegen Bayern ook weer gaan gebeuren. Bayern de bal en de kansen. Real gaat door.


Desalniettemin gefeliciteerd Real Madrid fans

18 april 2024 om 00:14

Het enige verschil is dat Bayern Kane heeft. Vind Haaland echt een goede spits dat zeker. Maar Kane is in het mee voetballen echt vele malen beter. Heb niet het idee dat Real doorgaat tegen Bayern. Al is het natuurlijk afwachten.

18 april 2024 om 09:01

Weet niet of je Bayern - Arsenal net hebt gezien maar dat was echt een totaal ander niveau dan City - Real. Real is gewoon de favoriet tegen Bayern, die zijn dit seizoen echt niet best. Arsenal was gisteravond zo mak als wat.

Wat blijft het een prachtige sport. Ik moet aan prime Inter denken. Ook zo efficient voetballen en het werkt gewoon. Gefeliciteerd madridistas!

Real speelde alles behalve goed maar City maakte ook hun kansen niet af. Met enkel hoge percentage balbezit wordt het ook niets. En Bernardo's genomen penalty was ook maar raar.. Thanks Lunin!

Toch wel een masterclass verdedigen van Real, Ancelotti heeft ze perfect neergezet. Ben benieuwd hoe ze Bayern gaan bestrijden, ik verwacht weer totaal ander voetbal

Lewandowski uhum bedoel Haaland speelde zo als Lewa vandaag. Waarom moet Kovacic een penalty nemen?????? Silva die op de keeper schiet wauww. Doku moest minuut 45 erin bracht nog wat spannends.
Real Madrid gefeliciteerd met anti voetbal.

Het is lelijk, maar als je CIty 120 minuten lang zo in bedwang houdt dan heb je wel gewoon iets bijzonders gepresteerd.

Zweet in m’n bilnaat (sorry)

Hala Madrid🤍🤍🤍

18 april 2024 om 01:15

Ha ha ha Wario!, je bent echt niet de enige met zweet langs lastige plekken!

De kunst van verdedigen is toch ook indrukwekkend. We maakten slechts 1 fout verdedigend toen Rudiger de bal voor de voeten van De Bruyne caramboleerde, anders was de strijd al in 90 minuten beslecht.

Verdedigen moet je ook kunnen, vooral hoedje af voor Lunin!

Net als bij het Nederlandse voetbal. Mooi en attractief voetbal en uiteindelijk ga je naar hus…. Wat is die Rudiger toch fantastisch!!! Volgend jaar Davies en Mbappe erbij pfff

Real echte soldaten ahha

Wel goed voor het voetbal dat er eens geen Engelse club in de halve finale staat.

City meer balbezit maar de kansen waren in evenwicht. Ik kan niet genieten van het spel van real. 120min lang met de billen geknepen. Maar mentaal is er geen betere ploeg als real! Ze stralen altijd uit dat ze door zullen gaan, na de 1-1 ook. Geen probleem we gaan toch wel redden. Maar hoop echt wel op een wat leuker seizoen volgend jaar.

Ik vind dat de meest bekritiseerde speler Lunin niet voldoende credits krijgt in de reacties hier. Niemand is fan van hem, maar hij deed nagenoeg alles goed vandaag en had de ballen om stil te staan bij de penalty van Bernardo Silva.

18 april 2024 om 08:36

Er waren een aantal van ons die hysterisch reageerden op Kepa’s komst, waaronder ik. Ik ben zelfs zo overtuigd dat ik ivm zijn leeftijd hem zou laten staan volgend seizoen. Deze jongen is zijn potentie aan het waarmaken. Weet niet of Carletto hem benoemd heeft na de wedstrijd, maar dat mocht zeker gebeuren!

18 april 2024 om 19:10

Lunin? Bekritiseerd? Door wie? Niet door Realfans. Ik schreeuwde ook hysterisch mee dat Kepa weggegooid geld was toen we hem huurden. Ik vond hem altijd een loze grabbelaar. We hadden dit seizoen gewoon met Lunin en de jongens van de jeugd moeten draaien. Lunin is dit seizoen minstens een top 10 van de wereld keeper. Het is geen toeval dat we zo weinig tegengoals hebben en dat komt echt niet alleen door de goede verdediging die voor hem staat, want hij heeft ons dit seizoen al vaak genoeg behoed voor tegengoals die er bij andere keepers gewoon in hadden gelegen. Zeker bij Kepa.

Wat n penalty van rudiger zeg, feilloos.

Spannende pot en eigenlijk verdiende beide wel door te gaan en zou ook vrede ermee hebben gehad als city door zou zijn gegaan.

Maar dit is wel lekker zeg, helemaal voor Luka. Een penalty zo beroerd in schieten en niet erop afgerekend worden.

Ook dat onderonsje tussen carlo rn pep mooi

Die commentator jynxte Modric zijn strafschop, zonde. Dacht bij Nacho dat hij hem 100% ging missen maar die schoot hem echt onberispelijk binnen.

Real en de CL, het blijft een unieke combinatie.

18 april 2024 om 00:39

Ik dacht Rüdiger schiet 'm huizenhoog over. Wat een rare speler is dat, ook qua motoriek van zo'n penalty. Maar hij neemt 'm wel beter dan Modric. Toch knap van die verdedigers (ook van Ederson trouwens).

18 april 2024 om 08:36

Hij loopt met de souplesse van een flatgebouw maar hij schiet die pingel technisch gezien echt perfect binnen haha.

Maar toen die commentator ging noemen hoe feilloos Modric is met pingels en hoelang het geleden was dat Ederson er een had gepakt zei ik meteen ‘die gaat mis nu’.

Dit Real weet gewoon hoe ze een CL moeten winnen. Weten wanneer en hoe ze moeten lijden, weten hoe kalm ze moeten blijven, weten wanneer ze moeten toeslaan. De jonkies van Barcelona mogen hier echt een voorbeeld aan nemen hoe sterk ze mentaal moeten zijn.

Dit is geen geluk meer hoor, dit is ervaring, leepheid , dit is kunde. Het is lang niet mijn favoriete of ideale spelwijze, maar je moet er toch respect voor hebben

Ze hebben ondertussen het respect van heel Europa gewonnen, iedereen wil ze liever vermijden.

Guardiola mag zich achter het hoofd krabben met het vervangen van KDB en Haaland met een penaltyserie in het achterhoofd. Hij dacht het ervoor te willen klaren wat een enorm risico inhield.

Motm: In de 120 minuten -> Doku heeft een enorme impact gehad in de terugkeer van City.
Overall : uiteraard Lunin.

Felicidad Madridistas.

18 april 2024 om 00:05

Goede nieuws voor jullie is dat Madrid dit weekend nog uitgeput is. Hebben net 120 minuten in een rondo gestaan.

18 april 2024 om 00:09

@real8madrid

Bwa, wij hebben een uur met 10 man gevoetbald en nog is een mentale dreun van jewelste gekregen terwijl jullie net een mentale boost hebben 😃. Tegen zondagavond 21u in het Bernabeu zal je niets merken van die 120 minuten.

18 april 2024 om 01:42

Zegt toch niet zoveel haha. Barcelona heeft 3/4 van de wedstrijd met 10 man lopen spelen. En hebben ook alles gegeven tegen PSG. En dan achteraf ook nog verloren natuurlijk wat een mentale dreun was. Ook spelen wij thuis natuurlijk met het publiek achter ons. En ook nog is ongeslagen thuis.



Ik vind beide clubs echt vreselijk. En heb er totaal niks mee.
Maar als Luka een penalty mist sta ik te schreeuwen met WAT DOE JE. En toen de Bruyne scoorde stond ik te juichen haha !

Ik vond gaaf om te zien hoe city real helemaal zoek speelde.
Alleen maar aan het pushen waren. En dan is het best knap hoe ze zich stand hebben weten te houden.

Misschien een lichte voorkeur naar City vanavond qua spel.
Hoop dat Bayern real hun keer een lesje leert! Fijne avond

Prachtig! Sommigen zullen zeggen dat anti-voetbal heeft gewonnen etc, maar zelf vind ik dat de parkeer-de-bus tactiek zich loont zo nu en dan ook prachtig om te zien! De (amateur) verdedigers onder ons weten dat verdedigen zo ongelofelijk moeilijk is, laat staan tegen de beste team op de hoogste niveau. Verdedigen is een kunst en mag zeker meer gewardeerd worden.

18 april 2024 om 00:02

@AnchorFC

Ben ik niet mee eens, verdedigen/tomeloze inzet kan inderdaad wel af en toe mooi zijn. Echter vind ik verdedigen lang niet moeilijker dan aanvallen. Je hebt namelijk 0 initiatief en je speelt vooral in de reactie.

Niettemin wil ik Real’s prestatie zeker niet ondermijnen, ze hadden een plan en hebben deze perfect uitgevoerd.

18 april 2024 om 00:14

@FCBInsider1899

Een aanvaller zal zeggen dat aanvallen moeilijker is en zelfde geldt ook voor een verdediger. Als een verdediger moet je rekening houden met twee hersenen, je tegenstander die de bal heeft en de aanvaller die zich vrij probeert te lopen. Verder vind ik verdedigen een meer team opdracht dan aanvallen. Als iemand een piepkleine fout maakt (zie Rudiger) kan dat al leiden tot een goal, wat het ook erg lastig maakt. En zo kan ik nog eindeloos doorgaan.

Afijn, zo heeft elke linie zijn moeilijkheden. Is aanvallen of verdedigen moeilijker? Tja wat kwam eerder, de kip of het ei?

Als een neutrale kijker is verdedigen natuurlijk niet zo aantrekkelijk om naar te kijken. Zelf gun ik de aanvallende ploegen meer dan de parkeer-de-bus tactiek, maar om de zoveel tijd vind ik het ook leuk dat de verdedigende ploeg doorgaat.

18 april 2024 om 00:25

@AnchorFC

Ik snap je beredenering en kan enigzins wel volgen. Ik heb zowel op het veld gestaan als in de zaal. Het verschil zit vgm in volgende aspecten, verdedigen eist heel veel concentratie maar is wel te trainen door middels van patronen. In de zaal was er letterlijk voor elke situatie een verdedigend patroon. Idem dito op het veld, principes zoals naar binnen knijpen, de paslijnen afsluiten zijn sneller en makkelijker aan te leren dan het aanvallend aspect. Daar is veel meer creativiteit aan te pas en moet je sneller reageren op veranderende situaties. Je kan daar ook trainen op aanvallende patronen, maar dat geld enkel tot aan de laatste 20 meter van het veld. Vanaf dan neemt het creatieve van de spelers het over.

Wat ben ik blij dat we de halve finale hebben bereikt, maar de manier hoe kan gewoon niet. Dit is geen voetbal wat we vandaag hebben gedaan. Spelers laten spelen op posities waar ze niet thuis horen. Zoals vini in de spits laten spelen met Jude. Dat kan toch niet? Vini hoort via links. Hij is daar zoveel beter, zoveel meer dreiging en kan dan ze acties maken. Maar over de wedstrijd. We hadden vandaag niets te vertellen (aanvallend). Werden gewoon compleet weggespeeld. City had zoveel kansen vandaag. Het was gewoon niet leuk om te kijken deze wedstrijd, maar ja gewonnen en we zijn door. Moet het positieve erin zien hè haha. Dit is madridddd!!!!!!!!!!

Tja Real in de CL hè, ongenaakbaar.

Bedroevende pot zeg. Ik heb er niets op tegen dat je defensief speelt wanneer de wedstrijd daar om vraagt maar dan moet je ook nog willen omschakelen en dat goed kunnen uitvoeren. Dit was gewoon metselen en bidden 100 minuten lang na die 0-1.

Goed, nu lijkt de kans aannemelijk dat Carlo weer de dubbel haalt met Madrid imo dus je kan eigenlijk niets zeggen maar het idee om nog een seizoen naar dit zaaddodende voetbal te moeten kijken val je toch van in een depressie.

18 april 2024 om 00:09

@real8madrid

Gefeliciteerd man die penalty van Bernardo Silva blijf ik bizar vinden

Anyway 15e CL is voor 90% bij jullie binnen en ik gun het jullie echt!

18 april 2024 om 00:13

@messi_123

90% is veel haha, ik schat de kansen vervolgens zo in : Real 50%, Bayern 25 % , PSG 15% en Dortmund 10%.

18 april 2024 om 00:16

En jij denkt dat Madrid dit op deze manier tegen Bayern ook over de streep trekt. Dat denk ik niet. Ik denk dat het tegen Bayern gewoon 50/50 is.

18 april 2024 om 00:27

@Mirnes Hanic

Ik ben oprecht gestopt met zulke uitspraken. Telkens dat ik dacht dat Real een vogel voor de kat was, hebben ze me (muv vorig jaar) de mond gesnoerd.

18 april 2024 om 01:44

@mirnes Hanic, Bayern is niet zo goed aan de bal als dit Manchester City. Gaat gewoon een andere pot worden. Ben het wel mee eens dat het een 50/50 pot is. Maar dit City, met name thuis, is gewoon een ongelofelijke ploeg.

18 april 2024 om 15:08

Met alle respect naar Bayern maar als wij City eruit kunnen knikkeren, zal een Bayern meeeeer dan prima te doen zijn hoor. City was met afstand de favo voor de finale en winst van de CL. In de eerste wedstrijd hebben wij er een spektakelstuk van gemaakt en als we scherp genoeg waren hadden we daar eigenlijk al een mooie uitslag kunnen neerzetten. Vervolgens staan we in Etihad werelds te verdedigen (met als absolute uitblinker Rudiger) en houden maken we een City in feite onschadelijk gemaakt (een City die sinds 2018 al niet meer in eigen huis heeft verloren).

Dan nog iets: wat bepaalt of iemand terrecht heeft gewonnen? Balbezit en overtikken is allemaal leuk en aardig, maar Ancelotti is niet van die filosofie. Ancelottie kijkt naar wat hij ter beschikking heeft, wat de dreiging van de tegenstander voor ons kunnen zijn en past daarop zijn plan aan. Dat ging gisteren niet helemaal goed, maar goed genoeg om er de winst uit te halen. Wat had je verwacht dat we tegen een City in Manchester met minsten 2-3 doelpunten verschil moesten winnen? Nogmaals City was echt met grote afstand de favo voor de CL dit jaar.

Over Bayern: ach dat horen we elk jaar. PSG, City, Bayern de bekende drie die ons elk jaar Hypotetisch helemaal kapot spelen en met dubbele cijfers van het veld sturen... En nu weer even terug naar de werkelijkheid...

18 april 2024 om 00:11

@real8madrid

Haha kan best wel snappen dat je liever een ander soort overwinning haalt, maar je kan Ancelotti het echt niet verwijten dat hij zn team zo zet. Als het spel heen en weer zou gaan had Real hier gegarandeerd verloren.

18 april 2024 om 00:59

Het spel hoeft niet over en weer te gaan, je moet je momenten kiezen. Maar dan moet je die momenten ook wel wat doen.

18 april 2024 om 00:12

Ik heb er eerlijk gezegd ook helemaal niets mee, ook niet des Real Madrid. Buiten de eerste 10 minuten, had City 110 minuten de bal. Niks gedaan na de 0-1. Kijk, dat je compact wilt spelen en op de counter gaat spelen in zo pot, dat accepteer ik. Maar ik ga het niet accepteren als er alleen maar ballen naar voren werden geschoten. Konden geen eens 4 keer passen naar elkaar, of City had al de bal. Amper diepgang ook gezien. Vinicius zat in de broekzak van Walker.

Het was een beetje kopie van vorig jaar. Alleen het veschil met vandaag, was dat de instelling anders was. Spelers vochten voor elkaar etc, en natuurlijk hier en daar moet je wat geluk hebben.

Maar hey. Ancelotti flikt het wel via penaltys, en zal weer de koning zijn als die weer La Liga en CL pakt. Maar als ik eerlijk ben, ben ik echt toe aan iets nieuws.

18 april 2024 om 02:38

Aan de andere kant had je dit verwacht toen Benzema vertrok en alleen Joselu ervoor was teruggehaald? Ancelotti doet het geweldig met de middelen die hij heeft. Zeker omdat je ook niet moet vergeten dat Courtois, Alaba en ook Militao amper gebruikt waren door die kruisbandblessures. Ik gun het Ancelotti echt wel is om straks met een Mbappe en Endrick te kunnen spelen.

18 april 2024 om 00:20

Shame on you. Jij had zeker liever mooi voetbal gezien en al en er dan zuur uitliggen. Wees even realistisch buddy.

18 april 2024 om 01:53

Snap dat dit een bedroevende pot was maar over het algemeen speel je een goed seizoen onder Ancelotti. Ook is City in het Etihad gewoon de moeilijkste pot die er is. Mensen vergeten dat nog wel is. In dit stadion heeft PSG 2-0 verloren, Bayern heeft hier 3-0 verloren en ook wij hebben vorig jaar 4-0 verloren. Tuurlijk heb je geluk nodig maar dat heb je altijd. Daarnaast had niemand toch verwacht voor het seizoen, toen Benzema vertrok en er niemand voor terug kwam, dat je nu in een halve finale CL staat en eerste in La Liga.

Als mijn ploeg zo zou spelen als Real vanavond zet ik de tv uit. Vinicius eruit en Joselu niet durven te brengen maar Vasquez. 1 hoekschop gehad. Ik denk 5 keer over de middenlijn geweest. Hoe kun je als Real supporter blij zijn met dit Cartenaccio als je zulke goede spelers hebt. En nee ik heb niks met City. Zelfs Leipzig was beter en had meer kansen. Je had er in de achtste finale al uit moeten liggen gewoon omdat je niet wil voetballen en dat met de kwaliteit die je in huis hebt

18 april 2024 om 17:55

Jouw ploeg kan niet zo spelen want jullie hebben een mentaliteit van niks en ook niet de weerbaarheid. Tegen PSG is al genoeg bewijs. Je vergeet ook even dat jouw ploeg hier met dikke cijfers zou verliezen. Manchester City uit is de moeilijkste pot die je momenteel kan hebben. Ze zijn niet voor niets ongeslagen sinds 2022 en in de CL hebben ze sinds 2018 niet meer thuis verloren.

19 april 2024 om 00:06

Je gaat er nu vanuit dat ik Barca fan ben terwijl ik al meerdere malen heb aangegeven Feyenoorder en Liverpool supporter te zijn

18 april 2024 om 19:20

Maak het je gemakkelijk en zet de tv meteen uit als Real speelt, kom vervolgens hier op het forum en spuw je gal maar. Of Real nou goed, slecht, aanvallend, verdedigend of hoe dan ook speelt, je commentaar op Real Madrid zal toch nooit veranderen. En jouw ploeg, welke heb je gekozen dit jaar om te supporten: Ajax? Barcelona? Liverpool? City? Of alle 4? Ze liggen er allemaal uit of zijn er niet eens in geweest. Misschien volgend seizoen Leverkusen, Girona of PSG erbij doen om te proberen?

Mensen moeten eens beseffen dat je niet zomaar aanvallend voetbal kan spelen tegen dit City. Je wordt helaas automatisch helemaal naar achteren geduwd. Het was ook hetzelfde liedje geweest als Bayern, PSG of Barcelona hier ook had gestaan. Natuurlijk, Real speelde vol op de verdediging, helemaal na de 0-1. Niet mijn type spel ook om op de counter te spelen. Maar wat doe je eraan? Het grootste verschil van vorig jaar en vandaag was dat de instelling heel anders was, en er ook echt een team op het veld stond die voor elkaar aan het vechten waren. Het is nou eenmaal zo dat City over twee wedstrijden uitschakelen gewoon verschrikkelijk moeilijk is, bijna onmogelijk. Dat Real het dan flikt via penaltys, is toch knap? En dat zonder de geschorste Tchouameni, Militao die nog altijd terugkomt van zijn zware blessure, Courtois nog altijd afwezig, geen Alaba.

Ach, ik ga in ieder geval zometeen met een fantastische gevoel slapen. Wat is dit heeeeeerlijk zeg. Ik ga nu echt geloven in nummer #15. Bayern Munchen next. Tweede wedstrijd dit keer in Santiago Bernabau, ook een lekkere voordeel.

Pwoah, wat was dit zwaar zeg. Hopelijk hersteld iedereen zich goed voor aankomende zondag tegen Barca, waar we de genadeklap kunnen uitdelen om La Liga.

18 april 2024 om 00:17

Zondag vol erop en de titel binnenslepen. Dan kan je daarna lekker relaxed rouleren in La Liga en de vaste 11 fit houden voor Bayern.

18 april 2024 om 01:48

Klopt mensen onderschatten echt dat Manchester City in het Etihad gewoon de moeilijkste uitdaging in het Europese voetbal is. Je had in Bernabeu moeten winnen maar als ze thuis spelen is het een totaal ander team met hun fans erachter. Niet voor niets ongeslagen sinds 2022 daar. En ook Rodri had een bizar record met 64 wedstrijden in de basis niet verloren. Er is geen tegenstander moeilijker dan dit Man City, met name als je bij hun thuis moet spelen.

Daar kruipen ze weer uit alle holen en spelonken en onder de grote keien vandaan om te vertellen hoe slecht Real Madrid is. Sja en dan is City de allerbeste club van de wereld en hebben ze op alle posities de beste spelers ter wereld en is hun coach de beste coach aller tijden. Dan zou je dat matig hoopje troep uit Madrid toch met 8-0 van de mat moeten blazen? Nee, het duurt tot een kwartier voor tijd dat ze met veel geluk via de kluts van Rudiger de gelijkmaker scoren. En dan nemen die beste spelers ter wereld en allemaal toekomstige gouden bal en gouden schoen winnaars de strafschoppen als een stelletje derderangs-grassprietjes. Onverdiend? Ha ha ha, ik kan alleen maar lachen met een reminder aan alle zuurpruimen dat dit het toernooi van Real Madrid is.

Iedereen zegt wel dat het onverdiend is en eigenlijk is dat ook wel een beetje zo, maar Real heeft toch echt ijzersterk zitten te verdedigen zeg. Guardiola heeft naar mijn mening gefaald vandaag want hij had duidelijk geen plan b. City was echt super goed in druk zetten en opbouw maar zodra de bal in de 16 kwam wisten ze niet hoe ze kansen moesten afmaken. Lunin motm mijn zijn super goeie saves en penalty killer. Al met al toch weer een Ancelotti masterclass!

18 april 2024 om 00:26

Hoe is het falen van Guardiola? Je geeft zelf aan dat ze goed zijn in druk zetten en in de opbouw, maar dat spelers individueel falen om de bal niet in het netje te leggen. Terwijl KDB, Haaland en Foden 1 of meerdere 100% kansen verprutsen. Lijkt mij niet dat je Guardiola daar de schuld van kan geven.

18 april 2024 om 01:01

Nou, 2 van je beste strafschoppennemers eruit halen 8 minuten voor tijd is wel een idiote zet hoor.

Ik heb eigenlijk helemaal niks met zowel Manchester City als Real Madrid. Maar had na de 3-3 van vorige week wel op een spektakel stuk gehoopt. Helaas niet op mijn wenken bediend.

City is dan wellicht de beste voetballende ploeg van de wereld. Ik had toch meer een wedstrijd verwacht van 2 clubs met een selectiewaarde boven de 1 miljard.

Je zou verwachten dat Real dan ook een meer voetbal kan brengen. Uit eindelijk kijk je naar een schaakspel. Ik vond dat City het overigens, met de gebrek aan ruimte meer dan prima deed. Ze hadden uiteraard veel meer goals moeten maken, maar ze moeten vooral zichzelf (Haaland, Foden en KDB) verwijten.

Ben benieuwd wat de halve finales gaan brengen!

Wat ik niet begrijp is dat hier anti voetbal wordt geroepen. Kan iemand mij uitleggen wat voetbal is?
In NL wordt al tijden geroepen dat we niet meer kunnen verdedigen en nu er een ploeg is die ook dat goed doet wordt er geroepen anti voetbal.
Real speelt ook vaak wedstrijden waarin zij domineren tegen verdedigende ploegen. Om nou te stellen dat ze altijd verdedigend spelen tuig niet van objectiviteit. Ik snap ook wel dat Real hier op deze manier moest spelen zonder een echte spits te hebben. Het is in ieder geval prioriteit om snel een spits aan te trekken die er gelijk staat.
Ik ben benieuwd wat Endrick teweeg kan brengen en anders misschien Mbappé als die komt.

18 april 2024 om 00:22

Het kan toch niet zo zijn dat een van de beste clubs ooit 18 corners tegen 1 heeft. Maar 35 procent balbezit heeft. Schoten op doel was 10 voor City en maar 3 voor Real. Totale schoten 33 voor City en maar 10 voor Real. Dan hoef ik jou toch niet uit te leggen wie er de bus aan het parkeren was. Dus ja anti voetbal.

18 april 2024 om 07:24

Nogmaals wat is voetbal en wat is anti voetbal? Zeg gewoon dat het niet jouw voorkeur van voetballen is ipv anti voetbal.
Neem als voorbeeld eten.
Sommige vinden bitter lekker en sommigen zoet maar omdat het diegene zijn voorkeur niet is kan je niet zeggen dat bitter eten geen eten is.

Zo precies hetzelfde met verdedigend voetballen.
Zoals hierboven ook aangegeven, het is niet zo dat Madrid altijd zo speet, want vorige week was iedereen nog dol enthousiast dat ze de beste wedstrijd in tijden hadden gezien.
Ancelotti heeft zijn team opgedragen wat ze moesten doen en zij hebben dat perfect uitgevoerd. Chapeau, petje af voor ze.
Bekijk vanuit die kant.

Daarentegen moesten de manschappen van Guardiola de bal zolang mogelijk rond spelen en uiteindelijk meer scoren en hebben zij dat nagelaten, mission failed.

18 april 2024 om 00:23

Jaloezie is een ziekte. Laat ze lekker huilen. Ze zien liever mooi spel en dan dat RM op de broek krijgt lmao.

18 april 2024 om 00:29

Waarom zal Real op hun broek krijgen als ze mooi voetbal zouden spelen? Beide clubs hebben een selectiewaarde van meer dan 1 miljard. Als City dat kan, kan Real dat toch ook? Voor de neutrale kijker is het gewoon jammer dat je niet getrakteerd wordt op een leuke pot. (spannend wel). Snap dat je als fan zijnde niet uitmaakt hoe je club wint.

En uiteraard, Real moet niet blind op de aanval. Maar je zou wel verwachten dat ze (aanvallende) voetballende oplossingen zouden hebben.

18 april 2024 om 01:50

Dan ken je Ancelotti niet haha. Met een Xabi Alonso ga je vast wel beter voetbal spelen. Maar ja aan de andere kant heb je prima voetbal gespeeld in de heenwedstrijd. Je weet nou eenmaal dat Manchester City in het Etihad gewoon de moeilijkste wedstrijd in het Europese voetbal is.

Gefeliciteerd aan alle Madrid fans, hoe gek het ook klinkt ik vond real echt zo compact en goed geconcentreerd iedereen ging vol voor, dat mag ook gezegd worden, als city daadwerkelijk zo goed was hadden ze meer gedaan dan de bal steeds breed geven, vond veel spelers van city echt niet goed spelen.

Pff wat een wedstrijd. City had het meeste balbezit zoals verwacht, maar wat heeft Real Madrid gestreden zeg. En Lunin, geweldig gekeept bij de penalty’s. Asi asi asi gana el Madrid!

Niet om aan te zien deze wedstrijd, maar wel ongelofelijk spannend. Amper weg gekeken! Ancelotti had duidelijk de taak geven aan de Madristas om de bus te parkeren.

Achteraf was dit ook nodig, met een team wat Real heeft op papier zouden ze enorm afgestraft worden als ze zouden gaan opbouwen en normaal voetbal zouden spelen als je kijkt wat voor spelers City heeft.

Normaal speelt Real breed en aanvallend op de flanken. Het spel wat ik vandaag zag zie ik bijna nooit bij Real. Dit is echt een instructie geweest van Ancelotti.

Zo zie je maar dat bal bezit niks uit maakt.

Wat een gehuil muahaha. Blijf haten. Real Madrid is door! Hasta el Final! Je gaat hier niet volop voetballen en aamvallen en dan op de broek krijgen. Maar men snapt er weinig van, maar blijf lekker huilen lol. Real Madrid klaart dit gewoon, calma!

Vamos! Hala Madrid. Wat een heerlijke overwinning en Ancelotti heeft gewoon naar zijn mogelijkheden gespeeld.

Na miljarden te hebben geïnvesteerd kunnen we de conclusie trekken dat een treble winnen niet te koop is.

De ploeg die na 90 minuten of verlenging de meeste doelpunten maakt verdient het om te winnen. Als er dan geen beslissing is dan wint er een ploeg na strafschoppen. Gefeliciteerd Real.

Wat een spannende pot zeg. Voetbalwetten zijn simpel: als je zelf zoveel de bal hebt, de beste kansen hebt en ze niet maakt, dan ga je eraf. Voetbal bestaat niet alleen uit de bal hebben en aanvallen. Het is simpel: Real kon beter verdedigen dan dat City kon aanvallen. Die penaltyserie is een loterij maar Lunin is de man. Gefeliciteerd Madridista’s, ik verwacht een jubileum titel dit seizoen. Bayern en PSG hebben de individuele kwaliteit om het Real lastig te maken. Echter moeten ze dan dezelfde tactiek als Real vandaag hanteren en vooral bidden en hopen.

Aké die het hele jaar de beste verdediger is, waarom zit hij dan niet in het team? Het doelpunt kwam door zwak verdedigend spel aan de linkerkant. En met al die hoekschoppen had hij misschien een verschil kunnen maken. Waarom niet Doku vanaf het begin? En Alvarez? En Foden op het middenveld. City zonder de Bruyne is misschien beter. Haaland zou niet moeten spelen, tenzij bij counters. Al met al veel verkeerde keuzes. Pep een onvoldoende

Mooi man! Echt goed en knap gedaan tegen het best voetballende team op dit moment. Je kan er veel van zeggen maar je wint niet zomaar even van Manchester City, Real speelde met een plan en met succes! Op naar de volgende hoofdprijs, dit moet gewoon mogelijk zijn met de teams die er op dit moment nog inzitten maar we moeten nu ook niet gaan onderschatten!

Wat misschien nog wel lekkerder is zijn al die zure reacties over dat voetbal zo mooi moet zijn.

Real heeft in de laatste 10 jaar 5x de CL gewonnen, daar kan dit jaar zomaar een 6e bijkomen. Veel plezier met je mooie voetbal.

Wauw! Wat een avond.

Na het spektakel van vorige week, ditmaal een wedstrijd 'on a knife's edge'.

Dikke pluim naar City en Pep. Wat zij daar hebben neergezet is weergeloos. Die gaan ook 'gewoon' weer de PL pakken.

Tegen dit City, in het Etihad, is de moeilijkste wedstrijd in Europa. Real heeft gevochten en geleden zoals alleen zij dat kunnen.
Het embleem speelt een grote rol, de jongens van Don Carletto hebbben echt alles gegeven. Simpele voetballers als Nacho, Vazquez, Mendy en Carvajal kunnen op een avond als deze echt bijschakelen.

Had graag wat betere counters willen zien, maar goed, als je kijkt naar het verschil in kwaliteit, zowel binnen het veld als op de bank, dan ben ik trots op deze ploeg. Soms vergeten mensen dat Real gedragen wordt door een stel begin twintigers. Met de aankomende versterkingen zal Real volgend jaar ook voetballend wat meer tegenwicht kunnen bieden tegen City

Ik kan alleen maar lachen over het geklaag van de meeste hier over de spel opvatting van Real na een 1-0 voorsprong.. Ik hoop wel dat jullie weten wie de laatste ploeg was die in het Etihad stadion won en wanneer dat was. Was Real overlopen door City stond het hier bol van hoe slecht ze nou niet zijn en hoe perfect City nou wel of niet is, zoals vorig jaar gebeurde. Je kan tegen dit team (zeker thuis) niet spelen alsof je als team gelijk of beter dan hun bent, Guardiola heeft zijn taktiek geperfectioneerd met een extra middenvelder bij balbezit waardoor elk team een man minder op het middenveld heeft staan.

Elk team die thuis bij City speelt krijgt haast altijd meerdere goals om de oren, zo goed zijn ze. Ancelotti heeft zijn taktiek zodanig bepaald dat het hem niet uitmaakte hoe het resultaat geboekt werd zodra hij maar als winnende team van het veld stapte..

Als Real fan zijnde maakt het mij niet uit hoe men deze prestatie wil betitelen, feit is geen enkel ander team had op dit moment dit resultaat tegen City in Machester kunnen boeken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren