Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spanje knokt zich in extremis langs Duitsland en is halvefinalist

Laatste update:

Spanje heeft in de eerste kwartfinale van het EK na een bloedstollende wedstrijd afgerekend met Duitsland. Lange tijd gingen beide ploegen goed tegen elkaar op, maar Mikel Merino gooide vlak voor het einde van de verlenging roet in het Duitse eten: 2-1. Dani Olmo zette Spanje op voorsprong, waarna Florian Wirtz de wedstrijd naar een verlenging sleepte. In die verlenging trok Spanje in extremis aan het langste eind, waardoor het zich halve finalist mag noemen.

De wedstrijd begon fel en beide ploegen klapten er hard op. Toni Kroos maakte een stevige overtreding op Pedri, maar kwam er zonder kaart vanaf. Pedri kon niet verder en moest zich na vijf minuten al laten vervangen door Dani Olmo. Even later ging Antonio Rüdiger wel op de bon na een overtreding op Olmo.

In de eerste helft had Spanje een licht overwicht, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het nauwelijks. Nico Williams kwam het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet werd in de korte hoek gekeerd door Manuel Neuer. Na rust werd Spanje gevaarlijker en dat leidde tot een enorme kans voor Álvaro Morata, die van dichtbij over schoot.

Even later was het toch raak voor Spanje. Lamine Yamal speelde de bal met een perfecte snelheid het zestienmetergebied van Duitsland in, waar de inlopende Olmo met de binnenkant van zijn voet beheerst afdrukte en Neuer kansloos liet: 1-0. Het was al de derde assist voor de 16-jarige Yamal dit EK.

Na de openingstreffer ging Duitsland offensiever spelen en bracht het onder meer Niclas Füllkrug en Wirtz in. Dat leidde een kwartier voor tijd tot een grote kans voor Füllkrug, maar hij gleed de bal op aangeven van Wirtz tegen de paal.

Vlak voor tijd liet Wirtz alsnog de Mercedes-Benz Arena ontploffen. Een voorzet van Maximilian Mittelstädt werd door Joshua Kimmich teruggekopt, waarna Wirtz via de binnenkant van de paal raak schoot. Na negentig minuten stond er een gelijke stand op het bord en dus volgde een verlenging.

In de verlenging lag de intensiteit nog altijd erg hoog. Wirtz was gevaarlijk namens Duitsland, maar Unai Simón keerde zijn inzet. Aan de andere kant zag Mikel Oyarzabal zijn afstandsschot net voorlangs het doel vliegen. Vlak voor de rust van de verlenging volgde nog een enorme kans voor Wirtz, die na goed terugleggen van Müller rakelings naast het doel mikte.

Ook na rust gingen beide ploegen op zoek naar de winnende goal om zo maar de strafschoppenserie te ontlopen. Jamal Musiala zag zijn schot tegen de uitgestoken arm van Marc Cucurella aankomen, maar er werd geen strafschop toegekend door scheidsrechter Anthony Taylor, vermoedelijk vanwege buitenspel in aanloop naar het moment.

Ook Füllkrug was vlak voor het einde van de verlenging nog dicht bij de 2-1. De spits kopte een voorzet knap richting de verre hoek, maar Unai Simón reageerde vliegensvlug en tikte de bal uit het doel. Vlak voor tijd kreeg Duitsland echter de genadeklap.

Invaller Merino was de held voor Spanje. De middenvelder van Real Sociedad kopte de bal goed binnen en dat betekende het einde voor Duitsland, dat via Füllkrug zelfs nog dicht bij de 2-2 was. Ook kreeg Dani Carvajal nog zijn tweede gele en dus rode kaart, waardoor hij de halve finale moet missen. De Duitse uitschakeling betekent ook het einde van de carrière van Toni Kroos.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Die penalty beslissing pfoeh. Duitsland voelt zich wel extra genaaid dan zeker omdat de VAR niet eens ingrijpt. Lijkt een goedmakertje omdat Kroos natuurlijk ook allang rood had moeten hebben. Maar goed Merino gewoon een hele goeie goal. Loopt goed weg en dan Olmo met een puntgave voorzet. Heel stom van Duitsland omdat dit Spanje aanvallend echt machteloos was. En dan laat je een middenvelder helemaal vrij lopen. Maar ja hele spannende wedstrijd dat eigenlijk veel te veel beã¯nvloedt werd door Anthony Taylor

5 juli 2024 om 20:40

Was het niet gwn buitenspel van Fullkrug?

5 juli 2024 om 20:41

Jazeker.

5 juli 2024 om 20:41

Leek wel, maar laat dat dan even duidelijk zien. In het kader van de transparantie. Doen ze het hele toernooi al veel te laat.

5 juli 2024 om 20:42

Jij hebt een bril nodig

5 juli 2024 om 20:43

Als dat zo is dan is het hartstikke logisch dan. Maar ja dat geven ze ook niet aan. Beetje transparantie naar de kijkers mag echt wel meer bij het voetbal hoor. Ook omdat scheidsrechters nooit voor de camera staan om hun uitleg te geven.

5 juli 2024 om 20:46

Denk eerder hands van hem...

5 juli 2024 om 20:52

@Damsterdam dat is dus één van de vragen die ik ook heb. Was het buitenspel daarvoor? Als het om dat buitenspel moment zou gaan, zou je verwachten dat we daar, zoals gewoonlijk, een duidelijk beeld van te zien krijgen. Als dit niet buitenspel was vind ik het merkwaardig dat er zo snel verder werd gespeeld.

Vind Spanje wel de terechte winnaar op basis van het spelbeeld. Maar dat betekent weinig als er een strafschop is ontnomen.

5 juli 2024 om 21:00

Plus, als het buitenspel was hadden ze daar een minuut of twee de tijd voor genomen om het te constateren. Nu ging het spel direct verder. Dus er is niet gekeken.

5 juli 2024 om 21:39

Nee he, er is technologie voor buitenspel.

5 juli 2024 om 23:34

Taylor overrulde de VAR. Kan niet liplezen, maar leek mij duidelijk dat hij aangaf dat het aangeschoten hands was en daarmee basta.

5 juli 2024 om 20:41

Eigenwijze scheidsrechters die weigeren om naar het scherm te lopen moet je schorsen voor 4 jaar voor alle interlands. Los daar van gezien speelt Spanje wel echt mooi voetbal, hele leuk ploeg weer.

5 juli 2024 om 20:43

Was buitenspel. Leer de regels kennen

5 juli 2024 om 20:45

Was geen buitenspel. Het gaat om het eerste moment. Dat die spits buitenspel staat klopt, maar eerst is de handsbal dus moet je die eerst bestraffen

5 juli 2024 om 20:46

Taylor bleef aangeven dat Cucurella zijn armen langs het lichaam had. Met die verklaring negeerde hij de var en heeft ie niet eens gekeken. Als Fullkrug al buitenspel stond dan had Taylor daar 0 weet van, hij wist het gewoon zelf ‘toch wel beter’.

5 juli 2024 om 20:50

Heeft de VAR hem naar het scherm geroepen dan?

5 juli 2024 om 20:50

Dat gevoel had ik dus ook meer. Taylor dacht serieus dat het hand dichtbij het lichaam was. Dat is wat die aangaf de hele tijd. En dat is natuurlijk al enorm raar.

5 juli 2024 om 20:50

Die pomp naar voren die.fullkrug terug legt waar die,kans uit komt is buitenspel.

5 juli 2024 om 20:50

Dit is natuurlijk gewoon onzin John. Een scheids mag niet tegen de var zeggen “nee ik ga lekker niet kijken”.

5 juli 2024 om 20:52

Eerst uiten spel.nog voor het schot

5 juli 2024 om 20:54

Zou je denken he Mick? Helaas zie ik het in de PL maar vaak zat gebeuren. Geen toeval ook dat we hier een Engelse scheids hebben. Die gasten zouden eigenlijk een verbod moeten krijgen om van hun eiland af te komen en de rest van Europa te besmeuren met hun niveau.

5 juli 2024 om 20:56

Als dat echt het geval gaat zijn zoals jij schetst zou dat de grootste schande zijn van de afgelopen drie voetbalseizoenen en dan is dat nog lang het laatste niet wat we ervan horen. Ik geloof dat gewoon niet, het was (gok ik) gewoon buitenspel. Dat bewijs zullen we vroeg of laat nog wel krijgen.

5 juli 2024 om 21:06

Nee het was eerst buitenspel, handsbal was er na. Kijk maar terug

5 juli 2024 om 21:08

Daar is niet naar gekeken. Was lijnenspel geweest. Maar het was wel duidelijk een pingel. Zijn gewoon de regels. Je kan het er niet mee eens zijn. Dat is wat anders.
Var had moeten ingrijpen.
Taylor mag naar huis

5 juli 2024 om 23:49

was helemaal wel buitenspel was je nou maar naar speccijfers gegaan

5 juli 2024 om 20:41

Var heeft wss gecheckt maar buitenspel geconstateerd. Dan telt alles er na niet

5 juli 2024 om 21:10

Normaal doen ze daar 5 minuten over, zou bijzonder zijn dat ze het hier meteen zagen.

5 juli 2024 om 22:10

Waarschijnlijk was het dik buitenspel, waardoor ze het snel konden zien

5 juli 2024 om 20:41

Dit moet toch wel Taylor's laatste wedstrijd zijn. Kroos die al 5x geel moest krijgen, dat penalty moment niet eens de VAR checken, extra tijd verlenging 5 min door laten spelen ipv 3, ff serieus....

5 juli 2024 om 20:41

Fullkrug stond buitenspel.

5 juli 2024 om 20:41

Ik ben denk ik de enige, maar ik vond het geen strafschop. Hij trekt zijn arm in en dan komt-ie ertegenaan. Dan vind ik het wel discutabel maar dan kan ik wel leven met de beslissing.

5 juli 2024 om 20:46

Was inderdaad een terechte beslissing Tinus. Sommige mensen moeten de regels een keer doornemen. Zijn arm is in een natuurlijke positie en wijst naar beneden, hij probeert zichzelf niet onnatuurlijk groot te maken. Sterker nog, hij probeert zichzelf zelfs kleiner te maken omdat zijn arm onderweg is naar het lichaam. Correcte beslissing in een wedstrijd waar Taylor er voor de rest vaak naast zat.

5 juli 2024 om 20:50

Je zou ook kunnen zeggen dat hij in eerste instantie onnatuurlijk zijn armen wijdt heeft, waardoor hij in de situatie komt dat hij zijn arm niet intrekken.
Voor beide valt wat te zeggen.
Ik zou hem niet tegen willen krijgen op deze manier, maar wel mee.
Oftewel, ruimte voor discussie.

5 juli 2024 om 21:12

Het was 50/50. Hij maakt wel zijn lichaam groter, maar de arm ging inderdaad naar binnen. In hoe être was dat een natuurlijkr houding en het gaf toch veel voordeel dat duecsrm daar nog hing.

5 juli 2024 om 21:15

Manzutd36. Kom op zeg . De arm wijst niet naar beneden maar zijwaarts. Totaal geen natuurlijke houding. Had een penalty moeten zijn.

5 juli 2024 om 21:40

Tinus88 Als je zegt dat hij de arm " intrekt" dan was het dus toch een onnatuurlijke houding. De arm hangt niet naast zijn lichaam.

5 juli 2024 om 20:42

Deze wedstrijd leek wel een finale wedstrijd. Scheidsrechter was echt slecht.

5 juli 2024 om 20:43

Gefeliciteerd je staat bovenaan met je reactie. Jammer dat je op VZ de sortering niet kan aanpassen. Er was geen penalty alleen een discutabele handsbal.

5 juli 2024 om 20:43

En dan vinden wij in Nederland Nijhuis arrogant. Wat een drama is die Taylor zeg. Eerste goede wedstrijd dit EK en dan zo'n scheidsrechter

5 juli 2024 om 20:48

Nauwelijks arbitrale controverse behalve bij Simons en vandaag. En heel toevallig beide keren een Engelse scheids bij betrokken. Jammer dat ze hun bedroevende PL niveau mee mogen nemen naar dit tot zo ver heerlijke toernooi.

6 juli 2024 om 13:03

Dat was een van de weinige beslissingen die wel goed was van die scheidsrechter. Goed dat iemand die onzin strafschoppen vanwege gezocht hands negeert. Verder had Kroos er allang afgemoeten met rood. Maar ja, laatste wedstrijd hè….

7 juli 2024 om 10:13

Die gozer voorkomt gewoon een goal met een uitgestoken arm. Als je dat geen hands vindt prima hoor, maar dat Duitsland tegen Denemarken voor die handsbal wel een pingel krijgt is echt belachelijk. Ik vind hands ook te snel gegeven, maar als een verdediger echt letterlijk een redding maakt met zijn hand...

Onvoorstelbare beslissing scheidsrechter brengt ze de overwinning

5 juli 2024 om 20:40

Fullkrug maakt eerder hands als goed is. Vandaar is hij ook niet door de VAR geroepen.

5 juli 2024 om 20:41

Nee hoor, de bal land op z'n schouder. Maar goed, soms zit het mee soms zit het tegen zullen we maar zeggen.

5 juli 2024 om 20:44

@bmg45 dat moment zagen we en het leek daar wel op maar ze kunnen toch een minuut of twee even doornemen? Spel mocht meteen door en Taylor was 100% zeker dat het geen hands was.

5 juli 2024 om 20:45

Waarom maakt Taylor dan het handen langs zijn lichaam gebaar? Als het al hands is, is dat zeer lastig te zien en moet je ook daar gewoon naar kijken.

5 juli 2024 om 20:50

@migi Juist, de Engelse scheidsrechters hebben echt een abnormale ego waar het ook lijkt alsof ze elkaar niet willen corigeren, al meerdere keren gezien in de Premier League vorig seizoen, je kan toch best gaan kijken voor een minuutje?

5 juli 2024 om 20:51

#lukex, ik vermoed dat var influistert dat door kan vanwege het vermeende van fullkrug... Of dat zo moet gaan is een tweede. Ik ben ook voorstander van hem eerst naar de kant te roepen voor de complete situatie.

5 juli 2024 om 20:42

Het was een pingel ware het niet dat er eerder hands gemaakt werd. De Var had m dan sowieso niet goedgekeurd.

5 juli 2024 om 20:44

Kuna_mila als de scheids zijn werk had gedaan, had duitsland met 10 man na 3 kwartier al klaar geweest.

5 juli 2024 om 20:49

Oh ja hij heeft tamelijk slecht gefloten, maar zo'n beslissing in de verlenging trekt toch wel de aandacht.

5 juli 2024 om 20:52

Kuna_mila ik vond dat met kroos toch wel echt opvallender. Maar ok. Blijkbaar was dat penalty-moment sws buitenspel, dus in dat geval ook een non-discussie.

5 juli 2024 om 21:03

Als het buitenspel was geweest hadden we daar ongetwijfeld een mooie animatie van gezien... 😉

5 juli 2024 om 21:49

Kuna_mila misschien zeiden ze in zijn oortje was discutabel maar maakt niet uit was toch offside. Hoe dan ook, met 10 hadden ze nooit in deze situatie gezeten, dus op zijn minst gerechtigheid. Maar taylor was sws een drama.

6 juli 2024 om 12:27

Lijkt me sterk dat als de scheidsrechter in het begin de kaart al had gegeven aan Kroos (wat terecht was geweest) dat hij de tweede/derde overtredingen had gemaakt en andere spelers ook op dezelfde manier de duels in waren gegaan. Het lijkt mij heel normaal dat een team wat agressief wil/moet spelen kijkt hoever ze kunnen gaan en wat de scheidrechter toelaat en als de scheidsrechter vanaf het begin kaarten had gegeven dan hadden de spelers hun manier van de duels aangaan wel aangepast. Wat mij opvalt is dat veel mensen hier de ene fouten van de scheidsrechter gebruiken om het niet geven of bekijken van een potentiele penalty goed te praten. Ik bedoel ik snap dat de Duitsers zich "bestolen" voelen en persoonlijk vind ik niet dat je kunt zeggen dat dit gevoel niet terecht is omdat ze eerder in de ogen van andere gematst zijn. En als er vanwege buitenspel/eerder hands wat dan ook geen penalty gegeven werd dan moeten ze dat aangeven dat voorkomt een hoop welles/nietes discussies en wellicht voelt men zich dan minder of niet bestolen als je iig weet dat ernaar gekeken is.

5 juli 2024 om 20:48

Duitsland had Taylor immens mee. Kroos had wel 4 gele kaarten moeten hebben. En die "gemiste" penalty ging denk ik buitenspel aan vooraf.

Wel jammer, want had vele malen liever Duitsland door dan de Spaanse duikelaars

5 juli 2024 om 21:07

Nope heb liever die Spanjaarden door die dan schoppers van een Duitser

5 juli 2024 om 21:10

Eens. Ook veel leuker om naar te kijken. Moet wel zeggen dat de teamgeist van de Duitsers weer erg goed was.

5 juli 2024 om 22:56

En kroos die er met 4 of 5 keer geel al afgestuurd had moeten worden? Had binnen 10 minuten al rood moeten hebben. Maar dat vergeten we maar even.

6 juli 2024 om 12:37

Vind jij dat de overtreding op Pedri rood waard was? Of denk jij dat een speler als Kroos de andere duels niet anders was ingegaan met geel op zak? Persoonlijk vind ik het kortzichtig om het niet bekijken van een potentieel penalty moment goed te praten door te zeggen dat Duitsland eerder al met 10 man had moeten staan.

Ongelooflijk hoe je daar geen penalty voor kunt geven mbt die handsbal. Hoe duidelijk wil je het hebben, en dan heb je nog een VAR ook. Laat al die Engelse scheidsrechters toch op dat eiland zitten zeg, verschrikkelijk.

5 juli 2024 om 20:48

Die spits maakte zelf al eerder hands...

Gefeliciteerd Taylor! Uuuhh Spanje*

5 juli 2024 om 20:42

Die was op de hand van Duitsland voor de rest hoor.

5 juli 2024 om 20:47

Inderdaad. Als Kroos meteen geel krijgt is het een hele andere wedstrijd.

5 juli 2024 om 21:50

Bedoel natuurlijk dat hij met de schandalige beslissing in de verlenging er eigenhandig voor zorgt dat het niet Duitsland, maar Spanje is. In de slotfase van reguliere speeltijd floot hij inderdaad in het voordeel van Duitsland en Kroos had veel eerder geel mogen krijgen in de wedstrijd. Nadat hij geel kreeg moest hij zich ook veel meer inhouden en kon hij niet nog een gelekaartovertreding begaan. Daarom ook gek dat mensen vinden dat hij rood had moeten krijgen; alsof hij die overtredingen ook had gemaakt als hij al geel op zak had...

5 juli 2024 om 22:58

Want een speler krijgt nooit 2x geel? Beetje rare gedachtegang dat hij geen enkele overtreding meer zou makenals hij voor de eerste al gewoon een kaart had gekregen.

5 juli 2024 om 20:42

Huh? Taylor had Kroos al 8x rood kunnen geven

5 juli 2024 om 20:47

Nee joh, 9 keer!

5 juli 2024 om 20:53

Jij bent echt helemaal de weg kwijt met je 8x rode kaarten

5 juli 2024 om 20:55

Oprecht wel gwn 5 keer hoor maar goed kunnen jullie populair doen

5 juli 2024 om 21:07

Is het nou 5 of 8 keer, menneke?

5 juli 2024 om 21:17

Denk dat het in het midden ligt

5 juli 2024 om 21:19

@HijNiet, nein 10 keer

5 juli 2024 om 21:28

6,5x!

Spanje in de 118e minuut. Zijn de Duitsers er toch ingetuind.

5 juli 2024 om 20:44

Apart ook van de Duitsers. Speel je na de 1-0 zo goed en maak je de 1-1 , gaan ze weer lekker achterover hangen terwijl Spanje hun snelle spelers heeft gewisseld. Dan ga je toch juist lekker door.

5 juli 2024 om 20:52

Dat gingen ze toch ook wel? Fullkrug had er wel een paar kunnen maken. Die werd trouwens naar de grond getrokken toen hij de paal raakte. Ik denk dat die anders wel had gezeten. Heel raar dat daar niet naar gekeken werd.

5 juli 2024 om 20:56

Ja die fullkrug gaat niet lekker slapen vannacht zeg.. net als havertz . Wat een kansen verprutst

6 juli 2024 om 00:17

Trokken beide aan elkaars shirt, goede beslissing

6 juli 2024 om 00:14

Mooie verwijzing Oortap. En heel passend.

Jaaaa Spanje!!!!!!

Lekker voor die Duitsers ahahahahahhahahah

5 juli 2024 om 21:35

Jaaaa israel.lekker voor die Palestijnen

5 juli 2024 om 21:53

Hoop oprecht dat jij ooit zal lijden onder genocide. Wat een walgelijke reactie.

5 juli 2024 om 21:54

Zieke geest

De La Fuente springt door het oog van de naald, nadat hij zijn twee beste spelers naar de kant haalde. Hoop dat het een wijze les voor hem is want het had ook zomaar anders kunnen lopen. Deed me denken aan Dick Advocaat & Robben wissel EK 2004.

Voor de rest viel Dani Olmo echt geweldig in. Overigens jammer van Kroos dat dit zijn laatste wedstrijd moet zijn heeft alleen maar spelers lopen duwen en schoppen.

5 juli 2024 om 20:46

Olmo was echt goed vandaag, vond hem altijd redelijk slapjes en leek soms afwezig maar vandaag echt top.

5 juli 2024 om 20:47

Rodri is niet gewisseld hoor dus de beste speler stond nog gewoon in het veld.

5 juli 2024 om 20:48

Die man is voor mij topfavoriet voor de ballon d’or. Wat een perfecte DM is dat zeg.

5 juli 2024 om 20:55

@EI_Guaje7

Echt smerig van Kroos die tackel op Pedri die schijnt volgens verschillende bronnen zeker 1 maand eruit te liggen.

Olmo viel idd geweldig in ben wel gecharmeerd van hem. Maar absoluut geen wereldtop.

5 juli 2024 om 20:59

Jawel beter dan al die Barca babys zonder rendement.

5 juli 2024 om 21:02

Super uitslag idd. Hoop dat Kroos trots is op zichzelf, was vanaf dat moment voor Spanje!!

5 juli 2024 om 21:08

Heerlijke zure reactie van DerKaiser niks anders van je gewend als het om Duitsland gaat. Yamal als 16 jarige is zeker ook weinig rendement wil je zeggen. Benieuwd welke Duitse baby zo kan presteren.

5 juli 2024 om 21:10

Die 16-jarige Barca baby heeft anders al 3 assists dit toernooi en creëert een karrenvracht aan kansen. Zou ik niet "zonder rendement" willen noemen.

5 juli 2024 om 21:11

@DerKaiser123

Wat zeg jij Barca Baby’s zonder rendement?

Olmo is geen wereldtop viel vandaag wel geweldig in. Maar speelt nooit wekelijks zo goed.

Zelfs Gavi is beter dan hem

5 juli 2024 om 21:13

Welke baby’s zonder rendement? Pedri? Yamal is namelijk bij meer goals betrokken (3) dan Wirtz bijvoorbeeld. Laten we even een 16-jarige op rendement afrekenen ookal heeft hij meer rendement dan jouw wonderboy Wirtz.


Voor de duidelijkheid, ik vind Wirtz een betere speler. Olmo is wat directer dan Pedri. Prima dat je hem beter vindt, scheelt alleen niet veel. Ben er ook vrij zeker van dat als Pedri bij Leipzig speelde en Olmo bij Barcelona dat je dan Olmo waardeloos vond. Jouw Bundesliga bias is meestal wel sterk.

5 juli 2024 om 21:13

@Sanderr

Hahaha snap je.

5 juli 2024 om 21:17

@Pedri16

Snapje die maat,

Dit heeft niks met de wedstrijd te maken maar vind je Gavi ook beter dan Olmo?

Die Olmo is voor mij vaak een partij overhyped en is echt niet zo goed als die DerKaiser123 denkt.

5 juli 2024 om 21:19

@Lebuffon

Hij zegt dit puur omdat Olmo in de Bundesliga speelt. Stel Olmo speelde in de Serie A, had die hem nooit zo goed gevonden als hij denkt.

5 juli 2024 om 21:40

3 assists voor yamal

5 juli 2024 om 21:54

Olmo is ook een Barca boy, opgeleid tot zn 18e in La Masia.

Drinksmakelijk nog, lekker azijn klappen. Duitsland eindelijk eruit, na 30x de scheids mee te hebben.

5 juli 2024 om 22:34

@HZ7-22

Precies.

6 juli 2024 om 02:05

Gelukkig zijn jullie allemaal objectief. Allemaal Barca fans toevallig? Ik zal je wat moois vertellen iedereen heeft een voorkeur, dat geldt in de voetbalwereld, bier smaak, type vrouw etc. Thats life. En Olmo was vandaag gewoon de grote man mag benoemt worden toch.

6 juli 2024 om 09:07

Hoe kun je niet objectief zijn als je wordt aangesproken op het bericht dat die barca babys geen rendement hebben, vervolgens wordt je gedrukt op het feit dat Yamal 3 assists heeft en ga je ineens praten over voorkeur. Maar iedereen hier weet hoe jouw voorkeur is, Bundesliga is perfect en de rest kan er mee door, net zoals de spelers die erin spelen.

6 juli 2024 om 09:40

Olmo was de grote man. Fantastische wedstrijd. Het is ook een prachtige speler. Dat ik Barcelona (en toevallig Pedri-)fan ben doet er toch geen hol toe? Ik geef notabene aan dat het oké is dat je Olmo beter vindt. Ik reageer niet als een adder gebeten als je Olmo beter vindt.. dat is prima en heeft inderdaad met voorkeur te maken. Het verschil is echter niet zo groot dat men unaniem Olmo 100% beter vindt dan Pedri.

Tot slot gaat het me er vooral om dat je ze rendementloze baby’s noemt. Yamal is 16, het is al bijzonder zat dat je op die leeftijd mee bent met een nationale ploeg. Dat je dan óók nog een basisspeler bent is al helemaal bijzonder. Dan ga je zo’n jongen wegzetten als rendementloos terwijl hij 3 assists heeft in 5 EK wedstrijden in zijn debuutseizoen.. dat is gewoon hartstikke knap. Welke 16-jarige had wel rendement? Het is toch doodnormaal dat een 16-jarige fouten maakt… dat doet Yamal zat, maar dan vooral in de afronding. Qua passing en dribbel is het gewoon fantastisch. Dat is toch niet moeilijk om te erkennen?

Duitsland gewoon bestolen van een pingel in de laatste 10 minuten. Bizar dat dit nog anno 2024 kan gebeuren met de VAR.

Leuke pot maar Duitsland is 100% bestolen van een penalty.
Maar het ging vrij gelijk op, gefeliciteerd Spanjaarden! Op naar een Finale en rematch 2010 😉

Hoe kun je tegenwoordig nog hands maken? Ik dacht altijd dat dat was wanneer je de bal op je arm/hand raakte.

5 juli 2024 om 20:45

omgekeerde wereld met het duel België Slowakije met nota bene dezelfde scheidsrechter en dezelfde videoref

Britste scheidsrechters moeten ze voortaan gewoon verbannen tijdens internationale wedstrijden

5 juli 2024 om 20:43

En vooral Taylor. nare man met totaal onnavolgbare beslissingen. Buiten de 100% penalty maakt hij beide kanten op tientallen fouten in een wedstrijd. Kan echt niet dit.

5 juli 2024 om 20:46

Taylor onderweg naar Engeland in het kanaal flikkeren.

5 juli 2024 om 20:55

Het voordeel als Engelsman is dat Taylor nooit een wedstrijd van ons zal fluiten..

Nadeel is dat hij wekelijks in de PL te ‘bewonderen’ is..

Bizar, wat is de reden dat Taylor nog fluit op dit EK? Totaal niet onder controle deze wedstrijd en dan die strafschop. Kan echt absoluut niet.

5 juli 2024 om 20:45

Zo denken alle PL kijkers ook over hem maar toch krijgt die topwedstrijd na topwedstrijd

Wat een heerlijke pot voetbal zeg! Twee ploegen die wilden winnen en absoluut niet op een penalty serie wilden gokken.

Heeft die Carvajal een 2e jeugd gehad ofzo?

Wat een soldaat toch beslist de wedstrijd!

En ook echt slecht van Kroos wat die op Pedri deed hopelijk valt zijn blessure mee.

5 juli 2024 om 20:43

Wel jammer dat ook zijn tweede verschijning op deze aardbol dan weer zo’n vervelend bloedventje moet zijn. Los van zijn kwaliteiten.

5 juli 2024 om 20:47

@John Terry

Dit doet Carvajal al jaren lang ook in de Clasico’s

Maar wat een strijder blijft het, en schijnt ook een hele goeie band te hebben met Lamine.

Lamine is momenteel imo wel de beste tiener, die de Golden Boy award wint hij speelt zo volwassen zonder angst.

Spanje was wel de betere deze wedstrijd, maar goed ze hebben allebei genoeg kansen gehad. Het hands moment is gezeur, wat dat is en blijft een discussie en staat open ter interpretatie.

5 juli 2024 om 20:46

Eerste uur, maar daarna was Duitsland sterker. Over de hele wedstrijd was het gewoon gelijk

Duitsland flink genaaid door de heer Tayler .

5 juli 2024 om 20:44

Hadden na de 10e minuut al met 2x geel voor Kroos met 10 man moeten staan, dus de Duitsers mogen hun mondje dichtknijpen.

Geweldige Rodri en Olmo. Dramatische Taylor. Lucky Kroos. Te late Wirtz. Slimme Carvajal.

5 juli 2024 om 20:45

Geweldige Musiala ook wel.

Slechtste scheidsrechter die ik dit Ek gezien heb. Helaas Spanje onterecht door, wat een jankerds zeg.

5 juli 2024 om 21:02

De Duitsers mogen blij zijn dat Kroos na 10 minuten nog op het veld stond. Echt bizar hoeveel overtredingen hij mocht maken. Uiteindelijk een wedstrijd te veel voor Kroos blijkbaar.

Iemand een overzicht van welke spelers van Spanje geschorst zijn voor de halve finale? Bizar veel 'Misses next match' voorbij zien komen. Zullen hopen op Taylor in de halve finale om de geschorsten te compenseren

Super spannende wedstrijd maar lang niet altijd goed terwijl je dit wel zou verwachten tussen deze twee landen om over Tylor nog maar te zwijgen Duitsland had zeker een penalty kunnen krijgen maar aan de andere kant zat het hun ook zeker niet tegen in de wedstrijd tegen Denemarken

Kan echt moeilijk naar Spanje kijken wanneer ze op voorsprong staan tegen een fatsoenlijk land. Verder was ik me echt aan het ergeren aan verschillende dingen. De slechte ref, matige spitsen, de commentator en het toneelspel natuurlijk.

Best knap, je bevoordeelt Duitsland bijna de hele wedstrijd, maar besteelt ze toch zo hard. Dan ben je echt een zeldzaam slechte scheids.Leuke pot verder overigens. Had wel pingels gehoopt.

Echt een grof schandaal. Dat dit met de VAR nog kan gebeuren. Een prachtig toernooi is besmeurd nu.

5 juli 2024 om 20:51

Hijniet! eindelijk een beslissing in spanje's voordeel. En verder, een prachtig toernooi? Zeldzaam laag niveau voor een eindronde.

Uit nieuwsgierigheid is carvajal ook nu voor de finale geschorst? Had al geel en was al bij de eerste gele kaart geschorst in de halve finale, met de rode erbij nog een wedstrijd?

5 juli 2024 om 20:46

Nee 1 wedstrijd. Hij mist alleen de halve finale.

5 juli 2024 om 20:59

Jammer, precies van Tunined zegt, zo heeft een extra kaart pakken geen directe gevolgen voor de toekomst

5 juli 2024 om 21:10

Zeker weten? Je zou zeggen dat rood sws een wedstrijd schorsing is bovenop de wedstrijd schorsing van de 2 gele kaart? Morata iig ook geschorst en Pedro (sneu voor die jongen) geblesseerd. Dat zijn wel aderlatingen. Hopelijk vliegen ze eruit, walgelijke ploeg met al dat gerol, vooral die linksback en Morata.

5 juli 2024 om 21:47

Alleen direct rood is extra wedstrijd

5 juli 2024 om 20:48

Nee.. slaat eigenlijk nergens op dat je dus gewoon rood kan pakken zonder dat je er iets van merkt

Wat een slechte scheidsrechter zeg.

Jesus Navas basis tegen Frankrijk?
Lekker dat Spanje door is man!

5 juli 2024 om 21:16

Ik zou zelf Nacho daar zetten voor meer defensieve zekerheid. Echter is volgens mij Le Normand geschorst.. dus dat lijkt me geen optie.

5 juli 2024 om 21:41

Ja daarom Jesus. Of Vivian basis en Nacho rechtsback. Vind die Vivian wel sterk.

Scheids voor het leven schorsen, want een m*** is dat.

Wat een schande deze Scheids. Penalty’s niet gegeven. Elke keer fluiten … deze top wedstrijd had een betere Scheids verdiend.

Tja ik ben wel blij met dit resultaat maar Duitsland had wel een penalty kunnen hebben. Daarentegen denk ik wel dat het misschien buitenspel was geweest. Maargoed eigenlijk wel jammer dat het een kwart finale is want zo'n wedstrijd moet eigenlijk de finale zijn. Maar of het een penalty was of niet, wat was Anthony Tailor slecht zeg!!!! Fout naar fout. Kroos had rood moeten hebben, Duitsland had een penalty kunnen hebben en vervolgens 3 minuten extra doorvoetballen terwijl er niks gebeurde in die 3 eerdere minuten. Hopelijk nooit meer een eindronde voor hem.

Hoe kon dat geen penalty zijn haha voor Duitsland? Bizar dat de VAR niet ingreep. Maarja al met al beter dat Spanje door is haha.

5 juli 2024 om 20:45

heel bizar toen dezelfde VAR wel ingegrepen had bij België Slowakije

Ik ben blij dat Kroos is uitgeschakeld. De scheidsrechter heeft hem zo vaak gespaard! Die Taylor moet gewoon geen wedstrijden meer fluiten. Jammer dat dit geen halve finale wedstrijd was. Beide landen hebben hun best gedaan en kon beide kanten op,

Vond het geen topwedstrijd maar wel met 2 teams in evenwicht. Jammer dat de Spanjaarden bij elke scheetje gaan liggen. Maar daar staan ze al langer bekend om. Had aan de andere kant graag Duitsland - Engeland gezien! Gewoon een mooie wedstrijd met vol duels in gaan.

Spanje stopte echt met voetballen, maar trekt het op de valreep nog naar zich toe. Discutabel moment bij de handsbal. Ze zijn dit EK al voor minder gegeven.

Nooit zal Duitsland een titel behalen met de huidige beleidsmakers. De uitschakeling vandaag betekent gewoon dat Nagelsmann weer heeft gefaald. Watzke en Völler mogen ook de eer aan zichzelf houden

5 juli 2024 om 20:59

Nagelsmann moet natuurlijk het veld ruimen! Heeft tactisch toch wel hele merkwaardige keuzes gemaakt. Ik verdenk Sane ervan dat hij belastende informatie over Nagelsmann heeft. Duitsland heeft dit toernooi gefaald.

Kroos is een partijetje gematst, sjonge jonge zeg. Hij had al 3x eruit gemoeten met enkel gele kaarten. Penalty beslissing vond ik wel correct. De bal raakte Correcea (ofzo)’s arm aan op het moment dat zn arm op één lijn stond met zn lichaam, maar omdat het in beweging was slingerde de arm toen de bal m aanraakte.

Helaas, had het Duitsland wel gegund. Heb niks met Spanje, hoe die lui ook elke keer jankend naar de grond gaan, verschrikkelijk. Hopelijk heeft Carnaval z'n laatste wedstrijd op dit EK gespeeld..

5 juli 2024 om 21:33

Ik deel het sentiment. Elke keer wanneer we Carvajal ergens voor uitgeschakeld zien worden gaat bij mij kort even de vlag uit.

5 juli 2024 om 23:33

Fijn John, toch nog iemand die het met me eens is!

Ik heb het vermoeden dat ik de deelnemer ben die het vaakst in de laatste minuut de volle winst in mijn poule verspeel... Man man man.... Wel mooi dat Spanje door os na een zware wedstrijd. Hopelijk volgende ronde nog een verlenging en wie weet wat er kan gebeuren.

Wat een onterechte overwinning zeg. Duitsland was echt veel beter en had meeste kansen. Men sprak alleen maar over de niet gegeven kaarten voor Kroos maar de niet gegeven penalty voor hands was anders ook wel merkwaardig.. Nou dit was het dan voor Kroos, El Maestro, you wil be missed.

5 juli 2024 om 21:04

Wat een onzin. Je trollt kan niet anders. Heerlijk ieder geval dat die Duitsers eruit liggen en vooral Kroos. Wel een legend met staat van dienst, maar vandaag deed hij aan vechtsporten ipv voetballen. Wat mocht hij zijn gang gaan zeg.Aufwiedersehen.

5 juli 2024 om 21:13

@Joga en jij hebt echt een afspraak nodig bij een oogarts als je wilt beweren dat het geen hands was. Hopelijk wordt het de volgende ronde "Adios".

5 juli 2024 om 21:43

Je hebt weinig verstand man sorry. Die goal gaat niet door vanwege hands maar vanwege dat Fullkrug daarvoor de bal in buitenspel positie had aangeraakt. Daar houdt die hele aanval al op.

5 juli 2024 om 21:50

En jij heb echt serieus problemen met je ogen man. Dus zoals ik eerder zei: maak een afspraak bij de oogarts ASAP.

6 juli 2024 om 00:26

Ronaldo inmiddels ook naar huis. Denk dat het EK voor jou wel klaar is nu. Kroos en Ronaldo exit. End of an era.Slaaplekker

6 juli 2024 om 00:35

Ga jij maar slapen gast die sinds een jaar of 5 voetbal kijkt. Morgen jouw afspraakje bij de dokter niet vergeten te maken he jongen want het is duidelijk nodig. Voor ge het weet is het ook de laatste keer dat je jouw favoriete speler ziet spelen voor die naar huis gaat, we hebben gezien hoe snel dat kan gebeuren met de "panenka". Adios.

5 juli 2024 om 21:04

Taylor heeft zoals gewoonlijk bizar slecht gefloten. Ik zie hier op het forum dat Duitsland is bestolen, maar dat is ook merkwaardig. Kroos had na 10 minuten mogen inpakken, die heeft werkelijk niks klaargespeeld vandaag

5 juli 2024 om 21:14

@Lebuffon ja klopt ook. Ik zeg nergens dat Kroos geen kaart had moeten krijgen. Maar tegelijkertijd niet fluiten waar het duidelijk hands was? Come on...

5 juli 2024 om 21:46

Zeker, daar werd Duitsland bestolen. Over het geheel gezien konden beiden landen klagen.

5 juli 2024 om 22:13

Ja voila. Maakt dat die Joga maar eens duidelijk.

5 juli 2024 om 21:11

Kroos had in de 1ste helft al het veld moeten verlaten. En met 10 man zonder Kroos had Duitsland geen schijn van kans tegen dit Spanje.

Nooit meer Toni Kroos op het veld. Een absolute legend die gemist gaat worden. Het gaat je goed Toni. Zuur voor hem dat die op deze manier eruit gaat.

Voetbal blijft toch wel een klote sport haha. Wanneer is het hands en wanneer niet? Bizar dat die van Cucurella niet gestraft werd. Zuivere handsbal. Sowieso was de scheidsrechter Anthony Taylor wederom weer super slecht. Apart dat deze man iedere keer grote wedstrijden krijgt. Let maar op, die krijgt gewoon de finale als Engeland niet de finale haalt.

Leuke pot gezien. Erg spannend. Spanje de gelukkigste.

De VAR en scheidsrechters zijn compleet belachelijk en onnavolgbaar. De VAR was er voor CLEAR AND OBVIOUS MISTAKES, zoals vanavond toen Taylor een 100% handsbal niet zag. Maar dan mag de scheidsrechter zeggen ‘Nee, ik ga niet kijken’. Maar wanneer een speler een halve millimeter buitenspel staat met z’n neus en de scheidsrechter van dienst dat logischerwijs niet gezien heeft, dan roept de VAR dat ze moeten beoordelen en dan heeft de scheidsrechter van dienst geen andere keuze dan zelf gaan kijken en het advies van de VAR op te volgen. Dit is je reinste competitievervalsing.

Over de gehele wedstrijd genomen is Spanje terecht naar de halve finale. Maar man wat heeft die Taylor een baggerpartij gefloten. Die man heeft met kaarten staan zwaaien door zijn eigen onkunde. Ik houd mijn hart vast voor Oliver, die kan er ook wat van.

5 juli 2024 om 21:20

Op basis van wat terecht? Ik vond ze gelijkwaardi. Na doelpunt was Spanje nergens meer te zien.

Op het einde krijgt Carvajal zoals wel vaker gebeurt weer eens een keer kortsluiting. Nergens voor nodig die overtreding.

De 2 ploegen waren gelijkwaardig. Hij had allebei de kanten kunnen opvallen.

6 juli 2024 om 09:51

Dat is nou winnaars mentaliteit. Hij had Musiala ook kunnen laten lopen, gelukkig is die niet zo snel… Carvajal haalt hier gewoon de laatste gevaarlijke aanval van de wedstrijd eruit die penalty’s op hadden kunnen leveren. Hij schopt de speler niet doormidden en pakt hem bewust vast met 2 handen. Gewoon een hele bewuste actie en heeft niks met kortsluiting te maken.

Dit Spanje kan Oranje toch wel aan.

Wat een jankers die Spanjaarden, dat is toch niet leuk meer om naar te kijken. Die cucunogwat ook, wat rollen zeg.

Erg jammer dit, Duitsland bestolen op hun eigen EK.

Moet zeggen dat die Yamal en Rodri echt heel goed zijn.

Duitsland bestolen door het onthouden van een penalty. Verder een leuke en spannende wedstrijd. Frankrijk - Spanje… kan ook alle kanten op.

Dani Olmo. Goud waard voor Spanje!

Het kan allemaal goed zijn dat Fullkrugg buitenspel zou staan en dat hij misschien hands heeft gemaakt. Maar het feit is dat ze daar niks van laten zien waar ze dit normaal wel doen. Taylor wuift gewoon een een zuivere pingel weg en dat is onacceptabel als scheidsrechter op dit niveau. Hij maakte sowieso wel meer discutabele beslissingen maar dat terzijde. Lekker in Engeland blijven fluiten, niet meer in Europees verband zou een passende oplossing zijn.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren