Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax heeft het zwaar, maar wint na wereldgoal van Medic alsnog ruim

Laatste update:

Ajax is het seizoen in de Eredivisie begonnen met een overwinning tegen Heracles Almelo. De Amsterdammers hadden het zwaar bij de seizoensouverture en kwamen na een ongelukkig moment van linksback Anass Salah-Eddine op achterstand. De treffer van Heracles werd gemaakt door Mario Engels. Ajax stelde met de nodige moeite orde op zaken. Jakov Medic maakte op slag van rust een wereldgoal van meer dan dertig meter. In de tweede helft maakte Ajax het via doelpunten van Mohammed Kudus en tweemaal Steven Bergwijn (waarvan een penalty) af: 4-1.

Bij Ajax begon Medic op de plek waar vorig seizoen Jurriën Timber stond, achterin naast Jorrel Hato. Op de linksbackpositie kreeg Salah-Eddine de voorkeur boven Owen Wijndal, terwijl Kenneth Taylor op 10 werd verkozen boven Davy Klaassen. Centraal op het middenveld debuteerde zowel Benjamin Tahirovic als Branco van den Boomen. Kudus zag een transfer naar Brighton & Hove Albion (voorlopig) niet doorgaan en stond 'gewoon' op rechts. Bij Heracles maakten linksback Jetro Willems, middenvelder Brian De Keersmaecker, nummer 10 Mario Engels en spits Jizz Hornkamp hun officiële debuut als basisspeler.

Met Van den Boomen haalde Ajax een nieuwe man voor de standaardsituaties binnen. In de eerste helft werden de Amsterdammers uit hoekschoppen van de middenvelder direct heel gevaarlijk. Bergwijn schoot na een laag genomen corner in de zesde minuut naast. In de 21ste minuut had Brobbey de bal uit een hoekschop van heel dichtbij voor het intikken bij de tweede paal, maar de spits verprutste het door naast te tikken.

Af en toe kwam Heracles er gevaarlijk uit. Engels kreeg direct achter elkaar twee vrije schietkansen, maar de aanvallende middenvelder stuitte even zo vaak op het blok van Medic. Ajax raakte na een half uur zijn doelman Gerónimo Rulli kwijt. De Argentijn moest per brancard van het veld na een ongelukkige botsing met Heracles-spits Hornkamp. Rulli werd verrassend vervangen door Jay Gorter en dus niet door Diant Ramaj, die voor ongeveer acht miljoen euro overkwam van Eintracht Frankfurt.

Door de blessure van Rulli kwam er elf minuten blessuretijd bij. Daarin kwam Heracles in minuut 45+5 aan de leiding. Ajax-linksback Salah-Eddine verzuimde de bal na een voorzet op te ruimen en schoot die zwak tegen ploeggenoot Jorrel Hato op, waardoor Engels de bal heel eenvoudig en van dichtbij kon intikken: 0-1. Ajax ging in de achtervolging en kwam binnen drie minuten weer op gelijke hoogte. Medic, die al enkele goede kopkansen had gemist, vuurde de bal van meer dan dertig meter vernietigend in de kruising, een absolute wereldgoal voor de Kroaat bij zijn debuut: 1-1.

Na rust zocht Ajax naar nieuwe openingen. Al snel wist Brobbey de bal zelf te ontfutselen bij Justin Hoogma, waarna Kudus de spits van Ajax een goede schietkans bood. Brobbey schoot echter recht op Brouwer. Na een uur spelen kwam een afgeketste lage voorzet van Van den Boomen pardoes voor de voeten bij Bergwijn, die wild over maaide en de enorme kans zo om zeep hielp. De bevrijdende goal viel voor Ajax een kwartier voor tijd alsnog. Een hoge voorzet van Tahirovic werd prachtig en beheerst gecontroleerd door Kudus, die de bal in de verre hoek binnen plaatste: 2-1.

Bergwijn miste de nodige kansen, maar pakte in de slotfase alsnog zijn goal mee. De nieuwe aanvoerder van Ajax dribbelde handig tussen twee man door naar binnen en legde de bal in alle rust in de verre onderhoek: 3-1. In de slotfase maakte Carlos Forbs zijn debuut als vervanger voor Kudus. De Portugese aanwinst kreeg het publiek met enkele dribbels meteen op de banken. Diep in blessuretijd kreeg Ajax een penalty, nadat een schot van Kudus op de arm van De Keersmaecker kwam. Die werd afgemaakt door Bergwijn: 4-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Gezien de omstandigheden zijn de 3 punten waar het enkel en alleen om draait momenteel. Genoten van Medic en Branco, voor de rest op 4 na prima gespeeld. Die vier zijn Brobbey, Taylor, Rensch en Salah-Eddine. Waar eerstgenoemde het simpelweg niet meer lijkt te hebben zijn de andere 3 echt verre van Ajax materiaal. Er is nog flink werk aan de winkel maar in ieder geval erg blij dat we niet met puntverlies starten. Sutalo lijkt te komen, waardoor we in ieder geval 3 waardige verdedigers hebben. Nu vooral focus op de backposities en een extra spits en stiekem hoop ik ook op een 10. Er zit langzaam, heel langzaam weer wat muziek in. Al zal een kampioenschap er echt nog niet in zitten als de genoemde posities niet versterkt gaan worden.

12 augustus 2023 om 22:14

Brobbey heb ik zelf nog wel geloof in, maar hij heeft echt een concurrent nodig.

Taylor, Rensch en Salah Edinne maken ons niet beter nee en zullen het niet redden bij Ajax.

12 augustus 2023 om 22:16

Op basis waarvan heb je geloof in Brobbey? Niks lukt bij hem, hij heeft geen techniek en kan niet afmaken

12 augustus 2023 om 22:20

Op basis van de kansen die hij zelf gewoon uit vechtlust creeert. Daar waar andere luiere spitsen niet eens in die positie komen, werkt hij tot 90 procent van de kans geweldig alleen wil de afronding niet goed lukken. Daarom moet je hem nu dus even 10 wedstrijden laten staan.

12 augustus 2023 om 22:20

Sulejmanii Als je 4 maal alleen voor de keeper mag je toch wel minimaal 2 maal scoren hoor jonge jonge

12 augustus 2023 om 22:20

Brobby speelde juist heel goed, op het afmaken van 1 kans na. Bind continue twee spelers, is goed als aanspreelpunt en brengt fysiek iets extra’s. De andere 3 ben ik met je eens, waarbij ik Taylor het meest overschat vind, doelpunt komt ook voort uit een man die uit zijn rug er met de bal vandoor gaat. Rensch geloof ik nog wel, maar moet echt een 10 en een linksback bij, al is een rechtsback ook geen overbodige luxe.

12 augustus 2023 om 22:21

Toch wel een paar goede combinaties gezien waarvan Brobbey gewoon belangrijk is, het ontbeert hem momenteel aan het afmaken. Maar het is hopen dat het scoren uiteindelijk bij hem gaat lopen.

12 augustus 2023 om 22:21

@diego_forlan, niet ook genoten van Tahirovic? heerlijk spelertje. die gaat zich gauw onmisbaar maken.

12 augustus 2023 om 22:22

Met Brobbey komt het wel goed. Heeft gewoon even zijn goaltje nodig.
Taylor valt me wel erg tegen. Zie op zijn positie liever Kudus.
Maar nieuwe spelers vallen mij niet tegen

12 augustus 2023 om 22:22

Ik vind Brobbey echt behoorlijk matig. Het is een jongen van de club maar hij mist zoveel kansen. Het is het steeds net niet bij Ajax. Ik verlang naar een sterke concurrent voor hem of experimenteren met opnieuw kudus of forbs. Taylor is erg dreigend maar is ook de gunfactor van iedereen kwijt. Rensch was oke en Sarah edinne is inderdaad te licht voor Ajax

12 augustus 2023 om 22:22

Wat mij opvalt is dat Brobbey alles nog steeds kan behalve scoren. Hij kan de bal nog steeds goed vasthouden met de rug naar de goal, zijn looplijnen en positionering zijn prima en hij heeft minder zware voeten. Alleen het belangrijkste lukt hem niet...

12 augustus 2023 om 22:23

Brobbey is nog erg jong. Vorig jaar was zijn 1e jaar op niveau. Ze hadden nooit mogen verwachten dat hij dat seizoen elke week zou spelen. Laat hem in de luwte achter een echte spits een of twee seizoenen aan zichzelf werken en geef hem af en toe wat minuten. Ik mis een echte 10 een linker verdediger en RB want Rensch is echter bagger. Verder zal er wat breedte bij moeten komen want wat er op de bank zit is gewoon niet goed genoeg om in de race te kunnen blijven voor de titel.

12 augustus 2023 om 22:23

Brobbey speelde ook niet zo heel slecht, kan het voetballend best bijbenen.

Hij staat er natuurlijk wel op te scoren, en als jij elke keer recht op de keeper schiet ipv een hoek uitzoeken dan mis je wel wat rust in je spel.

12 augustus 2023 om 22:23

Ik vind Brobbey eerlijk gezegd een hele matige speler. Hij heeft inderdaad hele goede fysiek, een hele mooie bouw en kan aardig met zijn rug naar het doel spelen maar technisch is hij zo vreselijk matig en lomp. Nee, Ajax zou er goed aan doen een betere spits te halen

12 augustus 2023 om 22:24

De goal was gewoon een mega blunder van salah eddine. Daar kan de rest weinig aan doen. Daarnaast had brobbey er minstens 4 kunnen maken vandaag maar staat hij weer op 0

12 augustus 2023 om 22:26

jongen van de club? Hij wist niet hoe snel hij moest kiezen voor het geld

12 augustus 2023 om 22:26

KidInk & Sloep zie de reactie van Myvision, zo denk ik er precies ook over. Daarom houd ik geloof in Brobbey, laat hem lekker 10 potjes staan.

12 augustus 2023 om 22:29

Brobbey zijn afronding is heel matig. Hij mist koelbloedigheid en spelintelligentie. Dat heb je of dat heb je niet. Voor het niveau dat Ajax wilt nastreven komt hij tekort, ook al werkt die wel hard. Laat je hem tien wedstrijden staan, dan zal die alsnog te veel kansen blijven missen.

12 augustus 2023 om 22:30

Op Taylor's positie komt Berghuis te spelen, dus dat komt goed. Maar op links en rechtsachter hebben we verstreking nodig. Ook moet er een spits bijkomen. Brobbey is sterk en kan soms hard werken, maar hij heeft geen techniek en kan alleen maar scoren tegen middelmatige tegenstanders omdat hij altijd alleen maar hard en blind op doel schiet. Gelukkig kunnen onze vleugelspelers scoren (en onze verdediger).

12 augustus 2023 om 22:35

Bobbey is over de grond altijd aanspeelbaar eb verwerkt de ballen prima. Het verbaasd me juist dat er niet altijd meerdere spelers aansluiten om de bal mee te krijgen want hij kaatst de bal prima net zoals bij die ene kans van Taylor, pas zodra hij gaat hangen en te lang de bal gaat afschermen dan valt die op de grond of trekt die de tegenstander mee naar de grond.

Heeft genoeg snelheid voor een diepe bal maar inderdaad, het afwerken is werkelijk waar dramatisch

12 augustus 2023 om 22:38

Haha!
Was de blessure van Rulli wellicht ook nog Taylor's fout?

12 augustus 2023 om 22:39

Waarvan akte Kid Ink.
Het lijkt mij een beetje kapitaalvernietiging om dat nu al te doen. Hij is nog jong. Die jongen moet gewoon een goede concurrent krijgen en zijn afwerking opvijzelen dit jaar. Dan komt goed!

12 augustus 2023 om 22:40

Door zijn statistieken van vorig seizoen. Iedereen doet alsof hij niet scoorde maar geloof dat hij vorig seizoen met al zijn invalbeurten op iets van 1 goal per 90 minuten zat.
Gewoon even een tijdje laten staan en wedstrijdritme laten opbouwen.

12 augustus 2023 om 22:52

Ik keek vanaf de 60ste minuut en Tahirovic is de enige die me echt opviel. Medic vond ik aan de bal ook behendig maar Tahirovic is een bijzondere speler dat zie je gewoon gelijk binnen 5 minuten. Intelligente speler!

12 augustus 2023 om 22:56

En pas 20 jaar oud 🤯 dit wordt een eindbaas

12 augustus 2023 om 23:15

@Kid Ink niks lukt bij hem, als het mee zat had hij zomaar paar goals op zijn naam staan. Echt mooi dat mensen na 90 minuten al meteen alles weten voor de rest van het seizoen. Dus als jij een werknemer gaat aannemen, dan kijk je alleen even naar de eerste werkdag of werkweek en op basis daarvan is het meteen al verloren zaak? Frenkie kwam pas op gang op zijn 22e ofzo. De Ligt debuteerde op zijn 16/17 jarige leeftijd. Daarna kreeg hij een lange dip bij Juventus. Maar ja blijkbaar mag Brobbey geen dip hebben en moet hij net als Messi alleen als een raket omhoog. Misschien moeten wij in NL accepteren dat Brobbey in potentie de beste spits kan worden. Alle andere NL spitsen zijn ook niet echt van hoog niveau. En hij kan niet afmaken? Die man had vorig seizoen ondanks bagger coach toch nog veel goals weten te maken.

12 augustus 2023 om 23:25

Nou uit vechtlust die kansen gecreëerd? Waren gewoon opgelegde kansen, op 1 kans na waarbij hij zichzelf wel vrij speelde. Het was gewoon matig. Nieuwe spits!

12 augustus 2023 om 23:53

En beide heeft hij gewoon. Laat hem staan en hij gaat gewoon met gemak topscorer worden.

13 augustus 2023 om 00:14

Tahirovic is echt wel groot talent hoop dat hij bij Ajax doorgroeit. Was in jong Roma ook al sterk. Vond hem prima spelen met klasse assist.

13 augustus 2023 om 00:29

Topper in wording.

13 augustus 2023 om 06:54

@erodinho ik zeg het niet alleen op basis van deze wedstrijd, ik heb hem nog nooit goed genoeg voor Ajax gevonden.

12 augustus 2023 om 22:14

Dit is het niveau van Brobbey. Af en toe klopt het, past het, maar vaak ook niet. Hij is snel en sterk, maar matige techniek, en kan absoluut niet koppen. Mist daarnaast de rust voor de goal. Hij maakt er zeker 20 dit seizoen, en dat kan je genoeg vinden, maar grote kansen zijn bij hem helaas geen zekerheid.

12 augustus 2023 om 22:17

Die kopbal was wel heel erg, hij maakte een rare sprong en raakte de bal niet eens, en dit terwijl hij alle tijd had.

Ben bang dat hij het ook allemaal niet meer gaat aanleren.

12 augustus 2023 om 22:14

Ajax had het zwaarder met zichzelf

12 augustus 2023 om 22:15

Brobbey zie ik ook wel goed komen. Taylor niet ❌

12 augustus 2023 om 22:18

Ik zie dat juist andersom.
Het ene seizoen staat Taylor vooral op 6 en nou weer op 10 terwijl het een typische 8 is.

Brobbey faalt daarintegen op z'n eigen positie. Is simpelweg te onbebouwen in alle opzichten.

12 augustus 2023 om 22:20

Taylor vast op 8 ben ik helemaal voor, maar niet in Ajax 1.

12 augustus 2023 om 23:54

Tayler speelt al gewoon 2 jaar basis, waar brobbey nu eigenlijk voor het eerst basis staat.

12 augustus 2023 om 22:14

Eens hoewel een berghuis op 10 ook kan. Of bergwijn op 10 en de rappe Forbs als lw. Met zijn snelheid maakt hij het velen ed backs lastig

12 augustus 2023 om 22:14

Op basis van de 2e helft een terechte overwinning. De verdediging blijft erg zwak maar de individuele kwaliteit voorin maakt toch het verschil. Goede acties van Kudus en Bergwijn. En natuurlijk het geweldige zondagsschot van Medic op het juiste moment.

Als Ajax nog 2 goede backs en een goede CV haalt en nog 2 goede CVM en CAM dan is Ajax toch weer een van de titelkandidaten

12 augustus 2023 om 22:18

Op basis van de hele wedstrijd gewoon een terechte overwinning. En Ajax is nu al een titelkandidaat. Verdedigend stond het vandaag prima. Ajax maakte vooral veel te weinig de kansen af. Natuurlijk hoop ik dat Ajax nog een Ziyech haalt en er worden de komende week nog wel wat spelers gepresenteerd, maar dit elftal is met ingeslepen gewoonten al vrij sterk voor de Eredivisie.

12 augustus 2023 om 22:20

Met een LB, CV en spits doet Ajax ook al mee om de binnenlandse prijzen.

12 augustus 2023 om 22:23

Het stond de eerste helft helemaal niet prima. Salah edine was dramatisch. Sato niet bijzonder en Rensch voegt niets toe. Alleen Medic was goed en terecht motm.

Dat Ajax de kansen niet benut is ook een kwestie van kwaliteit.

Vergeet niet dat dit tegen Heracles was. Vorig seizoen nog KKD. En dan thuis in de Arena.

12 augustus 2023 om 22:29

Rensch heeft letterlijk niks verkeerd gedaan, mag ook wel eens gezegd worden in plaats van altijd het negatieve te zoeken, waar bij andere spelers die niks bijzonders laten zien (Branco) alles wordt opgehemeld.

12 augustus 2023 om 22:31

Verdedigend stond het niet prima, het was dar Heracles het een aantal keer niet goed uitspeelde, ook na de 2-1 was de organisatie enkele momenten helemaal weg.

12 augustus 2023 om 22:37

Ik heb Hato een bal zien weghalen a la Mattijs de Ligt. Maar ik was al van jou gewend Burdym dat bij Ajax voor jou niet veel goed gaat.

12 augustus 2023 om 22:41

@Myvision,

Misschien ben ik dan te nuchter, maar Hato speelde helemaal niet zo een goede pot toch? Paar ballen veel te kort gegeven, dat stukje waar Medic geraakt word komt door hem. Gaf totaal geen rug dekking aan Salah-Edinne.

Is zelfs nog een paar keer gered door SAE met een sprint.

Nee ben echt wel Hato fan maar vandaag was verre van goed te noemen..

12 augustus 2023 om 22:41

Heracles heeft 1 grote kans gehad en gemaakt. Ajax 31 schoten, 6 grote kansen en 3 grote kansen gemist. Heracles heeft geen enkele grote kans gemist. Daarbij had Heracles geen moment veldoverwicht dus ik weet wie het zegt hoor Elfenomeno, maar Ajax stond vrij solide en verdedigend stond het beter dan menig pot vorig seizoen.

12 augustus 2023 om 22:43

Dit is wat mij ook opviel. Ben absoluut geen fan van de man, naar ik hoorde zijn naam vrij weinig en bij hem is dat een goed teken. Deed over het algemeen gewoon wat hij moet doen en maakte weinig fouten. Hopelijk een betere focus dit seizoen.

12 augustus 2023 om 22:55

@myvision
Precies dit. Snap al dat geneuzel niet. Overdaad aan kansen gecreëerd, weinig weggeven. Veel druk op de bal bij balverlies en daadwerkelijk 90 minuten lang ging Ajax als de brandweer. Dit was vorig seizoen standaard 4 100% kansen tegen, nu 2. Ajax vorig seizoen kon max 2 keer 20 a 25 minuten gas geven, nu dik 90 minuten plus. Kansen afmaken is het grote min punt. Dat los je niet zomaar op en gaat wat langer duren. Dan is het wel verdomd handig als je de tegenstander fysiek volledig kan afbreken zodat ze het laatste kwartier het niet meer bij kunnen benen. Het meest pijnlijke voor mij is dat de zachte eitjes in het elftal uit onze eigen opleiding komen. Zo'n Thahirovic zie je 90 minuten knallen en als de brandweer over dat veld vliegen. In balbezit ook nog eens de rust houden om het spel te verleggen en aansluiten om ballen voor te geven of vanuit de tweede lijn op doel knallen. En op dat zelfde veld, in een zelfde shirt loopt ook een Taylor rond. Die zie je niets van dit alles doen en wordt gewisseld voor Klaassen. Ook die Medic, die staat op het veld met een wij gaan niet buigen mentaliteit. Bij corners mee naar voren om op doel te koppen en vervolgens als een speer terug voor de tegenstoot. Aan de bal ook redelijk zeker, mag iets sneller, maar verre van een houthakker. En dan zie je die Sallah edine toch een partij slap ballen wegwerken. Niet normaal. Die werd op het laatst zelfs zovee



overgeslagen in balbezit.

12 augustus 2023 om 22:59

Hato was echt zwak, die jongen heeft alleen oog voor de bal. Rensch, Taylor en Salahedin out!
Hato bankie en rustig laten komen op de back positie.

12 augustus 2023 om 23:56

De eerste 35 minuten speelde Ajax gewoon goed. Daarna werd het echt minder en dit ging in eerste instantie gewoon zo door in de 2e helft.

13 augustus 2023 om 02:23

Rensch heeft niks verkeerd gedaan, maar aanvallend ook niks bijgedragen. Nee, het was echt geen geweldige wedstrijd van Rensch ondanks dat hij geen geweldige zepert gemaakt heeft. Na zoveel jaren in Ajax 1 mag je toch wel iets meer verwachten dan 'geen fouten die direct leiden tot tegendoelpunten',

12 augustus 2023 om 22:15

Rensch viel mij wel mee vandaag (niet geweldig, een zesje zeg maar). De andere 3 kan ik mij helemaal in vinden. Er zal achterin nog wat bij moeten en een goede 10 zou mooi zijn. Al wil ik Berghuis daar ook wel zien.

12 augustus 2023 om 22:15

@Diego_Forlan

Je schiet 30 keer, waarvan 12 op doel. Je hebt 11 corners voor. Een immens aantal kansen zijn er gecreeerd met bij vlagen heel erg goed voetbal. Korte combinaties, werklust, blijven aanvallen.

Ook het klagen over Rensch, die heeft de tweede helft werkelijk niets verkeerds gedaan.

Taylor is indirect betrokken bij 7 schoten op doel.

Brobbey had 3-4x moeten scoren maar hij brengt zichzelf ook elke keer wel in die positie.

Heel simpel: als je elke wedstrijd zoveel kansen creeerd win je 90% van de wedstrijden…

12 augustus 2023 om 22:20

Dit was wel tegen een promovendus, en zou dus logisch gezien bij de 5 makkelijkste wedstrijden zitten die je dit seizoen gaat spelen. Het was niet slecht maar het was ook verre van goed, met name zodra we in de 16 kwamen.

12 augustus 2023 om 22:20

Mee eens dit. Alsof de concurrenten zoveel sterker zijn...mogen wel wat spelers bij, maar hier kan je gewoon kampioen mee worden. Maar meeste zullen wel alleen 2018-2019 gewend zijn..geloof me dat was luxe de afgelopen 25 jr

12 augustus 2023 om 22:22

@Afcakampioen,

Klopt, je moet effectiever zijn. Maar dat is dan ook 1 van de weinige negatieve punten in mijn ogen.

Met 30% van de kansen van vandaag schiet je alsnog 10x waarvan 4x op doel en 4 corners.

12 augustus 2023 om 22:45

Branco vond ik vooral de eerste helft erg goed en scherp. Tweede helft leek hij wat minder...

12 augustus 2023 om 22:16

Tahirovic <3

12 augustus 2023 om 22:21

Die viel mij ook positief op, vooral de tweede helft.

13 augustus 2023 om 00:17

Let maar op hem dit seizoen. Die gaat Alvarez doen vergeten.

12 augustus 2023 om 22:17

Ik vond Rensch vandaag anders wel prima spelen, maar dat zal je wel niet mogen zeggen. De andere 3 waren wel echt ronduit zwak. Brobbey als supersub zie ik wel graag. Dat deed hij fenomenaal bij Ten Hag.

12 augustus 2023 om 22:17

Eens over Medic, die liet toch zien een vrij complete verdediger te zijn. Is nog vrij lichtvoetig voor zijn bouw. Branco ook prima voetballer. Heb zelfs zitten genieten bij vlagen (uiteraard toen we voor stonden pas).

Forbs druipt in mijn ogen de klasse vanaf. Uiteraard een invalbeurt maar toch.

Bergwijn oogde fit en gretig en liet mooie dingen zien, Tahirovic vind ik hoopvol, liet ook nog even zien een behoorlijke poeier te hebben a la Medic. Linksback is wel een probleem.

Blij met de 3 punten en de frisheid op het eind van de 2e helft.

12 augustus 2023 om 22:20

Linksback kan Hato natuurlijk gewoon als Satulo komt.

Verder helemaal met jou eens!

12 augustus 2023 om 22:20

@Mentalist

Als Sutalo komt heb je nog een CV erbij die 1.90 meter is. Samen met Medic, Tahirovic en Boomen als aangever ben je levensgevaarlijk. Hato is er nog niet klaar voor.

En Forbes, dat word echt een sensatie… ben ik echt van overtuigd..

12 augustus 2023 om 22:21

Ze speelde tegen met alle respect Heracles die vorig seizoen nog gepromoveerd zijn. Je kunt het ook overdrijven.

12 augustus 2023 om 22:31

@D-Bergkamp als Medic en Sutalo spelen heb je echt een beestencentrum. Krijg er zin in dit seizoen.

@Ricknrd laat ons even joh. We hebben net een zaadseizoen achter de rug, de hele zomer soap gehad waar heel Nederland om gelachen heeft. En nu staan we lekker bovenaan, net met 4-1 gewonnen. Goed weekend

12 augustus 2023 om 22:43

@Mentalist

Ik denk dat met Sutalo ook Salah-Edinne een stapje beter doet. Hato is een talent maar heeft geen rug dekking, coacht te weinig en is niet een stabiele factor voor de linksback.

Ben echt wel Hato fan, maar als je vandaag kijkt heeft hij echt net zoveel fouten gemaakt als Edinne.. Heracles kwam er te vaak via hem uit..

12 augustus 2023 om 22:17

Als Sumato komt kun je Hato naar LB zetten. Hoewel je niet van Hato mag verwachten dat hij het hele seizoen top zal zijn mag je met 3 spelers die positie wel voldoende bezet vinden.
Ik mis nog vooral een RB, een CB als backup een echte 10 en een goede spits maar vraag me af of ik die mag verwachten.

12 augustus 2023 om 22:19

Sumato? Wie is dat? Het Indonesische halfbroertje van Sutalo?

12 augustus 2023 om 22:21

Vlgs mij is Sutalo een Rvc, die komt op de plek van medic

12 augustus 2023 om 22:28

Medic heeft ook wel veel op LCV gespeeld meende ik te lezen, misschien wordt Sutalo - Medic (voorlopig) wel even het centrum, met Hato evt. op linksback als Wijndal en Salah-Edinne zo bezig blijven.

12 augustus 2023 om 22:37

@Mokuku jij hebt gelijk. Sumato moet Sulato zijn. Bedankt voor de waardevolle bijdrage.
@SiskeJari op basis van vandaag zou ik Medic graag laten staan. Hoop dan ook dat Medic samen met Sulato (met dank aan Mokuku) kan spelen.

12 augustus 2023 om 23:02

Sutalo*

12 augustus 2023 om 22:17

Tahirovic speelde ook wel een heerlijke 2e helft. Verder idd beide backs vervangen en een spits halen!

12 augustus 2023 om 22:18

Hato linksback sutalo en Medic centraal? Berghuis op 10 en dan staat er een prima elftal hoor. Van den Boomen moet soms iets dichterbij de oplossing gaan zoeken. Maar wel fijn eindelijk weer iemand te hebben waardoor standaard situaties gevaarlijk kunnen worden.

12 augustus 2023 om 23:53

Gezien Brancos idee om snel lang te openen ben ik erg benieuwd hoe Berghuis het op 10 gaat doen. Die gedijt toch beter met een middenvelder achter hem die over de grond in een korte combinatie hem in het spel betrekt. Van den Boomen moet dan wel iets anders spelen dan hij vandaag deed, want hij speelt toch een heel stuk directer.

Of Taylor (en later Klaassen) het niet gewoon lastig hebben met Van den Boomen achter zich gaat wel interessant zijn om te volgen.

13 augustus 2023 om 00:52

Denk dat dat met berghuis wel meevalt. Als Branco de lange ballen op de stropdas legt bij Bergwijn links of Kudus op rechts kan Berghuis’ daarbij komen voor de combinatie hoger op t veld, of bij Brobbey, die alles lekker kaatst en berguis kan daar onder komen. Dat dacht Taylor vandaag ook alleen schiet die jongen nog geen deuk in een pakje boter. Leuk voor hem dat ie volledig tweebenig is , maar als je met allebei de benen een matig schot hebt heb je er weinig aan.

12 augustus 2023 om 22:18

Ik verwacht dat Hato naar linksback doorschuift als Sutalo komt. Rensch wil ik nog wel vertrouwen in houden. Gaat nooit de wereldtop bereiken, maar hij kan echt wel tot een goede back uitgroeien. Brobbey heeft vooral een goal nodig, positioneert zichzelf vaak erg goed en zijn lichaam blijkt toch een sterk wapen. Salah-Eddine en Taylor zijn inderdaad totaal geen Ajax materiaal. Ik hoop ook nog op een nummer 10. Misschien toch nog Ziyech?

Verder ben ik eigenlijk erg blij met het spel in deze wedstrijd. Jammer dat die zo laat wordt beslist, maar we hebben echt enorm veel gecreëerd. Het is ook niet dat eindeloze rondgetik zoals vorig jaar. Met Branco is er weer iemand die met risico een paas durft te geven, dat scheelt echt een bult in het Ajaxspel.

12 augustus 2023 om 22:18

Het gekke vind ik dat iedereen het prima vind dat Kudus zo snel mogelijk voor 40m vertrekt, maar ik heb een hard hoofd in wie hem moet vervangen. Van de basis elftal was hij veruit de gevaarlijkste met continue dreiging , Bergwijn was ook wel ok. Maar Kudus is met afstand de speler waarvoor je naar het stadion komt. Ondanks dat hij niet altijd even effectief is, zou ik er alles aandoen om hem te behouden. Tenzij er 70-80m geboden wordt, dan krijg je Antony achtige taferelen. Maar voor nu ten koste van alles behouden.

12 augustus 2023 om 22:30

Helemaal eens. Ik was er de hele zomer niet rouwig om als hij was vertrokken, maar nu zo kort voor het einde moet je hem koste wat het kost zien te houden.

12 augustus 2023 om 22:42

Kudus altijd houden. Veruit de meeste dreiging vanuit hem.

13 augustus 2023 om 03:06

@Diego, dat was ook wel de insteek van Ajax toch, met dat ultimatum voor Kudus. Die gaat alleen nog als er weer meer geboden wordt? Er moet dan wel een vervanger komen... Ziyech?

12 augustus 2023 om 22:28

Waarvan heb je precies genoten bij Branco? Ik zie het namelijk niet..

12 augustus 2023 om 22:31

Dit is nou precies wat er vorig jaar ontbrak op het middenveld. Iemand die risicovolle passes geeft, mooie openingen, goede corners trapt en een mooie pegel in de benen heeft. Dat ongeveer denk ik.

12 augustus 2023 om 22:43

Ik heb hem geen een risicovolle bal zien geven alleen openingen die jij en ik ook kunnen geven. In mijn ogen echt geen bijzondere speler, verbaasd me echt dat mensen zo ontzettend positief zijn over hem.

12 augustus 2023 om 22:49

Waar speel jij dit weekend dan? Miss kunnen we wat scouts sturen.

12 augustus 2023 om 23:19

Juist! Je ziet een lijn die je vorig seizoen niet meer zag, er werd vanaf CM weer een spits ingespeeld die redelijk diep staat waardoor je middenveld snel kan aansluiten. Je kan best leuk gaan spelen, maar dan moeten er wel verdedigers gekocht worden.

13 augustus 2023 om 00:25

Branco speelde prima. Denk naar voren, prima pass kort en lang. Goede vrije ballen, prima zo'n eerste wedstrijd. Verwacht er geen hattrick van, maar voor 1e pot prima, net als tahirovic. Die kunnen nog groeien in het team. Zegt ook wat dat veel mensen dat zien en jij niet

13 augustus 2023 om 00:50

Daarom had Blind ook nooit weg mogen gaan zonder echte vervanger. Eigenlijk is Branco de vervanfgr van Blind alleen een positie verder.

12 augustus 2023 om 22:39

Gewoon een prima wedstrijd gezien de omstandigheden. Als Brobbey een keer z’n vizier op scherp heeft staan, maak je er zo 3 meer. Rensch vond ik vanavond nog redelijk, salah-eddine vond ik by far de slechtste gevolgd door Taylor. Of het alleen nog in Brobbey zit, daar begin ik wel iets aan te twijfelen.

12 augustus 2023 om 22:49

Brobbey speelde juist wel goed toch. Scoort ie er 3 dan word ie oranje ingepraat. Ik heb er wel vertrouwen in dat ie straks we gaat score

1 ding is duidelijk, als je botst met Medic you need a medic. Wat een blok beton is dat zeg met ook nog een F 16 in zijn poten. Lekker gescout Sven. Liggen Mike en Valentijn al op bed?

12 augustus 2023 om 22:13

Laten we het einde van het seizoen eens afwachten voordat we conclusies trekken obv 1 wedstrijd tegen heracles, denk je niet?

12 augustus 2023 om 22:15

Nou voor 2.5 miljoen is dit een koopje, die stelling durf ik nu wel met je aan.

12 augustus 2023 om 22:15

Ach je hebt er zelf weinig moeite om zonder een enkele wedstrijd al allerlei conclusies te trekken bochherief. Beetje gek om dan iemand aan te spreken die na een uitstekende debuutwedstrijd positief over die jongen is, niet?

12 augustus 2023 om 22:15

Want? Denk je dat hij aan het einde van het seizoen gekrompen is en al zijn spiermassa kwijt is? Blijft een sterke reus.

12 augustus 2023 om 22:16

Mwah, denk dat je de conclusie kan trekken dat het een prima keuze was om Bassey voor 20 te kopen en deze jongen voor 2 te halen.

12 augustus 2023 om 22:17

Eerste indruk is goed, speelt goed hard in ook. Speelstijl vergelijkbaar met Toby. Gaat vast z’n kopgoaltjes meepakken.

12 augustus 2023 om 22:17

@bocherief Mogen wij ook niet positief zijn na 1 wedstrijd? Ik geloof dat wij zelf al kritisch genoeg zijn. Gewoon een prima wedstrijd van deze sloopkogel Medic 💪

12 augustus 2023 om 22:17

Ik proef frustratie.. We hebben drie punten dat is het belangrijkste. Medic heeft een prima eerste pot gehad maar laten we even een paar potjes afwachten voor we Sven bedanken.

12 augustus 2023 om 22:20

Bocherief. Waar je heel lang weg bent gekomen met 'plausible deniability' (is ie nou stiekem anti-Ajax of toch zo 'objectief' Val je nu toch echt wel door het mandje.

' you've been mislintated' vriend.

12 augustus 2023 om 22:22

Bochherief het posterkind van hypocrisie, je kon er donder op zeggen dat je weer zou melden. Als er iemand altijd bijzondere voorbarige conclusies trekt ben JIJ het!

12 augustus 2023 om 22:59

Zonder 1 enkele wedstrijd werd deze man al afgeschreven. Na Dortmund en Heracles laat ie zien dat gewoon dat ie goed gescout is. En dan dan ga klagen over 1 wedstrijd? Dus je mag iemand wel afschrijven zonder 1 enkele wedstrijd, maar niet positief zijn na 1,5 goede wedstrijd? Dat is echt raaaaar!

12 augustus 2023 om 23:20

@bocherief
Helemaal eens. Laten we afwachten. Zit wel een goede kop op bij die Medic. Tahirovic speelde ook een goede partij en die heeft nu al meerdere partijen bepaalde kwaliteiten laten zien die je verwacht bij een Ajaxspeler. En vandaag was het voor het eggie en etaleert hij ze opnieuw en vliegt hij ook als de brandweer over het veld. Het enige wat ik je wel wil mee geven op basis van deze ene wedstrijd. De voortekenen zijn niet al te best voor de Mislintat twijfelaars. Zijn aankopen, minder bekend bij de rest, laten allemaal op heel korte termijn dingen zien die en bij Ajax passen en door Mislintat worden beschreven bij de presentatie. Het drie hoekje vd Boomen, Medic en Tahirovic lieten toch wel heel aardige dingen zien. Nu is het moeilijk in te schatten wat exact het niveau hercules is ten opzichte van de rest van de eredivisie (middenmoot, net voldoende voor handhaving of degradatiekandidaat), toch is het dan behoorlijk positief dat juist de aangetrokken spelers zich profileren. Mijn vertrouwen in mislintat is vandaag in iedergeval ietsje gegroeid. Na het goede verkopen toch een eerste positieve beoordeling voor een aantal van zijn aankopen.

12 augustus 2023 om 23:21

@bochherief Jij hebt de hele zomer al x op x conclusies getrokken joh. In Eindhoven was het ook hossana na een leuk potje thuis tegen een Oostenrijks elftal dat geen Salzburg is...nee niemand die zegt dat we kampioen zijn of iets, gewoon fijn dat je je openings wedstrijd wint, terwijl het toch echt zo'n typische rotpotje leek te worden waar niks er in gaat en je dan ongelukkig de deksel op de neus krijgt. Laat mensen gewoon, vind jou echt een gigantische zuurpruim.

12 augustus 2023 om 22:43

Hij komt wel echt goed over (ook in de oefenwedstrijd tegen Dortmund). Maar laten we niet al te vroeg juichen, maar wat fijn dat je met een hoekschop nu eindelijk iemand hebt die gevaarlijk kan koppen. Dat is echt wel even geleden. Ben wel benieuwd wat Steijn gaat doen als Medic deze lijn doortrekt. Ga je hem er dan uit halen als Sutalo aansluit? Of ga je dan 1 vd 2 als rechtsback neerzetten? Daar wordt wel iets anders van je gevraagd.

13 augustus 2023 om 09:31

Sutalo speelt LCV bij Zagreb dus gewoon beide in het centrum. Hato linksback

Prima overwinning van Ajax. Goal van Heracles was door klungelen van Salah Edinne en die was wat twijfelend. Maar voor de rest speelde Ajax best wel oke. Niet super groots, maar meerdere goede kansen gehad alleen jammer dat o.a. Brobbey niet efficiënt is zoals wel vaker. Medic, van de Boomen en Tahirovic waren prima en vooral Medic vond ik goed. Gaf het bij het aantrekken van Medic al aan, maar die kan dit seizoen zeker gaan verrassen. Verdedigend gewoon goed en een no-nonsens verdediger, in de lucht sterk, fysiek sterk en heeft blijkbaar ook een heel goed schot. 

12 augustus 2023 om 22:18

Precies wat je zegt. Moeizame wedstrijd vanwege de 0-1 maar Ajax was erg dominant en vond ze helemaal niet gek spelen hoor. T is de eerste wedstrijd van het seizoen, ik zie deze spelers echt wel uitgroeien tot een leuk elftal. Zeker als er nog 1/2 sterkhouders worden aangetrokken. Medic maakte los van zijn goal over de hele wedstrijd een hele solide indruk. Leuke gozer ook, zit een goeie kop op. Van den boomen. Van hem ben ik tot nu toe het meest onder de indruk. Die kan echt de leider van Ajax worden de komende jaren.

Zullen we afspreken dat we nooit meer iemand bij voorbaat afschrijven die uit de 2e Liga komt uit het buitenland?

12 augustus 2023 om 22:12

Ja helemaal eens maar dan krijg je nu weer reacties als het was maar tegen Heracles....

12 augustus 2023 om 22:18

Het was ook maar tegen Heracles. Je denkt toch niet dat Ajax het met deze verdediging redt tegen betere tegenstanders? Medic speelde overigens echt goed. Dus dat hoef je niet te downplayen. Maar moet het ook nog even zien straks in de Europa League of tegen bovenkant rechterrijtje.

Maar vandaag was een verdiende overwinning tegen een van de degradatiekandidaten

12 augustus 2023 om 22:25

De verdediging van PSV is niet beter en winnen van Feyenoord met imo de beste verdediging van de ED. Je punt is dus vrij kansloos.

12 augustus 2023 om 22:42

Burdy waarom het is maar Heracles? Ook die moet je winnen, vertrouwen kweken
Ik zeg ook niet dat een Rensch en Salah zo goed waren maar het gaat om Medic in dit geval

12 augustus 2023 om 23:10

Omdat ook Medic het tegen betere tegenstanders moeilijker zal krijgen. Of denk je dat de
Voorhoede van Heracles gelijkwaardig is aan de van Feijenoord of PSV?

En ik wil niet afdoen aan de prestatie van Medic vandaag want die as gewoon erg goed. Hij scoort een wereldgoal en ook verdedigend deed hij het goed. Maar dat is tegen dit soort tegenstanders toch wat eenvoudiger.

En de rest van de verdediging is gewoon matig. De beide backs hebben zich niet een keer aanvallend ingeschakeld. En Rensch had gelukkig een matige tegenstander waardoor hij zich verdedigend staande kon houden. Maar Salah Edine bakte er helemaal niets van.

12 augustus 2023 om 23:25

@BurdyM, deels met je eens. Kleine kanttekening. Bij PSV is zijn tegenstander een logge, vrij langzame de Jong. Of dat nou echt veel moeilijker of anders is dan Medic gewend is betwijfel ik.

12 augustus 2023 om 23:27

Nee inderdaad en de seizoenen voordat Heracles uit de eredivisie kukelde (ietwat ongelukkig toen) eindigden ze ook gewoon 7e, 8e en 9e. Normaliter zijn ze altijd een stabiele middenmoter gebleken. Zal me ook niks verbazen als ze dit seizoen ook gewoon rond plek 9 eindigen. Overigens vond ik die 24 van Heracles wel een leuke speler. Is dat het broertje van Renard? (Frans vrouwen elftal)

12 augustus 2023 om 22:12

Ook niet na een hele goede pot direct op een voetstuk plaatsen trouwens, op MOTM na. Maar dit is wel wat ik hier altijd al roep: dat voorbarige gelul van velen, voor die mensen is deze pot van Medic wel lekker ja!

12 augustus 2023 om 22:19

@Myvision,

Ben het zowaar met je eens. Niet te vroeg juichen maar vandaag was Medic goed. Overigens geldt andersom ook hoor. Op basis van 1 wedstrijd ook niet het voorbarig gelul dat het een topaankoop is.

12 augustus 2023 om 22:14

Zullen we afspreken iemand niet op basis van 1 pot te beoordelen?

12 augustus 2023 om 22:16

@Rochus, Tim oordeelt ook helemaal niet, hij vraagt om dat niet bij voorbaat te doen, en dus ook niet na 1 wedstrijd, maar geef spelers gewoon een kans.

12 augustus 2023 om 22:24

Er zit wel degelijk een waardeoordeel in zijn reactie. Dat is prima. En hoewel ik medic een goede pot vond spelen, wil ik hem zeker tegen psv of Feyenoord zien spelen. Doet hij het daarin ook goed, dan ga ik met hem mee om niet spelers uit de 2e buli af te schrijven. Zo’n uitspraak na 1 pot tegen Heracles gaat mij te ver.

13 augustus 2023 om 00:04

Waarom? Deze man is voor 2 miljoen gehaald. Zelfs al zou hij tegen PSV of Feyenoord falen, als hij tegen de overige clubs een meerwaarde is, is hij die 2 miljoen meer dan waard...

12 augustus 2023 om 22:16

Och hij scoort er 1 tegen Heracles en is meteen het niveau van een Virgil van Dijk..

12 augustus 2023 om 22:55

Nee Nikos, dat zegt niemand, dat maak jij er weer van

12 augustus 2023 om 23:23

Nee hij had nog geen pot in Nederland gespeeld maar was Michel Breuer... Gewoon een sterk debuut, daar ben je blij mee, niemand die denkt dat Van Dijk opeens bij Ajax speel.t

13 augustus 2023 om 00:26

Hoop ik niet, want dan hebben we een zeer groot probleem.

13 augustus 2023 om 00:59

Je bedoelt onze captain luchtdekken? Misschien heeft van Dijk 2 seizoenen boven zijn kunnen gespeeld in een heel goed draaiend elftal?

13 augustus 2023 om 09:00



En zelfs dan nog zoveel keer zo goed als Medic kun je nagaan.. of denk jij dat Medic over 2 jaar bij Liverpool speelt..dan kan ik je nou al uit die droom helpen nu niet en nooit niet..

12 augustus 2023 om 22:24

Sowieso altijd een rare opmerking gezien we in Nederland wel een hoge pet ophebben van spelers als Dallinga en Wieffer terwijl die uit ook uit de 2de divisie kwamen. En dan schat ik de Duitse 2de divisie nog een stuk hoger in dan de KKD.

13 augustus 2023 om 00:31

Vertrouwen in spelers die mensen niet kennen is blijkbaar lastig.
Vertrouw in het scoutingsbeleid en veroordeel niet gelijk.
Het is pas 1 wedstrijd en kan nog alle kanten op maar zowel Medic als Tahirovic speelden prima.

Medic werd door de zogenaamde kenners, al helemaal met de grond gelijk gemaakt! Maar ondanks dat we tegen Heracles speelde (wel altijd lastig voor ons), heb ik genoten van zijn kwaliteiten plus die wereldgoal!

We hebben nog een lange weg te gaan, en hebben overduidelijk nog wat versterkingen nodig.

Maar we creëren heel veel kansen, hopelijk gaan we een succesvol seizoen tegemoet. Daar snak ik zelf heel erg na, maar dat gun ik Maurice Steijn ook van harte. Hij komt prima over op mij. ❌❌❌

12 augustus 2023 om 22:18

@Sulejmanii,

Als je zoveel kansen creeert elke wedstrijd win je 90% van de wedstrijden. 30 schoten, 12 op goal, 11 corners.

Brobbey 2x 1 op 1
Taylor 1 op 1
Medic kop kansen
Boomen 2 schoten
Etc etc etc

En die Forbes, ik teken hier en nu, die word een sensatie..

12 augustus 2023 om 22:30

D-Bergkamp de stastieken zijn vrij knap, we hebben een nieuwe trainer en nieuw team! Plus dit is pas onze eerste competitiewedstrijd. Normaliter ben ik nooit voorbarig, maar Forbes gaat sensationeel worden ja. 🙏🏾

12 augustus 2023 om 22:30

Ik vond Ajax voor minuut 75 vrij weinig "echte" kansen creëren uit het veldspel. Wel veel mooie dode spelmomenten gezien waar gevaar uit werd gesticht. Waar ik me wel zorgen over maak, is dat dit "maar" tegen degradatie kandidaat Heracles is.

Met een paar aankopen zie ik ons wel weer meedoen om de titel!

12 augustus 2023 om 22:33

@MbTTbm

Brobbey voor open doel, Brobbey 1 op 1.

Taylor schot vanaf 15 meter (minuut 5) en bal net naast het doel.

Boomen drie schoten op doel
Kudus twee schoten op doel
Bergwijn nog twee schoten op doel.

Alles bij elkaar al snel 10-12 serieuze kansen uit open veld spel..

12 augustus 2023 om 22:59

Al die schoten van buiten de 16 (Boomen, Kudus en Bergwijn) reken ik niet echt tot uitgespeelde kansen. Vooral Branco schoot zo'n beetje iedere bal binnen 25 meter van de goal. Het kan zijn dat ik wat uitgespeelde kansen vergeten ben, maar dat komt dan omdat ik teleurgesteld ben over het getoonde spel. Tegen Heracles verwacht ik gewoon een veel makkelijkere avond.

12 augustus 2023 om 23:07

En v.w.b. de accuratesse?

12 augustus 2023 om 23:14

Ook al hebben we momenteel nog Klaassen/Taylor/Berghuis rondlopen, wat mij betreft mag/moet er nog een middenvelder bij, maar dan een echte creatieveling. Eentje die niet teveel loopt met de bal maar vooral de voorhoede kan wegsturen. Nu moeten Kudus en Bergwijn vaak zelf wat creëeren en krijgen af en toe een lange bal van Boomen, maar ze lopen zich ook regelmatig vast. Taylor is wel prettig om erbij te hebben, werkt hard, fysiek sterk en tweebenig, maar die moet het wat mij betreft maar uitvechten met Tahirovic. Vraag me na vandaag wel af wat meer prioriteit moet krijgen, een extra rcv (Sutalo) of een extra lcv die ook op linksback uit de voeten kan zoals die Ito.. hopelijk komt die Kaplan snel terug en kan die iets, dan kan Hato eventueel naar lb. Want de huidige lb's is zeer matig.

Mooi, eerste 3 punten binnen.
Aardige wedstrijd van Ajax, nog niet 100% maar dit is prima gespeeld met juiste instelling en pogingen tot Heracles goed onder druk te zetten. En vooral vooruit durven voetballen
Heracles ook in BB niet bang te voetballen alleen in BBT is het uiteraard 9 man achter de bal maar ja...
Salah-Edinne knullig bij die goal maar los daarvan kan hij nog niet volledig overtuigen. LB of LCB ( met Hato naar LB) en een concurrent voor Brobbey aardig nodig.
Brobbey erg balvast alleen ongelukkig in de afronding.
Positief, van den Boomen (gaat Ajax veel plezier aan beleven), Hato, Medic en Tahirovic. Kudus erg wisselvallig maar hoop dat hij nog jaartje blijft. Taylor Pff.... Tjaa... Klaassen, Rensch en Bergwijn redelijk, fijn dat Bergwijn scoort.
Forbs man die is snel en heeft een goede handelingen jemig.. hopelijk gaat hij ook verrassen.
Hopelijk valt het mee met Rulli maar vrees het ergste.

Duurde ff maar toch 4 goals.

Nou, ik heb wel wat hoopvolle dingen gezien deze wedstrijd. De nieuwe spelers deden het allemaal prima. Van den Boomen strooide met heerlijke passes en goeie corners. Heerlijk dat standaard situaties nu weer gevaarlijk zijn met Medic. En dat doelpunt… prachtig! Tahirovic deed het ook dikke prima. Dat blok staat wel. Voor de rest is onze verdediging vrij weinig getest, dus ik kan op dat vlak weinig zeggen over Medic.

Voor de rest geen super wedstrijd, maar ook niet slecht. Salah-Edine was zeer kwetsbaar vandaag. Verdedigend gewoon niet goed genoeg. Brobbey totaal niet scherp en had er zeker 1 of 2 mogen maken. Taylor totaal onzichtbaar. Dat waren voor mij de mindere spelers.

Hopelijk weet Mislintat nog een goede spits aan te trekken en wellicht een linksback.


Lekkere overwinning! De wedstrijd werkte ook als een opluchting voor me want ik zag eindelijk weer echt de wil om te winnen. Nee, lang niet alles was goed: te veel laag tempo, te veel gemiste kansen. Maar Branco van Boomen, staat er direct. De op voorhand afgezeken medic vond ik echt een toppot spelen, verdedigend en aanvallend en wat een wereldgoal! Niet voor niets Motm. Gorter kwam echt heel zeker over, die goal kon hij niets aan doen. Tahirovic, die strooit met passes en is ook direct op goal gewoon gevaarlijk. Kudus speelde gewoon erg goed en maakte de belangrijke goal. bergwijn, iets te onopvallend totdat het ging lopen maar lekker goaltje van de captain en lekker de pengel opeisen. En toen Forbs no even in kwam, Tijani Babangida op de brommer... Het geeft allemaal wel perspectief hoor! Ook al was het "maar" Heracles.

12 augustus 2023 om 23:03

Ik merkte aan je reacties afgelopen weken dat je je zorgen maakt om je club en hebt meermaals kritische noten weerlegt, objectief en prettig om te lezen! Ik gun je wat adem . Kudus kan sowieso een stap hogerop aan, hoop dat hij blijft. Vd Boomen zeer positieve eerste indruk. En die pegel van Medic, doet hij dat ooit nog eens, geweldig debuut! Laten we hopen op een spannende strijd komend seizoen, en dat bijv een Geertruida blijft bij Feyenoord. Groeien we als NL van.

12 augustus 2023 om 23:18

Thanks voor je compliment! Ja, we kunnen pas echt gaan oordelen over hoe het er bij Ajax voorstaat als er daadwerkelijk weer potjes worden gespeeld die er om gaan. Tot aan vandaag was men wat mij betreft nogal voorbarig, al wist ik ook niet wat ik zag toen een Tadic ging en er relatief onbekende namen werden gehaald. Toch geeft dit wel perspectief ja!

12 augustus 2023 om 23:26

Voetbal is opportunisme MyVision, dat weet jij net zo goed als ik 😁. Ik vind Steijn wel heerlijk helder in de communicatie. 29 oktober gaan we de eerste krachtmeting zien, dat wordt een mooie pot voetbal. Ik snap volledig dat je wat skeptisch bent, dat wordt ook gevoed door het vergif vanuit de telegraag en de zogenaamde publieke opinie, maar ik weet zeker dat jullie 'gewoon' weer mee doen om plek 1. Proost en geniet van het weekend.

13 augustus 2023 om 00:31

Kudus hebben we niet nodig. Die vertraagd zeer veel doordat hij geen overzicht heeft. Zie liever die nieuwe jongen. Die liet in die paar minuten al meer zien.

Ajax heeft niet onverdiend gewonnen, maar 4-1 is wel redelijk geflatteerd.

12 augustus 2023 om 22:19

31 schoten Ajax en 7 schoten voor Heracles…

12 augustus 2023 om 22:21

30 schoten op goal vriend. Het is alles behalve geflatteerd.Als de 100% kansen allemaal gemaakt worden staat het hier gewoon 6-1.

12 augustus 2023 om 22:21

Absoluut, gezien de vele grote kansen en schoten op doel was 7-1 een betere afspiegeling van de wedstrijd geweest.
Maar goed, zit niet altijd mee.

12 augustus 2023 om 22:21

Klopt had 7-1 moeten zijn 😅

12 augustus 2023 om 23:16

Dit was absoluut niet het geval. Het had ook zo 16-4 kunnen zijn.

Aanvoerder Bergwijn had de strafschop voor de 4-1 aan Branco moeten gunnen. Gemiste kans.

12 augustus 2023 om 22:16

Er zullen afspraken gemaakt zijn, maar dat zou een geweldig gebaar zijn geweest ja. Plus een debuutgoal, die Branco komt er wel. En wat zorgt hij voor gevaar bij corners en vrije trappen... 😁😁😁

Zeer tevreden over alle aankopen, Medic, Tahirovic, Vd Boomen die halen het niveau toch wel omhoog terwijl onze eigen jongens, Taylor, Salah-Edinne, Brobbey, Rensch toch weinig goed weten te doen zowel in de voorbereiding als in deze wedstrijd. Met name Taylor mag zich zorgen maken omdat hij van deze 4 de enige speler is met concurrentie op dit moment.

Zeer benieuwd wat we nog binnenhalen de komende weken want er is nog veel nodig.

12 augustus 2023 om 22:15

Tahirovic had 1 goede bal en heeft verder louter voorspelbare dingen gedaan.

12 augustus 2023 om 22:19

Niet mee eens. Die probeert echt veel vooruit te spelen en deed dat ook aantal keren goed. Aantal ballen tussendoor. Ik vond hem aan de bal behoorlijk spelen.

12 augustus 2023 om 22:23

Juist Tahirovic liet zien hoeveel verschil het maakt als je een voetballende 6 hebt

Aanwisten prima, nieuwe linksback is nodig. Berghuis op rechts kudus 10 en dan sta je er al beter voor.
Had wel 10-1 kunnen/moeten zijn.

Laten we hopen dat ze denken dat ze er zijn

Leuk gevoetbald. Echt lang geleden. Ja een promovendus maar ook vorig seizoen was het pover. Extra genoten van de debutanten. Zelfs Forbs met z’n 5 min😂 minpunten de Backs*. Dat kan echt niet. Nr 10 ook slecht, maar daar kan berghuis

12 augustus 2023 om 22:16

Zou het nog snel ff aanpassen vriend voordat je de woke community over je heen krijgt 😉 Ben het met je eens, zeer zeker een LB!!

12 augustus 2023 om 22:17

Ik vond van de 'blacks' Bergwijn anders heel goed spelen. Haha nee, helemaal eens Lee. De debutanten geven Ajax weer wat kleur, met passie en specifieke kwaliteiten die we vorig seizoen misten.

12 augustus 2023 om 22:23

Wow excuses. Autocorrect!!! Backs bedoel ik. @ Voetbalzone graag aanpassen. Kan dat niet doen via m’n mobiel

Voor de rest eens. Genoten van de debutanten

12 augustus 2023 om 22:59

Je kunt op mobiel je reactie aanpassen door onder je naam op bewerken te tikken. (in de app tenminste)

Als Kudus blijft en Berghuis speelt ipv Taylor ziet je aanval en middenveld er zo op het eerste oog toch prima uit. Met Sutalo erbij en Hato eventueel op de back hoef je nog maar 1 back te vervangen. Had vandaag ook zomaar richting de dubbele cijfers kunnen zijn. Brobbey moet echt weer zijn vertrouwen terugkrijgen. Hij komt wel steeds in de positie om te scoren.

Tot de 2-1 had Ajax het lastig met Heracles. Na de voorsprong ging het makkelijker. Dat baart wel zorgen voor de rest van het seizoen. Niet elke wedstrijd ga je namelijk van 30 meter een goal maken.

12 augustus 2023 om 22:15

Je gaat hopelijk ook niet elke wedstrijd zo’n intikker missen. Waren al genoeg kansen geweest om comfortabel op voorsprong te staan.

12 augustus 2023 om 22:54

Ook waar. Effectiever worden dan maar.

Weet niet of je het zwaar kan noemen als je 4-1 wint, ja het heeft wel tot de laatste 10 minuten geduurd, maar dan duurt het even om te winnen dat zou ik niet persé zwaar noemen. Die Tahirovic kan zomaar Gravenberch 2.0 worden en die Forbes wil ik meer zien spelen paar acties, heerlijk. Kan iemand uitleggen waarom Conceicao niet bij de selectie zit?

12 augustus 2023 om 22:25

Ben ik ook wel benieuwd naar wat er met die conceicao is gebeurt. Zelf zie ik liever kudus op 10 en die Forbs en Conceicao met elkaar concureren. Heb het idee dat ze zoiezo bij het aantrekken van die Forbs rekening houden van een vertrek van Kudus want al die buitenspelers die daar nu rondlopen is iets teveel vab het goede.

13 augustus 2023 om 00:02

Is geblesseerd

Gefeliciteerd ajacieden, zal toch wel even als een opluchting voelen. Vond Bergwijn de 2e helft erg goed, zo waar aanvoerder waardig😉

Leuke wedstrijd, maar de KNVB mag de regels mbt de VAR wel wijzigen, het is gwn niet leuk als minuten na een bepaalde overtreding pas gaat fluiten, fluit meteen of gwn helemaal niet, het is ditmaal in ons voordeel maar de charme is zo wel héel ver te zoeken

13 augustus 2023 om 00:34

Ik vond het trouwens zelf geen penalty, maar helaas volgens de regels wel. Ja helaas, want ondanks dat het ons een goal oplevert wil ik voor onbedoeld hands geen penalty zien.




Score had veel hoger moeten uitvallen, maar Brobbey en Taylor waren de dissonanten, samen met bij vlagen Salah-Edine. Alsnog een prima Ajax gezien als je beseft dat er een nieuwe trainer en iets van 4 nieuwe spelers bij zijn gekomen. Benieuwd met welke selectie we na 31 augustus de competitie voortzetten. Hopelijk krijgen we Forbs vaker te zien op het veld. Die dribbel die hij inzette was gewoon eng om te zien hoe snel die jongen is. Als Sutalo binnen is, hem samen met Medic achterin, zodat Hato als noodoplossing op LB kan. Zowel Wijndal en Salaheddine is niet wat Ajax moet nastreven. Denk voor nu dat de tandem Branco en Tahirovic prima werkt, alleen heb je voor nu wel Berghuis nodig op 10. Misschien een optie om Kudus op 10 te zetten en Forbs op rechts?



Het was niet groots, maar de score staat. Defensie is broos, de rest lijkt me een kwestie van ontwikkelen, verbeteren en op elkaar ingespeeld raken. Dit is overigens een goede les voor de Europa League play-off want zowel Astana als Ludogorets spelen precies op de manier zoals Heracles in de tweede helft.



Prima overwinning, al duurde het nog lang voordat het zeker was met al die gemiste kansen... Gelukkig gewoon 3 punten.

Medic met een absolute wereldgoal bij z'n debuut en vd Boomen beste spelers op het veld. Bergwijn prima, 2 goals. Brobbey heeft een concurrent nodig, z'n afmaken moet echt beter.. Forbs liet mooie dingen zien. Hopelijk blijft Kudus, de klasse bij de 2-1 druipt er toch vanaf.. Mooie assist ook van Tahirovic die het goed deed. Taylor en de backs waren echt het slechtst vandaag, cant wait tot Berghuis terug is. En er moeten nodig nieuwe backs komen Sven! Met Medic en Sutalo dan hopelijk centraal staat er dan toch wat stevigs... En hopelijk valt het mee met Rulli.

Op naar volgende week!

Grootste winst een aantal aanwinsten en een trainer die oprecht blij en dankbaar like n in dienst van Ajax te werken. Zelfs Bergwijn lijkt wat meer gemotiveerd. Van den Boomen, Tahirovic en Medic ziet er allemaal prima uit, Heracles geen graadmeter natuurlijk, maar toch

Rensch en beide links backs zijn pure middelmaat, ook een reserve spits is geen overbodige luxe. Brobbey mist zelf vertrouwen en daardoor z’n kansen.

Gefeliciteerd! De eerste is in ieder geval binnen. Mooie poeier van Medic en de 3-1 was ook prima!
Score is wel wat geflatteerd, want het lijkt zo alsof Ajax het echt fantastisch heeft gedaan.

Het is wel tegen een van de degradatiekandidaten, moet echt nog heel wat gebeuren om de selectie rond te krijgen.

Linksback, rechtsback, Taylor/klaassen kan eigenlijk echt niet meer, Brobbey krijgt ze er echt niet meer in. Als Kudus nog weggaat dan moet daar mogelijk ook nog vervanging voor komen.

Tegen een betere tegenstander gaan ze het echt niet zo makkelijk krijgen als vandaag.
Heel benieuwd wat er nog gaat komen en of het elftal nog in balans gebracht kan worden.

Medic en van den Boomen vind ik in ieder geval prima aankopen.

12 augustus 2023 om 22:17

Vond Ajax prima voetballen gezien de omstandigheden. Score vind ik uiteindelijk gewoon terecht en niet geflatteerd, enorm veel kansen gehad.

Ik vond niet dat Ajax het zwaar had. We misten wel veel kansen. Maar verdedigend stond het vrij solide, ondanks de matige backs. Dat blijft wel echt een pijnpunt bij dit Ajax, net als de 10 positie. De positieve opvallers: Medic, Van den Boomen, Tahirovic en Bergwijn. Hato Kudus en Brobbey niet geweldig (alle drie een 6,5), maar Kudus wel beslissend weer als momentvoetballer. Taylor Rensch en Salah-Edinne wat mij betreft niet goed genoeg, al is die laatste aan de bal best redelijk.

Wel tegen de promovendus, maar heb mij zeker wel vermaakt. Er zaten veel mooie goals tussen, ook gigantische missers van Brobbey en Taylor. Ik hoop dat Brobbey z'n vorm weer weet te vinden, de jongen die koeltjes in Lille nog even de 2-1 binnenschiet is vervangen voor iemand die alles op power en kracht wilt doen. Jammer, absoluut nog een spits nodig. Heb verder genoten van Tahirovic en Van Den Boomen, daar zit veel voetbal in en altijd vooruit denkend.
Er zijn nog zeker versterkingen nodig, maar als je zo zuur de 0-1 tegen krijgt de bal er maar niet in wilt gaan en je een klote seizoen van je moet afschudden met veel nieuwe gezichten vind ik het allemaal prima en ben ik gewoon blij mee. Lekker begin zo.

12 augustus 2023 om 22:21

Gigantische misser van Taylor valt ook wel mee.
Hij kwam inlopen en kreeg die bal teveel onder zich, dan kun je niet lekker uithalen. Brobbey daarintegen mist gewoon het neusje voor de goal.

Na de wedstrijd kom ik eigenlijk tot de zelfde conclusies als die van voor de wedstrijd. Ik begin steeds meer voetbal te zien, wat hoop geeft. De zwakke plekken zijn echter nog steeds zichtbaar. Daarnaast denk ik dat je dadelijk met Berghuis op 10 i.p.v. Taylor ook weer een stap zet.

Kanssn iniedergeval genoeg, alleen echt triest hoe weinig er daadwerkelijk invliegen. 100% kansen worden gewoon gemist. Het wordt tijd dat Brobbey een fatsoenlijke concurrent krijgt.

Alom al redelijk tevreden, maar er is zeker nog werk aan de winkel.

Haha Ajax had het zwaar Ajax is nooit in de problemen geweest. De score had veel ruimer kunnen en misschien wel moeten zijn. Wat hebben ze toch weer wat kansen gemist.

Heracles gaat het denk ik wel goed doen in de eredivisie komend seizoen.

Valentijn moet zijn hele verhaal gaan aanpassen nu. Lekker zeg 4-1.
Steijn ideale trainer voor Ajax. Wordt een mooi seizoen.

12 augustus 2023 om 22:17

Wie Taylor opstelt kan nooit een toptrainer zijn.

12 augustus 2023 om 22:23

Ten Hag is geen toptrainer dus.

12 augustus 2023 om 22:24

Klopt.

12 augustus 2023 om 22:27

Oke helder.

12 augustus 2023 om 22:27

Kan nu niet wachten op zijn reactie:-)

De vraag is: wil Mislantat nog een weekje gokken? Met 70 miljoen. Want er moet echt snel een kwaliteitsinjectie komen, want vanavond is voor de zoveelste keer bevestigd dat iedere volgende tegenstander een fikse bananenschil kan zijn. Dus afhandelen. Dan maar een paar miljoen meer, als dat het probleem is. Of je gaat door met billenknijpende potjes....

12 augustus 2023 om 22:17

Dat heeft hij niet te beslissen maar de RVC

12 augustus 2023 om 22:27

Het is even flink off-topic, maar ik vroeg me echt af of je je profielfoto ging veranderen. 12mil ex bonussen is natuurlijk geen 15mil. Goede foto ook!

Maar ik verwacht echt nog wel wat transfers aan Ajax kant. Het fijne van nu is wel dat mocht Ito niet lukken, je Medic hebt. 1 zwaluw maakt nog geen zomer maar een goed begin heeft ie zeker.

13 augustus 2023 om 00:35

De volgende thuis wedstrijd is feyenoord dus geen enkel probleem.

Ja veel kansen gemist dat moet echt beter. Medic echt een rustpunt achterin, sterk, kan verdedigen en ook nog voetballen. salah eddine niet goed genoeg dat is duidelijk. Branco is ook een aanwinst en Forbs…. Wat een snelheid, die had eerder gebracht moeten worden. Tahirovic doet ook prima mee alsof hij al jaren tussen deze jongens speelt. Alles moet nog op elkaar ingespeeld raken maar het is al een stuk beter dan het trage doelloze spel van schreuder en Heitinga. Taylor straks eruit voor berghuis en het middenveld staat ook. Lullig voor medic dat hij straks moet banken maar het is niet anders. Alleen Gorter? Heel benieuwd waarom hij erin kwam en niet ramaj

12 augustus 2023 om 22:23

Middenveld staat helemaal niet. Daar liep Heracles meermaals zo doorheen. Aanvallend Tahirovic en v.d. Boomen OK. Maar verdedigend nog lang niet alles voor elkaar. Over Taylor hoeven wee het niet lang te hebben, dat publieke geheim is inmiddels bij iedereen bekend. En voorin blijft het probleem van inefficiëntie. Achterin naast Sutalo nog twee backs er bij. Mocht Kudus vertrekken - wat niet te hopen is - moet er ook weer een klasbak op rechts bij. Nog even over Mislintat: als je vanaf januari je lijstje met vervangers klaar hebt, is het hem zwaar aan te rekenen dat er niet beter/sneller is geanticipeerd op vertrekkende spelers. Dat had vanavond al flink mis kunnen gaan. De pijnplekken zijn nog steeds duidelijk zichtbaar.

12 augustus 2023 om 22:26

Medic kan toch gewoon naast Sutalo? En dan Hato op links dan heb je alleen rechts nog zwak.

12 augustus 2023 om 22:28

Rensch deed het vandaag anders meer dan prima. Gewoon erbij houden. Als je zag hoe Salah Eddine het deed, die was echt dramatisch.

12 augustus 2023 om 22:36

Klopt Rensch speelde vandaag prima. Helemaal niks mis mee. Maar helaas heeft die dat maar een wedstrijd of 10 per jaar.

12 augustus 2023 om 22:51

Vorig seizoen vond ik hem ook niet best, en nu na 1 wedstrijd wil ik hem ook echt niet ophemelen.
Maar hij is pas 20, en kan nog genoeg stappen maken. Komt ook bij dat hij vaak als schlemiel word neergezet terwijl hij goed speelt. Na vandaag blijkt ook maar weer dat de linksback positie een veel groter pijnpunt is dan de rechtsback

12 augustus 2023 om 23:05

Zo zou ik het ook doen. Bij gebrek aan beter. Want Salah-Edine of Wijndal op linksback is lood om oud ijzer. Beiden totaal ongeschikt. Zou je die niet in de markt kunnen zetten? Net als met Daramy. Wie weet wat de gek er voor geeft. En Hato dan eerst maar op linksback. Een centrum Sutalo/medic lijkt me daar veel meer zekerheid. Rensch speelde vanavond onopvallend en redelijk. Maar het is met hem ook altijd maar weer afwachten wanneer hij weer in de fout gaat. Daarnaast, je hebt daar 3 deskundigen op de bank zitten die tot de conclusie komen dat Taylor op 10 moet spelen. Hopelijk zijn ze nu eindelijk wakker. Hoe vaak moet hij nog falen voordat hij zijn plaats verliest? Er is, kortom, nog veel werk aan de winkel. Maar wel het liefst op zeer korte termijn daar naar handelen. Want als Heracles het Ajax lastig kan maken, kan iedere andere Eredivisie club dat ook.

Op zich een prima Ajax gezien. Kansen gecreëerd, maar het vizier niet op scherp. Achterin op de goal na, weinig weggegeven.

Genoten van Branco, Kudus en Medic! Gefeliciteerd mede Ajacieden.

Tahirovic, wat een heerlijke middenvelder is dat in vergelijking met de vorig jaar spelende miskoop Grillitz.
De aankopen maken meteen indruk. Je ziet dat ze moeten wennen aan elkaar maar dit belooft veel goeds.

3 punten in de zak en snel vergeten. We lijken wel een stuk fitter dan vorig seizoen. Medic een openbaring, Tahirovic een aardige tweede helft en Kudus had er eindelijk een keer zin in. Die was gemotiveerd.

Hopelijk is Rulli snel terug. Oh, en Klaassen nooit meer opstellen. Ruimtes werden veel te groot toen ie erin kwam.

Voor voor 3 miljoen is Medic, los van zijn goal, natuurlijk gewoon een topaankoop. Nu al beter dan Bassey!! Tahirovic trouwens schot in de roos… en man of the match uiteraard Kudus, wat een geweldenaar.

Kampioenen !!!!! 😉

Zonder gekheid, het was pover zeg. Brobbey die toch echt veel kansen mist en Salah - Eddine komt echt tekort. Medic positief.

Het is tegen Heracles, maar vond Ajax best goed spelen. Met wat mazzel scoor je er nog 2 of 3 meer (en kreeg je de tegengoal niet, wat een kluts).

Positieve punten is het blok beton Medic, de ballen van Branco en toch wel wat meer spelplezier. Dat was onder Schreuder helemaal verdwenen.

Minpunten was wel Salah-Eddine. Was niet heel slecht maat had veel overtredingen nodig. En Brobbey en Taylor, die er samen 3 hadden moeten maken.

Prima Ajax gezien hoor. Enige minpunt is dat er gewoon veel te veel kansen worden gemist. Alleen van Brobbey wordt je al gek van. Die kerel heeft geen enkele creativiteit om kansen af te maken. Alleen maar blind schieten. Genoten van Tahirovic, Van den Boomen en vooral Medic. Die was zo geweldig achterin en ook nog is een kanonskogel voor de gelijkmaker. Maar ja dan heb je aan de andere kant weer Salah-Eddine, Brobbey, Rensch en vooral Taylor die dramatisch was. Alle jeugdspelers komen tekort voor Ajax. Mag hopen dat er nog een spits, nieuwe backs en een nummer 10 bijkomt.

13 augustus 2023 om 00:38

Hii zorgt dat hij in de positie komt. De goals gaan zeker komen.

13 augustus 2023 om 00:51

Dat had Werner ook en die had het na 2 jaar ook niet gered. Je hebt het wel of je hebt het niet. Bij Brobbey zie je geen enkele creativiteit in hoe hij wil afmaken. Het is altijd blind en hard schieten en hopen dat die er in gaat. En heel vaak gaat die ook gewoon op de keeper schieten. Zo'n Gimenez die een prachtig stiftje tegen Benfica scoorde is het verschil tussen een topspits en geen...

Scoren op je debuut in de Arena op die manier is alleen voor de groten weggelegd. Medic wordt een topper voor Ajax. Tahirovic heeft een heerlijke controle op dat middenveld maar belangrijker, weet nog een bal voor te geven aan de voorhoede ook. Bergwijn en Kudus hadden het soms moeilijk maar hebben hard gewerkt en hebben zichzelf uiteindelijk ook beloond. Brobbey ongelukkig maar ergens heb ik nog steeds vertrouwen in hem. Taylor is gewogen en te licht bevonden voor het middenveld, laat die nog maar een tijdje gaan ballen bij Jong Ajax. Voor die paar minuten dat Forbs erin kwam spatte het talent en snelheid van hem af, heerlijk om naar te kijken.

Dat er nog wat bij moet komen in de verdediging is duidelijk .
Het zou geen overbodige luxe zijn als we gewoon een eerste spits halen , want Brobbey verprutst aardig wat kansen .
Dat deed hij vorig seizoen ook namelijk al .
Het middenveld met Berghuis op 10 voor Taylor komt het wel goed.
Mocht Kudus weg gaan moet er voorin ook nog wat bij komen.

Alle aankopen speelden minstens voldoende, en sommige zelfs goed tot heel goed. Medic was geweldig. Van den Boomen vind ik echt goed en die Forbs - al speelde hij maar tien minuutjes - ziet er ook uit als een speler aan wie we nog plezier gaan beleven. Ik had al vertrouwen in Mislintat, en al is het seizoen nog lang en moeten er echt nog spelers bij, ik concludeer al wel vast dat Mislintat beter inkoopt dan het duo Huntelaar en what's his name vorig jaar. Tel daarbij op de frisse aanpak van Steijn en zijn ploeg, en ik denk dat we hoopvol mogen zijn. Ik reken Ajax nog niet rijk hoor qua kampioenschap, er is echt nog veel te bouwen en Feyenoord en PSV liggen echt behoorlijk voor, maar ik heb het idee dat eindelijk de juiste mensen op de juiste plekken zitten.

De eerste conclusies kunnen ,na dit duel, wat mij betreft wel getrokken worden. Mocht Rulli gaan, heeft Ajax een nieuwe doelman nodig. Gorter is het niet. Na een redding in minuut 73 zag je hem lachen op een fragment bij een 1-1 score. Dat is al een vernedering aan zich. Laat staan wanneer Heracles nog schiet. Dan moet de keeper gewoon winnaarsmentaliteit hebben en boos zijn.

De backs vallen zeer tegen. Medic prima! Harde verdediger, maar tegelijkertijd lekker simpel. Maakte minder fouten dan de zelfopgeleide Hato. Van der Boomen en Tahirovic zijn goed zeg! Spelen graag vooruit, zijn beiden rond de 1 meter 90 en werken hard. Een grote boost ten opzichte van vorig jaar. Forbs viel leuk in. Deed mij denken aan Antony. Fris, snel, frivool.

Voorin heeft Ajax echter de nodige problemen. Ruim 30 schoten en 3 veldgoals (zonder de penalty). Ze zijn niet klinisch. Ik ben geen fan van Brobbey. Iedereen roemt zijn fysiek, maar hij is niet balvast en verliest bijna ieder duel. Daarnaast weet ik al dat een kans van Brobbey mis is en dat is geen goed teken voor een Ajax spits. Bergwijn daarnaast een goede speler. Maar niet ideaal voor het Ajax- systeem. Mist diepgang, komt in de bal, vertraagt het spel. Zoekt een combinatie met een balvaste spits (tadic was hier beter in dan Brobbey) om voor de keeper te komen. Wellicht Bergwijn als 9 uittesten.

Kudus! Ik las ergens dat hij bij de laagverdieners bij Ajax zit qua contract. Deze man moet je een heel groot contract aanbieden en nog 1 jaar bij ons houden. Daarna een mooie afspraak over een mooie transfer maken. Wanneer je Kudus binnen gaat houden gaat dit zo belangrijk zijn. Taylor en Klaassen voldoen niet op de 10. Kudus op 10, Bergwijn op rechts gaat Ajax zeer krachtig maken. Mislintat heeft tot zo ver de juiste aanwinsten gehaald ondanks alle kritiek. Kijken hoe Ajax zich gaat ontwikkelen deze weken.

13 augustus 2023 om 00:08

Stop gewoon 🤣 je typt alleen maar onzin, mocht rulli gaan... Ze hebben net een keeper gekocht ramj oid. Brobbey deed juist alles goed qua vasthouden van de bal en positionering alleen aan het afronden schorten het.. Bergwijn op rechts 🤣 stop gewoon

13 augustus 2023 om 00:42

AJAX Sparta onder Jol en met Suarez. Ajax kans op kans, maar het eindigde 0-0. We hadden inderdaad een nieuwe spits nodig, want suarez had gewoon niet het niveau wat Ajax nodig had.

Spertsyan ipv Taylor zou wel geil zijn geweest vandaag zeg.

Ik zou toch nog Ziyech er bij halen dan kan kudus oo de plek van taylor dan heb je voor veel meer creativiteit

12 augustus 2023 om 22:30

Kudus op 10 werkt echt niet. Die staat op zijn plek op rechts.

13 augustus 2023 om 00:44

Kudus op het midden zal resulteren op vele tegengoals en minder goals. Hij heeft gewoon geen overzicht. In vele gevallen vertraagd hij zelfs het spel doordat hij het niet ziet. Ziyech weet ik niet, want indien hij echt knie problemen heeft, dan moet je het denk ik niet doen.

Het is zoals al 20 jaar. Het constante kansen missen, het niet in staat zijn om spitsen te scouten of op te leiden. Dolberg voor 5 miljoen op te halen, die is 3 klasses beter dan Brobbey.

Zo mooi om te lezen. Supporters die spelers zo groot maken na 1 goede pot maar ook rivalen die spelers afmaken voordat we ook nog maar goed begonnen zijn. Het is zo voorspelbaar. Gewoon 3 punten en door nasr de volgende. We kunnen pas over 10 potjes ofzo kijken of spelers er echt staan of niet.

Aardige eerste wedstrijd. Verre van geweldig maar wel heel veel kansen gecreëerd. Vd Boomen wordt heel belangrijk dit seizoen, Tahirovic laat zien een groot talent te zijn en Medic ook goed, gewoon een verdediger die doet wat ie moet doen en maakt ook nog even een wereldgoal. Zo zijn de aankopen prima. Toch wederom duidelijk welke spelers gewoon te kort komen op dit moment. Taylor, Edinne en Rensch. Jammer dat het jongens zijn van De Toekomst maar ze stellen telkens teleur. Brobbey moet echt snel zijn kansen gaan afmaken, dat begint toch wel een serieus probleem te worden. Hij werkt keihard maar moet gewoon scoren vandaag. Extra spits is wel wel een must zo. Tegen Heracles kom je er mee weg om zo veel kansen te laten liggen maar dat gaat zeker niet iedere week het geval zijn. Wel een positief gevoel na deze wedstrijd maar nog steeds zijn aankopen echt nodig.

Leuke pot en heb genoten van Branco en Medic, zegt nog niets maar wat een beest is laatstgenoemde, gewoon eentje die er in klets, zo 1 hebben wij nodig.
Waar wij echt afscheid van moeten nemen zijn Salah en Rensch want zijn Ajax onwaardig, Wijndal ook weg en Taylor vindt ik ook erg matig.
Gorter zat er goed bij, bij die redding en ik zou zeggen geef hem nu de kans.
Kudus speelde lekker maar je ziet nig steeds vaak dat hij totaal geen inzicht heeft, ja aanvallend misschien maar niet verdedigend want verliest op een knullige manier de bal waarbij zij levensgevaarlijk een kans krijgen

Gezien de selectie die we op dit moment hebben ben ik hier echt heel tevreden mee. Drie punten in Amsterdam gehouden, met een nette marge van drie goals verschil gewonnen en lichtpuntjes gezien in de vorm van Medic (wát een goal trouwens!), Tahirovic en Van den Boomen. Als Mislintat de komende twee weken zijn ding doet en de beloofde aanwinsten haalt, kan het nog best eens een leuk seizoen worden.

Ik vind Medic een baas. Verder niet echt gekeken, maar iedereen roept haha, waarom hat Ajax zo'n houthakker en dan ram je em zo in de kruising.

12 augustus 2023 om 22:38

Ook sterk in de lucht. Toch wel fijn dat we eindelijk weer een kerel in de verdediging hebben staan.

Redelijke wedstrijd maar moet echt nog wel wat bij.
Rensch, Brobbey, Taylor en Salah Eddine waren niet best.

Middenveld dat in beweging is met branco en benji was top. Medic fijn om te zien dat het een degelijke back-up van Sutalo is.

Gaaei, Akor Adams, Sutalo, Bjorn Meijer.

En dan bij kudus vertrek geen Ziyech halen maar een andere creatieve 10.

Sorry, maar deze titel. Zwaar? Hoe/wat/waar heeft Ajax het zwaar gehad? Ja...zwaar met het missen van kansen, maar Heracles was helemaal nergens. Ongelukkig 0-1, maar deze eindstand was volledig volgens het wedstrijd beeld.

Van den Boomen speelde een prima eerste helft, maar viel behoorlijk wat terug in de tweede helft. Tahirovic begon onwennig maar herpakte zich goed, hij speelde een prima tweede helft. Verder vond ik Rensch ook gewoon prima spelen, echt nul keer in de problemen gekomen. Anders was het bij Salah-Edinne. Jammer, want hoewel dat een sympathiek ventje lijkt speelde hij bijzonder ongelukkig.

Hopelijk valt de blessure van Rulli mee. Waar hij precies last van heeft was me niet duidelijk. Het leek een schouderblessure, maar om daarvoor met een brancard van het veld af te gaan...? Bijzonder.

12 augustus 2023 om 22:58

Rulli had een beetje last van aanstelleritis. Die wil naar Bayern dat is wel duidelijk, vond het zwaar overdreven hoe hij van het veld ging met een brancard. Salah-Eddine heeft gewoon lekker meegevoetbald vind ik, beetje ongelukkig maar heeft snelheid, heeft techniek, is lichtvoetig en kan nog gaan verassen in de toekomst naar mijn mening. Men heeft het maar over Salah-Eddine maar Taylor heeft geen bal goed geraakt of een goede loop actie gemaakt of een goede pass afgegeven , dat vind ik veel kwalijker dan een Salah-Eddine die hier en daar een foutje maakte. Als hij nou dit nou een paar wedstrijden achter elkaar laat zien zeg ik ok, maar voor zover ik heb gezien viel het echt reuze mee.

12 augustus 2023 om 23:07

Salah-Edine had mij te vaak niet door wat er om hem heen gebeurde. Hij sjokte een keer of drie naar een bal waar zijn tegenstander hem verraste en hij uiteindelijk weer aan moest zetten om toch de bal in bezit te houden. Koppel dat aan een paar slechte aannames, het ongelukkige verwerken van die bal bij de tegengoal en de moeite die hij met z'n tegenstander had vond ik hem de minste man aan Ajax kant. Ik schrijf hem niet af, hij zou inderdaad kunnen verrassen in de toekomst. Hopelijk waren het de zenuwen, laten we het daar op houden.
Taylor viel me trouwens ook niet mee, klopt.

12 augustus 2023 om 23:09

Wat weet jij dan van zijn blessure dat ik niet weet???;-))

12 augustus 2023 om 23:14

Aanname , geef het toe maar ik kan er niet omheen dan te denken dat hij zich ongelofelijk aanstelde daar. Dat was toch geen brancard waardige botsing of een blessure die hij daar opliep. Maar het zal wel aan mij liggen..

12 augustus 2023 om 23:16

Eens dat het inderdaad meer op wat zenuwen leek, waardoor hij iets te wild bezig was en daardoor het overzicht miste soms. Als hij iets rustiger zou worden zie ik zeker nog wel een meerwaarde in Salah-Eddine. Ik zeg niet dat hij het wordt, alleen dat het te vroeg is om hem nu af te schrijven zoals velen doen.

Branco en Medic top, Brobbey moet echt eens beter gaan trainen op het afmaken van kansen.

Ik zag heel vaak de bezetting scheef trekken met Salah meer als linkshalf en dan drie verdedigers. In balbezit is hij okay, maar verdedigend erg zwak. En indien Sutalo komt denk ik dat Steijn het met een Kroatisch hart gaat proberen en Hato op links bij zwaardere oppositie.

Eerder vandaag zag ik de bekerwedstrijd van Stuttgart tegen 4e klasser TSG Balingen met Ito als linksback in de basis (4-0 winst). Het feit dat hij speelde zegt niks, maar ik hoop hem snel te verwelkomen - wellicht dringender nodig dan Sutalo, die uiteraard wel een echte toevoeging is, maar Medic en Hato hielden zich vrij makkelijk staande. En ondanks dat Brobbey scherpte miste, vielen uiteindelijk de goals dankzij anderen, dus van de drie openstaande vacatures lijkt die linksbackpositie de meest dringende.

Wat een vermakelijke wedstrijd waarbij ik ook Heracles ook een compliment geeft voor het vertoonde spel. Wat mij opviel is dat Gorter vandaag een zeer ontspannen indruk maken en precies gedaan wat je van een doelman mag verwachten. Mocht Rulli langdurig geblesseerd zijn dan mag Gorter wat mij betreft doorgaan waar hij nu mee begonnen is.

Alle aankopen lijken zich thuis te voelen in de huidige speelwijze en daaraan kan je zien dat er zeer zorgvuldig is bekeken welke spelers goed bij de beoogde speelwijze passen. Daarbij durf ik al wel te zeggen dat dit Ajax veel meer wapens heeft dan het vorig seizoen had. In de afronding kan het een stuk beter maar dat zal wel gaan komen naar mate de spelers beter in vorm komen.

Al bij al een prima start met ploeg waarin nog zat ruimte voor verbetering in zit.

Goede overwinning van een Ajax wat alleen heel veel kansen verprutst. De aankopen deden het goed tot erg goed. Alleen de backs en Taylor moeten er echt uit zijn echt te slecht. Brobbey mag van mij ook nog wel vervangen worden door een andere spits die mist zo ontzettend veel. Dus Mislintat haal nog een rechtsback en linksback en een spits en zorg dat Kudus nog een jaartje blijft.

Leuk dat Ajax één wedstrijd heeft gewonnen van een promovendus maar het is nog verre van ok, spel, restverdediging en afmaken van kansen is slecht. Het is dat de eerste 3 wedstrijden tegen degradatie kandidaten zijn anders sta je zomaar 6 punten achter de koploper. Er moet echt nog wel kwaliteit toegevoegd worden.

Ik dacht dat onnodig tijdrekken tegenwoordig geel moet zijn. Wist Manschot dat ook??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren