Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spijt van late switch: ‘Ik heb te lang op het Nederlands elftal gewacht’

Laatste update:

Ridgeciano Haps heeft spijt dat hij niet eerder voor een interlandcarrière voor Suriname heeft gekozen. De 28-jarige verdediger van Venezia hoopte lange tijd op een uitnodiging voor het Nederlands elftal, maar besloot vorig jaar zijn Oranje-droom op te geven en voor Suriname te kiezen. Tot nog toe kwam Haps vijf keer in actie voor Natio.

“Ik heb er te lang op gewacht en gehoopt”, laat Haps zich ontvallen tegenover Voetbal International. Toen bleek dat ik voor Suriname kon gaan spelen, heb ik dat meteen gedaan. 'Het voelde als een verlossing. Ik ben net zoveel Nederlander als Surinamer. Mijn familie komt ervandaan, mijn oma woont er nog, ik ging er al vaak naartoe op vakantie. Dus al met al was het de perfecte oplossing. Toch een interlandcarrière voor een eigen land.”

Haps debuteerde vorig jaar juni voor Suriname tijdens het gewonnen WK-kwalificatieduel met Bermuda (6-0). Een maand later behoorde de verdediger ook tot de selectie van voormalig bondscoach Dean Gorré voor de Gold Cup. “Het was de eerste keer dat wij als Nederlanders voor Suriname konden spelen”, herinnert Haps zich. Dat trok me aan. Historie schrijven, dat wil ik doen met Venezia en Suriname. De Gold Cup was een begin, het eerste toernooi waaraan Suriname deelnam.”

Haps, die dit seizoen tot nog toe tot negentien officiële duels voor Venezia kwam, kijkt uit naar de ontwikkelingen bij Suriname. “Het moet de opmaat zijn tot meer. Met Stanley Menzo hebben we een goede nieuwe bondscoach en we hebben laten zien dat we ons kunnen plaatsen voor toernooien. Komende zomer spelen we in de CONCACAF Nations League, we zitten in de hoogste groep, dus Amerika, Canada, Mexico. Mooie wedstrijden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had het natuurlijk ook zomaar wel kunnen redden. Heeft alleen de stap na Feyenoord niet meer gemaakt. Genoeg jongens die bij Feyenoord een interlandcarrière zijn begonnen.

3 maart 2022 om 17:30

Had nooit de kwaliteiten om na Feyenoord nog een stap te maken. Destijds een te dure aankoop en kwalitatief geen goede speler.

3 maart 2022 om 18:32

Niet mee eens El Fenomeno, was zelfs vorig jaar in de eerste seizoenshelft de wedstrijden dat hij fit was nog onze beste speler. Heeft echt gewoon pech gehad met blessures

3 maart 2022 om 21:14

Tuurlijk pech gehad met blessures, maar hij komt in mijn ogen overzicht en inzicht tekort. Het is vooral veel op intuïtie en snelheid.

4 maart 2022 om 16:35

Is het juist niet goed als je dingen goed doet op intuïtie.

3 maart 2022 om 18:18

Ik vind het juist mooi dat hij er tot het allerlaatste moment voor heeft gevochten. Dat je dan nog voor Suriname mag uitkomen is natuurlijk een prachtige kans en zo een mooie oplossing. Het gaat nog wat worden met NL als iedereen straks voor Suriname, Curacao, Marokko of Turkije kiest.

Toch mooi voor zo’n jongen dat ie dan toch uiteindelijk International is. Beetje soortgelijk geval is dat van St. Juste. Inmiddels wel een paar keer (voor)selectie Oranje, maar nog altijd geen debut en gezien de concurrentie zal dat ook niet snel komen. Ze proberen al sinds 2016 die jongen te overtuigen om voor St. Kitts & Nevis uit te laten komen, misschien komt het er na zoveel jaar ook een keertje van.

3 maart 2022 om 13:38

Al lag het bij Haps ook wel aan blessures. Als hij in die vier seizoenen niet zo vaak geblesseerd was geweest, had hij er zeker bij gezeten. De concurrentie was op zijn plek niet zo groot. Ik denk niet dat ik hem bij Feyenoord ooit slecht heb zien spelen. Onder Advocaat was hij echt sterkhouder en vorig jaar was hij zelfs met goals vaak belangrijk, tot hij weer geblesseerd raakte. Met iets meer geluk had hij nu ook bij een club als Everton gespeeld kunnen hebben

Tja, Haps was gewoon te vaak geblesseerd. Buiten dat denk ik ook niet dat er echt een basisplaats had ingezeten. Hij was "al" 24 jaar toen hij naar Feyenoord kwam en het niveau dat hij had, moet je al een paar jaar eerder hebben als je echt een basisplaats wilt veroveren. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, hij heeft inmiddels een leeftijd waarbij hij wel redelijk op z'n top zit. Dat is gewoon te mager voor Oranje.

3 maart 2022 om 15:01

Het is natuurlijk wel zo dat de linksback positie een van de posities is die het minst bezet is.

het is dat Haps vaak geblesseerd was, anders had hij zeker een kans gekregen in Oranje.
maar fijn dat hij nu alsnog international is, en achteraf makkelijk zeggen had ik maar eerder de keuze gemaakt, we maken nu eenmaal allemaal keuzes en zijn niet altijd de beste

Hoe kan ik het niveau van Suriname inschatten weet iemand dat ? Wat voor spelers hebben ze tot hun beschikking en gaan ze serieus mee doen voor kwalificatie voor het WK in 2026 of is dat nog te vroeg voor ze ?

3 maart 2022 om 15:20

Niveau van een gemiddelde Eredivisie ploeg als je op de namen afgaat. Ze zitten momenteel in een groei sinds het moment dat Nederlandse Surinamers ook voor het elftal kunnen spelen. Al is het moeilijk te zeggen of ze er dan klaar voor zijn maar de afgelopen toernooien hebben landen als Panama en Honduras zich ook weten te plaatsen dus onmogelijk is het niet.

3 maart 2022 om 15:26

Ter aanvulling zijn dit denk ik de bekendere namen voor de Eredivisie volgers (al vergeet ik er vast nog een aantal): Spelers als Chery,Biseswar,Becker,josefzoon,Hasselbaink,Alberg,Koolwijk,Donald,Leerdam,Donk,Klaiber,Haps,Malone,Dankerlui,Hahn.

3 maart 2022 om 15:31

En dan zijn er nog een aantal die hun keuze nog niet hebben gemaakt waaronder Boetius,Kerk,Nunnely, Denswil en Riedewald. Dat soort spelers dus zoals ik al zei niveautje Eredivisie.

3 maart 2022 om 16:05

Jaïro Riedewald heeft al meerdere interlands voor Oranje toch? Zou wel een geweldige versterking voor Suriname zijn, ondanks dat hij dit seizoen niet altijd speelt bij Crystal Palace schat ik hem toch wel een niveautje hoger in dan alle andere namen die je hierboven noemt.

3 maart 2022 om 21:33

Riedewald is voor mij zo een speer die tussen Oranje en Suriname valt kwa niveau en aangezien dat geen keuze is zie ik hem eerder een vaste Suriname speler worden dan een vaste Oranje speler. Maar ik laat mij graag verassen.

Beetje vreemd. Pas sinds kort mogen voetballers met Nederlandse nationaliteit voor Suriname uitkomen. En sindsdien zit hij erbij

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren