Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Berghuis ziet Ajax belangrijke kwaliteit missen: ‘Vandaag alleen Akpom...’

Laatste update:

Steven Berghuis maakt zich zorgen over de kopkracht van Ajax, zo heeft hij gezegd voor de camera van ESPN. Ajax scoorde zaterdagavond tegen Vitesse weliswaar uit een hoekschop, maar toch ziet Berghuis te weinig kopkracht in de selectie van zijn club.

“We zijn door het vertrek van Edson Álvarez, Lisandro Martínez en Sébastien Haller flink wat kopkracht kwijtgeraakt. We hebben vandaag eigenlijk alleen Chuba Akpom die goed is met zijn hoofd”, stelt de rechtsbuiten annex middenvelder in het interview na afloop.

Akpom scoorde in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam (2-0 winst) ook al met zijn hoofd uit een hoekschop en was zaterdagavond op precies dezelfde manier trefzeker. Ook bij de derde Amsterdamse treffer had Akpom een aandeel. Hij raakte de bal weliswaar niet aan, maar door zijn aanwezigheid liep Dominik Oroz de bal in eigen doel.

Berghuis zei verder tevreden te zijn over de uitslag. Ajax versloeg hekkensluiter Vitesse met 5-0 en klom zo op naar de achtste plaats in de Eredivisie. "Uitslag is goed en we hebben paar mooie goals gemaakt, dus een prima avond.”

“Naar dit soort uitslagen moeten we toe. Dus al met al ging het best oké. Ik zie steeds meer structuur in het spel komen. Met name aan de bal, Ik denk dat je dat ook wel kan terugzien. In balverlies kunnen we nog veel verbeteren. We moeten elkaar blijven coachen, we hebben een heel jong elftal.”

Berghuis was zelf belangrijk voor zijn ploeg door twee assists af te leveren. Ook gaf hij de bal in het strafschopgebied waar het eigen doelpunt uit voortkwam, toch zegt hij niet echt bezig te zijn met cijfers. “Ik ben niet meer zo met data bezig. Tegenwoordig is het zo dat als je scoort, je meteen een goede wedstrijd hebt gespeeld.”

Berghuis moest zich na 74 minuten spelen laten vervangen voor Mika Godts. De 31-jarige linkspoot kreeg een schop tegen zijn enkel en ging geblesseerd het veld af. Berghuis zelf maakt zich weinig zorgen over zijn inzetbaarheid tegen Olympique Marseille aankomende donderdag. “Ik kreeg een tik tegen mijn enkel, dat vind ik altijd een stuk minder zorgelijk dan wanneer je hem verzwikt of iets dergelijks.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie op het moment ook hele grote tekortkomingen bij Berghuis. Was het tegen Vitesse nog redelijk, in de grotere wedstrijden leek hij heel ongemotiveerd en ongeïnteresseerd. Je mag best wat op de ploeg aan te merken hebben maar dan graag wel als dragende speler. Met al zijn ervaringen is hij dat helaas voor Ajax vooralsnog niet.

26 november 2023 om 12:38

Berghuis mag toch gewoon aangeven welke kwaliteiten de selectie nog mist? Dragende speler of niet, ik vind het juist goed als iemand aan kaart wat er beter kan. Als hij over een individu gaat zeggen wat er beter moet, is een ander verhaal. Hij is onderdeel van de ploeg, dus reflecteren op de ploeg is dan prima.

Tsja dat is iets wat ik al jaren roep, er moet echt veel meer getraind worden op standaardspelsituaties zoals hoekschoppen en vrije trappen. Dat was juist wat de selectie van 2019 zo sterk maakte. Klaar zijn voor iedere facetten van het spelletje. Ajax is nu wel heel makkelijk te verdedigen bij hoekschoppen en indirecte vrije trappen. Vooral op Europees niveau doet dat je vaak de das om.

Natuurlijk was dit "maar" tegen de hekken sluiter, maar heel geleidelijk zie je steeds meer spelers groeien. in vorm. Dat geldt ook voor Berghuis die vanaf de vleugel een paar schitterende passes gaf. Deze trainer en deze spelersgroep verdient vooral steun en vertrouwen, ook als het een keer wat minder gaat. .

26 november 2023 om 16:34

Berghuis zijn passes waren fantastisch, maar heb hem ook heel veel slechte dingen zien doen gisteren zeg. Met de bal aan de voet lijkt hij het helemaal kwijt te zijn, slecht balgevoel en kan geen passeerbeweging normaal uitvoeren zonder de controle kwijt te raken.

Heeft toch niet zoveel met kopkracht te maken wanneer we of een korte corner spelen en een bal over de achterlijn geven of de bal komt niet voorbij de eerste tegenstander. Ik zie overigens liever dat de tegenstander wat minder vaak scoort uit onze hoekschoppen.

26 november 2023 om 14:01

Heeft absoluut wel met kopkracht. Als je goede koppers hebt ga je wel normale corners geven, nu zonder koppers probeer je andere dingen.
Het is wel vreemd dat je dit al meerdere seizoenen hebt.

Nou als ik soms de voorzetten zie en vooral de corners, dan is het echt niet raar dat er weinig wordt gescoord. De meeste zijn echt zo slecht, daar kan geen enkele speler iets mee.
Misschien daar eerst aan werken..

26 november 2023 om 15:53

Dit vind ik ook ongelofelijk. Je doet niets anders dan voetballen en dan toch zoveel moeite hebben om een corner op de juiste plek te laten vallen. De bal ligt stil, je hebt getraind, weet wie de targetmen zijn. Zoveel hoschoppen die alle kanten op vliegen, behalve de juiste.

Persoonlijk vond ik Berghuis niet zo goed spelen. Hij kan en zal veel beter moeten ballen. Positief is dat hij vreugde uitstraalt. Nu nog wat minder pech met zijn trappen op doel

26 november 2023 om 14:38

Dat is inderdaad al vooruitgang en daar ben ik blij mee. Je ziet weer enigzins spelvreugde in het team en dat is mooi om te zien.

Vond berghuis gisteren aanwezig en dominant voetballen dus ben het niet helemaal met je eens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren