Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Basisspeler van Oranje tegen Roemenië mist mogelijk Turkije door knieklachten

Laatste update:

Het is vooralsnog onduidelijk of Ronald Koeman zaterdag kan beschikken over Steven Bergwijn, zo vertelt de bondscoach in gesprek met de NOS. De vleugelspits heeft knieklachten overgehouden aan het duel met Roemenië (0-3 winst) en het is nog maar de vraag of hij tegen Turkije in actie kan komen.

De 26-jarige aanvaller is niet ongeschonden uit het duel met Roemenië gekomen. "Zaterdagochtend nemen we een beslissing”, vertelt Koeman vrijdag.

Bergwijn trainde vandaag aan het begin van de training apart met kracht- en conditietrainer René Wormhoudt. Naar verluidt had de aanvaller van Ajax last van zijn knie.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Daarna sloot hij bij de groep aan. "Morgenochtend hebben we nog een activatietraining", besluit Koeman. "We wachten de reactie af. Ik ga ervan uit dat hij fit is."

Eerder op de vrijdag werd al bekend dat Koeman zeker niet zal kunnen beschikken over de zieke Ian Maatsen. De verdediger reisde ook niet mee naar Berlijn, waar de kwartfinale tegen Turkije gespeeld wordt.

Op de persconferentie daags voor de ontmoeting met de Turken laat Koeman overigens weten dat Jerdy Schouten en Nathan Aké volledig fit zijn. Het duo kampte met lichte klachten en werd tegen de Roemenen vroegtijdig naar de kant gehaald.

Verder wordt duidelijk dat de oefenmeester geen of weinig wijzigingen gaat doorvoeren ten opzichte van de wedstrijd in de achtste finale. "We gaan uit van onze eigen kracht."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Oh no! Anyway. Gewoon Malen laten starten. Veel gevaarlijker, meer rendement. En als de tegenstander moe begint te raken laat je ze nog even achter Frimpong aanrennen.

5 juli 2024 om 20:22

Malen is helaas wel een tactisch onbenul die zijn man doorgaans vaak kwijt is, zag je ook tegen Oostenrijk. Tegen die Turkse storm zie ik liever een naar binnen spelende Bergwijn.

5 juli 2024 om 21:46

Nee hoor laat Bergwijn de rest vh EK maar herstellen. Kan hij misschien nog iets voor Ajax betekenen. Daar missen we op het EK helemaal niks aan

5 juli 2024 om 22:14

Ik heb bij Malen altijd het gevoel dat je hem gewoon als enige voorin moet laten staan, wat er ook gebeurd. Voegt verdedigend niet veel toe maar zijn snelheid en ook wel redelijke vermogen om een actie te maken is wel echt een geweldig wapen in de counter.

6 juli 2024 om 00:32

De hele reden dat Bergwijn al zo'n 5 jaar stilstaat in zijn ontwikkeling, is een gebrek aan spelintelligentie. Niet alleen tactisch, maar ook met betrekking tot het optimaliseren van zijn eigen kwaliteiten. Malen is een veel slimmere speler dan Bergwijn. Technisch en fysiek gezien heeft Bergwijn eigenlijk alles om te slagen, maar die boot heeft hij (naar mijn mening) gemist.

6 juli 2024 om 08:34

Totaal verkeerde conclusie die niet op feiten is gebaseerd. Zeker op de vleugel is Bergwijn stukken verder dan Malen, die meer als spits denkt

5 juli 2024 om 20:40

Gelukkig wordt Ferdi niet moe

5 juli 2024 om 20:45

Hij heeft nog nooit tegen onze Denzel gespeeld

6 juli 2024 om 04:32

Ik zie wel liever Frimpong/Bergwijn beginnen, die verdedigen namelikk mee.

Tegen Oostenrijk werd Geertruida vooral overalopen omdat hij constant 2 man moest dekken (waaronder de linksback van Oostenrijk).

Malen er gewoon inbrengen in de 60e minuut.

Jammer want speelde best een prima eerste helft.
Gelukkig voor Koeman is Malen alleen de veel betere optie dus een echt groot probleem is het niet.

5 juli 2024 om 22:15

Toch opvallend dat Bergwijn het vaak goed doet in Oranje. Ik vond hem ook prima spelen.

Had niet gedacht dit te zeggen voor dit EK maar opzich wel jammer. Concept Bergwijn een helft in de kleine ruimte en later Malen er in voor extra snelheid als de back al een helft of uur gespeeld heeft was prima vorige keer. Echter ook geen ramp natuurlijk

5 juli 2024 om 21:14

"Basisspeler tegen Roemenië". Je kunt zeggen wat je wil maar het klopt wel! Of is dit later pas toegevoegd? Dat zou wel typisch zijn hahah.

Kans ook aanwezig dat hij met Frimpong start om Kadioglu op te vangen en dan later Malen brengt

En Memphis mag weer voor spek en bonen meedoen. Ongelofelijk

Basisspeler? Hij heeft een keertje in de basis gestaan komop man. Ik dacht na het lezen van de titel dat Gakpo of v Dijk geblesseerd zou zijn.

5 juli 2024 om 21:23

Nee, dan zou er staan: absolute sterkhouder of uitblinker o.i.d. nu kon je weten dat het om Bergwijn ging. Leer mij VZ kennen.

5 juli 2024 om 21:37

Bergwijn was een basisspeler dus technisch gezien heeft VZ gelijkspel, nou en. Niet zo zeuren en geniet van je vrijdag met een biertje en de wedstrijd Portugal-Frankrijk

6 juli 2024 om 04:19

Daar viel weinig van te genieten

Deze titels van VZ ..... krijgen jullie niet genoeg clicks jongens?

Maar ik ga er vanuit dat het experiment bergwijn sowieso wel voorbij was. Hij deed het best aardig. Maar er zijn betere opties

6 juli 2024 om 00:34

Tja, journalistiek is op sterven na dood. Nog even en ze hoeven de grammatica niet eens meer correct uit te voeren. Dan kan letterlijk ieder willekeurig persoon het beroep uitoefenen zonder dat iemand er iets van merkt. Eigenlijk is het bedroevend...

Dat is dan goed nieuws voor ons. Frimpong of Malen in de basis. Zal dan wel Malen worden, want Frimpong zit niet in het kamp van de liefelingkjes van Koeman.

Zet Frimpong gewoon 1e helft rechts voor. Die kan mooi met Kardioglu mee lopen en zelf voor diepgang zorgen. Malen 2e helft brengen om echt gevaar te stichten als de achterhoede wat vermoeider is. Daar ligt zijn kracht. Malen hoef je in principe nooit in de basis te zetten, aangezien zijn kracht daar niet ligt. Malen is iemand die de wedstrijd in het slot gooit, een echte afmaker.

Frimpong deed het toch prima op die positie? En Depay presteert ondermaats in de spits. Dus wat doet Koeman? Frimpong er uit, Depay vast in de spits! Dat is nog eens logica! En Bergwijn heeft een zesje gespeeld tegen Roemeniã«. En voor het eerst in de basis. Hij is ondanks amper presteren het afgelopen seizoen, lid van het vriendenclubje van Koeman. Dus zeker van speelminuten. Maar hij is in de verste verte geen basisspeler.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren