Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sky Sport weet het zeker: ‘Voor dit bedrag mag Malen vertrekken bij Dortmund’

Laatste update:

Donyell Malen staat op de nominatie om te vertrekken bij Borussia Dortmund, zo meldt het Duitse Sky Sport. De 24-jarige aanvaller zelf stapte onlangs over naar makelaarskantoor SEG, dat door de Duitse topclub als duidelijk signaal wordt gezien. Tegelijkertijd staat BVB er niet onwelwillend tegenover om de aan PSV betaalde transfersom terug te verdienen. Dortmund zou inzetten op zo’n 30 à 35 miljoen euro voor de diensten van Malen.

De 28-voudig international van Oranje speelt sinds de zomer van 2021 voor Dortmund, dat destijds 30 miljoen euro overmaakte aan PSV. Sindsdien speelde Malen 91 officiële wedstrijden voor die Borussen, waarin hij goed was voor 24 doelpunten en 16 assists.

Hoewel Malen dit seizoen regelmatig kan rekenen op een basisplaats onder Edin Terzic, zou hij tevreden zijn over de positie waarop hij moet spelen. Malen speelt zijn wedstrijden bij Dortmund voornamelijk vanaf de rechterflank, maar geeft zelf de voorkeur aan een rol als spits of linksbuiten.

Malen is volgens journalist Florian Plettenberg zeer in trek bij meerdere clubs uit de Premier League. Dortmund wil op zijn minst de 30 miljoen euro die PSV ontving terugverdienen bij een vertrek. Malen wordt door Transfermarkt momenteel getaxeerd op 35 miljoen euro, waardoor die wens niet onrealistisch lijkt.

Johan Bakayoko
Indien Malen daadwerkelijk vertrekt uit Dortmund, klopt BVB mogelijk opnieuw aan bij PSV. Zaakwaarnemer en analist Simon Cziommer gaf afgelopen zondag bij Viaplay aan dat Johan Bakayoko op het lijstje staat bij Borussia. Die Borussen zouden de selectie graag willen verjongen en de Belgische vleugelspits past uitstekend in die plannen.

"Malen deed het goed, vooral vorig jaar. Maar Dortmund is een beetje aan het vernieuwen, kijkt verder en wil kwaliteitsspelers erbij halen", vertelde Cziommer onder meer. "Om ruimte te kunnen maken voor bijvoorbeeld Bakayoko."

Zondagmiddag was de Belgisch international van PSV weer belangrijk in de topper tegen Feyenoord door een fraaie assist te geven op Ismael Saibari. In 24 wedstrijden in de huidige voetbaljaargang leverde Bakayoko 13 assists en was hij 4 keer trefzeker.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maakt soms geweldige acties en komt vaak in scoringspositie, alleen is zijn doelgerichtheid minder. Daarnaast gaat die te vaak voor eigen succes. Mocht die zich hierin nog ontwikkelen heb je mijn inziens echt een topspeler aan hem. Toch nog maar altijd 24.

Iets voor Ajax? Die zijn niet zo beroerd om oud-jeugdspelers voor een smak geld terug te halen.

5 december 2023 om 10:25

Ik lees dat hij graag rechtsbuiten staat dus wat dat betreft past die inderdaad in onze transferplannen!

5 december 2023 om 10:50

€30-35 mln extra uitgeven dit jaar zie ik niet snel gebeuren, zeker niet nu ze bij Ajax al die malloten eruit gewerkt hebben

5 december 2023 om 11:36

Alleen als ze Malen willen ruilen voor Bergwijn ja haha. Anders is er natuurlijk 0 kans want Ajax gaat echt niet weer 30-35 miljoen uitgeven. Dat ging ook al mis bij Bergwijn...

5 december 2023 om 11:44

Dat zou wat zijn. Dan hebben ze een aanval die bestaat uit spelers die ze zelf opgeleid hebben, die vervolgens (zo goed als) gratis zijn vertrokken, en die teruggekocht zijn voor in totaal 80 miljoen euro...

5 december 2023 om 13:55

Dat niet alleen, maar 2 daarvan hebben ook nog zo'n 60 miljoen opgeleverd aan PSV. Maar ik zie Malen niet naar Amsterdam gaan, gewoonweg omdat die niet te betalen is. Ik denk dat hij er zelf wel voor open zou staan, als het juiste salaris geboden wordt.

5 december 2023 om 14:02

Alsjeblieft niet zeg. Matige speler voor de hoofdprijs. Een bergwijntje.

5 december 2023 om 14:10

Malen een Bergwijntje? Dat is dan toch mooi, dat betekent dat je nog een leiderstype binnen haalt.

Bergwijntje klinkt trouwens als een heerlijke rode wijn met een goede afdronk...

Ik weet niet of je met Bakayoko echt vooruit komt. Bakayoko is een leuk talent die in Nederland hoog rendement heeft maar ik ben nog niet echt overtuigd eerlijk gezegd. Malen moet misschien een stapje naar de PL maken of naar Frankrijk? Ik denk dat La Liga te technisch voor hem is. Misschien een Bournemouth en Wolverhampton? Monaco, Lille en Nice zijn misschien ook leuke bestemmingen maar ik denk niet dat die 35 mil gaan betalen.

5 december 2023 om 09:37

Als Bakayoko wat vaker voorzetten geeft kan die echt wel heel ver komen. Die bal tegen ons was ook weer perfect. Hij schiet alleen zo vaak. Als ie indraaiende ballen op Luuk geeft heeft je 2 assists per wedstrijd.

5 december 2023 om 10:50

Bakayoko is natuurlijk wel pas 20.. valt nog genoeg te leren en dat is dus zeker nog niet uitgesloten.

5 december 2023 om 14:33

Malen toch exact hetzelfde? Die gaat in de Premier League ook helemaal niets klaarspelen, denk ik. Daar is hij veel te wisselvallig voor en hij heeft een vrij dominante ploeg nodig om uberhaupt iets uit te kunnen richten. Zijn ontwikkeling verloopt ook best stroef. Voor de toekomst zie ik meer in Bakayoko dan in Malen eerlijk gezegd.

Malen "moet" wel echt in een aanvallend team terecht komen. Ik volg hem de laatste jaren niet op de voet maar dacht dat hij het wel aardig deed bij Dortmund. En verjongen van een team snap ik wel, maar hij is pas 24 jaar.

5 december 2023 om 09:40

Juist niet, zeer matig in de kleine(re) ruimtes. Wel bruikbaar als hij voorin ruimte heeft zodat hij zijn snelheid kan gebruiken.

5 december 2023 om 09:48

Qua spel past hij ideaal bij Liverpool. Veel meer (op de buitenkanten of spits) dan een Gakpo. Stuk sneller en explosiever dan Cody, die meer en meer vanuit de as / het middenveld gaat opereren gok ik...

Malen is de ideale counterspits/gegenpress spits

5 december 2023 om 10:07

Alleen is zijn afronden een probleem. Het is altijd al een alles of niets speler geweest. Hij maakt hele mooie goals maar verprutst ook grote kansen. Blijft toch opvallend hoeveel nederlandse aanvallers slecht afronden.

5 december 2023 om 14:40

Ik heb ook het idee dat alleen verdedigers nog goed kunnen voetballen voor hun posities. Middenvelders zijn vaak vooral allrounders die alles een beetje kunnen en aanvallers zijn zo wisselvallig als het weer. Ik heb de indruk dat er erg veel creativiteit verloren gaat door de huidige manier van opleiden. Daar is een poosje terug ook voor gewaarschuwd als ik het goed heb.

Zag dat Liverpool interesse had, maar dat snap k niet helemaal. Hoeveel wingers wilt Klopp nog halen?

Hij heeft al Gakpo, Diaz, Jota, Salah, Doak, Eliott (die er kan) en Nunez die er kan.

Als Liverpool een aanvaller haalt, zou ik een echte spits/nr9 halen. Dus een Osimhen, Evan Ferguson, Ollie Watkins, Ivan Toney type.

5 december 2023 om 15:59

Die spitsen die je noemt vind ik nou niet echt onder 1 type vallen… Lopen zeer uiteen qua speelstijl, fysiek en lengte.

6 december 2023 om 08:38

Ik zeg nergens dat er sprake is van 1 type. Maar dit zijn wel allemaal echte spitsen. Mensen die jaren in de spits staan. Waarbij een Watkins en Toney nog wel eens wat willen uitwijken, maar goed.

Malen is een net niet speler… hij is veel te wisselvallig en vaak geblesseerd. Elke keer als je denkt: En nu breekt ie door, valt ie weer door de mand. Hij heeft het bij Dortmund niet waar kunnen maken. Waar kun je dan nog heen? Engelse middenmoot? Achter lange ballen aanrennen?

5 december 2023 om 10:45

Hij is bij Borussia Dortmund in 5650 minuten (omgerekend 63 volle wedstrijden) direct betrokken bij 40 goals - dat lijkt me toch niet echt heel slecht. Zal nooit bij de absolute top spelen maar "door de mand vallen" vind ik het ook weer niet.

5 december 2023 om 14:38

@sanderr - Maar die 5.650 minuten zijn verdeeld onder 91 wedstrijden. Door de mand vallen kun je het inderdaad niet noemen, maar indrukwekkend is het ook zeker niet als je ziet in wat voor ploeg hij speelt. Dan ga je het in de PL niet redden.

5 december 2023 om 21:09

Waarom niet? Zon iemand als Hwang redde het ook niet bij Leipzig en doet het nu ook top bij Wolves.

6 december 2023 om 08:39

Hwang is ook dit jaar pas weer beetje los hé. Daarvoor was het ook niet veel soeps bij Wolves.

5 december 2023 om 16:00

Wel pas 24 jaar oud hè. Op die leeftijd heeft hij eigenlijk al een bak aan ervaring. Misschien dat een nieuwe omgeving hem helemaal niet zo slecht zou doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren