Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voetbalpraat is overtuigd: ‘Zijn status is met de week gestegen bij PSV’

Laatste update:

PSV heeft zondag tegen FC Volendam weer de beschikking over Joey Veerman. Zonder de middenvelder speelde de ploeg van Peter Bosz gelijk bij FC Utrecht en Ajax en werd er verloren in de beker tegen Feyenoord.

"Zijn status is met de week gestegen de afgelopen weken", doelt Milan van Dongen in Voetbalpraat op de afwezigheid van Veerman. "Ik heb het gevoel dat Veerman dit seizoen heel veel kritiek heeft weggenomen door zijn spel. Zijn alle problemen opgelost nu hij gaat spelen?"

"Ik denk dat het voor een tegenstander een stuk lastiger is als hij meedoet", haakt Karim El Ahmadi in. "Je ziet dat ze op het middenveld vaak een mannetje op Schouten zetten. Mauro Júnior is toch van een ander kaliber dan Veerman. Met Veerman erbij heb je twee gasten die de bal willen hebben."

Koeman over Veerman


Afgelopen zondag ging Ronald Koeman bij Goedemorgen Eredivisie in op de ontwikkeling die Veerman doormaakt. In de ogen van de bondscoach moet de middenvelder van PSV zich nog meer verbeteren op defensief vlak.

“Dat hij stappen heeft gemaakt, dat is duidelijk”, zegt Koeman. "De discussie met Joey gaat nooit over wat hij aan de bal doet. Alles wat Joey aan de bal doet, is altijd goed. Er zit altijd een idee achter. Hij heeft een goede techniek en een goede trap, maar het gaat vooral om het allerhoogste niveau: is dat dan ook nog een meerwaarde voor je elftal? Daar heb je dan vraagtekens bij.”

Koeman zei tevens dat er niet genoeg topwedstrijden zijn in Nederland waarin spelers als Veerman te toetsen zijn. "Hij gaat kijken naar wedstrijden als Dortmund in de Champions League", aldus Kees Kwakman, tevens te gast in het voetbalpraatprogramma.

"Hij is aan de slag gegaan met zijn zwakke punten en dat heeft hij ontwikkeld", zegt Kwakman. "De afgelopen weken heb je gezien wat zijn waarde is aan de bal, al moet gezegd dat dat wel lastige wedstrijden waren met Utrecht-uit, Feyenoord-uit en Ajax-uit. Dan valt het misschien sneller op."

Vervolgstap


Kwakman is van mening dat Veerman toe is aan een vervolgstap. "Dat hij nu geblesseerd is geweest overkomt hem niet vaak. Hij is fysiek sterker geworden. Je hebt het idee dat het Spaanse voetbal het beste bij hem past. Dat gaat ook niet in het allerhoogste tempo."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Veerman is de beste speler van de Eredivisie en als hij weer meedoet gaat PSV weer heel soepel draaien. Ook zonder bal is hij enorm vooruit gegaan.

10 februari 2024 om 12:26

Die Koeman teert echt op zijn status als oud topvoetballer, want de uitspraken die hij als trainer doet. Hoe kun je er aan twijfelen of de traptechniek van Veerman een meerwaarde is in de top? Elk dood spel moment is gevaarlijk door Veerman's traptechniek. Iemand die balletjes overal op het veld kan neerleggen. Natuurlijk is dat een meerwaarde in de top.

10 februari 2024 om 12:48

Wat lul je nou. Ze gaan niet naar het EK voetgolf ofzo. Je hebt in het hedendaagse voetbal hybride middenvelders nodig. En Veerman mist gewoon ook een aantal kwaliteiten. Prima om erg goed te zijn in de eredivisie, maar je hebt hem ook door het ijs zien zakken op CL-niveau.

Veerman moet natuurlijk sowieso mee met
Oranje, Koeman moet zelf de balans zien te vinden voor middenveld met hem. Hoeft geen basis te spelen, maar als je dan toch voor 5-3-2 gaat, dan kun je hem ontzettend goed gebruiken tegen de grote jongens. Ga je voor 4 3 3 dan wordt het wat lastiger met kiezen, maar als je jongens als Taylor, Hato en de Roon overweegt, dan dien je Veerman al in je vaste crew te hebben.

10 februari 2024 om 12:07

Veerman tegen de grote jongens? Was het juist niet tegen de grote jongens dat Veerman liep te zwemmen, zoals tegen Arsenal? Zou hem eerder tegen de kleintjes inzetten, zodat hij iets meer tijd heeft.

10 februari 2024 om 12:15

Ja ik zou hem juist inzetten als je tegen Oostenrijk op 0-0 blijft steken. Niet tegen Frankrijk tenzij Frenkie geblesseerd zou zijn.

10 februari 2024 om 12:47

Tegen de grote jongens ja, igv 5/3/2, waar je een paar keer in de counter een mogelijkheid zult krijgen en je dus je Depays. je Gakpo´s en je Dumfriezen met 1 pass vrij voor doel dient te zetten. Dat kan Veerman vele malen beter dan de door Koeman nog steeds opgestelde Blind.

10 februari 2024 om 13:12

Volgens mij zit Veerman al een jaar vast bij de selectie dus ik denk dat Koeman het gewoon met je eens is. Daarnaast wel een aantal vreemde vergelijkingen. Wat hebben Blind, Hato en De Roon te maken met een oproep van Veerman? Wat mij betreft laten Blind en De Roon gewoon nog altijd zien dat ze ook in de selectie thuishoren door hun specifieke kwaliteiten die andere spelers op hun positie niet hebben. Hato is een ander verhaal maar ook niet onlogisch met de waslijst aan geblesseerde centrale verdedigers toen hij opgeroepen werd.

Blijft Taylor over waar je destijds ook al over kon discussieren maar zowel Ajax als hij begonnen heel sterk vorig seizoen waardoor het niet compleet idioot was. Nu met terugwerkende kracht zijn Veerman, Reijnders en Timber hem volledig voorbij gestreefd. Welliswaar met de kanttekening dat Taylor veruit de jonngste is en dat voetbal een dagvers product is.

In de wedstrijden waar PSV niet won zonder Veerman leek de ploeg veel stroever te draaien. Als bij PSV de tandem Schouten-Veerman of eventueel Saibari-Veerman of Tillman-Veerman opgesteld staat heeft de ploeg de mogelijkheden onder de druk uit te voetballen en het spel te verplaatsen. Zonder Veerman is het mogelijk PSV onder druk te houden wat Utrecht heel goed aantoonde. Veerman lijkt mij echter fysiek niet sterk genoeg en ook niet snel genoeg voor een doorslaggevende rol in de Premier League, ook zijn handelingssnelheid en meeverdedigen kan nog wel iets beter. Als Veerman naar een grotere competitie wil verhuizen lijkt mij Italië heel geschikt, daar ligt het tempo een slag lager dan in de Premier League en komt zijn passing beter tot zijn recht. Misschien is ook de subtop in Duitsland een optie. Wat mij betreft zou Veerman nog minimaal een jaar bij PSV kunnen blijven om zich verder door te ontwikkelen, hij is zeker nog niet uitgeleerd.

10 februari 2024 om 12:09

De Bundesliga is na de PL de competitie die het meest arbeidsintensief is he, dus ik zou eerder Spanje of Italië zeggen.

10 februari 2024 om 12:17

Een Betis of Villareal als opvolger van Parejo lijkt me perfect voor hem. Ik vraag me alleen af of zij tussen de 20 en 30 miljoen af kunnen tikken.

10 februari 2024 om 12:53

20 miljoen lukt Betis of Villareal meestal wel, 30 miljoen zou volgens mij een recordaankoop zijn voor beiden. Weet ook niet precies hoe ze ervoor staan met die strenge regels die in Spanje gelden wat betreft geld dat je mag spenderen.

Bij Betis loopt wel Isco rond, en echt alles gaat via hem dus weet niet in hoeverre hij en veerman samen gaat. Bij Villareal past hij uitstekend en bij Sevilla als opvolger van Rakitic ook.

10 februari 2024 om 14:50

Italië noemde ik dus ook al als meest voor de hand liggende vervolgstap voor Veerman. De Bundesliga is inderdaad arbeidsintensief maar in de subtop krijgt een creatieve middenvelder daar wat meer vrijheid en meer ondersteuning voor wat betreft verdedigende taken. In Spanje lopen volgens mij al genoeg middenvelders met techniek en een goede (steek)pass rond, daar zou Veerman nauwelijks opvallen en misschien wel ondersneeuwen.

10 februari 2024 om 15:23

Maar Veerman werkt toch ook altijd keihard? Is echt een kilometervreter. Bij PSV heeft hij alleen geleerd die meters effectiever in te zetten door proactief te lopen en altijd 'aan' te staan. Die slaapmomentjes zijn eruit. Maar vanaf zijn Volendam tijd hoort hij geloof ik al bij de makers van de meeste meters.

Ik vind de Buli dus ook uitstekend bij hem passen. Eigenlijk alleen Engeland niet. Te snel. Te fysiek. Maar in Italië past hij inderdaad ook heel erg om die tactische formaties open te breken.

Joey moet lekker naar een land gaan waar hij zijn persoonlijke ei ook kwijt kan. Want die neemt ie natuurlijk ook mee. Dus cultuurverschillen moeten we niet onderschatten.

Dat gezeur over zijn spel zonder bal moet ook eens ophouden. En zeker van Meneer de Bondscoach die op iedereen iets te zeuren heeft, behalve zijn eigen lievelingetjes. Als je van zijn geweldige kwaliteiten in balbezit gebruik wil maken, dan zorg je ervoor dat de rest van het elftal zo ingericht is dat je zijn mindere kanten opvangt met anderen. Net zoals zoveel ploegen doen met hun spelmakers. Zo werkt een teamsport nou eenmaal. Vind je hem niet goed genoeg om dat te doen, zeg het gewoon en roep hem niet meer op.

10 februari 2024 om 12:19

Naast dat het gezeur over zijn spel zonder bal moet stoppen is het ook nog eens enorm overdreven. Er is een statistiekenwebsite (fbref) die bijhoudt wat spelers per 90 minuten doen en dat afzet tegen spelers op dezelfde (soort) positie. Daaruit blijkt dat Veerman een bovengemiddeld aantal tackles maakt, luchtduels wint, schoten blokt en opruimingen doet. Tel daarbij op dat hij in het hoogste percentiel aantal passes, aantal passes vooruit, kansen creeeren en assists (en xa) zit en het is gewoon een enorm goede speler. Hierbij wil ik wel opmerken dat hij voor de Eredivisie in mijn ogen de beste is maar of hij zo maar bij de absolute top kan aansluiten daar heb ik wat twijfels bij. Maar voor het Nederlands Elftal is hij zeker goed genoeg om in de basis te zetten. Hij heeft als grootste nadeel de wat frivole uitstraling en dat hij geen lievelingetje van Koeman is.

10 februari 2024 om 12:29

Ook qua afgelegde afstanden per wedstrijd staat Veerman constant in de top van de lijstjes. Zo zie je maar eens hoe een bepaald beeld dat over een speler wordt gecreeërd in de media zo moeilijk weer ongedaan gemaakt kan worden.

10 februari 2024 om 12:26

Berry op iedere speler is kritiek, dus ook die Veerman hij is toch niet heilig. Hij heeft simpelweg niet het talent, kwaliteit status maar vooral het tempo tegen topploegen, en nu charger ik als Messi dat had om een heel elftal op aan te passen.

10 februari 2024 om 13:18

Op veel spelers is kritiek, op sommige spelers overdreven veel kritiek. Kijk, ik zou hem ook geen basis van Oranje zetten, maar de ongezonde eenzijdige focus op zijn spel zonder bal ben ik wel klaar mee, net als het cherry picken van zijn slechte wedstrijden (altijd wordt Arsenal genoemd, toen was hij inderdaad slecht maar heel PSV was toen kinderlijk naïef). Hij heeft kwaliteiten die ieder team beter kunnen maken. En daar hoef je niet eens een heel team voor om te gooien - dat doet PSV ook niet. Het gaat erom welke opdrachten hij wel en niet krijgt in het veld van de coach en hoe de andere spelers om hem heen geïnstrueerd zijn.

10 februari 2024 om 13:49

Berry ik weet niet of hij overdreven veel kritiek krijgt, maar voor de rest ben ik het met je eens. Behalve dat ik twijfel of hij in de toekomst, wel echt Europees en in Oranje het verschil kan maken. Hoop het wel, zeker met het vele gezeik. Redelijke punten geef je aan! Fijne carnaval. 😁

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren