Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

WK-selectie Spanje: Enrique heeft drietal goed voor 271 interlands niet nodig

Laatste update:

De definitieve selectie van Spanje voor het WK in Qatar is bekend. Enkele grote namen, waaronder David de Gea, Thiago Alcántara en Sergio Ramos, hebben de schifting niet overleefd. Het drietal is samen goed voor 271 interlands aan ervaring. De Gea moet toezien hoe bondscoach Luis Enrique de voorkeur geeft aan Brighton & Hove Albion-doelman Robert Sánchez.

Ramos is met 180 interlands recordinternational van Spanje. Enrique heeft de ervaren verdediger van Paris Saint-Germain echter niet nodig op het WK in Qatar. De bondscoach van la Furia Roja heeft gekozen voor de centrumverdedigers Eric García, Hugo Guillamón, Pau Torres en Aymeric Laporte.

Op het middenveld heeft Enrique enkele grote namen moeten teleurstellen. Zo is Thiago de grote afwezige. Sergio Busquets, Rodri, Pedri, Koke en Gavi kunnen wel rekenen op een WK-selectie. In de aanval zijn Marcos Asensio en Ansu Fati logische aanwezigen, terwijl de jongelingen Yermino Pino en Nico Williams eveneens mogen dromen van speeltijd op het eindtoernooi in Qatar.

De volledige selectie van Spanje voor het WK

Doelmannen: Unai Simón (Athletic Club), Robert Sánchez (Brighton & Hove Albion), David Raya (Brentford).

Verdediging: César Azpilicueta (Chelsea), Dani Carvajal (Real Madrid), Eric García (Barcelona), Hugo Guillamón (Valencia), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), José Luis Gayà (Valencia), Jordi Alba (Barcelona).

Middenvelders: Sergio Busquets (Barcelona), Rodri (Manchester City), Pedri (Barcelona) en Gavi (Barcelona), Carlos Soler (PSG), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Koke (Atlético Madrid).

Aanvallers: Álvaro Morata (Atlético Madrid), Ferran Torres (Barcelona), Nico Williams (Athletic Club), Yéremi Pino (Villarreal), Marco Asensio (Real Madrid), Pablo Sarabia (PSG), Dani Olmo (RB Leipzig), Ansu Fati (Barcelona).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Thiago moet je, mits fit, altijd meenemen. Een middenveld Rodri - Thiago - Pedri zit zoveel voetbal in. Jammer dat hij niet is geselecteerd.

11 november 2022 om 13:15

Hetzelfde geldt voor de Gea is zeker dit seizoen gewoon de sterkste keeper die Spanje heeft. Op zijn wedstrijd tegen Brentford na heeft hij denk ik de meeste punten gepakt voor welke club dan ook in de Premier League.

11 november 2022 om 13:17

Snap totaal niet dat Thiago niet geselecteerd is. Wat een voetballer.

11 november 2022 om 13:33

Thiago op 1 been is beter dan de rest van de middenvelders van Spanje. Al geeft dit wel meteen aan dat imo dit het minst mooie Spaanse middenveld is in jaren.

11 november 2022 om 13:48

Op 1 been vind ik wat overdreven. Ik zat eerder te denken aan linker grote teen. Man man een fitte Thiago behoort tot de top 5 beste CM's van dit moment. Maar goed. Fijn voor mijn clubbie dat ie niet mee gaat scheelt weer blessures 😁

11 november 2022 om 18:17

Frankrijk, Duitsland en Spanje hebben qua kwaliteit enorm veel ingeboekt. Momenteel is Oranje wel op papier al gevaarlijker. Met spelers als Ake, Van Dijk, Dumfries, Frenkie, Depay, Gakpo en Xavi zit er bij Oranje wel veel meer voetbal in.

11 november 2022 om 13:45

Het probleem is wel een beetje dat er iets té veel voetbal in dat middenveld zit. Dan krijg je dat eindeloos rondpassen, met 80% balbezit en nauwelijks kansen, zoals we wel vaker zien bij Spanje de laatste jaren. Ik zou zelf altijd met Koke, Llorente of Soler spelen ookal zijn zij kwalitatief minder, maar ze hebben imo veel meer gebracht voor Spanje de laatste jaren dan Thiago.

11 november 2022 om 16:57

Maken ook nul goals. Al ben ik het natuurlijk volledig met je eens over Thiago. Ben zelf nie zo fan van Gavi. Verdediging lijkt wel zwak moet ik zeggen.

De Gea er niet bij is echt een lachertje

11 november 2022 om 13:16

Indd!

Waarom is Fati in hemelsnaam meegenomen? Enrique doet overduidelijk aan vriendjespolitiek.

11 november 2022 om 13:17

Ansu noemen en dan Asensio weglaten. Wie hadden er dan mee gemoeten volgens jou? De spoeling is niet zo breed.

11 november 2022 om 13:17

Dit is volgens mij de slechtste aanval van Spanje in 20 jaar tijd. Spoeling is dun.. weinig bepalende spelers bij grote clubs

11 november 2022 om 13:22

De enige namen die ik kan bedenken zijn Aspas en Oyarzabal. Oyarzabal is niet fit. Aspas zou je een zaak voor kunnen maken maar rendeert vooral bij Celta omdat hij daar dé man is.

11 november 2022 om 13:38

Spanje had ook geen goede aanval toen ze wereldkampioen waren. Maar 8 goals in 7 wedstrijden (incl verlengingen)

11 november 2022 om 13:42

Spanje heeft sowiso nooit een denderende aanval gehad. Altijd van het middenveld moeten hebben. Ja, Torres, Villa en Raul waren dan goede spitsen, maar echt goede buitenspelers heb ik bij hun nooit gezien

11 november 2022 om 14:02

Toen had je wel het beste middenveld ooit. Xabi, Xavi, Iniesta, Busquets en daarnaast had je nog Silva, Fabregas en Mata op de bank.

Lachwekkend dat je je beste doelman en beste middenvelder niet meepakt. Maar dat maakt t alleen maar makkelijker voor de tegenstander. Zwakke voorhoede wel naar mijn mening.

11 november 2022 om 14:29

Thiago is toch niet de beste middenvelder? Ook bij Liverpool niet altijd even goed en vaan gewoon op safe alles breed tikken.

11 november 2022 om 16:02

Thiago is bij Liverpool erg goed. Is de enige speler op het middenveld bij Pool dat de bal in de ploeg houd, dat hij daardoor vaker breed passt hoort erbij. Kan geweldig onder druk voetballen, bal in de ploeg houden en speelt goede ballen tussen de linies. Van een LCM kan je niet meer verwachten naar mijn mening. Is ook niet de speler dat veel bemoeit met de aanval.

11 november 2022 om 17:25

Al die dingen die je opnoemt kunnen de rest van de spelers die zijn opgeroepen ook. Van een Thiago zou je verwachten dat hij een bal geeft waarmee hij de verdediging van de tegenstander open breekt, doet ie ook zelden. Vergelijk dat met een De Bruyne of Bernardo wanneer ze bij City op het middenveld staan, dan zie je hoe het verschil is. Zou nog eerder Fabian Ruiz oproepen dan, die speelt tenminste ballen maar voren.

11 november 2022 om 15:33

Hij neemt Unai Simon en Pedri toch gewoon mee?

Toch echt geen geweldige selectie. Van alle Europese landen hebben eigenlijk alleen Portugal en Frankrijk echt een topselectie, maar Frankrijk valt internationaal al heel lang tegen. Brazilië en Argentinië zijn wat mij betreft de favorieten. Ik zie Nederland ook wel verrassen.

Ik had Thiago toch altijd meegenomen. Die andere twee namen waren al bekend dat ze niet mee zouden gaan. Zelf had ik trouwens Balde meegenomen als ik Lucho was. Verder begrijpelijke selectie.

Je zal maar al jaren als middenvelder spelen om vervolgens mee te gaan naar het WK als centrale verdediger, hoe dan ook erg blij voor Hugo Guillamon.

Een enigszins merkwaardige selectie verder zoals te verwachten was van Lucho, hopen op een basisplaats voor Nico Williams.

Ik zal Thiago altijd meenemen echt een geweldige speler die een team beter kan laten voetballen.

thiago, ramos, borja iglesias, canales, de gea en aspas niet meenemen, maar dan wel eric garcia, asensio, ferran en een uitgebluste busquets meenemenem. wat een clown deze luis enrique.

11 november 2022 om 14:05

Barca freak, zo duidelijk als wat!

Spanje haalt sowieso de finale

Mis hier toch wel wat spelers. Illaramendi van Sociedad is een geweldenaar. De Gea is zeker niet minder dan de keepers die wel meegaan. Maar goed, de spelers die wel meegaan zijn natuurlijk ook toppers.

11 november 2022 om 13:22

Als je iemand al niet mist is het wel Illaramendi, denk dat je in de war bent met Zubimendi en/of Mikel Merino.

11 november 2022 om 13:30

Die hadden ook gekund! Kwam ff. Iet on namen, maar al die middemvelders van Sociedad zijn goede spelers die zeker niet zouden misstaan in dit elftal

11 november 2022 om 13:36

@valencios - ik vind dat Alex Remiro ook wel meegenomen mocht worden. Maar enrique negeert hem steeds. Heeft dit seizoen misschien nog niet het niveau aangetikt die hij vorig seizoen heeft gehaald, maar is echt een van de betere keepers van laliga en misschien wel de spaanse doelman uit de competitie. Ik vind unai simon niet heel veel beter.

11 november 2022 om 13:59

Remiro hoort er inderdaad ook bij, net als de Gea natuurlijk. Ik snap de keuze voor Sanchez, en met name, Raya totaal niet. Ik zou wel Unai Simon als 1e keeper houden. Die doet het erg goed bij Athletic Club en Spanje. Hij is ook dé reden dat Spanje de finale van de Nations League heeft gehaald. Die heeft echt een paar zekere goals eruit gehaald en geen fouten gemaakt.

11 november 2022 om 14:33

@AMadrid1991 - Mua Sanchez is wel een goede goalie voor Brighton en staat mede door hem redelijk hoog in de Premier League. Raya begrijp ik niet helemaal. Wel een redelijke goalie, maar minder dan De Gea, Sanchez, Remiro en Simon. Zelfs kepa en pau lopez steken op dit moment in een betere vorm naar mijn mening.

Thiago niet meenemen... man man man. Aan de ene kant een luxe, aan de andere kant schandalig. Zo'n vreselijk goede speler.

Onbegrijpelijk dat ‘ie Ramos en Thiago niet meeneemt. Echt een kneus eerste klasse is het.

Dit is echt 1 grote grap. De Gea veruit de beste keeper van de drie, Ramos stukken beter dan de huidige cv's en Thiago is wellicht snel geblesseerd maar nog steeds 1 van de beste middenvelders van Spanje. Dit is echt schandalig.

Wel Soler maar geen Thiago…

Llorente is nog geblesseerd en heeft sinds zijn one season wonder periode in 20/21 niks meer laten zien. Het is dan ook apart dat hij wel wordt meegenomen, maar iemand zoals Thiago niet. Ik snap dat Enrique de voorkeur wilt geven aan de jongere generatie, maar dit slaat echt nergens op. Een doelman in vorm zoals de Gea hoort gewoon zo een eindtoernooi te keepen, maar we weten allemaal dat Enrique wat tegen hem heeft.

Verder zal Nico Williams zijn naam bekendmaken op dit toernooi, wat een explosiviteit heeft hij net zoals zijn broer. Hetzelfde geldt voor Yeremy.

11 november 2022 om 13:52

Llorente is inmiddels weer fit. Die heeft deze week al 90 minuten gespeeld. Ik ben het met je eens dat hij niet goed speelt dit seizoen, maar hij is wel een totaal ander type dan de rest van de Spaanse middenvelders en Luis Enrique stelt hem ook nog wel eens op als rechtsback, dus ik vind het niet heel gek dat hij mee gaat. Ik had ook stiekem een beetje gehoopt dat er miminaal 1 verdediger van Athletic Club erbij zat. Martinez, Vivian en Yeray waren wat bij betreft kandidaten geweest. Ik zou dan voor Vivian gaan omdat hij rechtsbenig is en die positie nu wel heel zwak bezet is met Guillamon (is een middenvelder) en Eric Garcia (kan überhaupt niet goed verdedigen).

11 november 2022 om 14:12

Gok dat hij als back gaat spelen. Azpi wellicht centraal met zijn rechter poot?

Guillamon vind ik overigens ook matig.

Llorente - Laporte - Torres - Gaya mag ik hopen?

Erg tegenvallende selectie als je het mij vraagt, zit duidelijk vriendjespolitiek achter lol Ik mis spelers als Thiago, Fabian Ruiz, Oryazabal, Ramos. Wat doet een matige verdediger als Eric Garcia daar? 😂
Voorhoede valt tegen ook.
Spanje maximaal kwartfinale 😂

11 november 2022 om 13:23

Ik vind de aanval niet heel veel slechter of beter dan Oranje hoor, er zit een hoop voetbal en talent maar niet echt veel doelpuntenmakers.

11 november 2022 om 14:59

Ik vind die van Nederland dan ook niet zo goed haha Danjuma niet mee, Janssen wel, Lang etc. 😂 Verdediging van Nederland is in ieder geval een stuk beter dan die van Spanje.

11 november 2022 om 15:14

Klopt. En een De Gea en Thiago had bij ons zeker niet misstaan. Ramos is de enige die niet zou spelen.

11 november 2022 om 13:32

Miss zelfs de poulefase al uit, zitten bij Duitsland en Japan in de poule, zou zomaar kunnen dat die Japanners stunten. Individueel geen hoogvliegers maar als team vlijmscherp.

11 november 2022 om 15:01

Het zou mij niet verbazen als Japan verrast en Duitsland ook boven Spanje eindigt inderdaad.

11 november 2022 om 13:34

Fabian ruiz is niet fit. Oyarzabal? Niet fit. Ramos allang geen international meer. Thiago heb je een punt natuurlijk, maar de rest op het middenveld is natuurlijk ook buitencategorie.

11 november 2022 om 15:03

Zijn er niet meer opties? Ik vind het echt wel tegenvallen. En zo veel buitencategorie zie ik niet op het middenveld want er zijn er maar een paar wereldwijd. Buitencategorie dan heb je het over KDB, Modric enzo he mensen spreken te snel over buitencategorie.

gelukkig niet alleen bij Oranje opvallende keuzes. Deze drie horen er toch gewoon bij?

Thiago is de beste middenvelder van Liverpool. En die laat hij gewoon thuis. Wat een slapjanus die Luis Enrique

Deze coach is echt zo koppig dat het pijnlijk is. Je mag zeggen wat je wilt maar Ramos tik zeker een hoger niveau aan dan al die spelers in de Spaanse defensie.

Spanje zal goed zijn vanwege talent maar zeker niet omdat er nu een coach is waar je in moet geloven. Het is echt net niet met hem

Spanje kunnen we afschrijven. Ik zou een Ramos en Thiago altijd meenemen, zo belangrijk qua ervaring. Daarnaast snap ik de Gea ook niet. Afijn, Simon is voetballend goed en een prima keeper, maar kom op..

Thiago en Ramos er niet bij. Hoe verzinje het. Beide horen nog bij de besten op hun positie.

Garcia? Echtwaar? Ramos is is topvorm, die moet je toch altijd meenemen. Desnoods Nacho. Maar Garcia en dan ook nog doodleuk Alba meenemen. Belachelijk. Een kandidaat minder.

Geen Ramos ouch. Heel pijnlijk voor hem zeg. Dit was zijn laatste kans op het WK en speelt altijd bij PSG. Heel spijtig dat hij dus hoogstwaarschijnlijk geen WK meer gaat spelen. Snap niet hoe een Eric Garcia dan wordt opgeroepen terwijl Marcos Alonso zelfs op zijn plek speelt. Ook heel verrassend geen Thiago. Tja ben benieuwd naar Spanje. Wel mooi voor Carvajal en Asensio.

11 november 2022 om 14:11

Zelfs Alonso speelt ten faveure van Garcia centraal achterin (als linksback) en die is nite eens geselecteerd.

Enrique zal zijn lieverds hebben gok ik zo, want Fati heeft ook nog geen pepernoot geraakt dit seizoen.

Wat een grap is dit. Ramos is niet meer de Ramos van vroeger, maar die hoort er toch gewoon bij.
De Gea er niet bij (evenals Remiro van Soceidad) vind ik wel apart. Sanchez is prima, maar die Raya kan toch niet? Die is een pak minder dan beiden.

Achterin mag ik hopen dat het gewoon Carvajal - Laporte - Torres - Gaya gaat worden. Alba speelt soms nog wel een goede pot, maar niet meer dan dat. Of wellicht Azpi centraal?
Enfin, matige defensie in mijn ogen.

Middenveld geen Thiago is een schande. Je had gewoon met Pedri - Rodri - Thiago kunnen spelen. Dan had je nog een Gavi en Koke over. Overigens ook apart dat Zubimendi niet erbij zit. Heerlijke speler, idem dito voor Merino van Soceidad. Lijken wel erg genegeerd te worden.

Voorin is eigenlijk ook grappig. Vrij veel matige spelers die geen niveau meer halen. Nico Williams is nog wel interessant, idem dito voor Pino.

Olmo vind ik de enige echte topspeler voorin. Asensio is het al tijden niet meer. Sarabia heb ik nooit wat aan gevonden. Torres speelt amper bij FCB, idem dito voor Ansu Fati...

Morata is nergens echt geslaagd de laatste jaren en grossiert in het missen van kansen.

Nee, dit Spanje zie ik geen WK winnen met dit elftal.

Gok dat Llorente op de back komt en dat Torres als valse 9 komt te spelen.
\

Unai
Llorente
Laporte
Torres
Gaya
Pedri
Rodri
Soler/Koke
Pino
Torres
Olmo
11 november 2022 om 15:01

Grotendeels met je eens maar Olmo is toch ook geen topspeler? Wellicht is hij geblesseerd geweest, maar hij speelt nog niet eens de helft van de minuten bij Leipzig als ik het goed zag.

11 november 2022 om 15:43

Olmo is wel iemand met potentie en hij heeft al veel mooie dingen laten zien.
Is dit seizoen wel langer geblesseerd geweest (wedstrijd of 5 gemist). Langzaam terug aan het komen.

11 november 2022 om 16:08

Olmo was lange tijd geblesseerd ja. Normaliter wel een van de sterspelers bij Leipzig met Nkunku en Szoboszlai.

Enrique camoufleert zijn voorkeur in ieder geval niet. Lol wat een selectie. Dat ze er heel gauw uitvliegen. Hoe kan je als bond dit accepteren?

Nou nou. Fati wel terwijl die net een halfuur fit is? Eric Garcia ipv Sergio Ramos? David Raya ipv De Gea?

0 diepgang alles breed is geen topelftal.

11 november 2022 om 15:46

Nico Williams en Yeremy Pino zijn gewoon spelers met diepgang hoor. Pino wil hem nog wel vaker in de voeten, maar heeft ook voldoende diepgang in zijn spel.

Busquets, Eric Garcia en Ferran Torres? Hebben ze echt niets beters tegenwoordig of komt dat door de Barca bril van Enrique?

11 november 2022 om 15:08

Busi speelt fantastisch bij de nationale ploeg. Kijk voor de lol is de halve finale van afgelopen ek terug. Busi dicteerde het hele middenveld.

11 november 2022 om 15:37

Ja hartstikke mooi, en wat hebben we daar nu aan? Sleet zit er duidelijk op ondertussen.

11 november 2022 om 15:45

Nu is die gewoon slecht. De sleet zit er duidelijk op bij Busquets. Een jaar geleden zegt helemaal niks over nu. Rodri moet eigenlijk gewoon spelen maar we weten allemaal dat Enrique Busquets gaat opstellen...

11 november 2022 om 16:18

Let maar op, Busquets gaat gewoon een hoog niveau halen weer. Heeft bij Spanje veel betere spelers om zich heen dan bij Barcelona.

Iedereen zeikt wel over Thiago, maar die man laat echt bijna niks zien bij Spanje. En Lucho heeft het gewoon goed gedaan vorig wk. Die man weet echt wel wat is doet hoor. De Gea pasf ook totaal niet bij het spel wat Spanje wil spelen.

11 november 2022 om 15:45

Welk spel? Een doelman moet als eerste een bal tegenhouden. Daar is De Gea de afgelopen 2 jaar gewoo nweer een kei in gebleken.

De Gea hoeft wellicht geen eerste doelman te zijn, maar een Raya boven hem kiezen? Dat gaat mij echt te ver.

Sanchez snap ik nog wel. Laat goede dingen zien bij Brighton en voetballend ook wel oké. Maar Raya is met de voeten wel oké, maar keepend echt geen topper zeg.

Thiago hoort er gewoon tussen, zeker als je sommige spelers ertussen ziet staan.

España B is eigenlijk best goed:

Kepa

Cucurella, Ramos, Martínez, Bellerin

Alcantara, Canales, Fabian, Merino

Aspas, Gérard Moreno

11 november 2022 om 16:13

Oyarzabal, Muniain, Grimaldo, Remiro, Parejo, Nacho heb je ook nog.

Ik heb vorige week zitten kijken naar Girona - Athletic (2-0) en heb gelet op die Unai Simon. Ben tot de conclusie gekomen dan De Gea meer keeperstalent heeft in z’n linkerneushaar dan deze clown. Zag er bij beide goals zwak uit en had ook een aantal hachelijke momenten waar niet uit gescoord werd. De enige keer dat die 2 bij elkaar in de buurt komen, is wanneer De Gea gigantisch uit vorm is, maar momenteel zit hij bij de 3 beste keepers uit de PL.

Hopelijk stelt hij Garcia ook op in de basis, dat wordt lachen voor de tegenstanders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren