Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag fel tegenover pers na veelbesproken duel: ‘Jullie reactie was gênant’

Laatste update:

Erik ten Hag heeft dinsdag fel gereageerd op de uitlatingen van de Britse pers na de halve finale in de FA Cup van Manchester United tegen Coventry City. De manager van the Red Devils noemt de reacties in de dagen na het duel op Wembley ‘een schande’. “Voor mij als trainer is het mijn vierde bekerfinale in vier jaar. De reacties zijn een schande”, laat Ten Hag optekenen door Manchester Evening News.

Er leek zondagmiddag niets aan de hand op Wembley voor Manchester United, dat na een uur spelen een 0-3 voorsprong te pakken had. De manschappen van Ten Hag gaven het in de laatste twintig minuten echter volledig weg, incasseerden drie doelpunten en moesten daardoor een verlenging spelen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

In de 122ste minuut leek Coventry zelfs de 4-3 te maken, maar die treffer werd afgekeurd wegens minimaal buitenspel. Manchester United trok in de daaropvolgende strafschoppenserie aan het langste eind. Antony provoceerde de spelers van Coventry vervolgens door zijn handen achter zijn oren te houden, terwijl Harry Maguire zijn klasse toonde en alle tegenstanders een hand ging geven.

Na afloop ging het veel over de manier waarop Manchester United de riante voorsprong weggaf, maar ook over het gedrag van Antony. Genoeg na te bespreken dus tijdens de persconferentie op dinsdag, waar Ten Hag vooruitblikte op het thuisduel van woensdagavond met Sheffield United.

Samuel Luckhurst was aanwezig en schrijft hoe Ten Hag gelijk fel begon. “Hij kwam binnen en zei: ‘Goedemorgen’, waarmee hij een aantal journalisten corrigeerde die ‘goedemiddag’ zeiden. ‘Ik merk dat niet iedereen scherp is’, zei Ten Hag. Toen hem werd gevraagd wie er niet scherp is, zei Ten Hag: ‘Oh, ik zou zeggen de meerderheid.’”

De Nederlandse manager werd vervolgens gevraagd of de reactie op de zege van Manchester United ‘terecht’ was. “Nee. Absoluut niet. Of het gênant was? Nee, jullie reactie was gênant. Topvoetbal draait om resultaten. We hebben de finale bereikt en dat hebben we verdiend. Niet alleen op basis van deze wedstrijd, maar ook op basis van de andere wedstrijden.”

Ten Hag zag dat zijn ploeg ‘twintig minuten lang de controle verloor’. “Het zat ook niet per se mee, met de 2-3 en daarna de 3-3. Duidelijk is dat we veel geluk hebben gehad. We namen de strafschoppen goed en hebben de finale bereikt. Het is een enorme prestatie. Twee keer in twee jaar is geweldig. Voor mij als trainer is het mijn vierde bekerfinale in vier jaar. De reacties zijn een schande.”

Gedrag van Antony


Ten Hag reageert ook desgevraagd op het gedrag van Antony direct na de strafschoppenserie. “Heb je de reactie van Maguire gezien? Antony werd geprovoceerd, daarom was dit een reactie. Jullie hebben het provoceren niet gezien, alleen de reactie. Maar dat moet Antony niet doen”, besluit de manager.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Allemachtig Erik zet jezelf niet zo voor lul. Als je 3-0 voorstaat en dan de ander terug laat komen en zelfs nog goed wegkomt in de laatste minuut is kritiek niet meer dan terecht als je bij zo'n grote club werkt

23 april 2024 om 14:22

Precies dit. Tegen geen enkele club in de wereld mag je een 3-0 voorsprong in een halve finale in met nog 20 minuten op de klok weggeven, laat staan tegen een club die een klasse lager speelt. Beetje zelfreflectie mag wel. Het is knap dat hij vaak de finales haalt, maar ondanks het resultaat mag er best negatief gepraat worden over de manier waarop.

23 april 2024 om 16:25

Met je eens hoor maar die 3-2 is natuurlijk waanzinnig veel geluk en dan krijgt zo team ineens vleugels. valt die bizarre 'eigen' goal niet speelt United het waarschijnlijk gewoon uit.

23 april 2024 om 16:51

maar toch nemen jullie niet mee dat ten hag het hele seizoen nog geen een keer tot amper met de zelfde spelers heeft kunnen spelen en dat wil je nog niet eens over de kwaliteit van de spelers spreken. zet guardiala er maar lekker neer volgende paar wedstrijden en zet al je geld er maar op als jullie denken dat dat het is.

23 april 2024 om 17:09

Zet Guardiola er neer en het gaat veel beter gaan ja. Zowel qua aankopen als qua voetbal als qua resultaten.

Want de mensen die denken dat Ten Hag er alles uithaalt die dachten waarschijnlijk hetzelfde over Advocaat bij Feyenoord.

23 april 2024 om 18:34

Haha Pep bij United gaat ook niks presteren. Die kocht gewoon 3 backs in 1 window voor 120 miljoen. Ook Pep heeft genoeg missers bij zijn aankopen en veel, heel veel geld weggegooid.

Daarnaast is de 3-1 van Coventry mooie aanval die hij toevallig op zijn scheenbeschermer raakt, de 3-2 was een bizar geluk moment (net als vorige ronde tegen bij United) en de 3-3 een onterechte penalty. Daarvoor gewoon wedstrijd in de tas. Dat is bekervoetbal, kan gebeuren. Het is gewoon knap om met dit United back to back FA cup finales te halen, we zijn daar ook niet gekomen door met geluk van Coventry te winnen. Gewoon een mooie campagne met als hoogtepunt het uitschakelen van Liverpool.

Dat in een seizoen met 60+ blessures!! Deze wedstrijd 10, waarvan 5 CB’s!! En 2 LB’s.
Nee als je Ten Hag wil beoordelen moet je wel eerlijk naar de context kijken. En die context is dat het op dit moment overall de goede kant op gaat met Ten Hag. Enige trainers die ik tot meer in staat acht zijn Ancelotti en Zidane, maar die komen niet.

Het is nu tijd voor Ineos om te laten zien dat het niet gewoon Glazers zijn. Vooralsnog slagen ze daar niet in.

23 april 2024 om 20:12

Nog altijd voordeliger dan Mount en Antony kopen die kosten bij elkaar al 160M en brachten je team nog verder naar de onderkant. Laat Pep 160M uitgeven en die doet gerichtere aankopen die passen bij zijn gewenste visie en speelstijl. Dus zou met de uitgaves die United heeft een betere team en staff neerzetten.

Ronaldo was waarschijnlijk meer gewaardeerd, een speler als Rashford was allang vervangen. Antony zou nooit zijn aangetrokken.

23 april 2024 om 14:23

Natuurlijk zal een bepaalde vorm van kritiek terecht zijn, maar de pers vergeet volledig het halen van de finale en is alleen maar bezig met randzaken, ik snap heel goed dat ten Hag daar gefrustreerd over is. Is toch geen verrassing meer dat United geen stabiele ploeg is, dan is het des te knapper dat de FA cup finale is bereikt. Maar daar stapt de pers (bewust) overheen.

23 april 2024 om 14:29

Je geeft een 3-0 voorsprong weg tegen de nummer 8 in de championship in een seizoen waarin je achter Kopenhagen en Galatasaray belandt in de CL en mogelijk de slechtste eindquotering ooit in de PL gaat halen.

Dan lijkt het me echt niet gek dat er op het negatieve gefocust wordt. Verder is het nu ook niet zo een speciale FA Cup run. Ze schakelen Liverpool uit en dat is het.

23 april 2024 om 14:32

Hoe vaak hebben Engelse clubs 2 seizoenen op rij de FA Cup finale gehaald? Niet heel vaak. Best een knappe prestatie als je het mij vraagt. Jou reactie is toch precies waar Ten Hag over valt. Iets met het glas half vol/leeg..

23 april 2024 om 14:37

Wat verwacht je dan? Dat iedereen lyrisch is omdat je toch de finale nog haalt?

Sowieso een knappe prestatie, daar niet van. Maar de manier waarop is toch weeral vrij beschamend.

23 april 2024 om 14:49

Dat zeker. Maar een finale is een finale. Daar doelt Ten Hag meer op. Sowieso is het natuurlijk wel iets vreemds dat we altijd kijken naar wat slecht gaat.

23 april 2024 om 15:04

Als dit solskjear was werd er schande gesproken.

23 april 2024 om 15:18

Als ze winnen van Liverpool dan is iedereen wel positief. Het ligt toch echt wel gewoon aan hun enorm zwakke wedstrijd tegen een veel zwakker team.

23 april 2024 om 15:21

Dan heb je de pers niet onder Ole meegemaakt. Die werd tot het bittere eind gespaard omdat ie vriendjes had die hem beschermde

23 april 2024 om 15:58

Het is zo dat Ten Hag voor het tweede jaar op rij de finale van de FA Cup haalt. Echter, mogen we ook even kijken naar de 'road to the final'?

2023: thuis tegen Everton, West Ham, Fulham, Reading en de halve finale tegen Brighton
2024: Uit tegen Newport, Wigan en Nott Forest en thuis tegen Liverpool. De halve finale tegen Coventry

Mogen we dan ook voorzichtig stellen dat Man Utd & Ten Hag nou niet bepaald de moeilijkste route naar de finales hadden? (op de thuiswedstrijd tegen Liverpool na)

23 april 2024 om 19:13

Tja zo kan je ook bij elke club wel beginnen met routes. Idem in de cl en el en cfl

23 april 2024 om 21:25

Ik denk dat wanneer je het over EtH zijn CL route van dit seizoen gaat hebben, dat niet echt gaat helpen Jeffrey...

23 april 2024 om 15:25

Is goed dat hij dit zegt en logisch. Alternatief is om te benoemen welke spelers united onwaardig zijn. Die al maanden ondermaats presteren op het veld. Hij probeert deze laatste wedstrijden het groepsmoraal hoog te houden en achter z’n spelers te staan.

Daarnaast wordt er al tijden geroepen dat hij geen persoonlijkheid toont. Nu bijt hij van zich af na maanden negativiteit van journalisten, is het ook niet goed.

23 april 2024 om 15:35

Vind je dit persoonlijkheid tonen? Ik vind dit namelijk zowat het tegengestelde eerlijk gezegd.

23 april 2024 om 15:41

Ach je hebt geen idee waar je over praat. Je hebt niet eens een idee waar ten Hag over praat. Hij praat over de Engelse pers en het feit dat er journalisten in die zaal zitten die het onmiddellijke ontslag van hem vroegen en daarvoor constant pleitten op een zeer onfatsoenlijke manier. Vooral zo'n Samuel Luckhurst ging helemaal los maar anderen ook. Dan bijt ten Hag van zich af en dan is het ook weer niet goed.

23 april 2024 om 18:43

Jawel, wat Ten Hag zei was heel goed. De Engelse pers onder aanvoering van Luckhurst is schandalig tegen Ten Hag, zoals ze dat ook waren tegen Rangnick, maar niet tegen Ole. De reden is; Dit zijn geen fans, in tegenstelling tot wat ze beweren geven ze niks om United. Negatieve verhalen verkopen nou eenmaal beter en United is de grootste club van Engeland. Negatief schrijven levert ze meer op. Daarbij gaan ze gewoon over lijken. Eddie Howe, Pochettino, vorig jaar Klopp die hebben daar allemaal veel minder last van, omdat het niet United is.



Tja dit gedrag zag je destijds ook al bij Louis van Gaal. Laatstgenoemde zei zelfs ooit dat het winnen van de FA cup het hoogtepunt van zijn carriere was. Die heeft dus ook een bittere nasmaak aan zijn ontslag overgehouden. En nu zie je soortgelijk gedrag bij Ten Hag. Hij weet dondersgoed dat hij ontslagen zal worden. Een FA cup zal hem niet redden. En wat mij betreft ook meer dan terecht. Zonder Overmars is Ten Hag gewoon een degelijke trainer. Het is ondertussen wel duidelijk gebleken dat hij gewoon een capabele TD achter zich moet hebben om resultaten te behalen, want in tegenstelling tot Klopp, Arteta en Guardiola weet hij gewoon niet welke spelers in zijn profiel passen.

23 april 2024 om 18:39

Hoeveel FA cup finales heeft Klopp gehaald? En Arteta? Je hebt het nu over Ten Hag die een pleuriszooi heeft geërfd bij United en een hoger winstpercentage heeft dan de drie managers die jij noemt in hun eerste twee jaar. Daarnaast ook meer finales. Carbao cup vorig jaar vond iedereen een kutprijs, dit jaar wint Klopp hem en is het magnifiek. Onzin. Mensen willen gelijk halen en gaan rare dingen roepen zonder naar de feiten te kijken.

24 april 2024 om 11:33

@mancunianb, Vermeld dan ook wel even bij dat Arteta in zijn eerste seizoen wel meteen de FA cup won. Vermeld ook even bij dat Klopp in zijn allereerste seizoen wel nog een EL-finale wist te halen met een selectie die hij ook van zijn slecht presterende voorgangers had geerfd. De conclusie die ik dan trek is dat deze twee managers wel sinsdien vooruitgang wisten te boeken. En beide managers moesten ook spelers zien te verleiden om een jaartje geen CL te spelen.

24 april 2024 om 07:58

Hahahaha Guardiola die alleen bij clubs werkt met FY money en waar een gedegen technische top hem steunt en alle spelers geeft die hij wilde hebben. Knap hoor.. ETH heeft niks van dan alles gehad. En de spelers die hij wilde en te duur bleken zoals Antony daar heeft hij geen rol in gespeeld maar die ontslagen TD.

24 april 2024 om 11:29

En wie haalt Guardiola met al dat geld? Precies de spelers die in zijn profiel passen. Guardiola haalt Rodri voor 70 miljoen. Erik Ten hag haalt Casemiro voor 70 miljoen. Guardiola betaalt 120 miljoen voor Grealish terwijl Erik Ten Hag 100 miljoen voor Anthony betaalt. Guardiola betaalt 40 miljoen voor Ake terwijl United 40 miljoen betaalt voor Varane. Durf je nu echt te beweren dat Erik Ten Hag niks krijgt? Feit is wel gewoon dat Guardiola met het megabudget wel gewoon de juiste spelers weet te halen terwijl Ten Hag niet eens duidelijk kan maken wie in zijn profiel past. In plaats daarvan komt hij maar met spelers als Weghorst, Anthony, Martinez, Onana, Amrabat etc.

Het is algemeen bekend dat negatieve zaken meer aandacht krijgen als positieve geluiden dat werkt beter in de media. Heb de persconferentie niet gezien, zijn toon van praten niet gehoord maar lijkt erg geirriteerd als je het zo leest. Dat is redelijk voor schut voor zo'n grote trainer die 4x een finale heeft gehaald.

Ten Hag moet maar een grote spiegel kopen. Zijn resultaten zijn namelijk beschamend. Zijn team is los zand, en daar is vooral hij verantwoordelijk voor. Natuurlijk, hij heeft niet de topspelers die nodig zijn om mee te doen voor het kampioenschap in Engeland, maar veel spelers die nu bij Man. Utd. spelen, zijn op zijn voordracht gehaald. Dus nu niet piepen als je geknipt en geschoren wordt. En dat laatste is volkomen terecht!

23 april 2024 om 15:22

Ook al heeft hij geen topspelers. Tegen de lagere ploegen is het ook al helemaal niks. United speelt zwak voetbal tegen alle tegenstanders. Gewoon beschamend wat die laat zien dit seizoen qua voetbal. En mentaal zijn ze al helemaal zwak. Hebben amper wat kunnen creëren nadat Coventry de 3-1 had gemaakt. En in de verlenging hebben ze al helemaal niks kunnen doen en had Coventry de grootste kansen.

23 april 2024 om 16:01

"natuurlijk, hij heeft niet de topspelers die nodig zijn om mee te doen voor het kampioenschap in Engeland, "

En toch heeft hij 500 miljoen euro kunnen uitgeven. Maar ja, als je dan komt aankakken met Antony, Onana, Amrabat, Malacia, Hjolund, Mount,... wat verwacht je dan?

Creatieve scouting is hem vreemd! Ofwel vraagt hij onhaalbare targets (kane, Frenkie De Jong) ofwel vist hij in zijn vijver van oude bekenden (of een Eredivisie verleden) die kwalitatief niet goed genoeg zijn!

Het lijkt me niet makkelijk om met de pers in Engeland om te gaan, maar Ten Hag is daar nooit echt meester in geweest. Hiermee gooi je alleen nog maar meer olie op het vuur wat echt onhandig is.
Van Gaal zocht ook altijd de confrontatie op, wat hem zeker niet hielp.

Ben heel benieuwd of het Slot lukt om hier beter mee om te gaan, mocht hij naar Liverpool of een andere club in Engeland gaan.

23 april 2024 om 15:09

Slot praat ook veel makkelijker dan zo een ten hag. Slot heeft zelfreflectie naar hem en zijn team toe heb ten hag geen 1x echt kritiek zien geven naar zijn team toe.

23 april 2024 om 15:29

Een trainer die verliest is altijd aangeschoten wild. Hem vergelijken met Slot die nog nooit zoiets heeft meegemaakt, is lachwekkend. Daarnaast heeft ETH weleens kritiek gegeven. De eerste zat bij Piers Morgan, de tweede maakte een statement op social media en de derde ging tweets liken op Twitter.

Ten Hag Ten Hag Ten Hag wat laat je je hier kennen zeg. Niet willen inzien dat een 3-0 voorsprong bijna compleet wordt weggegeven op een grote teen na en penalties nodig hebben om te winnen. Jezelf dan indekken met het feit dat je 4 bekerfinales hebt gehaald in 4 jaar. Het is gewoon schandalig wat hij presteer met United en zijn hele aankoop beleid.

Het hele Anthony verhaal begint toch wel zorgelijk te worden die kan namelijk niets fout doen bij Ten Hag. Is er dan helemaal niemand die die jongen ergens op tegenspreekt?

23 april 2024 om 14:45

Hij zegt toch letterlijk dat Antony dat niet moet doen?

23 april 2024 om 15:16

Ja, eerder onder het mom van "dan ben ik er maar van af"
Echt een non-reactie van hem.

23 april 2024 om 15:24

Nee, hij komt eerst met een excuus waarom Antony het doet, namelijk dat hij eerst zou zijn geprovoceerd....

Maar je speelt bij het grote United, je laat je toch niet provoceren door spelers van het nietige Covertry.... kom op zeg, hoe zwakzinnig kan je zijn.

23 april 2024 om 16:29

Nadat hij eerst wel even heeft moeten vermelden dat spelers van Coventry City blijkbaar Anthony hadden uitgedaagd. Dus uiteindelijk zegt hij dat maar kort en krachtig om er onderuit te komen.

23 april 2024 om 16:49

Is het een excuus of is het context?Berghuis slaat een fan. Dat moet hij sowieso niet doen omdat geweld nooit de oplossing is. Toch vind ik de context wel belangrijk om te bepalen of hij een boete,celstraf, schorsing of combinatie hiervan moet krijgen.Wil er bij zeggen dat ik het gedrag van Antony bij een kleuter vind horen en ik ben blij dat hij dit niet in het Ajax shirt doet. Maar je kan niet iedere keer je speler onder de bus gooien als die iets doms doet. Zeker als het iets relatief kleins is als dit.

23 april 2024 om 17:26

Net zoals je de kritiek op zijn gedrag in context moet zetten.

Je hebt net op een werkelijkwaar beschamende manier een wedstrijd gespeeld, in plaats van je bezig te houden met de vraagstuk hoe het ooit zover heeft kunnen komen en je net zoals Maguire deed diep te schamen en je nederig op te stellen is het eerste wat bij je opkomt je gram halen om wat provocaties.

Daarnaast de grap is waarom hij uberhaupt dacht door ze te jennen hun hiermee "terug te pakken"? Ze hebben net de wedstrijd van hun leven gespeeld, opgestaan uit de dood en op een teen na de Finale gemist. Dat allemaal tegen het grote United. Lijkt mij dat je als Covertry zijnde nog steeds de morele winnaar bent.

23 april 2024 om 18:48

Ben het met je eens dat Antony het gedrag van een vervelende kleuter laat zien. Maar ik snap ook dat Ten Hag het een beetje in context wil plaatsen voordat hij het veroordeeld.

Tja Erik het gaat natuurlijk bovenal heel goed met de club . 100 miljoen voor Anthony . 70 miljoen voor een middenvelder van 34 . Maar kritiek mag niet en leer fatsoenlijk Engels .

ETH laat wel een hel erg ander karakter zien nu hij kritiek krijgt. Bij Ajax als het niet goed ging zij hij meestal dat hij een hele andere wedstrijd had gezien maar kwam het niet zo bitter over. Vorig seizoen maakte ETH af en toe juist een hele goede indruk bijvoorbeeld in interviews na de wedstrijd met bijvoorbeeld een Neville. Hij komt soms een beetje onzeker over en erg vertwijfeld. Alsof hij het allemaal niet aan kan en de groep niet kan grijpen. Zou het zo kunnen zijn dat hij gewoon niet past in het Engelse voetbal en dat dat voor meer Nederlandse trainers zo is?

Domme uitspraken van Ten Hag zeg. Je verspilt een 3-0 voorsprong tegen een Championship ploeg. En wint net aan met penalty's. Dan mag je wel wat anders lopen gaan praten. Maar ja goed voetbal kan Ten Hag niet spelen. Al het hele seizoen is het voor 95 procent gewoon drama wat ze laten zien. Niet voor niets dat het doelsaldo rond de 0 is. Dat is gewoon beschamend en als United niet oppast kunnen ze zomaar 9e staan met Brighton en Chelsea die in hun nek hijgen.

Ik gun Ten Hag alle succes, maar een flink stuk zelfreflectie was hier echt wel op zijn plaats geweest. Ja de pers is op sommige momenten overdreven kritisch, maar er zijn momenten waar ze ook weleens gelijk hebben. En afgelopen zondag was dus zo'n moment. Als je als trainer van zo'n grote club niet inziet wat voor wanprestatie er door je team is afgeleverd dan ben je naar mijn inziens wel van het padje af... een 3-0 voorsprong, tegen een tweede divisie club die bungelt in de middenmoot... En het is niet eens de eerste keer dit seizoen dat ze het doen he....

Enige juiste reactie was een mea culpa te doen en zeggen dat dit onacceptabel is, dat ze hier lessen uit moeten trekken. Maar nee, in plaats daarvan gaat Ten Hag opzoek naar veren in de reet en normaliseert hij dit soort wanprestaties. Verklaart ook de reden waarom United dit seizoen zovaak wedstrijden uit handen weet te geven. De trainer vind het klaarblijkelijk normaal en doet er niets tegen.

Slim van Ten Hag door het niet over de manier waarop te hebben, of over het gebrek aan vooruitgang, of over het niet hebben van een goede speelwijze. Puur het resultaat.

Doe maar gewoon je best om af te sluiten met een prijs Erik, kan je daar altijd naar blijven verwijzen zoals je nog steeds verwijst naar de wedstrijd in Emirates van maanden terug. Wat een dropsleutel.

Als men op dergelijk niveau in 20 minuten een 3 - 0 voorsprong weggeeft, kan je als coach je de blaren op je tong coachen maar tegen persoonlijke fouten kan je gewoon niets beginnen. Of ze £80 miljoen gekost hebben of niet...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren