Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roda JC komt twee keer op achterstand maar zegeviert bij Jong PSV

Laatste update:

Roda JC heeft maandagavond in extremis afgerekend met Jong PSV. De ploeg van Bas Sibum kwam in Eindhoven twee keer op achterstand, maar na een rode kaart van de Eindhovenaren werd alsnog gewonnen: 2-3.

Het duel had maar weinig tijd nodig om op gang te komen, daar al in minuut twee de ban werd gebroken. Jong PSV was de ploeg die kon juichen, nadat een snel genomen vrije trap via Jevon Simons bij Emir Bars belandde. De Turkse linksbuiten schoof onder doelman Calvin Raatise binnen: 1-0.

Zo'n twintig minuten later kwam Roda langszij. Een schot van Enrique Pena Zauner werd niet goed verwerkt door Niek Schiks, waarna Václav Sejk gemakkelijk de 1-1 kon intikken.

De gelijke stand stond niet lang op het bord. Enkele minuten verder namen de Eindhovenaren opnieuw de leiding, ditmaal dankzij Simons, die in twee pogingen raak schoot: 2-1.

Nog voor het einde van de eerste helft zou de uitploeg opnieuw op gelijke hoogte komen. Een schot vanuit de tweede lijn van Joey Müller vloog fraai binnen: 2-2.

Na de theepauze was vooral Roda op zoek naar een treffer, maar deze werd lange tijd niet gevonden. Mede dankzij een domme rode kaart van CJ Egan-Riley, die binnen drie minuten tweemaal geel pakte, trok de formatie uit Kerkrade alsnog aan het langste eind.

Lennerd Daneels zou zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd zichzelf tot matchwinner kronen. De Belgische aanvaller legde aan vanaf buiten het strafschopgebied en vond de rechteronderhoek: 2-3.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

D'r Herjod wilt 't! Nog (hopelijk) 6 wedstrijden billenknijpen

Drie dingen zijn zeker in het leven: belastingen, de dood, en Roda dat extreem pover speelt tegen een Jong-elftal. We hebben een goede ploeg, maar in wedstrijden op de jeugdcomplexen komt het er op de een of andere manier gewoon niet uit.

Vandaag pak je gelukkig nog de drie punten mee, waardoor je een prima uitgangspositie blijft houden. Komende zondag in eigen huis weer sterker terug tegen VVV, waar we hopelijk het 'normale' Roda te zien krijgen.

1 april 2024 om 22:18

Moeten ook nog tegen Jong Ajax (en Top Oss) helaas…

2 april 2024 om 01:13

En Groningen op de laatste speeldag. Ook een soort Jong Ploeg maar net even van een ander kaliber

1 april 2024 om 22:25

Dat klopt, Fc Twente een paar seizoenen geleden in de eerste divisie, presteerde het ook om in een thuiswedstrijd in een vol stadion, met 2-5 te verliezen tegen jong Ajax.
het is elke week weer kijken/hopen wie er wel of niet meedoen als je tegen zo'n ploeg moet spelen!

1 april 2024 om 22:52

Echt om gek van te worden inderdaad. Roda heeft dit hele seizoen slechts vier wedstrijden verloren. Twee van die wedstrijden waren Jong Utrecht-uit en Jong AZ-uit. Toch benieuwd wat er mentaal bij de groep gebeurd waardoor het in dit soort wedstrijden maar niet lukt om de controle te nemen.

1 april 2024 om 22:38

Je vergeet nog een vierde: jong PSV dat in de slotfase van de wedstrijd een resultaat weggeeft

Willem II, Roda en Groningen terug in de Eredivisie zou echt prachtig zijn. Stuk voor stuk Eredivisie clubs qua verleden, stadion en achterban (zeker Willem II en Groningen). Hopelijk ooit nog ADO, NAC en wellicht Cambuur/de Graafschap. Dit seizoen zit toch wel vol met grijze muizen met alle respect. Jammer dat het dan wel weer ten koste van Vitesse gaat, wat natuurlijk ook een enorme club is

1 april 2024 om 22:48

ADO mag ook wel in dat rijtje toch

2 april 2024 om 01:15

Ja, zou het toejuichen maar het lijkt moeilijk te worden.

2 april 2024 om 05:55

Zeker, helemaal vergeten.. ga het direct aanpassen

Roda terug in de Eredivisie zou leuk zijn. Die zijn al vrij lang weg.

Zou het Roda van harte gunnen om terug te keren in de eredivisie, al vrees ik dat ze toch nipt 3e eindigen en het via de nacompetitie moeten proberen. Willem II en Groningen spelen toch net wat constanter voor mijn gevoel.

Ze slepen hem er toch telkens weer uit. Al gok ik dat als het verschil niet minstens 4 punten is voor de laatste speelronde, Groningen er met plek 2 vandoor gaat. Die lijken momenteel echt niet te stoppen. Al kan dat ineens ook weer omdraaien natuurlijk. Wat is het spannend bovenin daar zeg!

Gaat echt een spannende eindstrijd worden in de KKD. Wat een prachtige competitie is dat toch

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren