Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Volgende international uit gouden generatie België zwaait af bij Rode Duivels

Laatste update:

Recordinternational Jan Vertonghen zwaait na 157 interlands af bij de nationale ploeg van België. Dat heeft de 37-jarige verdediger vrijdagmiddag aangekondigd via Instagram.

“Bedankt voor alle herinneringen. Ik heb mijn droom beleefd”, zegt Vertonghen in een kort bericht op sociale media.

De routinier kan rekenen op heel wat positieve reacties van ploeggenoten waar hij mee heeft samengespeeld. Zo schrijft Christian Eriksen: “Mattie”, met een hartje, noemt Daley Blind hem een ‘legend’ en Dries Mertens een ‘GOAT’ (Greatest Of All Time, red.).

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Vertonghen debuteerde begin 2007 op twintigjarige leeftijd onder toenmalig bondscoach René Vandereycken bij de Rode Duivels. In de EK-kwalificaties verloor België toen met 1-2 van Portugal.

Hij kende geen geweldige eerste jaren voor de nationale ploeg. Zo wist Vertonghen zich met België niet te plaatsen voor de EK’s van 2008 en 2012 en het WK van 2010 in Zuid-Afrika.

Vervolgens kwalificeerde Vertonghen zich als Rode Duivel wel voor het WK 2014, waar de kwartfinales werden bereikt. Op het WK van 2018 in Rusland kende de ‘Gouden Generatie’ zijn hoogtepunt door derde te eindigen.

Op het huidige EK werden de Belgen in de achtste finales uitgeschakeld door Frankrijk (0-1). Het ongelukkige eigen doelpunt van Vertonghen blijkt nu het laatste wapenfeit van de verdediger in zijn interlandcarrière.

De centrumverdediger speelde uiteindelijk 157 interlands voor zijn nationale ploeg en is daarmee recordinternationals. In totaal trof hij tien keer doel. Of Vertonghen in clubverband nog wel doorgaat is niet bekend. Eind juni liep zijn contract bij Anderlecht af.

Vertonghen is na Toby Alderweireld en Eden Hazard de volgende international van de ‘Gouden Generatie’ die besluit te stoppen bij de Rode Duivels. Hij maakte dit EK samen met generatiegenoten Kevin De Bruyne, Axel Witsel, Yannick Carrasco en Romelu Lukaku deel uit van de selectie van bondscoach Domenico Tedesco.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ben vooral benieuwd of De Bruyne nog een cyclus eraan wil plakken. Mijn gevoel zegt van niet. Heb een beetje het idee dat hij merkt dat zijn kans op een prijs gevlogen is en dat het aan de nieuwe generatie is om de kar te gaan trekken.

Hij begon al over dat het een lang en zwaar seizoen was en dat zijn lichaam nu rust nodig heeft. Voor mij is De Bruyne toch wel het gezicht van zijn generatie en als hij afzwaait dan is het boek omtrent die generatie naar mijn mening wel dicht.

5 juli 2024 om 13:27
0

Denk van niet eerlijk gezegd. Zou ook niet weten waarom je nog een toernooi met Tedesco zou willen ingaan.

5 juli 2024 om 14:37
0

Ieder zijn mening maar voor mij is De Bruyne dus absoluut niet het gezicht van deze generatie, voor mij kan hij niet tippen aan het belang dat Hazard, Kompany, Courtois en Lukaku hadden voor deze generatie (zelfs al is er nu die ruzie met Courtous en faalt Lukaku op grote momenten). Op clubniveau is De Bruyne de beste Belgische voetballer ooit, bij de nationale ploeg vind ik hem niet meer dan een figurant eigenlijk.

5 juli 2024 om 14:45
0

Heb recent een post gezien waarin gesteld werd dat ‘de gouden generatie’ samenviel met Eden Hazard en ben het daar eigenlijk volledig mee eens. Naar mijn mening is dat dat veruit de grootste rode duivel van deze generatie (en waarschijnlijk ooit).

De Bruyne heeft nooit het elftal echt bij de hand kunnen pakken. Het EK in 2021 leek dat even te kunnen worden (waanzinnige pot tegen Denemarken van hem) maar toen trapte Palhinha die hoop weg in de tweede ronde.

5 juli 2024 om 15:10
0

Ja daar ben ik het ook volledig mee eens, het snelle verval van Hazard zorgde voor een enorm kwaliteitsverlies, samen met de verdedigers die bij de nieuwe generatie 3-4 niveaus minder zijn dan Kompany, Vertonghen, Alderweireld, ... Offensief hebben we op papier nog talent genoeg, maar dat is er zonder de beste Hazard nooit meer uitgekomen.

Was 2021 wel even vergeten, daar leek De Bruyne inderdaad de leiding te nemen en werd hij er dan uitgetrapt. Maar voor de rest... zelfs als je hem vergelijkt met Witsel, Vertonghen of Alderweireld, zou ik niet zeggen dat hij belangrijker was dan hen.

Wel een voorspelbare afzwaaier. Komende WK zou hij 39 zijn, en Vertonghen is geen Pepe. Het beste is er al heel lang van af en hij zal ook nog wel met die ongelukkige goal in de maag zitten

5 juli 2024 om 13:35
0

Weet niet of je Pepe tegen Slovenië hebt zien spelen, maar daar is ook het beste van af hoor

Waarschijnlijk kansloos maar ik zou hem graag, wanneer de interesse wederzijds is natuurlijk, nog een jaar bij Ajax zien om hem daarna bij de club te behouden als (jeugd-) trainer, scout of iets soortgelijks. Clublegende die iets kan toevoegen en vast niet al te duur is.

5 juli 2024 om 13:16
0

Geloof mij dit wil je niet. Als ik zie hoeveel Vertonghen de afgelopen 2/3 jaar aan kwaliteit heeft ingeleverd. Dan zou ik hem eerder bij RKC stallen dan bij Ajax.

5 juli 2024 om 13:25
0

Vertonghen speelde nog alleraardigst op een EK. Dan kan hij het ook vast nog wel tegen Almere of PEC thuis.

5 juli 2024 om 14:27
0

Maar moet je dat nog wel willen? Hij zou aardig wat salaris op willen strijken en staat alleen maar de jeugd in de weg die ook vast wel tegen Almere en PEC kunnen spelen.

5 juli 2024 om 14:36
0

Dit Ajax miste vorig jaar ervaring en leiderschap dus vanuit dat oogpunt, Ja. We hebben vorig jaar gezien wat er gebeurd wanneer je een team met enkel en alleen talenten hebt en je ploeg een gemiddelde leeftijd van amper 21/22 heeft. Onze verdediging was in sommige wedstrijden gemiddeld amper 21 jaar. Daarmee kun je niet een heel seizoen meedraaien.

5 juli 2024 om 17:03
0

Ik vond Vertongen heel zwak dit EK. Was duidelijk de minste in die verdediging, die al niet zo heel denderend was. Werd telkens zo makkelijk op fysieke vlak weg gezet

5 juli 2024 om 13:32
0

ik sta er exact hetzelfde in. Vertonghen zie ik graag terug in Amsterdam, ongeacht of hij veel gaat spelen of niet. maar eigenlijk heb ik dat bij meerdere ex Ajacieden. Eriksen zou ik ook graag terugzien, net als een Tete bijvoorbeeld.

het liefste ook zelfs nog Blind, Klaassen, van de Beek etcetera. ze voegen voetballend allemaal misschien niet evenveel meer toe, maar weten wel wat het betekent om voor Ajax te mogen spelen en zullen altijd voorop in de strijd gaan. ook goed voor de ontwikkeling van de talenten en om te zorgen dat we wat minder een vreemdelingenlegioen worden.

Haha mooie afsluiter gehad, Verthongen kunnen ze wel missen van de "gouden" generatie.

5 juli 2024 om 13:13
0

Haha grappige reactie. Belgie gaat een veel mindere periode in dan de generatie waar Vertonghen recordinternational van is, dus hoezo kunnen ze die wel missen? Deze verouderde Vertonghen misschien ja, prime Vertonghen was direct 1 van de beste binnen de selectie geweest.

5 juli 2024 om 13:25
0

Het gaat toch om de Vertonghen van nu? Prime Van Basten zou bij ons ook direct de beste zijn van de selectie, maar die zouden wij nu toch kunnen missen?

Overigens is het wel pijnlijk dat deze Vertonghen (is niet meer zo best) nog steeds voor Belgie nodig was. Zegt veel over de huidige jonge verdedigers daar

5 juli 2024 om 13:30
0

Yes, precies! Deze Verthongen inderdaad. Prime Verthongen was een prima verdediger op het hoogste niveau.

5 juli 2024 om 16:55
0

Houd maar lekker op met je Verthongen. Schrijf zijn naam eerst hoe het is, Vertonghen. Het feit dat hij dit EK speelde is omdat er op zijn plek gewoon geen betere te vinden is bij de Rode Duivels. Dat het minder is dan zijn prime begrijpt iedereen. Maar respect hoe hij dit EK op 37-jarige leeftijd heeft gespeeld. Het was waardig genoeg.

Zat er natuurlijk wel aan te komen dat hij afscheid zou nemen. Heeft veel betekend voor het Belgisch elftal. Ik vind het voor Belgie wel een aderlating. Zo goed zitten ze niet in hun verdedigers.

Gouden generatie? Niks gewonnen

5 juli 2024 om 13:25
0

We hadden meerdere gouden generaties die niets hebben gewonnen. Niet zo slim om dit zo te roepen. Het probleem bij Belgie is dat deze generatie als team nooit goed hebben gepresteerd.

5 juli 2024 om 13:29
0

Als team was 2018 gewoon uitstekend.

5 juli 2024 om 14:24
0

België heeft tussen 80 -90 ook een 'gouden' lichting gehad.Veel zijn er dit vergeten, maar in 80 scheelde het niet veel of we waren europees kampioen.82 zat ook veel meer in den 2e ronde.86 was toen het hoogtepunt en in 90 aangevuld met enkele klassevolle jongeren die België eigenlijk naar een top 4 hadden moeten brengen.Kwaliteit was aanwezig.Wil inderdaad niet zeggen omdat je een zo gezegde gouden generatie hebt dit ook bekers opbrengt.Pech en of slecht beleid zoals verkeerde trainers aanstellen spelen hier een rol in.Klopt wat je zegt moest de Rode Duivels spelen met de inzet en mentaliteit van pakweg een Schotland hadden we misschien wel kunnen spreken van een gouden generatie.Er zit zoveel fout in heel het systeem van de KBVB.

Zonde dat juist hij op zo'n manier moet afsluiten. Jan is echt een schoolvoorbeeld van hoe je een top prof kan zijn! Hopelijk kan hij er nog wel een mooi seizoen aan vast plakken!

5 juli 2024 om 14:50
0

Voldoende spelers die niet afsluiten met het maken van de winnende goal

8 juli 2024 om 11:40
0

Zit wat in hahaha :D

Hier had België al veel eerder afscheid van moeten nemen. Heeft ze nog mooi even een kwartfinale gekost.

Om een gouden generatie te zijn moet je goud verdienen. Dit is gewoon een “getalenteerde generatie” die het niet verder heeft geschopt dan 1e zijn op de FIFA ranglijst.

5 juli 2024 om 16:43
0

Toch al een aardige prestatie om enkele jaren op nr.1 te staan, vind je niet?

Wel mooi dat zo'n icoon weet te scoren in zijn laatste wedstrijd.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren