Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München-verdediger Matthijs de Ligt maakt topprioriteit van transfer naar Manchester United

Laatste update:

Matthijs de Ligt heeft groen licht gegeven voor een zomerse transfer naar Manchester United. Dit meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano. De club van manager Erik ten Hag meldde zich eerder al officieel bij het management van de verdediger van Bayern München, die naar nu blijkt de Bundesliga wil inruilen voor de Premier League.

Volgens Romano zijn de persoonlijke voorwaarden geen issue voor De Ligt, die alleen Man United in het vizier heeft. Zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta praat momenteel alleen met vertegenwoordigers van de FA Cup-winnaar. Andere clubs zijn voorlopig niet in beeld bij de Nederlander.

Het is nu aan Man United en Bayern om op korte termijn tot een akkoord te komen. Volgens Florian Plettenberg van Sky Deutschland verlangt de Duitse grootmacht minimaal vijftig miljoen euro plus bonussen voor de verdediger die nog drie seizoenen vastligt in München.

De Ligt staat bovenaan het verlanglijstje van Ten Hag. De verdediger en de Manchester United-manager hebben een prima relatie. Ten Hag maakte van De Ligt als achttien jaar oude jongen al de aanvoerder van de Amsterdammers.

Mochten the Mancunians willen doorzetten, dan zullen ze dus met minimaal vijftig miljoen euro over de brug moeten komen. Overigens schat Transfermarkt zijn marktwaarde nog hoger in: 65 miljoen euro.

Waar De Ligt lijkt te vertrekken bij Bayern, daar is Jonathan Tah juist op weg richting de Allianz Arena. Volgens Romano heeft der Rekordmeister er alle vertrouwen in dat de eerstvolgende aanbieding voldoende moet zijn om de verdediger weg te plukken bij kampioen Bayer Leverkusen.

Oranje


De Ligt is momenteel met het Nederlands elftal op het EK in Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman had voor het achtstefinaleduel met Roemenië andermaal geen basisplaats in petto voor de 45-voudig international van Oranje. Koeman kiest in het centrum steevast voor Virgil van Dijk en Stefan de Vrij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Typische Ten Hag aankoop weer, ben benieuwd of hij de kerst haalt als het dan weer voor geen meter gaat.

2 juli 2024 om 22:06

Typisch omdat hij hem kent. Verschil in deze is dat hij heel goed past in de speelstijl en een uitstekende combinatie met Martinez kan vormen. Kortom, deze begrijp ik beter dan diverse andere.

2 juli 2024 om 22:17

Lijkt mij een prima aankoop. de Ligt is gewoon een hele goede jonge verdediger, ik denk met Martinez een prima duo.

2 juli 2024 om 22:32

@The Utopian - typisch een reactie van een zuur persoon

3 juli 2024 om 08:02

Er wordt al twee jaar gevraagd of Ten Hag de Kerst gaat halen en steeds haalt hij het. Maar goed, ik zal wel weer happen

3 juli 2024 om 11:31

The Utopian zou je het geen goede aankoop vinden? Of denk je dat hij geen ex eredivisie speler moet halen omdat een andere ex eredivisie speler niet goed uitgepakt heeft. (al is martinez waarschijnlijk de beste united aankoop sinds bruno, maar dat terzijde)

Goede aankoop. Gaat een ijzersterk duo vormen met Martinez.

3 juli 2024 om 00:22

Dat denk ik ook al zie ik wel graag nog meer versterkingen komen gezien je niet weet of martinez het hele seizoen redt. Danso en todibo denk ik dan aan. Verder hoop ik dat ze vol voor joao neves en angelo stiller gaan. Voorin kunnen ze kijken naar talenten als jack clarke, soule en desire doue.

3 juli 2024 om 11:34

bruh dat gaat er natuurlijk aan liggen wie gaan of blijven. Je kunt niet zomaar 3 cv's kopen terwijl er maar 1 weggaat.
Ik denk dat maguire sws blijft met dat astronomische salaris van hem.
Misschien gaat lindelof weg, al vind ik dat zelf geen slechte backup.

Wat een carrière nu al l: Ajax, Juventus, Bayern München en Manchester United!
Hoop dat hij nu echt laat zien hoe goed hij is in Engeland. Heeft nog steeds de potentie om een van de beste verdedigers te worden!

2 juli 2024 om 21:56

Tja, qua clubs wel, maar qua prestaties valt het toch wel tegen. Hij speelt op het EK ook helemaal niet. Dat zegt ook wel wat….

2 juli 2024 om 22:09

Nahja, bij deze bondscoach zegt dat minder. En met de Vrij en v Dijk als concurrenten is het ook geen schande. Kortom, dat hij dit EK (nog) niet speelt zegt nog niets. Of vindt jij ter Stegen ook in eens veel minder nu hij weer achter Neuer op de bank zit?

2 juli 2024 om 22:30

Serie A, Bundesliga, Eredivisie. Zomaar 3 competities die de Ligt al heeft gewonnen op zijn 24e. Qua prestaties valt het ook niet helemaal tegen. Dat hij dit toernooi niet speelt heet Luxe, je kan lulligere spelers voor je hebben.

2 juli 2024 om 23:00

Dat heet wat mij betreft geen luxe, maar onkunde. De ligt behoort in de basis te staan. Al helemaal gezien de prestaties van het centrum.

2 juli 2024 om 23:30

Ik zou hem ook opstellen, maar Koeman is met de Vrij als RCV begonnen, en ik zie niet in waarom je die er nu uit zou halen. Speelt prima.

3 juli 2024 om 00:12

De Vrij man.. Die is zo onzichtbaar. Zit ook op de bank bij Inter.
De Ligt is toch veel sterker, betere kopper en betere voetballer. Maakt daarin tegen wel iets meer 1 op 1 fouten, maar, hij trekt wel het duel naar zich toe, daar waar de Vrij de duels het liefst ontwijkt.
Maar De Ligt is 24 en de Vrij speelt op zn laatste benen.
De Ligt hoort toch te spelen?

3 juli 2024 om 00:24

Ik weet niet of je vandaag gekeken hebt, maar de Vrij speelde gewoon een prima pot.

Ik weet dat veel Ajacieden een De Ligt nog steeds als een soort heilige zien en hem graag zien spelen, maar verzin geen onzin over De Vrij.

3 juli 2024 om 11:35

mvbfan ik vind de vrij heel goed spelen dit ek. Van dijk vind ik zelf niet heel geweldig.
Onzichtbaar is trouwens een enorm compliment voor een cv.

2 juli 2024 om 22:41

Je kan je ook aanvragen waarom clubs geen toekomst in hem zien...

2 juli 2024 om 23:25

Goeie zaakwaarnermer. Wat een overschatte speler is dit zeg. Laten we zeggen dat Juve het in hem niet zag zitten en wilde cashen als Bayern je ook niet ziet zitten moeten er toch wel dingen zijn waardoor hij telkens het niet red. Met alle respect united is sinds 2013 een middemoot zowel nationaal als internationaal dus een vooruitgang is het zeker niet.

3 juli 2024 om 08:06

Voor zover ik weet moest Juventus hem verkopen vanwege zijn hoge salaris toch? Dat Bayern hem (eventueel) verkoopt, dat vind ik dom. Maar goed, ik heb De Ligt hoog zitten en een Upamecano een stuk lager bijvoorbeeld

3 juli 2024 om 09:20

De enige die hem hoog zien zitten zijn ajacieden!!

3 juli 2024 om 11:37

Kakaleite22 nee hoor ik vind het ook een heel goede speler, en ik ben zeker geen ajacied. En hij heeft bij zijn clubs ook bijna alles gespeeld, dus zijn trainers zien het blijkbaar ook wel in hem zitten.

4 juli 2024 om 00:56

De Bayern supporters zijn ook een petitie gestart om hem in München te houden. Dus niet alleen Ajacieden zien hem zitten. Daarnaast moest hij bij Juventus vertrekken omdat hij in 1 klap veel inkomen kon genereren.

3 juli 2024 om 09:00

En nu United omdat hij daar onder zn vriend Ten Hag voor het eerst wel een onbetwiste basisplaats hoopt te hebben

Het lijntje tussen de nieuwe Jaap Stam en de nieuwe Maguire is heel dun voor de Ligt. Maar ik kijk er nu al heel erg naar uit. En United heeft gewoon een extra man achterin nodig, dus waarom niet?

Matthijs is bij Bayern half om half op een dood spoor beland. Het is goed dat hij daar weggaat, nu Tah komt en Upamecano en Kim hoger dam hem in de pikorde lijken te staan (God weet waarom dat is, maar dat is een andere discussie). Tijd om te gaan en hopelijk te schitteren in Manchester.

2 juli 2024 om 21:42

Ben ik niet mee eens. Laatste maanden heeft hij bijna alles gespeeld. Maar die Koreaan is niet minder. Dus kosten ze samen teveel om 1 op de bank te zetten.

2 juli 2024 om 23:26

Inderdaad, tegen Arsenal en Real Madrid in de CL stond de Ligt in de basis en zaten KMJ en Upamecano op de bank.

2 juli 2024 om 21:44

Huak tah??

En na 2 maanden schutteren moet hij opeens naar Barca. Want bij United spelen ze niet aanvallend genoeg. Er is elke keer weer een nieuwe reden waarom het er niet uitkomt. Bij Juve was het eerst hij speelt niet op de juiste positie, daarna moet hij naar Bayern. Omdat Juve niet aanvallend genoeg speelt. Daarna is het ja Tuchel is gek en laat hem banken. Ik vraag me af wat de volgende reden zal zijn.

2 juli 2024 om 21:30

Bij Bayern was hij in ieder geval goed genoeg. Vorig jaar stond ie in Bundesliga team van het jaar en zelfs onder gekke Tuchel was het uiteindelijk gewoon een basisspeler

2 juli 2024 om 21:44

Hoezo komt het er niet uit? Bij Juventus heeft hij het uitstekend Gedaan, na een slechte start.
Bij Bayern heeft hij het ook goed Gedaan. Snap dat negatieve niet zo. En ja Tuchel is gek, dat vind ik .

Als je wilt beweren dat de Ligt het niet goed gedaan heeft bij Juventus en Bayern, dat heb je niet gekeken naar die wedstrijden...

2 juli 2024 om 21:52

Nou zijn optredens waren niet heel bijzonder hoor. Hij was niet slecht, maar het is niet gek dat juve hem met verlies had verkocht. Heeft meerdere wedstrijden fouten gemaakt die punten kosten.
En ik kijk toch wel bijna alle wedstrijden van juve. Vond het niet erg dat hij verkocht werd.

In Bremer heeft juve nu een betere en stabielere verdediger gevonden. Die achterin veel spitsen heeft uitgeschakeld afgelopen seizoen.

2 juli 2024 om 22:26

Heeft Juventus hem met verlies verkocht? Dacht dat het minimaal hetzelfde bedrag was en volgens mij iets meer. Maar dat kan ik verkeerd hebben,,maar het was geen 'uitverkoop' het was een behoorlijk bedrag, 70 tot 80 miljoen. Dat vraag je niet voor een speler die er niks vanbakt.

En in zijn tijd bij Juventus, behoorde hij tot de genomineerden van de gouden bal. Eindigde op de 15e plaats. Zegt toch wel wat. Speelde behoorlijk veel basis bij Juve. Ook door blessures van zijn concurrenten , maar deed het naar mijn mening gewoon goed. Ja,,zijn eerste seizoen, was in het begin niet heel goed, maar daarna heeft hij het goed op gepakt..,

2 juli 2024 om 21:56

@Emiliogaviria, je hebt echt helemaal gelijk met je comment. De mensen (en dan voornamelijk de Ajax supporters) lijken alles en iedereen de schuld te geven behalve bij De Ligt zelf.

Juventus verkoopt De Ligt (mede door financiële redenen) voor verlies aan Bayern. Nu heeft Bayern al Kim, Upamecano en Dier plus willen ze daarop Tah. Dan wordt De Ligt het kind van de rekening waar vast goede redenen voor te bedenken zijn. Maar wordt dan wederom weer met verlies verkocht.

Daarnaast worden er contstant drogredenen erbij gezocht als, team van het jaar in de BL, Tuchel is gek/eigenwijs.

Ergens zal het ook aan De Ligt zelf liggen dat hij niet in een 3 mans defensie uit de verf komt.

Op je 24e al Ajax, Juventus, Bayern en wss ManUnited op je CV te hebben is niet een heel erg goed teken.

2 juli 2024 om 22:28

Op je 24ste al Ajax, Juventus, Bayern en wss Manunited op je CV te hebben is niet een heel erg goed teken.???
Ik weet het niet zeker, maar volgens mij is dit wel een behoorlijk goed lijstje. Beter van RKC , Top Oss en FC Bal Op Het Dak... toch?

3 juli 2024 om 00:19

Hoe de fuck kan in het team van het jaar opgenomen worden van een competitie nou weer een drogreden zijn. Weet je de definitie van een drogreden wel?

3 juli 2024 om 09:05

@inkemontana, wees niet zo gepikeerd om een comment zeg. Mag je tegenwoordig geen kritiek heb op ex-Ajax spelers? Sinds wanneer is het worden opgenomen in een team van het jaar een geldige reden?
Als je in een team van het jaar wordt opgenomen wat is dan de reden dat je wederom door een topclub met verlies wordt verkocht?

3 juli 2024 om 11:40

Weszol hoe is iets als team van het jaar een drogreden? Je geeft zelf bovendien ook aan dat het een financiele beslissing was dat juve hem verkocht.

Misschien dat ten Hag hier wederom een woord in heeft gehad, maar zal vast niet zo zwaar gepusht hebben zoals hij bijvoorbeeld bij o.a. Antony en Amrabat heeft gedaan. Denk dat ze bij United sowieso de Ligt al wilden hebben en ten Hag om advies/zijn mening hebben gevraagd. En ik denk dat dit een toptransfer is, voor zowel de Ligt als United.

Het is jammer dat de Ligt lijkt te vertrekken bij Bayern, maar lijken dus niet onwelwillend tegenover een transfer en hebben met Ito, Upamecano en Kim al drie andere centrale verdedigers en daar komt Tah en anders waarschijnlijk iemand anders bij, heb dan het idee dat de Ligt het kind van de rekening wordt. En hij heeft het bij Bayern gewoon goed gedaan. Afgelopen seizoen, maar het seizoen ervoor ook.

Ook fijn voor United als dit rond komt. Normaal gesproken is het jarenlang zo geweest dat keus a niet kwam bij United, keus b ook niet, keus c leek dan rond en die kwam dan toch niet en dan kwamen ze uiteindelijk bij keus d uit bij wijze van spreken. Nu bij de Ligt zijn ze er vroeg bij en lijkt het rond te komen, in ieder geval een goed teken dat Ratcliffe goed doorpakt met transfers maar ook inmiddels al het nodige aan het bestuur heeft aangepast en denk dat dat voor United goed zal zijn. En voor ten Hag ook fijn dat hij de kans krijgt met zo op het eerste gezicht een goed bestuur achter zich, in plaats van dat hij zelf alles deed en niemand of weinig mensen met verstand van voetbal erachter had.

Prima beslissing van De Ligt. Kompany heeft al sinds het begin aangegeven dat hij liever door wil gaan met Upamecano. Dus dan houdt het op als de coach je weg wil doen. United kan een aardige ploeg worden als ze de juiste aankopen kunnen halen. De Ligt is zeker nodig na het vertrek van Varane. Nu nog Ugarte, een linksback en een rechtsbuiten en je hebt een aardige ploeg staan voor aankomend seizoen.

2 juli 2024 om 23:29

En nog een spits. Zal lastig worden om alles in 1 window te doen

Hopelijk kan hij het nu wel laten zien. Niet waargemaakt bij Juve en Bayern.
Talent heeft hij zeker. Hopelijk kan zijn niveau van Ajax weer halen

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren