Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Thom Haye en Jay Idzes staan op het punt om international te worden

Laatste update:

Thom Haye en Jay Idzes gaan binnenkort naar alle waarschijnlijkheid hun interlands spelen voor Indonesië. De voetbalbond van het Aziatische land (PSSI) maakt bekend dat Idzes zijn naturalisatieproces al succesvol doorlopen heeft, terwijl Haye in het land is om dat af te ronden.

Haye geldt momenteel als één van de sterkhouders van sc Heerenveen, waar trainer Kees van Wonderen vrijwel altijd een beroep op de middenvelder doet. In gesprek met Voetbalzone liet Haye in augustus al weten open te staan voor een interlandcarrière voor Indonesië. "Ik heb die keuze nog niet hoeven maken. Met enig realisme is het uit te sluiten dat ik ooit een interland voor Nederland ga spelen. Daar hoeven we niet omheen te draaien."

"Ik heb gehoord dat er een mogelijkheid is om voor Indonesië uit te komen, maar dat is nog niet concreet geworden. Het klinkt als iets wat heel mooi kan zijn, alleen ga ik daar pas over nadenken als het concreter wordt. Ik zal moeten kijken of dat bij me past. Hoe dat in zijn werk gaat weet ik ook niet."

Nu, vier maanden later, staat Haye binnenkort dan toch hoogstwaarschijnlijk voor zijn interlanddebuut op het hoogste niveau. Haye vertelde eerder al dat hij een connectie voelt met het land. "Mijn opa en oma komen er vandaan, in die zin heb ik wel wat met het land. Er woont ook nog familie van mij. Die heb ik nog nooit ontmoet, maar het contact is er nog wel. Ik heb ook altijd gezegd dat ik er een keer naartoe wil om hen te ontmoeten. Ik heb dus zeker wel iets met het land."

Mensen uit Indonesië wisten al dat Haye voor hun nationale team uit zou kunnen komen. "Ik word elke dag getagd op sociale media door mensen uit Indonesië, dus ik zie het heel veel voorbijkomen", vertelde Haye in augustus. "Vaak is dat wel op basis van speculatie. Ik heb er geen beeld bij wie wel en niet voor Indonesië uit kunnen komen. Het is aan de bond om uit te zoeken wie daarvoor in aanmerking komt. Mensen sturen mij berichtjes: ‘Please join Indonesia.

Haye kwam negen keer in actie voor Jong Oranje, maar tot een optreden in het hoogste nationale elftal kwam het nooit voor de inmiddels 28-jarige Amsterdammer. Via AZ, Willem II, Lecce, ADO Den Haag en NAC Breda kwam Haye in de zomer van 2022 terecht bij Heerenveen, waarvoor hij tot op heden 68 duels speelde.

Idzes
Net als Haye staat ook Jay Idzes binnenkort voor zijn interlanddebuut. De centrumverdediger van Venezia FC heeft zijn Indonesische roots net als Haye te danken aan zijn grootouders. De 23-jarige Idzes verliet Go Ahead Eagles afgelopen zomer voor een avontuur in de Serie B. Tot op heden droeg hij tien keer het shirt van de nummer twee van de competitie.

Indonesië neemt volgende maand deel aan de Asia Cup. Het land neemt het in Groep D op tegen Irak, Vietnam en Japan. Of de Indonesische voetbalbond hoopt het tweetal al voor de start van het toernooi (12 januari) speelgerechtigd te krijgen, is nog niet bekend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou lekker dan! Zijn we Haye straks een masnd kwijt, en dan komt tikkie terug Tahiri er weer in. Balen! Voor Haye zelf vind ik het dan weer wel leuk.

29 december 2023 om 11:02

Nee hoor. Zie feanonline. Haye is nog niet speelgerechtigd voor Indonesie rondom de Azie cup

Pfoe, daar heeft Indonesië een hele goede aan. Hebben met Thom Haye meteen by far de beste speler te pakken. Wie weet kunnen ze zo een keertje verrassen op een Asia Cup. Wel jammer voor Heerenveen, die moeten nu een van hun beste spelers missen met de Asia Cup.

Wel jolig. Haye heeft geen blind idee waar ie in verzeild raakt. Puntloze interlands zonder enig punt in een elftal dat waanzinnig slecht is. Hij ziet dat ook ergens wel in- maar de reisjes en ervaring, het doet toch iets. Er wonen een kwart miljard mensen in Indonesië en de voetbalcultuur is zo zwak dat Tom Haye nog een sterkhouder zou zijn ook. Laten we hopen op het beste! Let's go Tom!

29 december 2023 om 08:21

Voetbalcultuur zwak? Niveau misschien, maar er is een geweldige voetbalcultuur.

Heerlijk lijkt mij dat, als je als modale voetballer toch nog een mooi avontuur aan kan gaan in een ver land omdat je er roots hebt. Ik zou het gelijk doen. Wellicht wat eindtoernooien meepakken en herinneringen maken.

Het blijft bijzonder hoe voetballers boven de wetten staan..

Een kind van 18 met een NL en indo ouder moet beslissen: Nederlands of Indonesisch Paspoort.. maar voetballers he daar zijn wel uitzonderingen voor ...

28 december 2023 om 23:59

Mia Audina heeft zowel Nederland als Indonesië vertegenwoordigd op de Olympische spelen. Volgens mij is het niet zo moeilijk

Wat een geweldig avontuur voor hem.
Plus je kan aan het eind van je carrière nog 2 of 3 jaar daar spelen tegen prima salaris.
Er zijn erg veel Nederlanders met Indisch bloed, zouden die dit ook willen?

29 december 2023 om 08:57

Lijkt mij wel, vooral omdat het commercieel mega interessant kan zijn natuurlijk.
Nog los van het avontuur en aanzien.

Ik vind "ik heb wel iets met het land" nou niet meteen genoeg reden om voor een ander land uit te komen.

29 december 2023 om 11:04

Madmarcel welke criteria hanteer jij dan?

29 december 2023 om 13:08

Al zou ik 1/20e Indonees zijn, zou ik ook lekker voor ze uitkomen. Woon er nu en het is een fantastisch land met een enorme aanhang.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren