voetbalzone

Zelfs kinderen Van Gaal mochten niets van geheime gesprekken weten

Daniel Cabot Kerkdijk17 nov 2011, 07:35
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2011, 07:35
Advertentie

Niet alleen Johan Cruijff en andere voetbalcoryfeeën kregen pas woensdagavond hoogte van de beoogde aanstelling van Louis van Gaal als algemeen directeur van Ajax. Zelfs de kinderen van Van Gaal werden pas in de avonduren op de hoogte gesteld van de toekomstige baan van hun vader. De RvC heeft 'vier á vijf keer' in het diepste geheim gesprekken met Van Gaal gevoerd.

/

"Dat wil je eigenlijk niet", vertelt eega Truus van Gaal donderdag in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat je kinderen het van anderen moeten horen. We moesten tot op het laatst zwijgen. Dat was moeilijk, maar we wilden 'dit' tot op het laatst met de grootst mogelijke zorgvuldigheid afhandelen."

"Er zijn in totaal vier á vijf zeer intensieve gesprekken geweest in Noordwijk", vertelt Steven ten Have, voorzitter van de RvC. "Louis had gewoon een heel goede klik met ons, dat voelde hij, zei hij. Wat hij deelt met ons is een rechttoe-rechtaanhouding, betrouwbaarheid, denken in het belang van alleen Ajax. Dat bracht ons bij elkaar."

Cruijff stelt dat hij pas woensdagavond om 19:00 uur op de hoogte werd gesteld. "Tot dan wist ik van helemaal niets." Tot dinsdagmiddag was de oud-speler en -trainer van Ajax in Nederland, maar hij kreeg pas woensdagmorgen om 11:00 uur een bericht over een RvC-vergadering om 16:00 uur. "Een stel kunstenmakers zijn het", zei Cruijff in gesprek met Voetbal International. "Juridisch zullen ze allemaal wel weten hoe het in elkaar zit, maar dit stinkt natuurlijk aan alle kanten."

Bezig met laden …