Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax heeft boodschap voor geïnteresseerde clubs: talent is niet te koop

Laatste update:

Ajax-talent Youri Baas is niet te koop, zo meldt Mike Verweij namens De Telegraaf. De 21-jarige linksback speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij NEC, dat de jongeling graag definitief wilde overnemen. De Nijmegenaren kregen, net als andere geïnteresseerde clubs, echter nul op het rekest.

Baas moet komend seizoen bij Ajax de strijd aangaan met een nieuw aan te trekken linksback. De verwachting is dat Borna Sosa en Owen Wijndal tijdens de zomerse transferwindow vertrekken.

Zowel Sosa als Wijndal is aangegeven dat zij beter naar een andere club kunnen uitkijken, omdat ze niet in de plannen voor komend seizoen voorkomen. Technisch directeur Alex Kroes kan pas de markt op voor een nieuwe linksback als een van deze twee spelers is verkocht.

Youri Baas


Baas maakte het afgelopen seizoen vlieguren bij NEC. Bij de subtopper werd de linksback regelmatig gebruikt als linksbuiten. Ook moest de jeugdinternational van Jong Oranje regelmatig genoegen nemen met een plek op de bank.

Baas kwam bij de Nijmegenaren uiteindelijk tot 1.847 speelminuten, verdeeld over 30 wedstrijden. Daarin was hij goed voor 3 doelpunten en evenzoveel assists.

Ajax is tevreden over de ontwikkeling die Baas bij NEC heeft doorgemaakt. Hij krijgt komend seizoen dus een nieuwe kans bij het eerste elftal. Naast NEC toonde een aantal andere clubs interesse, maar ook zij kregen te horen dat het talent niet te koop is.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Prima, geef die jongen een kans. Heeft zich goed ontwikkeld bij NEC.

3 juni 2024 om 11:37

Mee eens.

Maar dan moet hij de strijd aangaan met of Sosa of Wijndal en een nog aan te trekken linksback.

Waarom verkoop je beiden (sosa / Wijndal) dan niet. Met Hato (als Kaplan speelt) heb je al een eventuele 3e linksback in de selectie. Wat moet je met 4 linksbacks?

3 juni 2024 om 11:41

Als eerste zijn zowel Sosa als Wijndal voor vrij veel geld aangetrokken en staan ze lang onder contract, dus die verkoop je niet zomaar gezien Ajax niet op iedere investering verlies wil maken. Daarbij is je eigen creatieve invulling over een Hato als eventuele back helemaal misschien niet het idee van de nieuwe trainer en/of waar Ajax hem sterker wil maken. Ik denk dat Ajax in Hato uiteindelijk een zelf opgeleide CV ziet die idealiter als een Vertonghen, Alderweireld of zelfs De Ligt op een gegeven moment afscheid neemt van Ajax

3 juni 2024 om 11:45

Kaplan zal mogelijk linker centrale verdediger zijn en dan is Hato de linksback. Voor Sosa zullen wel gegadigden zijn om hem over te nemen. Voor Wijndal verwacht ik helaas geen kopers, dus die zal terugkeren. Dan heb je Hato als eerste linksback en Wijndal als reserve. Dan gaat Baas niet spelen als linksback. Niet te koop is prima, maar die jongen kan gewoon verhuurd worden.

3 juni 2024 om 11:55

Hato wilt zelfs het liefst centraal spelen, maar wordt veelvuldig gebruikt als linksback. Dat is een feit sinds zijn doorbraak.

Ik zeg nergens dat hij de linksback gaat worden. Ik geef aan dat in nood hij daar kan voetballen, waardoor je geen 3 linksbacks in de selectie nodig hebt.

In het artikel staat dat naast de terugkerende Baas er een nieuwe linksback wordt aangetrokken en dat er maar 1 (sosa of Wijndal) mag vertrekken. Ik snap dat niet.

Of je verkoopt beide of je verkoopt er 1 en trekt geen nieuwe linksback aan. Wat moet je met zoveel backs terwijl er genoeg posities zijn die kwaliteitsimpulsen nodig hebben.

3 juni 2024 om 13:18

@4fredondo: In het artikel staat toch "de verwachting is dat Borna Sosa en Owen Wijndal tijdens de zomerse transferwindow vertrekken", dat zou impliceren dat ze allebei mogen vertrekken. Of ze ook daadwerkelijk allebei verkocht zullen worden is nog maar vraag twee natuurlijk.

3 juni 2024 om 12:05

Definieer ‘goed ontwikkeld’. Baas is een handige speler om erbij te hebben vanwege zijn multifunctionaliteit maar was wel gewoon wisselspeler als iedereen fit was. Daar wordt Ajax niet veel beter van.

3 juni 2024 om 14:57

@Keizerstad,

Het is best wel een absurde gedachte, we verkopen Sosa met 130+ wedstrijden Bundesliga ervaring. Om een talent de kans te geven die bij NEC in principe wissel was…

Snap ik het dan niet?

3 juni 2024 om 15:00

We hebben Sosa toch gezien? Sjokt een beetje over het veld en is niet bereid om de pollen uit het gras te vreten.

3 juni 2024 om 15:15

Daar zal het bij Baas in ieder geval niet aan liggen, die knokt zich helemaal leeg als hij op het veld staat. Hopelijk voor hem haakt hij aan maar ik ben bang dat hij op inzet na gewoon niet echt goed genoeg is als linksback.

3 juni 2024 om 15:22

@D-Bergkamp, er lijkt mij een sportieve en financiele reden.

Sportief; algehele verwachting is dat er met inverted backs gespeeld gaat worden. Dan moet je dus comfortabel aan de bal zijn, je prettig voelen tegen as aan (met een 4 kanten veld), en ook in opbouw wat kunnen. Sosa en Wijndal zijn imo enkel geschikt voor de overlap langs de lijn; als wingbacks.

Dan financieel, hij is eigen jeugd, geen afschrijving, laag salaris. Een reserve die 2m pj afschrijving heeft plus 2,5 / 3m salaris pj is te duur. Ik snap dit zeker vanuit financieel oogpunt wel.

Voor hem zelf jammer, denk dat voor hem zelf beter was om gekocht te worden door NEC en basisplaats veroveren als back en dan 2 seizoenen daar 34 potjes spelen.

3 juni 2024 om 22:31

Ik denk oprecht dat Baas kan verrassen. Heeft zich goed ontwikkeld. Is sowieso beter dan alle linksbacks...die mogen van mij allemaal weg. En dan wellicht 1 linksback erbij die met Baas gaat concurreren.

3 juni 2024 om 13:21

Mee eens. Maar hoelang mogen we iemand een talent noemen die 21jaar is.

3 juni 2024 om 15:13

Nou ja, goed ontwikkeld? Die jongen maakte gewoon minuten en doet het goed bij NEC. Ajax is van een totaal andere orde, ook nu het even een waardeloos seizoen gedraaid heeft. Dat kun je niet vergelijken.

Hadden Regeer er ook nog goed bij kunnen hebben afgelopen jaar en komend seizoen. Zijn zeker niet minder dan wat er nu staat.

3 juni 2024 om 11:55

Ik zag in regeer echt de opvolger van mazraoui. Wellicht was ik de enige maar ik blijf daar nog steeds bij

3 juni 2024 om 12:16

Zijn we blij mee in Enschede hoor... maar vind Baas een soort gelijke speler die op meerdere posities inzetbaar is.

3 juni 2024 om 12:36

Inderdaad had je ze er makkelijk bij kunnen hebben, Regeer sowieso te weinig kans gekregen

3 juni 2024 om 15:13

Voor regeer heeft Ajax een terugkoop clausule als het goed is

Baas mag van mij de kans krijgen. Heeft het bij NEC echt wel naar behoren gedaan. Weer een jaar ouder met flink wat wedstrijden in de benen. Finale gespeeld en afgelopen jaar mooi voetbal gespeeld.

NEC deed het erg goed, maar iemand die kan vertellen of deze jongen het in zich heeft om van waarde te kunnen zijn voor het nieuwe Ajax? Zou een financiele meevaller zijn als je kan besparen op een aankoop als deze jongen gewoon een prima LB is.

3 juni 2024 om 11:50

Heeft zich na een moeizame start (vooral verdedigend) best goed herpakt, maar is ook regelmatig als aanvaller gebruikt. Is een technisch begaafde speler zoals je van een Ajax speler mag verwachten, maar hij lijkt mij verdedigend te zwak om in Ajax 1 te spelen.

Geen toptalent, maar ik begrijp de keuze om hem als backup te gaan gebruiken. Kan de hele linkerkant bestrijken. Hij is de voorloper van Jetten. En idd Sosa en Wijndal snel verkopen!

3 juni 2024 om 11:59

Ik hoop ook dat Jetten komend seizoen veel vlieguren kan gaan maken in jong. Mag wel een beetje fysiek kweken, maar dat vind ik wel echt het beste talent uit de o18, gevolgd door Faberski en Janse. Wel benieuwd hoe die jongens het gaan doen in Jong, en ook of zo’n Bounida komend seizoen een beetje meer indruk kan maken.

Wijndal en Sosa moet je gewoon verkopen, zou proberen om met Baas de voorbereiding de kans te geven en kijken hoe ver hij is maar ondertussen wel verder oriënteren

3 juni 2024 om 15:09

Ze zullen Baas vast wel testen, maar zowel Wijndal als Sosa verkopen zou onverstandig zijn. Ajax heeft een aantal posities die belangrijker zijn qua nieuwe spelers, dus dan is het niet gek dat ze Baas erbij willen houden. De concurrentie is ook niet hevig, dus als die jongen het redelijk doet, komt hij genoeg aan spelen toe.

Wel moet Ajax 1 van de 2 zien te slijten. Dan lijkt Wijndal me een logische keuze. Die speelt al sinds z'n vertrek bij AZ niet goed en ook bij Antwerp heeft hij het best matig gedaan voor een back die vooral kan aanvallen. Die blijkt gewoon niet goed genoeg voor een club als Ajax. Sosa is ook behoorlijk matig in z'n geheel, maar daar heb je nog wel wat aan.

Zo overtuigend vond ik hem afgelopen jaar niet. Maar goed een goede voorbereiding draaien onder de nieuwe coach kan hem misschien ook inspireren tot grotere hoogtes.

Geen basis materiaal en zal het ook niet gauw worden, maar lijkt me wel een handige eredivisie speler om achter de hand te hebben. Kan op de hele linkerflank spelen, is aan de bal aardig en longen als een paard. Wel een heel duidelijk signaal dat Ajax een flink gekorte portemonnee heeft als dit soort jongens mogen blijven, dat was tot vorig seizoen wel anders. Ben benieuwd hoe veel Ajax nog gaat kunnen vangen voor jongens als Wijndal, Sosa, Avila, Bergwijn etc. Duur gekocht, bagger seizoen gehad maar Ajax heeft wel de naam mee natuurlijk.

3 juni 2024 om 12:37

Het idee was vooral geen of weinig geld uit te geven aan bankzitters, de afgelopen 2 seizoenen hebben we meerdere keren een bank van 60m+ gehad. Het echte geld wat er wel degelijk gaat zijn blijft voor de basisaankopen.

3 juni 2024 om 15:09

Als je ziet hoe matig Wijndal het doet en het feit dat Sosa totaal niet kan verdedigen, heb je nog best wat aan Baas. Geen hoogvlieger en onder normale omstandigheden had Ajax hem vast verkocht, maar komend seizoen maakt hij best kans op aardig wat minuten.

Is toch niet echt de speler waar je nu direct van denkt dat het een echte versterking voor Ajax is. Hoewel zijn concurrenten het natuurlijk niet echt goed doen.

Is toch niet het niveau wat ajax na moet streven (ook als 2e keus)?

Ik zou een Wijndal of een Sosa toch nog wel eens onder een nieuwe trainer willen zien. Al heeft een Wijndal nou niet echt een supergoed seizoen gedraaid bij Royal Antwerp, moet die jongen het toch niet opeens zo extreem verleerd zijn haha Echter vraag ik me dat al paar seizoenen af.
Zeker Sosa vindt ik wel een hele interessante, die zou ik toch wel houden als ik Ajax was.
Het geld dan juist pakken voor een Baas (is nu juist interessant en niet volgend seizoen na een jaar banken) en Wijndal (heeft ook de nodige minuten gemaakt in Antwerp, misschien is er een club gek genoeg om paar miljoen te betalen) pakken om te investeren in de selectie (eventueel jong talent op linksback aankopen (baas is tenslotte al 21) en de rest op andere posities.

3 juni 2024 om 11:58

Op zichzelf eens met Sosa want ook ik vind dat daar veel meer uit te halen valt maar Farioli speelt niet met opkomende backs, die speelt met inverted backs en dat is Sosa helemaal niet, die is bij uitstek een opkomende back met een pass op de achterlijn. Wijndal eigenlijk ook. Dan liever Sosa en Wijndal verkopen voor 20 miljoen om je selectie ergens anders te versterken en met Baas en Hato het nieuwe seizoen ingaan.

3 juni 2024 om 12:06

Heb me nog niet verdiept in de tactiek van de nieuwe trainer, maar veel zal ook afhangen van de spelers die hij tot zijn beschikking heeft. Misschien past hij zijn tactiek aan? Ajax heeft ook geen echte linksbuiten die aan de zijlijn geplakt blijft. Misschien dat Godts die rol kan op zich kan nemen, maar dan moet er wel ervaring achter hem staan (middenveld / linksback).

En waarom zou een Sosa (of een Wijndal) in die nieuwe rol niet kunnen passen? Misschien vindt een van de twee juist daardoor wel het licht. Vind het nog al een risico om zo veel spelers te verkopen. Veel kapitaalverlies en ook nog eens een compleet nieuwe elftal wat heel vroeg (start play-offs Europa League) al op stoom moet zijn.

Je krijgt natuurlijk nooit 20miljoen voor die spelers haha. Misschien als Sosa een goed EK speelt dat je daar je aankoop bedrag voor terug krijgt. In combinatie met een bedrag tussen de 2 en 5 miljoen voor Wijndal, hou je met een beetje geluk een bedrag van 12miljoen over, maar dat is in het meest ideale scenario. Ik denk dat je meer in de richting van een 10miljoen moet denken (7 3 bijvoorbeeld).
Dat is niet superveel om weer te investeren, echter maak je wel veel salaris vrij, dat scheelt dan wel weer.

3 juni 2024 om 15:12

Je moet wel een dichte verdediging hebben, wil je Sosa echt laten renderen. In een viermansverdediging heb je eigenlijk al niets aan hem. Ja, in aanvallend opzicht.

Verder is het makkelijk praten, maar je gaat natuurlijk niet zowel Wijndal als Sosa verkopen als je alternatief Baas is. Je moet eigenlijk gewoon hopen dat er een club voor Wijndal komt. Die heeft het gewoon totaal niet meer sinds z'n vertrek bij AZ, waardoor je je af kunt vragen of hij uberhaupt goed genoeg is voor topclubs in middelgrote competities. Kennelijk was dat zelfvertrouwen van hem toch wel een grote act als je zover terugvalt in niveau.

Lijkt me een uitstekende keuze van Kroes. Wijndal en Sosa zijn dure krachten die helemaal niet bij de stijl van Farioli passen dus dat zijn twee spelers die je qua salarispost en eventuele transferwaarde het beste zo snel mogelijk kunt verkopen. Baas is al een verbetering en dan heb je ook nog Hato en Rensch die daar zouden kunnen spelen.

Had ik niet meer verwacht. Goed het is duidelijk dat we onze verwachtingen moeten bijstellen qua niveau spelers. Ergens ook heel logisch. Hij heeft zich prima ontwikkeld maar dacht dat hij wel weg zou mogen. Wie weet pakt die zn kans.

3 juni 2024 om 15:05

Niet bijstellen, maar er is momenteel gewoon niet veel geld bij Ajax voor spelers en dan wil je de centen liever spenderen aan posities waar nieuw elan cruciaal is.

Niet echt onder de indruk van, ook niet van Hato als linksback dus ik hoop dat er nog een 1e keuze bij komt zodra het mogelijk is. Vraag me ook af of Baas zelf wel een jaar bankzitter wil zijn.

De ambities van Ajax liggen niet al te hoog valt mij op. Misschien wel verstandig om langzaamaan weer richting de top 3 te kruipen. Dat lukt niet in 1 jaar.

3 juni 2024 om 14:25

3e plaats lijkt me reeel volgend seizoen. Normaliter worden PSV en Feyenoord 1 en 2

Ach tuurlijk mag Baas wel vertrekken, alleen maakt Baas een stuk minder ruimte vrij. Dus belangrijker om eerst andere jongens te slijten zodat er versterkt kan worden.

Helaas dat hij niet haalbaar is. Prima 12de man afgelopen seizoen en multifunctioneel. Ik denk echter niet dat hij goed genoeg is voor Ajax, daarvoor is hij verdedigend echt te zwak. Ik vond hem op linksbuiten tegen de grotere teams wel echt een meerwaarde tegen de opkomende backs. Aan inzet in ieder geval geen gebrek. En omdat het waarschijnlijk niet meer kan volgend seizoen: YOOOOOUUURRRIIII

Tja, ik heb niet het idee dat Baas nou het grootste talent is, maar gezien het feit dat de back-posities bij Ajax echt een enorm struikelblok zijn dit seizoen, is iedere degelijke jonge back die je eigenlijk al onder contract hebt een handig alternatief om achter de hand te hebben. Wie weet haakt die jongen wel aan. Als hij het degelijk doet, is dat eigenlijk al genoeg. Echter vraag ik me wel af of hij veel gaat spelen en een eventuele plek in de basis een seizoen lang kan behouden.

Twee seizoen terug viel ie in bij Utrecht. Ik vond hem serieus prima meedoen. En begreep niet waarom ze Wijndal (die ik echt niets vond) kochten. Baas is niet minder dan Sosa. Hij is niet spectaculair, maar wel degelijk. Blij dat ie terug is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren