Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Basisspeler België maakt direct na EK-uitschakeling transfer naar Saudi-Arabië

Laatste update:

Arthur Theate, basisspeler in drie van de vier EK-wedstrijden van België, verkast zo goed als zeker naar Saudi Arabië. De 24-jarige verdediger, nu nog van Stade Rennes, komt vanaf komend seizoen uit voor Ittihad Club, dat achttien miljoen voor hem betaalt.

Dat is, althans, de lezing van Fabrizio Romano. De Italiaanse transfergoeroe meldt dat er een akkoord is zowel tussen beide clubs, als tussen de speler en zijn nieuwe werkgever. Bovendien zou Theate zijn medische keuring reeds hebben voltooid.

De Belg wordt daarmee de eerste aanwinst van Stefano Pioli, die een dezer dagen gepresenteerd wordt als nieuwe trainer van Ittihad. De Italiaan was voor het laatst actief bij AC Milan, maar daar moest hij ondanks een doorlopend contract vertrekken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Nu gaat Pioli dus samenwerken met Theate, die in Saudi-Arabië een contract tekent tot de zomer van 2027. Zijn verbintenis bevat daarnaast een optie voor een extra seizoen.

De timing van Theate's transfer is noemenswaardig. De centrumverdediger kwam namelijk maandag nog negentig minuten in actie op het EK, waar hij met België werd uitgeschakeld door Frankrijk (1-0) in de achtste finale.

Theate was een vaste kracht voor de Rode Duivels in Duitsland. Waar hij in de eerste groepswedstrijd nog op de bank begon en bleef, verscheen de linkspoot in de drie duels daarna steeds aan de aftrap.

Bij Ittihad, de nummer vijf van het afgelopen Saudi Pro League-seizoen, wordt Theate ploeggenoot van onder meer Karim Benzema, N'Golo Kanté en Fabinho.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Geen enkele sportieve ambities, maar ja, wel flink binnenlopen. Trieste ontwikkeling als jongere spelers hier ook al voor gaan kiezen.

3 juli 2024 om 22:38
0

Het is hun goed recht, maar het zou wel jammer zijn als de pareltjes uit de voetballerij gewoon vertrekken en we ze nooit meer weer zien. Want ik ga het persoonlijk nog niet kijken als ik er voor betaald wordt (ook ik heb een prijs hoor, maar nog niet voor 20 euro per wedstrijd). Aan de andere kant scheidt het wel het kaf van het koren. Wij blijven in Europa over met de liefhebbers. De voetballers die het enkel doen voor het geld vertrekken zodoende uit onze europese competities.

3 juli 2024 om 23:57
0

Was het maar zo EredivisieAjax... Clubs in Europa gaan juist allemaal vage constructies aan om mee te kunnen met die bedragen. Krijg je dus nog steeds over het paard getilde spelers mee.

A fijn, deze Theathe speelt daar even 3 jaar voor een schofterig salaris. België zit niet breed in de verdedigers, dus interlands zal hij ook nog wel meepakken. Is hij straks 27 en kan hij met een dikke portemonnee lekker nog 8 jaar de liefhebber uithangen waar hij wilt. Vind het ook een treurige ontwikkeling, maar ik snap deze speler wel. Het is ook niet zo dat hij bij clubs als Real en Bayern op de radar staat.

3 juli 2024 om 22:49
0

Normaliter mee eens, echter komt de jongen in alles te kort voor de top, en als je je dat al vroeg beseft, kan je bij jezelf te raden gaan; ben ik tevreden met carrière waarbij niveautje Monaco etc mijn top is of ga ik dan maar komende 10 jaar àlles binnenharken financieel, wat er te harken valt? Ik zou ook voor sportieve plaatje gaan, aantal miljoen per jaar verdienen en op een goed niveau spelen bij een leuke club, geeft toch meer voldoening lijkt mij, maar hij kiest het laatste, prima, missen we niets aan

3 juli 2024 om 22:53
0

De competitie in arabië is niet meer wat het vroeger was. Het niveau is aardig hoog. Het is alleen jammer dat wij spelers uit het oog verliezen omdat het niet wordt uitgezonden bij ons.

3 juli 2024 om 23:02
0

Al werd het uitgezonden, dan nog zouden denk ik niet veel kijken. Ik niet in ieder geval.

Een topcompetitie zal het ook nog eens nooit worden. Ik begrijp niets van deze bijzondere ontwikkeling

3 juli 2024 om 23:05
0

Mwa. Het zijn vooral een aantal clubs die door de staat gesponsord worden die de grote namen binnen halen. Veel van die namen zijn alsnog aardig op leeftijd en wat er uit ''eigen kweek'' rondloopt is van zeer bedenkelijk niveau. Dat geldt ook voor alle andere clubs in de competitie die niet de grote jongens kopen uit Europa. De clubs hebben amper een functionerende jeugdopleiding. Het is puur bijeen gekochte zooi en spelers die daar vooral voor het geld zitten, niet omdat ze nou zo graag daar spelen. Voeg daar het gebrek aan overkoepelende competities van hoog niveau (een CL) aan toe en het blijft een vrij onsamenhangende bedoeling. Het blijft in alles een PR-league.

4 juli 2024 om 00:01
0

Niet meer wat het vroeger was maakt het nog geen sterke competitie. Er spelen wat gevestigde namen ja en er is daadwerkelijk competitie onderling door die selecties. Desondanks is het algehele niveau echt niet veel hoger dan de Eredivisie hoor. Ik denk zelfs dat onze top 3 gewoon van iedereen wint in SA.

4 juli 2024 om 00:11
0

Ik weet niet of je het zelf wel hebt gekeken, of alleen wat highlights, maar ik heb met enige regelmaat het afgelopen jaar hele wedstrijden gekeken uit de competitie. Het zit namelijk binnen het abonnement dat ik in Duitsland heb en na lange dagen klussen wil je soms rustig onderuitgezakt voetbal kijken. Ik deel dan ook niet je mening dat het niveau 'aardig hoog' is, of we hebben een ander beeld bij een 'aardig hoog' niveau. Ik zou het in de essentie lager schatten dan de Championship in Engeland en als je vergeet dat het grote namen zijn is het vergelijkbaar met de KKD in Nederland (waar de KKD meer intensiteit heeft).

Dat de grote namen er zijn is duidelijk, er zitten spelers van kwaliteit bij elk team, alleen de intensiteit en beleving van de competitie is waardeloos. Er is een rare balans tussen tactisch slechte verdedigers die als een kip zonder kop proberen iemand aan te pakken en zich als gewillig slachtoffer neerzetten voor de sterspelers, en de andere jongens die verlamd van de spanning nergens druk op durven te zetten. Heel veel van het voetbal komt echt over als wandelvoetbal wat je wel eens met oudprofs ziet, wat er dan leuk uit ziet vanwege de kwaliteit en het talent van een paar spelers, maar ik vraag me dan persoonlijk toch altijd af zou het niet prettig zijn als iemand nog een keer verdedigd of druk zet.

Je merkt ook aan het gros van de spelers die daar nu spelen (met uitzondering van Ngolo Kante die echt fantastisch speelt en een Casteels die naar behoren keepte) ze eigenlijk stuk voor stuk zich moeilijk kunnen aanpassen aan het tempo op het EK (terwijl het tempo niet eens extreem hoog ligt). Of het nu onze eigen Wijnaldum is (die voor zijn overstap ook al onder niveau was maar) die onzichtbaar over het veld loopt en zichzelf compleet wegcijfert in de invalbeurten. Een Carrasco bij Belgie die eigenlijk geen lantaarnpaal meer voorbij komt en zijn intensiteit in het verdedigen lijkt te zijn kwijtgeraakt. Een Mitrovic die geen potten meer weet te breken, maar ook een Milinkovic-Savic die geen schim meer is van zichzelf en niet eens meer verzekerd van een basisplaats. Brozovic bij Kroatie die constant werd overlopen en een bijzonder ongelukkig toernooi heeft gespeeld. Cristiano Ronaldo die tot dusver een bijzonder ongelukkig toernooi speelt (maar dit kan ook simpelweg met de leeftijd en druk te maken hebben). Al met al, ik kan het hele lijstje opnoemen maar ze doen het niet zo heel best.

Ik vind in de hele situatie het voornamelijk wat raar dat er ogenschijnlijk (vanuit recente herinneringen) er toch wel meerdere Belgen zijn die toch snel voor het grote geld kiezen, terwijl het nou niet echt als een 'grijpland' overkomt. Zelfs een Kevin de Bruyne die laatst al flirtte met de gedachte, waar (mogelijk dat ik het mis) maar er vanuit becommentariend landschap in Belgie ook relatief weinig kritiek op lijkt te zijn wanneer spelers zo'n overstap maken.

4 juli 2024 om 07:39
0

Denk dat spelers die het van hun fysiek moeten hebben niet zo snel in niveau dalen als ze naar SA gaan, traint immers in de hitte en moet toch scherp blijven. Kante lijkt herboren terwijl Golden Ball winnaar Benzema volledig door het ijs zakt

Eerst Casteels, nu Theate. Toch twee basisspelers die niet eens gaan afbouwen in Saudi-Arabië maar gewoon cashen.

is een redelijke back, heeft tijdens het ek niet veel laten zien... maar dat hele belgie was niet heel bijzonder.
vanuit Rennes snap ik dit niet helemaal, aangezien hij voor 20mil was gehaald en nu dus voor 18mil weggaat? zijn contract was ook nog eens verlengd vorig jaar, tot 2027.. het is dus niet dat hij nog een kortlopend contract had.

zal vast wel meer achter zitten, misschien dat iemand anders het weet.

3 juli 2024 om 22:42
0

Ik ben doorgaans niet heel gevoelig voor complottheorieã«n, maar ik ben het wel met je eens. Ik heb dit al een paar keer eerder gezien. Qua marktwerking slaat het nergens op. Die jongen vertrekt tegen een lager bedrag, terwijl hij 24 is en net een aardig EK (persoonlijk) achter de rug heeft. Hij was niet buitengewoon goed maar vond hem toch best aardig. Je krijgt bijna het idee dat er wat mensen gemoeid zijn die wat centjes krijgen op een of andere buitenlandse rekening haha.

3 juli 2024 om 22:45
0

Is niet eens een back. Is van nature centrale verdediger, dus op basis het EK zou ik geen conclusies trekken.

Had ik nu echt niet verwacht. Heeft zich in een paar jaar van Oostende razend snel opgewerkt tot dit niveau om het dan op te geven... Had eerder een stap omhoog richting een Roma of West Ham verwacht.

Nou voor het spodtieve gedeelte bij België houdt het zo op. Dit Sa is toch 1 grote klucht aan het worden en ze trekken er niets eens meer kijkers door

Een doorsnee speler, die niet goed genoeg is voor de nationale ploeg. Dit tornooi viel het nog mee, geen rechtstreekse fouten waar een goal van komt, maar daar is dan alles wel met gezegd.
In zijn geval begrijp ik de keuze dus wel. Rennes is allesbehalve een topploeg en qua loon zal hij nu waarschijnlijk x4 gaan. Contract voor enkele jaren en hij is echt binnen. Daarna kan hij nog zien.

Geef de beste man voor het geld geen ongelijk, maar wat moet je daar zoeken behalve het geld vraag ik mij dan af? als voetballer (en zeker als international van belgie) zal hij hier ook geen slechte boterham verdienen, je raakt wat meer uit beeld bij de bondscoach, want op heel hoog nieau speel je niet meer, en ook de europese competities CL UEFA cup zal je niet meer meemaken
je kan dan alleen maar zeggen aan het eind dat je flink geld hebt binnengehaald

Tsja, logisch toch? Heb hem dit Ek ook weer zien voetballen, maar echt voetballen kan de beste man niet hé.
Moet hij noodgedwongen ook nog linksback, terwijl hij volgens mij LCB is.... Dat helpt allemaal niet.

Na dit Ek vind ik het nog apart dat er 10+ miljoen voor hem geboden is... Zeer povere verdediger die echt niet kan voetballen.

In 2 jaar tijd financieel binnen lopen en dan weer terug, dan nog maar 26 en in de bloei van zijn leven. Niet gek gedaan dan

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren