Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Van Dijk leverde op vergelijkbare leeftijd mindere prestaties dan Van de Ven’

Laatste update:

Micky van de Ven kan na zijn uitstekende optreden tegen Nottingham Forest (3-1) rekenen op de nodige complimenten. De mandekker van Tottenham Hotspur maakte verdedigend indruk én scoorde op fraaie wijze de 2-1. Jamie Redknapp is na afloop van de wedstrijd zeer lovend over de Oranje-international.

"Arsenal-fans kijken naar William Saliba, ook een geweldige jonge verdediger", trekt Redknapp bij Sky Sports de vergelijking met de 23-jarige Fransman van the Gunners. "Maar deze man (Van de Ven, red.) is net zo goed."

"Hij heeft alles. Je kon het verschil zien toen Tottenham niet over hem kon beschikken wegens zijn hamstringblessures. Als hij blessurevrij blijft, is er geen reden waarom hij niet met de prestaties van Virgil van Dijk zou kunnen wedijveren." Van de Ven kampte dit seizoen tot tweemaal toe met een hamstringblessure, die hem in totaal twaalf wedstrijden van Tottenham aan de kant hield.

"Op vergelijkbare leeftijd leverde Van Dijk niet dezelfde prestaties als Van de Ven nu", gaat Redknapp verder over de 22-jarige mandekker uit Wormer. Toen Van Dijk 22 was, speelde de nu 32-jarige aanvoerder van Oranje en Liverpool voor Celtic. Een jaar later zette Van Dijk bij Southampton zijn eerste stappen in de Premier League.

"Van de Ven wordt alleen maar beter", vervolgt Redknapp. "Zolang hij maar niet te veel blessures oploopt gedurende zijn carrière. Zijn hamstring zou zijn snelheid aan kunnen tasten. Maar hij is een topspeler", besluit Redknapp. Van de Vens snelheid is een groot wapen. Zo maakte hij tegen Nottingham meerdere aanvallen van de bezoekers onschadelijk door zijn directe tegenstander achter zich te laten.

Van de Ven deed tegen Nottingham de hele wedstrijd mee en was vlak na rust verantwoordelijk voor de uiterst belangrijke 2-1. De mandekker schoot schitterend raak vanaf een meter of vijftien en leidde zo de uiteindelijke zege van the Spurs in. Pedro Porro zorgde vlak daarna voor de 3-1, terwijl Murillo (eigen doelpunt) en Chris Wood van Nottingham eerder al op het scorebord verschenen.

Redknapp is tot slot ook zeer lovend over manager Ange Postecoglou. De Australiër met Griekse roots doet het zonder de afgelopen zomer vertrokken topscorer aller tijden Harry Kane goed met een vierde plaats in de Premier League. "Hij heeft de mentaliteit binnen de club veranderd. Tottenham was een aantal jaar niet om aan te zien, maar er is nu echt geloof in de manier van spelen. Ik ben erg onder de indruk."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oneens met Redknapp. Hoofdbandje Virg was al een beest bij Celtic. Zo dominant en stapte altijd in. Speelde zowat als extra middenvelder. Ook hij scoorde heerlijke afstandschot goals toen. Het is dat hij laat is opgepikt door een topclub maar qua prestaties minstens zo goed.

7 april 2024 om 23:47

Tja hoe wil je dat naast elkaar leggen? Vd Ven doet het in de PL top en v Dijk toen in de Schotse competitie. A fijn, dit soort vergelijkingen zijn eigenlijk altijd onzinnig.

Blijf het ongelooflijk vinden dat NL clubs zo hebben zitten slapen met hem. Vanaf het moment dat hij bij Volendam erin kwam zag je al dat hij potentie had, ook nog eens flink opgehyped door Han s Kraay die het gewoon erg goed had gezien. Was toen nog prima haalbaar voor clubs als Utrecht en Twente, maar ook PSV, Feyenoord en Ajax lieten hem later links liggen. Ging ook voor een prikkie naar Wolfsburg. Collectief onkunde als je het mij vraagt.

8 april 2024 om 00:03

Grappig dat je dat zegt, want Feyenoord wilde hem wel, maar Wolfsburg betaalde gewoon net wat meer.
Toendertijd was 3.5m voor een 'gokje' gewoon veel geld voor Feyenoord.
Overigens denk ik nog steeds dat er niet zomaar 3.5m door Feyenoord wordt uitgegeven.
Maar, ze waren zeker concreet.

8 april 2024 om 13:55

Hoho even wachten. Onze grote voetbal expert Frank de Boer wist ons allemaal te vertellen dat Mike van der Hoorn van FC Utrecht een veel betere CV was dan Virgil van Dijk van FC Groningen. Virgil ging daarom niet naar Ajax maar naar Celtic en Van der Hoorn ging naar het Ajax van Frank de Boer. De rest is geschiedenis…

8 april 2024 om 13:59

Dat is idd waar, maar voor 3,5 miljoen laat je je toch niet aftroeven door Wolfsburg? Feyenoord betaald het nu voor Hadj Moussa... oke, Feyenoord stond er toen nog minder voor maar alsnog. Dan heb je nog steeds Utrecht, Twente, PSV, AZ en Ajax die hebben liggen snurken. En toen Feyenoord concreet werd en 3,5 miljoen moest betalen was hij dat ook al lang en breed waard qua prestaties. Ruim daarvoor kon je echter ook al opmerken dat dit een investering was waar je iig niet op achteruit ging. Vind het gewoon echt slappe hap van al die clubs.

8 april 2024 om 13:11

Tja, valt niet te vergelijken toch? Presteren in de Premier League is veel moeilijker dan in de Schotse competitie, maar wie weet was vDijk wel net zo goed geweest als hij toen al bij Liverpool had gespeeld. Komen we nooit achter en is ook een hele onzinnige vergelijking.

Ik denk btw oprecht dat van de Ven spelers als Mbappe , Haaland en Vinicius versneld. Absurde start en sprintsnelheid.

8 april 2024 om 00:36

Vandaar ook zijn vele blessures. Hij zal dit niet op deze manier volhouden denk ik.

8 april 2024 om 12:12

Zou te trainen ook moeten zijn maar als je eenmaal sprint liggen spierblessures vaker op de loer. Hopelijk blijven de blessures hem bespaard.

Stel je een defensie voor van: Davies, van de Ven, prime Varane en prime Walker: die zijn op snelheid amper te kloppen. Hoe snel je ook als aanvaller bent.

Dat zegt niks elke speler ontwikkeld zich anders,mooiste voorbeeld is het verschild tussen van dijk en de ligt,1 was een supertalent waar je niet omheen kon,de andere had ajax niet eens interesse in...maar ik vraag me toch af of de ligt ooit in de buurt komt van prime vvd

8 april 2024 om 01:36

Helemaal eens. Uiteindelijk draait het erom hoe je je blijft ontwikkelen. Dat deed Micky de laatste jaren goed maar om zo goed als VVD te worden moet hij daarmee doorgaan nog even.

8 april 2024 om 09:30

Zeggen dat Ajax geen interesse had in Van Dijk is gewoon onjuist. Ajax had de zomer dat Van Dijk naar Celtic vertrok wel degelijk interesse, maar ook interesse in Van der Hoorn. Frank de Boer zag het uiteindelijk meer zitten in Van der Hoorn. Achteraf enorm jammer natuurlijk, maar op dat moment natuurlijk een lastige keuze omdat beiden gezien werden als grote talenten.

8 april 2024 om 15:18

Het beste voorbeeld zijn Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooy. Geboren op dezelfde dag, en toch speelden ze in een andere periode in Oranje.

Ja mooi verhaal, maar de laatste 2 stapjes zijn het allermoeilijkst.

Tsja Van Dijk was ook echt een laatbloeier. Vergelijkingen met topspelers en dan de potentie doortrekken heeft toch helemaal geen zin. Wie zegt dat de ontwikkeling liniair is en wie zegt dat Van der Ven misschien nu al op zijn max zit? Zou Van der Ven eerder beoordelen op basis wat hij nu kan en doet. En dat is ook prima

Oud Spurs speler die een Spurs speler hypet en vergelijkt met 1 vd beste cb's uit de league en daarnaast een onzinnige vergelijking maakt met Van Dijk.

Dan ook nog Ange een veer in zijn reet steken terwijl ze niet eens in de buurt komen van de top 3 en strijden om top 4 met Aston Villa waar de coach zoals altijd verderop in het seizoen zijn ploeg in laat storten. Ze leren het echt nooit..

Tot zover de context; Van de Ven doet het heel erg goed in de PL en kan direct Oranje in, helemaal als hij zich zo blijft ontwikkelen. Enorm wapen met zijn snelheid waardoor er makkelijk met een hoge lijn gespeeld kan worden.

8 april 2024 om 09:43

Redknapp heeft veel langer bij Liverpool gevoetbald dan bij Spurs, dus die vlieger lijkt me hier toch niet op te gaan.

8 april 2024 om 10:11

Dan heb je Redknapp niet vaak genoeg aan het woord gezien denk ik. Op een of andere manier hebben die oud-Spurs spelers daar altijd een handje van. Onze eigen Raffie doet daar ook vrolijk aan mee, niet gehinderd door enige kennis van de PL.

8 april 2024 om 10:36



Reagerend op dat stuk over Ange, Redknapp heeft toch gewoon gelijk om Ange te complimenteren? Tov van vorig seizoen zijn de resultaten beter en wordt er een stuk attractiever voetbal gespeeld, terechte complimenten in mijn ogen

Verder zijn Liverpool, City en Arsenal gewoon een stuk verder dus is het helemaal geen ramp dat ze de top 3 (nog) niet kunnen aanvallen.

Nu hopen op een overwinning de 28ste en dat ze dan per ongeluk punten laten liggen op Anfield

Als je koeman bent dan zou je toch gek zijn als je niet met 4 verdedigers gaat spelen. Ake linksback, vd Ven en v Dijk als centrum dumfries als rechtsback. Met de speelstijl en opstelling die ze nu hanteren komen veel spelers totaal niet in hun kracht. Ook kun je totaal niet dominant spelen. Maar koeman kennende die oerconservatief is zal het wel weer enorm gaan tegenvallen.

8 april 2024 om 13:51

v Dijk wil volgens mij zelf ook alleen maar links centraal spelen, dus dan zijn het ook direct concurrenten en in een 3 mans verdediging is het een concurrent van Ake, dat legt ie helaas toch nog wel af tegen die 2. Voor de toekomst natuurlijk wel fantastisch om zo iemand achter de hand te hebben voor als v Dijk met pensioen gaat!

8 april 2024 om 14:08

Ja klopt dat van dijk graag links speelt, maar rechts kan hij ook prima. En waarom niet van der Ven met die snelheid, dan kan je verder van de goal afspelen. Ake speelt bij city vaak op de linksback. kan ook naar het centrum schuiven zodat dumfries hoger kan spelen.

Ik vind het ook zo giga mooi gescout van Tottenham! Toen deze koop werd bedongen dacht ik: wat hebben zij gezien dan, maar poah kijk eens!

Doet het inderdaad heel goed, zou een verdediging van Koeman er niet zo uit kunnen ziet:
Aké - Van de Ven - Van Dijk - (De Ligt/de Vrij/geertruida) - Dumfries

Met 5 verdedigers Dumfries vaak weg, wat met Geertruida makkelijker opgevangen wordt vanuit rechtsback en Ake ''normaal'' op linksback.

8 april 2024 om 15:21

Waarom Dumfries en niet Frimpong als je toch al met drie verdedigers speelt?

En om het nog iets lastiger te maken: Als het goed is is Timber deze maand weer terug van blessure. Dan heb je dus nog een extra speler waar je uit kan kiezen.

8 april 2024 om 16:20

Ik snap je gedachte wel en dat kan inderdaad ook een keuze zijn. Ik vind persoonlijk alleen Dumfries verder, meer ervaren en ook meer kracht in zijn duels. Ja, Frimpong doet het bij Leverkussen erg goed, ik ben alleen bang dat hij dat niet bij het Nederlands Elftal kan laten zien, zoals dat er bij bijvoorbeeld Karsdorp (kleine periode) en Seedorf ook nooit is uitgekomen, waarbij we daar met Xavi ook voor uit moeten kijken.

Voor wat betreft Timber, ook dat is zeker een optie. Alleen dienen we te gaan bekijken hoe sterk hij terugkomt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren