Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse

Laatste update:

Ajax is druk bezig met de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. De Telegraaf schreef vrijdag dat de Amsterdammers een shortlist hebben opgesteld met drie kandidaten: Erik ten Hag, Graham Potter en Francesco Farioli. L’Équipe weet dat Ajax onlangs een bezoek heeft gebracht aan Nice om met laatstgenoemde te spreken.

Volgens De Telegraaf hoopt Ajax nog altijd op Ten Hag, indien de Nederlandse manager wordt ontslagen door Manchester United. Als Ten Hag, die eerder al drie keer kampioen van Nederland werd met Ajax, niet wil of niet beschikbaar is, dan schakelt Ajax door naar Potter, waarmee dus ook al enkele gesprekken zijn gevoerd.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Farioli is de laatste naam op de shortlist. De Amsterdammers schaken duidelijk op meerdere borden, zo schrijft L’Équipe dat 'één iemand' van Ajax is afgereisd naar de Côte d'Azur om in gesprek te gaan met de talentvolle trainer van OGC Nice.

Ajax zou vervolgens ‘onder de indruk’ zijn geraakt door het onderhoud met de 35-jarige Italiaanse coach en het profiel van de talentvolle trainer. De entourage van Farioli ontkent echter dat er contact is geweest met Ajax.

Volgens L’Équipe kan Farioli door zijn prestaties met Nice rekenen op interesse van verschillende Europese topclubs. In het thuisland van de Italiaanse trainer wordt zijn naam in verband gebracht met AC Milan, dat op zoek is naar een opvolger van Stefano Pioli, terwijl Francesco Calzona bij Napoli zwaar onder druk staat.

Farioli beschikt bij Nice nog over een contract tot medio 2025 en bezet met les Aiglons momenteel de vijfde plaats in de Ligue 1.

Dat Farioli volgens De Telegraaf op een shortlist van Ajax staat mag enigszins opvallend worden genoemd, aangezien directeur voetbal Marijn Beuker eerder deze maand in gesprek met Ajax Life nog aangaf dat de club een ‘ervaren manager’ aan wil stellen. Farioli is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Nice en was eerder twee jaar werkzaam in dezelfde functie in Turkije bij Karagümrük en Alanyaspor.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Farioli is als De Zerbi II - ik ben geen liefhebber van ver buiten de eigen deur boodschappen doen, als het gaat om een trainer: dat hebben 'we' eerder geprobeerd en dat is nooit een onverdeeld succes gebleken bij Ajax.

Ik zeg niet dat het iedere keer een voltreffer is, maar Ajax heeft haar grootste successen gehaald onder trainers van eigen kweek ( Michels, Van Gaal, De Boer), of als de trainer beschikking had over een of twee goede lichtingen aan spelers ( Koeman, Ten Hag). Met andere woorden: Ajax blijf bij je leest en tradities.

27 april 2024 om 08:44

Ja, want Schreuder, Heitinga, Schip en zo kunnen we door blijven gaan zijn zo'n succes. Allemachtig wat een domheid. Morton Olsen is ook een succes geweest bij Ajax. Laten we aub voor de beste optie gaan. En Nederlands zijn mag NIET tot de eisen behoren. Potter & Farioli zijn iig 1000x betere opties dan al die vreselijke hollanders die de laatste weken voorbij zijn gekomen

27 april 2024 om 09:07



Ik denk dat een lesje statistiek voor jou geen kwaad kan. In de afgelopen 50 jaar heeft Ajax maar liefst 4(!) buitenlandse trainers gehad; Ivic, Kohn, Linder (twee periodes) en Olsen. En allemaal zijn ze met Ajax landskampioen geweest.
En daar staat dan pakweg misschien wel 20-25 Nederlandse trainers tegenover. Tuurlijk is de kans groter dat wanneer je vaker een Nederlandse coach aanstelt, je er vast wel 1 of 2 hebt die erg succesvol zijn.

Sinds 2000 zijn er bij Ajax louter Nederlandse coaches geweest. Vijf hiervan werden nog ontslagen binnen hun termijn, 4 namen zelf ontslag en slechts 3 werden overgenomen door een andere club.

En welke Nl'se trainer zou beschikbaar zijn die Ajax beter maakt? Dan komt in mijn hoofd alleen Ten Hag naar voren, en zelfs daarvan weten we niet of hij beschikbaar is. De trainerswereld is groter dan alleen Nederland, en sowieso zijn we op dat gebied al flink ingehaald door andere landen. We hebben te lang geteerd op Van Gaal, Hiddink en in mindere mate Advocaat. Bosz, Slot en Ten Hag zijn prima trainers, maar de eerste heeft het in het buitenland ook niet kunnen bolwerken, de tweede moet het nog laten zien en de laatste zit momenteel in de hoek waar alle klappen vallen.

Tldr: kan geen kwaad om in andere keukens te kijken.

27 april 2024 om 09:35

Mocht je op olsen doelen, die heeft het gewoon goed gedaan.
Kreeg in het 2e seizoen te maken met 2 muitende spelers, gebroeders de boer, die naar Barcelona wilde maar werden tegen gehouden door t bestuur, niet door olsen.
Altijd wel grappig dat we in Nederland denken dat een Nederlandse trainer beter zou zijn, terwijl zo speciaal is ons trainers gilde niet.
In Engeland hebben alle topclubs een buitenlandse trainer.
Maakt toch geen reet uit waar een trainer vandaan komt? Als het maar een goeie trainer is.

27 april 2024 om 09:44

Michels is verre van eigen kweek. Ajax heeft de grootste successen gehaald met het halen van talentvolle trainers. Michel, maar ook Bosz en Ten Hag zijn hier uitstekende voorbeelden van. Trainers met een bepaalde bezetenheid die aanvallend voetbal hoog in het vaandel hebben staan. Met andere woorden dit soort trainers is precies wat bij Ajax past.

27 april 2024 om 10:21

Van Gaal kwam van AZ

Wachten op ten Hag die dan niet blijkt te willen na een chaotische periode United. Om er vervolgens achter te komen dat je andere lievelingskandidaten inmiddels ergens anders zitten. Het is als wachten op Bosz

27 april 2024 om 08:57

Bosz was meer op Ajax aan het wachten maar dat ondernam geen actie. En de rest is geschiedenis.

27 april 2024 om 09:13



In hoeverre klopt dat wachten ook daadwerkelijk als je vervolgens wel al een contract aanbod doet aan een andere kandidaat. Ik krijg toch sterk het idee dat de T een Nederlander probeert te pushen (e.g. bepaalde 'belangen' /lijntjes vertegenwoordigd), gisteren ook dat gezwets over Marcel Keizer. De positie van Ten Hag lijkt ook veel meer wankel in Nederland dan in Engeland. Waar vooral een paar United pundits om zijn hoofd roepen na een matige pot, maar 3 dagen later weer overdreven positief zijn als ze winnen.

27 april 2024 om 09:24



Ik vermoed dat Beuker en De Lang al met EtH hebben gesproken waarbij de laatste heeft aangegeven open te staan voor Ajax. Anders is het blufpoker van de bovenste plank die ze spelen met Potter als inzet. En EtH zal wel een streepje voor hebben op Potter omdat hij Nederlands is en de organisatie al kent.
Maar goed, Man Utd moet natuurlijk zelf ook eerst de knoop doorhakken. Ajax kan het doorlopende contract niet afkopen, en EtH zal uit zichzelf nooit opstappen. Ajax zet alles dus in op het ontslag van Ten Hag.

27 april 2024 om 09:29

Je gaat toch niet roepen dat je ergens open voor staat (met alle risico’s van uitlekken) als nog bij een club zit? Zeker dat van het formaat United. Dan geef je zelf ook al aan dat je het niet meer ziet zitten. Geloof ik niks van

28 april 2024 om 21:25

Oortap speculeert alleen, wij kunnen niet weten wat er achter gesloten deuren en in privé-sferen besproken wordt. Ik vind het niet zo'n hele gekke gedachte.

Kan mij ergens ook best voorstellen dat Ten Hag het lekker zou vinden om weer terug te keren bij Ajax, weg van die grote gekte en terug in het simpele, kleinere Nederland. Al is Duitsland imo nog steeds de meest logische vervolgstap voor Ten Hag.

27 april 2024 om 09:55

EtH valt behoorlijk tegen bij MU. Zou hij dan toch afhankelijker zijn van het materiaal dan gedacht? Ik zie niiet hoe hij succesvol kan zijn bij Ajax met de huidige spelers waarvan het merendeel niet zo maar weg is deze zomer. EtH had een uitmuntende selectie tot zijn beschikking en deed het in de cl erg goed. Nationaal deed hij wat moest, maar dat werd toch steeds minder.

27 april 2024 om 13:25

En toch steeg de selectie ver boven zichzelf uit. Dat zie je ook wel aan de carrière van de spelers. Ik zou het eerder omdraaien en durf wel te beweren dat Man Utd trainers voor trainers een no-go is.

27 april 2024 om 10:16

Je snapt wel dat er een verschil zit tussen wachten en wachten, toch? Het lijkt me stug dat Ajax hem nog niet gepolst heeft, en dat pas zal doen wanneer hij ontslagen wordt.

Ten Hag gaat echt niet naar Ajax toe. Potter vraagt teveel salaris en Farioli zie ik eerder voor ac Milan of Napoli kiezen dan Ajax.

27 april 2024 om 09:21

En Kroes zou niet meer terugkeren bij Ajax. Nu Kroes weer terug is, verwacht ik volgende week ook de komst van Potter. Daarna kan gebouwd worden aan een nieuwe selectie.

27 april 2024 om 09:24

Jij weet helemaal niet wat Potter vraagt. Ajax weet dat wel, anders doe je ook geen aanbod. Als het echt zo ver uit elkaar ligt, was het wel volledig geklapt/was je niet zo ver in onderhandeling getreden.
Ajax wil Potter en Potter wil graag naar Ajax.

27 april 2024 om 09:32

Bericht van afgelopen week was toch ook dat het best ver uit elkaar lag. Of was dat bericht fake?

27 april 2024 om 09:43

Je accepteert natuurlijk nooit het eerste aanbod. Ik weet niet hoe ver het uit elkaar ligt. Maar weet wel hoe de wereld & media werkt. Ook die laatste construeert narratieven met bepaalde belangen/doelen. En uiteindelijk als je al meerdere gesprekken met elkaar heb gevoerd, weet de ene partij goed wat er mogelijk is en de andere partij weet ook wat de ander enigszins verlangt. Maar als Potter echt zo veel geld zou vragen als enkele leden hier je wil doen laten geloven, was het voor Ajax nooit een optie geweest en dan was Ajax tevens voor Potter nooit een optie geweest. Tuurlijk kan het alsnog klappen, maar het spel is op de wagen en binnen dat spel moet je ook de berichtgeving allemaal zien.

27 april 2024 om 10:15

Ik verwacht dat Ajax Potter een vorstelijk salaris zal bieden. Uiteraard zal de man geld inleveren in vergelijking met de PL, maar het is natuurlijk geen vrijwilligerswerk. Henderson heeft ook een riant salaris als ex-PL speler. Vraag me overigens wel af of Ajax er goed aandoet om met deze Engelsen in zee te gaan. De voetbalcultuur tussen de landen is niet vergelijkbaar. De jeugdopleiding is cruciaal bij Ajax en was altijd de basis van het succes. Ajax moet weer volop inzetten op de opleiding. Een buitenlandse en dure trainer als Potter zal hier minder oog voor hebben en wil op korte termijn succes. De verleiding om (dure) spelers te kopen die niet bij Ajax passen is groot. Ajax moet leren van de periode Mislintat en zich richten op een trainer en spelers die passen bij Ajax, waarbij de trainer talenten uit de opleiding kansen geeft. Hiermee heeft de club zich altijd onderscheiden.

27 april 2024 om 10:26

Dat is een reden dat Vos ook aan de staf gaat worden toegevoegd. De plannen liggen er achter de schermen ook wel (geschreven door Beuker en Kroes) mbt meer jeugd etc. Die zijn ook echt wel gecommuniceerd naar Potter. Het is daarbij ook wel een te makkelijke aanname om te zeggend dat hij geen oog voor jeugd gaat hebben. Die kans moet je hem ook geven als hij je beste optie is. Er moet uiteindelijk vooral een juiste mix zijn, dat ze Potter willen zegt ook niet dat ze ineens allemaal dure spelers gaan halen. Daar gaan uiteindelijk Beuker, Lang en Kroes over.
Makkelijk wijzen ook naar Mislintat terwijl daarvoor Huntelaar en Hamstra er ook een t*** zooi van hebben gemaakt. Wat dan wel mensen zouden zijn, die bekend zijn met de Ajax visie.

27 april 2024 om 10:39

Ben het met je eens dat Hamstra en Huntelaar er ook een puinhoop van hebben gemaakt. Des te meer een reden dat Ajax leert van dit recente verleden. Terug naar de basis en investeren in de jeugdopleiding en eigen talenten in combinatie met gerichte aankopen die passen bij Ajax.

Vergeten ze Henk ten Cate deze keer niet ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren