Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Totaal vernieuwd Paris Saint-Germain verprutst opening van seizoen

Laatste update:

Luis Enrique heeft een valse start beleefd met Paris Saint-Germain. Het vernieuwde Parijse elftal, dat zonder de grote drie aanvallers van de afgelopen twee jaar speelde, kwam in zijn openingsduel van de Ligue 1 met Lorient tekort voor een doelpunt: 0-0. De tegenstander in het Parc des Princes was daar met een schot van 35 meter dat op de paal eindigde nog het dichtst bij.

PSG maakt een rumoerige transferzomer door, waarin de complete bekende sterrenvoorhoede verloren lijkt te gaan. Lionel Messi is al ruimschoots weg, terwijl Neymar en Kylian Mbappé weg moeten of willen en (voorlopig) niet meer worden ingezet. De sterren zijn, net als middenvelder Marco Verratti, aan de kant geschoven. De voorhoede bestond zaterdag uit drie aanwinsten: Gonçalo Ramos (Benfica) speelde in de punt, met om hem heen Marcos Asensio (Real Madrid) en Lee Kang-in (Valencia). Bij Lorient stond voormalig PSV-doelman Yvon Mvogo onder de lat.

De Parijzenaren waren als verwacht dominant in het Parc des Princes en zullen zich in de rust hebben afgevraagd waarom er nog niet was gescoord. In de achtste minuut was de beste kans voor Gonçalo Ramos, die na een combinatie met Asensio op Mvogo stuitte. Achraf Hakimi was in de eerste helft de spil in het elftal van PSG. De opstomende rechtsback zorgde telkens voor gevaar. Drie keer schoot de Marokkaans international zelf en drie keer bereidde hij voor rust een kans voor, maar telkens hoefde Mvogo niet eens in te grijpen.

Aan de overzijde was Lorient op slag van rust dicht bij de openingstreffer. Vitinha leed knullig balverlies, waarna Laurent Abergel probeerde om de uitgekomen Gianluigi Donnarumma van 35 meter te verschalken. Dat lukte bijna, maar de bal eindigde op de paal. Na rust probeerde PSG het opnieuw, maar opnieuw had de ploeg van Luis Enrique moeite om openingen te vinden. Een volley van Fabián Ruiz werd knap gepareerd door Mvogo. Aan de overzijde had Lorient de zege in de counter kunnen stelen. PSG-verdediger Danilo kon de inzet van Ibrahima Koné op de doellijn wegwerken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Je zou willen zeggen dat het een prestatie is voor Lorient, maar Paris speelde echt zielloos. Het was een dramatische wedstrijd met Ugarte en Vitinha als lichtpuntjes.

12 augustus 2023 om 23:05

Ziyech zou een meerwaarde zijn bij dit psg

12 augustus 2023 om 23:13

Dan moet Chelsea wel de juiste documenten sturen...

12 augustus 2023 om 23:17

Klopt inderdaad, ik denk dat het een lang seizoen gaat worden zonder de juiste aankopen..

13 augustus 2023 om 00:24

Voor de breedte misschien, maar hij concurreert op het middenveld met oa Neymar, Vitinha, Asensio, Ugarte en Verratti, dat lijkt me nogal een lastig verhaal.

13 augustus 2023 om 10:22

Neymar en Verrati zitten niet eens bij de selectie. Daarnaast is alleen Asensio een concurrent, de rest van wat je opnoemt speelt niet rechtsbuiten.

12 augustus 2023 om 23:17

Ook met Mbappe Messi etc blijft het een bij elkaar geraapt zooitje huurlingen. Met een miljarden team absolute camping-elftallen oprollen. Heel indrukwekkend allemaal.

Marseille gewonnen en PSG punten verspeeld, prachtig zeg! Pas het begin van het seizoen natuurlijk maar toch erg lekker! Hopen dat Lens morgen ook goed kan starten. Baal persoonlijk wel heel erg om Auxerre weer in de Ligue 2 te zien. Vandaag ook weer verloren😔

PSG met een heel nieuwe elftal moet nog warmdraaien 😳 knap van lorient

Heb het laatste half uur gekeken. Zielloos elftal met 0,0 intensiteit en spel tempo. Hoe later het werd hoe slomer het ging, jammer, de laatste wedstrijd van me toto en ze verknallen t.

12 augustus 2023 om 23:14

Herkenbaar, vaak als een wedstrijd je toto verpest is het de eerste of de laatste wedstrijd

13 augustus 2023 om 00:10

En anders is het er één ergens daar tussenin.

78% balbezit, meer dan 1000 passes en 20 schoten. Als je dan niet kan scoren, heb je het volledig aan jezelf te danken. De creativiteit van Neymar, Mbappe en Dembele werd overduidelijk gemist.

12 augustus 2023 om 23:54

@Allez Paris. Ik zie je veelal beslagen ten ijs reageren en je weet waar je het over hebt. Jouw reacties voegen wat toe en het leest meestal goed weg. Wat ik me afvraag, en stiekem aanneem, en hoop: je bent niet fan sinds Kylian toch? Ook toen Ronaldinho voor je club speelde bijv voor het oliegeld? Het zou mij als echte fan obrecht pijn doen dat je club haar ziel verkoopt, niks wint en het alleen maar meer rommelt, steeds meer... Hoe kijk jij hier tegenaan?

13 augustus 2023 om 00:22

Ik volg PSG sinds 2002, eigenlijk precies toen Jay Jay Okocha wegging. Heb zelf ook een poosje in Parijs gewoond en ging ook soms naar wedstrijden( laatste wedstrijd waar ik naartoe ging was in 2018 tegen Lille thuis ergens in het najaar, door Corona en door de belachelijke prijzen door de komst van Messi en Ramos ben ik er al een tijdje niet meer geweest). Sinds PSG is overgenomen, is PSG 9 keer landskampioen geworden, heel veel bekers en supercups gewonnen en een UCL finale gehaald in 2020, dus de overname heeft in die zin wel wat opgeleverd. Echter denk ik dat er nog wel meer in zit, PSG heeft in alles de faciliteiten en benodigdheden om jaarlijks de kwartfinale te halen van de UCL, en toch gebeurt dat niet altijd door matig transferbeleid en trainersbeleid. Pochettino en Galtier bijvoorbeeld hebben ze denk ik te snel ontslagen en spelers als Gueye en Paredes worden veel te makkelijk van de hand gedaan. Dat was even een lap tekst, maar hopelijk heb je er wat aan .

13 augustus 2023 om 00:27

PSG heeft ook gewoon domme pech gehad een aantal keer in de CL.

Ik was nog het meest gecharmeerd van het PSG onder Emery, wat een geweldig combinatievoetbal speelden ze toen. En toch te slordig op de beslissende momenten.

Gueye was overigens echt wel te oud aan het worden, die heeft PSG gewoon vier jaar te laat gekocht.

13 augustus 2023 om 00:38

Ooh zeker haha. Tegen Real in 2022 waren ze gewoon heel goed en is het onwaarschijnlijk hoe ze dat nog weg wisten te geven, en dan moet je nagaan dat Real dat jaar de UCL won. Dat is ook precies de reden dat ze het misschien het best Pochettino nog een seizoen de kans hadden moeten geven, vond niet dat hij er veel aan kon doen. En in 2017 tegen Barca die 6-1, tja... Zeker weten heeft PSG een paar keer flinke pech gehad en ik was ook zeer gecharmeerd van het voetbal onder Emery, maar dat doet niks af aan het feit dat het beleid gewoon beter moet. Gueye vond ik wel echt een fantastische breker op het middenveld en kon ook goed mee voetballen, hij is vrij all round. Vind hem 3 klasse beter dan Danilo eerlijk gezegd en die staat bijna wekelijks basis.

13 augustus 2023 om 00:43

Ik merk vooral dat je een echte bent en baalt dat je al een tijd niet bent geweest bij de club waar je hart ligt. Je bent in de minderheid, dat weet ik zeker. En al helemaal hier op VZ. Allicht bedoel ik het niet provocerend, PSG heeft genoeg titels en prijzen achter zich, maar dat ene doel... de CL.. het lijkt nu verder weg dan pak 'm beet 2 jaar terug. Zeker als Kylian gaat. Ik heb zelf 6 maanden in Parijs gewoond (uitwisseling), en ik vond het verschrikkelijk. Dit was wel in 2009 dus wellicht is mijn beeld achterhaalt. Precies wat je zegt, de faciliteiten zijn er. Maar nog steeds geen Europese prijs van aanzien en heel eerlijk maat, PSG en haar supporters schetsen nou niet bepaald het ideale beeld voor de topvoetballers...

13 augustus 2023 om 00:52

Gueye was ik al fan van bij Everton en ik heb jarenlang maar niet begrepen dat hij niet eerder door een topclub werd opgepikt. Tegen de tijd dat PSG langskwam was hij al 30, jullie hebben er idd twee jaar van kunnen genieten voordat het allemaal wat minder werd met zn loopvermogen, maar dat had veel meer kunnen zijn.

Die Qataris hebben idd weinig geduld met trainers die de CL niet winnen, en ja dan wordt het nogal een caroussel.

Aan dit PSG zonder Verratti,Mbappe,Neymar en Messi, zit geen smaak, dus is het kijken niet waard naar mijn mening. Al hebben ze net Dembele gehaald dus is teminste iets

12 augustus 2023 om 23:15

Altijd als je nèt denkt dat ze eindelijk zwak zijn halen ze wel weer een paar nieuwe dure paardjes. Dembele, Guy Ramos. Het is niet niks. Wel een achteruitgang tov vorig jaar natuurlijk, zeker als Mbappé ook niet speelt.

Maar PSG blijt met het geld dat ze hebben nooit langer dan maximaal 1 jaar per keer te zwak.

12 augustus 2023 om 23:30

Ramos is ook, tja hoe zal ik het zeggen, geweldig spits, maar geen voetballer als je begrijp wat ik bedoel. Creërt niet zelf kans, is ook niet snel, tis echt iemand die je moet bedienen, tis geen Mbappe, Kane,Benzema etc

12 augustus 2023 om 23:54

Nee hij kan het inderdaad niet alleen, maar PSG zal ongetwijfeld nog wel een paar keer investeren. Ik denk deze zomer nog. Ze zullen zwichten voor Real en Mbappe deze zomer al laten gaan. Ik gok rond de 90 miljoen (al is dat wel aan de lage kant)

13 augustus 2023 om 00:11

Mbappe was wel stellig dat hij niet weg wilde maar aankopen zullen ze zeker doen, maar welke is de vraag. De beste zijn al verkast of willen niet weg. Kane had geweldig geweest maarja die is al naar Duitsland

13 augustus 2023 om 17:07

hoop dddat ze nog wel even puzzelen haha. Dat ze maar een rampjaar hebben in europa

Begint lekker zo, PSG en Bayern allebei duidelijk niet scherp vanaf het begin.

12 augustus 2023 om 23:18

Begin van het seizoen, nieuwe spelers( nieuwe trainer), dat heeft soms even tijd nodig. Vorig seizoen begon het fantastisch onder Galtier en vervolgens bleef er niks meer van over verderop in het seizoen, wat dat betreft hoef je niet al te veel waarde te hechten aan de start van een seizoen.

12 augustus 2023 om 23:22

Ik verwacht idd dat deze potten nul invloed hebben op de kansen van PSG en Bayern om kampioen te worden.

Luis Enrique is een saaie coach. Veel getik, veel balbezit maar weinig actie, niemand die bijt.

12 augustus 2023 om 23:52

Kan Luis Enrique denk ik niet veel aan doen. De president verbiedt voor nu het gebruik van Mbappe en Dembele heeft net de transfer rondgemaakt. En Neymar...en Verratti ontbraken. Waarom weet ik niet. Weet niet of een vertrek aanstaande is.

Voor de rest is het allemaal slappe hap bij PSG qua team op sleeptouw nemen.

13 augustus 2023 om 00:45

Precies, alsof Enrique zijn spelers verteld om de bal niet naar voren te spelen en alleen maar tikkies breed te doen. Lorient won vorig seizoen met 1-3 van PSG en dan waren Neymar, Mbappe, Dembele en Verratti er niet eens bij. Je kon natuurlijk aan zien komen dat dit een lastige pot ging worden.

Zonder Mbappe en Neymar is het niet veel aan hoor. Ze kunnen die 2 wel stoer buiten de selectie laten maar dat gaat ze echt punten kosten.

12 augustus 2023 om 23:45

En wie wordt er ontslagen over 3 maanden als er geen resultaat gehaald wordt... terwijl die het maar ff allemaal moet oplossen met een nieuw elftal en zonder Mbappe en Neymar..

12 augustus 2023 om 23:59

Het zal geen 3 maanden zijn, het seizoen begint voor PSG altijd pas echt rond Februari, de groepsfase CL komen ze op halve kracht wel door en top 3 in de competitie ga je ook niet snel uit zicht raken.

Als PSG werkelijk voor de Kerst al uit de CL ligt, dan gaan er uiteraard koppen rollen.

Dan koop je weer eens voor meer dan 200 miljoen in en dan kom je met dit resultaat. Is dit wat Luis Henrique bedoelt met ' Kijk goed wat ik doe ' ?

12 augustus 2023 om 23:50

Wie is Luis Henrique?

13 augustus 2023 om 00:04

Louis Enriques of hoe die rare trainer van Paris ook heet

13 augustus 2023 om 00:20

Hij heet Luis Enrique. Heeft trouwens ook bij jouw eigen club gespeeld

Hoop dat Mbappé en Neymar vertrekken deze zomer en er een Messi vloek zal heersen op PSG lol.

13 augustus 2023 om 00:02

Als Mbappe en Neymar werkelijk verkocht worden dan komt er zoveel geld vrij, dan kunnen ze Frenkie, Lukaku, Son en Coman halen, en houden ze nog wisselgeld over, ik weet niet of dat nou zo’n ramp zou zijn.

13 augustus 2023 om 01:10

Lukaku zou misschien haalbaar zijn. Maar ik zie Frenkie, Son en Coman echt geen stap terug doen voor Ligue 1. Frenkie had ook voor meer geld naar United kunnen gaan, niet gedaan. Als Son vertrekt bij Spurs zal hij vast graag prijzen willen winnen. Bij PSG kun je alleen de CL winnen. Enige prijs daar met relevantie. Wat kan iemand nou weer de Ligue 1 schelen? Messi ging daar ook heen vanuit ''noodzaak'' niet omdat hij Parijs een prachtige stad vond of omdat hij een binding had met PSG. Neymar ging overduidelijk voor geld en Mbappé ging omdat het logisch was toentertijd om een stap omhoog te doen van Monaco. Misschien is een Coman ook wel gek te krijgen omdat hij toch al de Bundesliga heeft gewonnen. Tenminste een prijs die relevant is.

13 augustus 2023 om 01:40

Los van alle club banter, laten we wel zijn, naar zowel PSG als Barcelona als Bayern ga je om tussen topspelers te zitten en de CL te winnen, niet voor de lokale competitie. Je hebt nooit garantie (er kan er maar eentje de CL winnen), maar dat is duidelijk lijkt me.

Niet echt fan van Luis Enrique. Het is meer gebrei de hele tijd onder hem. Heel veel passes maar het schiet niet echt op. Een Guardiola bijvoorbeeld heeft zich al aangepast vergeleken met 2010. Dat zie ik bij een Enrique nog niet echt. Maar goed zonder Mbappé, Neymar, Dembelé en Verratti is het natuurlijk ook niet niks.

13 augustus 2023 om 00:08

Maar je speelt tegen een defensief lorient en je mist je sterspelers. Vind iets te voorbarig om conclusies hieruit te trekken. Met Barca heeft hij wel erg aanvallend voetbal gespeeld.

13 augustus 2023 om 00:29

Ik heb niet gezegd dat ze verdedigend voetbal hebben gespeeld. Ik zeg alleen dat het veel te veel breien is met Enrique altijd. Zo ga je inderdaad nooit winnen tegen ploegen die zich ingraven ja. Dat was bij Spanje ook al het geval zo op het WK bijvoorbeeld. Alleen maar breien en amper wat doen met de bal. Dan vind ik het des te knapper dat een Guardiola zich wel meer kan aanpassen en soms wel wat directer speelt als het moet...

13 augustus 2023 om 00:50

Ja maar dat breien deed hij bij Barca bijvoorbeeld weer niet in z'n eerste seizoenen. Toen wilde hij naar een directer voetbal dan wat Guardiola speelde.

Even afwachten hoe het er uitziet als Dembele er straks is.
Dit team mist nu sterspelers. Er wordt ook heen en weer getikt omdat niemand initiatief durft te nemen.

13 augustus 2023 om 01:08

Dat heb ik er ook bij gezegd op het einde maar toch vind ik het maar saai gebrei onder Enrique. Zo gaan ze zeker niet de CL winnen dat weet ik zeker. Je moet je kunnen aanpassen als het moet en dat heeft een Guardiola afgelopen seizoen wel laten zien.

13 augustus 2023 om 01:18

Nee. De CL winnen ze nooit.

13 augustus 2023 om 01:41

Dat zei iedereen tot een half jaar geleden ook van City.

13 augustus 2023 om 01:47

Echt niet. Ze zeiden tot een seizoen geleden dat ze een echte no.9 nodig hadden wilde Guardiola hem winnen.

En met "CL winnen ze nooit" had ik het over dit speeljaar. Ergens in de komende 1000 jaar zal PSG hem ongetwijfeld een keer winnen.

13 augustus 2023 om 02:23

PSG zat er heel erg dichtbij in 2020, en als je naar de finalisten van de afgelopen jaren kijkt zaten daar een behoorlijke rij mindere ploegen dan het huidige PSG tussen.

Natuurlijk is de kans klein dat ze m dit jaar winnen - City, PSG, Bayern en Real zijn de vier beste ploegen van Europa die allemaal van elkaar kunnen winnen, en de ploegen daaronder (van Inter tot Dortmund tot Atletico tot Benfica tot Arsenal) hebben ook allemaal een kans die niet nul is.

13 augustus 2023 om 10:14

In 2020 was Neymar nog een grootste speler.

En ik weet echt niet hoe je PSG samen met die andere clubs kan scharen. Ik kan ook zeggen "Dit zijn de beste 500 clubs op dit moment waaronder Luton FC". City en Bayen op straallengte voor op PSG. Dan misschien nog wel wat andere clubs die ze aan hun voorbij moeten laten gaan. Ze hebben Dembele en een Mbappe straks maar voor de rest is het b-garnituur. Donnarumma die ook schuttert.

Ja, maar je doet nu de pet op van een Wiskundige en gaat de discussie terugbrengen naar semantics. Nooit vertaal je nu naar 0 en nu ga je me een wiskundige berekening aangeven waarom 0.0000000000000000000001 nog altijd groter is dan 0.

Laat ik het dan anders zeggen: Ik geloof niet dat er een kans is dat PSG hem wint dit jaar.

13 augustus 2023 om 11:17

PSG doet op het moment qua spelersmateriaal niet significant onder voor Real, City en Bayern, en is op papier in elk geval sterker dan alles daarachter. Verratti, Kimpembe, Marquinhos, Donnarumma, Hakimi, Neymar en Mbappe zijn spelers die overal basis zouden staan, en Vitinha, Ramos, Ugarde, Hernandez, Skriniar en Dembele zijn ook niet bepaald cafevoetballers. Die andere drie hebben ook niet op elke positie een niveau-Neymar speler rondlopen.

Natuurlijk betekent dat niet dat PSG altijd gegarandeerd wint en niet kan uitglijden tegen een United of Atletico (ik noem maar wat), maar dat geldt ook voor die andere drie - we hebben dat vorig jaar nog gezien met Bayern in de Bundesliga en Real in La Liga.

13 augustus 2023 om 11:27

Neymar zijn ze hoogstwaarschijnlijk kwijt. Mbappe gaat weer spelen dat wel. Verratti valt toch steeds vaker door de mand en da je Vitinha noemt vind ik wel heel opmerkelijk.

We gaan het zien. Denk ook dat er daar iets goed mis is met de clubcultuur en mentaliteit van de spelers. Die zijn wel zo belangrijk voor Cl.

Maar ik laat het voor wat het is. Wens je prettige dag verder.

Bewijst maar dat assensio geen basisspeler is bij een topclub. Moet genoegen nemen met een klasse lager zoals sevilla, Dortmund etcetera.

Zal voor velen een leuk begin van de competitie in Frankrijk zijn geweest. Een gelijkspel voor waarschijnlijk het minst populaire team binnen Europa. De sympathie voor dit speeltje van het midden oosten lijkt toch echt wel ver onder nul te liggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren