Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Thierry Henry vindt nieuwe baan en staat voor derde klus als hoofdtrainer

Laatste update:

Thierry Henry gaat weer aan de slag als hoofdtrainer. De voormalig topspits wordt op korte termijn aangesteld als bondscoach van Jong Frankrijk, schrijven L'Équipe en RMC Sport. Henry dient als opvolger van Sylvain Ripoll, die de zak kreeg na het teleurstellend verlopen EK. Frankrijk strandde in de kwartfinale tegen Oekraïne.

Jong Frankrijk beleefde op het afgelopen jeugd-EK een vlekkeloze groepsfase met overwinningen tegen Italië (2-1), Noorwegen (0-1) en Zwitserland (1-4), maar ging in de kwartfinale vrij kansloos onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Oekraïne (1-3). Het kostte Ripoll zijn baan. De Franse voetbalbond startte al snel een zoektocht naar een geschikte opvolger en kwam uit bij Henry.

L'Équipe en RMC Sport schrijven dat het uitvoerend comité van de Franse voetbalbond (FFF) maandag unaniem heeft besloten tot de benoeming van Henry als nieuwe bondscoach. De clublegende van Arsenal wil met het beloftenteam de Olympische Spelen van 2024 winnen in eigen land. Ook krijgt hij als taak zich te kwalificeren voor het EK van 2025.

Henry staat voor het eerst voor de groep op 7 september, als Jong Frankrijk het in een vriendschappelijke wedstrijd opneemt tegen Jong Denemarken. Vier dagen later is zijn eerste officiële wedstrijd in de EK-kwalificatiecyclus tegen Slovenië. Frankrijk is verder ingedeeld in een poule met Oostenrijk, Bosnië-Herzegovina en Cyprus. Alleen de nummer één plaatst zich rechtstreeks.

Na zijn actieve carrière was Henry jarenlang werkzaam bij Arsenal als jeugdtrainer, alvorens hij in 2016 werd toegevoegd aan de technische staf van Roberto Martínez bij de Belgische nationale ploeg. Na teleurstellende dienstverbanden bij AS Monaco (na drie maanden ontslagen) en CF Montréal (weg vanwege privésituatie) keerde hij twee jaar geleden terug in de staf van Martínez.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Mooi dat legendes als Henry en Reiziger de jong ploegen van Frankrijk en Nederland leiding geven.

22 augustus 2023 om 09:58

Nou ja, Reiziger en Henry zijn dan wel andere gradaties "legendes", maar natuurlijk wel mooi voor hen. Ik had Reiziger graag bij RKC gezien toen die kans er was. Veel meer vertrouwen in dan in een, mijn inziens zéér zwakke trainer, Henk Fräser. Waarom die de kans maar blijft krijgen....

22 augustus 2023 om 10:01

Mooiste was geweest als Reiziger de kans bij Sparta had gekregen. Daar heeft hij ook zijn eerste stapjes in zijn trainerloopbaan gezet als jeugdtrainer en assistent

22 augustus 2023 om 10:19

Klopt, alleen is het logisch dat Rijsdijk het is geworden daar. Dat lijkt echt een goede trainer. Dit in tegenstelling tot Fräser

22 augustus 2023 om 12:12

Deels eens, maar ik vind het wel goed dat Reiziger dat niet gedaan heeft. Als je als onervaren coach instapt bij een RKC en je hebt pech dat je sterkhouders kwijt bent geraakt, kun je zomaar beginnen met een degradatie en ontslag. Dan is het erg moeilijk om je carriere nog op te bouwen. Ik hoop dus ook dat Reiziger minimaal redelijk presteert bij Jong Oranje en daarna richting de subtop kan. Daar is het afbreukrisico toch wat kleiner en zelfs als dat tegenvalt, staan er daarna nog wel clubs op de stoep.

22 augustus 2023 om 11:29

Zeker mooi ofschoon ik reiziger een topcoach (in spe) vindt en bij henry zie ik dit niet. Benieuwd hoe die 2 zich synchroon gaan ontwikkelen.

Leuk stap voor hem als trainer stapte hij gelijk hoog in bij een dramatisch Monaco wat op dat moment totaal niet liep.
Henry spreekt de taal van de jeugd en is een levende legende

22 augustus 2023 om 10:20

hoe weet je dat hij de taal van de jeugd spreekt als ik vragen mag?

er zitten bijna 2 generaties tussen. ik denk dat veel van die jonge gasten henry nooit hebben zien voetballen (praktisch onmogelijk zelfs) en hem alleen van naam kennen.

dat henry een grote naam in het franse en mondiale voetbal is begrijp ik... maar als je dan als hoofdcoach bij een jong frankrijk instapt, denk ik persoonlijk niet dat al die spelers gelijk aan je voeten liggen en dat alles op rolletjes gaat lopen.

niet vergeten dat henry richting de 50 gaat he, jong frankrijk bestaat uit 18-21jarige.. dat is echt wel een leeftijdsverschil

22 augustus 2023 om 11:43

@OREELY,
Uitspraak van Thierry Henry eerder dit jaar over Vini: “ I can feel it… he is cooking”

Het gaat wel goedkomen denk ik met de jongere generatie.

22 augustus 2023 om 12:16

Mwa, ik heb ook niet de indruk dat Henry het trainersvak echt in de vingers heeft. Het is in ieder geval niet zo'n trainer die direct snapt hoe het allemaal werkt. Misschien kan hij zich langzaam ontwikkelen, maar "de volgende Guardiola of Zidane" is hij absoluut niet naar mijn mening. Persoonlijk zie ik meer in Reiziger dan in Henry als toekomstig hoofdcoach van een grote club.

Lijkt me normaal gesproken geen mooi klusje, maar nu met de OS in eigen land voor de deur toch wel interessant

Zo, die had ik niet zien aankomen. Als er iemand is die de Franse jeugd kan inspireren, dan is het een man als Henry. Geweldig om te zien dat hij de kans krijgt.

Dit wordt toch wel dé kans om zichzelf te bewijzen. Bij Monaco verwachtte ik veel van hem, maar stelde hij toch teleur. Volgens mij deed hij het bij Montréal niet eens zo slecht?

Wat een fantastische speler was dat. 1 van mijn favoriete. Hopen dat dit het begin is van een mooie trainerscarrière.

Dit is over een paar jaar een goede trainer voor Ajax. Hoop dat hij stappen blijft maken.

22 augustus 2023 om 10:27

Jemig, hoe kan je Aiax hier nu bij betrekken? Een speler zonder enige binding bij die club die de O23 van Frankrijk gaat coachen. Het lijkt mij ook wel een goede trainer voor Heerenveen. Of Lech Poznan. Of Aberdeen

22 augustus 2023 om 21:18

Een speler met de filosofie van wenger die beide ajax hoog hebben zitten en de Hollandse voetbalschool. Daarom betrek ik ajax hierbij.

wel bespraakte man, maar ik vind het geen trainerstype.
zegt wel vaak zinnige dingen als analist bij de diverse praatprogramma's.

meer een assistent die de jongens een beetje inspireren (en zelfs dit is gebaseerd op niks.. geen idee hoe henry in een groep ligt qua sfeermaker etc)

22 augustus 2023 om 10:56

Lag bij het Belgisch nationale team volgens mij zeer goed in de groep en werd ook erg gewaardeerd als assistent van Martinez

22 augustus 2023 om 12:18

Hij heeft het bij AS Monaco natuurlijk wel erg slecht gedaan. Assistent is gewoon een totaal andere rol dan hoofdtrainer zijn. Sowieso was de stap geen slimme. Je wilt als onervaren coach niet beginnen bij een leeggekochte ploeg.

Mooi dan kan hij ook z’n job bij CBS blijven doen. Dat is wel zo fijn want het team Kate Abdo, Carragher Richards en hem is echt geweldig goede TV. Zeker voor een Amerikaanse zender van de Champions League.

Dit is top aangezien de jeugd van Frankrijk bestaat uit talentenfabriek, kan die ook een beetje de jeugd met dubbele nationaliteiten voor het Franse voetbal winnen. Zou mooi zijn als dan straks Didier ophoepelt en ze Zidane zetten zodat je jeugd een goede mogelijkheid heeft om door te groeien met 2 legendes aan het roer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren