Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barça heeft na twee duels genoeg gezien van Dest en denkt aan rigoureuze actie

Laatste update:

FC Barcelona overweegt om het contract van Sergiño Dest te verscheuren. Dat meldt Javi Miguel van het Spaanse AS zondag. De Amerikaanse vleugelverdediger staat sinds 2020 onder contract bij Barça, maar wist nooit een vaste basisplaats te veroveren. Deze zomer mocht hij meedraaien in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De verdediger wist trainer Xavi echter niet dusdanig te overtuigen dat hij mag hopen op een langer verblijf bij de landskampioen van Spanje.

Barcelona is momenteel in de Verenigde Staten op tournee ter voorbereiding op het aankomende seizoen. Dest mocht mee met de selectie en kreeg de kans om te bewijzen dat hij goed genoeg is voor Barcelona. Twee tegenvallende optredens in oefenduels tegen Arsenal en Real Madrid verder lijkt het duidelijk dat de 25-voudig international van Amerika wederom te licht is bevonden. Barcelona wil daarom graag van de 22-jarige Dest af.

Tot nog toe heeft geen enkele club zich gemeld met interesse voor de rechtsback. Daarom overweegt Barcelona nu om zijn nog twee jaar durende contract te ontbinden, naar alle waarschijnlijkheid met het oog op het besparen van salaris. Ondertussen is Barça op zoek naar een nieuwe rechtsachter. Iván Fresneda wordt veelvuldig genoemd als kandidaat voor die positie, maar voor hem zal Barcelona wel een aanzienlijke transfersom op moeten hoesten. In de huidige selectie van de Blaugrana zijn Sergi Roberto, Ronald Araújo en Jules Koundé opties voor rechtsback-positie.

Barcelona betaalde in 2020 zo'n 21 miljoen euro aan Ajax om Dest over te nemen. Met behulp van variabelen kon dat bedrag met 5 miljoen oplopen. De verdediger was op dat moment bezig aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Afgelopen voetbaljaargang werd Dest verhuurd aan AC Milan, in de hoop dat hij daar zijn carrière nieuw leven in kon blazen. Bij de Rossoneri kwam hij echter nog minder aan de bak. In totaal speelde Dest slechts veertien keer voor de Milan, waarvan zes keer als basisspeler. Sinds januari kwam de rechtsback zelfs helemaal niet meer in actie voor de club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Dest, depay, ldj,,,, allemaal door Koeman gehaald, allemaal waardeloos

30 juli 2023 om 13:28

Luuk deed het geweldig. Memphis vervulde ook goed de rol in.

Dest is wel drama.

30 juli 2023 om 13:30

Luuk deed het helemaal niet geweldig lol, en Depay al helemaal niet. Want weet je waarom? Als ze echt zo geweldig presteerde, wilde Barca hun wel houden, maar nee

30 juli 2023 om 13:34

Ze zijn allemaal door Koeman gehaald anders was het nooit gebeurd.

30 juli 2023 om 13:37

Natuurlijk wil je Luuk niet houden als je betere vervangers kan halen.

Maar met al z'n goals heeft Luuk zeker wel zijn waarde bij Barca bewezen. Zeker als je het vergelijkt met de verwachtingen die er van tevoren waren. Die heeft hij namelijk ruimschoots overtroffen.

Natuurlijk, Luuk is geen Lewandowski, maar voor een speler van zijn niveau heeft Luuk het gewoon geweldig gedaan.

30 juli 2023 om 13:45

Maurootje jij bent niet helemaal op de hoogte van de situatie toen destijds.

Koeman had amper bestedingsbudget. Dan kan je geen topspelers halen. Voor het geld heeft Memphis gewoon aardig wat assists en goals gemaakt.
Luuk heeft ook veel punten gewonnen voor Barca met gelijksmakers en winnende goals.

Had Koeman meer geld tot z'n beschikking, was hij voor andere spelers gegaan.

Toen Xavi werd aangesteld kon er opeens wel geld uitgegeven worden. Die overigens ook niet echt toptransfers heeft gemaakt.
Ferran, Alonso, Bellerin..ferran doet het wel steeds beter overigens.

30 juli 2023 om 13:46

Luuk heeft het leuk gedaan maar als hij echt, en ik citeer, zo geweldig deed, houd elke club hem, zo simpel is het, maar nee, hij deed het niet geweldig, hij deed het leuk, en leuk is niet goed genoeg in de top van Spanje op zijn leeftijd

30 juli 2023 om 13:52

Ja, nu ga je de discussie terugbrengen naar de betekenis van en het woord "geweldig" omdat je anders geen poot meer hebt om op te staan

Luuk heeft in minimaal 5 wedstrijden Barca behoedt van puntenverlies met z'n goals en assists. Hij werd gehaald als pinch hitter die je in de laatste fase inbrengt om de goal te forceren. Dan heeft hij het toch voortreffelijk gedaan?

Nogmaals, van die 3 was alleen Dest waardeloos.

Andere twee brachten waar ze voor gehaald waren.
Niemand dacht dat Memphis Messi zou kunnen vervangen of Suarez. Maar hij was goedkoop. Uiteindelijk genoeg goals en assists gemaakt. Droeg er aan bij dat Barca in de race was voor La Liga dat seizoen tot de laatste weken.

30 juli 2023 om 14:05

Dank barca nog steeds voor deze aankoop. Geweldig was dat voor Ajax! Doe konden hun ogen niet geloven en elk Ajax support ook!

30 juli 2023 om 14:16

Haha maurootje, beetje flauw dit zeg.

Wat is je punt nu precies? Luuk is geen Messi?

Natuurlijk is Luuk geen wereldtopper. Maar Luuk werd naar Barca gehaald als pinch hitter. En die rol heeft die wél geweldig ingevuld, zeker aangezien die alle verwachtingen ruimschoots heeft overtroffen.

Als ik er bij de amateurs 3 inschiet in 1 wedstrijd heb ik het toch ook geweldig gedaan, terwijl dat niet betekent dat Man City mij wil hebben?

30 juli 2023 om 15:58

@diegele; ik was er blij mee, maar menig Ajax supporter niet. Velen hier op VZ zagen hem als de betere tussen Nous en Dest. Het vertrek van Dest zou echt ontzettend jammer en zonde zijn voor Ajax. Nooit begrepen wat men in hem zag. Was gewoon een blinde.

30 juli 2023 om 22:31

Geweldig is overdreven, maar hij werd niet voor niets een cultfiguur. Hij heeft het absoluut verdienstelijk gedaan.

30 juli 2023 om 22:34

God, dat eeuwige gejank over "toen Xavi kwam was er wel ineens geld". Houd toch op, man.

Bij Koeman was er inderdaad weinig geld. Maar hij besloot wel dat Dest die 20 miljoen waard was, terwijl hij geeneens basisspeler was bij Ajax. Laat staan een beslissende.

En bij Xavi was het geval dat, tegen die tijd, bepaalde leningen werden afgesloten, waardoor er geld beschikbaar was. Dat zijn zaken waar tijd overheen gaat. Als Koeman naar behoren presteerde en zich niet als een verongelijkt klein kind gedroeg in de pers, dan had hij dat geld ook gehad. Gelukkig voor de club is dat niet gebeurd.

30 juli 2023 om 22:48

@almogaver

Je mag het gezeik noemen tot je een ons weegt maar het maakt het niet minder waar. En Dest voor 20 miljoen was proberen waard. Doorverkoopwaarde wordt ook ingecalculeerd. Dat hij het zo slecht zou doen had niemand verwacht.

Barca had hard een LB nodig.en die markt was gewoon dun. Barca mag van geluk spreken dat Balde is doorgebroken.

31 juli 2023 om 12:03

Da's een beetje het ding, gozer, wat ik zeg is wel waar. De insinuatie dat er geen geld was voor Koeman omdat ie niet Xavi is, is feitelijk onjuist. Punt.

Dest werd gehaald als RB. Dat ie ook op LB speelde, staat daar los van. Op dat moment hadden we nog een redelijk renderende Jordi Alba op LB en Koeman dacht dat Dest beter zou zijn dan Sergi Roberto. Wat is natuurlijk niet is. Dest was geeneens onbetwiste basisspeler bij Ajax.

31 juli 2023 om 15:27



MIjn excuus. De RB markt was dun(nog steeds). Nu lopen we met Araujo te klooien op rechts of een Bellerin(nu weer weg gelukkig) of Alonso.

Almogaver...alsjeblieft....na het vertrek van Koeman zijn er allemaal "palancas" geactiveerd zoals deel van Barca studio verkocht enzo. Spotify deal, grote banklening. Xavi had meer geld tot z'n beschikking dan Koeman.

Ik durf zelfs te stellen dat er meer geld beschikbaar was toen Koeman nog aan het roer zat dan hem werd verteld. Koeman mocht geen geld uitgeven van Laporta. Dat wilde hij bewaren voor de nieuwe coach die hij zocht. Hij wilde Koeman zo snel mogelijk eruit knikkeren en heeft zelfs smaad gepleegd.

Snap niet hoe je kan geloven dat Xavi veel meer geld mocht uitgeven dan Koeman.

30 juli 2023 om 13:29

Depay en de jong hebben gezien de financiële toestanden toch wel hun waarde gegeven? De jong kwam notabele gratis omdat Barca helemaal geen spits meer had. Vond dat nou niet direct een transfer. Net als weghorst bij united die alleen maar kwam door een spendeerstop

30 juli 2023 om 14:12

Je hebt helemaal gelijk westend. Depay en de Jong hun waarde gegeven kijkend naar hun prijskaartje en wat er uitgegeven kon worden. De Jong fungeerde als pinchitter in genoeg wedstrijden. Memphis die bijdrage aan had Barca in de race zat tot bijna einde seizoen wanneer ze hun belangrijkste speler Messi verloren. En Memphis speelde ook in een team dat weer in heropbouw zat. Een paar nieuwe jonge spelers in het team.

Van de 3 transfers was alleen Dest waardeloos gebleken.

30 juli 2023 om 13:32

Dest was al vooraf gehaald. Dus niet door Koeman. Die man had niks te besteden en had onder andere Depay transfervrij aangetrokken. En uiteindelijk heb je hem nog ook kunnen verkopen.

Het lijkt me voor Dest, om even terug te keren in eredivisie en 2 jaar knallen.

30 juli 2023 om 13:39

Dest is door Koeman aangetrokken maat.

30 juli 2023 om 13:49

Luuk de Jong was de publiekslieveling en hebben oprecht nog wat aan hem gehad maar wel pas toen Koeman weg was. Memphis is niet de beste spits die we ooit gehad hebben maar ook niet de slechtste.

30 juli 2023 om 14:11

Luuk de jong heeft het daar meer dan prima gedaan als invaller?

30 juli 2023 om 15:33

Luuk de Jong was uitstekend in zijn rol haha. Heeft een stuk of 10 punten in de allerlaatste minuten van de wedstrijden gered dat seizoen.

30 juli 2023 om 16:10

Ja koeman moest het ook met n flinke zak geld minder doen destijds. Met het huidige team had hij ook echt wel potten weten te breken hoor.

Een gratis rechtsback van 22 die toch heeft laten zien kwaliteiten te hebben is toch geen overbodige luxe. Zoveel goeie backs lopen er ook niet rond en er zijn zat subtoppers of eredivisionisten die er wel een kunnen gebruiken

30 juli 2023 om 13:31

Goeie backs zijn schaars, maar waarom opper je dan Dest? Dest is pure middelmaat en overal buiten de eredivisie mislukt

30 juli 2023 om 13:35

Als je van de eredivisie naar barca gaat en je mislukt bij barca, dan ben je natuurlijk al snel “overal buiten de eredivisie mislukt”. Bij de VS deed hij het anders ook best aardig

30 juli 2023 om 22:35

Je zou verwachten dat ie voor vijf miljoen verkocht zou kunnen worden aan een willekeurige club in Engeland of Duitsland. Contract verscheuren zou wel next level zijn.

Ik heb al nooit begrepen waarom ie bij Ajax zo werd bejubeld. Deze man kan sowieso niet verdedigen en was aanvallend ook matig. Die gooide er gewoon scharen uit TIJDENS het lopen. En nooit een fatsoenlijke voorzet. We waren allemaal heel erg teleurgesteld dat ie voor Amerika koos, maar daar moeten we niet rouwig meer om zijn. Ajax heeft hem belachelijk goed verkocht voor 21 miljoen en je kunt vraagtekens zetten bij Koeman qua herkennen van talent. Sowieso bij zijn selectiebeleid overigens.

30 juli 2023 om 13:33

@madoka
Ik was echt blij dat hij werd verkocht inplaats van Mazraoui, Overmars had dat toen echt heel slim gedaan. Bij Ajax was die ook overhyped.

30 juli 2023 om 14:25

Werd bij Ajax ook helemaal niet zo bejubeld. Vrijwel alle supporters vonden Mazroui beter dan Dest en veel waren blij dat hij voor zoveel werd verkocht en Mazroui bleef

Als Ajax hem transfervrij kan terughalen zou dat nog best een optie zijn mits je er geen dik contract tegenaan gooit. Kan zowel links als rechtsachter en is aan de bal beter dan dat er nu loopt en verdedigend doen de huidige backs ook niks om de buitenspelers van de tegenstanders het moeilijk te maken.

30 juli 2023 om 14:14

Dest is verdedigend nog veel matiger dan de huidige backs en aanvallend heeft hij 0 spelinzicht. Zou hem dus niet terughalen.

30 juli 2023 om 14:26

Dat is natuurlijk ook weer niet waar. Dest was in zijn tijd bij Ajax nog wel een portie beter dan Rensch en Sanchez.

30 juli 2023 om 14:47

Dat komt alleen maar omdat hij in en veel beter elftal speelde. Maar zelfs toen viel het op hoe matig hij verdedigend was. Rensch was in zijn debuutjaar beter vond ik. Die was verdedigend toen beter en opbouwend zeker, had ook een beter aanvallend rendement. Onbegrijpelijke aankoop van Koeman toen maar was ik toen zeker blij mee.

Gunde het hem wel maar het is gewoon niet zijn niveau. Werd gisteren echt compleet overrompeld door Vini.

30 juli 2023 om 14:21

Ik had gisteren nog even de laatste +- vijftien minuten ingeschakeld bij de vriendschappelijke Clásico, en zag Vinicius een aantal keer een back helemaal gek maken. Echt niet normaal hoe erg dat er aan toeging, die arme back werd volledig dolgedraaid. In eerste instantie dacht ik dat het wellicht iemand van Barcelona B was, maar iets later hoorde ik de commentator pas zeggen dat het Dest was, ik kon het eigenlijk niet eens geloven dat hij überhaupt mee is op deze tour naar de VS. Bij Milan zat hij ook al niet eens meer bij de selectie op een gegeven moment.

Krijgen we toch gelijk over Dest. Vrijwel iedereen zag dat dit geen bijzondere voetballer is..

30 juli 2023 om 14:20

En dan te bedenken dat hij de sterspeler binnen z'n nationale team is.

Dest zou naar de MLS moeten vertrekken, dat is zijn niveau, hij zal daar met open armen worden ontvangen. In Europa heeft hij niks te zoeken, noch in de top, noch in de subtop.

Een veel te grote gok voor Ajax of PSV om er een transfersom voor neer te leggen en ‘m te halen. Maar als hij gratis mag vertrekken en hij wil een stap terug doen voor zijn carriere met daarbij een relatief klein salaris dan zou ik het toch proberen. Nederlandse jongen die toch heeft laten zien potentie te hebben en nog altijd pas 22 is. Met Teze en Sanchez ga je de oorlog sowieso niet winnen en Rensch heeft wel potentie maar moet wel nog laten zien dat hij een heel seizoen stabiel kan presteren.

Gratis kan Ajax hem wel halen. Kan zowel rechts- als linksback spelen. Is in alles beter van wat daar nu speelt. Sven? Wake up!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren