Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Demiral voor 2 duels geschorst na wolvengroet: niet aanwezig tegen Oranje

Laatste update:

Merih Demiral is voor twee wedstrijden geschorst, zo bevestigt de UEFA vrijdagmiddag. De verdediger mist hierdoor het kwartfinale-duel met het Nederlands elftal van zaterdag en een eventuele halve finale. Demiral maakte de wolvengroet na zijn goal tegen Oostenrijk (1-2 zege), een gebaar dat altijd wordt gelinkt aan de Grijze Wolven, een ultranationalistische groepering. Turkije gaat de schorsing aanvechten bij het CAS. De zaak wordt voor zaterdagavond afgerond.

Demiral, die tegen Oostenrijk twee keer scoorde, juichte door zijn middel- en ringvinger van beide handen naar zijn duimen te halen, terwijl hij zijn wijsvingers en pinken duidelijk omhoog hield. Er ontstond direct al ophef over de manier van juichen van Demiral.

De Grijze Wolven zijn gelieerd aan de extreemrechtse Turkse Partij van de Nationalistische Beweging (MHP). Het gebaar dat Demiral maakte is bijvoorbeeld verboden in Oostenrijk, uitgerekend de tegenstander in de achtste finale van het EK.

Verschillende media, waaronder BILD, spraken al van een absolute schande. In 2019 aanvaardde het Oostenrijkse parlement zelfs al de wet die symbolen van “extremistische organisaties” verbiedt in het land, om naar eigen zeggen terreurpropaganda tegen te gaan. In Duitsland wordt inmiddels ook gesproken over een verbod.

Op social media waren mensen woest en verschillende journalisten eisten een schorsing tegen Demiral, wat nu dus ook is gebeurd. Een aantal mensenrechtenactivisten en politici noemden de groet zelfs het equivalent van een nazigroet en dus zou de UEFA Demiral weg moeten sturen van het EK, zo klonk het.

“Hoezeer ik me ook verheug over de zege van Turkije, kan ik hier niet over zwijgen”, schreef Eren Güvercin, een Duitse journalist, op X. “De maker van beide Turkse doelpunten brengt de groet van de rechtsextremistische Grijze Wolven op het veld. Wordt dat een schorsing, UEFA?”, richtte hij zich tot de Europese voetbalbond.

Reactie Demiral


Demiral was zich van geen kwaad bewust. “Ik ben heel blij dat ik twee doelpunten heb gemaakt. Hoe ik het vierde had te maken met mijn Turkse identiteit. Ik zag mensen in het stadion ook dat gebaar maken”, zo verklaarde hij na afloop. De verdediger moet het gebaar dus bekopen met twee wedstrijden schorsing.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Het zit dit EK niet bepaald tegen voor Oranje...

4 juli 2024 om 21:24
0

Ongelofelijk idd. Als koeman nu onder een trein dreigt te komen, is er spontaan een stroomstoring. Wat een geluk heeft Nederland dit toernooi, nu moeten we nog zorgen dat we er ten volste van profiteren.

4 juli 2024 om 21:31
0

Volgens mij heeft Koeman in eerste instantie heel veel pech als hij onder een trein dreigt te komen. Een wolvengroet is gewoon even dom als een snoeiharde bewuste tackel met gestrekt been.

4 juli 2024 om 21:35
0

Grijze wolven hebben een facistische ideologie. Ze hebben ook hele racistische uitspraken/leuzen/gezegdes hoe je het ook wilt noemen zoals:

Een Turk heeft geen andere vriend dan een ander Turk of
Wat heeft men geluk om zichzelf Turk te kunnen noemen.

Het is als een spuug in de gezicht voor de miljoenen minderheden dat in Turkije woont met bijna 80 verschillende nationaliteiten die ook burgers in Turkije zijn. Die hebben niet het geluk om zichzelf Turk te noemen of omdat ze een andere nationaliteit hebben, kunnen Turken blijkbaar ook geen vrienden van ze zijn of je kan je erbij voegen maar dan wel je eigen identiteit ontkennen.

4 juli 2024 om 21:41
0

@Myvision,

Ben ik het vandaag zomaar een keer met je eens. Ongelofelijk domme actie en ook nog eens bewust. Dat maakt het nog dommer.

4 juli 2024 om 21:52
0

Mooi Burdym, haha!

We kunnen het op voetbalvlak met elkaar oneens zijn, maar respect voor elkaar is een groot goed, hier maar ook op het voetbalveld. Dus wanneer een speler bewust een minderheid, zoals Rambokolombo aangeeft, "in het gezicht spuugt" dan is er alles aan gelegen die persoon te straffen.

Dat er maar vele meningsverschillen mogen zijn, met respect!

4 juli 2024 om 21:54
0

Zo’n gebaar is vergelijkbaar met een hitler groet, dat is gewoon niet te accepteren. Vrijheid van meningsuiting of niet, ook dat heeft een grens.

4 juli 2024 om 22:04
0

ik ben het niet met je oneens, maar een jaartje of 10 terug was de halve italiaanse ploeg nog uitgesproken fascistisch. is nooit wat aan gedaan. sommige dingen kan je beter niet aanraken als sportorganisatie.

4 juli 2024 om 22:14
0

Dan was dat 10 jaar geleden fout (al denk ik dat als ze een Hitlergroet hadden gedaan bij een goal dit wel een probleem was geweest).

4 juli 2024 om 22:17
0

Vroeger kwam je ook weg met moord... Vroeger was niet alles beter.

5 juli 2024 om 12:52
0

Terecht natuurlijk al is wel absurd dat niet ook Bellingham met het naar zijn geslacht grijpen voor de slowaakse bank geschorst is.

5 juli 2024 om 13:26
0

De Uefa houdt niet van politieke acties. Die van Bellingham was niet handig, maar had geen politiek motief.

4 juli 2024 om 21:33
0

Kan Turkije niet in hoger beroep gaan waardoor hij wel kan spelen omdat daar tijd over heen gaat? Demiral scoort toevalllig 2x maar is toch niet een heel groot probleem voor Turkije als hij niet speelt?

4 juli 2024 om 21:35
0

Ik heb geen flauw idee hoe dat werkt m.b.t. hoger beroep.

Demiral maakte een veel stabielere indruk dan als zowel Akaydin als Bardakci op het veld stonden.

4 juli 2024 om 21:40
0

Vond hem ook goed spelen maar is wel een speler die vaak lompe foute kon maken weet ik van jaren terug en was denk ik niet voor niks gepasseerd de eerste pot van dit EK toch?

4 juli 2024 om 21:45
0

Nouja, NL mist haar beste middenvelder Frenkie al het hele toernooi

4 juli 2024 om 21:57
0

Aan de andere kant Polen zonder Lewandowski, Frankrijk zonder Mbappe en verliezen van Oostenrijk waardoor je van de, op voorhand, favorieten alleen Engeland of Italië kon treffen voor de finale. Vervolgens Turkije met drie schorsingen van drie spelers die veel spelen.

4 juli 2024 om 21:58
0

Wijnaldum is er gewoon bij hoor.

4 juli 2024 om 22:33
0

Daardoor kunnen er wel anderen opstaan. Tuurlijk, hoe het allemaal valt is gelukkig, maar er zit een opgaande curve in het spel.

5 juli 2024 om 13:03
0

Frenkie is nooit in Oranje onmisbaar geweest.

5 juli 2024 om 13:17
0

En de op-1-na beste middenvelder in Koopmeiners.

4 juli 2024 om 22:02
0

Zeballos. Waarom zou dit een voordeel zijn voor Nederland? Ze hebben echt wel meer spelers toch? Die willen ook wel wat laten zien.

4 juli 2024 om 22:04
0

Demiral is niet echt beter dan de andere hoor. Hij scoort toevallig nu wel 2 keer in een goede wedstrijd. Maar of hij nou speelt of niet. Maakt niet zoveel uit. Gezien ze verdedigend allemaal niet van hoof niveau zijn. Dat heeft Portugal toch wel bewezen.

4 juli 2024 om 22:10
0

Ik vind 'm dit EK toch beduidend beter dan die andere twee die daar hebben gestaan.

5 juli 2024 om 13:11
0

Oranje heeft ook zat pech toch? Belangrijke spelers die geblesseerd afhaken, zoals Frenkie de Jong, Koopmeiners, Hartman en Wieffer.

Lekker hoor. Wie nu, Kaplan? Als debutant. De verdediging van Turkije is nu al helemaal hun achilleshiel.

4 juli 2024 om 21:23
0

Akaydin Bardakci zal wel samen spelen

4 juli 2024 om 21:30
0

Die speelde de eerste pot van dit EK al samen in de basis.

4 juli 2024 om 22:05
0

Kaplan obv zijn spel bij Ajax lijkt me idd niet per se een stap achteruit.

Lekker hoor een gehavend Turkije tegen Oranje

5 juli 2024 om 13:13
0

Schreef het hierboven ook, maar ook tegen een gehavend Oranje zonder Frenkie de Jong en Koopmeiners, en in mindere mate Hartman en Wieffer. Vind dat dat wel onderbelicht wordt. Tuurlijk speelden Mbappe en Lewa niet mee, en mist Turkije nu Demiral en nog twee geschorsten, maar bij Oranje missen we onze beste speler (volgens de spelers van Oranje zelf) en één van de beste middenvelders van de serie a. Aan geluk niets te klagen, maar ook zat pech gehad.

Niet verwacht dat de UEFA zoo daadkrachtig zou optreden. Zijn meestal laffe takken

4 juli 2024 om 21:31
0

Zal wel wat druk van uit de Duitse politiek achter zitten. Die hebben het natuurlijk helemaal niet op dit soort uitingen.

4 juli 2024 om 21:37
0

Vind het zo onzin. Laat hem gewoon vieren hoe hij het wilt.

4 juli 2024 om 21:39
0

Ah ja. Laten we het dan ook maar OK vinden als spelers de Hitlergroet brengen na het scoren. Laat ze gewoon vieren hoe ze het willen.

4 juli 2024 om 22:44
0

Ah ja, 'gewoon vieren' met een symbool welke veruit het meest bekend en gebruikt wordt door een fascistisch-terroristisch ethno-nationalistische groep.

De Grijze Wolven hebben aanslagen gepleegd binnen en buiten Turkije vanwege vermeend 'racisme' tegen Turkische groepen of omdat de politieke kleur van iemand hen niet aanstond.

4 juli 2024 om 22:47
0

Ja precies, laat hem gewoon. Met de manier van vieren van Paolo di Canio was natuurlijk ook niets mis.

Jammer, je wint toch liever van een zo sterk mogelijk turkijke

4 juli 2024 om 21:24
0

Nou heel eerlijk: het zal me een worst wezen of Demiral, Kaplan of de paashaas centraal achterin staat bij Turkije. Als we maar gewoon winnen.

4 juli 2024 om 21:28
0

Hoe dan ook, het wordt tütürën zaterdag!

4 juli 2024 om 21:26
0

Of het nou tegen een sterk of zwak Turkije is, je wilt gewoon winnen.

4 juli 2024 om 21:27
0

Nee hoor, dat vind ik altijd zo'n dooddoener. Ik gun niemand blessures, maar ik hoef echt niet per se alleen maar de beste ploegen met de beste opstelling tegen te komen. Realistisch gezien hebben we dan namelijk 0% kans om Europees kampioen te worden.

5 juli 2024 om 13:32
0

Met die mazzel van koeman eerder 90%. Zal je zien,halen we de finale, tegen een van de toplanden. Hebben de massaal de buikgriep de nacht voor de finale.

4 juli 2024 om 21:29
0

Interesseert me eerlijk gezegd geen hol. Ja ik win het liefst van Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje, Engeland en Italie met 5-0, maar als we de finale halen en de Spanjaarden moeten door een griepgolf hun kinderen opstellen, spring ik alsnog in de gracht.

4 juli 2024 om 21:54
0

Wat denk je dat deze beslissing betekent voor de Turkse ploeg? Dat ze minder gemotiveerd zijn? Deze beslissing gaat hetzelfde effect hebben als een fles spiritus leegspuiten over een open vuur. Ze moeten het al hebben van hun passie en inzet. Dit kan wel eens nadelig zijn voor Oranje, ookal scoorde deze man er 2 in z'n laatste pot.

5 juli 2024 om 08:14
0

Daar ben ik ook bang voor. Ze zullen dus erg boos kijken terwijl we ze inmaken

Meten met twee maten, heel duidelijk al jaren. Mijn vrije mening

4 juli 2024 om 21:25
0

Jouw vrije mening. Probeer het te onderbouwen ook haha. Want is dit niet een nationalistische groet?

4 juli 2024 om 21:32
0

Xhaka en Shaqiri kwamen er anders wel met boete van af. Die provocaties tegen Servië zijn van hetzelfde niveau als dit. Dus inderdaad meten met twee maten. Beide keren niet slim maar ook 0 daden. Hij heeft niemand aangevallen of slecht behandeld. Dan is een schorsing wel wat zwaar als je vergelijkbare zaken met een boete afdeed.

4 juli 2024 om 22:08
0

Thanks Ajaxnl! Door jou ben ik me gaan verdiepen in de dubbelkoppige adelaar:

"beide spelers met Kosovaars-Albanese roots beeldden na hun doelpunt met hun handen de dubbele adelaar uit die op de vlag van Albaniã« staat, een gebaar dat al een paar jaar gemeengoed is onder etnisch-Albanese spelers.

De Serviã«rs spraken echter van een provocatie. De politieke lading van het gebaar was de FIFA evenmin ontgaan. Omdat de wereldvoetbalbond geen politieke uitingen toestaat, konden de spelers een sanctie verwachten."

Ik ben het met je eens: gelijke monikken, gelijke kappen. Wel hebben we het nu over een voorval van 2018, 6 jaar geleden en beeldt Shaqiri daar een dubbele adelaar uit die gewoon nog op een vlag staat van het land waar zijn roots liggen - echter wel om te provoceren. De Grijze Wolven worden algemeen gezien als jongerenvleugel van de Partij van de Nationalistische Beweging, een fascistische en racistische beweging die betrokken is geweest bij liquidaties en aanslagen op andersdenkenden en leden van linkse groeperingen. Dat laatste klinkt wat heftiger, al moet je niet gradaties maken in politieke uitingen.

5 juli 2024 om 01:21
0

Myvision, het moge duidelijk zijn dat je vrijwel niets weet over dit hele onderwerp. Ten eerste is de MHP geen racistische “beweging”. Het is een nationalistische politieke partij. Ze zijn voor eenheid in Turkije, wat dus bijvoorbeeld óók met Koerden betekent. Sterker nog, de partij spreekt zich sowieso nooit uit tegen minderheden in Turkije. Het is dus verre van een bijvoorbeeld PVV.

Verder is dit handgebaar een uitdrukking van een grijze wolf, die al honderden jaren het symbool is van Turkse volkeren. Zoals de adelaar voor Duitsland, de haan voor Frankrijk, etc. Dit handgebaar komt dus ook voor in andere Turkse landen zoals Azerbeidzjan, Kazachstan, Turkmenistan, etc. Ook Turkse minderheden in Irak, Syrië, etc gebruiken het regelmatig. Ja, het wordt in Turkije ook gebruikt door de MHP, maar dat heeft meer met het nationalistische karakter te maken. Ook andere nationalistische groeperingen en zelfs linkse groeperingen gebruiken het. Als je trots bent op je Turk-zijn, doe je dat handgebaar. Zaterdag zal het ook veelvuldig te zien zijn op de tribunes

5 juli 2024 om 08:25
0

Niet normaal maken wat niet normaal is Emz. Je kunt er een heel verhaal aan ophangen maar een dergelijke groet heeft gewoon een hele foute betekenis. Het lijkt mij niet meer dan terecht dat daar een schorsing uit volgt.

4 juli 2024 om 21:27
0

Je hebt of een bord voor je kop of je bent schijnheilig .. turken weten heeeeeelll goed wat deze groet betekent

5 juli 2024 om 00:51
0

Heeft Nederland ook een extreem rechts of linkse groet? Als dat zo is zou ik geen idee hebben hoe dat er uit zou moeten zien. Als niemand had gezegd dat het gebaarvan Demiral een (zeer waarschijnlijk) politieke lading heeft dan had ik daar zelf nooit aan gedacht.

5 juli 2024 om 07:31
0

Nooit van de Hitlergroet gehoord?

5 juli 2024 om 08:20
0

Dat is niet perse wat Nederlands. Dit wordt is veel meer landen ge/misbruikt.

5 juli 2024 om 10:15
0

Houzee gecombineerd met de genoemde Hitlergroet is de Nederlandse variant.

4 juli 2024 om 21:38
0

Klopt, er is ook nooit iemand geschorst na een Hitlergroet. Of toch....

Alles maar ook écht alles zit mee bij ons Oranje haha. Bizar dit!

Wat een onzin Allemaal

Ook met hem was het een gatenkaas tegen Oostenrijk. Lets go zaterdag!!

Onnodig van Demiral uiteindelijk. Speelt zo een goede pot om vervolgens zo iets te doen. Maar goed, het was niet slim. Goed dat UEFA snel ingrijpt.

Met Armeense achtergrond steunde ik Turkije, tot de actie van Demiral. Helaas.

4 juli 2024 om 21:37
0

Ga toch weg man met je, je steunde Turkije... jij weet het, ik weet het en iedereen hier weet dat jij Turkije helemaal niet steunt ongeacht wolven groet of niet!!

4 juli 2024 om 21:44
0

Haha wat? Jij kent mij? Kerel, ik zit hier op een forum met volle anonimiteit. Ik probeer geen zielen te winnen, kan ik ook niet aangezien dit niet relevant is is achter een anonieme profiel. Ik vind Turkije de een op leukste voetballanden dit EK. Het is chaotisch maar het is geweldig om naar te kijken.

Tot Demiral zijn actie, en de fans die dit nu goed praten.

5 juli 2024 om 01:24
0

Demiral deed een gebaar dat symbool staat voor Turkse volkeren. Jij verbaast je dat er Turkse voetballers of nationalistische voetballers spelen bij Turkije en steunt Turkije opeens niet meer? Houdt toch op man

4 juli 2024 om 21:47
0

Wat voor onzin kraam jij allemaal uit met je Armeen die Turkije steunt. Heb je een identiteitscrisis ofso. Je wist zelf na Turkije Armenie (1-1) al dat deze Demiral een vervelend spelertje is. Ingooi van onze linksback waarbij hij uit het publiek bekogeld werd en even wachtte tot dit tot rust zou komen. Komt die Demiral nog het vuurtje stoken en hem duwen voor het wachten. Mooie schorsing voor een nazi-achtige groet. Verder is Turkije niet zo veel slechter af zonder hem. Hij speelt dit EK wel stabiel, maar een lompe blooper ligt bij hem vaak op de loer. Denk dat het wel of niet meedoen van Demiral vooral wordt uitvergroot door die 2 goals tegen Oostenrijk. Turkije moet ervoor gaan zorgen dat Calhanoglu de pot van zn leven speelt.

4 juli 2024 om 21:56
0

Kerel, gezien jouw naam ben jij ook Armeens. Maar ik ben opgevoed met een sterk Christelijk opvoeding. Mij maakt het niet uit wat er in het verleden en heden is gebeurd. Wat helpt het om elkaar te haten? Haat lost niks op. Laten we politiek en voetbal gescheiden houden. Ik vind Turkije een prima EK spelen, chaotisch en weinig tacktiek maar wel gewoon op en af met de tegenstander.

Demiral is sowieso hypocriet. Toen hij tegen Armenië in Yerevan paar keer hard werd aangepakt en zelf met een hoofdband moest spelen, was hij heel stil en heel rustig. Op eigen bodem en met eigen fans in aanwezigheid is het een grote mannetje.

4 juli 2024 om 22:02
0

Je bent een grapjas. ‘Het maakt niet uit wat er in het verleden en heden is gebeurd’. Dat is de mentaliteit van een 12-jarige die de geschiedenis niet onder ogen wil zien. Ik zeg niet dat je moet haten, maar je hoeft ze ook niet te steunen. Je kan in sport niet een nationaal voetbalelftal dat een bepaald land vertegenwoordigt gescheiden houden van de (politieke) identiteit van dat land. Zeker niet als het beeld, dat er nog zulke ultranationalistische gasten deel uitmaken van dit team, wordt bevestigd. Je hoeft hier geen zieltjes te winnen door te zeggen dat je Turkije support. Je wist, voordat je ze ging steunen als een naïeveling, dat 99% van de fans deze groet helemaal top vinden. En dat ze helemaal niks van jouw steun moeten hebben. Beter als je in zo’n situatie gewoon niks comment. Precies om deze reden ben ik nu wel benieuwd wat de Koerdische Sinan Can, die de afgelopen weken het elftal die-hard aan het supporten was, hiervan vindt.

5 juli 2024 om 00:24
0

Over merntaliteit van 12-jarigen gesproken. Voor een ander bepalen wat ze wel of niet moeten. Groei eens toch op jongen.

5 juli 2024 om 02:27
0

Jij begrijpt totaal niet in wat voor situatie je zit als je zo’n afkomst hebt en zo’n geschiedenis/toekomst hebt als volk wat bestaansrecht betreft.

Sinds wanneer is Bild een betrouwbare bron?

4 juli 2024 om 21:26
0

Je kan er wel vanuit gaan. Meerdere bronnen melden het al.

4 juli 2024 om 21:27
0

En sowieso is Bild wel een redelijk serieus medium over het algemeen toch, of zit ik nou mis?

4 juli 2024 om 21:28
0

Absoluut Sanderr. Is gewoon zeer betrouwbaar in Duitsland. Is niet zomaar een krantje wat maar wat opgooit.

4 juli 2024 om 22:48
0

Bild is redelijk gekleurd maar over het algemeen wel betrouwbaar.

4 juli 2024 om 21:30
0

Bild is een hele betrouwbare bron.

5 juli 2024 om 07:27
0

Dat moet nog blijken mbt dit nieuws

4 juli 2024 om 21:32
0

Ken je die krant überhaupt?

Enorme aderlating voor Turkije dit, toch wel een van de betere spelers van Turkije.

Het zit het Nederlands elftal ook echt op alle facetten mee!

Waarom moest hij dit zo nodig doen dan?

Hij had zijn genitalen vast moeten houden, dan krijg je alleen een geldboete. Niet vergeten voor de volgende keer.

4 juli 2024 om 21:27
0

Toch een vergelijking van niks, dat is een beetje een middelvinger opsteken vergelijken een nazi-groet. Dit is van het zelfde laken een pak. Niet voor niets dat de groet van de grijze wolven in een aantal landen verboden is en voor sommige volken niet veel verschilt met de nazi-groet.

4 juli 2024 om 21:31
0

Je maakt toch echt dezelfde fout met je nazi-groet. Het is daarnaast een teken ouder dan de Grijze Wolven en niet alleen van hen...

4 juli 2024 om 21:33
0

Zoals de Switsika ouder is dan de Nazi's. Maar die laten we ook liever niet meer zien in het openbaar.

4 juli 2024 om 21:34
0

In welke landen? Voor zover ik weet is het in Duitsland niet verboden. De drie vingers in de licht van de Serven is voor sommige volken ook te vergelijken met de nazi-groet maar ik kan me niet herinneren dat zij daarvoor geschorst werden.

4 juli 2024 om 21:34
0

Volgens jou logica mogen spelers dus ook met de nazi vlag rond paraderen op het veld omdat het swastika logo ouder is dan het Hitler regime.

4 juli 2024 om 21:39
0

Oostenrijk, Frankrijk en ook Duitsland heeft al eens in het parlement een stemming gehouden over het verbannen van de grijze wolven. Heeft zelfs een meerderheid van de stemmen gekregen toen.

4 juli 2024 om 21:48
0

Ok, maar dat was mijn vraag niet. Is het verboden in Duitsland? In ieder land worden er stemmingen gehouden over tig onderwerpen.

4 juli 2024 om 22:50
0

Het gaat er toch niet om of het verboden is in Duitsland, het gaat er om dat het prima te kwalificeren is als politiek statement. En daarmee is het dus ook tegen de regels van de Uefa. Je weet wel, die organisatie die hem nu schorst... niet zijnde Duitsland.

5 juli 2024 om 01:28
0

Nou, de Swastika wordt in bijvoorbeeld Boedhistische tempels wel gewoon getoond. Dat het in Duitsland niet getoond wordt, is een ander verhaal.

Verder ben je duidelijk totaal niet bekwaam om hier een mening over te vormen. Je hebt werkelijk 0,0 kennis over dit onderwerp. De wolf is een nationaal en zelfs pan-nationaal Turks symbool en het handgebaar gaat daarmee gepaard

5 juli 2024 om 04:40
0

De Boeddhistische variant draait de andere kant op.

En gelukkig ben jij wel bevoegd om even te bepalen wie er bekwaam is om hier een mening over te vormen Emz01. Overigens heb je gelijk hoor. Behalve dat je vergeet te vermelden dat het ook een herkenningsteken is van een fascistische partij.

5 juli 2024 om 10:11
0

Gilles, hebben de UEFA en FIFA in het verleden soortgelijke acties met een schorsing bestraft? Volgens mij is de UEFA juist de partij die een statement wil maken hier.

5 juli 2024 om 10:31
0

Ja, dit toernooi is Daku nog 2 wedstrijden geschorst.

4 juli 2024 om 21:28
0

Ik vind het toch alleen maar goed dat neofascisme en racisme strenger bestraft wordt dan ongepast gedrag.

Ja en in Qatar regende het politieke statements tegen de gastland. Toen was het ok. Ik ben ook geen fan van extreemrechts waar dan ook in de werels maar dit is wel meten met twee maten.

4 juli 2024 om 21:27
0

In Qatar werd de regenboogband gewoon verboden door de Fifa. Het enige statement was volgens mij die hand voor de mond van Duitsland. Dat is itt dit geen teken van een in sommige landen als terroristische organisatie geclassificeerde beweging.

4 juli 2024 om 21:40
0

Enkel Duitsland (hand voor de mond) en Iran (niet meezingen van het volkslied, wat meer richting eigen land was gericht) waren statements op het toernooi.

Het is dus helemaal niet meten met twee maten. Beide zijn ook niet vergelijkbaar met een symbool van een extreemrechtse partij.

Je bent Turks je bent moslim je staat onder een vergroot glas. Vier je goal normaal want elke kans die ze kunnen pakken om je naar beneden te halen doen ze.

4 juli 2024 om 21:29
0

Als een Italiaan/Duitser/…. een politieke fascisten/extremistengroet zou doen, zouden daar ook ophef en sancties van komen. Heeft niks met religie te maken.

4 juli 2024 om 21:29
0

Volgens mij maakt het helemaal niet uit dat je Turks of Moslim bent want als Bart Verbruggen ineens een Hitlergroet zou brengen, wordt die natuurlijk ook geschorst. De toch wel selectieve verontwaardiging in je bijdrage doet me een beetje schrikken. Demiral is geen slachtoffer he.

4 juli 2024 om 21:30
0

In plaats van slachtoffer spelen .. zou het je sieren om je eigen speler aan te spreken

4 juli 2024 om 21:31
0

Zie je hier serieus een complot in?

5 juli 2024 om 01:31
0

Ja. De UEFA danst naar de pijpen van de Westerse politiek. Rusland mag nergens aan meedoen, maar Israel is geen probleem. Shaqiri en Xhaka worden niet gestraft, maar een Demiral wel.

4 juli 2024 om 21:31
0

Ik vroeg me al af hoe vroeg of laat de discriminatiekaart zou komen. Geloof heeft hier sowieso al niets mee te maken. De UEFA verbiedt politieke uitingen, van iedereen.

4 juli 2024 om 23:06
0

De EUFA/FIFA verbiedt politieke uitingen helemaal niet. Dat doen ze alleen wanneer de boodschap ze niet aanstaat. Ben je de LGBT en Oekraine bandjes alweer vergeten?

Vind zelf wel oliedom van Demiral. Had het waarsch zo niet bedoelt maar hier had je even bij stilm moeten staan.

5 juli 2024 om 16:46
0

Want in het verleden werd Di Canio ook niet geschorst voor zijn hitlergroet. Oh wacht.

Tsja het is toch een teken van dommigheid, noem het wereldvreemd. Maar dat er veel spelers zijn die dit soort domme dingen doen staat buiten kijf. Veel van dit soort jongens mogen blij zijn dat ze goed kunnen voetballen want de intelligentie spat er niet vanaf zeg maar..

Gewoon dom en onnodig van hem.

Is dit dan het jaar dat alles goed valt?

Ik verwacht nu bijna dat zaterdag een tak het veld op waait waardoor de bal in de 96e minuut in het Turkse doel stuitert. Zit wel beetje mee he.

Wel echt dom van Demiral. Je weet dat de UEFA hier zo op gefixeerd is. Waarom doe je dat dan. Alsnog wel beetje zware straf, want je kan niet echt bewijzen dat ie er op doelt.

"een gebaar dat altijd wordt gelinkt aan de Grijze Wolven"

Men mag toch wel een beetje onderzoek doen zeg. Dit gebaar bestaat al eeuwen voor de Grijze Wolven überhaupt zijn te komen bestaan en gaat meer om Turk zijn. Dat men meteen die link legt met de Grijze Wolven is sneu. Als hij bij een groter voetballand had gespeeld, was dit niet gebeurd...

4 juli 2024 om 21:29
0

Een swastika bestond ook al eeuwen voor het hakenkruis. Wat is je punt nou precies? Mogen we ook allemaal een vlag met hakenkruis ophangen in het stadion?

4 juli 2024 om 21:32
0

Tsja de swastika stond voor de Tweede Wereldoorlog ook voor iets heel anders. Dat wil niet zeggen dat we het symbool nu kunnen gebruiken zonder consequenties.

4 juli 2024 om 21:45
0

De swastika vergelijking is het meest extreme wat je kan bedenken. Volgens mij zijn de grijze wolven niet verantwoordelijk voor miljoenen doden en is het gebaar ook niet verboden in Duitsland, alleen in een aantal landen wat op 1 hand te tellen is. Een betere vergelijking zou zijn de 3 vingers van de Serviers en de adelaar van de Albaniers. Als de UEFA nu opeens een statement wil maken, stellen ze een precedent vast wat ze in de toekomst veel hoofdpijn zal bezorgen.

4 juli 2024 om 22:19
0

Een betere vergelijking in dit geval zou de ‘Romeinse groet’ zijn. Ook wel de groet die de nazi’s maakten en daarom tegenwoordig ook wel bekend als de ‘Hitlergroet’. De groet stamt echter al vanuit de tijd dat het Romeinse Rijk hoogtijdagen vierden. Overigens is de groet niet bij wet verboden in Italië. Máár kunnen er wel sancties volgen omdat het een groet is die de fascistische ideologie kan aansporen.

Ik ben geen kenner van de groet van de Grijze Wolven, nog de wetgeving van Duitsland, maar ik kan zomaar vermoeden dat in Duitsland een soortgelijke wet is. Gewoon onsmakelijk en oerdom van Demiral toch?

Edit: even opgezocht. De Grijze Wolven groet is in Duitsland sinds januari 2018 verboden. Als onderdeel van een breder verbod.

4 juli 2024 om 22:50
0

Mag ik vragen wat je bron is? Ik heb het ook opgezocht maar het enige wat ik kon vinden is dat er over gediscussieerd (en ook gestemd) werd maar dat er nog geen verbod is. Die is er wel in Oostenrijk.

4 juli 2024 om 22:53
0

Bij di Canio had die 'romeinse' groet ook genoeg stof doen opwaaien toen hij die richting de Irriducibili bracht.

Overigens maakt het natuurlijk niet uit of het bij wet verboden is, daar de regel stelt dat er geen politieke statements gemaakt mogen worden. Dus niet dat er alleen geen politieke statements van verboden organisaties gemaakt mogen worden.

5 juli 2024 om 02:05
0

De Romeinse groet is trouwens geen Romeinse groet. Zowat alle antieke bronnen erover zijn discutabel. Gewoon een construct uit de 18e eeuw volgens mij.

5 juli 2024 om 10:14
0

Dat kan best, maar dit was geen politieke statement.

5 juli 2024 om 10:16
0

Dankjewel Clutch. Ik zal het doorgeven aan de disciplinaire commissie van de UEFA dat er door jou uitsluitsel is gegeven.

Als politiek beladen uitingen niet mogen, dan moet je alles verbieden. En niet alleen uitingen tegen jouw west-europese gedachtengang.

LGBTI uitingen zijn geen enkel probleem en worden zelfs aangemoedigd. Een kruis als uiting van je christelijk geloof is al jaren geen probleem (wie zegt dat dit geen symbool voor de kruistochten zijn of kan dat niet zo opgevat worden)? De Albanese adelaar is geen enkel probleem. Voor een Chetnik groet is nooit iemand geschorst. Voor een vredesgroet ook niet terwijl dat ook het symbool is van de PKK bijvoorbeeld.
Het is gewoon walgelijk meten met twee maten, als het klopt.

4 juli 2024 om 21:31
0

Hoe kom je erbij dat Lgbti uitingen worden aangemoedigd? De regenboogband is door de FIFA verboden tijdens het WK. Geloofsuitingen worden sowieso echt nooit verboden.

4 juli 2024 om 21:33
0

Dit is echt gezeik. Doen alsof het vreemd is dat neofascisme en racisme bestraft wordt is echt wereldvreemd.

4 juli 2024 om 21:35
0

Lgbtq is ook bedacht door extreem links maar dat is nooit een probleem. Zodra het om extreem rechts gaat gelijk straf. Ook Shaqiri en Xhaka kregen geen schorsing dus inderdaad een vreemde uitspraak. Het leek mij ook nooit te bewijzen, je weet nooit 100% zeker of hij dit bedoelde. En dat is objectief gezien want ik ben geen Turk.

4 juli 2024 om 21:40
0

lgbtq is bedacht door extreem links. Okeeeeeeeeeeeeeeeeee, doei.

De grijze wolven hebben de paus een keer geprobeerd om te leggen. Conservatieve mensen mogen dit ook fijn vinden.

5 juli 2024 om 13:09
0

Haha, jij bent wel af denk ik. Alsof geaardheid een politieke stroming is

4 juli 2024 om 21:38
0

Jongen, typische zo'n 'trotse Turk' reactie. Ipb gewoon erkennen dat dit soort uitingen niet toegestaan zijn ga je er van alles en nog wat bij halen dat er niks mee te maken heeft.

Lgbti uitingen: regenboog vlag aanvoerdersband was verboden tijdens het laatste Wk.

Kruis: een speler die een kruisje slaat bedankt God. Weet niet hoe je er de kruistochten en van alles bij haalt. Slaat echt nergen ops.

De Albanese adelaar: Niet toegestaan. Shakiri en Xhaka hebben hier een boete voor gekregen (hadden van mij hier ook voor geschorst moeten worden).

Chetnik groet en vredesgroet ken ik niet (dus heb een speler dat ook nooit zien doen, of ik het herkende het niet).

Conclusie: Demirel is gewoon een domme jongen. Dat kun je gewoon toegeven. Je hoeft hem niet met hand en tand te verdedigen omdat het toevallig een mede Turk is.

Als De Vrij een Hitlergroet doet na een goal moeten ze hem ook schrosen.

4 juli 2024 om 21:46
0

De Albanese adelaar: Niet toegestaan. "Shakiri en Xhaka hebben hier een boete voor gekregen (hadden van mij hier ook voor geschorst moeten worden)."

Dit is wat er bedoeld wordt met meten met twee maten. Een soortgelijke situatie waarbij er verschillend wordt gestraft. Dat jij vindt dat zij ook geschorst moesten worden, is verder niet relevant.

4 juli 2024 om 22:28
0

Ondertussen wel 6 jaar geleden. 6 jaar geleden kreeg ik ook niet dezelfde boete voor te hard rijden als nu, oftewel tijden veranderen

4 juli 2024 om 22:33
0

Een verkeersboete vergelijken met een politieke/maatschappelijke situatie. Sterke vergelijking gozer. Turkse advocaten hebben tot en met morgenochtend om een bezwaar in te dienen. En met de situatie van Shaqiri hebben ze een hele sterke jurisprudentie achter de hand.

4 juli 2024 om 23:02
0

Ze hebben met de situatie van Shaqiri helemaal geen sterke jurisprudentie achter de hand, want de feiten en omstandigheden van het geval zijn totaal verschillend. En ja, daar speelt ook het feit dat het eerdere incident 6 jaar geleden plaats heeft gevonden bij.

Overigens zou het je sieren wanneer je Demirel zou veroordelen dat hij zo dom is om een dit teken te tonen en daarmee zijn land benadeeld heeft.

4 juli 2024 om 23:10
0

Ik heb al in meerdere comments aangegeven dat ik niets met die ideologie heb. Om dat nou in elke comment te doen, is nogal vermoeiend.

De situatie van Shaqiri en Xhaka was inderdaad nog een stuk provocerend in vergelijking met de situatie van Demiral nu ik erover nadenk. Shaqiri en Xhaka deden hun handgebaar direct tegen de aanwezige Servische supporters. Terwijl Demiral zijn eigen fascistische landgenoten "groetten". Ik denk dat de Turkse advocaten een hele sterke zaak hebben als ze hun werk goed doen.

4 juli 2024 om 23:24
0

Ik heb het even voor je opgezocht, daar je zo stellig bent. Maar de regel waaronder Demiral gesanctioneerd wordt is geëffectueerd in 2022. Deelname aan UEFA Euro 2024 houdt in dat je jezelf schikt naar de UEFA Disciplinary Regulations. Dus... zo sterk is die 'jurisprudentie' die je noemt niet.

4 juli 2024 om 23:31
0

Het gaat natuurlijk niet inhoudelijk om de vergelijking tussen een verkeersborden en politieke/maatschappelijke situatie, maar puur het feit dat 6 jaar geleden wellicht anders tegen zaken aangekeken werd als nu, en strafmaten ook kunnen veranderen naarmate de tijd verstrijkt.

4 juli 2024 om 23:45
0

Dan nog kunnen ze met een sterke bezwaar komen. Het feit dat hij met die wolf-groet niet direct een bepaalde volk in het publiek beledigde, spreekt in zijn voordeel. En daarnaast staat de wolf symbool voor de Turkse volkeren. We weten allemaal dat die groet inmiddels een fascistische ondertoon heeft, maar het is niet altijd zo geweest. Het is sowieso een domme actie geweest van Demiral. Maar vanuit het juridische aspect denk ik dat je als advocaat zijnde wel met een sterke bezwaar kunt komen.

4 juli 2024 om 23:57
0

Die gedachtelijn kan ik niet volgen. Het gaat er namelijk niet om of hij een bepaald volk in het publiek daadwerkelijk beledigd heeft of kon beledigen. Het feit dat statements, meer in het bijzonder politieke statements, niet toegestaan zijn is de reden voor de (eventuele -- UEFA Disciplinary sanction site maakt nog geen melding van schorsing) schorsing.

Daarnaast geldt niet het reguliere civiele recht met dito bewijslast, maar de procedurele aspecten zoals in de annex van het door mij eerder genoemde document.

We gaan het zien.

5 juli 2024 om 00:25
0

Maar de vraag is nu dus of het te bewijzen valt dat het daadwerkelijk om een politieke statement gaat. Ik denk niet dat dat zo makkelijk te bewijzen valt zoals meerdere mensen hier beweren. Juist omdat de desbetreffende groet op meerdere manieren uitgelegd kan worden. Het is niet één op één te vergelijken met bijvoorbeeld de nazi-groet.

De Turkse voetbalbond geeft nu ook aan dat er nog helemaal niets is besloten omtrent een eventuele straf. We gaan het inderdaad meemaken.

Die UEFA laat nu wel heel duidelijk zijn partijdigheid zien. Deze uiting is een eeuwenoude vreugde uiting maar wordt nu in verband gebracht met een ultrarechtse groepering. Bah die UEFA moet gelijk opgedoekt worden.

4 juli 2024 om 21:38
0

Ja, en de arme Italianen mogen ook niet zo maar de aloude Romeinse groet doen zonder dat ze daarvoor geschorst worden.

4 juli 2024 om 23:08
0

Ik kon ook al niet wachten om met de vlag van de Finse luchtmachtacademie te staan zwaaien op de tribunes, maar helaas... ze kwalificeerden zich niet.

Hoewel ik niets met die ideologie heb, vind ik dit wel een zware straf. Waarom kreeg Shaqiri een geldboete voor de 'adelaar'-viering? Want je kunt vanuit Demirals kant ook uitleggen dat de wolf als dier symbool staat voor de Turkse volkeren. Hoe wil de UEFA het tegendeel bewijzen? De Duitse lobby blijkt toch gewerkt te hebben. Trouwens ik denk dat deze straf de Turkse selectie wel een extra boost gaat geven. Maar het duo Samet en Bardakci staat wel garant voor minimaal twee blunders. Dus veel zal die extra boost niet helpen.😂

4 juli 2024 om 21:34
0

Tja, de zaken Shaqiri en Demiral zijn niet een-op-een vergelijkbaar. Dat is denk ik de criteria van UEFA.

Voor Turkije wel zonde, want zoals je zegt is Akaydin-Bardakci niet heel denderend.

4 juli 2024 om 21:43
0

@DarkEagle

Ik ben het wel helemaal met je eens, UEFA is niet echt consistent met de straffen en er waren ook wel heel veel provocaties vanuit de koerdische kant. Het begon al met de wedstrijd tegen Portugal buiten en binnen het stadion.

4 juli 2024 om 22:53
0

Je verwijst naar Shaqiri van een paar jaar terug, maar een relevantere verwijzing is de Albanees Daku, die dit EK een politiek provocerend liedje zong in een megafoon en daar ook twee wedstrijden voor is geschorst.

4 juli 2024 om 23:04
0

Dat is helemaal geen relevanter verwijzing. Hij zong na afloop van de wedstrijd tegen Kroatië beledigende teksten over Servië en Noord-Macedonië. Dat is een directe belediging tegenover andere volken met woord en tekst. De situatie van Shaqiri was ook een directe provocerende handgebaar richting de Servische supporters destijds. Demiral zijn handgebaar was niet direct provocerend gemeend richting een bepaalde volk op het moment dat het gebeurde. De Turkse advocaten hebben tot en met morgen om een bezwaar in te dienen. En met de situatie van Shaqiri en Xhaka achter de hand, wat dus veel relevanter is dan een liedje waarin in woord en tekst beledigend wordt gesproken over andere volkeren, hebben de Turkse advocaten een enorm sterke jurisprudentie achter de hand.

4 juli 2024 om 23:18
0

Het zijn allemaal politieke uitingen. En de schorsing is voor een overtreding van dat reglement. Dus dan maakt het niet uit op welke manier je die overtreding begaat, wat dan relevant is dat je bij een overtreding op dezelfde manier geschorst wordt. En dit EK is de toon gezet met de Albanese schorsing. Dan is het logisch om die ingezette lijn over de hele breedte zo toe te passen.

4 juli 2024 om 23:36
0

Er zijn verschillende gradaties in politieke uitingen. Demiral kan zijn wolf-'groet' ook uitleggen als trots van de symbool van de Turkse volkeren. Juist omdat hij met zijn groet niet direct een bepaalde volk dat aanwezig was in het stadion beledigde. Hij deed de groet namelijk naar zijn eigen fascistische landgenoten. Dat is anders dan het zingen van een liedje waarin direct andere volken worden beledigd of een handgebaar van Shaqiri richting de Servische supporters. Jij benadert de situatie nogal emotioneel. Maar de rechtspraak zit toch een stuk gecompliceerder in elkaar dan jij denkt.

4 juli 2024 om 23:51
0

Hoe kom je er bij dat ik vanuit de emotie reageer? Ik vind dat je aan cherrypicking doet door de meest recente bestraffing van een politieke uiting te negeren, sec omdat de straf je daar niet uit komt wanneer je het punt wil maken dat Demiral te zwaar gestraft wordt wanneer hij inderdaad twee wedstrijden wordt geschorst.
In eerste instantie betwist je de overtreding van dat sportieve reglement niet eens. Je verweer is nu ook dat je deze actie vergelijkt met andere bestrafte overtredingen van het sportieve reglement. Dus dan lijkt het me niet dat er betwist kan worden of dat sportieve reglement überhaupt is overtreden. Dan rest dus enkel de vraag wat voor straf daar dan bij hoort. En dan is het meest recente precedent dat twee weken geleden plaats vond een stuk relevanter dan een voorval van zes jaar geleden.

5 juli 2024 om 00:20
0

Jij bent degene die een nationalistische groet richting de eigen supporters dat op meerdere manieren uitgelegd kan worden, vergelijkt met een liedje waarin verschillende volken direct tot op het bot worden beledigd. Je begrijpt zelf toch dat dit geen vergelijkbare situaties zijn? Die Albenese voetballer had geen poot om op te staan, maar een beetje bekwame advocaat kan in de situatie van Demiral met een goed bezwaar komen. Het feit dat Demiral die groet richtte naar zijn eigen fans en niet op een beledigende manier naar een ander volk is volgens mij cruciaal in deze zaak. En hoewel het wolf-gebaar inmiddels fascistische ondertoon heeft, zijn er ook een hoop mensen die het uitleggen als een chauvinistische groet zonder andere volkeren te willen beledigen. De wolf staat al eeuwenlang symbool voor de Turken. Die groet zelf is dus niet één op één te vergelijken met bijvoorbeeld de nazi-groet.

De Turkse voetbalbond geeft nu ook aan dat er nog helemaal niets vaststaat omtrent een eventuele straf. Dus eerst maar eens zien of die sportieve regelement daadwerkelijk is overtreden, zoals jij stellig beweerd.

5 juli 2024 om 09:10
0

"hij deed de groet namelijk naar zijn eigen fascistische landgenoten"

Dus je geeft toe dat het een fascistische groet is? En fascisme is niet gericht op andere volkeren / minderheden en het beledigen / uitsluiten daarvan? Zelfs iemand van het Juridisch Loket maakt gehakt van je stellingen.

Je kunt anderen wel betichten van emotioneel reageren, maar als je zelf tig epistels tikt om aan te tonen dat die wolvengroet niets voorstelde dan vraag ik me af wie er nu echt emotioneel is.

Bellingham krijgt een boete, nadat hij zijn naar zn ballen greep. Shaqiri kreeg een boete na zijn gebaar tegen Servië. Duitsland deed een politiek gebaar in Qatar. Israël is nog steeds niet uitgesloten van Europees voetbal. Maar owee als Turkije ook maar één ding doet. Hmmm nazi-groet, laat me niet lachen. Ondertussen wordt dit gastland zelf rechts-extremistisch, waarom zeggen diezelfde politici daar niks over? Er wordt echt leip met twee maten gemeten hierzo, sorry dat ik het zeg.

5 juli 2024 om 13:01
0

Ik had ook veel liever dat Demiral erbij was, op een EK hoop je tegen de landen te spelen op volle oorlogssterkte. Maar ik hoop dat jij het verschil wel weet tussen naar je geslachtsdeel grijpen of het symbool maken van een organisatie met een groot terroristisch motief. Het gastland wordt misschien rechts extremistisch, maar zover ik weet heeft die partij geen aanslagen gepleegd op links / anders denkenden. Dat is het grote probleem in dit gebaar.

Shaqiri beelde zijn vlag uit, kan gezien worden als provocatie, maar dit heeft zover mijn kennis rijkt geen verdere betekenis gehad.

Israel ga ik mijn handen niet aan branden, die oorlog is zo complex geworden dat niemand meer weet wie er echt goed en fout is.

Ik kan niet beoordelen of die straf terecht is. Ik vind het wel jammer, omdat het afleidt van een hele leuke wedstrijd die eraan komt.

Terechte beslissing van de Uefa. Dit soort uitingen hebben geen plaats in onze Westerse maatschappij. Keihard aanpakken.

Las in een vorig artikel dat Demirel iets zei van dat supporters de groet maakten en dat hij daarom de groet terug deed. Mag hopen dat deze supporters ook nog een boete gaan krijgen.

Niet te vroeg juichen. Die Turken hun wapen is intensiteit. Dat kan met elke speler.

Gewoonweg dom van deze gast.
Je geeft de uefa aanleiding tot schorsen, terecht of onterecht, de aanleiding geeft deze man zelf.
Word hij geschorst is het zijn eigen schuld.
Van mij mag hij gewoon mee doen, wat is de kans dat hij als verdediger 2 duels op rij scoort.

5 juli 2024 om 13:25
0

Die kans heel groot, want TR speelt namelijk zonder spits.....

Eerst Lewa en Mbappe en nu beste speler van Turkijke die ontbreekt. En met 3e plek gunstig speelschema

5 juli 2024 om 13:25
0

Is dit de beste speler van Turkije ?

Het zit nederland niet tegen, maar dat geldt ook voor Turkije. Ook zij zitten in het makkelijke gedeelte van het schema. Dat deze speler geschorst is heeft niets met geluk maar meer met dommigheid van deze speler te maken.

Demiral is zich vam geen kwaad bewust.
Ik zag mensen in het stadion dit ook doen. Ik dacht ik zwaai/ grijze wolf ze even terug.
Sooo hey wat een nonsens, slappe hap, lariekoek.

5 juli 2024 om 07:35
0

Dat je je van geen kwaad bewust bent spreekt in je voordeel, je zou dan bv je excuses kunnen aanbieden als je niet de bedoeling had om mensen te kwetsen.

Maar dat wil verder niet zeggen dat op de actie geen straf zou hoeven volgen. Boete, schorsing, reprimande het maakt me eigenlijk niet uit.

Iemand die tijdens juichen zijn hand omhoog steekt en zich er echt niet van bewust is dat hij een hitlergroet maakt die gevoelig ligt, daarvan verwacht ik gewoon een excuses als hij oprecht is, daarna kan er alsnog een straf volgen.

Zonde ..ik vind het maar een wilde lompe houthakker dus die had best mogen spelen

Meest bespottelijke is toch wel dat vanuit de fanbase en zelfs erdogan wordt opgeroepen om tijdens de wedstrijd massaal die groet te doen. Een tik op je vingers krijgen en dit massaal aanvechten. Mocht het zo ver komen hoop ik dat de UEFA de lijn doortrekt en ze schorsen

5 juli 2024 om 13:20
0

Als ze daardoor niet de hele wedstrijd op hun vingers aan het fluiten zijn heeft het toch nog een zonnige kant.

5 juli 2024 om 13:26
0

Oef je vraagt om te kiezen tussen twee kwaden. Dilemma op vrijdag hoor

5 juli 2024 om 13:31
0

Bijna tijd voor de vrimibo Westend, misschien kunnen we dan wat beter een keuze maken...

Misschien was Demirel gewoon een groot fan van de nWo? Too Sweet? Scott Hall en Kevin Nash? Of anders Bullet Club? Jay White iemand?

5 juli 2024 om 13:30
0

Dat kan natuurlijk ook! Of hij is fan van Alparslan Türkeş, ook nog een optie.

5 juli 2024 om 14:20
0

Hij wilde een TikTok hit maken waarbij die iets knaps weet neer te zetten met zijn handen. Is moeilijk hoor.

Terecht, kappen met dit soort haat aanwakkerende gebaren.

En terecht. Volgende keer beter nadenken.

Het is gewoon dom om te doen en daarnaast heb ik niet direct paraat welke andere speler ook zo juicht. Hij zal vast geen racist zijn, maar de definitie van ultra-rechts is ook helemaal niet om racist te zijn. Het gaat om de associatie met een dubieuze groepering en blijkbaar zat de tribune er vol mee.

Wel ja leuk toch voor zaterdag, veel huilende wolven. Weer wat anders dan toeter turken.

Dus het uiten van symbolen van “extremistische organisaties” zouden tot een straf moeten leiden. Dan is natuurlijk de vraag wanneer iets een extremistische organisatie is. Half Europa wordt tegenwoordig als extreem(rechts) geduid. Is dit dan ook extremistisch? We gaan ons wel weer op glad ijs begeven.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren