Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López

Laatste update:

FC Barcelona heeft met de nodige moeite weten af te rekenen met hekkensluiter UD Almería. De ploeg van trainer Xavi, die voor de honderdste keer langs de lijn stond bij een competitiewedstrijd van Barça, zegevierde met 0-2. Fermín Lopez was met twee treffers de grote man. Barcelona staat tweede, met vier punten meer dan Girona, en heeft zo virtueel een Supercopa-ticket in handen.

Xavi kon zoals bekend nog niet beschikken over Frenkie de Jong, die kampt met een enkelblessure. De Oranje-international werd donderdagavond wel gewoon opgenomen in de voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal. Onder meer Fermín López, Ferran Torres en Héctor Fort mochten opdraven.

Barcelona werd direct gevaarlijk tegen Almería, dat al enige tijd officieel gedegradeerd is. Fermín legde af op Robert Lewandowski, die doelman Luis Maximiano met een schot recht door het midden de gelegenheid gaf om te redden. Ferran Torres liet ook na voor de vroege openingstreffer te zorgen, door in kansrijke positie over te koppen.

Almería zat ondanks die kansen niet slecht in de wedstrijd en kreeg via Bruno Langa de kans om een verrassende voorsprong te pakken. Net als Lewandowski eerder schoot de verdediger uit Mozambique te centraal, waardoor Marc-André Ter Stegen zich niet overmatig hoefde in te spannen.

De openingstreffer viel vlak daarna alsnog, toen een prima voorzet van Fort via de grond werd binnengeknikt door Fermín López: 0-1. De start van een dominante fase betekende dat niet per se. De bezoekers genoten het balbezit, maar konden niet voorkomen dat Léo Baptistão oog in oog met Ter Stegen kwam te staan. De Braziliaan schoof teleurstellend naast.

Anthony Lozano (schot gered door Ter Stegen) en César Montes (kopbal gekeerd door Ter Stegen) kwamen eveneens dicht bij de gelijkmaker voor Almería. Aan de andere kant was Lamine Yamal ongelukkig. De Spaans international schoot uit een moeilijke hoek tegen de paal.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Almería een nieuwe reuzenkans. Na een goede actie van Adrián Embarba belandde de bal perfect voor de voeten van Lozano, die de bal tot onbegrip van alles en iedereen naast kreeg.

Almería bleef hier en daar gevaarlijk voor de dag komen, maar Barcelona was de effectievere ploeg aan de Spaanse zuidkust. Dat bleek ook in minuut 67, toen Fermín López de verre hoek vond op aangeven van Sergi Roberto: 0-2. Invaller João Félix liet in de slotfase na zijn invalbeurt te bekronen. De Portugees vond van dichtbij het zijnet.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch knap dat hij zoveel kopgoals heeft met zijn lengte

16 mei 2024 om 23:44

Koppen heeft ook meer met timing/op de goede plek zijn dan met lengte te maken, al helpt dat natuurlijk wel mee

16 mei 2024 om 23:56

Fermin is de tweede speler in de laatste 10 jaar die tot 10 goals is gekomen voor Barcelona als Middenvelder. (De Andere was Arturo Vidal) Echt heel knap voor iemand in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau. Vorig jaar speelde hij voor Linares en hij stond op het punt om verkocht te worden aan een Pools team afgelopen zomer.

Toch goed gezien van Xavi.

17 mei 2024 om 09:21

En niet alleen 10 goals, bijna allemaal hele belangrijke goals. Hij heeft gescoord tegen Atletico, Real Madrid en Napoli.

Pfoh wat was dat niet om aan te gluren. Gewoonweg absurd hoe laag het niveau lag. Ik wil een compliment uitdelen aan de mensen die dit hebben uitgekeken. Mijn hemel wat een tijdsverspilling.

Positieve puntjes? Fermin, Lamine en Fort. Ferran absurd slecht, Lewandowski onzichtbaar, waar was Roberto mee bezig? Koundé in dromenland en tot slot de twee Portugese prinsesjes die invielen en elke bal verspeelden of een overtreding maakten uit frustratie.

Ik snap dat er weinig op het spel stond, maar je mag toch wel iéts van niveau laten zien? Dit was zwaar en zwaar door de ondergrens zakken. Misschien wel de slechtste wedstrijd dit seizoen, en er zijn er een hoop geweest.

Wat vind men van de geruchten dat Laporta Xavi alsnog wilt ontslaan? Ik weet uiteraard niet of het klopt, maar het is wel typisch Barcelona.

16 mei 2024 om 23:34

@Pedri16

Ik heb maar tot de 65e minuut gekeken de bal ging maar rond en Barca deed weinig/niks

Fermin en Fort waren imo wel de MOTM vooral Fermin wat speelt hij goed zeg. Ik denk ook dat hij later in de toekomst onze middenvelder gaat geworden die het meest gaat/kan scoren

Geruchten over dat Laporta alsnog Xavi wilt ontslagen heb ik nog niets van gelezen. Maar ik lig er niet wakker van als dat gebeurd Xavi kan imo wel strenger zijn voor zijn spelers vooral in de persconferentie.

16 mei 2024 om 23:41

Geruchten zijn dat na de persconferentie van gisteren Laporta Xavi wilt ontslaan. Laporta is naar verluid ook niet meegereisd naar Almeria (Deco ook niet) uit onvrede over de persconferentie.

Wat heeft Xavi dan zoal gezegd denk je dan? Nou, vrij weinig schokkends. Dat we als supporters de lat niet té hoog moeten leggen. Dat we niet kunnen verwachten te kunnen concurreren met Real Madrid in Laliga, en de andere wereldtoppers in Europa. We mogen enkel zo’n hoge verwachtingen hebben als we deze zomer flink investeren in de selectie. Gebeurt dat niet, denkt Xavi dat er weinig zal veranderen met dit seizoen. Dat we dus het onderspit delven en geen serieuze kans maken op Laliga.

Ik zie het als Xavi die eerlijk en open is naar de fans, Laporta blijkbaar als een gebrek aan ambitie.

Ik meen dat drie bronnen dit meldden, dus ik weet niet of het waar is, maar ben toch benieuwd wat men hiervan vindt. Het is toch echt typisch het circus dat het tegenwoordig bij Barcelona is. Dus daarom geloof ik wel dat er een kern van waarheid in kan zitten.

17 mei 2024 om 07:47

-Ik zie het als Xavi die eerlijk en open is naar de fans, Laporta blijkbaar als een gebrek aan ambitie-

Je trainer zegt eigenlijk dat hem niks te verwijten valt, maar dat het aan de leiding van Barcelona is om te investeren om Madrid bij te houden. Maw. Je zet laporta te kakken

17 mei 2024 om 08:16

Xavi moet gewoon zijn mond toe houden en alleen naar zichzelf kijken. Hij heeft meerderheid van zijn spelers gehaald, met Ferran Torres, Raphinha, Voldemort Romeu, Felix, Cancelo....

Je had niet de hoeveelheid budget om te investeren, dat klopt, maar je betaalt +100 miljoen voor spelers die niet eens de helft van het bedrag waard zijn.

Ja, Roque kan van Deco of Laporta komen, maar jij als trainer moet dan duidelijk zijn tegen hun dat jij Roque niet ziet zitten.

Xavi aub ontslaan. Alleen zijn gedrag op het veld is een enorme irritatie.

17 mei 2024 om 09:26

Alleen Ferran was echt op aandringen van Xavi. Romue was de 4e of 5e en is puur gekomen door geldgebrek. Of denk je dat Xavi voorkeur heeft voor Romue ipv Brozovic? Cancelo en Felix waren ook niet Xavi zijn keuze. Xavi heeft gewoon gelijk in deze kwestie. Je hebt 35 verspilt aan een spits die je niet nodig hebt terwijl de cvm positie zwaar nodig was. Het is de onkunde van Deco en Laporta die het tot deze hebben laten escaleren.

17 mei 2024 om 16:40

En zelfs Ferran kwam uit de hoed van Alemany, die heel groot fan scheen te zijn. Xavi was ook akkoord met de transfer.

16 mei 2024 om 23:37

Ik weet niet hoe jij er naar kijkt, maar is Kounde niet zo ongeveer de meest matige presterende speler van dit seizoen als je het vergelijkt met vorig seizoen. Vorig seizoen zo solide en echt een belemmering voor een aanvaller. Nu speelt ie inderdaad in dromenland en verspeelt de meest simpele balletjes.

16 mei 2024 om 23:44

Koundé is zó nonchalant. Als het goed gaat is er niks aan de hand, als hij een wedstrijdje niet zo’n zin heeft? Dan is het 90 minuten ergeren geblazen: hij verliest elk duel, sjokt achter zijn mannetje aan, speelt passes te kort. Het is echt zonde, want intrinsiek qua talent schat ik hem heel hoog in.

Vond hem eerlijk gezegd tegen PSG tweemaal top. Wat wel duidelijk is, is dat je hem niet centraal achterin kan zetten door zijn nonchalance. Plus dat het gebrek aan concurrentie op rechtsback momenteel zorgt voor verslapping bij Koundé. Wie moet hem precies scherp houden? 18-jarig broekie Hector Fort?

17 mei 2024 om 00:17

Ja die Felix en Cancelo mogen ze heel João terugsturen.

Fermin meer goals dan Rapinha en dat als middenvelder, zegt genoeg over Rapinha.
Barca moet in de aanval echt iets gaan veranderen, want op deze manier maken ze geen kans op titels.

16 mei 2024 om 23:35

Ik vind dat je Raphinha nu te kort doet. Die is qua g/a per 90 minuten echt prima. Ook qua kansen creëren staat hij heel hoog in de statistieken.

Ferran mag je van mij eerder wat van zeggen. Die mag dan wel meer gescoord hebben, maar die is echt zó veel slechter dan Raphinha. Man wat een matige buitenspeler is dat zeg.

16 mei 2024 om 23:38

@Pedri16

En dan te bedenken dat we gewoon meer dan 50 miljoen hebben betaald voor Ferran.

Of ja volgens mij wordt zijn transfer nog steeds betaald maar dan in termijnen waar ze nog steeds meebezig zijn.

16 mei 2024 om 23:46

Het is ongelofelijk. Al was het destijds helemaal geen slechte transfer. Deed het best oké bij City en Spanje.

Met de kennis van nu kon je ook voor 32 miljoen oid Luis Diaz kopen van Porto. Die ging voor zo’n bedrag naar Liverpool in de winter waar wij besloten 55 miljoen voor Ferran af te tikken.. Luis Diaz is ook nog eens openlijke Barcelona fan overigens.

17 mei 2024 om 00:02

@Pedri16

Eens hoor destijds was Ferran echt geen slechte transfer hij was ook gewoon nodig. Omdat ik mij nog goed herinner dat er een hele soap was over Dembele dat die niet ging bijtekenen en dat ze hem het hele seizoen op de tribune wilde zetten als die niet bijtekende.

Luis Diaz is idd een Barca fan en zie hem graag bij Barca komen maar Liverpool laat hem niet gaan.

Het is gewoon te belachelijk voor woorden. Sinds het vertrek van Neymar spelen we al jaren niet meer met een fatsoenlijke linksbuiten van topniveau en dat al 7 jaar lang…

17 mei 2024 om 00:09

Barcelona is destijds in paniek geraakt en besloot dat er dezelfde zomer dat Neymar weg ging een vervanger moest komen. Dus ze spendeerden een absurd bedrag aan Dembele. Achteraf gezien kon je beter het seizoen met een mindere speler uitspelen en de zomer erop nadenken over een opvolger. Had Iniesta gewoon hangend op links gezet en las een tussenjaar in. Bouw daarna verder aan het team met de 222 miljoen die je van PSG hebt gekregen.

Vergeet niet dat Barcelona ook Griezmann en Coutinho heeft gehaald ná Neymar. Dan praten we dus over 400 miljoen ongeveer als we Ferran erbij optellen. Allemaal om een nieuwe linksbuiten te kopen. Zonder succes.

17 mei 2024 om 00:15

@Pedri16

Ja precies het was gewoon handiger geweest als Iniesta hangend op links speelde of misschien een systeem switch maken..

Coutinho en Griezmann man man man wat waren die 2 toch rampzalig bij ons. Vooral Griezmann zijn transfer heb ik nooit begrepen.

Dembele, Coutinho, Griezmann alle 3 de grootste miskopen die Barca ooit heeft gedaan en ook nog voor een enorm bedrag. Dembele was dan wel iemand die heel belangrijk voor ons was vooral onder Xavi maar heeft nooit zijn prijskaartje waargemaakt.

Ansu Fati moest de nieuwe linksbuiten worden voor de toekomst maar helaas na die knieblessure is hij geen schim meer van zichzelf.

17 mei 2024 om 09:12

@messi_123; Coutinho kon ik wel begrijpen al was het wel een absurd bedrag wat we er voor neerlegden. Maar was in zijn tijd bij Liverpool echt fantastisch en ademde voetbal en dat is nou net wat bij Barca past.

17 mei 2024 om 09:29

Maar toentertijd waren ook al veel vraagtekens bij Coutinho. Hij was geen linksbuiten en middenvelder zoals Iniesta. Dat kon je toen ook al zien. Je haalde een speler die in een vrije rol moest spelen en daar hadden we al twee spelers voor: Griezzman en Messi.

17 mei 2024 om 12:52

Ferran Torres heeft 25 goals in 112 wedstrijden gedaan de afgelopen drie seizoenen, Luis Diaz deed 24 goals in 97 wedstrijden in diezelfde drie seizoenen, da's een beetje lood om oud ijzer.

17 mei 2024 om 23:18

@janter

Ja idd de transfer van Coutinho kon ik destijds ook begrijpen. Hij werd gehaald als opvolger voor Iniesta toen der tijd maar heeft er zelden gespeeld.

Ik baal er nog altijd van hoe hard hij is geflopt bij Barca. En zijn carrière als één nachtkaars uit ging :-(

16 mei 2024 om 23:36

@Goat10

Barca moet alles op alles zetten om Nico Williams te halen heeft een afkoopclausule van 50 miljoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren