Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen ziet in oud-speler Demy de Zeeuw een uitermate geschikte algemeen directeur voor Ajax

Laatste update:

Valentijn Driessen denkt dat Demy de Zeeuw een uitermate geschikte algemeen directeur zou zijn voor Ajax, zo laat hij weten aan tafel bij De Oranjezomer. De oud-Ajacied staat te boek als een succesvol ondernemer en Driessen denkt dat hij van toegevoegde waarde kan zijn voor de Amsterdammers.

Momenteel is Menno Geelen interim algemeen directeur in de Johan Cruijff ArenA. In mei werd bekend dat hij voorlopig het takenpakket op zich zou nemen totdat de club een nieuwe geschikte directeur heeft gevonden en die voldoende is ingewerkt.

Driessen en De Zeeuw zijn vrijdagavond beiden te gast bij De Oranjezomer. “Ik denk dat hij algemeen directeur zou kunnen worden”, begint Driessen. “Hij heeft een groot bedrijf met veel mensen in dienst. Er zijn heel weinig voetballers die dat soort bagage met zich meedragen, maar hij heeft dat wel.”

De Zeeuw richtte in 2013 het bedrijf BALR op. Wat begon met de verkoop van T-shirts, is uitgemond in een wereldwijd verkrijgbaar merk. Ook verzorgt hij met het kanaal 433 op allerlei verschillende platformen content omtrent voetbal.

“Ik heb hem al eens genoemd in een functie bij Ajax, maar hij vindt zichzelf te jong”, vervolgt Driessen. “Volgens mij is hij daar niet te jong voor. Ook omdat hij precies weet hoe de hazen daar lopen. Ik zou het een verlies voor de voetballerij vinden als hij nooit een rol gaat krijgen in het bestuurlijke gebeuren in het betaald voetbal.”

De Zeeuw geeft in het programma aan open te staan voor een functie binnen Ajax, al weet hij niet op welke termijn. “Ik heb nu een dochter die daar volgend jaar gaat spelen. Ik weet niet wat de tijd brengt, maar ik zou het wel leuk vinden om ooit iets te doen”, geeft hij aan.

Wout Weghorst


Ook passeren de transfergeruchten van Wout Weghorst de revue. De Zeeuw vertelt dat hij de 31-jarige spits vorig jaar al bij Ajax had verwacht. “Toen hij vertrok bij Manchester United, had ik al verwacht dat Ajax hem binnen zou halen. Ik denk dat het een goede spits is en dat Brobbey nog wel weggaat.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Heeft bewezen verschillende ondernemingen succesvol te laten zijn, geen idee wat exact zijn aandeel erin was omdat hij voor beide niet alleen verantwoordelijk was maar heeft in ieder geval meer ervaring dan de meeste oud voetballers die vaak worden genoemd.

Misschien is het geen slechte, heeft direct na z'n carrière carrière gemaakt en dat is bewonderenswaardig. Alleen als Driessen ermee komt vertrouw ik het al niet. Dan heeftie waarschijnlijk weer een ingang bij Ajax via De Zeeuw.Over "Brobbey gaat denk ik toch nog wel weg", waar is dat op gebaseerd dan? Het is toch redelijk bekend dat Brobbey Ajax alleen voor de absolute hoofdprijs zal verlaten gezien z'n mea culpa betreft z'n eerste vertrek bij Ajax? Persoonlijk was het een aardig seizoen, maar lijkt me dat Brobbey wel even wat meer wil bereiken met Ajax gezien z'n leeftijd en contract tot medio 2027(!!) Daarbij is er geen (top)club die nu een pakweg 60 miljoen voor hem neerlegt tenzij hij Oranje naar de Europese titel schiet. Driessen weet altijd z'n vrij negatieve vibe te brengen als vaststaande feiten. Verschrikkelijke vent.

8 juni 2024 om 00:14

De opmerking van Brobbey in het artikel dat hij niet weg zou mogen zette mij wel aan het denken dat hij wellicht zelf wel weg wil.

8 juni 2024 om 00:36

Tsja, dat "we gaan het meemaken". Brobbey zal ook de balen hebben van wat er met Ajax is gebeurd en had natuurlijk verwacht altijd om de prijzen te spelen maar of hij er iets aan kan doen, of niet, hij is er wel onderdeel van. En juist Brobbey is samen met een Hato en misschien Ramaj de enige echte cashcow en die moet je verkopen op het hoogtepunt gezien Brobbey nog drie jaar vastligt. Dus ik denk dat hij echt iets uitzonderlijks moet presteren deze zomer en anders gewoon aan z'n contract wordt gehouden.

8 juni 2024 om 00:47

Idd ... (eventueel) weg willen is 1, maar een acceptabel (ergo: belachelijk) bod is 2

8 juni 2024 om 01:20

Brobbey zou er goed aan doen te beseffen dat in de top, en zelfs de Europese subtop, ze je een seizoen lang banken als je 2 anonieme wedstrijden als mislukte targetman achter elkaar hebt. En effectief als dat Brobbey bij vlagen is geweest, zulk soort wedstrijden heeft hij ook volop gehad. Hij moet z'n spel naar een hoger niveau tillen en echt een extreem verschil maken voor hij weer over een stap gaat denken. Miljonair is ie toch al.

8 juni 2024 om 23:18

Sorry hoor maar worden jullie niet moe van jezelf en dat gezeur op Driessen? De Zeeuw is een mol voor za Driessen.., waarom zou De Zeeuw dat zijn? Wat heeft hij te winnen? Juist, helemaal niets. Wat een flauwekul. Driessen is als een rode lap voor velen en woont zonder huur te betalen in jullie hoofden. Ik ben het ook niet altijd met hem eens maar om alles wat de man zegt als onzin te bestempelen.. Hij is van de media. De media en politiek is allemaal een groot toneelspel. Ze spelen allemaal hun rol. Zo ook Driessen want het genereert aandacht en dus verkoopt het kranten en zorgt het voor clicks en engagement, zoals ook bij dit artikel weer duidelijk is geworden. Maar goed, ieder heeft recht op een eigen mening. Ik ga simpelweg niet mee met de meute en hun blinde haat, wantrouwen, irritatie, whatever richting de man.

Eens met Valentijn de zeeuw lijkt me soort van overmars

Al een paar jaar terug zag ik hier en daar weleens voorbijkomen dat de Zeeuw misschien ooit wel een goede algemeen directeur voor Ajax zou zijn. Hij heeft zelfs weleens gezegd dat het hem wel wat lijkt, maar om eerlijk te zijn heb ik twijfels bij hem als hij eventueel algemeen directeur zal worden bij Ajax. Zijn bedrijven doen het erg goed en de Zeeuw is toentertijd goed ingesprongen op het juiste moment op de hypes met o.a. BALR en 433, en vooral 433 is waanzinnig wat hij daarmee doet.

Vanuit zakelijk perspectief doet hij het dus top, maar ik denk dat hij teveel 'marketing' gericht denkt en natuurlijk hoort dat ook als algemeen directeur. Maar hij denkt voor mijn gevoel teveel aan bijzaken, want kan mij nog een interview van hem herinneren waarin hij dus vertelde misschien ooit wel algemeen directeur te willen worden bij Ajax als de mogelijkheid zich voor zou doen. En je hoort ook zeker naar de 'brand' te kijken, maar voor mijn gevoel is hij dan iets te dromerig want hij had het bijvoorbeeld over een Ajax-hotel en nog wat andere zaken.

Bij de bedrijven van de Zeeuw is de Zeeuw zelf aandeelhouder, maar heb toch vooral het idee dat de echte belangrijke beslissingen genomen worden door een van zijn compagnons, Juul Manders, en dat de Zeeuw vooral met het marketinggerichte bezig is in plaats van het totaal plaatje. Zelf heb ik weleens de naam Nigel de Jong genoemd.

Heeft ook ervaring als ondernemer door o.a. een autobedrijf in Duitsland die hij had, waar hij vooral luxere, exclusievere auto's verkocht. En hij had nog wat ondernemingen, maar heeft ook verschillende management opleidingen gevolgd, is momenteel directeur topvoetbal bij de KNVB en volgt nu nog steeds een opleiding maar dan via de Uefa. De Jong heeft dan ook nog niet superveel ervaring en de vraag is of hij na ruim 1-jaar al weg wilt bij de Knvb, maar van wat ik tot nu toe van hem heb gehoord en gezien vind ik hem prima overkomen en vind ik hem goed overkomen en daarbij is hij een oud-Ajacied, geboren Amsterdammer en kent hij Ajax door en door.

De Zeeuw is ook een oud-Ajacied, maar vind ik dan weer anders op bepaalde vlakken zoals ik dus aangaf. Voor mij is het overigens geen vereiste dat het een oud-voetballer, clubman, of wat dan ook moet zijn. Kom nu alleen met de naam van de Jong omdat ik verder geen namen kan bedenken zo gauw.

8 juni 2024 om 00:27

Ik ben het volledig met je eens. Ik weet niet hoe de Zeeuw het als directeur doet, maar lijkt mij dat zijn bedrijven een wat jongere geest en cultuur hebben dan clubs zoals Ajax. Ajax lijkt, en dit zeg ik met pijn in m'n hart, een echt politieke cultuur te hebben waar je je met allemaal zinloze randzaken en bobo's moet bemoeien. Totaal een andere orde dan bijv. balr of 433.

Nigel de Jong begint juist in zo'n cultuur nu ervaring op te doen. Als het hem lukt om iets betekenisvol neer te zetten, terwijl hij doorkrijgt hoe hij met knvb mannetjes moet omgaan, inclusief zijn eigen commerciele ervaringen en voetbalachtergrond... dan wordt het echt een grote.

Misschien off topic: Ik heb oprecht grote aanzien voor Nigel. In de laatste 20 jaar, is hij misschien wel qua persoon m'n favoriete Oranje international geworden. Intelligent, relaxed, zelfverzekerd en eerlijk. Als speler ook echt iemand die genoot van verdedigen, tactisch en hard spelen. Hij was echt nooit op een onzinnig interview te betrappen. Toen hij directeur bij de KNVB werd dacht ik oprecht dat hij het niet eens 3 maanden zou volhouden. Dat bedoel ik dan als een compliment. Nu zit hij er bijna 2 jaar en op het eerste oog lijkt alles goed te gaan. Echt ongelofelijk.

8 juni 2024 om 07:38

De Zeeuw heeft vooral aangegeven iets als 'creative director' wel vet te vinden. Dit heeft Ajax momenteel niet, geen enkele NL club naar mijn weten, maar in Engeland zijn er wel al enkele die hier tot over zijn gegaan. Daar zie ik hem uitermate geschikt voor eerlijk gezegd.

8 juni 2024 om 09:03

Want Ajax is op dit moment niet creatief? Volgens mij heeft Ajax in het veld creativiteit nodig niet daar buiten wat daar gaan de zaken wel goed

Ik weet dat het niet de facetten zijn waarop je iemand moet afrekenen, maar ik denk niet dat Ajax een algemeen directeur aan gaat stellen met gebleekte tanden en twee getatoeëerde armen

Ondernemer ten top. Geweldige skills in de business branch, ervaring als speler, zelfs speler van Ajax geweest. Weet alle slagen van de zweep. Maar die laatste opmerking van Weghorst slaat volledig de plank mis.

Die Driessen… die hoopt gewoon dat Ajax naar de klote gaat..

Ik dacht ook dat Demy geschikt zou zijn voor een functie bij Ajax, totdat hij opmerkte dat hij voorstander is van de Super League.

Sorry, maar als je zo’n uitspraak doet, begrijp je weinig van de voetbalcultuur en supporters. Dan ben je iemand die goed kon voetballen, maar verder weinig snapt van Ajax, landelijker competities en de supporters.

Alweer een slecht idee van Driessen.
Demy de Zeeuw was ooit als snelheidsovertreder te zien bij Wegmisbruikers. Zijn houding naar de agent toe was stuitend. Ik geloof dat Ajax op dit moment geen behoefte heeft aan zo'n type.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren