Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke opstellingen Nederland - Turkije: Koeman voert één wijziging door

Laatste update:

Het Nederlands elftal staat zaterdag voor een van de grootste wedstrijden uit zijn recente geschiedenis. Voor de kwartfinale tegen Turkije lijkt bondscoach Ronald Koeman één wijziging door te voeren met het inbrengen van Donyell Malen voor Steven Bergwijn. De Ajacied is bovendien niet geheel fit. Het duel in Berlijn begint om 21:00 uur en is te zien op NPO 1.

Bart Verbruggen staat onder de lat bij Oranje. De goalie van Brighton & Hove Albion hield in de achtste finale tegen Roemenië (3-0) voor de tweede keer dit EK zijn doel schoon. Achterin lijkt er evenmin iets te veranderen. Denzel Dumfries vormt de verdediging met Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké.

Ook het middenveld stond uitstekend tegen Roemenië, waardoor er naar alle waarschijnlijkheid niets veranderd gaat worden aan die linie, bestaande uit Jerdy Schouten, Xavi Simons en Tijjani Reijnders. Joey Veerman lijkt zodoende andermaal genoegen te moeten nemen met een reserverol.

Voorin lijkt Koeman wel een wijziging door te voeren. Hoewel Bergwijn een verdienstelijke wedstrijd speelde tegen de Roemenen, wist Malen in zijn invalbeurt zijn stempel te drukken met twee treffers. Het ligt dan ook voor de hand dat de aanvaller van Borussia Dortmund start, net als Memphis Depay en de absolute uitblinker in de vorige wedstrijd: Cody Gakpo.

"We hebben meerdere mogelijkheden, dat is prettig voor mij", beantwoordde Koeman een vraag over de rechtsbuitenpositie. "Een wedstrijd kan ook vragen om iets anders. Dat zal je morgen zien." Koeman wilde niet bevestigen dat de opstelling zaterdag anders wordt en hield de kaarten tegen zijn borst. Even later verklapte Koeman dat Bergwijn bovendien niet geheel fit is.

"Bergwijn is nog een slag om de arm. Dat zullen we morgenvroeg bij onze activatietraining definitief beslissen. Hij heeft getraind vandaag (vrijdag, red.). We wachten de reactie af hoe hij ervoor staat morgenvroeg, of hij wel of niet kan starten. Hij heeft last van zijn kniepees."

Koeman houdt rekening met een hectische wedstrijd tegen Turkije, maar vertrouwt vooral op de kracht van zijn eigen ploeg. "Het belangrijkste is dat we onszelf zijn morgen (zaterdag, red.). We moeten laten zien dat we niet een nederlaag nodig hebben om er te staan. Het gaat een moeilijke wedstrijd worden, waar we ons goed op hebben voorbereid."

Turkije


Aan de kant van Turkije kan bondscoach Vincenzo Montella niet beschikken over de geschorsten Orkun Kökçü en Ismail Yüksek, die tegen Oostenrijk (2-1) beiden tegen hun tweede gele kaart van het toernooi aanliepen. Daarnaast is Merih Demiral, die beide treffers tegen Oostenrijk voor zijn rekening nam, voor twee duels geschorst na diens 'wolvengroet' na een van zijn treffers.

De plek van Demiral lijkt ingenomen te worden door Samet Akaydin, die voor zijn schorsing in iedere groepswedstrijd in de basis stond. Spelbepaler Hakan Çalhanoglu, die eveneens geschorst was tegen Oostenrijk, zal zeker spelen. Ook Salih Özcan lijkt zich op te mogen maken voor een basisplaats.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Simons, Reijnders; Malen, Memphis, Gakpo.

Vermoedelijke opstelling Turkije: Günok; Müldür, Akaydin, Bardakci, Kadioglu; Ayhan, Çalhanoglu, Özcan; Yilmaz, Güler, Yildiz.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Zie het liefst nog steeds Frimpong op rechts. Zo hou je Ferdi ook nog in bedwang die aanvallend toch wel gevaarlijk is. Maar verder wel een prima opstelling zo.

5 juli 2024 om 21:28
0

Kadioglu kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Is een belangrijke speler voor het elftal. Malen kan natuurlijk optimaal van de ruimte profiteren, maar ik ben bang dat hij zijn verdedigende taken teveel verwaarloost. Met Frimpong heb je een speler die een angel uit het spel van Turkije kan halen en een speler die de snelheid heeft om de ruimte te benutten wanneer Kadioglu gaat zwerven.

6 juli 2024 om 11:22
0

Andere optie is Depay rechtsbuiten beginnen en Zirkzee spits. Zo houd je finisher Malen op de bank voor de tweede helft.
Depay kan goed zwerven. En trekt vaak naar binnen toe. Waardoor Dumfries erover heen kan. Ook kan Depay lekker wisselen van positie met Zirkzee en Simons, die ook graag de ruimte induikt.

5 juli 2024 om 21:34
0

Malen is een goeie speler, maar ik heb hem liever als subersub met al zijn snelheid. Malen i p.v. Depay zou ik verder ook prima vinden.

5 juli 2024 om 22:53
0

Volledig mee eens, vind Malen ook een supersub. Is gevaarlijker als invaller. Vind Malen geen spits. Had het liefst Zirkzee in de basis gezien. Hij zou de perfecte partner zijn voor Gakpo. Iemand om mee te combineren. Helaas is het daar te laat voor.

6 juli 2024 om 10:31
0

Het is nooit te laat, maar je weet gewoon dat Depay start en blijft starten en dat Weghorst invalt. Zou het leuk vinden om Zirkzee te zien want hij brengt zoveel in de combinatie met Simons en Gakpo.

Malen blijft de ideale invaller, die snelheid van hem komt in de laatste 30 minuten nog meer tot uiting.

6 juli 2024 om 13:18
0

Zo lang we blijven winnen is het mij om het even. Lullige is dat depay tegen ijsland en Canada fantastisch was. En vanaf het ek verschrikkelijk.

6 juli 2024 om 19:17
0

Want die 3 hebben al met elkaar gevoetbald? Combinatie? Hahahaha

6 juli 2024 om 15:29
0

Sorry Frimpong is in mij ogen te licht. Bij zijn laatste wedstrijd, bracht zijn directe tegenstander hem telkens uit balans. Je zag ook dat spelers hem ook minder gingen opzoeken...hij kreeg de bal alleen maar als er ruimte was, maar 1 op 1 vond ik hem niet sterk. Ja hij is snel en kan de bal goed voor geven, maar hij mist duel kracht. Daarom hebben op die plek voor mij Malen en Bergwijn de voorkeur en ik denk dat Koeman dat ook heeft gezien.

6 juli 2024 om 15:50
0

Frimpong mag wat mij betreft gewoon als rechtsback. Als je ziet hoeveel ruimte Dumfries had tegen Roemenië, ben ik wel benieuwd wat een speler met een fatsoenlijke voorzet daar mee zou kunnen.

4-0 voor Nederland! kom aaaaaan

5 juli 2024 om 20:42
0

Nederland met in deze opstelling kunnen winnen. Maar om het EK te winnen moet Memphis eruit.

5 juli 2024 om 21:48
0

En Wijnaldum op zijn plaats voor een optimaal resultaat

5 juli 2024 om 22:26
0

Dan wel samen met Veerman.

5 juli 2024 om 20:44
0

Zo is dat ik heb er ook een prima gevoel over misschien geen 4-0 maar Turkije moet met alle respect te doen zijn, dit wordt ons toernooi🇳🇱

6 juli 2024 om 13:18
0

Ik denk dat t niet zo gemakkelijk wordt. Turkije heeft ons denk ik ook t liefst. 1-0 NL

Die belachelijke straf van de UEFA heeft wel voor extra motivatie bij het Turkse team gezorgd! Dat wordt weer toeteren jongens.

5 juli 2024 om 20:53
0

Ach dat extra motivatie zal wel loslopen. Of denk jij dat er nog 1 speler bezig is met dat incident tijdens de wedstrijd? Er wordt echt van alles bijgehaald om Turkije groter te maken dan dat het is. Het is gewoon een 50/50 wedstrijden met twee ploegen die pieken, maar ook flinke dalen hebben. Overigens verwacht ik voor de neutrale toeschouwer sowieso de leukste kwartfinale

5 juli 2024 om 21:02
0

Helemaal mee eens. Dit zijn twee teams die normaalgesproken helemaal niets te zoeken hebben in de halve finale. Het zijn beiden 'big game chokers'. De ene door een gebrek aan zelfvertrouwen en een minderwaardigheidscomplex en de ander door zelfverschatting en Meerwaardigheidscomplex.

Op papier is Nederland sterker, maar het hangt allemaal af van met welke mentaliteit ze de wedstrijd in gaan.

5 juli 2024 om 21:11
0

Ja en de bal is rond en het is 11 tegen 11. Hoe zijn de Turken in godsnaam big game chokers. Niet iedereen die verliest choked he.

5 juli 2024 om 23:52
0

De leukste kwartfinale? Dat belooft spektakel te worden dan na Spanje Duitsland.
Nederland moet dit toch gewoon winnen. Die gasten kunnen er niks van.

6 juli 2024 om 08:18
0

Hoe zijn die Turken big game chokers? Ze spelen amper big games.

5 juli 2024 om 21:01
0

Denk ditmaal de Nederlandse feesttoeters. Toeteren op een andere wijze!

5 juli 2024 om 21:19
0

Dat ze 100 procent zouden gaan geven was toch sowieso een van de kwaliteiten van de Turkse ploeg. Dat was met Demiral erbij ook al zo. Je kunt nu niet ineens 128 procent geven ofzo. Alles geven is alles geven, zo simpel is het. En je speelt gewoon met een mindere speler centraal achterin.

5 juli 2024 om 21:20
0

Niks belachelijk aan je weet als speler zijnde dat de uefa streng is op dat soort dingen kijk maar naar die speler van albanie

6 juli 2024 om 11:24
0

waar belachelijk je weet niet eens waar het voor staat, net zo min als de UEFA, Xhaka en Shaqiri kregen geen straf, de Serviërs ook niet. Bellingham krijgt voorwaardelijk. Jij komt hier vertellen dat een eeuwenoude handgebaar van de Turken verboden is omdat???? Het laffe van alles is dat ze 2 wedstrijden geven zodat Turkije niet in beroep kan. Hopelijk zullen de fans vanavond de Uefa duidelijk maken wat ze zijn, want het slaat totaal nergens op.

6 juli 2024 om 13:57
0

De Grijze Wolven is een fascistische en racistische beweging en ze is in het verleden namens, dan wel via de Turkse staat, leger of maffioze organisaties betrokken geweest bij liquidaties en aanslagen op andersdenkenden.
Wolvengroet staat gelijk aan Hitlergroet!

6 juli 2024 om 16:29
0

Niet helemaal waar. Die groet is al wel veel ouder en werd vroeger blijkbaar wel breed gebruikt onder het Turkse volk. Neemt niet weg dat die groet de laatste eeuw min of meer gekaapt is door die grijze wolven en tegenwoordig helaas direct in verband gebracht wordt met die groep. En de uefa is gewoon streng met dit soort dingen. Nu er 2 wedstrijden gegeven wordt, roepen ze "expres" zodat ze niet in beroep kunnen. En als het er 3 of meer waren, had iedere Turk geroepen dat het buitenproportioneel was. Kortom, nooit goed.

6 juli 2024 om 10:47
0

De straf is niet belachelijk. (Radicaal) politieke statements horen niet thuis op een voetbalveld. Daar staat simpelweg een straf op. En ja, het was een politiek statement. Iedere turk (inclusief Demiral) is bekend met de betekenis van dit handgebaar. Dit gebaar is daar ongeveer even bekend als de hitlergroet hier.

Word tijd dat Memphis wat laat zien.

5 juli 2024 om 21:09
0

misschien heeft hij nog een rapplaatje met Akwazi in de aanbieding

Als Nederland zoals vorige week tegen Roemenie weer speelt zie ik het hun heel snel beslissen, Turkije mist echt veel spelers dus op pure conditie komt het ook Nederland goed uit zonder teveel opties achterin bij Turkije.

Zolang ze iemand als Arda maar niet laten schieten voordat hij weer zo een geweldige zondagschot erin knalt net als tegen Roemenie, dat en de corners van Turkije natuurlijk.

Phoe lees veel Nederlanders die al aan de halve finale denken. Stap voor stap jongens, eerst de Turken zien te pakken, die komen niet voor niets.

5 juli 2024 om 21:15
0

Ik zie eigenlijk nog meer Turken die daar aan denken. Dat jezelf overschatten niet per se Nederlands is, is wel weer mooi duidelijk geworden sinds gisteren 😅

Depay er natuurlijk ook weer bij. Presteert nul komma nul, dus die doen we maar in de spits.

Infinity Memphis. Of nee, Ronald’s Memphis. Schandalig dat hij dit toernooi maar mag blijven aanmodderen in de punt van de aanval.

Als Nederland zo speelt als tegen Roemenië en iets scherper is verwacht ik gewoon 3 of 4-0.

Memphis Koeman er ook gewoon weer bij in de spits. Hopelijk heeft ie vandaag dan wel een keer een positieve bevlieging in een topwedstrijd

Perfecte steekpass van Arda Güler op B.A. Yilmaz
Bam 1-0 Turkije (tüteren)

Vervolgens is de Bakker de volgende dag dicht. Dürumstandigheden.

Een Italiaan die ik ken en die het Nederlands elftal volgt en ziet dat Depay matig tot slecht presteert snapt er helemaal niets van dat Koeman Zirkzee totaal geen enkele kans geeft.

Ik ben het met hem eens.

Verder doet Malen het nooit goed als basisspeler maar heeft hij vaker bewezen een hele goede invaller te kunnen zijn.

Daarom zie ik ook liever Frimpong in de basis en Malen als invaller voor Frimpong of Gakpo.

6 juli 2024 om 10:40
0

Denk ook dat het Frimpong wordt, om die linksback Kardiagolu af te stoppen net als tegen Frankrijk met Hernandez

De belangrijkste man op het veld gaat Turpin zijn die de wedstrijd lekker om zeep gaat helpen.
Snap niet dat ze zo'n droeftoeter op deze mooie wedstrijd zetten.

Weet iemand wie allemaal op scherp staan bij een eventuele halve finale?

Als Depay weer drama is, zou ik hem wel wisselen na 30 of 45 minuten!

Ik snap niet waarom Kenan Yildiz weer mag beginnen.. Ja het is een wonderkind en ja als hij het op zijn heupen heeft is hij heel goed a la cristiano maar kom nou hij was zo ontzettend zwk de vorige keer.. Pff!!!!!!

Zo zonde weer met Depay. Met elke andere spits zullen Gakpo, Simons en Malen zoveel beter tot hun recht komen. Het valt me sowieso op hoeveel matige spitsen er zijn dit EK. Bij Spanje is houten klaas Morata ook de zwakste en bij Duitsland was Heavertz ook weer matig. Ronaldo en zelfs Mbappe stellen ook teleur. Dan valt misschien Depay nog wel mee.

6 juli 2024 om 16:30
0

Die drie spelers die je noemt kwamen tegen Roemenië toch wel aardig tot hun recht.

Met Memphis op dit EK sta je direct al met een man minder. Enige voordeel is dat de tegenstander hem moet dekken, dus dan is hij nog wel nuttig. Wel lachwekkend dat hij steeds maar weer mag starten. Weghorst gaan ook wel eens in de basis. Misschien terg je Memphis dan om zich te bewijzen. Vooralsnog niet best. Maar goed dat we in de makkelijke helft van het schema zitten.

6 juli 2024 om 15:35
0

Makkelijke helft van het schema?
Makkelijk is zeker niet het juiste woord! Maar je zult het vanavond wel zien dat Turkije een hele lastige tegenstander is! (En nee ik ben geen turk)

6 juli 2024 om 16:32
0

Toch wel makkelijk hoor. Tegen die landen aan de andere kant hadden we er uit gelegen. Nu hebben we ten minste nog een goede kans.

Bergwijn speelt gewoon. Geen malen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren