Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jurriën Timber maakt acht minuten na zijn rentree een weergaloze goal

Laatste update:

Jurriën Timber heeft maandag bij zijn rentree voor Arsenal direct een fantastisch doelpunt gemaakt. De verdediger, die in het beloftenelftal van the Gunners terugkeert van een zware kruisbandblessure, schoot tegen Blackburn Rovers Onder 21 binnen acht minuten fantastisch raak in de kruising.

Timber speelde bij Ajax doorgaans in het centrum van de verdediging, maar is door Arsenal vooral gehaald als back. De rechtspoot startte maandagavond aan de linkerkant van de defensie in het beloftenelftal. Vanaf die flank vond Timber in de achtste minuut met een heerlijke pegel de verre kruising.

Timber werd afgelopen zomer door Ajax verkocht aan Arsenal en begon uitstekend in Londen. De Oranje-international maakte op 7 augustus zijn basisdebuut in het duel om de Community Shield met Manchester City (1-1). Na strafschoppen trok Arsenal aan het langste eind, waardoor Timber direct de eerste Engelse prijs aan zijn palmares mocht toevoegen.

Zes dagen later sloeg het noodlot toe voor de vijftienvoudig international van het Nederlands elftal. Tijdens de openingswedstrijd van de Premier League tegen Nottingham Forest (2-1) scheurde Timber zijn kruisband. Het resultaat: meer dan acht maanden geen wedstrijd voor de verdediger.

“Timber gaat een wedstrijd spelen met de Onder 21 en daarna zullen we zien waar hij staat en hoe hij zich voelde”, zei Arsenal-manager Mikel Arteta voorafgaand aan de rentree van de ex-Ajacied. “Het ziet er goed uit op de training, maar dit is nu de laatste stap. We moeten de zekerheid hebben dat hij er klaar voor is.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijk!! Kan niet wachten tot hij de linksbackpositie in het eerste kan bekleden.

22 april 2024 om 20:43

Misschien ook tijdens de EK

22 april 2024 om 21:01

Zo dat is snel Daft Punk. Niet eerst maar ff afwachten hoe bij beloften gaat en zien aan te haken bij het eerste..

22 april 2024 om 22:13

Nou ja, we weten wat hij kan als hij fit is. Hartman gaat niet mee. Dan houdt je Blind, Maatsen en Ake over. Laat ik er vanuit gaan dat Koeman met 3 centrale verdedigers speelt, dan zou ik Ake altijd als de LCV willen zien met Blind als backup erachter (wetende dat Blind altijd meegaat). Maatsen zal de linksback zijn die sowieso mee gaat nu, daarachter lijken Timber en Van de Ven (dan gaat Blind als LB in de selectie) mogelijkheden te hebben om geselecteerd te worden voor de LCV of LB. Timber maakt natuurlijk ook kans op andere plekken, afhankelijk van de beschikbare spelers.

Wat een goal! Het is hem gegund, fijn dat hij weer terug is. Ook voor het NL elftal top.

Gebeurt niet vaak maar de goal is fraaier dan de beschrijving van VZ je zou doen geloven.

23 april 2024 om 01:13

Haha nou he, vaak halen ze alle superlatieven uit de kast voor een intikkertje, maar deze was idd erg fijn

Prachtig doelpunt. Het was zijn rechterknie dat afscheurde en dan na zo lange tijd zo wegdraaien wat veel druk legt op die knie.
Hij traint al een tijdje meer voor de zekerheid maar geen terugval gelukkig.

22 april 2024 om 20:49

Volgend seizoen een fitte Timber op de lb, dat gaat echt verschil maken.

22 april 2024 om 21:17

Laten we eerst even afwachten wat mij betreft. Is natuurlijk geen linksback van nature, dus hij zal moeten wennen. En kan best zijn dat hij dan ook slechte pot speelt op linksback. Hij heeft nog niets structureels kunnen laten zien namelijk. 1 voorbereiding en een halve pot tegen City, that's it. Op basis daarvan kunnen we niks zeggen vind ik. Wat mij betreft dus alsnog een nieuwe linksback halen.

22 april 2024 om 23:19

Mee eens. In ieder geval Zinchenko en Tierney verkopen en een linksback erbij als concurrent van Timber. Kiwior backup van Gabriel en in geval van nood 3e linksback.

23 april 2024 om 00:05

Timber paste zich snel aan. Zo’n gevoel gaf Saliba mij ook toen ie twee jaar terug zijn basisplaats veroverde. En in de eerste twee wedstrijden uitblonk. Soms heb je geen 30 wedstrijden nodig om te zien of iemand het niveau aankan. Dan is 90 minuten voldoende. Tegen City in de community shield was hij 1 van de beste spelers. Toekomst is lastig te voorspellen maar ik zag geen angst bij Timber en technisch draaide hij goed mee.
Japan speelt geen toernooi midden het seizoen zoals voorgaande keren. Tomiyasu zal veel meer minuten spelen. Kiwior is niet slecht. Tegen de mindere clubs durf ik het wel aan met hem op linksback. Linksback is misschien de laatste positie waar een speler bij moet komen vind ik.

23 april 2024 om 10:24

Die jongen ademt voetbal, mijn gevoel zegt dat hij heel erg belangrijk gaat zijn het volgend seizoen.

23 april 2024 om 10:46

Tja Jackie, niet iedereen wil altijd een slag om de arm houden met alles

Timber liet zien makkelijk mee te kunnen in die paar potjes, dus als zijn knie het houdt zal hij dat niveau weer snel pakken en doorgroeien, dan is het denk ik fijner om positief te zijn ipv negatief of zoals het hier vaak genoemd wordt 'realistisch', zodat je achteraf pas blij mag zijn.

Maar goed, ieder zijn ding, ik zie Timber veel verschil maken tov Zini en Kiwi die het op dit moment in moeten vullen. Jij wilt het achteraf bepalen, dat mag.

23 april 2024 om 12:19

Het is zeker niet met alles Samcro. En dat jij het direct 'negatief' noemt is ook vrij irritant. Want alles wat niet positief is kan niet realistisch zijn? Ik zeg simpelweg dat we het nog moeten beoordelen. Daar is niks geks aan. Voorbereidingspotjes zeggen namelijk 0,0. En dan ga je dus alleen af op een goede 60 minuten tegen City. Daar kun je simpelweg geen valide oordeel op vormen.

Kijk naar Tomiyasu als voorbeeld. 1x tegen Liverpool geweldig tegen Salah op linksback. Daarna paar keer echt slecht, paar keer goed. Wisselvallig dus. Datzelfde kan met Timber net zo gebeuren. Het enige dat ik wil zeggen is dat hij dus absoluut geen ''zekerheidje'' is al op die positie.

22 april 2024 om 21:45

Echt heerlijk om te zien dat hij na die blessure juist op deze manier zo'n goal maakt. Lijkt in ieder geval dus niet zijn wendbaarheid kwijt te zijn. En dan te bedenken dat dit zijn eerste wedstrijd terug is..

22 april 2024 om 22:27

Een goed teken dat hij zo kan wegdraaien met zijn rechterbeen. Valse start maar we gaan de komende jaren van hem genieten. Ik denk dat er ruimte is dat hij hoger en centraal kan spelen, zoals in het clipje maar dan als vaste positie. Een 8 of 6 positie, wie weet.

22 april 2024 om 23:20

Misschien moeten we zijn broer halen als vervanger van Elneny. Voor 20 miljoen zou ik de gok wel aandurven.

Die staat binnen no-time weer in de basis bij het eerste, wat een kwaliteit en mentaliteit heeft deze gozer.

Prachtige goal! Hopelijk kan hij nog van waarde zijn in de resterende wedstrijden!

Het zal je ook maar gebeuren dat je bij de o21 van Blackburn Rovers op doel staat en je mag ineens Timber gaan dekken, eigenlijk de 1e linksback van een internationale topclub. Beetje alsof de rechtsback van MVV o21 het op mag nemen tegen Noa Lang, word je niet blij van.

23 april 2024 om 09:11

@spursfan96,

Maar het verschil is dat Noa Lang niet scoort, en Timber wel

Van kapotte kruisband naar kapot hard in de kruising. Netjes hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren