Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Volgend Duits icoon oppert Van Gaal als bondscoach; BILD ziet kansen toenemen

Laatste update:

Bastian Schweinsteiger sluit zich aan bij de mening van Philipp Lahm en hoopt dat Louis van Gaal bondscoach van Duitsland wordt. Dat zegt de voormalig middenvelder van het Duitse elftal in gesprek met BILD, dat de kansen van de 72-jarige oefenmeester ziet toenemen. “De stemmen worden luider en luider dat een buitenlandse coach het voor het eerst in de geschiedenis van de DFB zou kunnen overnemen”, aldus de Duitse krant.

Duitsland verraste dinsdagavond door, na het ontslag van Hansi Flick, direct met 2-1 te winnen van Frankrijk. Interim-bondscoach Rudi Völler wil de voormalig succescoach van Bayern München echter niet definitief opvolgen en keert spoedig terug in zijn functie als technisch directeur van de DFB. BILD schrijft over een bijzondere ontwikkeling in Duitsland. “Als nieuwe bondscoach voor het EK 2024 in eigen land wordt er naast topfavoriet Julian Nagelsmann veel gesproken over één naam: Louis van Gaal. De stemmen worden luider en luider dat een buitenlandse coach het voor het eerst in de geschiedenis van de DFB zou kunnen overnemen, zoals de Canadees Gordon Herbert die onze basketbalspelers onlangs wereldkampioen heeft gemaakt.”

De Duitse krant twijfelt er niet meer aan of Van Gaal een optie is, ook omdat hij een stuk goedkoper zou zijn dan topfavoriet Julian Nagelsmann. Van Gaal is transfervrij en kan direct aan de bak, terwijl de DFB geld schuldig is aan Bayern wanneer het Nagelsmann aanstelt. Tijdens zijn laatste dienstverband in München verdiende Nagelsmann meer dan het dubbele salaris dat Van Gaal ontving als bondscoach van Nederland. Daarnaast deed Völler dinsdag uitspraken die lijken te verwijzen naar Van Gaal. “Het is belangrijk dat het een Duitstalige bondscoach is en natuurlijk ook een 'topman'. Een echt goede coach moet het doen. Iedereen die genoemd is en nog niet heeft bedankt, het zijn allemaal toptrainers.”

Schweinsteiger
Waar Lahm eerder al zijn voorkeur uitsprak naar de ‘orde en structuur’ van Van Gaal, deelt zijn oud-teamgenoot Schweinsteiger die mening. “Voor die Mannschaft zou Louis van Gaal de beste keuze zijn om op korte termijn bondscoach te worden.” Lahm en Schweinsteiger kennen Van Gaal van hun gezamenlijke periode bij Bayern. Met de Amsterdammer aan het roer won der Rekordmeister eenmaal de landstitel, eenmaal de DFB-Pokal en eenmaal de Duitse Supercup.

Zie jij Van Gaal bondscoach van Duitsland worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ergens zit er wel wat in, een bondscoach is iemand die op korte termijn een team moet kunnen smeden. Een nageksmann en flick zijn duidelijk club coaches die met genoeg tijd een spelwijze in een team kunnen slijpen maar met elke keer een week je hier en een weekje daar komt zo’n nationaal team bij hen nooit van de grond!

13 september 2023 om 14:02

Haha dit zou toch prachtig zijn man. Heb straks nog meer binding met Duitsland door Louis en zn heerlijke Duitse uitspraken dan dit NL elftal dat alleen maar bezig is met randzaken.

13 september 2023 om 14:39

In Nederland hebben wij het over Frimpong, Weghorst en Noa Lang.

13 september 2023 om 16:17

Ik zou er geen reet aan vinden. Straks krijg je Hiddink Rusland taferelen. Dat jij geen binding hebt met het Nederlands elftal is jouw probleem.

13 september 2023 om 17:54

Dat had met onderschatting te maken na die geweldige groepswedstrijden! Arshevin was toen echt gruwelijk tegen NL. Ik gun het Louis van harte

13 september 2023 om 18:57

Alleen maar bezig met randzaken? Zoals? Mij ontgaat het even namelijk. Ik kan me niet herinneren dat de selectie zich het afgelopen half jaar met iets anders beziggehouden heeft dan voetbal.

13 september 2023 om 14:20

Van Gaal stond tot Bayern ook bekend als iemand die een team smeedde en mooi verzorgd voetbal wou spelen (en dus tijd nodig had), maar zijn 2 periodes bij NL en bij Man U was het puur resultaat en was het voetbal niet bepaald oogstrelend. Nu is het inderdaad een restultaatcoach, ben benieuwd of hij het wordt.

Bist du so dumm oder bin ich so schlau?

13 september 2023 om 13:51

Beste Zidane, mag ik je wijzen op regel 4 van de 10 geboden van Voetbalzone? Nür Niederlands. en tot die tijd, ik zie Louis al voor mij in zijn lederhosen.

Ik verheug me nu al op zijn overwinningsspeech als hij het EK of WK wint, dat gaat onbetaalbaar worden.

13 september 2023 om 14:12

Wir sind die beste!

13 september 2023 om 16:24

Und nicht nur von Deutschland; aber auch von Argentinien; und auch von Frankreich und die Welt!

13 september 2023 om 14:42

En waarschijnlijk ook onvertaalbaar

13 september 2023 om 14:45

En zal hij de Duitse spelersbus dan ook gaan maken vraag ik me af

13 september 2023 om 15:51

"jawohl, Ich habe der Bus gemacht" zou inderdaad een leuke toevoeging zijn aan het repertoire van Louis van Gaal.

Het zou toch wat zijn als Van Gaal het uiteindelijk toch gaat worden! Het zou een flinke eer zijn als hij de allereerste niet-Duitse bondscoach van 1 van de grootste landen van Europa kan worden. Ik zou als ik Nagelsmann zou zijn bedanken voor de job. De kans dat de DfB hem een contract geeft tot na het EK is niet groot, het zou doodzonde zijn als hij geen club krijgt in het aankomende jaar.

Van Gaal is de type oude garde Nederlandse coach. Weet wat ie wilt, is straight to the point en weet wat ie moet brengen om van het team een team te maken. Ik denk dat hij het goed gaat doen met een team als dat van Duitsland, zal wel even wennen zijn voor de spelers ala Sane.

Dan zie ik Duitsland Europees kampioen worden!

Met Nederland geen wedstrijd verloren, met de zwakste aanval in jaren! En nog kunnen heel veel Nederlanders alleen maar zeiken. Ik zou het fantastisch vinden als hij met dit allerlaatste kunstje die cup omhoog zou tillen.

13 september 2023 om 14:25

Al met al strand je in de kwartfinale, heb je een negatief record neergezet aan gecreëerde kansen en word je van het veld getikt door Ecuador (waar je goed wegkomt door hulp van de scheids). Het zeuren was/is meer dan terecht.

13 september 2023 om 15:49

@ducktaildo: Het zeuren was/is helemaal niet meer dan terecht. Als je ziet met wat voor elftal hij dit heeft gepresteerd heeft hij echt het maximale uit zijn selectie gehaald. Je speelde niet met speler als Kluivert/van Nistelrooy en Bergkamp of spelers als de grote 4 (robben, Sneijder, vdvaart,van Persie).

Nee we moesten het doen met Depay (die overigens uitstekende statistieken kan weerleggen in het NL elftal, Bergwijn, Weghorst en Gakpo. Dat is natuurlijk nogal een verschil in kwaliteit en zag je wel terug op het WK. Geen schande, maar gewoon het maximale eruit gehaald. Met een beetje geluk (nog meer ja) (hij had nu helaas geen gouden pik in tegenstelling tot het WK in 2014 waar hij 3e werd met NL) ws hij doorgegaan na de pingels naar de halve finales en wie weet hoe ver hij het had geschopt.

Al met al in 3 periodes van Gaal, 63 wedstrijden gecoacht, 40 gewonnen, 19 gelijk en slechts 4x (!!!) verloren. Dan ben je gewoon een hele grote.

13 september 2023 om 16:27

Zlatan. Je doet net alsof wij de poule des doods hebben overleefd op het WK? Zaten misschien wel in de makkelijkste poule en zelfs daarin overtuig je gewoon niet. Ik heb mij er in ieder geval kapot aan geërgerd en ben blij dat Louis na het WK het voor gezien hield. Wint geen prijzen en speelt afgrijselijk voetbal. Of te wel het leidt tot helemaal niks en als supporter ben je aan het lijden. Ook met dit materiaal kon je gewoon met normaal voetbal (want wat wij deden leek er niet op) een poule overleven waarin wij zaten en Amerika naar huis sturen. Stonden elke wedstrijd met poep tussen de broek op het veld dankzij onze Louis.

13 september 2023 om 16:56

Het voetbal was idd niet om aan te zien. Maar ik snapte wel waarom hij zo heeft gespeeld. En als je ziet hoe Oranje het afgelopen half jaar heeft gedaan.

Dit Oranje is subtop, zeker in de aanval. Dan zul je je tactiek en mentaliteit echt goed op orde moeten hebben om in een toernooi ver te raken. Zeker als één van je belangrijkste spelers (depay) in het toernooi nog fit moet worden.

Hoe zou je het dan beter hebben gedaan met dit team?

Ja, ik had ook liever beter voetbal gezien. Maar dit is het gebruikelijke beste Stuurlui aan Wal gezeur.

Het gaat van Gaal helaas niet worden. Zou wel weer iets voor Louis zijn om de eerste buitenlandse coach ooit van zo'n groot voetballand te worden. De spelers hebben zelf aangegeven het liefst Nagelsmann als nieuwe coach te krijgen en vooral de oude garde heeft nogal wat macht binnen de DFB. Zelf zou ik Sammer wel mooi vinden, maar goed dat is puur door mijn gekleurde bril.

Lahm en Schweinsteiger hebben onder Van Gaal gespeeld, dus zij zullen het vast beter weten... maar ik vind het merkwaardig dat de man nog steeds gelinkt wordt aan dit soort serieuze jobs. Veel respect voor zijn prestaties in de periode 1991 - 2014, maar daarna is ie toch vooral als gekkie in beeld geweest. Ja, ook tijdens zijn recente termijn als bondscoach. Ik vind hem tegenwoordig echt een warrige oude man, die zijn eeuwige zucht naar erkenning nog steeds niet kan onderdrukken.

Laat dit alsjeblieft gebeuren. Ik wil meer persconferenties met een boze Louis zien

13 september 2023 om 15:24

Die gaan helemaal fantastisch worden als hij daadwerkelijk presteert. Dan gaat die sowieso even zijn gelijk halen bij de Nederlandse pers. Genieten

Dit is een absoluut geweldige ontwikkeling, ik zie Van Gaal altijd graag aan het werk, hij is een niet aflatende bron van vermaak en interessante voetbaltechnische zaken. Maar liever niet bij een club of land die graag resultaten wil boeken, dat is bij Louis nogal een 50/50 kans (tegenwoordig misschien zelfs eerder 20/80), maar wel 100 procent kans op allerlei rare randzaken. Dus bondscoach van Duitsland is perfect. Als hij het EK wint kunnen we met zijn allen trots zijn op het Nederlandse trainersgilde, als het een complete chaos wordt, dan zijn het de Duitsers maar.

Goude pikkie gaat het weer flikken

Niet meer aan beginnen. Louis is klaar. Duitsland heeft een matige selectie. Die worden geen ek kampioen.

Ik denk dat dit wel eens een hele goeie combinatie zou kunnen zijn. V Gaal weet dat hij bij die Duitsers niks hoeft te veranderen aan de mentaliteit want die hebben ze voldoende en voetballend vermogen zit ook gewoon meer dan goed dus ik denk dat LvG hier best wel eens iets moois zou kunnen neerzetten.
De persconferenties zullen zeker mooie anekdotes opleveren 😂

Heulen met de vijand. In de jaren tachtig hadden ze hem verbannen. Zie de koppen al voor me als we tegen de Duitsers moeten. Met een foto van Koeman hoe hij in 88 zijn reet afveegd met een Duits shirt. Haha

Mensen, realiseer U wel dat we het hier hebben over die Bild Zeitung, dat is toch min of meer een roddelkrant zoals The Sun in Engeland. Die laatste las ik vroeger wel eens, althans Page three, maar dat terzijde. Mocht deze roddel, of het gerucht, toch op waarheid berusten dan voorzie ik prachtige tijden voor de media met vooral ook prachtige nieuwe one-liners in gebrekkig Duits van onze onvolprezen topcoach. Overigens denk ik dat Van Gaal zomaar eens goede resultaten neer zou kunnen zetten als bondscoach van Duitsland. Een EK-winst in eigen huis misschien? Ik zou echt dubbel liggen van het lachen en gun het deze kleurrijke man zeker.

Herr Von Gaal Bundestrainer der Deutschen Fußballnationalmanschaft. Klinkt fantastisch.

De vraag is, heeft hij er zelf nog de energie voor? Laatste nieuws was toch dat hij weer onder het mes is geweest.

Het is gelukkig maar voor een kort jaartje, deze klus, maar dan nog.

Van Gaal is goedkoper. Zal zeker de keuze bepalen bij een arm land als Duitsland. Wat een prietpraat weer !

Zul je zien dat hij wel een prijs gaat pakken met Duitsland. Haha dat zou toch wat zijn heh, ik zie het zo gebeuren.

Louis zal dwingen en swingen, humor en discipline, kortom: geschikt ✅

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren