Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Thomas Müller heeft opmerkelijk verzoek aan fans van Bayern: ‘Kijk in je kast!’

Laatste update:

Bayern München heeft fans die naar het duel tussen Bayern en Real Madrid komen, opgeroepen om massaal in het rood gekleed naar de Allianz Arena te komen.

Onder meer clubiconen Thomas Müller, Manuel Neuer en Joshua Kimmich vragen de gunst aan de supporters van Bayern. “Kom allemaal in het rood. Kijk in je kast of je iets hebt of koop anders iets voor jezelf”, zei Müller in een video op social media.

De Oostenrijkse middenvelder Konrad Laimer gebruikte dezelfde bewoordingen als Borussia Dortmund om hun harde kern aan te duiden: die Gelbe Wand. In de video zei hij dat hij hoopt dat de spelers van Bayern dinsdagavond ‘tegen een rode muur aan voetballen.’

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Op de persconferentie voorafgaand aan de halve finale van de Champions League, benadrukte ook trainer Thomas Tuchel het belang van de fans. “We hebben een absolute topsfeer nodig. Het was al goed tegen Arsenal, maar we hebben nog meer nodig.”

“Het publiek moet het spel ademen en beleven en ons steunen als het moeilijk is. We hebben maximale steun nodig om ons door fases te loodsen waarin we het moeilijk hebben.”

Bayern wist in de kwartfinale van het miljardenbal knap af te rekenen met Arsenal. Over twee duels was der Rekordmeister met 3-2 te sterk voor de Londenaren.

Dinsdag wacht het eerste duel van het tweeluik met Real Madrid. De return in Spanje staat volgende week woensdag op het programma.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk kan dit Bayern verrassen en schopt Kane er een aantal in!
Wel jammer dat Bayern de tweede wedstrijd niet thuis speelt.

30 april 2024 om 11:38

Het wordt vanavond weer eens smullen... XD Alvast veel sterkte gewenst

Zou toch wat zijn als Bayern het flikt. Vind het knap wat Real Madrid steeds neer zet in de CL, maar het wordt tijd dat, na City en Inter afgelopen jaar, andere clubs schitteren in de CL finales de komende jaren. De tijd van Real komt daarna wel weer imo

30 april 2024 om 11:19

Als je kijkt naar het team dat ze aan het opbouwen zijn. Ziet het er niet naar uit dat ze denken aan stoppen met schitteren. Als Real Madrid Bayern uitschakelt dan winnen ze ook de CL. Volgend jaar precies hetzelfde verhaal met Mbappe en Davies erbij.

30 april 2024 om 11:22

Het wordt zeker tijd voor andere clubs om de CL weer eens te pakken, het liefst clubs die ook daadwerkelijk leuk voetbal laten zien,

30 april 2024 om 11:28

Real Madrid speelt 9/10 keer gewoon leuk attractief voetbal, die wedstrijd tegen City was een uitzondering.

Daarbij, met leuk voetbal win je geen prijzen, met effectief voetbal wel.

30 april 2024 om 11:50

Ik vind real geen leuk attractief voetbal spelen. Vaak reactievoetbal wat vaak toch tegenvalt. Of jij hebt als real fan een andere mening over wat leuk attractief voetbal inhoudt. Maar goed, wat maakt het uit? Het is ontzettend succesvol gebleken.

30 april 2024 om 11:55

Wanneer was de laatste keer dat Real met aantrekkelijk aanvallend voetbal de CL won?

30 april 2024 om 12:05

Tegen Leipzig was het ook heel verdedigend en ook tegen kleine La Liga teams vind ik ze nooit echt smullen.

30 april 2024 om 12:28

@kaka:

Real Madrid speelt in de CL meestal geen attractief voetbal. De afgelopen jaren worden ze meestal zelfs gedomineerd maar op een of andere manier slagen ze er steeds weer in door het oog van de naald te kruipen.

Ondertussen beschouw ik die 'Houdini'-acts echter als een kwaliteit en niet meer als stom geluk.

Ook dit seizoen hadden ze zowel tegen Leipzig als tegen Man City (zeker de tweede wedstrijd, dat was op het randje van genant) eigenlijk uitgeschakeld moeten worden.

En ja, met effectief voetbal win je prijzen en daar is Real de beste in. Maar gebruik de term 'attractief' dan niet:-)

30 april 2024 om 12:59

Och ja, als we leuk voetballen zoals tegen City thuis of tegen Atleti en Barca in de Spaanse Supercopa ( random wat voorbeelden) dan hoor je er niks over. Spelen we naar de krachten en zwakheden van de tegenstander dan komen de wijsvingertjes weer hoe onaantrekkelijk we voetballen. Maar wel roepen dat Ancelotti - en Zidane voor hem - geen bal van tactiek weten. Linksom of rechtsom kunnen we het nou eenmaal nooit goed doen. Boeie.

30 april 2024 om 13:04

Ieder zn smaak natuurlijk, maar ik vind niet dat Real vaak attractief voetbal speelt in de CL. Ik vond Leipzig leuker voetballen en ook City was overduidelijk de betere tegen Real. Afgelopen jaren kan ik mij vooral ook wedstrijden herinneren van Real dat ze vooral op de counter spelen. Helemaal met je eens dat je met effectief voetbal de prijzen wint, maar als voetballiefhebber is het ook weleens leuk dat ploegen als Leipzig als winnaar uit de bus komen.

30 april 2024 om 13:14

@rm1335

Ik verbaas me hoe selectief men hier te werk gaat als het op Real aankomt.

De eerste wedstrijd in Bernabeu was er 1 van het aller hoogste niveau. Een waar spektakel van beide ploegen. Maar het enige wat ze onthouden is de return in het Etihad. Bizar.

Zoals je al aangeeft zijn er vaak genoeg mooie wedstrijden van Real - ook in de CL.

30 april 2024 om 13:34

@musi

Vond de finales in Cardiff en Kyiv - 4-1 en 3-1 respectievelijk toch een stuk attractiever dan de ongelofelijk saaie finales die City (1-0), Chelsea (1-0) en Bayern (1-0) wonnen.

Het is maar hoe selectief je kijkt.

30 april 2024 om 13:37

Maar welke clubs spelen wel leuk voetbal dan? Bayern viel ook niet veel te genieten tegen Arsenal. En ook zij speelden reactievoetbal. Na de groepsfase kan je alleen hopen op een team dat leuk speelt, maar die liggen er rond deze fase er vaak uit. Gelukkig maakt spanning veel goed om alsnog de CL te blijven kijken.

30 april 2024 om 13:57

Rm1335:

Ik zeg nergens dat Ancelotti of Zidane er tactisch niets van kunnen. Ik vind alleen dat Real, als grootste en beste club aller tijden, zich nooit in die mate zou moeten aanpassen dan dat ze deden in de uitwedstrijd op City. Dat was op het genante af...

Thuis tegen City maakt Real 3 goals maar was het ook vooral vanuit de reactie spelen.

Aangezien ik duidelijk schrijf dat Real in de CL vaak geen attractief voetbal speelt, vraag ik me af waarom je La Liga erbij haalt? Lijkt me niet relevant in deze discussie.

30 april 2024 om 15:09

Seizoen 21/22 was iconisch (niet zo zeer door aantrekkelijk voetbal, maar toch). Maar seizoen 2016/17 was wel aantrekkelijk met dominant voetbal. Waaronder de finale tegen Juventus.

30 april 2024 om 18:38

Thenry_228, ik beweer ook nergens dat jij dat zegt. Ik merk alleen maar op dat wat Real Madrid ook doet, het geniet altijd de afkeuring van niet-Real Madrid fans en ik vermaak me er kostelijk om. Het is net of ze allemaal Xavi en Laporta zijn. Het spel is lelijk, Ancelotti is te veel een gentleman, counters zijn niet mooi, de scheidsrechter helpt ze, het gras was 8 seconden te lang doorgesproeid, ze hebben geluk, ze hebben ge-institutionaliseerd geluk, ze hebben geen tactiek, het gras was 1,5 millimeter te kort geknipt, de netten waren te slap gebonden, Franco, Ancelotti is te saai, ... etc etc etc etc etc etc etc etc etc.

En wat ik nog grappiger vind is hoe sommigen worstelen met het aanvuren van steeds weer een andere club, als Madrid maar niet wint. Dan doen ze weer een blauw shirtje aan, dan weer rood, dan weer lichtblauw, dan weer rood-wit, dan weer blauw-rood-wit, dan weer geel-zwart of oranje-zwart, hilarisch is dat.

30 april 2024 om 12:00

Vind het wel jammer dat nu al twee jaar op rij (en misschien wel meer) de zwakkere ploegen allemaal aan een kant zitten. Dortmund is echt enorm matig en die hebben een goede kans om een CL finale te halen.. vorig jaar 3 Italiaanse ploegen aan een kant.

30 april 2024 om 12:26

Jij vindt het jammer ik vind het wel wat hebben. Dat is het geluk of pech van de loting. Daarnaast is Dortmund 1e geworden in hun poule en winnen vervolgens gewoon hun beide tweeluiken. Dus ja, als ze PSG verslaan dan is het verdiend dat zij in de finale staan. Topploegen worden in het begin al genoeg beschermd door de indeling van potten onder andere.

30 april 2024 om 13:03

Precies, en met de nieuwe opzet volgende editie zouden verassingen nog weleens verleden tijd kunnen worden.

Wat een opmerkelijk verzoek inderaad: je fans aanmoedigen om de kleuren van je club te dragen. Niet meer dan normaal toch. En Thomas Muller is gewoon een man van de club en zweept het publiek graag op.

30 april 2024 om 11:26

Tsja wat is normaal? Ik heb Taylor of Bergwijn er in ieder geval nog nooit om horen vragen.

30 april 2024 om 11:53

Zijn beide ook geen leiders.

30 april 2024 om 12:00

Er is wel een verschil Mcmulenga! Eredivisie of halve Finale Cl tegen Real Madrid. De euforie in Bayern en wellicht door heel Duitsland extreem aanwezig.

Dat je de genoemde speler aan de Ajax fans...nouja de meeste zijn succes supporters en die komen natuurlijk niet met clubkleuren in de stadion. En dan nog vragen om te steunen tegen RKC, Cambuur, Excelsior..... Ja doei ik ben toch niet gek snotneus! zullen ze denken.

Ik ben sowieso niet gecharmeerd van Taylor, maar ben blij dat ze het niet vragen aan de suppoters. Als ze het vragen moeten ze meteen nooit meer optellen.

30 april 2024 om 11:40

Vandaag de dag is dat echt niet normaal meer hoor. Zwarte kleding is tegenwoordig de norm in zo'n beetje elke stadion.

Zin in vanavond, Harry Kane mag het gaan laten zien. In tegenstelling tot het grootste gedeelte hoop ik dat professor Tuchel het kunstje gaat flikken!

30 april 2024 om 11:50

Tuchel heeft wel een prima track record tegen ons idd! Maar... Ancelotti heeft een weergaloze track record tegen Bayern!

Ancelotti heeft in de acht ontmoetingen tegen Bayern 0 keer verloren (6x gewonnen en 2x gelijk). Verder kent Ancelotti de club Bayern ook wel een beetje aangezien hij daar trainer is geweest (in het seizoen 16-17).

Wij hebben de laatste 7 ontmoetingen tegen Bayern ongeslagen (6x winst, 1x gelijk). Laatste keer dat we hebben verloren was in de halve finale van seizoen 11-12 (bayern is toen op pen doorgegaan).

30 april 2024 om 11:54

Wel een aantal zeer dubieuze beslissingen mee gekregen in die onderlinge duels.
Zonder die meevallers hadden jullie op zn minst een CL minder en een nederlaag meer tegen Bayern.

30 april 2024 om 12:07

Tja als je altijd de scheids mee hebt ga je ook wel door ja.

30 april 2024 om 12:13

Aha de welbekende "scheidsrechter" kulargument... sterk hoor!

30 april 2024 om 12:33

Real en Ancelotti gaan weer voor de beproefde tactiek: onderliggen, de mindere ploeg zijn, de nodige dosis geluk en toch doorgaan.

Je kan de aloude uitspraak 'en op het einde winnen de Duitsers' haast beginnen veranderen in 'en op het einde gaat Real door'

Als Real supporters ongetwijfeld leuk (al vond ik als neutrale kijker de wedstrijd van Real in en tegen CIty simpelweg genant van Real's kant) maar als neutrale kijker wil je toch het best voetballende team zien doorgaan. Je weet nu al dat Real het weer gaat flikken.

30 april 2024 om 13:12

Real heeft voor een paar spectaculaire potten gezorgd de afgelopen jaren in de CL. Lijkt wel alsof men hier last heeft van geheugenverlies.

Alleen al de fantastische comebacks tegen PSG, Chelsea en City in 2022. Legendarische wedstrijden.
Dat soort comebacks behaal je niet door met zijn 11-en in de box te verdedigen.

30 april 2024 om 13:14

Van wat ik me kan herinneren van Ancelotti tegen Bayern toen hij onze trainer was, was de tactiek simpel: counteren! Wij zijn niet de club die op balbezit speelt. Nooit geweest en daar streven we ook niet naar. Real staat altijd bekend als de counterploeg. Ik denk dat Ancelotti dezelfde tactiek gaat hanteren tegen Bayern, omdat we met een Vini super veel snelheid hebben.

Wat betreft je opmerking over City. Laten we eerlijk zijn, City steekt met kop en schouders boven de rest na al die miljarden die zij in hun team hebben gepompt. Pep heeft daar nu een degelijke machine van gemaakt. Het zou ongekend dom zijn als je als Real zijnde tegen een City van Pep het spel gaat proberen te dirigeren. Daar ligt onze kracht niet. Men vergeet ook dat we met een half gehandicapt team spelen. We hebben niet eens een echte killer spits... Dus dan doe je des Ancelotti roeien met de riemen die je hebt en er het beste van proberen te maken. Dat laaste is hem toch wel aardig gelukt. Als je in van de 180 minuten tegen city maar 16 minuten tegen een achterstand hebt aangekeken, dan doe je het in mijn ogen wel goed.

Terug naar Bayern. Ik verwacht minimaal een gelijkspel en als het even meezit winnen we vandaag met een doelpunt verschil.

30 april 2024 om 13:16

@thenry

Als je mentaliteit als onderdeel van voetbal ziet, dan begrijp je waarom Real het zo vaak flikt. En waarom ploegen als Arsenal - met alle respect - zo vaak choken. Ja ze krijgen vaak de bloemen, maar daar blijft het ook bij.

30 april 2024 om 13:22

Ja buitenspelgoals van Ronaldo en de rode kaart van Vidal gemist? Om nog maar te zwijgen over Casemiro die met rood van het veld had gemoeten.

30 april 2024 om 14:00

@chi7:

Ik schrijf hierboven ook dat het een kwaliteit is van Real dat ze steeds, ook als ze de mindere zijn, aan het langste eind weten te trekken. Je kan het ondertussen geen geluk meer noemen maar een kwaliteit.

Wat Arsenal met een Real topic te maken heeft is me een raadsel maar je hebt je sneer toch weer kunnen uitdelen zeker? Echter een tip: er zijn voldoende Arsenal topics om het 'choker' argument uit de kast te halen;-)

30 april 2024 om 15:34

@derkaiser123 nee, die heb ik niet gemist hoor. Maar ik merk alleen op dat jij doet alsof Real zwaar bevoordeeld is. De scheidsrechter was in zijn algemeenheid bijzonder slecht. Het kwam in de periode voor de VAR en goallijntechnologie vaak genoeg voor dat buitenspelgoals goed werden gekeurd of eigenlijk legitieme doelpunten werden afgekeurd omdat het buitenspel leek te zijn.

Je bent alleen enorm selectief in je houding. Waarom benoem je niet het feit dat Bayern twee keer ontrecht een penalty had gekregen waaronder voor een magische 'handsbal'. Waarom benoem je niet dat het het eigendoelpunt had moeten worden afgekeurd omdat Lewa buitenspel stond en de bal voor hem bestemd was? Of Vidal die had voor zijn rode kaart allang 10 rode kaarten moeten hebben!

Opnieuw lekker makkelijk om populistisch te gaan doen en maar te gaan roepen over 'scheidsrechters'. Als je met je onzin hier komt aankakken zorg dan niet voor halve waarheden. Dank.

30 april 2024 om 18:59

Die overtreding van Vidal op Isco na 5 minuten had al rood moeten zijn, maar nee, we moeten het hebben over fouten wat in voordeel van Real was, anders kan je de discussie niet winnen. In YouTube kan je het nog makkelijk vinden. Wat was dat een smerige tackle zeg.

Ik heb een sterke ingeving dat PSG het dit jaar gaat flikken. Hoe zie ik dat voor me? Bayern schakelt Real uit, PSG wint van Dortmund en PSG verslaat Bayern in de finale. Maar als Real doorgaat dan kan je alvast Real op de beker laten slijpen

De Champions League Clasico is er weer. Altijd garantie voor spektakel. Geweldige voetballers die het tegen elkaar gaan opnemen weer. Thomas Muller is daar zeker eentje van, wat een slimme voetballer is dat en een schitterende mentaliteit. Real Madrid, Bayern Munchen en AC Milan zijn voor mij toch de echte grote clubs van Europa.

Voor Real wordt het een lastige opdracht, Bayern met spelers als Kane en Musiala is toch een pittige horde om te nemen.

30 april 2024 om 12:36

Spektakel? Mag hopen dat Real dan iets meer wil voetballen dan tegen City want dat was het aankijken niet waard (wat Real betreft) Van de grootste en succesvolste club ter wereld verwacht ik toch iets meer...

Maar misschien ben ik teveel voetbalromanticus:-) In elk geval zie ik Real weer op zijn gekende manier doorgaan naar de finale.

30 april 2024 om 13:09

Recency bias.

De eerste wedstrijd in Bernabeu was een spektakel - van beide kanten.

30 april 2024 om 13:58

Ik had het als neutrale kijker niet echt leuk gevonden als Real de 2e wedstrijd volle bak druk ging zetten en met 5-0 keihard afgaat. City voetbalt geweldig op balbezit en zorgt ervoor dat er werkelijk geen enkel pressie moment voor de tegenstander mogelijk is. City was ook doodsbang voor de counter, waardoor ze vaak kozen voor een simpele bal naar de zijkant of tikkie terug. Dat vind ik dan weer enorm laf voetballen.

30 april 2024 om 14:03

Chi7:

Recency bias?

Wedstrijden tegen Leipzig? CL campagne 2022 vergeten? Letterlijke elke KO wedstrijd in 2022 hetzelfde scenario gezien in als dat van tegen City.

Het is gewoon een patroon aan het worden bij Real maar tegelijkertijd geef ik ook graag toe dat het een kwaliteit van Real is om in die wedstrijden toch aan het langste eind te trekken (geef ik in comments hierboven ook aan)

Maar de voetbalromanticus in mij verwacht meer van een club als Real Madrid.

30 april 2024 om 14:42

@thenry

Als het enige wat jij mooi vindt aan voetbal, spelen vanuit balbezit is, dan zijn we uitgepraat. Dan snap ik ook dat je Real niet zo veel aan vindt. Ieder zijn voorkeur natuurlijk.

Persoonlijk geniet ik van: spektakel (in alle vormen), passie, strijd, emoties, mooi balbezit voetbal (lees Spanje 2008-2012), mooi counter voetbal, etc.
Veel van deze aspecten zitten in de ploeg van Real - al jaren. Dat ze 1 op de x wedstrijden geen balbezit voetbal spelen zal mij dan een worst wezen.

Ben het wel met je eens dat als ik elke week structureel moet kijken naar wat ik in het Etihad zag, dat je snel klaar bent als fan. Maar goed, dat is dus niet het geval.

PS: in de CL 2022 campagne moesten ze elke keer een comeback forceren. Dat lukt niet door te spelen zoals tegen City in de 2e wedstrijd. Alleen tegen Chelsea hadden ze in Bernabeu significant slechtere statistieken.

30 april 2024 om 16:19

Vind het geen CL Classico aangezien Real 9 van de 10 keer wint van Bayern. Net zoals Bayern 9 van de 10 keer wint van Arsenal, is Real toch meestal een maatje te groot voor ze.

Mooie oproep. Verwacht vanavond wel weer een mooie choreo op de Südkurve zoals gewoonlijk in halve finale CL. Hopelijk zijn de meeste kaarten ook daadwerkelijk naar supporters gegaan en niet naar groundhoppers/influencers/eventies, alleen dan kan de sfeer maximaal worden. Heb er zin an.

De Europese Clasico vanavond! Wat heb ik hier zo ontzettend zin in. Laatste keer tegen Bayern was ook 6 jaar geleden in 2018. Niet veel van die spelers zijn er meer van over. Heb er echt zin in. De twee grootste clubs van Europa naar mijn mening.


Het geheim van de kleur rood zit vooral in de kracht, energie en het zelfvertrouwen dat rood uitstraalt. Dit vergroot niet alleen de kans dat je als sporter tot het uiterste gaat. De kleur zou ook een verlamde werking kunnen hebben op de tegenstander.
De rode kleur imponeert de tegenstander, omdat rood dominantie uitstraalt.

Staat los van deze oproep, maar vind het altijd zo gek dat Bayern niet echt een vast thuisshirt heeft zeg maar.
De contouren zijn steeds totaal anders, de ene x totaal rood, dan blauw/rood gestreept, dan wit etc.
Niet heel herkenbaar zeg maar.

Ik hoop van harte dat Bayern doorgaat. Ik kan het wedstrijdbeeld nu al uittekenen. Namelijk hetzelfde als in Manchester. Bayern heeft vanavond de bal en krijgt de kansen. Real verdedigd en zal niet veel doen. Die willen wel met 0-0 terug naar Madrid. Of per ongeluk met 0-1 winnen als die bal een keer goed valt. Real gaat echt niet voetballen. Bayern zal met 2-0 moeten winnen vanavond als ze kans willen maken om de finale te maken.

30 april 2024 om 12:37

Exact, en sta me toe er alvast aan toe te voegen dat Real naar de finale gaat.

30 april 2024 om 13:02

De vraag is wel, wil je zo de finale halen. Met dit voetbal

30 april 2024 om 16:24

Jij denkt dat de wedstrijd tegen City in de Etihad het hele seizoen van Real representeert lol. Thuis tegen City speelde je prima voetbal.bizar je haat op Real of niet soms? Diezelfde ploeg heeft meer doelpunten gescoord dan Barcelona en dat zonder een echte spits. Als je een finale kan halen doe je daar alles voor ook al is het niet even mooi soms. Kan Barcelona wat van leren want die verzaken al met een rode kaart terwijl je twee doelpunten voorstond.

30 april 2024 om 13:20

Real is afhankelijk van 2 wisselvallige begin twintigers en een oude rot op het middenveld.

Ze spelen het hele seizoen al zonder echte spits en met een reserve keeper. Notabene jongens als Nacho en Lucas Vazquez moesten ons afgelopen weken redden. Het is ontzettend knap wat Real met dit materiaal presteert, en daar mag best wat meer respect voor zijn. Zonder de kwaliteit van City en ook Bayern, maar met een mentaliteit die ongeã«venaard is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren