Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slot verlaat Feyenoord voor Liverpool en wordt duurste Nederlandse trainer

Laatste update:

Arne Slot is de nieuwe trainer van Liverpool, zo bevestigen de Engelsen via de officiële kanalen. De geboren Bergentheimer verruilt Feyenoord voor the Reds, waar hij de vertrekkende Jürgen Klopp opvolgt. Slot tekent voor drie jaar in de Merseyside, weet transfermarktexpert Fabrizio Romano. Feyenoord ontvangt een vast bedrag van negen miljoen euro en twee miljoen euro aan bonussen voor de trainer, zo meldde Romano eerder al. Slot wordt daardoor de duurste Nederlandse trainer ooit.

Het vertrek van Slot hing al enige tijd in de lucht. Eind april werd de interesse van Liverpool al steeds concreter, waarna de club doortastend handelde en Slot nu definitief voor drie jaar vast heeft gelegd.

Zo komt er na drie seizoenen een einde aan de periode van Slot bij Feyenoord. In de zomer van 2021 kwam de oefenmeester transfervrij over, nadat hij bij AZ uit zijn functie ontheven werd omdat hij in het geheim gesprekken voerde met de Rotterdammers.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Slot lag nog tot medio 2026 vast in De Kuip. Door zijn contractverlenging van vorig jaar zomer had de oefenmeester geen ontsnappingsclausule meer in zijn contract staan.

Daarom kon Feyenoord vragen wat het wilde aan Liverpool. Uiteindelijk kwamen beide clubs uit op een bedrag van elf miljoen euro inclusief bonussen voor de trainer. Slot neemt Sipke Hulshoff en Ruben Peeters mee naar Anfield. De beleidsbepalers uit Rotterdam zullen zich nu buigen over de vraag wie de succestrainer op gaat volgen in De Kuip.

Arne Slot: de trainer die ‘sleeping giant’ Feyenoord wakker maakte

Voetbalzone schreef een uitgebreide terugblik op het tijdperk van Slot bij Feyenoord. Lees artikel

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-3 winst) gaf Slot al aan ervan uit te gaan dat de transfer zijn doorgang zou vinden. "Het lijkt me duidelijk dat ik graag naar Liverpool wil", bekende Slot zijn ambities voor komend seizoen.

Na afloop zei Slot zelfs dat hij er ‘volledig van overtuigd is dat de clubs eruit gaan komen’. “Er wordt hard onderhandeld en dat is ieders goed recht, maar ik ben er absoluut van overtuigd dat ze eruit gaan komen.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

King Arne! Het gaat je goed kerel. Bedankt voor de mooie 3 jaren op Zuid.

Nou de kogel eindelijk officieel door de kerk! Ben benieuwd naar Slot bij Liverpool. Kijken hoe die het gaat doen in dr Premier League tegenover de beste coaches.

20 mei 2024 om 18:11

Kan er maar 1 de beste zijn hè😉. Pep met z’n City Machine

20 mei 2024 om 19:31

Het wordt sws een ervaring. Alles in PL is anders, ben ook benieuwd. Je hebt altijd Pep en dan nog Arteta.

Slot gaan we echt missen. En niet alleen omdat hij Feyenoord omgetoverd heeft, maar zijn communicatie naar buiten toe.

Thanks Arne voor alles!

Arne Slot, la la la la la! Mooie stap voor hem zeg. Echt geweldig. Heb er alle vertrouwen in dat hij het goed gaat doen. Zeer talentvolle trainer

Hij heeft niet alleen spelers meer waard laten worden, maar ook zichzelf.

Een trotse dag voor iedere Feyenoorder. Walk on, coach. En tot ooit. Het waren prachtige, onvergetelijke jaren.

AR-NE Slot, LA LA Lalala, AR-NE Slot, LA LA Lalala.

Mooi dat het nu dan echt helemaal officieel is. Ik heb slot echt heel hoog zitten als trainer en hoop dat hij het kan waarmaken met Liverpool. Jürgen Klopp opvolgen is geen makkelijke taak, maar als iemand het kan is hij het.

Nu dan eindelijk officieel. Ben als Ajacied blij dat hij vertrekt uiteraard .

Maar ik denk dat hij het goed zal doen bij Liverpool. Vind hem tactisch heel goed en sowieso wat verfijnder in vele opzichten. Ik hoor het eigenlijk niet te doen, maar doe het toch: in vele opzichten vind ik hem beter/verfijnder dan ten Hag. Ten Hag vind ik ook een goede trainer, maar Slot krijgt het sneller voor elkaar voor mijn gevoel om een team te bouwen en kwaliteiten van spelers en een team te herkennen.

Verschil is wel dat ten Hag bij Manchester United vorig seizoen instapte in een wespennest en na een moeizaam begin uiteindelijk vorig seizoen top presteerde, maar dit seizoen weer terug is gevallen en United weer een wespennest is als in de jaren ervoor doordat ze ten Hag hun gang hebben laten gaan. Liverpool is wat dat betreft een gespreid bedje, en Slot zal vooral als trainer functioneren en mag dus wel aankopen voorstellen maar zal niet zo de vrijheid krijgen zoals ten Hag dat kreeg of krijgt bij United en dat is alleen maar beter voor Slot.

Ben benieuwd wie Feyenoord als opvolger haalt. Pusic wordt hier en daar weleens genoemd, maar dat zou ik niet doen (al zou ik het als Ajacied dus niet erg vinden). Heb bij hem sterk hetzelfde gevoel als Alfred Schreuder toen bij Ajax: die was als assistent van ten Hag bij Ajax top, vertrok daarna en ging daarna naar Hoffenheim, als assistent van Koeman mee naar Barcelona en weer op eigen benen bij Club Brugge waar hij kampioen werd. Pusic is na Feyenoord meteen naar Shakhtar vertrokken en ook kampioen geworden, maar ik zie net als in Schreuder een prima assistent in hem en meer niet en wat hij ook met Schreuder overeenkomt is dat ze bij Twente allebei toch best wel 'uitgekotst' werden.

Ook Dick Schreuder lijkt mij trouwens niks en andere goede Nederlandse-kandidaten zijn er niet. Dan moeten ze in het buitenland gaan kijken, maar wie zijn er dan realistisch? Misschien Bo Svensson? Zullen vast hier en daar nog wel wat namen zijn maar geen idee wie.

20 mei 2024 om 18:25

Wie ze ook halen, het zal er minder worden. Hoewel de meeste Feyenoorders zichzelf aanpraten dat er ‘een basis’ staat, zegt dat natuurlijk helemaal niets. Zeker niet gelet op het verleden en de talloze andere voorbeelden in de afgelopen jaren. Zie Ajax, Man Utd, Bayern, en ook het Duitse voetbalelftal. Ook deze clubs/ nationaal elftal leken alles voor elkaar te hebben en leken niet afhankelijk te zijn van 1 trainer, maar de resultaten logen er niet om. Wel heb ik kunnen genieten het voetbal van Feyenoord de afgelopen jaren. Waar ik minder van kon genieten is de extra vijandigheid naar Ajax, omdat zij een keertje een slecht jaar draaiden. Als geen fanatiek PSV-er had ik het juist te doen met de Amsterdammers, maar dat is dus misschien omdat ik niet zo fanatiek ben. Ook de woede naar Noa Lang was soms niet gepast. Dat jongetje werkt ook echt als een rode lap voor een paar hier

20 mei 2024 om 18:37

@rio, je geeft met Ajax en Bayern juist voorbeelden van clubs die ondanks verschillende trainers jarenlang succesvol waren. Juist omdat er een goede organisatie stond.Bij Ajax ging het mis omdat er op technische vlak na Overmars geen goede vervanging is en daarbovenop trainers met een mismatch.Bij United gaat het ook mis door de bestuurlijke puinhoop en verschillende trainers hebben het verschil juist niet kunnen maken. En we praten ons niks aan. De organisatie staat.Daarbij zijn er veel meer clubs te noemen die door een goede basis, ook na trainerswissels, gewoon succesvol bleven.

20 mei 2024 om 18:39

Ben jij dan niet die psv'er met de eredivisiestand van november op zijn lijf getatoeëerd? 😉

20 mei 2024 om 18:57

En de extra vijandigheid richting Ajax? Er is wat extra leedvermaak omdat het bij een club waar de slogan "wij zijn Ajax wij zijn de beste" is, het even wat minder gaat. Ook genoeg psvers of supporters van andere clubs hebben dat leedvermaak hoor. In het supportershome van psv hangt zelfs de stand waar Ajax onderaan staat. Geen idee waarom je dat hier benoemt overigens, heeft niks te maken met Slot

20 mei 2024 om 19:03

@FR010FRDAM: het ging juist bij Ajax mis nadat de coach en de TD tegelijk vertrokken (ongeacht de redenen). Dat is natuurlijk funest en wel een ander plaatje dan alleen een trainer die vertrekt. Als de organisatie bij Feyenoord goed is zal het op te vangen zijn mits je wel een juiste trainer aantrekt. Als dat ook nog eens mislukt dan kan het snel bergafwaarts gaan zie Ajax.

20 mei 2024 om 20:41

Wie zeg dat het minder misschien word het zelfs nog beter wat ik denk omdat Feyenoord betere spelers zal gaan halen er is geld zat

20 mei 2024 om 22:01

Die "extra vijandigheid" waar jij het over hebt herken ik totaal niet. Volgens mij is dat juist minder aanwezig omdat er ook successen worden geboekt bij de Rotterdammers. Als er nooit iets wordt gewonnen wordt er snel naar 'de rivaal' gekeken. Zie bijvoorbeeld Tottenham. Of inderdaad Feyenoord in de periode voor Slot.

20 mei 2024 om 22:48

Laten we slot vooral herinneren vanwege zijn positieve punten maar ook heeft hij mindere punten. Spelers die op zijn hand zijn gehaald, hebben het moeilijk of zijn al afgeschreven. Qua transfers kan hij beter andere aan het werk zetten en zich vooral focussen op zijn goede punten als trainer. Daarin is hij een genie.

20 mei 2024 om 18:26

Maar ja laten we eerlijk zijn. Elke trainer bij United heeft gefaald of het nou Van Gaal of Mourinho was. De afgelopen 11 jaar was het een enorme puinhoop. Vanaf dit jaar begint United wel met heel veel nieuwe mensen in het bestuur. Dus we zullen zien. Maar ja dan moet Ten Hag wel blijven natuurlijk. Want er zijn verhalen dat die na dit seizoen ontslagen kan worden.

20 mei 2024 om 23:25

Dat falen van Mourinho valt wel mee, in zijn tweede seizoen de tweede plek en in een 2 en een half jaar toch drie serieuze prijzen gewonnen waaronder de UEFA Cup. EtH mag blij zijn als hij die FA Cup nog kan pakken want voor de rest is het allemaal heel erg matig.

Dikverdiende stap en heb er alle vertrouwen in dat hij het goed gaat doen. Niet alleen een fantastische coach maar ook nog eens een hele sympathieke en charismatische vent. Kan echt weer een boegbeeld voor het Nederlandse trainersgilde worden zoals in het verleden Van Gaal en Hiddink

Als Nederland zijnde, mogen we trots zijn dat een trainer zoals Slot, het grote Liverpool gaat trainen. Ik hoop zo dat hij daar gaat slagen. Succes Arne

20 mei 2024 om 18:35

Ach, ook al zou hij het niet redden, komende jaren zit je als “ex-trainer” in de PL financieel goed.

Ben zo benieuwd hoe die het gaat doen. Zal toch een beetje voor Liverpool juichen met hem aan het roer.

We gaan het zien, ik hoop met heel mn hart op een waardige opvolging. Denk dat de groepsfase in de CL en volgend jaar in de CL blijven al een heel goed begin zou zijn en imo wel haalbaar met de huidige selectie. Ik hoop echter dat Liverpool Salah verkoopt en er een waardige vervanger voor gaat halen. Het wordt wel een spannende zomer voor Liverpool.

Hierna graag bondscoach Nederland worden. Wil , na drie verloren finales, een keer Nederland wereldkampioen zien worden voor ik dood ga.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren