Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zirkzee maakt keuze over nieuwe club; Bologna kan bod van 50 miljoen verwachten

Laatste update:

Joshua Zirkzee heeft Bologna duidelijkheid gegeven over zijn sportieve toekomst. De 22-jarige spits wil komende zomer een transfer naar AC Milan maken, zo meldt Gazzetta dello Sport. De verwachting is dat i Rossoneri spoedig een bod bij Bologna zullen neerleggen.

Volgens de Italiaanse sportkrant betreft het openingsbod liefst vijftig miljoen euro. Daarnaast wil Milan de 24-jarige Alexis Saelemaekers in de deal betrekken. Bologna heeft echter een prijskaartje van zeventig miljoen euro om de nek van Zirkzee gehangen.

De Nederlander kan rekenen op interesse van Juventus, Manchester United en Arsenal, maar blijft het liefst in de Serie A en ziet een transfer naar Milan als de ideale vervolgstap.

Zirkzee verkiest de Italiaanse grootmacht ook boven Bayern München. Der Rekordmeister verkocht hem in de zomer van 2022 voor acht miljoen euro aan Bologna, maar heeft een terugkoopclausule van veertig miljoen euro bedongen. Deze clausule geldt dus alleen voor de Duitse topclub.

Zirkzee kwam bij Bayern niet verder dan zeventien officiële duels en mocht slechts vier keer in de basis beginnen. Met Harry Kane als eventuele concurrent is een terugkeer naar de landskampioen van Duitsland komend seizoen uitgesloten.

Milan kan Zirkzee daarentegen een fraai perspectief bieden. Met het naderende vertrek van Olivier Giroud, zullen i Rossoneri komende zomer op zoek moeten naar een nieuwe spits. De Fransman heeft volgens Italiaanse media een akkoord met Los Angeles FC, waardoor hij na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk naar de Verenigde Staten verhuist.

Zirkzee was dit Serie A-seizoen al goed voor tien goals en vier assists. Daarmee heeft hij een belangrijk aandeel gehad in de vierde plaats van Bologna, dat mag dromen van deelname aan de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zou echt een hele vette transfer zijn. Op de een of andere manier geloof ik ook wel dat hij daar kan slagen. Ook lekker voor het Nederlands elftal om een koppeltje bij eenzelfde club te hebben.

4 april 2024 om 08:21

Eigenlijk twijfel ik niet eens over zijn kans van slagen. Hij is mijn inziens nu al de beste spits van Oranje en zal er de komende jaren al staan (al snap ik ook compleet dat Koeman Depay laat staan, maar dat is een ander verhaal). Hij kan echt de top aan. Zo vreselijk vaardig aan de bal. Daarbij heeft hij ook compleet het overzicht. Door hem ben ik dit seizoen Bologna gaan kijken. Echt een prachtspits. En dit gaat met o.a. Rafael Leao echt een dodelijke aanval vormen

4 april 2024 om 08:28

Prachtige spits inderdaad. Denk ook zeker dat hij gaat slagen bij Milan. Mooie transfer zou dit zijn!

Het zou mij overigens niet verbazen wanneer Leao richting Parijs vertrekt. Als opvolger van Mbappé. Die geruchten gaan namelijk ook. Zou erg jammer zijn voor de Serie A!

4 april 2024 om 08:33

Mwua ziet dat niet eens per se gebeuren. PSG is geen stap voor uit en Leao is erg gelukkig bij AC Milan

4 april 2024 om 08:33

@marcoveratti: Dat van Leao ook zeker met jou eens. En die gaat AC Milan ook echt wel missen, daar ik hem echt onnozel goed vind. Die assist dit weekend ook op Loftus-Cheek. De klasse druipt daar weer van af.

4 april 2024 om 10:14

Van alle topspelers bij Milan lijken eerder Hernandez of Maignan te gaan vertrekken. Tenzij er een monsterbod op Leao komt, lijkt hij gewoon te blijven.

How the tables have turned! Sommigen hadden deze jongen twee jaar geleden al helemaal afgeschreven. Heeft zich ook wel echt ontwikkeld en heeft een enorm risico genomen destijds om een contract te tekenen bij Bologna, een club die nu zeker lekker gaat maar verre van bekend stond als een ploeg met fris en aanvallend voetbal.

Hopelijk kan Zirkzee nog mee naar Duitsland. Betwijfel echter of Koeman daar aan begint. Memphis, Gakpo, Malen en Weghorst moeten waarschijnlijk per sé mee van hem, en Zirkzee valt dan net buiten de boot.

4 april 2024 om 09:17

Het begint een mooie carriere te worden. Ik had hoge verwachting destijds bij Bayern achter Lewa. Deed het paar keer niet onaardig.

Bij Anderlecht deed hij het niet slecht, maar ook niet echt geweldig. Deze stap naar Bologna is echt goed voor hem geweest. Ik hoop dat hij echt wel mee gaat naar EK, liever Zirkzee dan een Weghorst.

4 april 2024 om 09:29

Ja het begint erop te lijken dat Bayern wel een beetje de boot heeft gemist met Zirkzee, al hebben ze niks te klagen met Lewandowski en Kane. Ik zou ook zeggen Weghorst boven Zirkzee, maar het is echt een geval van "Koeman kennende..."

4 april 2024 om 10:43

Ik weet nog dat ik het ontzettend zonde vond toen ik hoorde dat hij naar Bologna zou gaan. Vond hem al jaren - gebaseerd op wat ik van hem bij jong oranje en Bayern had gezien - veruit de meest talentvolle aanvaller op de Nederlandse velden, en was echt bang dat het er door verkeerde clubkeuzes wellicht niet uit zou komen. Maar de stap naar Bologna heeft hem echt goed gedaan en hij heeft zich rap ontwikkeld. Hopelijk blijft hij zich zo ontwikkelen want dan hebben we de komende jaren eindelijk weer echt een goede spits in het oranje lopen.

4 april 2024 om 10:50



Ik ken Zirkzee al sinds de B-jeugd. Had er toen echt de balen van dat hij wegging bij Feyenoord. Daarna ben ik hem wel blijven volgen en je zag toen bij Bayern al echt veel talent. Uiteraard was hij nog niet goed genoeg om eerste spits te zijn. Toen hij ervoor koos om naar Bolonga te gaan had ik echt gevoel dat hij zijn belofte niet ging waar maken. In zijn eerste seizoen was hij geen basisspeler en moest hij het doen met enkele invalbeurten. Hij kon de strijd niet winnen van Arnautovic.

Blijkbaar wist hij dondersgoed waar hij voor koos want Bolonga en Motta verrichten echt geweldig werk met hun speelstijl en selectiebeleid.

AC Milan lijkt de perfecte vervolgstap. Hij kent de competitie, Giroud zal vertrekken en hij gaat Champions League spelen. Ik denk dat wij de toekomstige spits van Oranje hebben gevonden!

4 april 2024 om 11:06

Precies wat je aangeeft, ik heb hetzelfde gevoel met Aké.

Topspelers die Feyenoord ook goed kon gebruiken. Bij Feyenoord bleef hij overigens niet heel lang, kwam volgens mij nog van ADO?

4 april 2024 om 12:27

Tja, terwijl veel mensen riepen dat deze spelers veel te vroeg weg zijn gegaan en over een aantal jaren onderin de eerste divisie of bij de amateurs terecht zouden komen.... het kan verkeren.

4 april 2024 om 11:54

Inderdaad. Of blijkbaar jinx ik die jongen. Heb hem drie keer ongemotiveerd bij Anderlecht gezien, een keer dramatisch zien invallen bij Bayern en dit seizoen drie wedstrijden niets zien toevoegen bij Bologna. Maar iedereen is lyrisch dus ik heb weer net de verkeerde wedstrijden gezien denk ik dan. Nog steeds heel benieuwd naar die jongen, vooral in oranje.
Ajax kon hem voor weinig krijgen, maar haalde liever de te dure Brobby. Blijkbaar ook alweer mis gegokt. Ik zie Brobby niet voor dat geld weg gaan.

Prachtige en perfecte stap voor hem. Volgend jaar elke wedstrijd van Milan kijken

4 april 2024 om 09:15

Zou toch geweldig zijn als we eindelijk weer een topspits in Oranje hebben!

Als dit door gaat heb je bij Milan een leuk tandem met Reijners en Zirkzee, daar zet ik zeker ook de TV voor aan!

4 april 2024 om 10:28

Zirkzee is al een topspits, alleen hebben Koeman en het overgrote deel van Nederland het nog niet door. Gaan ze volgend jaar wel achter komen als Zirkzee in de top speelt.

4 april 2024 om 12:29

Je kunt Koeman wel bashen, maar volgens mij was hij de laatste keer gewoon geselecteerd en had hij ook zeker gespeeld. Koeman kan er niet veel aan doen dat hij geblesseerd afviel.

Daarvoor was het toch ook gewoon veel te vroeg om hem te selecteren. Dit is pas het eerste seizoen waarin hij echt een topprestatie levert. Ik word er een beetje moe van dat we iemand na een handjevol goede wedstrijden Oranje in praten. Net als met Hato, leuk talentje maar toch nog lang geen Oranje materiaal. Wordt zo maar geselecteerd en in de basis gezet.

Ik hoop dat Arda Güler ook de stap richting Milan gaat maken. Volgens mij hadden ze serieuze interesse in hem. Met twee van die diepgaande aanvallers, Leao en Zirkzee, voor hem kan hij ze heerlijk wegsturen met die steekpassjes van hem.

4 april 2024 om 09:00

Zirkzee een diepgaande spits?

4 april 2024 om 10:05

Ik moet toegeven dat ik vooralsnog alleen zijn highlights heb gezien en nog geen volledige wedstrijden. Maar op basis van zijn doelpunten tegen Sassuolo, Torino, Ac Milan, Inter en Cagliari kun je zeker wel stellen dat diepgang OOK één van zijn kwaliteiten is.

4 april 2024 om 10:29

Ja Lierse. En Messi was een fantastische rechtsback.

4 april 2024 om 09:05

Zirkzee is een meevoetballende speler. Hij is juist degene die Leoa weg zal sturen. En Pulisic aan de andere kant.

4 april 2024 om 10:08

Een speler kan veelzijdig zijn. Ik geloof best dat hij goed kan meevoetballen, maar dat betekent toch niet dat hij geen diepgang heeft. Hij heeft dit seizoen genoeg goals gemaakt als diepgaande spits.

4 april 2024 om 10:19

Dan zie ik dat compleet anders. Hij is vrij rap en zou zodoende een diepgaande spits kunnen zijn, maar het is gewoon geen diepgaande spits. Het is echt wel een type Depay. Hij laat zich veel meer inzakken.

Hierboven noem jij trouwens goals die te maken hebben met diepgang, maar tegen vooral AC Milan snap ik efkes niet op welke goal jij doelt?

4 april 2024 om 11:00

Uitgoal in San Siro ontstond indirect na een lange bal van Beukema op de diep gaande Zirkzee.

4 april 2024 om 09:15

Op basis waarvan zou Arda Güler in hemelsnaam naar AC Milan gaan? Die speelt volgend jaar met Mbappé, Rodrygo, Vinicius en Bellingham bij de meest glamoreuze club ter wereld.

Overigens is Zirkzee toch juist een spits die meer in de bal komt, toch?

4 april 2024 om 09:34

Omdat hij daar voornamelijk bank/tribune zit. Die jongen moet een stap omlaag maken voor meer speeltijd.

4 april 2024 om 09:42

Mwoh, misschien op huurbasis. Hij is heel erg veel geblesseerd geweest dit jaar, zijn kansen komen echt nog wel. Het talent spat er van af.

4 april 2024 om 13:37

Een constructie zoals met Brahim Diaz is zeker niet ondenkbaar.
Guler heeft in la Liga slechts 5x mee mogen doen als invaller.
Dus op basis van dat hij nagenoeg geen kans heeft bij Madrid op speelminuten, zou hij de overstap naar Milan wel kunnen maken.

4 april 2024 om 13:34

Arda gewoon eenzelfde traject als Brahim Diaz. 2 jaar verhuren en hopen dat ie daarna fysiek ook gegroeid is.

Dat zijn geen misselijke bedragen. Hopelijk kan hij de stap maken en hebben we weer een topper in huis voor de komende jaren.

Zou een prachtige stap zijn voor Zirkzee en zie daar zeker voldoende kansen om te slagen bij Milan in combinatie met jongens als Pulisic & Leao. Ik ben benieuwd hoe dit zal gaan want Miland cq de eigenaars staan niu niet echt bekend als grote geldschieters voor de club.

4 april 2024 om 10:05



Milan heeft met de kwalificatie voor de Champions League 50 miljoen verdiend, gaat nog is 40 miljoen verdienen met de verkoop van De Ketelaere en Saelemaekers en kan tot 40 miljoen verdienen met de Europa League dit seizoen. Er is dus minstens 100 miljoen uit te geven. De verwachting is ook dat weer een topspeler, bijvoorbeeld Hernandez of Maignan, zal vertrekken, dus dan is Zirkzee al helemaal te financieren.

4 april 2024 om 10:58

Ik weet niet in hoeverre je bekend bent met de eigenaren van Milan, Redbird Investment? Dit zijn namelijk nogal redelijke krenten (ergens is dat wel goed in de voetbalwereld) maar die zijn niet zo van het trekken van de portomenne en investeren in de selectie. Afgelopen seizoen Tonali voor 70 miljoen verkocht en met de CL inkomsten ook 10 miljoen binnen gehaald. Hier werden met alle respect alleen een goed presterende AZ speler en 2 Chelseau huurlingen voor gehaald. De Fans hadden op hele andere namen en bedragen gehoopt om eindelijk een laatste stap te zetten.

Misschien dat met de aankoop van Zirkzee eindelijk dit beleid zullen wijzigen maar daar heb ik nog een hard hoofd in eerlijk gezegd.

En hoe kom je erbij dat Maigan of Hernandez zullen vertekken? Allebei al aangegevn dat ze erg gelukkig en blij bij Milan zijn. Momenteel wordt er alleen aann Leao getrokken die hetzelfde ook al heeft vermeld.

4 april 2024 om 11:54



Milan heeft vorig jaar wel meer gehaald dan wat jij noemt. Ten eerste zijn de twee Chelseaspelers gekocht en niet gehuurd (beide voor rond de 20 miljoen). Chukwueze voor 20 miljoen, Musah voor 20 miljoen, Reijnders 20 miljoen en okafor voor 15 miljoen. Er is dus gewoon ruim meer dan 100 miljoen uitgegeven.

Verder baseer ik me op de berichtgeving van Gazzetta dello Sport. De eigenaren willen weer aansluiting vinden bij Inter en weten dat ze daarvoor zullen moeten investeren.

Het beleid bij Milan is erop gericht om elk jaar een topspeler te verkopen om zo verder te kunnen investeren in de selectie (net als vorig jaar Tonali vertrok). Ik noem Maignan en Hernandez als voorbeeld omdat die een contract hebben tot 2026. Tonali was ook gelukkig en is ook naar de uitgang gedirigeerd.

4 april 2024 om 12:16

Ze hebben natuurlijk ook de spelers gehaald die je opnoemde, persoonlijk dacht ik dat ze Pulisic en RLC hadden gehuurd en niet hadden gekocht.

Het is nieuw voor me dat Redbird heeft vermeld dat ze willen en moeten investeren om bij Inter in het spoor te blijven is nieuw voor me eigenlijk. Weet dat er vorig jaar veel kritiek was omdat Tonali tegen zijn wil in werd verkcoht voor veel geld wat ze niet konden weigeren.

Het is jammer dat Milan eigenlijk elk jaar een topper wilt verkopen want dan zullen nooit de echte aansluiting vinden lijkt me. Vooral jonges als Tonali, Hernandez, Maignan en Leao zijn jongens die Miland hard nodig heeft en echt bij de ckub zijn gaan passen.

4 april 2024 om 12:42

Is ook zonde inderdaad. Achteraf is het natuurlijk goed geweest met het gokschandaal van Tonali.

Het is ook nog maar afwachten hoor of Milan echt hoge bedragen gaat uitgeven. Opzicht wordt er wel uitgegeven, maar vooral aan transfers van rond de 20 miljoen. Misschien dat ze nu eigenlijk weer die ban doorbreken met Zirkzee.

4 april 2024 om 13:06

Achteraf met zijn gokschandaal is het misschien een goed iets geweest inderdaad.

Zoals je zegt is het nog maar afwachten of de eigenaren zich ook echt gaan melden met daden in plaats van alleen maar woorden. Maar als er voor iemand dan de ban gebroken moet worden lijk me dat Zirkzee een mooie 1e kandidaat is om dit te doen.

4 april 2024 om 13:40

Voorlopig is het ook zo dat inter elk jaar een topspeler moet verkopen om de begroting sluitend te maken.
Die halen echter altijd hele goeie vervangers, bijvoorbeeld sommer voor onana.

Logische en mooie club voor hem, heeft al eens uitgesproken vroeger fan van Milan te zijn.
Had hem daarentegen erg graag gezien bij Napoli als opvolger van Osimhen, helaas.

5 april 2024 om 00:19

Waar denk je dat Oshimen geen gaat dan? Ik zie weinig clubs bereid om 100 miljoen voor hem te leggen, dit seizoen alweer een stuk minder dan het vorige

Veel teveel geld. Werkt altijd tegen je. Zou rustig aan doen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren