Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sprookje Girona duurt voort: Blind en co houden Real Madrid onder zich

Laatste update:

Girona is weer voor minimaal een aantal uur de koploper van Spanje. De ploeg van Daley Blind kende de nodige moeite met Valencia, maar na twee late treffers werd er met 2-1 gewonnen. Real Madrid, de naaste belager in de titelstrijd, neemt het zaterdag om 18:30 uur in eigen huis op tegen Granada.

Bijzonderheden
Girona trad zoals gewoonlijk dit seizoen aan met Blind en Sávio in de basis. Het tweetal voormalig Eredivisionisten kon niet voorkomen dat Valencia na een klein uur spelen op voorsprong kwam. Na balverlies van een Girona-middenvelder kon voormalig Real-aanvaller Hugo Duro alleen op doelman Paulo Gazzaniga af en de spits rondde af met een stiftje: 0-1.

Girona had gedurende de hele wedstrijd het meeste van de bal, maar de titelkandidaat kon het veldoverwicht niet omzetten in grote kansen. Dat duurde tot de 82e minuut, toen Stuani de gelijkmaker maakte op aangeven van Yan Couto. Diezelfde Stuani scoorde enkele minuten later ook de bevrijdende 2-1. Sávio maakte in de blessuretijd nog de 3-1 om het feestje compleet te maken, maar zijn treffer werd na een VAR-ingreep afgekeurd.

Girona - Valencia 2-1
56' 0-1 Hugo Duro
82' 1-1 Cristhian Stuani (assist: Yan Couto)
88' 2-1 Cristhian Stuani

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi sprookje daar in Girona. Benieuwd hoe lang ze dit daar kunnen volhouden, zeer knap!!

2 december 2023 om 16:12

Zou wat zijn als dit het Leicester verhaal wordt, ze hebben al voorsprongetje op Atletico(nummer3). Real veel blessures, wie weet.. volgende 4 wedstrijden moeten ze o.a. tegen Barcelona,Betis en Atletico. Daar worden de mannen van de jongens gescheiden, want de sterkste clubs daarvoor was (in mijn ogen) Madrid en Real Sociedad en daar wonnen ze niet van

2 december 2023 om 16:15

Altelti nog 2 wedstrijden te spelen. Dus met recht een voorsprongeTJE

2 december 2023 om 16:38

De enige nederlaag die ze hebben is volgens mij ook tegen Real Madrid. Als ze die niet verloren hadden was helemaal lekker.

Girona is echt geweldig bezig zeg ben benieuwd hoelang ze dit volhouden.

Eric Garcia speelt ook echt geweldig daar, hopelijk kan Barca hem voor een mooi bedrag slijten komende zomer.

3 december 2023 om 12:02

Eric is home grown en kan toch mooi bij de selectie blijven bij Barca? Of is hij echt te licht en kan de top niet aan?

Iemand die mij kan vertellen hoe Blind het doet? Ik volg het Spaanse voetbal niet echt.

2 december 2023 om 17:40

Mwa, als je basis speelt bij een ploeg die al een tijd bovenin mee draait, dan kun je vast wel bedenken hoe hij het doet.

2 december 2023 om 17:58

Nou dat kan je nooit precies weten. Is iemand een uitblinker of is hij meer een dienende voetballer? Daarbij vraagt hij naar een objectieve mening van iemand die Blind over lange tijd heeft zien spelen in Spanje.Beter vragen dan subjectief een mening geven zonder dat je iemand heb zien spelen.Zal maar nog een keer de vraag herhalen en hopelijk kan iemand een objectieve mening droppen.Hoe doet Blind het bij Girona?

2 december 2023 om 18:36

Ik moet bekennen dat Girona niet elke week op m’n agenda staat maar heb nu een wedstrijd of 5/6 gezien dit seizoen. Blind in de opbouw heel sterk maar veel van de tegendoelpunten komen wel door een gebrek aan atletisch vermogen achterin bij Girona. De afweging daar is denk ik; we maken er in een seizoen 15 meer met deze defensie, maar krijgen er ook 10 meer tegen. Blind gewoon een heel belangrijke schakel daar in de opbouw. Dekt ook vaak hoog door tot wat hoger op het veld. Vandaag tegen Valencia bijvoorbeeld ook naar mijn gevoel aan de bal volledig foutloos en meerdere keren met het drukzetten te vinden ter hoogte van de 8 of zelfs een keer 10.

Nogmaals, ik heb niet alle 15 potten gezien dit jaar, maar dit is het beeld wat ik ervan heb.

3 december 2023 om 12:09

Merci voor de uitgebreide reactie! Goed om te horen dat hij voetballend belangrijk kan blijven. Dat geeft ook wat meer inkijk in de motivatie van Koeman, met zijn uitverkiezingen voor Oranje. Staat hij verdedigend inmiddels wel beter, gezien zijn gebrek aan snelheid?

4 december 2023 om 14:00

Verdigend zal het natuurlijk altijd enorm kwetsbaar blijven met ruimte in de rug. Fysiek gewoon geen geweldige speler maar zelf denk ik dat hij als linker verdediger met drie centrale naast hem het echt wel iets toevoegt wanneer je de dominante ploeg wil zijn aan de bal. Wij in Nederland schrijven hem al jaren af maar dat is natuurlijk echt niet terecht. Daley Blind was ook in de succesjaren bij Ajax ook al kwetsbaar t.o.v fysieke snelle spitsen, organisatie is key.

2 december 2023 om 20:13

Belangrijke schakel in het voetbal wat Girona wilt spelen. Goede keuze van Blind.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren