Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord is overtuigd en voert gesprekken met Newcastle over Minteh

Laatste update:

Feyenoord gaat er alles aan doen om Yankuba Minteh nog een jaar te huren van Newcastle United, dat weet Voetbal International te melden. De buitenspeler wil zelf ook graag in De Kuip blijven.

Feyenoord heeft zelfs al gesprekken gevoerd met de Engelse club. Newcastle is tevreden over de samenwerking met Feyenoord. De Gambiaan ontwikkelt zich volgens zijn club uitstekend onder Arne Slot.

Het is de bedoeling dat Minteh komende zomer terugkeert bij Newcastle. De staf van the Magpies wil de negentienjarige speler eerst zelf aan het werk zien.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Gambiaan gaat dan ook mee met Newcastle op trainingskamp in Azië. Daarna kan hij terugkeren bij Feyenoord.

Minteh werd in de zomer van 2023 door Newcastle voor acht miljoen euro overgenomen van Odense BK. De club uit Noord-Engeland verhuurde hem daarop meteen aan Feyenoord, waar hij een prima indruk achterlaat.

De international van Gambia kwam tot dusver 34 keer in actie namens Feyenoord. Hij wist tien keer te scoren en was tevens vier keer aangever bij een Rotterdamse treffer.

Vorige maand trok Minteh de aandacht omdat hij door Rotterdam fietste. De aanvaller heeft geen rijbewijs en werd na de Klassieker (6-0) zelfs gespot toen hij van het stadion naar huis liep.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hele goede zaak voor deze jongen. Hij heeft nu een stabiele omgeving waar hij rustig kan opleven. Voor Newcastle komt hij te kort en je wilt ook neit dat hij door heel Europa struint, elk seizoen weer opnieuw een plekje moet zien te vinden.

22 april 2024 om 14:50

Ik denk niet dat hij te kort komt voor Newcastle. Zijn piek ligt denk ik gewoon een stukkie hoger.

Hij is alleen nog een heel onervaren profvoetballer. Als hij beter keuzes leert maken, dan wordt het een topper. Hij heeft snelheid, techniek en een goed schot. Hij heeft ook ijzeren longen en kan prima meeverdedigen. Daarnaast wil hij heel graag beter worden.

Als dat onbesuisde eruit gaat, wordt hij een van de betere vleugelspelers van Europa. Maar goed, hij is pas 2 jaar profvoetballer. Hij heeft dus nog wat tijd nodig.

Als Feyenoord hier 15 miljoen voor kan neerleggen, vind ik het dat meer dan waard. Voor ons doen een buitencategorie vleugelspeler.

Dit is zo zonde. Je bent kapitaal aan het opbouwen voor een ander.
Dergelijke jongens zal je zelf via je eigen scoutingapparaat moeten zien te ontdekken.

22 april 2024 om 14:17



Mwa, als Minteh geen stappen had gezet de laatste maanden was ik het met je eens geweest. Maar de Minteh van de laatste tijd is wel een aanwinst voor Feyenoord. Het is ook niet zo dat de buitenspelers van Feyenoord allemaal geweldig presteren. Dan denk ik dat je er goed aan doet een jongen te huren waarvan je weet dat die Feyenoord wat brengt.

22 april 2024 om 20:12

Ik ben ook sinds een maand ofzo op het punt dat ik denk dat nog een jaar wel prima zou zijn, maar het eerste half jaar overheerste bij mij ook vooral het gevoel van waarde voor een ander creëren. Maar hij heeft nu wel een stijgende lijn te pakken waarmee Feyenoord nog een hoop plezier aan hem kan beleven als ze hem nog een jaartje kunnen huren.

22 april 2024 om 14:18

Dergelijke jongen kostte al 9 miljoen voor Newcastle, best prima om nu dat geld te besparen. Niet elke speler hoeft meteen geld op te leveren, daar hebben we er ook genoeg van. En dat is elke zomer weer een gevecht ze te behouden, zonder ze uit hun contract te laten lopen.

22 april 2024 om 14:18

Minteh is dit seizoen toch belangrijk geweest in het behalen van de 2e plek en de bekerwinst.

Dus dat kapitaal opbouwen verdient ie wel terug.

Als je zijn ontwikkeling heb gezien dit jaar, is dit een prima manier om gewoon een stabiele rechtsbuiten te behouden, die al gewend is aan Rotterdam en het stadion.

22 april 2024 om 14:22

Daarnaast weet je als Feyenoord zijnde zo goed als zeker dat je komende zomer een nieuwe keeper moet halen, een rechtsback, 2 linker centrale verdedigers een controlerende middenvelder en heel grote kans een spits.

Als je dan je flanken al gecovered hebt met Minteh, Hadj Moussa, Paixao, Ivanusec, Slory & Sauer. Is het fijn dat je daar amper geld voor heb hoeven uittrekken.

Ueda is niet goed genoeg, dus die moet je lozen imo. Gimenez is een grote kans dat hij verkocht wordt, dus dat houdt in dat je 2 spitsen moet halen.

Wieffer gaat waarschijnlijk weg, tenzij die nu heel zwaar geblesseerd is. Dus moet je een 6 halen.

Hancko en Geertruida gaan 100% zeker weg. Je hebt momenteel maar 1 linker centrale verdediger, dus daar moet je eigenlijk 2 spelers halen en voor Geertruida moet je ook zeer zeker een vervanger halen.

22 april 2024 om 14:27

@mikeyduff, heb jij een glazenbol?

22 april 2024 om 17:38

Feyenoord gaat zoals het beleid er naar toe gaat proberen 2 a max 3 grote klappers te slaan op financieel gebied en het team daarna versterken.

Geertruida gaat wel zeker weg, vooral omdat zn transfer al eerder afketste en dan wieffer waar veel belangstelling voor is.

Santi zie ik niet gaan, die is niet ready en dat ziet die zelf ook wel in. Timber is pas dit jaar goed, wel ongelofelijk goed maar nog 1 jaar CL mee pakken met feyenoord is goed voor hem. Feyenoord wil ook een leegloop voorkomen.

23 april 2024 om 12:30

@Feshkeliteit Santi denkt juist dat hij een stap hoger kan. En er klaar voor is....

22 april 2024 om 14:38

Vind het wel prima.
Minteh die weet hoe we spelen komend seizoen als basisspeler belangrijk.
Slory en die gast van Vitesse als wissels en klaarstomen om het jaar erop basisspeler te kunnen worden.

22 april 2024 om 15:37

Het is idd beter om zelf spelers te kopen. Echter sommige spelers zijn voor nederlandse clubs niet meer te koop. Dan kan het voor een club (ook financieel) beter zijn een speler te huren dan een mindere speler te halen.

Statistisch gezien dit seizoen de beste buitenspeler in de ED en pas 1,5 jaar profvoetballer. Ik zie hem zich graag nog een jaartje ontwikkelen in Rotterdam. Dit gaat echt een grote worden!

22 april 2024 om 14:24

Dat zegt misschien genoeg over de buitenspelers van de eredivisie. Persoonlijk vind ik sahroui de best buitenspeler van de eredivisie. Maar minteh maakt wel wat stappen. Maar vind hem absoluut niet stabiel genoeg. Soms is het een 7 en de wedstrijd erop is het een 3. Heeft ook vaak genoeg oogkleppen op.

22 april 2024 om 14:37

Ik denk dat het puur zegt dat hij een enorm groot talent is. Hij concurreert namelijk gewoon met miljoenen aankopen en internationals zoals Ivanusec, Lang, Lozano, Bergwijn en Bakayoko.
Sahrouoi is overigens ook een erg fijne, en we zoeken nog een linksbuiten…

Als Yantje de aspecten beheerstte die jij noemt, zou hij al bij Real spelen. Laten we spelers beoordelen op wat ze wel kunnen, niet op wat ze nog niet kunnen.

22 april 2024 om 15:01

We zoeken nog een linksbuiten? Met Paixao, Ivanusec en daarachter nog Sauer lijkt dat me bij uitstek de positie waar we niemand nodig hebben. Of ben je nu sarcastisch, ik zie een vraagteken staan in plaats van een smiley.

22 april 2024 om 15:58

Het lijkt me wel dat Paixao op de nominatie staat om een keer te vertrekken, of dat deze zomer is of de volgende is nog de vraag. Ivanusec brengt het totaal nog niet en het zou me niet verbazen als hij bij een goed bod weer vertrekt.

Sauer is wat mij betreft ons grootste talent voorin, maar die gaat nog niet een heel seizoen basis kunnen spelen.

Ik zie Feyenoord echt nog wel op zoek gaan naar een linksbuiten.

22 april 2024 om 17:41

Linksbuiten is helemaal niet nodig joh. Dalijk komt sebaoui ook terug van dordrecht die zeker een kans mag krijgen. Vind paixao persoonlijk beter op rechts dan links. Dus heb je op rechts paixao minteh hadj moussa & slory, links ivanusec, sebaoui en sauer. Zeker prima aanval alleen een beetje teveel van de zelfde types.

22 april 2024 om 14:36

Welke statistieken? Als je het hebt over Goals en Assists is het 19 voor Bakayoko, 17 voor Tillman, 14 voor Daan Rots en dan pas Minteh gelijk met Bergwijn.

22 april 2024 om 14:40

Als hij gelijk staat met Bergwijn is hij dus net zo goed als de beste linkerflank van Nederland en misschien wel Europa

22 april 2024 om 14:43

Afgezet tegenover speelminuten uiteraard. Anders krijg je een oneerlijke vergelijking.

22 april 2024 om 14:44

Bergwijn neemt ook de penalties dus dan is het wachten op een telefoontje uit Madrid

22 april 2024 om 14:44

Ik denk dat hij doelt op zijn gemiddeld per speelminuten. Als je goals en assists deelt door het aantal speelminuten komt hij het hoogst uit.

22 april 2024 om 14:49

Per 90 is het Tillman met 1,15 tegen 0,91 van Minteh maar beide zijn maar 13 en 15 keer gestart dus niet helemaal eerlijk.

22 april 2024 om 14:53

@psv-er
Toegegeven, Tillman had ik niet opgezocht. Dacht me ook te herinneren dat hij vooral vanaf het middenveld speelde? Maakt de statistieken overigens alleen maar knapper.

22 april 2024 om 14:38

Moet ook wel zeggen dat het niveau van de buitenspelers in de eredivisie wel echt enorm zwak is. 9 goals en 4 assists bij de nummer 2 in de eredivisie is serieus de beste? Of bedoel je dan icm minuten gespeeld? Want Bakayoko heeft volgens mij echt wel betere stats dan dat (net opgezocht: 10goals, 9 assists in de eredivisie).

22 april 2024 om 14:38

Nee hoor, ook statistisch gezien niet. Die heet namelijk Johan en speelt in Eindhoven

22 april 2024 om 14:46

Die speelde bijna 2x zoveel minuten en is dus qua minuten/GA beduidend minder.

22 april 2024 om 14:54

Fiorenoord, het is toch flauwekul om het zo te bekijken. Er is geen enkele garantie dat Minteh dezelfde cijfers zou halen. Daarom levert Bakayoko straks 50 miljoen op en mag Minteh nog een jaar verhuurd worden.

Met die beredenering is Akpom ook de beste spits in de ED.

22 april 2024 om 14:56

Als je kijkt naar goals en assists per speelminuut zijn zelfs Vertessen (1 per 85 minuten) en Lang (1 per 98) beter dan Minteh (1 per 99) in de Eredivisie. Volgens mij is dat niet helemaal hoe het werkt. Wat een onzin metric

22 april 2024 om 15:01

@davilla
Lang heeft maar zo’n 300 minuten minder gespeeld en veel minder goalcontributies. Ik zou de statistieken nog eens nakijken voordat je zoiets roept.
Verder is goalcontributies per 90 minuten (of minuten per goalcontributie) juist de eerlijkste metric om spelers te vergelijken.

22 april 2024 om 15:04

Lang: 6 goalbijdragen in 588 minuten (1 per 98). Minteh: 13 goalbijdragen in 1292 minuten (1 per 99). Bron transfermarkt.com

22 april 2024 om 15:09

Fiorenoord. Hij komt met dezelfde argumenten over een andere speler maar dat schiet je af, want 'hij heeft maar 300 minuten minder gespeeld'.

Zo werkt een discussie voeren niet hè. Net zoals het te makkelijk is om GA/per 90 minuten als leidraad te nemen voor wie de beste is.

Daar wordt de gouden schoen en bal ook niet op uitgereikt.

22 april 2024 om 15:09

Als je starters vergelijkt is het inderdaad een goede stat. Bankspelers vergelijken met starters is niet eerlijk want dan zijn Pepi en Akpom inderdaad de twee beste spitsen van de Eredivisie.

22 april 2024 om 15:51

@davilla

Flauw om alleen de Eredivisie te pakken omdat dat in je voordeel werkt. Ik reken op basis van alle competities.

Minteh komt uit op 14GA in 1821 minuten (1ga/130 minuten)
Lang komt uit op 7GA in 1129 minuten (1ga/161 minuten)

@mentalist
Nee dat lees je verkeerd.

De reden dat ik zonder zelf te rekenen kon zeggen dat zijn opmerking onjuist was, is dat Minteh het dubbele aan goalcontributies had in 300 minuten meer.

Hij benoemde in eerste instantie geen statistieken en blijkt nu uiteindelijk een ander selectiecriterium te gebruiken.

22 april 2024 om 16:38

Denk dat iedereen er vooral over valt, omdat je initieel niet zegt "beste statistieken per 90 minuten". Statistisch de beste is ie namelijk niet. Wedstrijdminuten zijn ook belangrijk.

Juist daarom vind ik Lang tot nu toe met recht een grote flop te noemen voor PSV.

22 april 2024 om 16:45

@migi
Dat vind ik bijzonder, want het is alom de meest gebruikte manier om spelers te vergelijken. Juist om een eerlijke vergelijking te maken, moet je het aantal speelminuten in je berekening gebruiken.

22 april 2024 om 16:55

Ja naja en ze zijn zuur dat die gekke Minteh van ons opeens toch best goed is 😛

22 april 2024 om 17:54

@Migi, kan me herinneren dat jij het helemaal niks vond he haha

22 april 2024 om 18:12

Nee ik vond hem echt brandhout in het begin 😅

Hoe slecht ik de deal vond op het begin, vind ik die minteh wel steeds leuker. Zijn mentaliteit alleen al brengt de ploeg veel



Ik hoop oprecht dat hij dan dat aanstellerige gedrag achter wegen gelaten. Ik zal misschien de enige zijn, maar ongekend wat een aansteller dat was gisteren. Ik denk dat hij zeker nog een uur de vermoorde onschuld heeft lopen spelen, en tot aan de prijsuitreiking aan toe met een zuur gezicht heeft gestaan. Je hebt rood gekregen, hartstikke dom. Maar daarna heb je samen met je team gewoon de prijs gewonnen. Ga feest vieren en er is verder niemand meer die het je kwalijk neemt.

22 april 2024 om 14:25

Knap dat je als Ajacied nog de huldiging gaat kijken. Ik was er na de wedstrijd wel gelijk klaar mee. Ik zag inderdaad nog net dat hij aan janken was. Geen idee waarom? Ik zou zeer opgelucht zijn en blij maar hij zat alleen maar te janken dat hij zo dom was geweest. Uiteindelijk boeide het weinig dus idd wees blij dat het goed afliep zou je zeggen.

22 april 2024 om 14:38

Niet meegekregen dat hij nog heel lang bleef hangen in zijn verdriet. Vond het in eerste instantie wel mooi om te zien en ook wel begrijpelijk. Toch de eerste finale voor zo'n jongen en hij pakt op zeer amateuristische wijze rood.

22 april 2024 om 14:46

Hij is pas 1,5 jaar prof en pas 19 jaar. Niet overdrijven. Hij is geen "nuchtere" Hollander.

22 april 2024 om 14:47

Volgens mij was er na de wedstrijd gisteren uitgebreid in beeld dat hij in de kleedkamer met de beker in zijn handen een dansje deed. Wel een hoop theater direct na de rode kaart, maar ik snap de frustratie ook wel. Het waren allebei overtredingen waarvoor je als scheids geel kúnt geven, maar het is wel zwaar om dat ook binnen een minuut te doen.

Win, win, win situatie. Bij Newcastle heeft Minteh nog niets te zoeken, Bij Feyenoord word hij steeds beter en Feyenoord haalt hier een goedkope prima buitenspeler mee in huis. Ik zie serieus weinig clubs waar hij voor zijn ontwikkeling beter terecht kan. Die gozer is hier ook al aardig geacclimatiseerd.

Bij het begin flink wat lopen vloeken wanneer hij de kans kreeg en weer liet zien niet te kunnen voetballen. uiteindelijk flinke stappen gemaakt en 1 van de betere vleugelspelers van de ED geworden. Van mij mag hij weer gehuurd worden maar nog liever gekocht worden. Het 2e lijkt mij nagenoeg onmogelijk, of Newcastle moet bij zijn "stageperiode" zien dat ze hem niets vinden maar ben eerder bang dat ze hem vervolgens alsnog zelf willen houden.

Als je hem kan kopen zou ik het meteen doen, maar we zijn het stadium huurspelers nu toch we voorbij hoop ik. Juist op die positie kun je veel kapitaal creëeren, daar moet je geen huurspeler willen hebben rondlopen.

22 april 2024 om 15:30

Liefst dan nu huren mèt koopoptie. En die optie zal dan ook wel minimaal 10 en zomaar 14/15 miljoen zijn. (Newcastle wil natuurlijk sowieso geen verlies draaien) Dus een duur geintje wordt het wèl. Ik ben eigenlijk altijd sceptisch geweest over Minteh. Maar je kunt moeilijk ontkennen dat hij sinds de winterstop echt duidelijke stappen heeft gemaakt. Je ziet dat hij sterker is geworden, beter is geworden in afronden èn zelfs vaker oog heeft voor zijn medespelers. En dat voor een jongen van 19 uit Gambia (niet echt om de hoek hier) is zeker niet slecht.

22 april 2024 om 16:18

Sowieso geen verlies draaien. Het lijkt mij wel duidelijk dat, dat sowieso niet gaat gebeuren. Newcastle zou haast gek zijn om zo’n speler voor 10 miljoen te verkopen terwijl ze er zelf 8 miljoen voor hebben betaald. Denk dat hij onbetaalbaar is, ik zie niet in waarom een club als Newcastle deze speler op dit moment voor 15-16 miljoen euro zal verkopen. Dan kunnen ze hem beter nog een seizoen uitlenen, want als hij nog beter gaat spelen is hij zo het dubbele waard.

Als je een koopoptie kan regelen, heel graag. Ik kan me echter niet voorstellen dat dit haalbaar is. Inmiddels is ie een duidelijke meerwaarde, maar nog langer huren, meh.

Aan de andere kant, hij draagt nu wel echt veel bij en als je ziet hoe snel hij zich heeft ontwikkelt, kan je er zomaar echt een geweldige aanvaller nog een jaar voor opstellen. Dat helpt ook met de prestaties en dat genereert ook weer geld. Dus misschien 1 huurspeler? Ik vind het ook echt een geinig kereltje.

Huren ? Onderzoek de optie om hem te kopen.
Grote kans dat anders Newcastle hem volgend seizoen verkoopt terwijl Feyenoord alle investeringen heeft gemaakt in zijn ontwikkeling.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren