Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uruguay haalt uit tegen Ecuador na vroege rode kaart van Quintero

Laatste update:

Uruguay is uitstekend van start gegaan in de Copa América. In de nacht van zondag op maandag wonnen Luis Suárez en zijn ploeggenoten met speels gemak met 4-0 van Ecuador. Na ruim twintig minuten spelen werd Uruguay een handje geholpen door José Quintero. De verdediger van Ecuador beging een harde en domme overtreding, waardoor hij met een rode kaart van het veld moest.

Uruguay had weinig tijd nodig om de score te openen. Al in de zesde minuut was het raak voor de ploeg van bondscoach Oscar Tabárez. Met een handigheidje kwam Luis Suárez aan de bal, waarna hij de diepte zocht en met een hoge bal opende op Nicolás Lodeiro. Laatstgenoemde controleerde de bal met de borst, speelde zich vervolgens knap vrij en rondde laag af in de verre hoek. Met een vroege voorsprong op zak zat Uruguay op rozen. Na twintig minuten spelen kwam het perspectief er voor de Uruguayanen nog beter uit te zien na een lompe actie van José Quintero.

In een luchtduel met Lodeiro plantte de verdediger van LDU Quito zijn elleboog vol in het gezicht van de ex-Ajacied. De Braziliaanse scheidsrechter Anderson Daronco gaf in eerste instantie een gele kaart, maar kwam op dat besluit terug na het zien van de beelden langs de lijn. Na ingrijpen van de VAR besloot hij over te gaan tot een directe rode kaart. Met nog zeventig minuten te spelen moest Ecuador verder met tien man. Uruguay zou optimaal profiteren van de man-meer-situatie, want na 45 minuten spelen gingen beide ploegen rusten met een 3-0 tussenstand.

Nicolás Lodeiro ligt er aangeslagen bij na de elleboogstoot van José Quintero.

Eerst was het Edinson Cavani die de voorsprong verder uitbreidde. Vanuit een hoekschop kwam de bal terecht bij Diego Godín, die de vrijstaande Cavani vond. Voor de spits van Paris Saint-Germain was het een koud kunstje om de bal van dichtbij hard tegen de touwen te werken. Op slag van rust kwam de derde treffer op naam van Suárez. Een hoekschop van Lodeiro werd verlengd door Martín Cáceres, waarna de bal bij de tweede paal voor de voeten van Suárez kwam en de spits van Barcelona het verschil op drie doelpunten bracht.

De ruime voorsprong kwam voor Uruguay in de tweede helft niet meer in gevaar. Met nog een kwartier op de klok werd het zelfs nog iets erger voor Ecuador. Verdediger Arturo Mina kreeg de bal via invaller Gastón Pereiro voor zijn eigen voeten in het eigen strafschopgebied, waarna hij op wonderbaarlijke wijze met een hoge bal zijn eigen doelman kansloos liet. Met zijn eigen doelpunt werd de eindstand op 4-0 bepaald. Aanstaande vrijdag krijgt de Copa América voor Uruguay een vervolg met een wedstrijd tegen Japan, terwijl Ecuador het een dag later opneemt tegen titelverdediger Chili.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Uruguay is voor mij de grootste kanshebber want nu is het nu of nooit. Cavani, suarez en godin gaan er snel mee kappen ben ik bang. Colombia heeft ook een stabiele team staan als ze zapata voortaan in de basis laten staan gaan ze wel ver komen. Niet slecht bedoeld maar Argentinië kan er al in de groepfase der uit gaan. Terug op Uruguay, goed mix van jong en oud en ze kunnen de beker omhoog tillen als goed gaat.

17 juni 2019 om 07:15

Ik ben normaal niet van de spelling en ik maak zelf ook vaak genoeg foutjes maar gast.. dit maakt het wel heel lastig leesbaar.

17 juni 2019 om 07:48

Dat Argentinië er in de groepsfase uitgaat lijkt me, ondanks dat ze matig speelden tegen Colombia, hoogst onwaarschijnlijk. Normaliter eindigen zij 'gewoon' met 6 punten en zijn ze dus wel door, Paraguay en Qatar zijn overduidelijk een stuk zwakker. Daarna zal Argentinië het overigens gelijk erg lastig krijgen, zie ze niet ver komen helaas, daar spelen ze echt te slecht voor.

17 juni 2019 om 07:55

Ik zal paraquay niet onderschatten want ze kunnen verrassen.

17 juni 2019 om 08:09

Zou kunnen inderdaad, maar zou niet per se logisch zijn. Hun laatste resultaten zijn nou ook niet denderend, met verliespartijen tegen Mexico en Peru en gelijke spelen tegen Honduras, Zuid-Afrika en gisteren tegen Qatar. Je moet ze zeker niet onderschatten, maar je moet ze ook niet overschatten. Paraguay is niks vergeleken met Colombia natuurlijk. Argentinië zal in deze wedstrijd gewoon de baas moeten kunnen zijn.

17 juni 2019 om 09:01

Hooo. Ik heb duidelijk niet op zitten letten, maar waarom doen Japan en Qatar in hemelsnaam mee aan de Copa America?! )

17 juni 2019 om 11:16

Heb je de wedstrijd gisteren wel gezien? Met het spel wat Qatar heeft laten zien kunnen ze zomaar eens gaan winnen van Argentinie.

17 juni 2019 om 11:27

@JJvH91: Er doen standaard 2 niet-Zuid-Amerikaanse landen mee aan de Copa (ze hebben maar 10 landen namelijk), elk jaar zijn er 2 gastlanden om de 3 poules van 4 te completeren. En Lee Kang-In, nee ik heb de pot van gisteren niet gezien inderdaad, heb Qatar sowieso nog zelden zien spelen. En wie weet kan een van beiden (Paraguay of Qatar) verrassen, maar ik schaal Argentinië, zelfs in matige vorm, toch net iets hoger dan deze 2 teams hoor.

Vind het toch wel opmerkelijk dat zon bericht pas om 07:00 gepost wordt. Wou gisteren reageren om een uurtje of 2, maar er was nog geen topic. Je bent verreweg de nummer 1 site van Nederland op gebied van voetbal. Bovendien vind ik 02:00 nog helemaal niet zo extreem laat.

Overigens dit Uruguay zie ik als een van de topfavorieten. Hebben op elke linie topspelers en vechten voor elkaar op elke meter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren