Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Daley Blind verrast Noa Vahle met antwoord op persconferentie: ‘Geen enkele andere Oranje-speler durft dit te zeggen’

Laatste update:

Noa Vahle vindt het dapper dat Daley Blind openlijk durft te stellen dat het Nederlands elftal niet mag klagen wat betreft de tegenstanders in de knockout-fase van het EK in Duitsland. Oranje schakelde Roemenië probleemloos uit in de tweede ronde en moet nu zien af te rekenen met Turkije om een plaats in de halve finale te bemachtigen.

"We zijn niet in de positie om verder te kijken", richt Blind zich voorlopig alleen op het duel in de kwartfinale met Turkije. "Na de poulefase hebben we het getroffen qua tegenstanders die we konden krijgen. Dat hoef je ook niet te ontkennen."

"En dan win je tegen Roemenië met een goede wedstrijd. En dan ga je met een goed gevoel verder. Deze wedstrijd (tegen Turkije, red.) zal totaal anders zijn", tempert Blind de euforie in het Oranje-kamp na de ruime overwinning op de Roemeense ploeg. "En ik denk ook niet dat het verstandig is om verder te kijken."

Vahle


"Je bent wel één van de weinigen die zegt dat we het hebben getroffen. Want dat wil eigenlijk ook niemand zeggen", vat Vahle de uitspraak van Blind samen dat het Nederlands elftal aan de goede kant van het speelschema zit op dit EK.

"Nou ja, als je kijkt naar de loting... Je wordt derde in de poule en als je dan kijkt waar andere tegenstanders op stuiten in andere posities", lijkt Blind te verwijzen naar onder meer de Belgische ploeg, die in de achtste finale werd uitgeschakeld door Frankrijk.

"Dat hoef je niet te ontkennen, en daar hoef je ook niet over te liegen", herhaalt Blind nog eens dat Nederland de toplanden ontloopt in de achtste- en kwartfinale van EURO 2024. "Maar het zijn wel potjes die je moet winnen, als je ook kijkt naar andere wedstrijden in het toernooi. Waar de op papier kleinere landen het de grote landen heel moeilijk maken."

"Je moet het toch elke wedstrijd weer zelf doen. En wat ik zeg: dat zal tegen Turkije weer zo zijn. Het is een wedstrijd op zich in de knockout-fase. Er kan van alles gebeuren. Dus het is aan ons", aldus de reservespeler van het Nederlands elftal.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Blind kent de klappen van de zweep. Ligt al eigenlijk zijn hele carrière onder een vergrootglas en dat is niet altijd terecht, maar daardoor komt hij vrijwel altijd heel sterk over in de interviews en persco's. Hij is nou een jongen die echt belangrijk is in de kleedkamer en daar zijn we/ze bij Ajax pijnlijk achter gekomen.

4 juli 2024 om 16:58
0

Hoezo ligt hij zijn hele carrière al onder een vergrootglas? Persoonlijk vind ik het maar een overschatte speler.

4 juli 2024 om 17:08
0

Heb jij de afgelopen 15 jaar onder een steen geleefd? In het begin van zijn carriere meerdere keren uitgefloten. Na uitleendbeurd naar groningen nog steeds geen onbetwiste favoriet van de ajaxsupporters. Vervolgens paar goede jaren gehad en bij Man utd weer constant berichten dat hij niet goed zou zijn. In het Nederlands elftal werd hij constant afgezeken en werd er gezegd dat hij basis stond omdat Blind sr betrokken was bij t NL elftal. De laatste toernooien lees ik alleen maar verontwaardige berichten dat het schandalig is dat hij bij de selectie zit, maar Silvanfcg heeft niet door dat hij onder een vergrootglas ligt?Dat jij het een overschatte speler vindt mag natuurlijk. Ik vind van niet. Meer dan 100 interlands, prima carriere gehad waar menig profvoetballer jaloers op zou zijn en nu zelfs tegen einde van zijn spelerscarriere aan nog basisspeler in la Liga. Denk dat veel spelers hiervoor zouden tekenen.

4 juli 2024 om 17:09
0

Die laatste zin weerspiegelt precies wat myvision bedoelt. Blind is naar mijn mening juist een onderschatte voetballer, met specifieke kwaliteiten die van veel toegevoegde waarde zijn op de posities die hij bekleed.

4 juli 2024 om 17:20
0

@Silvanfcg, en precies daarmee bewijs je voor mij het gelijk van Myvision in deze. De waarde van Blind wordt door jou en heel veel andere naar mijn mening juist zeer onderschat. Gelukkig waren vele coaches het meer met mij als met jou eens.

Hij heeft toch gewoon gelijk? België ligt er vroeg uit tegen Frankrijk en heeft daardoor een matig toernooi gedraaid. Wij winnen wellicht van 2 C-landen en dan zijn we tevreden met een halve finale plek. Anderzijds als je van Roemenië of straks Turkije verliest verlaat je wel met het schaamrood op de kaken het toernooi. En dat heeft een land als België nu dan weer niet

4 juli 2024 om 17:20
0

Het was dan ook gewoon matig van België. Of zijn we het verlies tegen Slovakije en het gelijkspel tegen Oekraïne (en vooral de manier waarop) reeds vergeten?

In theorie kom je als derde uit tegen een groepswinnaar, dan hebben we ergens geluk dat dit Roemenië was, maar eigenlijk zei dat veel meer over België dan over Roemenië.

Ik schat Turkije toch ook hoger in dan de tegenstanders van België (om de vergelijking verder te trekken) in de poulefase. ik hou alvast rekening met een heel moeilijke pot as zaterdag.

De waarheid is dat je enorm blij mag zijn. Je mag stiekem al uitgaan van een finale want ook Engeland en Zwitserland zijn vergeleken met de andere kant van de bracket niet heel bijzonder. Ik weet zeker dat al die spelers dit ook zo zien. Maar goed, het moet nog wel allemaal gebeuren. En als ze dit in het openbaar roepen en het zit uiteindelijk alsnog tegen, krijgen ze er flink van langs

4 juli 2024 om 17:24
0

Stiekem uit gaan van een finale…dat is nu juist wat hij NIET zegt. Hij zegt juist dat je elke wedstrijd het maar moet laten zien en jij slaat 2 wedstrijden over…. Als andere spelers dat net als jou ook doen zitten ze volgende week naar de buis te staren als de wedstrijden bezig zijn.

Hij heeft gelijk maar of het slim is om te zeggen? Je geeft een tegenstander zo wel extra munitie, onnodig en verstandiger om daarvan weg te blijven.

4 juli 2024 om 17:10
0

"en dan win je tegen Roemenië met een goede wedstrijd. En dan ga je met een goed gevoel verder. Deze wedstrijd (tegen Turkije, red.) zal totaal anders zijn" - volgens mij geef je de tegenstander niet echt munitie als je zegt dat het totaal anders (lees veel minder makkelijk) zal zijn. Hij is juist beducht en dat is wat Oranje moet zijn, met de eigen pot tegen Oostenrijk in je achterhoofd.

4 juli 2024 om 17:14
0

Ik denk dat de Turkse pers alleen het stukje over gunstige loting meeneemt in de quotes. De rest (nuance) verkoopt geen sensatie 😂
Overigens helemaal netjes en eerlijk wat Blind hier vertelt

4 juli 2024 om 17:31
0

Ach de Turkse pers denkt ook dat Frenkie en Teun nog steeds in de selectie zitten, dus zou me niks verbazen als ze schrijven dat Blind heeft gezegd dat Oranje al in de halve finale staat en dat de kapsalon deze week extra lekker smaakt.

Dat is inderdaad de waarheid ja. 3e worden en dan niet Spanje, Portugal, Frankrijk of Duitsland kunnen loten is gewoon enorm veel geluk. Met alle respect voor onze tegenstanders maar die zijn toch een niveau hoger. Hopelijk dat je van Turkije kan winnen en dan mag je langzaam dromen van een EK titel.

4 juli 2024 om 17:27
0

3e worden en dan Frankrijk loten….Ik weet het niet maar volgens mij hadden we die al geloot…Die “pech” hebben ze dus al gehad. En in die wedstrijd hadden ze de “pech” dat een twijfelachtige goal afgekeurd werd. Was dat niet het geval hadden ze wellicht al tegen de Turken gespeeld.

4 juli 2024 om 18:40
0

Frankrijk in de groepsfase loten is geen pech hoor. Wetende dat de kans groot is dat je als nummer 3 ook door kan. Frankrijk loten in de KO is pas pech

4 juli 2024 om 19:03
0

@arsenal890 In het geval van Belgiã« ook niet. Die wisten vooraf dat ze bij een gelijkspel tegen Oekraã¯ne zeer waarschijnlijk 2e zouden eindigen en dus Frankrijk als volgende tegenstander zou hebben.
Die hadden echt veel beter gas kunnen geven tegen Oekraã¯ne, alles of niks. KDB deed alsof het toernooi geslaagd was omdat ze de groepsfase doorkwamen. In die poule op doelsaldo uitgeschakeld worden is niet veel minder dan wat ze nu gedaan hebben.

Als Daley niet Blind zou zijn..had hij nooit het betaald voetbal wereldje kunnen zien.

Blind heeft gewoon volledig gelijk en durft te vertellen hoe het zit. Is sterk in zijn interviews.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren