Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse vindt mogelijke redding op bijna 5.000 km afstand en voert al gesprekken

Laatste update:

Vitesse is in de zoektocht naar een redder in nood uitgekomen in Bahrein, zo weet De Gelderlander woensdagavond te melden. De Arnhemmers richten hun pijlen op een investeringsmaatschappij die banden heeft met fondsen in de Verenigde Staten.

Dinsdag meldde de krant al dat Vitesse hoopte op redding uit het Midden-Oosten, al werd toen nog gesproken over Saudi-Arabië. Nu wordt bekend dat de Arnhemmers op bijna 5.000 kilometer van GelreDome steun zoeken, in Bahrein. Het nieuws wordt bevestigd door de club.

Sinds september 2022 probeert de Amerikaan Coley Parry, met zijn investeringsgroep de Common Group, de nieuwe eigenaar van de club te worden. Nu het zeker is dat die overnamepoging niet gaat slagen, kijken de Vitesse-leiders verder.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Interim-directeur Edwin Reijntjes en adviseur Paul van der Kraan doen momenteel hun uiterste best om de aandelen vanuit de handen van de Russische eigenaar Valeri Oyf naar de stichting Vitesse Voor Altijd te krijgen.

Er ligt een ‘Plan Arnhem’ klaar, waarmee de club hoopt steun te krijgen uit het bedrijfsleven in de omgeving. Hoewel er plannen liggen en er enkele gesprekken gevoerd worden, is het nog niet duidelijk of Vitesse miljoenen kan binnenhalen in de buurt.

Mede daarom kijken Van der Kraan en Reijntjes ook in het buitenland rond. Inmiddels zijn er contacten gelegd in Bahrein en worden er gesprekken gevoerd, maar een concrete aanbieding is nog niet gedaan.

“We kijken ook verder dan alleen Arnhem of Nederland”, benadrukt Reijntjes. “Er zijn gesprekken gaande. We worden ook benaderd door tussenpersonen. Die komen met geïnteresseerde partijen. Uiteindelijk kan één overnamekandidaat ook.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We kunnen wel zeiken op het feit dat ze weer vreemd geld gaan gebruiken maar in Nederland zijn er zoveel multi multi miljonairs ... Ook uit Arnhem en omstreken maar die steken geen poot uit om de club in eigen persoon of als collectief te redden. Zij kunnen makkelijk een variant op de Vrienden van Feyenoord creëren en zo Vitesse redden. Het geld kun je niet uitgeven in je kist en de familie heeft zat vermogen over. Maar goed, Vitesse is genoodzaakt over de grens te kijken. Tsja, zelfs de gemeente Arnhem draagt weinig tot niks bij voor levensbehoud -_- ... Tref desnoods een regeling terugbetaling verspreid over meerdere termijnen. Nu wordt er toch met crowdfunding een beroep gedaan op diezelfde Arnhemse gemeente. Daar ga je het ook niet mee over bruggen (pun intended). '-_-

8 mei 2024 om 21:50

De vorige keren is het heel goed gegaan, dus het is heel logisch dat ze nu weer met een obscure buitenlandse investeringsmaatschappij in zee gaan.

8 mei 2024 om 22:03

Als ik hoor dat
A. deze club een schuld van 150 miljoen (!!) euro is kwijtgescholden (wegens jarenlange financieel wanbeleid)
B. dat er in de 2 jaar na die kwijtschelding alweer een schuld is van zo’n 15 miljoen euro
C. En dat er met al het geld, wat er in de afgelopen 15 jaar in Vitesse gestoken is, weinig sportieve successen zijn geweest.

Dan zou ik als multimiljonair wel 2 keer nadenken om met deze club in zee te gaan.

8 mei 2024 om 22:41

Tja als dat de enige kans op voortbestaan is... wat moeten ze anders?

8 mei 2024 om 23:46

Met Aalbers liep Vitesse blind achter een luchtfietser aan en daarom zitten ze nu vast aan een te groot stadion met een torenhoge huur.

Met de Russische eigenaren heeft Vitesse jarenlang boven hun stand geleefd en het nagelaten om kapitaal op het veld te creëren en zelfredzaam te worden. Dit is uiteindelijk de doodsteek geworden door de Russische invasie in Oekraïne en de daaropvolgende sancties.

En met Parry is Vitesse all-in gegaan met een Amerikaan, die blijkbaar (als we de licentiecommissie moeten geloven) zijn zaken niet volledig op orde en nu de club het laatste zetje kan geven.

Een ezel stoot zich toch niet vier keer aan dezelfde steen?

9 mei 2024 om 01:32

Iedere weldenkende investeerder gaat hier toch zijn handen niet meer aan branden. Dat het sentiment in Arnhem leeft snap ik. Maar het is geen liefdadigheid, je kunt toch niet verwachten dat overheden, investeerders en fans geld in deze put blijven gooien

8 mei 2024 om 21:53

Als er zo met geld wordt omgegaan zoals bij Vitesse dan zou ik ook geen poot uitsteken. Meer dan 150 miljoen schuld is kwijtgescholden en dan nog zó in de shit zitten.

9 mei 2024 om 09:25

Ook NEC moet oppassen dat ze niet op grote voet leven, geven nu ook meer uit dan er binnen komt, en dat word aangevuld door Marcel Boekhoorn. En Vitesse had de Russen die het tekort aanvullen, tot dat de oorlog uitbrak in Ukraine.

9 mei 2024 om 19:25

Het verschil daarin zit ‘m in dat NEC wel kapitaal aan het creëren is op het veld. Afgelopen zomer werd Cissoko verkocht voor ruim 3 miljoen, deze winter werd er min. 5 miljoen bijgeschreven voor Tavsan en Mattsson. En deze zomer zal er ook weer verkocht gaan worden voor miljoenen, waarmee NEC hopelijk snel zelfredzaam wordt. Dit is vanaf de promotie al het doel.

9 mei 2024 om 23:16

Boekhoorn is dan ook een echte NEC supporter. Die stapt er echt niet zomaar uit.

8 mei 2024 om 21:55

In nederland hebben de meeste multi milnonaira daadwerkelijk een deel van hun hersenen moeten gebruiken op een bepaald punt om iig aan een de vam hun vermogen te komen. Daar horen vaak domme, slechte investeringen niet bij. En een voetbalclub is wel een heel domme investering, helemaal in de staat waarin Vitesse zich momenteel bevindt. Vraag maar na aan de weldoeners van AZ, RKC, Utrecht of Emmen.
Als je daarentegen toch geld als water hebt, is een voetbalclub een leuk speeltje, kijk maar naar het aantal kopieën van Football Manager er jaarlijks worden verkocht. Nog leuker om in het echie te proberen.

8 mei 2024 om 21:57

De gemeente Arnhem net zoals de provincie Gelderland hebben in het verleden al genoeg geld in deze bodemloze put gestopt. Dus dat ze dat nu niet weer doen is compleet logisch. Laat vitesse hun eigen boontjes maar eens leren doppen zo niet jammer dan maar opnieuw beginnen op amateur niv5

8 mei 2024 om 21:59

Niemand is verplicht om geld in de club te steken. Blijkbaar heeft Vitesse niet de achterban waarom dit geregeld kan worden. Maar als het er nu op uit gaat draaien dat ze hun proflicentie kunnen houden, dan zou ik zeker niet weer met een buitenlandse maatschappij in zee gaan.
Vitesse moet nadenken over de financiële omgeving waarin ze zitten (inclusief grootte van de achterban, wel of niet financiële steun vanuit overheid/bankwezen, etc.). Het is over de jaren duidelijk geworden dat dat niet past bij multimiljonairs uit het buitenland.

8 mei 2024 om 23:40

Ik denk dat de meeste ondernemers met een Vitesse-hart de afgelopen jaren middels sponsordeals etc. hun geld door wanbeleid hebben zien verdampen.

Dat is de enige reden die ik kan bedenken waarom ze nu niet de koppen bij elkaar steken en Vitesse ‘redden’.

Ja leuk, maar dan ga je weer een lang proces met de licentiecommisie in. En opnieuw weinig andere media die het melden enkel De Gelderlander die er steeds mee komt en vooral gebruikt lijkt te worden om iets aan te wenden ofzo. De kans dat we volgende week het bericht gaan lezen, die we allemaal eigenlijk al weken voelen aankomen, lijkt mij eigenlijk nog altijd een stuk groter. Het blijft ook allemaal nog heel vaag verder.

8 mei 2024 om 23:21

Lang leve lex lammers, nec-fan en schrijver voor een Nijmeegse krant. Pikt altijd het negatieve uit een gesproken tekst. Ja het kan en ja er zijn gesprekken, maar deze zijn ook met mensen uit Nederland. Dat klikt natuurlijk niet of levert geen verkochte krant op.

8 mei 2024 om 23:42

@Chila Heb dat NEC-fan nooit eruit kunnen halen toen hij nog over mijn club schreef. Ik vind DG vooral een zure, sensatiekrant die ook over NEC vaak de kleinste negatieve invalshoek volledig uitmelkt.

Tja het beleid is ook wel weer ergens consistent op deze manier. Verschrikkelijk beleid in mijn ogen. Vitesse voor mij ook een club zonder identiteit sinds monnikehuizen voor mij. Geef mij dan maar AGOVV. Veel meer karakter en een kleine achterban dat wel. Deze 2 clubs lijken in oorsprong heel erg veel op elkaar.

Het zou jammer zijn als ze opnw met een onbekende buitenlandse partij in zee gaan. Waar blijven de gefortuneerde Vrienden v Vitesse? En ook de gemeente Arnhem laat alles stilletjes gebeuren. Jammer, want Arnhem is Vitesse!

8 mei 2024 om 22:15

Gemeente arnhem heeft in het verleden samen met provincie gelderland zat geld er in gepompt en hebben al aan gegeven dit niet weer te gaan doen met gemeenschaps geld. Daarbij is al jaren wanbeleid ten top dusja waarom moeten belasting centen en dergelijke daar voor gebruikt worden?

8 mei 2024 om 22:42

Vitesse heeft geen vrienden meer. Dat krijg je wanneer je keer op keer wanbeleid voert en voor meer dan 165m aan schulden creëert.

8 mei 2024 om 23:34

Arnhem is Vitesse? Misschien voor iemand die geobsedeerd is door voetbal,maar bij Arnhem denkt de gemiddelde Nederlander toch echt eerst aan heel veel andere dingen voordat ze bij Vitesse uitkomen

9 mei 2024 om 01:09

Ben toch wel echt benieuwd wat er in die 'plan Arnhem' staat en wie dat zou pitchen. Weet niet waarom maar zie het voor me dat Theo dat in steenkolen engels voor groepje investeerders ook nog uitlegt haha

Verkoop je ziel toch niet weer. Er komt echt wel een gezonde reddingsactie

Dit is typisch Vitesse, alles is welkom. Dubieuze Rus, Amerikaanse investeerder die investeerders niet wil openbaren en nu geld uit de woestijn. Deze club is toch niet Eredivisie waardig. Ik snap dat er vanuit het verleden supporters zijn, maar deze club heeft totaal geen eigen identiteit! Waarom gaan ze gewoon niet lekker ballen in die zandbak?!

Ik kan me voorstellen dat dit de donaties wat zal doen stagneren. Ik hoop echt dat dit nieuws niet waar is..

Bij een Vitesse heb je gewoon iemand nodig als een buitenlandse investeringsmaatschappij, hier weet iedereen dat en voetbal club geld kost en veel geld, dit moet je als miljonair niet willen zo een speelhal. Maar de oliearchen in het buitenland, zien het anders, hun zien een betaald voetbalclub hebben, beheren, is voor hun status, voetbal is een mondiale sport en overal ter wereld gespeeld. Als men een zakelijke vergadering heeft laat ie meestal naar de club komen in het land waar de zakelijke aspecten afspelen. Dus al met al hoop ik dat Vitesse gered word. Ik heb er zelf een vriend spelen in het tweede en al met al het is een warme club met historie wat eigenlijk niet verloren mag gaan.

Vitesse zal het best moeilijk hebben en daardoor zich weer verkopen aan de hoogste bieder om te blijven bestaan.
Maar de KNVB zal nu toch wel hele strenge eisen stellen aan een overname en bij enig twijfel de stekker eruit trekken?
Of zal na deze overname Vitesse weer denken dat ze bestaansrecht hebben op het hoogste niveau?
Vitesse moet proberen de schulden af te lossen met een goed plan en zich zeer nederig opstellen in de KKD en stilletjes aan werken aan een goed fundament om dan weer te kunnen klimmen.
Maar alles bij Vitesse schreeuwt om topvoetbal en als daarbij investeerders kunnen fluiten naar hun geld is dat ondergeschikt aan Vitesse🤮
Ik vind Vitesse met afstand de zieligste club van Europa! Jaren iedereen bedonderen en schijt hebben aan iedereen die er geld ingestoken heeft om vervolgens te bedelen om meer geld🤮🤮🤮🤮🤮

😔ik had zo gehoopt dat het anders zou gaan. Gewoon met eigen jeugd in de kkd. En dan maar een paar jaar bouwen.

En dan supporters van andere clubs die geld geven om Vitesse te redden. Achter de rug wordt je gewoon uitgelachen door Vitesse. Bedankt voor het geven van geld, maar we gaan gewoon verder op de oude voet. Als dit dan wederom misloopt, gaan we wel weer aan mensen door heel Nederland ( maar vooral rondom Arnhem ) om geld vragen. Hoe raak je je laatste beetje sympathie helemaal kwijt in Nederland. Het zou Vitesse sieren dat ze bij een nieuwe buitenlandse investeerder alle mensen die nu geld hebben geschonken schadeloos gaan stellen. Begin nu eens helemaal vanaf nul op te bouwen. Neem een voorbeeld aan AZ, neem een voorbeeld aan FC Twente. Samen met de regio de schouders eronder en met huren van spelers en je eigen jeugdopleiding groeien naar eerst een goede ploeg in de eerste divisie en hopelijk later weer naar de eredivisie. Nee, we nemenweer een buitenlandse investeerder die alleen gebaad is om zo snel mogelijk weer in de eredivisie te spelen. Los van de gevolgen in de toekomst.

9 mei 2024 om 22:12

Mocht Vitesse gered worden door een investeerder uit het midden-oosten dan wordt het geld bij iedereen weer terug gestort. Die crowd fundation word bij vele vergeten waarom die er is en in de wereld is gebracht. Naast dat we misschien onze licentie kwijt raken hadden we ook het probleem dat we geen geld hebben om het nieuwe jaar in te gaan. De huur van het stadion moet betaald worden onder andere en dat kost voor een heel jaar 2 miljoen. Die 2 miljoen hebben we niet. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en dus waarschijnlijk nu ook. Ja mensen, ik ben het er mee eens.. dit verdiend niet de schoonheidsprijs. We hebben veel mooie spelers zien komen en gaan maar dit alles waren veel gehuurde spelers. Ik mag toch echt hopen dat we eindelijk een beetje eigen kapitaal gaan opbouwen. Er moet weer een basis staan met hopelijk ook veel jeugdspelers vanuit de eigen opleiding. Nogmaals, dat Vitesse die inzamelingsactie in de wereld bracht was puur uit angst, angst dat we volgend jaar niet kunnen starten.

Ik maak mijzelf geen fan hier: gewoon faillissement aanvragen na de jarenlange wanbeleid. Een gewoon bedrijf zou dit ook niet overleven.

Het spijt mij ontzettend voor alle fans van deze club maar ik zie geen duurzame oplossing

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren