Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marco Reus hakt knoop door en vertrekt na 12 jaar bij Borussia Dortmund

Laatste update:

Marco Reus gaat na twaalf jaar vertrekken bij Borussia Dortmund, zo meldt de Duitse club via de officiële kanalen. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd en dus komt er een einde aan een mooi tijdperk bij BVB.

“Beste supporters, twaalf jaar lang mocht ik in dit prachtige stadion spelen en heb ik mijn halve leven gegeven voor deze club”, begint Reus in een afscheidsvideo. “We hebben veel ups en downs beleefd, maar de club en ik zijn tot het besluit gekomen om mijn contract niet te verlengen.”

“Ik ben heel dankbaar dat ik voor deze club heb mogen spelen. Voor mij was het heel belangrijk om dit nieuws zelf als eerste aan jullie te melden”, aldus de 34-jarige middenvelder, die voor de rest van het seizoen nog een groot einddoel heeft.

“We willen naar Wembley en we willen daar de grote trofee naar Dortmund brengen. Door deze beslissing kunnen we ons met zijn allen richten op die belangrijke doelstelling.” Dortmund staat in de halve finale van de Champions League tegenover Paris Saint-Germain, waarvan het deze week de heenwedstrijd met 1-0 wist te winnen.

Waar Reus zijn carrière gaat vervolgen is nog onduidelijk. Sport Bild meldde onlangs dat een binnenlandse transfer tot de mogelijkheden behoort en dat een terugkeer bij Borussia Mönchengladbach voor de hand ligt. De international van Duitsland kwam tussen 2009 en 2012 al uit voor de club uit Gladbach.

Een transfer naar het buitenland is uitgesloten. Reus is net vader geworden van een tweede kindje en ziet het totaal niet zitten om uit Duitsland te vertrekken. Een terugkeer bij Mönchengladbach lijkt daarom het meest realistische scenario.

In Dortmund groeide Reus uit tot een waar clubicoon, waarvoor hij in totaal 424 wedstrijden speelde. In zijn geboortestad won hij drie keer de DFB Pokal. Kampioen van Duitsland werd hij echter nooit.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Legend en clubheld

Wat een verassing! Toch een icoon daar

3 mei 2024 om 14:50

Is gewoon ingehaald door jongere spelers. Totaal niet erg op zo'n leeftijd. Speelde ook al veel minder dit jaar. En dat ze dan communiceren dat ze dit 'samen' besloten hebben, is gewoon een nette manier.

Wat een geweldige speler is/was dit.
Zo zonde dat hij zovaak last heeft van blessures, hopelijk kan hij afsluiten bij Bor. M. Gladbach. Dat zou wel mooi zijn.

3 mei 2024 om 14:34

Voor mij een zeer moderne spelmaker. Kan een actie maken, heeft overzicht, tempo scoorde makkelijk en had bizar veel inhoud. Echt een evolutie op de ouderwetse 10.

Legende. Zou prachtig zijn mocht Dortmund in zijn laatste wedstrijd voor de club de Chanpions League winnen.

Zonde, had gehoopt dat hij ging afsluiten bij dortmund. Ben benieuwd wat zijn volgende plan gaat zijn

3 mei 2024 om 14:27

Zoals hierboven al gemeld; Hopelijk terug naar Bor. Mönchengladbach. En lekker daar afsluiten waar alles voor hem begonnen is. Zie hem absoluut geen uitstapje maken naar de zandbak of Amerika.

De laatste van de grote spelers die Dortmund in het jaar dat ze voor het laatst de Champions League finale haalde heeft voortgebracht. Zou mooi zijn als hij dat in ieder geval nog kan evenaren, voorbeeldprof en clubicoon!

3 mei 2024 om 14:24

Vergeet Hummels niet.

3 mei 2024 om 14:35

Opzich wel waar maar die heeft nog bij Bayern gezeten. Ik vind Reus toch meer een echt clubicoon

3 mei 2024 om 14:37

Hummels stop waarschijnlijk na dit seizoen, had hij na afloop van psv gezegd

3 mei 2024 om 14:27

What about Mats?

Wat een legende, zal voor eeuwig herinnerd worden als dé speler die een einde wilde maken aan het eeuwige succes van Bayern München.

3 mei 2024 om 14:35

En dan te bedenken dat Kane naar Bayern alles was om het te bewerkstelligen.

3 mei 2024 om 14:41

Wilde idd. Mooi hoe die nooit die overstap naar het grote Bayern heeft gemaakt. Jammer dat die 0 landstitels heeft en ze zaten heeeel dichtbij. Ik gun hem & Dortmund een grote klapper met de CL beker

Het lijkt er toch echt op dat Reus zelf die knoop niet heeft doorgehakt.

Alsof ik niet al een voorkeur had voor BvB in de CL dit jaar, nu hoop ik helemaal dat deze legende van de club nog een hoofdprijs op zijn naam mag schrijven!

Dat ik sommige hier zie tikken dat Ajax zijn slag moet zijn….

Marco Reus zal nooit naar Ajax gaan. Hij wilt in Duitsland blijven wonen staat er letterlijk en denk je echt dat die elke dag 3 uur gaat reizen voor minder salaris dan de club van zijn jeugdliefde waar hij begonnen is.

3 mei 2024 om 15:19

Niemand hier heeft het over Ajax behalve jij.

3 mei 2024 om 15:45

Oké sorry, toen ik daarstraks zat te lezen zag ik gelijk al de 2 eerste comments gaan over een transfer naar Ajax. Maar die zijn blijkbaar al verwijderd.

Wat een speler was dit zeg in de gloriejaren onder Klopp. Boh. Zo zonde dat hij relatief blessuregevoelig was anders had hij jaren bij een Real Madrid gespeeld.

Terug naar Gladbach zou ook mooi zijn! Ga regelmatig naar Gladbach potjes kijken live, dus dan zou ik hem nog wel eens kunnen aanschouwen!

Blijft zonde dat Dortmund vorig jaar het kampioenschap uit handen had gegeven. Heeft echt wel veel pech gehad met blessures en belangrijke momenten. Blijft een fantastische speler die jammer genoeg geteisterd werd met blessures.

Wat een trouwe clublegende is deze speler, een fenomeen die zoveel uit zijn carrière kon halen als hij al die blessures niet had. Elke keer had hij ook weer de pech om geblesseerd te geraken alvorens een eindtoernooi begon en zo heeft hij een gouden medaille gemist op het WK 2014 in Brazilië. Wat hoop ik en gun ik het Reus zo hard dat de CL finale met als bekroning de eindzege zijn laatste wedstrijd wordt voor Dortmund. Hij zal wellicht hierna gewoon terugkeren naar Mönchengladbach tot het einde van zijn carrière.

Heel verrassend, wist niet eens dat hij een aflopend contract bij Borussia Dortmund had en al helemaal dus niet dat hij eventueel zou kunnen vertrekken. Ergens heel erg jammer, maar aan de andere kant ook wel te begrijpen gezien het feit dat hij de jongste niet meer is en helaas al jaren blessuregevoelig is.

Toch altijd wel van waarde geweest als hij fit was. Reus is wel het ultieme en tegelijkertijd zeldzame voorbeeld van clubliefde, zeker tegenwoordig. Bayern München meerdere keren afgewezen, o.a. Manchester United, Paris Saint Germain, FC Barcelona en Real Madrid die het weleens geprobeerd hebben maar iedere keer koos hij ervoor om bij Dortmund te blijven terwijl hij teamgenoten zoals Gotze, Lewandowski, Hummels (uiteindelijk weer terug), Aubameyang, Mkhitaryan, Haaland, Bellingham, etc. stuk voor stuk zag vertrekken. Nou moet ik wel zeggen dat ik de laatste vier namen wel goed begreep dat ze vertrokken omdat het een stap omhoog is voor hun, maar de eerste drie namen waren gewoon zonde. Niet zozeer dat ze naar Bayern vertrokken, maar meer omdat Dortmund toen met Klopp als trainer onwijs goed was en rond die periode nou niet heel veel onderdeed voor Bayern.

Blijft overigens ook jammer dat Reus zo mega blessuregevoelig was/is. Misschien nog een tandje erger dan dat Arjen Robben was. Een Reus zonder blessures had natuurlijk een veel hoger niveau aangetikt en had dan denk ik makkelijk genoemd kunnen worden met namen als Neymar en Hazard in hun prime. Nu is Reus alsnog bekend als een speler van een hoog en goed niveau, maar toch iemand die ook een beetje geremd is door al dat blessureleed. Volgens mij door al dat blessureleed heeft hij meerdere grote eindtoernooien met het Duits-elftal gemist: WK 2014, EK 2016, EK 2020 (uiteraard gespeeld in 2021), WK 2022. De enigste toernooi die hij mee heeft gemaakt is het WK 2018, maar dat was een gigantische deceptie voor Reus en Duitsland doordat ze er al in de poulefase uitlagen.

Misschien dat Reus nu terugkeert naar zijn andere favoriete club, Borussia Mönchengladbach?

Wat een fijne gozer als voetballer en als mens. Die keert ooit nog wel terug in een mooie functie bij Dortmund. Ik hoop enorm voor hem dat hij zijn tijd bij Dortmund kan afsluiten met een ultieme prijs. Lekker terug naar Gladbach en nog even genieten van het voetbal. Bedankt MR11 🖤💛

Kom aub naar Gladbach! We kunnen die gozer wel gebruiken

Reus was tussen 2015 en 2022 echt een geweldige speler! Ontzettend jammer dat hij veel geblesseerd was en daardoor verschillende eindtoernooien niet heeft kunnen meemaken. Zou mooi zijn om zijn carrière af te sluiten bij Borussia M'gladbach!

Uurtje met de auto en je speelt eens in het buitenland. Welkom in Enschede, Marco!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren