Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

René van der Gijp schrijft ook Ajax-invaller af: ‘Die kan er helemaal niets van’

Laatste update:

Na de bekerblamage van Ajax tegen USV Hercules (3-2 nederlaag) van donderdagavond, moeten de spelers van de Amsterdamse recordkampioen het behoorlijk ontgelden. Waar Josip Sutalo en Gastón Ávila eerder al konden rekenen op kritiek van de Nederlandse analytici, laat René van der Gijp in Vandaag Inside ook de naam van invaller Anton Gaaei vallen.

De 21-jarige Deen kwam in Stadion Galgenwaard na een uur het podium op, als vervanger van jeugdproduct Tristan Gooijer. Zes minuten later liet Gaaei zich bij de 2-0 van Hercules eenvoudig uitspelen door Tim Pieters, die vervolgens op schitterende wijze het net wist te vinden.

Wanneer Van der Gijp de beelden van donderdag terugziet, kan hij het nog steeds nauwelijks geloven. De analist begrijpt niets van de aanstelling van Michael Valkanis als assistent-trainer. “Je zit te kijken en denkt: hoe kan dit? Wat moet je met zo’n man.” Ook collega Johan Derksen noemt het ‘te gek voor woorden’.

Van der Gijp vindt dat Gaaei schuldig is aan het tweede doelpunt van Pieters. “Die kan er helemaal niets van. Ach jongen, die is zo slecht...” Gaaei kwam afgelopen zomer voor 4,5 miljoen euro over van Viborg FF.

De Deense jeugdinternational gaf tegen Hercules nog wel zijn eerste assist in dienst van Ajax (op Chuba Akpom), maar kon niet voorkomen dat de Amsterdammers in blessuretijd alsnog onderuit gingen. Gaaei kent, mede door een erbarmelijke bijdrage aan de Klassieker (0-4 nederlaag), een teleurstellend eerste half jaar in de Johan Cruijff ArenA.

Ook Ávila komt in de uitzending van vrijdag weer aan de beurt. “Die Argentijn kan er ook helemaal niets van.” Dat Ajax een bod van 15 miljoen euro van Atalanta op Sutalo heeft afgewezen, vindt Van der Gijp onbegrijpelijk. “Die jongen is zo slecht.”

Budget vrijmaken
Vrijdagavond bracht Mike Verweij van De Telegraaf naar buiten dat Ajax in januari een deel van de zomerse transferuitgaven hoopt terug te verdienen. “Binnen Ajax heerst inmiddels de overtuiging dat de aankopen van Sven Mislintat onmiddellijk weer mogen vertrekken. Tegen elk aannemelijk bod. Ook Josip Sutalo”, aldus de journalist, die aangeeft dat Ajax hoopt 60 miljoen euro van de uitgegeven 115 miljoen euro terug te verdienen.

Moet Ajax ook Anton Gaaei al van de hand doen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijft toch een opmerkelijk verhaal die Sutalo. Ik hoopte afgelopen zomer echt dat hij naar Inter kwam toe het erop leek dat Pavard niet ging lukken. Ook Napoli was geïnteresseerd. Als ik Sutalo bij Zagreb en Kroatië zag spelen vond ik het altijd een uitstekende speler. Die ook erg goed bij Ajax zou passen.Maar hij bakt er echt niks meer van. Wat vertrouwen dan kan doen hè! Ik zou die jongen ook zelf aanraden weg te gaan, de tendens rondom Ajax en hemzelf is zo negatief (inmiddels ook wel terecht), dat hij het erg moeilijk gaat krijgen dit om te buigen vrees ik.

23 december 2023 om 08:31

MarcoVerrati@ In de begin heb ik vaak gezegd ze moeten heus goed kunnen voetballen. Ze zijn toch beoordeeld .Geef ze de tijd Omdat ze snel al afgeserveerd waren door sommigen. Maar helaas inderdaad waar. Met deze spelers moet je blij zijn als je op plek 4 eindigt

23 december 2023 om 09:19

Bij Sutalo heb ik ook een sterk gevoel dat hij straks bij een andere club dan opeens wel heel goed gaat doen. Sowieso zou ik hem in ieder geval tot de zomer houden en als hij straks een goed EK speelt ziet de wereld er alweer heel anders uit rond hem en zijn transferwaarde.

23 december 2023 om 09:55

Waarom wisselen ze telkens Hato en Avila? Laat Sosa gewoon LB staan. Die Avila, overmars heeft zich kapot gelachen met het bod van Ajax.

Ik zou eerst spelers eruit zetten die het helemaal niet doen zoals Avila.

23 december 2023 om 10:46

Er wordt helemaal niet 'telkens' gewisseld tussen Hato en Avila, Hato is onbetwist en Avila komt amper aan de bak.

23 december 2023 om 10:48

Sosa kan er overigens ook weinig van. Heeft een mooie voorzet en that's it, probleem is dat hij verdediger is en geen aanvaller.

23 december 2023 om 11:02

Het probleem is dat er buj Ajax wordt verwacht dat een verdediger ook nog eens goed kan voetballen en ze willen vaak met 50 meter in de rug spelen.

Dat kan Sutalo niet. Dit doet hij niet bij Kroatië en deed hjj ook bij Zagreb niet

Types als Martinez, Timber, Hato zijn hier veel comfortabeler mee, want die kunnen ook daadwerkelijk voetballen.

Hancko had de perfecte verdediger geweest voor Ajax

23 december 2023 om 11:22

Eens, ik dacht ook dat Ajax een topper binnenhaalden waarmee Timber zou worden vergeten. Is het het systeem? De ruimte achter de laatste linie? Zijn het de spelers? Bij Kroatië kan hij de bal altijd kwijt bij oa Modric. Sosa begrijp ik dan ook niet. Kroatië heeft de laatste jaren beter gepresteerd dan Oranje.

23 december 2023 om 11:42

De bal bij Modric inleveren vs Kenneth Taylor haha. Dat is wel een aardig verschil ja

23 december 2023 om 18:33

Ik heb sutalo dan de afgelopen 2 interlandrondes dan ook specifiek gevold bij de wedstrijden van kroatie. Dat hij het daar goed doet die mening deel ik totaal niet. Ze slaan hem namelijk structureel over in de opbouw (niet 1, 2 of 3 keer maar ook elke keer) ze weten daar waarschijnlijk dat hij totaal niet mee kan voetballen. Ook verdedigend loopt hij als een kip zonder kop over het veld met heel wijfelend ingrijpen elke keer. Hij is dan ook niet voor niets niet verzekerd van een basisplaats en staat er ook regelmatig naast. Dat men de mening is toegedaan dat het een goede kroatisch international is… op basis waarvan dan?

Gaaei komt momenteel zeker nog zwaar te kort voor de subtop van de eredivisie maar hij nam wel initiatief en maakte zijn meters. Als iedereen die drive had gehad dan zou de wedstrijd gewoon makkelijk worden gewonnen. Prima dat je hem niet goed genoeg vind maar het is niet de speler die ik er uit zou pakken na afgelopen donderdag.

23 december 2023 om 07:49

Drive en meters maken. We zijn snel tevreden tegenwoordig. De volgende stap is dat we een prof complimentjes gaan geven, omdat hij op z’n 21e zindelijk blijkt te zijn.De vraag is denk ik waar je moet beginnen na zo’n pot. Gaaei wordt er nu weer uitgepikt en was inderdaad ruk. Kan me vinden in die opmerking van VdG over dat tegendoelpunt. Hij laat zich bizar makkelijk voorbij rennen. Maar zonder er een wedstrijd “Wie was de slechtste van te maken”. Ik drop alleen de naam Mikautadze eventjes hier..

23 december 2023 om 08:38

@HarrieSlinger ik gaf hem geen compliment ik wil die jonge zelf een klein beetje in bescherming nemen. Je noemt zelf Mikautadze al. Die heeft echt meer talent maar met 11 spelers met die instelling was je er met 6-0 afgegaan.

Ik neem iemand gebrek aan kunde niets kwalijk. Ik neem de persoon die hem koopt en opstelt iets kwalijk (al was er geen andere keuze op rechtsback). Iemand die maanden op de bank zit en te vuil is om meters te maken neem ik wel iets kwalijk en die zou ik er ook uitpikken als ik kritiek zou hebben.

23 december 2023 om 07:54

Gaai is de allerslechtste rechtsback die Ajax ooit heeft gehad. Echt amateur niveau.

23 december 2023 om 08:03

Die jongen eindigt net als Kristensen of Bassey bij een ploeg als Fulham of Roma. Die voorspelling durf ik wel aan.

Gaaei heeft hele specifieke kwaliteiten, maar past simpelweg niet bij Ajax. Zet hem als wingback in een vijmans defensie en je hebt ineens een meer dan prima back die veel opkomt, snelheid heeft, onvermoeibaar is en een prima voorzet heeft.

23 december 2023 om 08:08

Die weddenschap durf ik ook wel aan. Hij heeft geen specifieke kwaliteiten. Hij is werkelijk overal slecht in. Hij kan niet passen maar hij kan vooral niet verdedigen. Echt lachwekkend niveau van verdedigen.

23 december 2023 om 08:13

Die jongen is twintig en ziet er gewoon slecht uit door de algemene malaise en doordat hij niet in het Ajax spel past. Een back bij Ajax moet technisch goed onderlegd zijn, positioneel sterk zijn, goed kunnen inschuiven en eigenlijk fungeren als een soort vierde middenvelder. Met Mazraoui als goed recent voorbeeld.

Hoe je als Mislintat dan bij Gaaei uitkomt, of als Huntelaar eerder bij Bassey is mij echt een raadsel. Gaaei heeft nou juist die kwaliteiten niet. Hij is een snelle, onvermoeibare draver die aan de zijkant zijn rushes moet maken en voorzetten moet geven. Dat kan hij meer dan prima. Dat wordt bij Ajax alleen niet van een back gevraagd.

Gaaei en Ajax is een totale mismatch. Maar als je een ploeg bent met de juiste taktiek en je besteed tijd aan hem, dan geloof ik zeker in zijn kwaliteiten. Alleen niet bij Ajax. Hij past simpelweg niet in het plaatje dat bij Ajax van een back wordt verlangd.

23 december 2023 om 09:22

Nou Tinus, ik heb het “genoegen” hem in het stadion te kunnen zien en kan je vertellen: Gaaei kan er helemaal geen klote van! Zodra er een beetje druk op komt weet hij het niet meer krijgt hij ballen over 10 m niet meer op z’n plek. Verdedigend staat hij verkeerd, snapt het niet, dit wordt gewoon nooit iets.

23 december 2023 om 09:31

Tinus,

Gaaei is niet 20 maar 21 maar is idd nog steeds heel jong. ik denk dat je bij hem af moet vragen wat je ervan verwacht. Aanvallend doet hij zeker goede dingen, maar verdedigend is hij vrij beperkt. Hij pas misschien beter in een 5 mans verdediger als wingback. Daarbij heeft hij nu natuurlijk ook de pech dat het hele elftal verdedigend zwak is waardoor er ook extra druk op hem staat. Ik vind het te vroeg om hem af te schrijven, maar op dti moment is het wel een speler die je verdedigend niet sterker maakt. Waarbij ik wel vind dat de kwetsbaarheid van Aajx voornamelijk vanuit andere plekken vind komen.

23 december 2023 om 09:54

@Jaakke,

Bassey en Kristensen zagen er ook heel slecht uit. Gaaei zijn kracht ligt niet in het verdedigen daarom ziet hij er in dit kwetsbare Ajax ook als een veredelde amateur uit.

Zet hem neer in een vijmans defensie en laat hem gewoon de flank bestrijken en je hebt een heel andere speler. Bij Ajax wordt hij constant in zijn zwakte gebracht, terwijl je mijns inziens speler juist in hun kracht moet zetten.

23 december 2023 om 09:55

@Jansen,

Eens met je verhaal. Ik denk dat het probleem vooral zit in de verwachtingen. Er worden dingen van hem gevraagd die hij niet beheerst. Dan komen zijn zwakheden constant naar boven.

23 december 2023 om 10:41

Ja klopt er wordt van hem als rechtsback verwacht dat hij verdedigt. Onbegrijpelijk dat Ajax dat van een rechtsback verwacht. Het zal heus wel een leuke wingback zijn maar als je dit soort spelers haalt als Ajax zijnde snap je er helemaal niets van. Of je hebt niet gescout en overlegd of je hebt als TD een persoonlijk financieel belang. Als je dit niveau niet in Jong Ajax hebt kun je de jeugdopleiding ook beter opdoeken.

23 december 2023 om 10:51

Je begint met een soort cynische sneer om vervolgens hetzelfde te zeggen dat ik ook al had vastgesteld. Juist, ja.

23 december 2023 om 10:52

Je bent vast nog Jong Xyzz, ik kan me nog een John Veldman herinneren....

23 december 2023 om 14:11

Ik ben niet meer jong helaas, paar jaar jonger dan jij. Zoals te zien ook aan mijn registratie datum op voetbalzone (2011). Maar John Veldman moest ik even opzoeken inderdaad. Maar ik kan me niet voorstellen dat hij slechter was dan Gaaei.

Ik heb bij Gaaei en Sutalo vooral het gevoel dat ze niet weerbaar genoeg zijn om zich te herpakken. Zijn natuurlijk binnengekomen in een onsamenhangend zooitje en vervolgens een aantal keer in de fout gegaan en in de media al geexectuteerd. Je ziet duidelijk dat ze spelen om geen fouten te maken en na een ongelukkig moment mentaal instorten. Gaaei is denk ik sowieso geen Ajax niveau, maar bij Sutalo blijf ik toch benieuwd hoe het was gelopen met een Martinez of Blind naast hem. Ook Avila lijkt me geen Ajax materiaal, maar ik heb op de een of andere manier het gevoel dat hun zelfvertrouwen zo broos is dat ze nog eens 3x slechter presteren. Dit kan toch niet hun niveau zijn?

23 december 2023 om 07:55

Kan het me inderdaad niet voorstellen in het geval van Sutalo. Die trainer van Kroatië is behoorlijk strikt op het gebied van discipline en afspraken en gunt zo’n jongen toch regelmatig speeltijd. En dan zie je hem bij Ajax spelen en lijken alle basisafspraken die je kan maken als verdediging uit zijn geheugen gegumd. Voer voor psychologen…

23 december 2023 om 08:05

Verhuist naar een kast van een villa

23 december 2023 om 09:23

Denk dat hij uiteindelijk beland bij Villarreal

Wat ik niet begrijp, is dat Sutalo elke wedstrijd de bal inlevert bij de tegenstander. Hij paast ze gewoon letterlijk in de voeten. Alsof hij dat mannetje niet ziet staan. Als je er op kon wedden zou de quotering onder de 1 staan.

23 december 2023 om 09:30

Maar dat heeft er alles mee te maken dat we zonder middenveld spelen. Aan wie kan Sutalo de bal geven? Geef je hem aan Taylor als die een keer aanspeelbaar is, dan krijg je hem weer even hard terug. Tahyrovic loopt het liefst zo anoniem mogelijk rond. Je zag het vorig jaar al bij Bassey.
Het zou fijn zijn als Ajax een normale rechtsback zou halen. Rensch naar 6 en Taylor verhuren of weggeven aan Volendam of Vitesse en eindelijk een normale 8 halen. Dan zal het een beetje beter gaan worden en ontstaat er misschien weer enige balans.

23 december 2023 om 11:55

Waarom denk jij altijd dat een 8 de opbouw moet verzorgen en niet de 6? Haal een bewezen 6 met leiderschapskwaliteiten en het middenveld staat al een stuk beter. Wat er sinds het vertrek van Frenkie en Schöne rondloopt op 6 is niet des Ajax. De 6 is misschien wel de belangrijkste pion in het Ajax spel. Daar staat dan ene Tahirovic..

23 december 2023 om 12:43

Omdat wat creativiteit ons flink zal gaan helpen. Een 8 die zoals Taylor niet alleen maar ballen terugspeelt naar de centrale verdedigers. Op Gravenberch kon je aanmerken dat hij vaak nogal lui was. Maar met hem stond er wel wat op het middenveld. Destijds stond Alvarez op 6. Kon ook niet opbouwen. Maar er stond toen wel een middenveld. Dat middenveld was vorig jaar na zijn vertrek al min of meer dood. Jij blijft die nietsnut van een Taylor maar steeds de hand boven het hoofd houden

23 december 2023 om 13:22

Je moet echt eens van het idee af dat Gravenberch een of andere messias was. Wat een hoop dramatische potten heeft hij ook gespeeld zeg. Dat middenveld Alvarez-Gravenberch-Klaassen was ook een verschrikking. Nu al vergeten?

En waardoor komt dat? Door een 6 die totaal niet bij Ajax past en niet de opbouw kan verzorgen. Een 8 hoort in de opbouw wat hoger op het veld te staan als laatste verbinding naar de aanval. Creativiteit moet bij Ajax juist ook van een 6 komen in de vorm van passes en dribbels.

Snap niet echt hoe je het daarmee oneens kan zijn. Een 6 is toch het beginpunt van de opbouw op het middenveld?

23 december 2023 om 13:57

Dat middenveld met Alvarez, Gravenberch en Berghuis pakte wel onveranderde 18 punten in de poulefase van de CL. Zo slecht wasdag niet. Gravenberch was inderdaad vaak door zijn luiheid in de kleinere wedstrijden te passief. Maar Taylor mag niet de schoenen poetsen van Gravenberch.
Eén normale 6 zie ik uiteraard ook graag komen, maar een rechtsback is harder nodig. Dan Rensch naar 6. Kan niet slechter zijn dan Tahyrovic. Er is nu geen ruimte om je hele elftal te vervangen.

23 december 2023 om 14:41

Vermoeiend hoor die Fifa praat over zessen en achten. Als je des Ajax wil voetballen dan speel je gewoon met een mid mid, een links- en rechtshalf. Van de Boomen kan overigens prima opbouwen.

23 december 2023 om 14:44

Met Berghuis inderdaad, 2e seizoenshelft vaak met Klaassen. Berghuis staat tegenwoordig ook weer op rechts en Hlynsson is ook niet iemand die een middenveld kan dragen. Daarom moet je een fatsoenlijke 6 hebben, want Taylor en Hlynsson zijn prima meevoetballers maar kunnen geen middenveld dragen. Een goede 6 is essentieel op dit moment.

Jammer dat Mannsverk geblesseerd is, want die heeft wel potentie van wat ik heb gezien bij zijn vorige club.

23 december 2023 om 21:26

Xyzz, vd boomen kan niet opbouwen als je hem onder druk zet. Die man is zo traag als dikke stront bergopwaarts

23 december 2023 om 23:03

Fifa praat? Ik speel geen eens fifa. Een 6 is gewoon de speler op het middenveld die de balans bewaakt en de opbouw verzorgt. Zo moeilijk is het niet. Maar volgens mij ben je expres een beetje bijdehand aan het doen.

24 december 2023 om 11:49

Maar Ajax12321 doe jij dat zelf niet ook? Sinds Gravenberch weg is, draait het middenveld van Ajax ook helemaal niet meer. Zou Taylor wel een Ajax waardige middenvelder zijn?
Misschien is Taylor een beetje de mindere versie van Davy Klaassen. Als hij een team heeft dat als een tierelier draait, komt hij tot zijn recht. En ik zeg bewust de mindere versie. Klaassen werkte altijd wel hard en had nog een sterk punt, zijn scorend vermogen.
Maar goed, jij mag het zien hoe je wilt. Misschien eis ik gewoon meer van een aanvallende middenvelder van Ajax dan jij

De verdedigers bij Ajax krijgen vaak kritiek maar Kijk is naar ons middenveld, daar vallen zoveel gaten dat er voor de verdediging, vaak geen eer valt te behalen

23 december 2023 om 09:24

Je kan ze allemaal wel noemen toch. Voorin is het ook niet veel beter. Er is geen aansluiting naar de linies. Geen duidelijke taktiek waardoor je los zand krijgt met spelers die allemaal vanuit een andere filosofie spelen. Daar spelen zelfs georganiseerde amateurs doorheen. Heeft denk ik nog weinig met de individuele spelers te maken

23 december 2023 om 09:51

@wac79
En binnen Ajax niemand die dit ziet. En het gros van de lezers hier ook niet. Blijft toch zeer merkwaardig

En we komen weer eens superlatieven tekort om spelers af te branden. Het is een collectief falen van de complete organisatie met, zo mogelijk, een spits van wereldformaat. Wat heeft het nou voor zin om al die individuen aan te vliegen.

23 december 2023 om 10:01

Nou bij te veel van die individuen zit wel heel weinig kwaliteit.
Of je nou Van ‘t Schip, Valkanis, Madurodam of Steijn voor deze groep zet, zal ook geen verschil maken. Allemaal licht gewichten die nog niet eerder op hoger niveau gewerkt of gepresteerd hebben.
Maar zet Bosz voor deze groep en dan zal je niet om het kwaliteit gebrek van de individuen heen kunnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren